Jump to content

[Επίσημο] Nokia N8-00 - Μέρος I

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

απο τη στιγμή που υπάρχει ικανός αριθμός ατόμων (όπως τώρα) που αναφέρουν ένα συγκεκριμένο πρόβλημα δεν αποτελεί πλέον φαντασία άλλα είναι πρόβλημα είτε το θέλουμε είτε όχι. Τώρα εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι νομίζεις δικαίωμα σου είναι, όπως δικαίωμα μας είναι να πιστεύουμε το αντίθετο και μάλιστα με αποδείξεις. Αν είναι δυνατόν τηλέφωνα με την ίδια έκδοση λογισμικού να έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα. Αυτό κατά τη γνώμη μου σημαίνει πρόβλημα hardware και όχι firmware

Μπορεί όμως να μην είναι και τίποτα απο τα δύο, μπορεί να έβαλες κάποια εφαρμογή και να δημιουργεί bugs όπως το SPB Weather που κάνει τα WRT της αρχικής οθόνης να φαίνονται άσχημα. Καλό θα ήταν να γίνει δοκιμή σε "φρέσκο" τηλέφωνο, χωρίς άλλες εφαρμογές.

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

..................................................

Με firmware update μην περιμένετε να λυθεί, το AMOLED panel αδυνατεί να απεικονίσει σωστά κάποιους χρωματικούς τόνους και αυτό δεν νομίζω ότι αλλάζει με firmware update. Απ' ό,τι βλέπω, το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί και σε μοντέλα άλλων κατασκευαστών που έχουν AMOLED οθόνη (πάντα με προμηθευτή τη Samsung). Εγώ πάντως θα ζητήσω αντικατάσταση (εφόσον υπάρχουν και N8 με σωστή απεικόνιση των χρωμάτων, άρα προφανώς μιλάμε για ελαττωματικές συσκευές). Με ρίσκο βέβαια να πέσω σε άλλο ελάττωμα, ίσως και σοβαρότερο. :lol:

Φίλε terrestial,

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε ότι αφορά το πρόβλημα αλλά και στο ρίσκο της αντικατάστασης. Επειδή μετά από σκέψη, μάλλον θα ακολουθήσω το ίδιο δρόμο με σένα και πιστεύω και πολλοί άλλοι δλδ την αντικατάσταση σε παρακαλώ ενημέρωσε μας για τις εξελίξεις, τον τρόπο που θα το κάνεις και σε ποιο nokia care θα πας και τι θα σου πουν αυτοί για να ξέρουμε και οι υπόλοιποι τι να κάνουμε και τι να πούμε όταν έρθει εκείνη η στιγμή.

Ευχαριστώ!!!!

Edited by frastgr
frastgr

Μπορεί όμως να μην είναι και τίποτα απο τα δύο, μπορεί να έβαλες κάποια εφαρμογή και να δημιουργεί bugs όπως το SPB Weather που κάνει τα WRT της αρχικής οθόνης να φαίνονται άσχημα. Καλό θα ήταν να γίνει δοκιμή σε "φρέσκο" τηλέφωνο, χωρίς άλλες εφαρμογές.

Εγω ομως δεν εχω περασει καμια εφαρμογη παρα το Battery Monitor μονο και μου το βγαζει..Και την δοκιμασα και στο 5800 και την δειχνει κανονικοτατα..

Edited by SelectivePants
Sent from my iPhone 4S

καλησπέρα, από περιέργεια έβαλα σήμερα το the pencil από περιέργεια να δω αν δουλεύει κ μάλλον δεν μου βγήκε σε καλό.. Μόλις ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση το τηλέφωνο άρχισε να κάνει επανεκινηση χωρίς σταματημο.. Από ότι φαίνετε χρειάζεται fοrmat διότι δεν μπορώ να διαγράψω την εφαρμογή, κλείνει περίπου στα 10 δευτερόλεπτα..για το fοrmat εχω διαβάσει ότι χάνονται οvi mαps κλπ, έχει βρεθεί κάποια λύση για αυτό η ακόμα τίποτα;

Για την περίπτωση που χρειαστεί να κάνετε hard reset στην συσκευή σας, υπάρχει στην πρώτη σελίδα ο Οδηγός για εργοστασιακό φλασάρισμα του Ν8.

