Jump to content

Nokia N900 (Απορίες / Ερωτήσεις / Προβλήματα)

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο επεξεργαστής του με 3 απλές εφαρμογές μπορεί να γίνεται overclock με ένα άγγιγμα από widget του desktop. είναι πραγματικά πολύ δυνατό κινητό και είναι η χαρά του παιδιού το ότι σιγά-σιγά το παραμετροποιείς και μπορείς να βάλεις Ελληνικά και όλα τα λοιπά όπως το h-e-n για να έχεις usb hostmode στην συσκευή. Εμένα μου περνάνε σκέψεις να το δώσω λόγω πάχους αλλά μόλις αρχίζω και παίζω λίγο με την συσκευή μου φαίνεται ότι σκέφτομαι βλακείες :p... Πάντως αν το πάχος δεν είναι θέμα για εσένα σου προτείνω να το αγοράσεις.
Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8

• Απαντήσεις 2,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

λετε να κανω flashing?

Μην το flashάρεις προς θεού για αυτό τοην λόγο. κοίτα τους καταλόγους σου να δεις. απενεργοποίησε όλους εκτός από τους βασικούς του κινητού. Περίμενε αρκετή ωρά στην Διαχείρηση Εφαρμογών αν δεν αποκρείνεται κλείστο τότε. Κάνε μια επαναφορά ρυθμίσεων στην συσκευή και τελευταία περίπτωση να το flashάρεις.

Edited by impreza_sti
Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8

Μην το flashάρεις προς θεού για αυτό τοην λόγο. κοίτα τους καταλόγους σου να δεις. απενεργοποίησε όλους εκτός από τους βασικούς του κινητού. Περίμενε αρκετή ωρά στην Διαχείρηση Εφαρμογών αν δεν αποκρείνεται κλείστο τότε. Κάνε μια επαναφορά ρυθμίσεων στην συσκευή και τελευταία περίπτωση να το flashάρεις.

πως κανω επαναφορα ρυθμισεων?

εχει βγει και καινουρια αναβαθμιση?

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα-Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη σε υπάρχον μήνυμα πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

Στις ρυθμίσεις πατάς στο κέντρο της μπάρας και βγαίνει το μενού για την επαναφορά.

Edited by impreza_sti

Στις ρυθμίσεις πατάς στο κέντρο της μπάρας και βγαίνει το μενού για την επαναφορά.

και τα χανω ολα ετσι?

Edited by impreza_sti

και τα χανω ολα ετσι?

Απ' ότι θυμάμαι ναι γι' αυτό για σιγουριά κράτα ένα backup πρώτα.

Edited by impreza_sti

Απ' ότι θυμάμαι ναι γι' αυτό για σιγουριά κράτα ένα backup πρώτα.

μεσα στο κινητο να το κανω η θελει μονο pc?

δε μπορω να καταλαβω γιατι ξαφνικα σταματησε να λειτουργει

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα-Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη σε υπάρχον μήνυμα πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

μεσα στο κινητο να το κανω η θελει μονο pc?

Έχει εφαρμογή το κινητό για backup. Κάνε το εσύ και μετά το αρχείο από τον φάκελο backup για σιγουριά πέρνατο στον υπολογιστή.

Edited by impreza_sti

Αν με ρωτουσε καποιος χθες ποσες πιθανοτητεςυπαρχουν να παρεις nokia και γενικα να μην παρω android θα ελεγα 1% τωρα αν με ρωτησει καποιος θα πω οτι με λιγη τυχη θα το παρω που θα παει..Το θεμα ειναι το μετα..μου αφησε καλη εντυπωση παντος.

πως κανω επαναφορα ρυθμισεων?

Υπαρχει περιπτωση να εχουμε καμια αναβαθμιση μετα απο καιρο σε maemo 6 η αυτο δεν θα γινει ποτε..?

Η καμια αναβαθμιση για να μην ειναι και η οθονη μονο οριζοντια..Ρωταω πολλα να δουμε στο τελος τι θα γινει.

Edited by impreza_sti

Αν με ρωτουσε καποιος χθες ποσες πιθανοτητεςυπαρχουν να παρεις nokia και γενικα να μην παρω android θα ελεγα 1% τωρα αν με ρωτησει καποιος θα πω οτι με λιγη τυχη θα το παρω που θα παει..Το θεμα ειναι το μετα..μου αφησε καλη εντυπωση παντος.

Αν δεν περάσει μια εβδομάδα που θα έχεις την συσκευή μην σκεφτείς να το πουλήσεις. Το σκέφτηκα και το έχω μετανιώσει συνήθισα και το "πάχος" του που σε σχέση με το Ε71 ήταν τεράστια η διαφορά. Σε όλα τ' άλλα το κινητό είναι θεϊκό! Είναι πραγματικά η καλύτερη λύση αν είσαι λίγο "ψαγμένος" με υπολογιστές κλπ.

edit: Αναβάθμιση για Portait mode λογικά θα έρθει από Community Update. Υπάρχουν αυτή την στιγμή εφαρμογές για να στέλνεις μηνύματα και να βλέπεις τον browser οριζόντια, αλλά μόνο για αυτά και στα Αγγλικά.

