Jump to content

Microsoft Windows 8

Itchrist86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 968
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εκανα και εγω το upgrade στα 8 αλλα δεν τα γουσταρω καθολου.

Ολο μου βγαινουν pop up που μου σπανε τα νευρα και δεν μπορω να τα συνηθισω με τιποτα.

Ολα αυτα βεβαια θα μπορουσα να τα παλεψω για λιγο αλλα δεν μπορω να ανεχτω οτι το λαπτοπ που δουλευε τελεια με τα 7 τωρα κολλαει ολη την ωρα.

Το θεμα ειναι πως μπορω να επιστρεψω πισω στα 7 τωρα?

Η αδεια των windows 7 που συνοδευε το λαπτοπ ισχυει?

Αν κατεβασω απο καπου τα 7 και βαλω το κλειδι που εχει στην βαση του λαπτοπ θα το δεχτει η microsoft?

Εκανα και εγω το upgrade στα 8 αλλα δεν τα γουσταρω καθολου.

Ολο μου βγαινουν pop up που μου σπανε τα νευρα και δεν μπορω να τα συνηθισω με τιποτα.

Ολα αυτα βεβαια θα μπορουσα να τα παλεψω για λιγο αλλα δεν μπορω να ανεχτω οτι το λαπτοπ που δουλευε τελεια με τα 7 τωρα κολλαει ολη την ωρα.

Το θεμα ειναι πως μπορω να επιστρεψω πισω στα 7 τωρα?

Η αδεια των windows 7 που συνοδευε το λαπτοπ ισχυει?

Αν κατεβασω απο καπου τα 7 και βαλω το κλειδι που εχει στην βαση του λαπτοπ θα το δεχτει η microsoft?

Τι pop up σου βγάζει? Ισχύει η άδεια αλλά πρέπει να κατεβάσεις ακριβώς την ίδια έκδοση πχ home premium αν έχεις home premium και τα ίδια bit αλλιώς δεν μπαίνει ο κωδικός.

απο επιδώσεις τι λένε? εχετε καποια αισθηση;

Ξερω πως ειναι νωρις να μιλάμε για επιδοσεις γιατι πρεπει να μπουνε πολλά ακομα πανω, αλλά ια 1η γνωμη θα ηταν ωραια!!!

Με τα 7αρια ειμαι happy, και μετά απο 128gb 830series SSD στο laptop μου (Φρεσκο φορμαρισμενο) πραγματικά πετάω!!!

Αλλά μιας που ειναι φρεσκο το PC μου, ειπα να ξανα ριξω ενα Φορματ αν το αξιζουν τα 8αρια!!!

Υ.Γ.: απο drivers? θα εχουμε πληρη συμβατοτητα; (στα λόγια τουλάχιστον, η πραξη ξερω πως ειναι μακρια)

Ευχαριστώ!!!

http://feeds.feedburner.com/Techwargr.1.gif

Αν έκανες διαγραφή partitions αποκλείεται να σου δίνεται επιλογή για upgrade παρά ίσως πριν τη διαγραφή και πάλι αμφίβολο διότι η έκδοση που κατεβασαμε αγοράζοντας τα 8ρια είναι upgradeble και γίνεται μέσα από τα υπαρχοντα Windows.

Βέβαια υπάρχει έμμεσος τροπος δηλ. Φορματ- clean install τα 7ρια πχ και στο καπάκι αναβάθμιση σε 8 και επιλέγουμε να γίνει μόνο αναβάθμιση η τρίτη επιλογή χωρίς διατηρηση αρχείων-προγραμμάτων και αυτό ήταν.

Σαν να κάναμε καθαρή εγκατάσταση χωρίς να μπουταρουμε από φλασακι η dvd

Εγώ έτσι εκανα από usb και στο τεταρτο έγινε η αναβάθμιση.

