Jump to content

[Επίσημο] Nokia N8-00 - Μέρος I

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ όντως έχω screen protector και δεν ξέρω αν χωρίς το screen protector το πρόβλημα δεν θα υπάρχει. Πάντως και γω δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα σημαντικό με το κινητό και είναι κρίμα οι παρτίδες των τηλεφώνων που δεν είχαν πρόβλημα λ.χ. ''ξαφνικού θανάτου'' ή επανεκκινήσεων κ.α. να έχουν αυτό το πρόβλημα. δλδ στο τέλος θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι όλα κάτι έχουν. Αν είναι δυνατόν !!!!!!!!
frastgr

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αυτο λεω κι εγω. Ουτε restart,ουτε θανατος,ουτε προβλημα ραδιοφωνου,τιποτα γενικως,αλλα πας να δεις βιντεακι και το τρως το μικρο ξενερωμα :(

Ουτε και εγω παιδια προσεξα κοκκινιλα στην εικονα. Βασικα δεν την περασα μεσα, απλως μπηκα στο myphone απο το κινητο και την ανοιξα. Την εκανα και ζουμ, την κοιταξα απ΄ακρη σ΄ακρη...αλλα τιποτα! Λετε να ειναι ελαττωματικες μερικες οθονες; Το απευχομαι βεβαια, αλλα ψαχτε το λιγο και αν εχετε πολλοι το προβλημα μαζευτειτε να το πατε ολοι σε nokia care για αντικατασταση... Edited by Conception

Και γω ούτε screen protector εχω βάλει και η οθόνη πεντακάθαρη. Ειλικρινά δε ξέρω τι να πω και το χειρότερο δε ξέρω τι να κάνω, γιατί αν δεν το αναγνωρίσει η Νοκια ως πρόβλημα δε πρόκειται να το διορθώσουν κιόλας. Πάντως προσωπικά αν τελικά δε γίνει κάτι με έχει χάσει από πελάτη, όσο κι αν αγαπώ το symbian και πραγματικά καλύπτει τις ανάγκες μου σα λειτουργικό περισσότερο από κάθε άλλο, δε πρόκειται να ανεχτώ άλλα παρόμοια προβλήματα.
Nickolas

Nαι βεβαιως,ειδικα στο Ελλαντα αμεσως θα αναγνωρισουν το προβλημα και με χαρα θα δεχθουν αμεση αντικατασταση για ολους μας. Αυτο θα συνεβαινε μονο αν εβγαινε η ιδια η Nokia να ισχυρισθει πιθανο κατασκευαστικο λαθος και αντικασταση ολων των ελαττωματικων συσκευων,πανευρωπαϊκως ή παγκοσμίως,δεν ξερω. Δηλαδη σαν να παραδεχεται οτι στο πρωτο της amoled εγχειρημα απετυχε παταγωδως. Γι'αυτο ας ευχηθουμε ολοι να ειναι απλα μια προβληματικη version του λογισμικου,που θα διορθωθει στην πορεια. Γμ την τυχη μου :)

Kαι γι'αυτο κραταω επιφυλαξεις γιατι μερικες μερες πριν οταν το ανεφερα το προβλημα ορισμενοι πιστευαν οτι βλεπω μονος μου "πουλακια". Οσοι εκαναν το τεστ ακριβως με τη συγκεκριμενη ασπρομαυρη εικονα και δεν ειδαν στις ακρες του γκριζου κοκκινισμα,ειναι οντως ΟΚ. Και δε ξερω πως ειναι δυνατον,ισως αλλη παρτιδα ;

Παντως,γενικα μιλωντας,πριν καν αγορασω το κινητο,μου φανηκε υποπτη η καθυστερηση για τη νεα,και καλα,παραλαβη. Μηπως προκειται για νεα και διορθωμενη ;

Η αλήθεια είναι πως φαίνεται διαφορετική στο Ν8 απ ότι στο pc η φώτο...κακα τα ψέμματα...

ψιλοκοκκινίζει...τελος παντων...

κατσε λιγο να δώ κ στο omnia hd κ θα σας πω...μηπως τυχόν κ είναι χαρακτηριστικό οθονών amoled...

Η διαφορά κάνει λίγο μπαπ....κακα τα ψέμματα....

Την εβαλα και εγω και φαινεται οπως στο omnia.Φυσιολογικα δηλαδη:)Εχω το μαυρο ελληνικο:happy:

Και εγω το μαυρο ελληνικο εχω που πηρα απο multirama την παραμονη πρωτοχρονιας! Μηπως να πουν εδω και οσοι εχουν το προβλημα ποιο μοντελο εχουν; Ισως βγει καποια ακρη να δουμε αν ειναι συγκεκριμενες παρτιδες...

