Jump to content

Τα πάντα για: 3G/HSDPA, GPRS, MMS, Vodafone Internet

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με συμβόλαιο APN : internet

Καρτοκινητό internet.vodafone.gr

ΚαρτοΙντερνετ : web.session

Όλα τελικά κύλισαν καλά.

Μίλησα με την εξυπηρέτηση πελατών όπου προώθησαν την ερώτηση μου στο τμήμα ίντερνετ. Πριν λίγο που επικοινώνησαν μαζί μου και η ρύθμιση για το APN είναι η λέξη «internet».

Και δούλεψε μια χαρά!

Κινητό (συμβόλαιο ή κάρτα): internet.vodafone.gr

Ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση (συμβόλαιο): internet

Ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση (καρτοίντερνετ): web.session

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σύντροφοι καλή σαρακοστή.

Χρειάζομαι τα φώτα σας.

Χρησιμοποιώντας ένα Huawei E5830s mifi ruter για να μοιράσω με wifi την ασύρματη μου σύνδεση, παρατήρησα το εξής…

Ενώ στην συσκευασία αναφέρει ότι λειτουργεί σε HDSPA+ Data service up to 21.6 Mbps και στην Comsote – Vodafone που χρησιμοποιώ το ruter κλειδώνει στα 7.2Mbps!

Να σημειώσω ότι βάζοντας την κάρτα σιμ στο 3G κινητό μου κατεβάζω από το σημείο που βρίσκομαι (οι κεραίες κινητής τηλεφωνείας είναι ευθεία μπροστά μου με οπτική επαφή) με 17 Mbps!!!!!

Προφανώς κάποια ρύθμιση χρειάζεται την οποία δεν γνωρίζω. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

[ATTACH]57310[/ATTACH]

[ATTACH]57311[/ATTACH]

[ATTACH]57312[/ATTACH]

[ATTACH]57313[/ATTACH]

[ATTACH]57314[/ATTACH]

Edited by bromiaris

Μήπως θέλει κανένα firmware upgrade?

Κάποια στικακια το έχουν αύριο και θέλουν αναβάθμιση.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Παραξενο γιατι εχω δει οτι το Huawei E5830 (το ειχα παλιοτερα με wind ) download εχει 7.2 αναλυτικα μπορεις να το δεις εδω αλλα και εδω

τωρα αν το 5830s πιανει 21 λογικα θα επρεπε να σου γραφει 21.

Edited by zerokill

Ναι όπως σου δείχνω και στην φωτογραφία της συσκευασίας το E5830s "θεωρητικά" υποστηρίζει έως 21.6 Mbps.. αλλά δεν γνωρίζω για ποιον λόγο δεν το κάνει. Edited by bromiaris

Πάντως ο vasileios και ο pakitis

ψιλο-διαφωνούν στα APNs

που παραθέτουν πιο πάνω.

Τι ισχύει τελικά;

Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του

Ναι όπως σου δείχνω και στην φωτογραφία της συσκευασίας το E5830s "θεωρητικά" υποστηρίζει έως 21.6 Mbps.. αλλά δεν γνωρίζω για ποιον λόγο δεν το κάνει.

Φίλε επίσημη σελίδα εδώ λέει μόνο για 7.2 για το μοντέλο σου.

support.huawei.com/ecommunity/bbs/10159847.html

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Τότε την πατήσαμε…!! Χαχα! θα τους στείλω την φωτογραφία από την συσκευασία τους που γράφουν άλλα ντι άλλον.

Και τη κερδίζεις αν μπορούσε να κάνει firmware update?

Το συγκεκριμένο είναι ξεκλείδωτο σε cosmote-wind?

Ναι το R207 ειναι ξεκλειδωμενο.Εχει περασμενες τις ρυθμισεις για mobile internet της vodafone συμβολαιο και καρτοιντερνετ αλλα υπαρχει και η ρυθμιση custom οπου μπορεις να βαλεις εσυ τις δικες σου.Το εχω δοκιμασει και στο εξωτερικο με καρτα ιντερνετ αλλης χωρας και δουλεψε μια χαρα.

Οσο για το firmware update το μονο που προσφερει ειναι ισως καποιες διορθωσεις στο λογισμικο του ρουτερ.Εγω δεν ειδα προβλημα παντως ολα ειναι μια χαρα.

Πάντως ο vasileios και ο pakitis

ψιλο-διαφωνούν στα APNs

που παραθέτουν πιο πάνω.

Τι ισχύει τελικά;

Τα λεγόμενά μου. χαχαχ

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 weeks later...

