Jump to content

Nokia N900 (Απορίες / Ερωτήσεις / Προβλήματα)

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

κι εγω δεν εχω προβλημα με την testing.το κινητο δουλευει αψογα (φτου να μην το ματιαξω).απλα βαριεμαι να τα ξαναπερναω ολα απο την αρχη στην περιπτωση φλασαρισματος οποτε μενω με testing και βλεπουμε.σ ευχαριστω

K 700 - K 800 - N 95 - N 96 - N 900 - Zte blade(κουτρα) - N 9 - SE XPERIA tipo (για τον κανακαρη μου) - JOLLA - MEIZU M2 MINI - REDMI NOTE 2 - REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

Send from my REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

• Απαντήσεις 2,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ναι μωρε οντως... να σου πω την αληθεια , εμενα μαλλον με ετρωγε ο αποτετοιος μου για "μανουρα".

*ξεχασα να πω πριν πως επρεπε να κανω το φλασαρισμα σε 32bitα Windows. Στα δικα μου τα Win7 64bit δεν γινοταν δουλεια.

Επρεπε να παω σε φιλο μου και να το κανουμε με τα Vista τα 32αρια του.

πλακα πλακα, και πιο παλια , παλι στον ιδιο το ειχα κανει το φλασαρισμα (σε XP 32bit τοτε)

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Καλημερα σας. Theprodigy πως κανεις φλασαρισμα σε vista??? εχω vista και δεν τα καταφερνω διοτι μου λεει suittable device not found κατι τετοιο και ετσι αναγκαστηκα και εβαλα ubuntu που μου τρωει γυρο στα 8gb για να το φλασαρω. Δεν με χαλαει φυσικα αλλα αν υπαρχει τροπος να το κανω στα vista καλο θα ηταν. Ευχαριστω
From N9

δεν ξερω τι μπορει να παιζει : (

εγω παντως και τις 2 φορες που εχω κανει hard reset στο Ν900 , το εκανα με αυτον τον οδηγο.

για πηγαινε το βημα βημα..

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

παλια το εκανα μια χαρα χωρις κανενα προβλημα,δεν ξερω τι αλλαξε και αναγκαστηκα και εβαλα ubuntu. Σε ευχαριστω θα δοκιμασω και αυτο τον οδηγο και βλεπουμε
From N9

καλησπερα...εχω καποιες αποριες...εχω βαλει την εφαρμογη cleven και δεν μου δουλευει γιατι μαλλον δεν ειναι συμβατη με τον kernel που εχω ...εχει βαλει κανενας κανενα αλλο κερνελ? οταν αλλαζεις κερνελ ειναι οταν θελεις να κανεις overclock και τετοια? επηρεαζει καθολου το κινητό? εχει καποια σχεση με το update της κοινοτητας ή και αυτο δουλευει πανω στον default kernel του κινητου? οταν αλλαζεις kernel κανεις flash στο κινητο? κουρασα λιγακι αλλα θελω να καταλαβω τι παιζει γιατι τ σκέφτομαι..ευχαριστω

καλησπερα...εχω καποιες αποριες...εχω βαλει την εφαρμογη cleven και δεν μου δουλευει γιατι μαλλον δεν ειναι συμβατη με τον kernel που εχω ...εχει βαλει κανενας κανενα αλλο κερνελ? οταν αλλαζεις κερνελ ειναι οταν θελεις να κανεις overclock και τετοια? επηρεαζει καθολου το κινητό? εχει καποια σχεση με το update της κοινοτητας ή και αυτο δουλευει πανω στον default kernel του κινητου? οταν αλλαζεις kernel κανεις flash στο κινητο? κουρασα λιγακι αλλα θελω να καταλαβω τι παιζει γιατι τ σκέφτομαι..ευχαριστω

καλο ειναι να μην παιζεις με τα κερνελ αμα δεν γνωριζεις τι κανουν.αυτο που πρεπει να προσεχεις εγκαθιστωντας νεο κερνελ ειναι οτι απαγορευεται δια νομου να το διαγραψεις απο τον app manager γιατι θα πεις bye-bye στο κινητο [βλ. τουβλο].τωρα αν θες να <παιξεις> με τετοιες εφαρμογες τοτε εχεις pm.ειναι πιο ασφαλες.

