Jump to content

Τα πάντα για: 3G/HSDPA, GPRS, MMS, Vodafone Internet

Soulman
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το δοκιμασα και εγω σε CU το Surf & Mail 30 (με APN: wapkarta.vodafone.gr) και για browsing παιζει μια χαρά. Σε POP3 & IMAP όμως για email δεν μπορείς να συνδεθείς. :(

Μου είπαν όμως στο τηλεφωνο ότι αν εχεις το ίδιο πακετο σε γραμμή με συνδεση δουλεύει και το εμαιλ γιατι δεν περνάς μεσα από wap proxy όπως στο CU. Θα δοκιμάσω να το ενεργοποιήσω και σε σύνδεση λοιπόν και θα δούμε κατά πόσο αληθεύει αυτό που μου είπαν...

Βρε παιδιά είναι απλό. Πηγαίνετε στο προφίλ που έχει το κινητό σας για το ιντερνετ με apn internet.vodafone.gr και βάλτε wapkarta.vodafone.gr . Το προφίλ αυτό μετά βάλτε το στο email account του κινητού σας για να συνδεθεί με το pop3.

Το ζήτημα είναι να συνδεθει το pop3 με προφίλ internet χωρίς proxy.

Οι διακομιστές της vodafone για το email είναι:

Διακομιστής εισερχόμενων μημυμάτων mailgprs.vodafone.gr

Διακομιστής εξερχόμενων μημυμάτων 213.249.17.108

Για username & password να βάλετε αυτά που έχετε στο my account.

Ελπίζω να βοήθησα.

Παιδιά εγώ έλαβα να ένα MMS να γραφτώ (μάλλον) στο Surf & Mail 30 δωρεάν για 2 μήνες.

Το ενεργοποίησα αλλά θα ήθελα να ρώτησω αν πρέπει να βάλω κάποιο συγκεκριμένο APN ή Proxy στις ρυθμίσεις ώστε να μην χρεωθώ κάτι για τα 30ΜΒ.

Έχω ήδη το internet.vodafone.gr χωρίς Proxy.

Εννοείται πως έχω μιλήσει 2 φορές με το support και δεν έχω πάρει μια απάντηση που να με καλύπτει.

Και επίσης μου έστειλαν κάποιες ρυθμίσεις που απαιτούν proxy μέσω του οποίου το outlook δεν δουλέυει όπως είναι φυσιολογικό.

Εκτός αν εννοούν να το βλέπουμε μέσω browser (γελοία πράματα δηλαδή).

Εγώ σύνδεση έχω αλλά δεν μπορώ να βεβαιωθώ ότι το wap.vodafone.gr δεν χρεώνει.

Πάντως σε POP3 συνδέθηκε.

Θα το ξανατσεκάρω όμως

Robotech

Αυτη τη στιγμη ειμαι σε μια περιοχη των Ιωαννινων που κανεις δεν εχει 3g.

Εχω Internet on the go (Cosmote) και μου εχει σπασει τα.... Ειναι πολυ αργο. Δεν εχει σταθερο ρυθμο και παιζει απο b/s εως 6kb/s αλλα επιμενει στα b/s

Με 3g δεν εχω τετοια προβληματα.

Αντιθετα με Vodafone gprs πεταει.

Παιδιά μια βοήθεια.

Επισκέπτομαι την ελλάδα 2-3 φορές τον χρόνο και συνεπώς δεν μου χρειάζεται λογαριασμός συμβολαίου. Χρησιμοποιώ συνήθως κάποια καρτα cosmote.

Το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να έχω πρόσβαση στο ιντερνετ για να λαμβάνω τα mail μου μέσω του κινητού μου, όπως κάνω στην χώρα που βρίσκομαι.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα surf and mail από κάρτα CU?

Αν ναι πως γίνεται αυτό και ποιές είναι οι ρυθμίσεις?