Εχω περασει και εγω το SPB Weather αλλα δεν μου φαινονται ασχημα τα WRT της αρχικης οθονης:confused:

Για την περίπτωση που χρειαστεί να κάνετε hard reset στην συσκευή σας, υπάρχει στην πρώτη σελίδα ο Οδηγός για εργοστασιακό φλασάρισμα του Ν8.

Βρέθηκε τροπος να αλλαξουμε το Product Code της συσκευης, με το nemesis η κάτι αλλο;

Εγω εκανα hard reset με *#7370# και εχω βαλει κανονικα maps και ovi:)

Δοκιμάστε να κλείσετε με το δάχτυλό σας τον αισθητήρα φωτός δίπλα από τη μπροστινή κάμερα όταν βλέπετε τη συγκεκριμένη φωτογραφία (όλα αυτά σε συνθήκες έντονου φωτισμού ώστε να καταλάβαιτε τη διαφορά). Στο δικό μου κατά τη διάρκεια που η οθόνη από χαμηλό φωτισμό πάει σε έντονο, ίσως τότε μόνο να κοκκινίζει κάπως τη φωτογραφία. Αλλά και πάλι ίσως λέω γιατί είμαι υποψιασμένος με ότι λέτε. Κατά τα άλλα τη βλέπω μια χαρά και με χαμηλό και με έντονο φωτισμό της οθόνης. (παίξτε λίγο με τον αισθητήρα και πείτε τι διαπιστώνετε)

Εχω περασει και εγω το SPB Weather αλλα δεν μου φαινονται ασχημα τα WRT της αρχικης οθονης:confused:

http://img37.imageshack.us/img37/4002/scr000013q.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Βρέθηκε τροπος να αλλαξουμε το Product Code της συσκευης, με το nemesis η κάτι αλλο;

Αν έχεις το FPS-21 γίνεται

- Product Code changes for USB Only – phones (RX-51, RM-596 etc) work only when used with FPS-21 Flash Prommer and USB connection from prommer rear panel to phone. Please select USB as Product Active Media

- Do not use “Flash” option simultaneously with product code change for USB Only phones, flash phone separately with Firmware Update

Εγω εκανα hard reset με *#7370# και εχω βαλει κανονικα maps και ovi:)

Έχεις βάλει, αυτό λέμε, δεν υπήρχαν μέσα. Για το Qt ανάλογα το είδος του reset

Edited by Spyr0s

Δοκιμάστε να κλείσετε με το δάχτυλό σας τον αισθητήρα φωτός δίπλα από τη μπροστινή κάμερα όταν βλέπετε τη συγκεκριμένη φωτογραφία (όλα αυτά σε συνθήκες έντονου φωτισμού ώστε να καταλάβαιτε τη διαφορά). Στο δικό μου κατά τη διάρκεια που η οθόνη από χαμηλό φωτισμό πάει σε έντονο, ίσως τότε μόνο να κοκκινίζει κάπως τη φωτογραφία. Αλλά και πάλι ίσως λέω γιατί είμαι υποψιασμένος με ότι λέτε. Κατά τα άλλα τη βλέπω μια χαρά και με χαμηλό και με έντονο φωτισμό της οθόνης. (παίξτε λίγο με τον αισθητήρα και πείτε τι διαπιστώνετε)

πριν λίγο το δοκίμασα φίλε μου αλλά το πρόβλημα υφίσταται και με χαμηλο και με έντονο φωτισμό. Απλά στον έντονο φωτισμό είναι λίγο πιο διακριτό. Επίσης πέρασα τη συγκεκριμένη φωτογραφία στο Ε71 μου και τη δείχνει απίστευτα καθαρή και τα χρώματα όπως πρέπει - άψογα χωρίς κόκκινη απόχρωση. Άρε Νοκια τι φωτιές μας άναψες.......!!!!!

Edited by frastgr
frastgr

Σημερα η Nokia Hellas εβγαλε το κινητο ως διαθεσιμο!?! Σημαινει κατι αυτο για μας που περιμενουμε 1,5 μηνα την WIND?