Edited by Giannis_mathiou

Αν δεν περάσει μια εβδομάδα που θα έχεις την συσκευή μην σκεφτείς να το πουλήσεις. Το σκέφτηκα και το έχω μετανιώσει συνήθισα και το "πάχος" του που σε σχέση με το Ε71 ήταν τεράστια η διαφορά. Σε όλα τ' άλλα το κινητό είναι θεϊκό! Είναι πραγματικά η καλύτερη λύση αν είσαι λίγο "ψαγμένος" με υπολογιστές κλπ.

edit: Αναβάθμιση για Portait mode λογικά θα έρθει από Community Update. Υπάρχουν αυτή την στιγμή εφαρμογές για να στέλνεις μηνύματα και να βλέπεις τον browser οριζόντια, αλλά μόνο για αυτά και στα Αγγλικά.

Υπαρχει περιπτωση αν καταφερω και το παρω στις πρωτες μερες να θελω να το δωσω?γιατι τοσο πολυ..?Παντα ηθελα να εχω ενα κινητο με πληκτρολογιο.Δεν με πειραζει το παχος..Μπορει να με πειραξει που η οθονη θα ειναι μονο οριζοντια..Και ενα αλλα μικρο θεματακι οτι ειχα πει οχι παλι 256ram αλλα αφου τα παει καλα και με 256.. Απλα στο ομνια μου φαινοτανε λιγη 256 ram.

Έχει εφαρμογή το κινητό για backup. Κάνε το εσύ και μετά το αρχείο από τον φάκελο backup για σιγουριά πέρνατο στον υπολογιστή.

δοκιμασα κ την επαναφορα αλλα τιποτα.ο app manager αρνηται να λειτουργησει.δεν εχει συμβει σε κανεναν αλλον?δε ξερω τι να κανω.

Υπαρχει περιπτωση αν καταφερω και το παρω στις πρωτες μερες να θελω να το δωσω?γιατι τοσο πολυ..?Παντα ηθελα να εχω ενα κινητο με πληκτρολογιο.Δεν με πειραζει το παχος..Μπορει να με πειραξει που η οθονη θα ειναι μονο οριζοντια..Και ενα αλλα μικρο θεματακι οτι ειχα πει οχι παλι 256ram αλλα αφου τα παει καλα και με 256.. Απλα στο ομνια μου φαινοτανε λιγη 256 ram.

Εμένα με πείραξε το πάχος αφάνταστα ξαφνικά βρέθηκα με ένα τηλέφωνο πιο παχύ απ' όσο θα ήθελα. Όλα όμως με συρόμενο πληκτρολόγιο εκεί είναι σε πάχος.

Δεν έχει 256mb ram αλλά 1GB ram χαρακτηριστικά:

"At the heart of this mobile computer is its powerful 600 MHz processor and up to 1GB of application memory. The superscalar ARM processor delivers exceptional power and enables you to run all your applications quickly, smoothly, and simultaneously.

ARM Cortex - A8 superscalar microprocessor core running at 600 MHz

Up to 1 GB of application memory (256 MB RAM, 768 MB virtual memory)

Linux-based operating system

3D graphics accelerator with OpenGL ES 2.0 support"

Πηγή: http://maemo.nokia.com/n900/

Εμένα με πείραξε το πάχος αφάνταστα ξαφνικά βρέθηκα με ένα τηλέφωνο πιο παχύ απ' όσο θα ήθελα. Όλα όμως με συρόμενο πληκτρολόγιο εκεί είναι σε πάχος.

Δεν έχει 256mb ram αλλά 1GB ram χαρακτηριστικά:

"At the heart of this mobile computer is its powerful 600 MHz processor and up to 1GB of application memory. The superscalar ARM processor delivers exceptional power and enables you to run all your applications quickly, smoothly, and simultaneously.

ARM Cortex - A8 superscalar microprocessor core running at 600 MHz

Up to 1 GB of application memory (256 MB RAM, 768 MB virtual memory)

Linux-based operating system

3D graphics accelerator with OpenGL ES 2.0 support"

Πηγή: http://maemo.nokia.com/n900/

Συγνωμη ρε παιδια αλλα εχω μπερδευτει.Αυτα τα 768 που ειναι εικονική μνήμη τι συμαινει δηλαδη?Κατι ειχα διαβασει αλλα δεν ειχα καταλαβει καλα.

Στην πραγματικοτητα θελω να μου πεις και οχι εικονικα..πλακα κανω απλα εχω μπερδευτει sorry.

:p

.... και όλα τα λοιπά όπως το h-e-n για να έχεις usb hostmode στην συσκευή.

τι ακριβως κανει αυτη η εφαρμογη??

Συγνωμη ρε παιδια αλλα εχω μπερδευτει.Αυτα τα 768 που ειναι εικονική μνήμη τι συμαινει δηλαδη?Κατι ειχα διαβασει αλλα δεν ειχα καταλαβει καλα.

Στην πραγματικοτητα θελω να μου πεις και οχι εικονικα..πλακα κανω απλα εχω μπερδευτει sorry.