Πιθανώς να έχουν αναφερθεί όλα αυτά σε παλαιότερα post, αν δεν σας κάνει κόπο θα με βγάζατε από πολύ ψάξιμο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Επειδη δεν το βρηκα με το search, γνωριζετε εαν βαλω το sim που υπαρχει στην Vodafone VMCC σε κινητο 3G θα παιξει η συνδεση internet?

Eαν ναι πρεπει να αλλαξω τις ρυθμισεις στα δικτυα του PDA (εχω το Glofish 850)

tnx

Qtek : S100 - S110

Glofish : X500 - X800

Motorola : Flare - V60 - V550 - Defy - Atrix

Ericsson : GH197 - 388 - A1018 - T18s - T28

HTC Diamond, OMNIA II, IPhone 4, NOKIA X9, Blackberry 9700, SONY Xperia S

μπορει να μου πει καποιος τις ρυθμισεις για mms για nokia E51 vodafone ala carte?

εστειλα τις ρυθμισεις απο το site της vodafone για το μντελο αυτο αλλα δεν δουλευουν..τι γινεται?

Παιδιά μια βοήθεια.

Επισκέπτομαι την ελλάδα 2-3 φορές τον χρόνο και συνεπώς δεν μου χρειάζεται λογαριασμός συμβολαίου. Χρησιμοποιώ συνήθως κάποια καρτα cosmote.

Το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να έχω πρόσβαση στο ιντερνετ για να λαμβάνω τα mail μου μέσω του κινητού μου, όπως κάνω στην χώρα που βρίσκομαι.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα surf and mail από κάρτα CU?

Αν ναι πως γίνεται αυτό και ποιές είναι οι ρυθμίσεις?

Πιθανώς να έχουν αναφερθεί όλα αυτά σε παλαιότερα post, αν δεν σας κάνει κόπο θα με βγάζατε από πολύ ψάξιμο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ναι, μπορεις να χρησιμοποιήσεις το surf and mail 30 απο CU αλλά μόνο για web browsing, οπότε μπορείς να παίρνεις email μέσω web. POP3 & IMAP δυστυχώς δεν παίζουν απ'αυτό το πακέτο. Αφού ζητήσεις να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία τους παίρνεις τηλ για να σου ανοίξουν τις data συνδέσεις στο νουμερό σου και μπορούν επίσης να σου στείλουν τις ρυθμίσεις με sms.

Ναι, μπορεις να χρησιμοποιήσεις το surf and mail 30 απο CU αλλά μόνο για web browsing, οπότε μπορείς να παίρνεις email μέσω web. POP3 & IMAP δυστυχώς δεν παίζουν απ'αυτό το πακέτο. Αφού ζητήσεις να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία τους παίρνεις τηλ για να σου ανοίξουν τις data συνδέσεις στο νουμερό σου και μπορούν επίσης να σου στείλουν τις ρυθμίσεις με sms.

Πάντως εγώ έχω ενεργοποιήσει το surf and mail 30 σε CU και φυσικά και το pop3 στο τηλέφωνο. Βασική προυπόθεση για το pop3 το προφίλ internet να μην έχει proxy.

Πάντως εγώ έχω ενεργοποιήσει το surf and mail 30 σε CU και φυσικά και το pop3 στο τηλέφωνο. Βασική προυπόθεση για το pop3 το προφίλ internet να μην έχει proxy.

Ναι έχεις δίκιο τελικά, το pop3 παίζει και από CU. :) Είχα κάνει εγώ κάποιο λάθος στις ρυθμίσεις του pop3 server.

Πρόσφατα έμαθα ότι διορίζομαι στο Καστελόριζο και θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς σε τι κατάσταση είναι εκεί το mobile internet. Υπάρχει κάλυψη και αν ναι τι ταχύτητες πιάνει;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

(το ίδιο post έχει γίνει και στα forum Wind / Cosmote - αν κριθεί σκόπιμο ας διαγραφεί / μεταφερθεί)

Ναι έχεις δίκιο τελικά, το pop3 παίζει και από CU. :) Είχα κάνει εγώ κάποιο λάθος στις ρυθμίσεις του pop3 server.