καλημέρα,

έχω red1 και πριν μιά εβδομάδα ενεργοποίησα το δωρεάν internet4 sharing που δικαιούμαι. Πράγματι η vodafone μου έστειλε μιά Microsim που ζήτησα, την έβαλα στο tablet, έστειλα με sms ρυθμίσεις (apn internet) αλλά συνδέεται μόνο στο site της vodafone.... όπου αλλού και να δοκιμάσω με ανακατευθύνει εκεί. Επίσης στο myaccount μου, εμφανίστηκε μιά νέα σύνδεση VMC. Είναι φυσιολογικό αυτό; παίρνει κάποιο χρόνο η σύνδεση της κύριας κάρτας με τη νέα;

ευχαριστώ εκ των προτέρων

....απαράδεκτα παραδεκτός....

http://olatsaba.blogspot.com

Α ρε Voda κοιμάσαι... Στην Άρτα 4G+ η κοτε και εσύ προσφέρεις εικονικό 3G στην μισή πόλη...

Α ρε Voda κοιμάσαι... Στην Άρτα 4G+ η κοτε και εσύ προσφέρεις εικονικό 3G στην μισή πόλη...

Για την ακριβεια εχει 4G στην Αρτα και αρκετες παρεμβολες στο 3G.

Για την ακριβεια εχει 4G στην Αρτα και αρκετες παρεμβολες στο 3G.

Για το 4G όσες φορές είχα δοκιμάσει σε αρκετές περιοχές δεν είχα βρει σήμα. Για το 3G πάλι η μισή πόλη σχεδόν είναι off. Ενώ υπάρχει ένδειξη τέλειου σήματος, οι κλήσεις πραγματοποιούνται κανονικά αλλά η ταχύτητα του ίντερνετ απλά δεν υπάρχει. Η δοκιμή είχε γίνει με αρκετές συσκευές, συμβολαίου και καρτοκινητής σε όλες τις ώρες της ημέρας! Το αξιοσημείωτο είναι πως η κατανάλωση των δεδομένων ήταν στα ύψη ενώ στην πραγματικότητα είχες χρησιμοποιήσει τα μισά (και ούτε) δεδομένα.

Σε επικοινωνία με την Vodafone δεν θέλανε να παρεδεχτούν το πρόβλημα στην κεραία και αναφέρανε συνέχεια την πολιτική ορθής χρήσης και πως έχουμε ξεπεράσει το ημερήσιο όριο δεδομένων (και μάλιστα σε καρτοσυμβόλαιο με πρόγραμμα δεδομένων 100 mb που είχαν καταναλωθεί μόλις 20 mb τις τελευταίες 3 ημέρες). Έστελνα καθημερινά εικόνες από speedtest. Ακόμη περιμένω ενημέρωση από μεριά τους. [ATTACH]58067[/ATTACH]

Καλα κρασια πες τους εκει στην Εξ. Πελατων... και αφου τους εξηγησες οτι δεν εχεις οριο στην ταχυτητα λογο υπερβασης του ογκου μπλα μπλα μπλα .. σου ειπαν οτι θα το κοιταξουν να δουν μηπως φταινε τελικα αυτοι? Γιατι οκ οι ταχυτητες που δειχνεις ειναι για κλαματα το λιγοτερο

Ενώ υπάρχει ένδειξη τέλειου σήματος, οι κλήσεις πραγματοποιούνται κανονικά αλλά η ταχύτητα του ίντερνετ απλά δεν υπάρχει. Η δοκιμή είχε γίνει με αρκετές συσκευές, συμβολαίου και καρτοκινητής σε όλες τις ώρες της ημέρας! Το αξιοσημείωτο είναι πως η κατανάλωση των δεδομένων ήταν στα ύψη ενώ στην πραγματικότητα είχες χρησιμοποιήσει τα μισά (και ούτε) δεδομένα.

Σε επικοινωνία με την Vodafone δεν θέλανε να παρεδεχτούν το πρόβλημα στην κεραία και αναφέρανε συνέχεια την πολιτική ορθής χρήσης και πως έχουμε ξεπεράσει το ημερήσιο όριο δεδομένων (και μάλιστα σε καρτοσυμβόλαιο με πρόγραμμα δεδομένων 100 mb που είχαν καταναλωθεί μόλις 20 mb τις τελευταίες 3 ημέρες). Έστελνα καθημερινά εικόνες από speedtest. Ακόμη περιμένω ενημέρωση από μεριά τους. ]

Σύντροφε να ρωτήσω κάτι.. Λες ότι είχες στο πρόγραμμα σου 100mb/μερα.

Ταυτόχρονα λες ότι «Η δοκιμή είχε γίνει με αρκετές συσκευές, συμβολαίου και καρτοκινητής σε όλες τις ώρες της ημέρας!»

Ξέρεις πόσα mb καταναλώνει το Speedtest της Ookla κάθε φορά που το δοκιμάζεις σε 3G?

Στις δικές μου συσκευές είναι περίπου 20 έως 25mb/μέτρηση… δηλαδή στην δική σου περίπτωση τα 100mb τα ξοδεύεις σε 4 με 5 μετρήσεις μόνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Για το 4G όσες φορές είχα δοκιμάσει σε αρκετές περιοχές δεν είχα βρει σήμα. Για το 3G πάλι η μισή πόλη σχεδόν είναι off. Ενώ υπάρχει ένδειξη τέλειου σήματος, οι κλήσεις πραγματοποιούνται κανονικά αλλά η ταχύτητα του ίντερνετ απλά δεν υπάρχει. Η δοκιμή είχε γίνει με αρκετές συσκευές, συμβολαίου και καρτοκινητής σε όλες τις ώρες της ημέρας! Το αξιοσημείωτο είναι πως η κατανάλωση των δεδομένων ήταν στα ύψη ενώ στην πραγματικότητα είχες χρησιμοποιήσει τα μισά (και ούτε) δεδομένα.