Χτες κατά τις δοκιμές, έκανα ένα λάθος. Αφού εγκατέστησα τα Win8, δεν πρόλαβα στο restart να μπω στο bios ώστε να μην μπουτάρει από το cd αλλά από το σκληρό, και αναγκαστικά τα ξαναπέρασα... :O Δημιουργεί κάποιο πρόβλημα αυτό; Αν ναι, μπορώ να διαγράψω τα "πρώτα" Win8 που εγκατέστησα;

Χτες κατά τις δοκιμές, έκανα ένα λάθος. Αφού εγκατέστησα τα Win8, δεν πρόλαβα στο restart να μπω στο bios ώστε να μην μπουτάρει από το cd αλλά από το σκληρό, και αναγκαστικά τα ξαναπέρασα... :O Δημιουργεί κάποιο πρόβλημα αυτό; Αν ναι, μπορώ να διαγράψω τα "πρώτα" Win8 που εγκατέστησα;

Όποτε ξεχασεις να ορισεις το σκληρο να μπουταρει πρωτα-το αφηνεις ως εχει δηλαδη δεν πατας καποιο πληκτρο στο πληκτρολογιο και κατευθειαν το γυρναει στο σκληρο να μπουταρει-

Μαλλον πατησες καποιο πληκτρο για αυτο και στο ξαναπερασε.

Δεν ξερω αν δημιουργησει θεματα να σου πω,αλλα αφου μπηκες στο τρυπακι καλυτερα βαλτα απο την αρχη format-clean install να μην εχεις θεματα στο μελλον.

Μπορει και να μην εχεις βεβαια δεν το ξερω.

Δεν μου ετυχε ποτε στο καπακι διπλη εγκατασταση.

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Για όσους έχετε mac και θέλετε να δουλέψτε win 8(αναβαθμίζοντας από προηγούμενη έκδοση) μέσω boot camp μην το κάνετε ακόμη.Η apple δεν έχει βγάλει ακόμη drivers οπότε δεν θα λειτουργούν πολλά πράγματα.Π.χ. δεν υπάρχει ήχος.Ας μην βιαζόμουνα :confused:Τέλος πάντων,ωραίο το metro ui αλλά δυσχρηστο για desktop.

απο επιδώσεις τι λένε? εχετε καποια αισθηση;

Ξερω πως ειναι νωρις να μιλάμε για επιδοσεις γιατι πρεπει να μπουνε πολλά ακομα πανω, αλλά ια 1η γνωμη θα ηταν ωραια!!!

Με τα 7αρια ειμαι happy, και μετά απο 128gb 830series SSD στο laptop μου (Φρεσκο φορμαρισμενο) πραγματικά πετάω!!!

Αλλά μιας που ειναι φρεσκο το PC μου, ειπα να ξανα ριξω ενα Φορματ αν το αξιζουν τα 8αρια!!!

Υ.Γ.: απο drivers? θα εχουμε πληρη συμβατοτητα; (στα λόγια τουλάχιστον, η πραξη ξερω πως ειναι μακρια)

Ευχαριστώ!!!

Ενα μονο θα σου πω απλα πετανε τα 8ρια και αν εχεις και ssd ακομα καλυτερα

Στο σταθερο μου εχω vertex 3 SSD 128ρι και μπουταρει στα 5-6 δευτερολεπτα,και στο λαπτοπ που εχω κανονικο δισκο στο μισο χρονο απο οτι πριν με τα 7ρια

Η προσφορα ειναι μεχρι 31 Γεναρη για 30 ευρω αναβαθμιση στα 8 Pro μετα παει 100 και βαλε

Ελαφρυα ειναι και στα περισσοτερα παιδια δεν εχουν θεματα με drivers και προγραμματα ουτε και εγω και στα 2 pc μου.

When you go Windows 8 you never go back again.:p

Όποτε ξεχασεις να ορισεις το σκληρο να μπουταρει πρωτα-το αφηνεις ως εχει δηλαδη δεν πατας καποιο πληκτρο στο πληκτρολογιο και κατευθειαν το γυρναει στο σκληρο να μπουταρει-

Μαλλον πατησες καποιο πληκτρο για αυτο και στο ξαναπερασε.