:p

H εικονική μνήμη είναι μια τεχνική διαχείρισης μνήμης που αναπτύχθηκε για multitasking πυρήνες. Αυτή η τεχνική προσομοιώνει διάφορες συσκευές μνήμης μια αρχιτεκτονική υπολογιστή υλικού (όπως ενότητες RAM και δίσκους αποθήκευσης στο δίσκο), που επιτρέπει ένα πρόγραμμα που θα σχεδιαστεί σαν να υπάρχει μόνο μία συσκευή μνήμης υλικού και αυτό το "εικονικό" επενεργεί σαν μια λειτουργική μονάδα μνήμης RAM.

Και επειδή το λειτουργικό είναι Linux ουσιαστικά αλλά είναι και κινητό αναφέρουν τα 256mb. Όπως όταν αγοράζεις ram για τον υπολογιστή σου και κάνεις εγκατάσταση του λειτουργικού αναλόγως με την φυσική μνήμη διαμορφώνει και την εικονική για να τρέχει καλύτερα τις εφαρμογές στο παρασκήνιο. Καθαρά για το multitasking δηλαδή.

τι ακριβως κανει αυτη η εφαρμογη??

Εϊναι κάτι αντίστοιχο του OTG που έχει το N8. Συνδέεις USB συσκευές στο κινητό και τις αναγνωρίζει κανονικά flashakια, πληκτρολόγια κλπ.

http://wiki.maemo.org/N900_Hardware_USB_Host

Θα αρκεστω οτι το κινητο τρεχει απροβληματιστα..:p

Ευχαριστω πολυ.

Ειδικά με ένα overclock στα 800ΜΗz απλά πετάει το κινητό κυριολεκτικά.

πεταει πεταει αλλα το καταραμενο θελει να εχεις αλλες 3 μπαταριες πανω σου! παντως αν σκεφτω να το ανεβασω στα 800 ειναι ευκολη διαδικασια?

Αναβαθμιση?Μιλαμε παντα για αναβαθμισεις απο την nokia ε?

πεταει πεταει αλλα το καταραμενο θελει να εχεις αλλες 3 μπαταριες πανω σου! παντως αν σκεφτω να το ανεβασω στα 800 ειναι ευκολη διαδικασια?

Αυτό μπορείς να το λύσεις με το maxcpu ένα widget για την επιφάνεια εργασίας το τρέχεις και ανεβάζεις την συχνότητα της cpu όποτε θες.

Δες εδώ!

Αυτό μπορείς να το λύσεις με το maxcpu ένα widget για την επιφάνεια εργασίας το τρέχεις και ανεβάζεις την συχνότητα της cpu όποτε θες.

Δες εδώ!

θα το εχω στο νου μου! προς το παρων λειπω πολλες ωρες απο το σπιτι για δουλεια οποτε θελω να εχει οσο το δυνατον καλυτερη αυτονομια.. ειμαι με μια επιφανεια κ στο 2-3 φωτεινοτητα... απο το λιγο που ειχα εξω widget ειδα διαφορα αλλα μετα αρχιζεις κ δεν το χαιρεσαι κ λεω να το επαναφερω στο παλιο πολυπλευρο αγαπημενο μου Ν900! :p

κανενα καλο widget?

Δες εδώ!

Πρεπει να τρεχει συναιχεια αυτο το widget?Μεχρι 800 ειναι καλα?Οσο ποιο πολλα λεμε τοσο ποιο κοντα ερχεται...:rolleyes:

Ειναι επικινδυνο γαιτ το κινητο?

Άμα πας να το flashάρεις και δεν ξέρεις καλά είναι ναι, αλλά λογικά στο N900 δεν πρέπει να γίνεται κάτι χωρίς να είμαι σίγουρος.

Άμα όμως το κάνεις όπως έδωσα πάνω το link είναι κατά πολύ πιο ακίνδυνο άμα το κρατάς και κάτω από τα 900MHz. Εγώ το έχω βάλει από την δεύτερη μέρα και πετάει όποτε το χρειάζομαι.

Πρεπει να τρεχει συναιχεια αυτο το widget?Μεχρι 800 ειναι καλα?Οσο ποιο πολλα λεμε τοσο ποιο κοντα ερχεται...:rolleyes:

Με μια επανεκκίνηση με αυτό το widget χάνετε οπότε είναι στιγμιαίο overclock. Εγώ το χρησιμοποιώ σχεδόν κάθε μέρα, όποτε θέλω να κάνω skype video call για να μην κλείνω τις εφαρμογές το τρέχω μέχρι τα 900MHz το πολύ και η εικόνα είναι πιο γρήγορη και από τον ήχο αλλιώς έχω ένα μικρό lag (με 4-5 εφαρμογές ανοιχτές "βαριές"). Καλό είναι σίγουρα να μην το κάνεις συχνά για τον επεξεργαστή, αλλά και με τα 600MHz της "μαμάς nokia" είναι πολύ γρήγορο. Για να έχεις απλά λίγη ταχύτητα παραπάνω τα 700ΜΗz είναι κάτι παραπάνω από αρκετά για αυτή την συσκευή.