K 700 - K 800 - N 95 - N 96 - N 900 - Zte blade(κουτρα) - N 9 - SE XPERIA tipo (για τον κανακαρη μου) - JOLLA - MEIZU M2 MINI - REDMI NOTE 2 - REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

Send from my REDMI NOTE 3 PRO (KENZO)

Για να αλλάξεις kernel δεν χρειάζεται να φλασάρεις και δεν επηρεάζει ή επηρεάζεται από τα updates της κοινότητας. Αλλάζοντας kenrel μπορείς να κάνεις overclocking αλλά και άλλα πράγματα, πχ usb-hostmode. Γενικά είναι ασφαλές αλλά φυσικά κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί. Ένας πολύ καλός οδηγός είναι εδώ

• 2 weeks later...

Γνωριζετε εαν υπαρχει για το Ν900 (ή ακομα και το Ν9) προγραμμα τυπου Shazam;

ή δεν εχουμε κατι τετοιο καθολου;

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Γνωριζετε εαν υπαρχει για το Ν900 (ή ακομα και το Ν9) προγραμμα τυπου Shazam;

ή δεν εχουμε κατι τετοιο καθολου;

Instictiv, πρέπει να υπάρχει και στο ovi store.

Instictiv, πρέπει να υπάρχει και στο ovi store.

Kαι ομως.... ειμουν βεβαιος πως κατι τετοιο δεν υπηρχε στο Maemo5.

Παλι καλα που ρωτησα εδω! Χιλια ευχαριστω syd77!

Eιναι και συμπαθητικος player εκτος των αλλων!

for the record, πρωτο identify ever που εκανα μολις τον εγκατεστησα: Chemical Brothers -- Under the Influence.

*απο ο,τι βλεπω , στο Ν9 θα εχει και αλλα τετοια προγραμματα. καποιο soundtracker, καποιο soundhound... ολο και κατι θα εχει βγει. Παω να δω τωρα.

edit: και ομως στο Ν9 δεν εχει τιποτα (i think)

Edited by thePRODIGY

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

πάντως εγω που κανω search για το "Instictiv" δεν με βγαζει αποτελεσματα.......
ΙΦ ΓΙΟΥ ΑΡ ΓΚΡΙΚ, ΠΛΙΖ ΡΑΪΤ ΙΝ ΓΚΡΙΚ ΕΝΤ ΜΠΙ ΠΡΑΟΥΝΤ ΟΦ ΓΙΟΡ ΛΑΝΓΚΟΥΪΤΖ. ΓΟΥΕΝ ΓΙΟΥ ΡΑΙΤ ΙΝ ΓΚΡΙΚΛΙΣ, ΙΤ ΛΟΥΚΣ ΔΑΤ ΣΤΙΟΥΠΙΤ. ΘΕΝΚΙΟΥ :)

instinctiv : )

Λεω και γω 3 φορες εκανα κοπι πειστ....:p

ΙΦ ΓΙΟΥ ΑΡ ΓΚΡΙΚ, ΠΛΙΖ ΡΑΪΤ ΙΝ ΓΚΡΙΚ ΕΝΤ ΜΠΙ ΠΡΑΟΥΝΤ ΟΦ ΓΙΟΡ ΛΑΝΓΚΟΥΪΤΖ. ΓΟΥΕΝ ΓΙΟΥ ΡΑΙΤ ΙΝ ΓΚΡΙΚΛΙΣ, ΙΤ ΛΟΥΚΣ ΔΑΤ ΣΤΙΟΥΠΙΤ. ΘΕΝΚΙΟΥ :)