Αλήθεια με 30 mb πόσα email των 60 χαρακτήρων μπορείς να στείλεις και να λάβεις; Πάρα πολλά. Το λέω αυτό διότι μπορεί κάποιος να ενεργοποιήσει το vodafone email με τη ειδοποίηση για νέα email μέσω sms και έτσι να μιλάει με την παρέα του απεριόριστα μέσω email και με κόστος 3,5 ευρώ. Συμφέρει. Ως χρήστης cosmote ελπίζω να δώσει πρόσβαση και η cosmote στο pop3 του cosmote email (mail.mycosmos.gr) μέσω wap για να έχουμε και εμείς με 4 ευρώ 40 mb για email.

Δεν ξέρω αν γίνετε με μήνυμα, πάντως μπορείς να τις στείλεις από εδώ αν θες

http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=2421

Εγω παιδια εχω Vodafone CU και ηθελα να παρω τις ρυθμισεις για Vf Live Prepay, αλλα δεν δεχεται τον κωδικο (1234) και αποτυγχανει.... Τελικα το παλεψα manually...

Επισης, δεν εχω καταλαβει ακομα... Χωρις το Surf N Mail εχεις προσβαση σε http σελιδες; Εχω Windows Mobile Smartphone κινητο και ηθελα να συνδεσω το live messenger, θα μου ηταν μεγαλη διευκολυνση...

Μεχρι τωρα εχω καταφερει να συνδεθω σε wap over gprs.... Και βεβαιως μου ειναι αχρηστο...:confused:

Και εφ οσον το Surf N Mail ειναι 3,5 ευρω/ μηνα πως θα χρεωνομαι εγω με καρτοκινητη;

Καλησπέρα παιδιά. Γνωρίζει κάποιος ποιές είναι οι ρυθμίσεις για vodafone live!, vodafone line! unlimited και mms? Όπως καταλαβατε έχω vodafone. Αναφέρομαι για συσκευές με λειτουργικό Windows Mobile 6.1. Και για 5 εάν γνωρίζετε κανένα πρόβλημα..

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Nokia 8210 -> Nokia 7210 -> Nokia 7610 -> Nokia N73 -> HTC Touch Diamond -> Apple iPhone 3GS + Nokia 5310 Xpress Music -> Apple iPhone 4 + Nokia E71 -> Apple iPhone 4 + Samsung Galaxy S2 -> Apple iPhone 4 + Samsung Galaxy S3 -> Apple iPhone 4 + LG Nexus 5 -> Samsung Galaxy S5 -> Samsung Galaxy S8 --> Samsung Note 10+

Αυτα ισως σε βοηθησουν:

http://www.gsm forum.gr/forum/showthread.php?t=47

http://www.techteam.gr/index.php?showtopic=11488

επισης υπαρχουν cabs για Windows Mobile που εγκαθιστουν ρυθμισεις εδω:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=168287

Υπαρχει καποιος που μπορει να πει με βεβαιοτητα οτι εχει ενεργοποιησει προσβαση http/surf σε CU??

Ρε παιδια για βοηθατε λιγο. Πριν απο λιγο μιλησα με το 13830 και μου ειπαν οτι επειδη ακριβως εχω CU (καρτα γενικοτερα) δεν επιτρεπει το δικτυο προσβαση εκτος wap. Ενω μπαινω κανονικα σε wsp:// sites, για http:// ουτε λογος...

Τι συμβαινει;

Η πρόσβαση στο Vodafone live! χρεώνεται ανά επίσκεψη με εισιτήριο εισόδου 0,50 €* ανεξάρτητα από τον αριθμό των σελίδων που θα επισκεφθείτε και ανεξάρτητα του όγκου δεδομένων ή του χρόνου που θα μείνετε συνδεδεμένοι.