KAVALA - MACEDONIA - HELLAS

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

Περασα και εγω την φωτο στο κινητο και μου τη δειχνει μια χαρα.. Δεν κοκινιζει πουθενα.. Θα ανεβασω και φωτο καποια στιγμη

Πάντως παιδιά ως λάτρης των Nokia κινητών περίμενα πώς και πώς αυτό το μοντέλο. Δεν το πρόλαβα πριν τις γιορτές λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας και έλεγα να το πάρω τώρα, αλλά από όλα αυτά που έχω διαβάσει στο forum τελικά κατέληξα στη δυσάρεστη απόφαση να το προσπεράσω. :(
A man's dreams are an index to his greatness...

Περασα και εγω την φωτο στο κινητο και μου τη δειχνει μια χαρα.. Δεν κοκινιζει πουθενα.. Θα ανεβασω και φωτο καποια στιγμη

οκ μακάρι να είναι εντάξει. όλα δεν έχουν ελαττωματικές οθόνες όπως ανέφερε αναλυτικότατα πιο πριν ο φίλος μας terrestial, αλλά αρκετά κομμάτια έως πολλά θα έλεγα παρακολουθώντας και τη συζήτηση στο επίσημο nokia forum έχουν ελαττωματική οθόνη. Σχεδόν μισά μισά είναι τα ''καλά'' με τα ελαττωματικά, βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι τα ''καλά'' στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι καλά και σε άλλες περιπτώσεις δλδ μπορεί να έχουν αλλού ελαττώματα. Μακάρι να μην έχουν, άλλα έτσι όπως φαίνεται δύσκολα πλέον μπορεί να με πείσει η νοκια για το αντίθετο.

Edited by frastgr
frastgr

Πάντως παιδιά ως λάτρης των Nokia κινητών περίμενα πώς και πώς αυτό το μοντέλο. Δεν το πρόλαβα πριν τις γιορτές λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας και έλεγα να το πάρω τώρα, αλλά από όλα αυτά που έχω διαβάσει στο forum τελικά κατέληξα στη δυσάρεστη απόφαση να το προσπεράσω. :(

Kανε κατι αλλο. Πηγαινε σε φορουν αλλης εταιριας και συσκευης.. Τα ιδια γινοντε..

Παλιοτερα ειχα παραγγηλει το samsung omnia και το περιμενα. Αρχισα να διαβαζω το φορουμ. Μιλουσαν για καμενα πιξελ, gps που δεν κλειδωναν ποτε, φλας που δεν λειτουργουσαν, ραδιοφωνο που δεν επιανε σταθμους και πολλα αλλα που μετανοιωσα και ηθελα να το ακυρωσω. Τελικα λεω, αυτοκινητο θα αγορασω; Eνα παιχνιδι ειναι, για κανενα χρονο. Φυσικα το τηλ ηταν μια χαρα σε ολα, εκτος απο τα απαισια windows 6.1

Edited by fikast

Δυστυχως τα τελευταια χρονια με την υπερβολικη ζητηση των κινητων, οι εταιριες κυκλοφορουν ενα σωρο μοντελα χωρις την απαιτουμενη προσοχη. Πρωτη φορα δινω τοσα χρηματα για ενα τηλεφωνο... αν δω προβληματα οπως αυτα που αναφερονται, θα ειναι και η τελευταια!

κοιτωντας το βιντεο του τρον απο το yutube και το τηλεφωνο δεν βλεπω καμμια διαφορα.

εβαλα την εικονα και οντως εχει μια πολυ μικρη αποχρωση του κοκκινου, αλλα πρεπει να προσεξεις παρα πολυ να την δεις.

λοιπον την πατησα με το φως στην κουζινα και φαινοταν λιγο το κοκκινο. ειδα κατα τυχη την φωτο στο σαλονι και μετα και σε αλλο φως λευκο και ειναι μια χαρα μονο γκρι και αποχρωση του γκρι. το φως στην κουζινα μου δεν ειναι τελειως λευκο. για δειτε και εσεις μηπως συμβαινει το ιδιο.

Ουτε και εγω παιδια προσεξα κοκκινιλα στην εικονα. Βασικα δεν την περασα μεσα, απλως μπηκα στο myphone απο το κινητο και την ανοιξα. Την εκανα και ζουμ, την κοιταξα απ΄ακρη σ΄ακρη...αλλα τιποτα! Λετε να ειναι ελαττωματικες μερικες οθονες; Το απευχομαι βεβαια, αλλα ψαχτε το λιγο και αν εχετε πολλοι το προβλημα μαζευτειτε να το πατε ολοι σε nokia care για αντικατασταση...

