Jump to content

[Επίσημο] Nokia N8-00 - Μέρος I

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

γεια σας , καλη χρονια,

είμαι και εγω νεος κατοχος του Ν8.

θελω να ρωτησω αν ξερει καποιος να μου πει πώς μπορω να απενεργοποιησω το autofocus της καμερας ( και σε φωτογραφικη και σε βιντεο).

Σε παλαιοτερα τηλεφωνα μου υπηρχε ρυθμιση για χειροκινητη εστιαση, η οποια εδω απουσιαζει.

Ειναι πολυ ενοχλητικο το τοσο εντονο κοκκινο φως πριν τραβηξεις φωτογραφια (τρομαζει το προσωπο που συνηθως κλεινει τα ματια).

Ευχαριστω

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Και αν θες να αυτοφωταγραφιθεις? Πρεπει να το κανεις μονο με το βασικο κουμπι γιατι δεν σκεφτηκαν να βαλουν ρυθμιση να πατας οποδηποτε πανω στην οθονη και να βγαζει φωτο.

Πόσες φορές θα χρειαστεί να αυτοφωτογραφηθείς; Στις ειδικές αυτές περιπτώσεις, χρησιμοποιείς το πλήκτρο της κάμερας και σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, το πλήκτρο στην οθόνη.

υπάρχει κάποιος που έχει κάνει φορματ το κινητό και να του χάθηκε το ovi store και κατάφερε να το ξανά βάλει? Έχω δοκιμάσει με διαφορετικούς τρόπους να το περάσω αλλά τίποτα..

Οδηγός για εργοστασιακό φλασάρισμα του Ν8.

2 μυστήρια πράγματα!

1.Χωρίς να πειράξω τίποτα από τις ρυθμισεις συνδέεται μονο του στο ασύρματο του σπιτιού, το κάνω αποσύνδεση από τις ρυθμίσεις και μετά από 5'' κάνει ξανά σύνδεση μόνο του!

2.Ο μετρητής μπαταρίας του τηλ είναι στο 100% και το baterry monitor μου δείχνει 69% !

Αν έκανες όλες τις ρυθμίσεις που αναφέρονται στον οδηγό Ασύρματο LAN (WiFi) και προορισμοί, δοκίμασε και αυτό.

με τίποτα δεν μπορώ να σταματήσω την ενεργοποιήση του wlan !!!!! Toυ έκανα και soft reset και πάλι τίποτα η κεραία μένει στην οθόνη !!!!!!!

Το έχω δοκιμάσει , αλλά τίποτα... :(

Καμιά άλλη ιδέα?

Στην μαζική μνήμη υπάρχει ένας φάκελος Album. Σβήσε από εκεί το αρχείο του άλμπουμ και κάνε ανανέωση βιβλιοθήκης.

Τελικά όντως πέθανε το δικό μου :(. Όσες φορές και να το ανοίξω, κολλάει στην άσπρη οθόνη. Δεν θέλω να δοκιμάσω κανένα reset, μήπως κ μπορέσουν σε Nokia Care να μου σώσουν τα δεδομένα. Και είπα να κάνω ένα backup τις προάλλες...:mad::(

γεια σας , καλη χρονια,

είμαι και εγω νεος κατοχος του Ν8.

θελω να ρωτησω αν ξερει καποιος να μου πει πώς μπορω να απενεργοποιησω το autofocus της καμερας ( και σε φωτογραφικη και σε βιντεο).

Σε παλαιοτερα τηλεφωνα μου υπηρχε ρυθμιση για χειροκινητη εστιαση, η οποια εδω απουσιαζει.

Ειναι πολυ ενοχλητικο το τοσο εντονο κοκκινο φως πριν τραβηξεις φωτογραφια (τρομαζει το προσωπο που συνηθως κλεινει τα ματια).

Ευχαριστω

Manual focus σε τηλέφωνο; :wacko: Που το είδες αυτό; Μόνο οι dSLR έχουν manual focus.