εγω παντως παιδια δεν πιστευω οτι ειναι θεμα λογισμικου και εχω ξενερωσει με το τηλεφωνο γενικά. διοτι η νοκια εβγαλε για κυκλοφορια ενα ανετοιμο τηλεφωνο και έκανε και τοσο μα τοσο πολυ καιρο για να το βγαλει. μια καποιες παρτίδες εχουν το ενα προβλημα μια αλλες παρτιδες εχουν το αλλο κλπ με εχει κουρασει το ζητημα ποιος ξέρει τι αλλο θα δουμε στο μελλον. για αυτο με βλεπω να το πουλαω το ατιμο να ξαναγυρίζω προσωρινα στο Ε71 μου (ευτυχώς που δεν το πούλησα) και παω ντουγρου για Android μεριά. φτανει τοσο η κοροϊδία κυρια Νοκια μας εχεις φτασει στα ορια μας, με τα λεφτα μας κανουμε κουμάντο εμεις και οχι εσυ!!!!!!

ΥΓ. συμπληρωματικά σας αναφέρω οτι το δικο μου κινητο είναι χρώματος σκούρο γκρι (dark grey) με το Ελληνικο product code γνησιοτατο και ημερομηνία αγορας 4/12/2010.

Edited by frastgr
frastgr

Σε φουλ ζουμ αναμεσα στο μαυρο και στο γκρι εχει μια λωριδα που κοκκινιζει, μηπως ειναι bug του software?

Δεν δειχνει ολη η φωτογραφια κοκκινη, τουλαχιστον στους περισσοτερους...

Edited by SubeRip

Χρήστης:

Nokia: 3310 3330 5100 5140 5140i 6610 6310i 6630 5300 N95 N95_8gb N8 S3 mini

κοιτωντας το βιντεο του τρον απο το yutube και το τηλεφωνο δεν βλεπω καμμια διαφορα.

εβαλα την εικονα και οντως εχει μια πολυ μικρη αποχρωση του κοκκινου, αλλα πρεπει να προσεξεις παρα πολυ να την δεις.

αλλος κανεις για κανενα προβλημα?το εχετε βγάλει αχρηστο αντε να δουμε τη αλλο θα βριτε

Φίλε μου εδω βρισκόμαστε και για να αναφέρουμε και να βρίσκουμε και τα προβλήματα του κινητού όχι μόνο να λέμε τα καλά του και τι όμορφο που είναι και αχ τι ωραία παρέα που είμαστε. Αυτό (αναφορά προβλημάτων-κριτικής) πρέπει να γίνεται έτσι ώστε να αλληλοπροστατευόμαστε όλοι εμείς οι απλοί καταναλωτές έναντι του οποιουδήποτε κατασκευαστή.

Edited by frastgr
frastgr

Παντως ενας στο Nokia Support Discussions λεει το εξης:

It's not the display. It's the way the firmware displays different image formats.

Try saving the above test file in JPG format, compare.

Θα πω κατι που ισως ειναι βλακεια, αλλα δεν χανετε τιποτα να το δοκιμασετε. Αντι να περασετε τη φωτο στο κινητο, γιατι δεν την ανοιγετε οπως εγω μπαινοντας μεσα στο myphone? (χωρις να την κατεβασετε δηλ.)

Κι εφοσον το προβλημα ειναι υπαρκτο, οφειλουμε να το ψαξουμε και σε καμια περιπτωση δεν θελουμε να βγαλουμε το τηλεφωνο αχρηστο. Αλιμονο!

με το Ελληνικο product code γνησιοτατο και ημερομηνία αγορας 4/12/2010.

γνησιοτατα ειναι ολα. οχι μονο τα ελληνικα

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Φίλε μου εδω βρισκόμαστε και για να αναφέρουμε και να βρίσκουμε και τα προβλήματα του κινητού όχι μόνο να λέμε τα καλά του και τι όμορφο που είναι και αχ τι ωραία παρέα που είμαστε. Αυτό (αναφορά προβλημάτων-κριτικής) πρέπει να γίνεται έτσι ώστε να αλληλοπροστατευόμαστε όλοι εμείς οι απλοί καταναλωτές έναντι του οποιουδήποτε κατασκευαστή.

τα προβληματα η τα καταφαντασια προβληματα

τα προβληματα η τα καταφαντασια προβληματα

απο τη στιγμή που υπάρχει ικανός αριθμός ατόμων (όπως τώρα) που αναφέρουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα δεν αποτελεί πλέον φαντασία άλλα είναι πρόβλημα είτε το θέλουμε είτε όχι. Τώρα εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι νομίζεις δικαίωμα σου είναι, όπως δικαίωμα μας είναι να πιστεύουμε το αντίθετο και μάλιστα με αποδείξεις. Αν είναι δυνατόν τηλέφωνα με την ίδια έκδοση λογισμικού να έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα. Αυτό κατά τη γνώμη μου σημαίνει πρόβλημα hardware και όχι firmware

Edited by frastgr
frastgr

makrimanolis αν δεις το συννημενο του φιλου dim_dais στην σελιδα 129, θα καταλαβεις οτι κατι παει στραβα. Και εφοσον καποιοι δεν το βλεπουν ετσι στην οθονη τους(οπως εγω)δεν μπορει να ειναι τυχαιο!