Δεν ξερω αν δημιουργησει θεματα να σου πω,αλλα αφου μπηκες στο τρυπακι καλυτερα βαλτα απο την αρχη format-clean install να μην εχεις θεματα στο μελλον.

Μπορει και να μην εχεις βεβαια δεν το ξερω.

Δεν μου ετυχε ποτε στο καπακι διπλη εγκατασταση.

Αφού ο φίλος λέει

Αν έκανες διαγραφή partitions αποκλείεται να σου δίνεται επιλογή για upgrade παρά ίσως πριν τη διαγραφή και πάλι αμφίβολο διότι η έκδοση που κατεβασαμε αγοράζοντας τα 8ρια είναι upgradeble και γίνεται μέσα από τα υπαρχοντα Windows.

Έχω καταλάβει κάτι λάθος;

Αφού ο φίλος λέει

Έχω καταλάβει κάτι λάθος;

Εγω αυτο που ξερω οτι η εκδοση που κατεβασαμε τυπικα ειναι upgradeble και οχι κανονικη δηλαδη την εκτελουμε πανω στα υπαρχοντα windows.

Δεν ξερω αν γινεται με format και clean install.

Δεν το δοκιμασα και ουτε προκειται αφου ηδη τα εχω στησει τα pc μου.

Βεβαια μπορεις να κανεις εμμεσα σιγουρα και επιτυχημενα αναβαθμιση ως εξης.

Κανεις φορματ και εγκατασταση 7ρια και στο καπακι αναβαθμιση σε 8 που εχει ηδη σε dvd η φλασακι και επιλεγεις την τριτη επιλογη που λεει χωρις διατηρηση ρυθμισεων-αρχειων-προγραμματων και απλως αναβαθμιση και καθαρισες.

Εγω ετσι εκανα και στα 2 pc για να δεσουν απολυτα και να ελαχιστοποιησω την πιθανοτητα αστοχιων.

Εγώ έκανα clean install εχθές, αλλα δεν βλέπω ο δίσκος μου να τρέχει με το νέο file system, ntfs ειναι ακόμα...
http://feeds.feedburner.com/Techwargr.1.gif

Εδω παρα πολυ χρησιμα ''20 must-know Windows 8 tips and tricks''

http://www.pcworld.com/article/2012885/20-must-know-windows-8-tips-and-tricks.html

Στο link αναφερονται οι διαφοροι συνδυασμοι στο πληκτρολογιο αλλα τους βαζω για μεγαλυτερη ευκολια

In these key combinations, hold down the Windows key (normally located between Alt and Ctrl) and another key, as described on this list.

-Press the Windows key to enter the tiled Start screen.

-The Windows key + M minimizes everything that's showing on the desktop.

-The Windows key + E opens Explorer for quick access to folders.

-On the Start screen, press the Windows key + D to instantly get to the desktop.

-The Windows key + Tab opens a list of currently running programs.

-The Windows key + Print Screen takes a screenshot and saves it in a Screenshots folder nested in your Pictures folder.

-To take a screenshot on a Windows 8 tablet, simultaneously press the Windows button and the volume-down button on the tablet chassis.

-The Windows key + Q opens a global search menu. Type what you're looking for and where you would like to look.

-The Windows key + W opens a search in your system settings to quickly locate and change system properties.

-The Windows key + F opens a file and folder search.

-The Windows key + Pause opens the system properties page to show you a quick rundown of your specs.

-The Windows key + "," (that's the comma sign!) makes all current windows transparent, giving you a peek at the desktop as long as you hold down the Windows key.

-The Windows key + "." (the period) snaps a window to the right or left side (toggling each time you press ".").

-The Windows key + R prompts the Run command—useful for quickly launching apps and other routines with a command prompt.

-The Windows key + X opens the Quick Access Menu, exposing system functionality such as the Command Prompt, Disk Management, File Explorer, Run, and more. Alternatively, you can right-click on the bottom right corner of the screen to spawn the Quick Access Menu.

-The Windows key + I opens the settings menu, giving you quick access to the Control Panel, Personalization, and your Power button, among other features.