Σε επικοινωνία με την Vodafone δεν θέλανε να παρεδεχτούν το πρόβλημα στην κεραία και αναφέρανε συνέχεια την πολιτική ορθής χρήσης και πως έχουμε ξεπεράσει το ημερήσιο όριο δεδομένων (και μάλιστα σε καρτοσυμβόλαιο με πρόγραμμα δεδομένων 100 mb που είχαν καταναλωθεί μόλις 20 mb τις τελευταίες 3 ημέρες). Έστελνα καθημερινά εικόνες από speedtest. Ακόμη περιμένω ενημέρωση από μεριά τους. [ATTACH]58067[/ATTACH]

ισως να εχει μπει το ιντερνετ ολη μερα αμα ειχες φαει τον ογκο για αυτο να ειχες τοση μειωμενη ταχυτητα; για δοκιμασε ξανα την επομενη μερα μετα τις 4πμ να δεισ εαν εχει αλλαξει κατι το speedtest! .

Σύντροφε να ρωτήσω κάτι.. Λες ότι είχες στο πρόγραμμα σου 100mb/μερα.

Ταυτόχρονα λες ότι «Η δοκιμή είχε γίνει με αρκετές συσκευές, συμβολαίου και καρτοκινητής σε όλες τις ώρες της ημέρας!»

Ξέρεις πόσα mb καταναλώνει το Speedtest της Ookla κάθε φορά που το δοκιμάζεις σε 3G?

Στις δικές μου συσκευές είναι περίπου 20 έως 25mb/μέτρηση… δηλαδή στην δική σου περίπτωση τα 100mb τα ξοδεύεις σε 4 με 5 μετρήσεις μόνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σύντροφε.. Δεν είπα ότι έχω πρόγραμμα 100mb/μέρα. Ο ένας είχε καρτοσυμβόλαιο με 100 mb/μήνα και εκείνες τις ημέρες είχε καταναλώσει 20 mb από τα 100 που έχει για ένα μήνα (είχαν ανανεωθεί πριν από λίγες ημέρες.) Γνωρίζω την ποσότητα των δεδομένων που καταναλώνουν, καθώς έχω και τους σχετικούς μετρητές στο κινητό μου και παρακολουθούσα την κατανάλωση των δεδομένων σε όλες τις συσκευές. Ενημερωτικά είχα 2 Gb διαθέσιμα στον αριθμό μου (Έχω φοιτητικό Cu) και σχεδόν όλες τις ημέρες έφτανα στα 200 με 300 mb κατανάλωση. Κοιμόμουν στις 11 με 12 συνήθως και οι περισσότερες μετρήσεις γινόντουσαν το πρωί.

ισως να εχει μπει το ιντερνετ ολη μερα αμα ειχες φαει τον ογκο για αυτο να ειχες τοση μειωμενη ταχυτητα; για δοκιμασε ξανα την επομενη μερα μετα τις 4πμ να δεισ εαν εχει αλλαξει κατι το speedtest! .

Οι υπάλληλοι μου λέγανε πως όλοι οι αριθμοί είχαν καταναλώσει το ημερήσιο όριο και έχει μπει ο σχετικός.. κόφτης! Αλλά μετά από αρκετή ώρα βλέπανε πως δεν είχαμε καταναλώσει τα ανάλογα δεδομένα. Σε κανέναν δεν είχε έρθει σχετικό μήνυμα όλες αυτές τις ημέρες εκτός από 2 φορές στον έναν αριθμό που όντως είχε περάσει το όριο.

Λογικα θα επαιρνε μηνυμα οτι εχει περιορισθει η ταχυτητα του μεχρι τις 04:00πμ της επομενης.

Δεν είχαμε κανένα μήνυμα όπως είπα πιο πάνω, ειδικά σε μένα δεν είχε έρθει ενημέρωση.

Να υπενθυμίσω πως την ίδια ημέρα όταν άλλαζα περιοχή είχα την φυσιολογική ταχύτητα και όταν επέστρεφα στην "βάση" δεν μπορούσαμε να δούμε τις πιο απλές σελίδες στο ιντερνετ. Ήταν καθαρά θέμα κεραίας και όχι δικού μας σφάλματος.

Οτι και να λεμε η voda απο gprs και πανω δυστυχως ειναι παρα πολυ πισω. Αργο δικτυο πλασματικες ενδειξεις. Το super δικτυο σερνεται. Νοτια προαστεια και πουθενα 4G. Οταν το βγαλει το κραταει για λιγο.