Αν όμως θέλεις fixed focus και να μην ανάβει το κόκκινο φως, βάλε το sports mode. Βέβαια αυτό συνεπάγεται κι άλλα, μικρούς χρόνους έκθεσης και ελαφρώς αυξημένο ISO. Και σίγουρα δεν είναι το καταλληλότερο mode για πορτρέτα.

Edited by terrestial

Τελικά όντως πέθανε το δικό μου :(. Όσες φορές και να το ανοίξω, κολλάει στην άσπρη οθόνη. Δεν θέλω να δοκιμάσω κανένα reset, μήπως κ μπορέσουν σε Nokia Care να μου σώσουν τα δεδομένα. Και είπα να κάνω ένα backup τις προάλλες...:mad::(

Φίλε, λίγο υπομονή εμένα το ν95 8g που το έχει η γυναίκα μου μία φορά στα 2,5 χρόνια πέθανε (δεν έκανε ούτε μπιπ) και αναστήθηκε μετά από 36 ώρες και απο τότε μια χαρά. στο λέω μήπως πιάσει και σε σένα. σε κάθε περιπτωση ξανατσέκαρέτο, και ενημέρωσέ μας. we'll pray for you.

Nokia user since 1997... nokia 3110 gsm 900

we forgive you for the loudspeaker.

Πέθανε και το δικό μου. Αιωνία του η μνήμη

Τι χρειάζεται να πάω στο Nokia Center? Το τηλέφωνο μόνο του η όλο το κουτί με τα παρελκόμενα?

Επειδή είναι δώρο, πρέπει να ζητήσω και την απόδειξη αγοράς από αυτόν που μου το έκανε δώρο?

(δεν τίθεται θέμα χρόνου εγγύσης, αφού σίγουρα δεν έχει συμπληρωθεί ούτε 3μηνο από την κυκλοφορία του κινητού)

Πέθανε και το δικό μου. Αιωνία του η μνήμη

Τι χρειάζεται να πάω στο Nokia Center? Το τηλέφωνο μόνο του η όλο το κουτί με τα παρελκόμενα?

Επειδή είναι δώρο, πρέπει να ζητήσω και την απόδειξη αγοράς από αυτόν που μου το έκανε δώρο?

(δεν τίθεται θέμα χρόνου εγγύσης, αφού σίγουρα δεν έχει συμπληρωθεί ούτε 3μηνο από την κυκλοφορία του κινητού)

Έχεις το N8 και δεν έκανες ούτε ένα post εδώ; Και κάνεις μόνο για το HTC; Χμμμμ...

Τελοσπάντων, η απόδειξη νομίζω ότι χρειάζεται, αλλά αν δεν την έχεις προσπάθησε να μην αναφέρεις τίποτα σχετικά, μήπως και είσαι τυχερός και δεν τη ζητήσουν.

Ειμαι στην τριτη ημερα συμβιωσης με το τηλεφωνο. Σε γενικες γραμμες δεν ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Και εξηγω:

1. Το software δεν ειναι οσο ωριμο επρεπε να ειναι. Εννοω απο αποψη σταθεροτητας. Αρκετες φορες κολλαει σε διαφρα σημεια και χρειαζεται να περιμενεις 2-3 δευτερολεπτα. Σημερα μου κολλησε και εκανε reboot αλλαζοντας σταθμους στο ραδιο απο το handsfree. Ξερω οτι εχει αναφερθει ξανα απλα το λεω. Θα επρεπε εν ετη 2010 που βγηκε να ειναι τουλαχιστον κοντα στον ανταγωνισμο σε σταθεροτητα και ταχυτητα. Δεν λεω οτι ειναι αργο . Απλα σιγουρα ειναι 1-2 κλικ πιο αργο απο τα αντιστοιχα Android.iPhone. Η ταχυτητα του ειναι ιδια με του Χ8 που ειχα των 190 ευρω (για να μην πω οτι ειναι και πιο αργο...). Μιλαω για την ταχυτητα στην πλοηγηση στο μενου. Ξαναλεω δεν μιλαμε για κατι υπερβολικο αλλα ειναι αισθητο.