-The Windows key + O locks orientation on devices with an accelerometer.

Εδω παρα πολυ χρησιμα ''20 must-know Windows 8 tips and tricks''

http://www.pcworld.com/article/2012885/20-must-know-windows-8-tips-and-tricks.html

Στο link αναφερονται οι διαφοροι συνδυασμοι στο πληκτρολογιο αλλα τους βαζω για μεγαλυτερη ευκολια

In these key combinations, hold down the Windows key (normally located between Alt and Ctrl) and another key, as described on this list.

-Press the Windows key to enter the tiled Start screen.

-The Windows key + M minimizes everything that's showing on the desktop.

-The Windows key + E opens Explorer for quick access to folders.

-On the Start screen, press the Windows key + D to instantly get to the desktop.

-The Windows key + Tab opens a list of currently running programs.

-The Windows key + Print Screen takes a screenshot and saves it in a Screenshots folder nested in your Pictures folder.

-To take a screenshot on a Windows 8 tablet, simultaneously press the Windows button and the volume-down button on the tablet chassis.

-The Windows key + Q opens a global search menu. Type what you're looking for and where you would like to look.

-The Windows key + W opens a search in your system settings to quickly locate and change system properties.

-The Windows key + F opens a file and folder search.

-The Windows key + Pause opens the system properties page to show you a quick rundown of your specs.

-The Windows key + "," (that's the comma sign!) makes all current windows transparent, giving you a peek at the desktop as long as you hold down the Windows key.

-The Windows key + "." (the period) snaps a window to the right or left side (toggling each time you press ".").

-The Windows key + R prompts the Run command—useful for quickly launching apps and other routines with a command prompt.

-The Windows key + X opens the Quick Access Menu, exposing system functionality such as the Command Prompt, Disk Management, File Explorer, Run, and more. Alternatively, you can right-click on the bottom right corner of the screen to spawn the Quick Access Menu.

-The Windows key + I opens the settings menu, giving you quick access to the Control Panel, Personalization, and your Power button, among other features.

-The Windows key + O locks orientation on devices with an accelerometer.

Πολύ χρήσιμες συντομέυσεις. Ειδικά αυτή για τα screenshot.

Επίσης με Windows key + space σου βγάζει τι γλώσσες έχεις διαθέσιμες και επιλέγεις ποιά θα χρησιμοποιήσεις

και Windows key + Enter ανοίγει ο αφηγητής

Edited by Johnious13

Τρέχουσα συσκευή: Huawei P30 Pro

Αγορασα και κατεβασα τα 8 στον υπολογιστη, η ερωτηση ειναι αν υπαρχουν καπου αποθηκευμένα ωστε να τα γραψω σε ενα DVD;
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Αγορασα και κατεβασα τα 8 στον υπολογιστη, η ερωτηση ειναι αν υπαρχουν καπου αποθηκευμένα ωστε να τα γραψω σε ενα DVD;

Πρέπει να επιλέξεις "εγκατάσταση από μέσο" και θα σου φτιάξει ένα iso.

Πρέπει να επιλέξεις "εγκατάσταση από μέσο" και θα σου φτιάξει ένα iso.

Αυτο έπρεπε να έχει γίνει πριν την εγκατάσταση;;:confused::confused:

ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Τα κατεβάζει στο C:\ESD\Windows που είναι κρυφός φάκελος

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Mεσα στο σκληρο υπαρχει ενας φακελος που λεγεται windows.old. Λογικα ειναι τα vista που ειχα και τα προγραμματα που ειχα εγκατεστημενα.

Αν τον σβησω αυτο τον φακελο υπαρχει καποια επιπτωση? Δεν με νοιαζει αν χασω τα σvista!

Mεσα στο σκληρο υπαρχει ενας φακελος που λεγεται windows.old. Λογικα ειναι τα vista που ειχα και τα προγραμματα που ειχα εγκατεστημενα.

Αν τον σβησω αυτο τον φακελο υπαρχει καποια επιπτωση? Δεν με νοιαζει αν χασω τα σvista!