+1 Δεν είδα κοκκινίλα. Το δικο μου κινητο είναι χρώματος ασημί με ελληνικό product code αγορασμένο απο πλαίσιο 23/12/2010

Καλησπέρα. Κάποιο νεο για διαθεσιμότητα του silver white απο Πλαίσιο????

Γιατι δεν περνεις να μαθεις εδω --> 800 11 12345

Panasonic g500, Siemens C10, Siemens C25, Ericsson t10s, Ericsson τ28s, Nokia 5110, Nokia 5210, Nokia 7110, Nokia 8210,Nokia 5100, Sharp gx20s, Nokia 6681, Nokia 5800, Nokia 6700,  3gs, Xperia x10 mini pro, Htc desire HD, Nexus s, Gs2, nexus7, Galaxy note 2, Nexus 4 ,Ipad air,  5s,  6, iPad Air2, 6s, 7, Mi Mix 2s, Mi 9 T Pro, 13 pro max  13pro, 15pro

Γιατι δεν περνεις να μαθεις εδω --> 800 11 12345

Φίλε τους πήρα χθες και μου είπανε οτι δεν ξέρουν πότε θα τους εφοδιάσει η Νοκια Ελλάδας. Τι να πω? Απλά ρώτησα μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω απ' αυτό.

Όσοι δεν έχετε την κοκκινίλα είστε τυχεροί. Όμως σας παρακαλώ μην αμφισβητείτε όσους την έχουμε. Δεν είναι όλες οι οθόνες ίδιες. Πριν από λίγο πήγα στο Media Markt για να συγκρίνω. Δεν είχαν N8 για επίδειξη, είχαν όμως C7. Έστειλα τη φωτογραφία με BT, τα έβαλα δίπλα δίπλα και... η μέρα με τη νύχτα. Άψογα τα χρώματα στο C7, χωρίς «κόκκινα» μαύρα. Προφανώς το ίδιο συμβαίνει και με τα N8 που δεν έχουν το πρόβλημα.

Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα. Εφόσον δεν το έχουν όλοι (το ίδιο βλέπω ότι συμβαίνει και στο Nokia Support Discussions που το συζητάνε) δεν είναι πρόβλημα του software αλλά του hardware. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ελαττωματικά panel. Ούτε «μεμβράνες», ουτε screen protectors, ούτε τίποτα. Κάποιες παρτίδες από panels είναι ελαττωματικές και δεν μπορούν να δείξουν σωστά το σκούρο γκρί. Φυσικά δεν έχει σχέση με «πρώτες παρτίδες», «ξαφνικούς θανάτους» κλπ, άλλο εκείνο το πρόβλημα άλλο αυτό. Αντθέτως, είμαι κατά 99% σίγουρος ότι η συσκευή μου είναι από τις τελευταίες παρτίδες.

Και για να εξηγήσουμε κάποια πράγματα για τις παρτίδες των κινητών τηλεφώνων (αλλά και κάθε συσκευής). Η Nokia (όπως και κάθε άλλος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων) δεν κατασκευάζει ούτε τσιπάκια ούτε οθόνες. Τα παίρνει από τους προμηθευτές της και τα συναρμολογεί. Συγκεκριμένα, τα panel της οθόνης τα παίρνει από τη Samsung, και σε αυτά προσθέτει τις δικές της επιστρώσεις (το N8 έχει επίστρωση για την ελαχιστοποίηση των αντανακλάσεων, κατά άλλα η AMOLED της Nokia και η Super AMOLED της Samsung έχουν ακριβώς το ίδιο panel - σε άλλες διαστάσεις βέβαια). Από παρτίδα σε παρτίδα λοιπόν μπορεί κάποια από τα εξαρτήματα που έρχονται από εξωτερικούς προμηθευτές να παρουσιάσουν κάποιο ελάττωμα. Πχ τα πρώτα 5800 είχαν ελάττωμα στο μικρόφωνο, και σε επόμενες παρτίδες άλλαξε ο προμηθευτής. Στην περίπτωση μας, η Samsung παρέδωσε στη Nokia μια παρτίδα από ελαττωματικά panels. Το ελάττωμα είναι τέτοιο που δεν έγινε αντιληπτό, οπότε οι οθόνες μπήκαν κανονικά σε συσκευές. Σε επόμενη παρτίδα μπορεί να βγει κάποιο άλλο ελάττωμα, σε άλλο component, με τα ηλεκτρονικά δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος. Γενικά, ποτέ δύο συσκευές δεν είναι απόλυτα ίδιες, ιδίως αν έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Πχ οι οθόνες υπολογιστών και οι τηλεοράσεις, άλλες παρουσιάζουν clouding άλλες όχι, άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο. Βέβαια, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με clouding, το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό αφού επηρεάζει την απεικόνιση φωτογραφιών αλλά και βίντεο που έχουν σκοτεινές σκηνές.