Γεια σας. Χρειάζομαι την βοήθεια σας. Αγόρασα ένα μεταχειρισμένο n900 (εαν θυμόσαστε μου είχε χαλάσει το προηγούμενο n900 που είχα) και προσπαθώ να το συνδέσω με το ασύρματο ιντερνετ (το οποίο δεν ειναι κλειδωμένο) στο σπίτι αλλά δεν μπορώ. Το προηγούμενο που είχα, είχε συνδεθεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Μπορεί κάποιος να μου πει τι ακριβώς πρέπει να κάνω βήμα βήμα? Ευχαριστώ

Γεια σας. Χρειάζομαι την βοήθεια σας. Αγόρασα ένα μεταχειρισμένο n900 (εαν θυμόσαστε μου είχε χαλάσει το προηγούμενο n900 που είχα) και προσπαθώ να το συνδέσω με το ασύρματο ιντερνετ (το οποίο δεν ειναι κλειδωμένο) στο σπίτι αλλά δεν μπορώ. Το προηγούμενο που είχα, είχε συνδεθεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Μπορεί κάποιος να μου πει τι ακριβώς πρέπει να κάνω βήμα βήμα? Ευχαριστώ

Κανονικά θα έπρεπε να συνδέεσαι χωρίς πρόβλημα.

Δοκίμασε να κάνεις μια επανεκκίνηση και του n900 και του ρούτερ

Αν συνεχίσει το πρόβλημα έλεγξε αν μπορείς να συνδέσεις ασύρματα κάποια άλλη συσκευή στο δίκτυο και αν μπορείς να συνδέσεις το n900 σε κάποιο άλλο δίκτυο.

Εφόσον καταλήξεις ότι το πρόβλημα οφείλεται στο n900 ενδεχομένως ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να το έχει σκαλίσει. Ένα φλασάρισμα θα το επαναφέρει.

Τα δοκίμασα όλα αυτά που ανέφερες αλλά δεν έγινε τιποτα. Να σημειώσω ότι μέσω vodafone μπαίνει χωρίς πρόβλημα αλλά δεν θέλω να μπαίνω από εκεί γιατί κοστίζει. Εσβησα και τις συνδέσεις που είχε ο προηγούμενος μήπως δημιουργούσαν αυτές πρόβλημα γιατί ήταν αρκετές αλλά πάλι τίποτα. Δεν θέλω να το φλασάρω. Έχω περάσει ήδη αρκετά πράγματα και δεν θέλω το κάνω ξανά από την αρχή. Κάποιος άλλος τρόπος υπάρχει?

Παρομοιο προβλημα ειχε αναφερθει με το wifi switcher app, οπως μια περιπτωση βρηκε λυση με απλο restart στο router... Αν εχεις την εφαρμογη βγαλε την , κανε restart και δοκιμασε παλι. Επισης μπορεις να δοκιμασεις αν εχεις το tetsing repo τους bleeding edge wifi drivers μηπως αυτοι σου δουλεψουν, οποτε να περιορισεις το προβλημα στο software.

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Δεν εχω το wifi switcher app. Έψαξα για το bleeding edge wifi drivers που είπες αλλά φοβάμαι πως θα κάνω κατι λάθος και θα χρειαστεί format μετά :). Κάτι άλλο υπαρχει ή δεν το γλυτώνω το format?

Απορώ όμως πώς γίνεται ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να μην είχε κανένα πρόβλημα και εγώ τώρα να μην μπορώ να το συνδέσω. Για αυτό και ζήτησα να μου πεί κάποιος την διαδικασία μήπως κάνω κάτι λάθος ή ξεχνάω κάτι.

Ευχαριστώ και πάλι

Θα μπορουσες να περιορισεις το προβλημα στο router σου. Δοκιμασε να μπεις χωρις προστασια στο router ή με ενα αλλο router.