γνησιοτατα ειναι ολα. οχι μονο τα ελληνικα

Το γνησιότατο αναφερόταν στην Ελληνικότητα του (product code) και όχι σαν προϊον αυτό καθαυτό.

Νομίζω ότι καταλαβαινόμαστε.

frastgr

Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου φιλε μου.

Ενας απο τους σκοπους αυτου του φορουμ ειναι να συζηταμε και να λεμε τις αποψεις και τις εμπειριες μας πανω σε συσκευες ωστε να βοηθηθουν οι πιο απειροι σχετικα με την χρηση της συσκευη τους και για να σχηματισουν αποψη καποιοι μελλοντικοι αγοραστες για τον αν αυτη η συσκευη προσφερει αυτο που υποσχεται.Εγω παρακολουθω το θεμα πολυ καιρο τωρα και εχω πει οτι θα αγορασω την συσκευη μετα απο καποιους μηνες κυκλοφοριας και μονο αν διαπιστωσω-απο αυτα που λετε οι κατοχοι της συσκυης- οτι το τηλεφωνο λειτουργει απροβληματιστα.

Αν ολοι λενε "τι ωραιο και τι καλο που ειναι το κινητο μου" και δεν αναφερει κανενα απο τα αρνητικα που εχει νομιζω οτι δεν βοηθαει τους υπολοιπους...

Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα. Εφόσον δεν το έχουν όλοι (το ίδιο βλέπω ότι συμβαίνει και στο Nokia Support Discussions που το συζητάνε) δεν είναι πρόβλημα του software αλλά του hardware. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ελαττωματικά panel. Ούτε «μεμβράνες», ουτε screen protectors, ούτε τίποτα. Κάποιες παρτίδες από panels είναι ελαττωματικές και δεν μπορούν να δείξουν σωστά το σκούρο γκρί. Φυσικά δεν έχει σχέση με «πρώτες παρτίδες», «ξαφνικούς θανάτους» κλπ, άλλο εκείνο το πρόβλημα άλλο αυτό. Αντθέτως, είμαι κατά 99% σίγουρος ότι η συσκευή μου είναι από τις τελευταίες παρτίδες.

Και για να εξηγήσουμε κάποια πράγματα για τις παρτίδες των κινητών τηλεφώνων (αλλά και κάθε συσκευής). Η Nokia (όπως και κάθε άλλος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων) δεν κατασκευάζει ούτε τσιπάκια ούτε οθόνες. Τα παίρνει από τους προμηθευτές της και τα συναρμολογεί. Συγκεκριμένα, τα panel της οθόνης τα παίρνει από τη Samsung, και σε αυτά προσθέτει τις δικές της επιστρώσεις (το N8 έχει επίστρωση για την ελαχιστοποίηση των αντανακλάσεων, κατά άλλα η AMOLED της Nokia και η Super AMOLED της Samsung έχουν ακριβώς το ίδιο panel - σε άλλες διαστάσεις βέβαια). Από παρτίδα σε παρτίδα λοιπόν μπορεί κάποια από τα εξαρτήματα που έρχονται από εξωτερικούς προμηθευτές να παρουσιάσουν κάποιο ελάττωμα. Πχ τα πρώτα 5800 είχαν ελάττωμα στο μικρόφωνο, και σε επόμενες παρτίδες άλλαξε ο προμηθευτής. Στην περίπτωση μας, η Samsung παρέδωσε στη Nokia μια παρτίδα από ελαττωματικά panels. Το ελάττωμα είναι τέτοιο που δεν έγινε αντιληπτό, οπότε οι οθόνες μπήκαν κανονικά σε συσκευές. Σε επόμενη παρτίδα μπορεί να βγει κάποιο άλλο ελάττωμα, σε άλλο component, με τα ηλεκτρονικά δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος. Γενικά, ποτέ δύο συσκευές δεν είναι απόλυτα ίδιες, ιδίως αν έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Πχ οι οθόνες υπολογιστών και οι τηλεοράσεις, άλλες παρουσιάζουν clouding άλλες όχι, άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο. Βέβαια, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με clouding, το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό αφού επηρεάζει την απεικόνιση φωτογραφιών αλλά και βίντεο που έχουν σκοτεινές σκηνές.