2. Το Ovi Store ειναι παρα μα παρα πολυ πισω απο AppStore και Android Market. Δεν αναφερομαι στον αριθμο των διαθεσιμων τιτλων. Μιλαω για την ελλειψη βασικων πραγματων (RSS Reader της προκοπης, e-book reader) αλλα και για την ποιοτητα αυτων που υπαρχουν. Αν εξαιρεσεις 2-3 παιχνιδια τα υπολοιπα θυμιζουν εποχη Java.

3. Ο web browser ειναι παρα πολυ αργος. Προσπαθησα χτες να μπω στο newsit.gr και στο skai.gr. Εκανε 1 λεπτο να συνδεθει (παντα με WiFi) και αφου συνδεθηκε κολλαγε απιστευτα στο scrolling. Στην ουσια δεν μπορεσα να κανω καμια πλοηγησ σε αυτες τις σελιδες. Απορω ειναι θεμα cpu/hardware ή software?

4. Η μπαταρια με την πρωτη φορτιση μου κρατησε 1.5 ημερα. Χωρις πολυ βαρια χρηση. Με την αντιστοιχη χρηση το iPhone4 μου κρατησε 3 μερες την προηγουμενη εβδομαδα που το ειχα. Δεν ξερω ποσο μπορει να βελτιωθει.

Προσωπικα δεν ξερω τελικα αν θα το κρατησω ή θα παρω καποιο αλλο (σε Android γιατι θελω ραδιοφωνο). Στα multimedia (ραδιο-μουσικη-φωτο) τα παει μια χαρα. Απο εκει και περα ομως χωλαινει αρκετα. Δεν ξερω αν αξιζει να περιμενω το update που θα βγει. Απο την αλλη ομως γιατι μια συσκευη 500 ευρω να μην ειναι ηδη ετοιμη? Android συσκευες των 200-300 ευρω πετανε στα θεματα που αναφερω αλλα χωρις καμια ουσιωδη υστερηση στα multimedia (πλην της καμερας).

Δεν ξερω τι θα κανω. Αυτη η ΝΟΚΙΑ μας δινει μια ποιοτικοτατη συσκευη με φοβερη καμερα και multimedia δυνατοτητες αλλα κανει παντα τα ιδια λαθη. Το software ειναι παντα με bug-lag-restart. Και μην μου πει κανενας οτι το S3 ειναι φρεσκο κτλ. Εδω δεν δουλευουμε για την ΝΟΚΙΑ να γλειφουμε αυτια. Αν το S3 δεν ειναι ακομα ετοιμο τοτε μην το βγαζεις. Με δεδομενο οτι ο ανταγωνισμος ειναι τοσο μπροστα.

Τλο κουτί χρειάζεται; η μόνο το κινητό;

Το κουτί χρειάζεται μόνο στην αντικατάσταση. Εσύ πας για επισκευή. Μπορεί να αντιμετωπίσεις πρόβλημα επειδή είναι αγορασμένο από Αμερική (συνήθως δεν αναγνωρίζεται εγγύηση για συσκευές που έχουν αγοραστεί εκτός Ευρώπης). Αν σου κάνουν όμως τους δύσκολους, να επιμένεις.

Asikis, το OS είναι μια χαρά, πολύ βελτιωμένο σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Κάποια bugs είναι λογικό να υπάρχουν, κι αυτά θα διορθωθούν με updates. Ακούγεται ότι αυτή τη βδομάδα θα δοθεί η PR1.2, με αισθητή αύξηση στην ταχύτητα (αν και τώρα είναι μια χαρά). Και μέσα στον επόμενο 1,5 μήνα αναμένεται και η PR2.0, με πολλές βελτιώσεις.