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Αυτό που κάνω εγώ είναι να μεταφέρω όλα τα αρχεία των επαφών στο pc μέσω wifi και μετά τις συγχωνεύω σε ένα αρχείο με ένα προγραμματάκι που έγραψε ο αδερφός μου. Έτσι είναι πιο εύκολο να μεταφέρω τις επαφές σε άλλα προγράμματα (πχ thunderbird). Αν σε ενδιαφέρει να στο στείλω.

Τελικά μετονόμασα όλες τις επαφές σε greeklish τις συμπίεσα και έστειλα το νέο αρχειό με τις επαφές στο pc μέσω bluetooth μετά αποσυμπίεση και paste σε άλλο nokia. Είχα καιρό να κρατήσω backup τις επαφές μου δεν θυμόμουν τις αλλαγές που είχα κάνει και ήθελα να ήμουν σίγουρος ότι έχουν περαστεί όλα σωστά χωρίς να χαθεί το παραμικρό. Αρχαία η μέθοδος μεταφοράς αλλά έτσι με βόλεψε.. :O :O

Ρώτησα και ένα φίλο μου που έχει Ν900 και μου είπε το ίδιο εκτός εάν κάνει και αυτός λάθος! Παλιότερα όταν κρατούσαμε backup οι επαφές αντιγραφόταν κανονικά χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με τους Ελληνικούς χαρακτήρες. Τώρα από πότε άρχισε να συμβαίνει αυτό δεν γνωρίζω ίσως να ευθύνεται κάποιο update αλλά δεν το ψάχνω καλά είναι το Ν900 στο συρτάρι..

Για το προγραμματάκι δεν μου χρειάζεται μπορώ να δώσω στο pc μου (linux) κάτι σαν : cat *.vcf > all.vcf έτσι θα έχω ένα .vcf με όλες τις επαφές που έχω στο συγκεκριμένο φάκελο λογικά θα έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με το δικό σου. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου :)

Edited by gianpithio
http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

Τελικά μετονόμασα όλες τις επαφές σε greeklish τις συμπίεσα και έστειλα το νέο αρχειό με τις επαφές στο pc μέσω bluetooth μετά αποσυμπίεση και paste σε άλλο nokia. Είχα καιρό να κρατήσω backup τις επαφές μου δεν θυμόμουν τις αλλαγές που είχα κάνει και ήθελα να ήμουν σίγουρος ότι έχουν περαστεί όλα σωστά χωρίς να χαθεί το παραμικρό. Αρχαία η μέθοδος μεταφοράς αλλά έτσι με βόλεψε.. :O :O

Ρώτησα και ένα φίλο μου που έχει Ν900 και μου είπε το ίδιο εκτός εάν κάνει και αυτός λάθος! Παλιότερα όταν κρατούσαμε backup οι επαφές αντιγραφόταν κανονικά χωρίς να υπάρχει πρόβλημα με τους Ελληνικούς χαρακτήρες. Τώρα από πότε άρχισε να συμβαίνει αυτό δεν γνωρίζω ίσως να ευθύνεται κάποιο update αλλά δεν το ψάχνω καλά είναι το Ν900 στο συρτάρι..

Τα ονόματα των αρχείων .vcf έχουν πρόβλημα με τα ελληνικά, το περιεχόμενο όμως πρέπει να είναι εντάξει. Προσωπικά όταν μεταφέρω τις επαφές από το Ν900 στο thunderbird και στο evolution δεν έχω πρόβλημα με τα ελληνικά όπως μεταφέρονται στο pc.

Για το προγραμματάκι δεν μου χρειάζεται μπορώ να δώσω στο pc μου (linux) κάτι σαν : cat *.vcf > all.vcf έτσι θα έχω ένα .vcf με όλες τις επαφές που έχω στο συγκεκριμένο φάκελο λογικά θα έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με το δικό σου. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου :)

Ο τρόπος που λες εσύ είναι πιο σωστός και απλός, θα έπρεπε να γνωρίζω καλύτερα τις εντολές του λίνουξ. Άρα εγώ σε ευχαριστώ.

• 3 weeks later...