Με firmware update μην περιμένετε να λυθεί, το AMOLED panel αδυνατεί να απεικονίσει σωστά κάποιους χρωματικούς τόνους και αυτό δεν νομίζω ότι αλλάζει με firmware update. Απ' ό,τι βλέπω, το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί και σε μοντέλα άλλων κατασκευαστών που έχουν AMOLED οθόνη (πάντα με προμηθευτή τη Samsung). Εγώ πάντως θα ζητήσω αντικατάσταση (εφόσον υπάρχουν και N8 με σωστή απεικόνιση των χρωμάτων, άρα προφανώς μιλάμε για ελαττωματικές συσκευές). Με ρίσκο βέβαια να πέσω σε άλλο ελάττωμα, ίσως και σοβαρότερο. :lol:

Edited by terrestial

Λοιπον, δηστυχως εχω και εγω προβλημα με την οθονη. Το παρατηρησα στην αρχη με το TRON αλλα αδιαφορησα γιατι λεω θα ειναι το βιντεο ετσι... μετα ομως που αρχισε να γινεται θεμα εδω, περασα την εικονα και βουαλα! Στην ακρη,στο μαυρο κοκκινιζει...και το παρατηρησα και σε φωτο που εχω τραβηξει σε χαμηλο φωτισμο...Τωρα πιστευω οτι δεν ειναι σοβαρος λογος για αντικατασταση, αλλη αν μη τι αλλο, ειναι ενοχλητικο ...
Sent from my iPhone 4S

καλησπέρα, από περιέργεια έβαλα σήμερα το the pencil από περιέργεια να δω αν δουλεύει κ μάλλον δεν μου βγήκε σε καλό.. Μόλις ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση το τηλέφωνο άρχισε να κάνει επανεκινηση χωρίς σταματημο.. Από ότι φαίνετε χρειάζεται fοrmat διότι δεν μπορώ να διαγράψω την εφαρμογή, κλείνει περίπου στα 10 δευτερόλεπτα..για το fοrmat εχω διαβάσει ότι χάνονται οvi mαps κλπ, έχει βρεθεί κάποια λύση για αυτό η ακόμα τίποτα;

Η μόνη λύση είναι ο Οδηγός για εργοστασιακό φλασάρισμα του Ν8

Σας έχει δημιουργήσει πρόβλημα ο πομπός FM; Πριν λίγη ώρα άνοιξα το κινητό και περνώντας στη δεύτερη αρχική οθόνη όπου έχω το widget του πομπού FM, μου βγάζει μήνυμα "Σφάλμα: widget αφαιρέθηκε", και όντως το είχε αφαιρέσει! Πάω στη Μουσική και προσπαθώ να τον ενεργοποιήσω από εκεί. Μου βγάζει μήνυμα σφάλματος: "Πομπός FM: μη υποστηριζόμενη λειτουργία". Περιττό να σας πω ότι έμεινα κάγκελο! :X

Μετά από μία επανεκκίνηση, όλα δουλεύουν και πάλι κανονικά.

Είχε κανείς αυτό το πρόβλημα; Τι μπορεί να σημαίνει; :what:

Είχα το ίδιο πρόβλημα όταν είχα βάλει σε autostart την εφαρμογή KillMe (unsigned, S60v5)

Η αλήθεια είναι πως φαίνεται διαφορετική στο Ν8 απ ότι στο pc η φώτο...κακα τα ψέμματα...

ψιλοκοκκινίζει...τελος παντων...

κατσε λιγο να δώ κ στο omnia hd κ θα σας πω...μηπως τυχόν κ είναι χαρακτηριστικό οθονών amoled...

Η διαφορά κάνει λίγο μπαπ....κακα τα ψέμματα....

Βγάλτε ένα screenshot εκείνη τη στιγμή με το Screensnap ή κάποια αλλη εφαρμογή, αν το screenshot έχει κοκκινίλα τότε σημαίνει οτι έτσι το αποδίδει ο επεξεργαστής γραφικών αν δεν έχει κοκκινίλα σημαίνει οτι φταίει η οθόνη.

Εμένα πάντως τη βγάζει κανονικά

Λοιπον, δηστυχως εχω και εγω προβλημα με την οθονη. Το παρατηρησα στην αρχη με το TRON αλλα αδιαφορησα γιατι λεω θα ειναι το βιντεο ετσι... μετα ομως που αρχισε να γινεται θεμα εδω, περασα την εικονα και βουαλα! Στην ακρη,στο μαυρο κοκκινιζει...και το παρατηρησα και σε φωτο που εχω τραβηξει σε χαμηλο φωτισμο...Τωρα πιστευω οτι δεν ειναι σοβαρος λογος για αντικατασταση, αλλη αν μη τι αλλο, ειναι ενοχλητικο ...

Βαλτε μια φωτο που να δείχνει το επίμαχο σημειο να καταλαβουμε κι εμεις

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...