Η πρόσβαση σε περιβάλλον εκτός Vodafone live! χρεώνεται ανάλογα με τον όγκο δεδομένων που ανταλλάσσονται με 0,0119 € / ΚΒ. Για συνδρομητές που επιθυμούν να έχουν προνομιακά πακέτα χρήσης για πλοήγηση στο Internet πατήστε εδώ.

* Η χρέωση εισόδου γίνεται στην αρχή κάθε πλοήγησης και ισχύει για συνεχόμενη παραμονή μέχρι 24 ώρες. Σε περίπτωση διακοπής της πλοήγησης εντός του 24ώρου και επανεισόδου, εφαρμόζεται νέα χρέωση εισόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά μη τη χρέωση Wap κατά τη διάρκεια της περιαγωγής (roaming) καλέστε το Τμήμα Εξυπηρέτησης πελατών στο 13830 από κινητό Vodafone η πατήστε εδώ (link to data roaming)

Σε όλες τις αναφερόμενες τιμές συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. 19%

Πηγή: Vodafone.gr

Καλοι μου ανθρωποι επειδη δε θα εχω προσβαση στο ιντερνετ το 3ημερο του 15αυγουστου θα ηθελα καποιες διευκρινισουλες για το surf & email 30.

Κατ'αρχην τα 30mb υποθετω ισχυουν ειτε συνδεεσαι με 2G ειτε με 3G ετσι ?

Ισως ειναι χαζη ερωτηση αλλα θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο γιατι εχω συνδεση και δε θελω να βρεθω προ εκπληξεων.

Δευτερον : Τα 30mb ισχυουν ειτε χρησιμοποιεις προφιλ internet.vodafone.gr ειτε wap.vodafone.gr ?

Θα παρακαλουσα να μου απαντησουν οσοι εχουν χρησιμοποιησει την υπηρεσια μονο. Ειδα τη σχετικη σελιδα στο site της vodafone αλλα ηθελα επιβεβαιωση απο καποιον χρηστη.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Καλοι μου ανθρωποι επειδη δε θα εχω προσβαση στο ιντερνετ το 3ημερο του 15αυγουστου θα ηθελα καποιες διευκρινισουλες για το surf & email 30.

Κατ'αρχην τα 30mb υποθετω ισχυουν ειτε συνδεεσαι με 2G ειτε με 3G ετσι ?

Ισως ειναι χαζη ερωτηση αλλα θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο γιατι εχω συνδεση και δε θελω να βρεθω προ εκπληξεων.

Δευτερον : Τα 30mb ισχυουν ειτε χρησιμοποιεις προφιλ internet.vodafone.gr ειτε wap.vodafone.gr ?

Θα παρακαλουσα να μου απαντησουν οσοι εχουν χρησιμοποιησει την υπηρεσια μονο. Ειδα τη σχετικη σελιδα στο site της vodafone αλλα ηθελα επιβεβαιωση απο καποιον χρηστη.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Σωστα υπεθεσες και στα 2.

Σωστα υπεθεσες και στα 2.

Σωστά. Απλώς στα καρτοκινητά ισχύει μόνο για το wapkarta.vodafone.gr μιας και δεν παρέχεται κανονικό internet ακόμα.

TakeOverNet & alany σας ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις.

Για καρτοκινητο δε με ενδιαφερει. Thanx again.

• 2 weeks later...
Καλυτερα ειναι οποιος χρησιμοποιει το surf & email και εχει συνδεση κανονικη(οχι alacart) να μπαινει μεσω internet.vodafone.gr και οχι μεσω wap.vodafone.gr..ο λογος ειναι οτι αν για καποιον λογω ξεπερασεις τα 30 mb το internet.vodafone.gr χρεωνεται πολυ πιο φτηνα απ το wap...

''Samsung Galaxy S7 Edge''

''Ipad mini 2''