Το N8 είναι μια εξαιρετικά ολοκληρωμένη συσκευή, με χαρακτηριστικά που δεν θα βρεις πουθενά αλλού, τουλάχιστον όλα ταυτόχρονα. Bugs έχουν όλα τα applications και όλα τα OS. Τουλάχιστον το Symbian έχει λύσει προ πολλού θέματα με τα οποία άλλοι ακόμη παιδεύονται (multitasking, native apps, διαθέσιμος χώρος για εγκατάσταση apps κλπ). Και το ξυπνητήρι του χτυπάει πάντα στην ώρα του, είτε είναι 2010 είτε 2011. Επίσης έχει σήμα όπως και να το πιάσεις. :p

Edited by terrestial

Πόσες φορές θα χρειαστεί να αυτοφωτογραφηθείς;

Ποσες φορες μπορει να αυτοφωτογραφηθει ενα ψωνιο?:lol:

Απλα ειναι ολα θεμα συνηθειας ειδικα στην Capacitive οθονη που δεν ειχα ποτε μου.

Asikis, το OS είναι μια χαρά, πολύ βελτιωμένο σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Κάποια bugs είναι λογικό να υπάρχουν, κι αυτά θα διορθωθούν με updates. Ακούγεται ότι αυτή τη βδομάδα θα δοθεί η PR1.2, με αισθητή αύξηση στην ταχύτητα (αν και τώρα είναι μια χαρά). Και μέσα στον επόμενο 1,5 μήνα αναμένεται και η PR2.0, με πολλές βελτιώσεις.

Το N8 είναι μια εξαιρετικά ολοκληρωμένη συσκευή, με χαρακτηριστικά που δεν θα βρεις πουθενά αλλού, τουλάχιστον όλα ταυτόχρονα. Bugs έχουν όλα τα applications και όλα τα OS. Τουλάχιστον το Symbian έχει λύσει προ πολλού θέματα με τα οποία άλλοι ακόμη παιδεύονται (multitasking, native apps, διαθέσιμος χώρος για εγκατάσταση apps κλπ). Και το ξυπνητήρι του χτυπάει πάντα στην ώρα του, είτε είναι 2010 είτε 2011. Επίσης έχει σήμα όπως και να το πιάσεις. :p

Συμφωνω μαζι σου σε αυτα που λες. Απλα καποια πραγματα επρεπε να εχουν προσεχτει περισσοτερο. Ειναι κριμα σε τοσο ωραια οθονη να μην υπαρχει καποιος ebook reader.

Έχουμε πει εκατοντάδες φορές ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να πει την άποψή του, την εμπειρία από την χρήση της συσκευής και τα μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα που εντόπισε. Όταν λοιπόν κάποιος αγοράζει μια νέα συσκευή, πάντα αυτή θα κριθεί σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις του χρήστη και την χρήση που κάνει. Άλλος την χρησιμοποιεί σαν φωτογραφική μηχανή, άλλος σαν video player και άλλος για πλοήγηση στο διαδίκτυο και διαχείριση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν όλοι τα ίδια κριτήρια και τις ίδιες απαιτήσεις από μία συσκευή.

Επίσης, όλοι μας, όταν αγοράζουμε νέα συσκευή, την συγκρίνουμε άμεσα με την προηγούμενη(ες) και βλέπουμε σε ποιους τομείς υπερτερεί το νέο μας απόχτημα, ποιες δουλειές κάνει καλύτερα και σε ποιους τομείς θα πρέπει να κάνουμε παραχωρήσεις, σε σχέση πάντα με αυτό που είχαμε συνηθίσει από προηγούμενες συσκευές μας. Το να κάνει ο κάθε χρήστης συγκρίσεις, είναι λογικό και προσφέρει πληροφορίες τόσο στους κατόχους όσο και σε υποψήφιους αγοραστές. Εγώ το σύγκρινα με το Ν900 μου, ο Χ με το μηλο4, ο Ψ με τον γαλαξία, ο Ω με το Ν97 και πάει λέγοντας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να παραθέσουμε τις δικές μας εντυπώσεις αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κατακρίνουμε τον κάθε χρήστη γιατί αναφέρει στο ποστ του την μία ή την άλλη συσκευή. Επίσης, ποτέ δεν ξεφεύγουμε από την συζήτηση που αφορά άμεσα το Ν8 οδηγώντας σε ακόμα ένα vs.