Με firmware update μην περιμένετε να λυθεί, το AMOLED panel αδυνατεί να απεικονίσει σωστά κάποιους χρωματικούς τόνους και αυτό δεν νομίζω ότι αλλάζει με firmware update. Απ' ό,τι βλέπω, το πρόβλημα έχει παρουσιαστεί και σε μοντέλα άλλων κατασκευαστών που έχουν AMOLED οθόνη (πάντα με προμηθευτή τη Samsung). Εγώ πάντως θα ζητήσω αντικατάσταση (εφόσον υπάρχουν και N8 με σωστή απεικόνιση των χρωμάτων, άρα προφανώς μιλάμε για ελαττωματικές συσκευές). Με ρίσκο βέβαια να πέσω σε άλλο ελάττωμα, ίσως και σοβαρότερο. :lol:

Φιλε terrestial σεβομαι την αποψη σου αλλα την βρισκω και οτι πρεπει για να σπειρουμε τον πανικο ξαφνικα. Οτι αναφερεις,ειναι απο προσωπικη σου γνωση/εμπειρια ; Γιατι εμενα χτες η υπαλληλος στη Nokia μου ειπε οτι σε αναλογες περιπτωσεις ειναι θεμα αναβαθμισης. Αλλα ΟΚ,να δεχτω οτι ηταν ασχετη,πολυ πιθανον. Εσυ ξερεις οτι μπορει να φταιει το πανελ οπως λες ; δε μιλαμε για γκριζο μονο χρωμα,μιλαμε για ολα τα σκουρα χρωματα και μονο εκει που υπαρχουν σκιες. Κατα τ αλλα το γκρι και το μαυρο σε αλλα σημεια μια χαρα το αποδιδει. Αρα μιλαμε για ενα πολυ συγκεκριμενο θεμα,οχι για την γενικη αποδοση της amoled. Κι αν διαπιστωσουμε τελικα οτι ειναι hardware προβλημα,ποιος θα μας αλλαξει τι ; τοσες μερες μετα την αγορα. Το πολυ να μας τα μαζεψουν να τα στειλουν για "εγχειριση". Προσωπικα θα με ξενερωνε αγρια αυτο. Κι αν το αλλαξουμε και πεσουμε σε αλλο ελαττωμα ; ωραια κατασταση δηλαδη.

To θεμα ειναι να παρουμε τωρα,αφου διαπιστωσαμε οτι το εχουμε πολλοι,μια απαντηση απο πιο επισημες πηγες. Αν ξερετε πως πειτε μας

Παιδες, αμα δοκιμασετε το QTorch μειωνετε το προβλημα αρκετα ... για αυτους π εχουν το προβλημα... αρα λετε να φταιει κατι με την φωτηνοτητα ? Edited by SelectivePants
Sent from my iPhone 4S

κατεβασα και δοκιμασα και εγω την συγκεκριμενη φωτο και το μονο που ειδα ηταν αποχρωσεις του γκρι,η συσκευη ειναι dark grey αγορασμενη απο 26/11 απο wind

εμενα μου φαινετε,οπως ειπε και ενας φιλος παραπανω, για ελλατωματικη παρτιδα οθονων γιατι το λογισμικο σε ολες τις συσκευες ειναι το ιδιο τα εξαρτηματα ειναι που εχουν τις ανοχες τους και μπορει να δουμε διαφορετικες συμπεριφορες απο συσκευη σε συσκευη

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...