Εφοσον εχεις κανει αναβαθμιση σε 8ρια εγω προτεινω να μην τα πειραξεις διοτι δεν ειμαι σιγουρος αν κατι παει στραβα μελλοντικα

Εγω τουλαχιστον τα αφηνω ως εχει- δεν το ρισκαρω αν δεν ειμαι απολυτα σιγουρος.

Ας πει και καποιος αλλος που γνωριζει με βεβαιοτητα.

Διαβασα σε διαφορα ξενα και ελληνικα φορουμ αλλα και στο microsoft support γι'αυτο το θεμα και το συμπερασμα ηταν αν δεν τα χρειαζεσαι πλεον, τα σβηνεις.

Τα εσβησα, δεν αλλαξε τιποτα, και εξοικονομησα 50GB στο σκληρο μου δισκο. :)

Άλλαξα σκληρό (ssd) και πέρασα τα 8 με clean install. Πραγματικά το laptop είναι σαν καινούργιο. Εκκινεί σε δευτερόλεπτα. Δεν το έχω φορτώσει βέβαια ακόμα με πολλά προγράμματα. Η αλήθεια είναι πάντως ότι το νέο metro στυλ είναι καλύτερο για οθόνες αφής και δεν με βόλεψε. Οπότε κατέβασα το start8, το ρύθμισα να με πηγαίνει στην επιφάνεια εργασίας μετά από εκκίνηση και απενεργοποίησα τις επιλογές που βγάζει όταν πηγαίνω το ποντίκι στις γωνίες. Επίσης πέρασα και ένα πρόγραμμα για να έχω τα widgets που είχα και στα vista και με είχαν βολέψει. Οπότε τώρα ουσιαστικά έχω τα 7 με τις επιδόσεις και την ταχύτητα των 8 :D

Άλλαξα σκληρό (ssd) και πέρασα τα 8 με clean install. Πραγματικά το laptop είναι σαν καινούργιο. Εκκινεί σε δευτερόλεπτα. Δεν το έχω φορτώσει βέβαια ακόμα με πολλά προγράμματα. Η αλήθεια είναι πάντως ότι το νέο metro στυλ είναι καλύτερο για οθόνες αφής και δεν με βόλεψε. Οπότε κατέβασα το start8, το ρύθμισα να με πηγαίνει στην επιφάνεια εργασίας μετά από εκκίνηση και απενεργοποίησα τις επιλογές που βγάζει όταν πηγαίνω το ποντίκι στις γωνίες. Επίσης πέρασα και ένα πρόγραμμα για να έχω τα widgets που είχα και στα vista και με είχαν βολέψει. Οπότε τώρα ουσιαστικά έχω τα 7 με τις επιδόσεις και την ταχύτητα των 8 :D

Ααα έχει και τέτοιες επιλογές το start8; Καλό θα ταν πάντως σιγά σιγά να συνηθίσουμε το νεο UI γιατί ενδεχομένως τα επόμενα windows δεν θα έχουν καθόλου desktop UI.

Πάντως εμένα προσωπικά μου αρέσει και σιγά σιγά το συνηθίζω.

Τρέχουσα συσκευή: Huawei P30 Pro

Ααα έχει και τέτοιες επιλογές το start8; Καλό θα ταν πάντως σιγά σιγά να συνηθίσουμε το νεο UI γιατί ενδεχομένως τα επόμενα windows δεν θα έχουν καθόλου desktop UI.

Πάντως εμένα προσωπικά μου αρέσει και σιγά σιγά το συνηθίζω.

Δεν νομίζω να την συμφέρει να κάνει κάτι τέτοιο η Microsoft στα επόμενα windows. Όλος ο κόσμος έχει συνηθίσει το desktop και τα ανταγωνιστικά λειτουργικά (Linux, Mac) ακόμα desktop έχουν.

ωραια ειναι

και μενα μαρεσουν αλλα επειδη ειχα κανει καποιο διαστημα με windows 7 κινητα.

Αν δεν εχεις καμια επαφη, χανεις τα αυγα και τα πασχαλια

:X