Όλα τα μηνύματα που κατακρίνουν πρόσωπα, θα αφαιρεθούν. Παρακαλώ, σεβαστείτε τους κανόνες λειτουργίας αλλά κυρίως τους υπόλοιπους χρήστες του φόρουμ και τις απόψεις τους. Προσπαθείτε πάντα με επιχειρήματα να παραθέσετε τις δικές σας απόψεις.

Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Edited by mirrorofsorrow

Συμφωνω μαζι σου σε αυτα που λες. Απλα καποια πραγματα επρεπε να εχουν προσεχτει περισσοτερο. Ειναι κριμα σε τοσο ωραια οθονη να μην υπαρχει καποιος ebook reader.

Ίσως θα έπρεπε να ψάξεις καλύτερα:

ereader Pro:

http://www.ereader.com/ereader/software/product/18842_pro_symbian.htm

Το OVI Store δεν περιέχει ΟΛΕΣ τις διαθέσιμες εφαρμογές για Symbian OS. :rolleyes:

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Manual focus σε τηλέφωνο; :wacko: Που το είδες αυτό; Μόνο οι dSLR έχουν manual focus.

Βρε terrestial, το Viewty δεν ειχε manual focus? Που γυριζες τη ροδελα απο πισω για να εστιασει! Αν και προσωπικα δεν το χρησιμοποιουσα ποτε, προτιμουσα την αυτοματη εστιαση.

Παντως, το κινητο ειναι απιθανο! Προσωπικα δεν πτοουμαι απο κοκκινιλες και τετοια, ευχομαι μονο να μη μου "πεθανει"! Το εχω βολευτει απιστευτα και θεωρω πως ειναι ο,τι πιο ολοκληρωμενο εχει κυκλοφορησει η Nokia τα τελευταια χρονια! Τα bugs θα διορθωθουν με τις επερχομενες αναβαθμισεις, και σε λιγο καιρο το λειτουργικο σιγουρα θα "πεταει"...:happy:

Edited by Conception

Το κουτί χρειάζεται μόνο στην αντικατάσταση. Εσύ πας για επισκευή. Μπορεί να αντιμετωπίσεις πρόβλημα επειδή είναι αγορασμένο από Αμερική (συνήθως δεν αναγνωρίζεται εγγύηση για συσκευές που έχουν αγοραστεί εκτός Ευρώπης). Αν σου κάνουν όμως τους δύσκολους, να επιμένεις.

Από Ελλάδα είναι αγορασμένο. Απλά είναι δώρο, και συνήθως τα δώρα δεν τα δίνουν με την απόδειξη.! :)

Απλά είναι δώρο, και συνήθως τα δώρα δεν τα δίνουν με την απόδειξη.! :)

Σωστο και αυτο, αλλα στην προκειμενη περιπτωση πρεπει να δινεται η αποδειξη για τους προφανεις λογους. Ζητησε την, δεν ειναι κακο!

Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να είναι greek product code (γιατί αν δεν είναι θα ξενερώσω με Πλαίσιο, αν και επιμένουν εκεί οτι είναι ελληνικής αντιπροσωπείας) και να μην χρειαστεί χρήση DOA. Για να δουμε!!!

το πλαισιο εδω και 2 μηνες φερνει μονο ελληνικης αγορας συσκευες και οχι παραεισαγωγης οπως εκανε παλια σε καποια ποσοστα,οποτε μεινε ησυχος

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν όμως θέλεις fixed focus και να μην ανάβει το κόκκινο φως, βάλε το sports mode. Βέβαια αυτό συνεπάγεται κι άλλα, μικρούς χρόνους έκθεσης και ελαφρώς αυξημένο ISO. Και σίγουρα δεν είναι το καταλληλότερο mode για πορτρέτα.

ευχαριστω για την απαντηση

Το παλιο μου κινητο LG910 ειχε manual focus.

Ακομη και σε sports mode αναβει το μισο κοκκινο φως.

απο ξενο site ειδα οτι βγαλανε "σπαστηρι" για απενεργοποιηση του manual focus αλλα πρεπει να βρεις πιστοποιητικο απο την Nokia.

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Απαγορεύεται η αναφορά και η ανάρτηση συνδέσμων προς ιστοσελίδες που διακινούν παράνομο υλικό !Οι ήδη δημοσιευμένοι σύνδεσμοι έχουν αφαιρεθεί, ενώ στο μέλλον θα διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση. Θα σας παρακαλέσουμε να μην προχωρήσετε δημόσια σε αιτήματα για την ανάρτηση περιεχομένου αυτής της μορφής, ούτε όμως και να διακινείτε τέτοιους συνδέσμους μέσα από τα forums του myphone.gr

Edited by impreza_sti

ευχαριστω για την απαντηση

Το παλιο μου κινητο LG910 ειχε manual focus.

Ακομη και σε sports mode αναβει το μισο κοκκινο φως.

απο ξενο site ειδα οτι βγαλανε "σπαστηρι" για απενεργοποιηση του manual focus αλλα πρεπει να βρεις πιστοποιητικο απο την Nokia.

Κάτσε για να εξηγηθούμε, manual focus σημαίνει ότι έχεις τον δακτύλιο που έχουν οι dSLR, με τον οποίο ρυθμίζεις χειροκίνητα την απόσταση στην οποία θα εστιάσει ο φακός. Πώς είναι δυνατόν να έχει manual focus σε κινητό (ή έστω σε compact φωτογραφική μηχανή); Μήπως το μπερδεύεις με κάτι άλλο;

Edited by impreza_sti

Από Ελλάδα είναι αγορασμένο. Απλά είναι δώρο, και συνήθως τα δώρα δεν τα δίνουν με την απόδειξη.! :)

όταν πήγα εγω σε nokia care πριν 2 μήνες για το n96, δεν θέλανε την απόδειξη αγοράς παρόλο που την είχα μαζί. βλέπουν το ιμει της συσκευής και το ξέρουνε οι ίδιοι πότε περίπου το πήρες. έχουν κάλυψη για πάνω από χρόνο. το ίδιο μου έκαναν και στην siemens όταν σταμάτησε να δουλεύει η οθόνη του laptop. τώρα για το θέμα προέλευσης αμερικής δηλαδή made in china(άλλο εργοστάσιο απο τα ευρωπαϊκα n8) και νομίζω ότι θα χρειαστεί να τους κάνεις λίγο παραπάνω φασαρία.:chair::kill:

Nokia user since 1997... nokia 3110 gsm 900

we forgive you for the loudspeaker.

το πλαισιο εδω και 2 μηνες φερνει μονο ελληνικης αγορας συσκευες και οχι παραεισαγωγης οπως εκανε παλια σε καποια ποσοστα,οποτε μεινε ησυχος

Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε spireto για την ενημέρωση. Θα το δούμε κι απο κοντά μόλις υπάρχει διαθέσιμο στο Πλαίσιο. Τώρα στο site γράφει "Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας". Για να δούμε πότε θα το φέρουν.

Κάτσε για να εξηγηθούμε, manual focus σημαίνει ότι έχεις τον δακτύλιο που έχουν οι dSLR, με τον οποίο ρυθμίζεις χειροκίνητα την απόσταση στην οποία θα εστιάσει ο φακός. Πώς είναι δυνατόν να έχει manual focus σε κινητό (ή έστω σε compact φωτογραφική μηχανή); Μήπως το μπερδεύεις με κάτι άλλο;

Αυτο λεω και εγω. Στο Viewty γινοταν με τη ροδελα που ειχε γυρω απο τον φακο. Δεν το εχεις δει;

Μέσα σε 1 σελίδα 2 "θάνατοι";; Και μάλιστα στον ένα φίλο 3 μήνες μετά;; Α, ρε Νοκια, κάποτε παίρναμε τις συσκευές σου και αρνούνταν να πεθάνουν μετά από χρόνια. Πάω για back-up!

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...