Jump to content

[Επίσημο] Nokia N8-00 (Pre-Release)

Itchrist86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ρε παιδια εχω χασει την μπαλλα με τα product codes. Τελικα τι παιζει; Οντως το συγκεκριμενο που εχουνε οι δυο φιλοι δεν βρικεται στις σημειωσεις του forum μηπως ειναι vodaphone live; Εγω πχ που το χω παραγειλει απο μαγαζι που λεει οτι θα το προμηθευτει απο wind τι code θα πρεπει εχω;:p

Τα country variants νομίζω δε θεωρούνται generic και καθυστερούν στα updates αν δεν κάνω λάθος.

πχ νομίζω το

059C5Q8: N8-00 RM-596 Country Variant United Kingdom GB V1 Dark Grey

θα πάρει πιο αργά updates από το

0598980: EURO1 DG UK IRELAND

και αυτό το λέω με βάση της εμπειρίας ενός φίλου με ένα άλλο αγγλικό τηλέφωνο variant που το άλλαξε σε euro.

Τώρα τι θα ισχύσει σε σχέση με το balkans και το country variant greece στο Ν8 δεν ξέρω. Λογικά δεν πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα αφού το variant φέρνουν και τα Nokia shops.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι το μπλε και το πορτοκαλί δεν υπάρχει σε country variant greece παρα μόνο σε balkans.

Το τι συμβαίνει ακριβώς δεν το ξέρω, ελπίζω να ξέρει κάποιος τι ισχύει ακριβώς να μας το πεί.

Ας δοκιμάσει κάποιος φίλος που το πήρε και έχει το country variant greece product code να κάνει το πρώτο software update που έχει κυκλοφορήσει. Το παίρνει κανονικά;

Edited by karlesg

• Απαντήσεις 3,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τώρα τι θα ισχύσει σε σχέση με το balkans και το country variant greece δεν ξέρω. Λογικά δεν πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα αφού αυτό φέρνουν και τα Nokia shops.

Συγγνώμη, εννοείς τα Nokia shops ή τα καταστήματα Nokia Care; Είναι δυνατόν να πωλούν τα Nokia Care, που είναι ό,τι πιο επίσημο από πλευράς Nokia, συσκευές που δεν θα έχουν το "επίσημο ελληνικό" product code; Δηλαδή τώρα από βδομάδα που θα παραλάβω το δικό μου dark grey, δεν θα έχει product code 0599774; :confused:

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι το μπλε και το πορτοκαλί δεν υπάρχει σε country variant greece παρα μόνο σε balkans.

Το τι συμβαίνει ακριβώς δεν το ξέρω, ελπίζω να ξέρει κάποιος τι ισχύει ακριβώς να μας το πεί.

Αυτό έχει γίνει γιατί τα συγκεκριμένα χρώματα δεν θα εισαχθούν στην Ελλάδα από την αντιπροσωπία. Τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες, (γνώμη μου... δεν θα εισαχθούν ποτέ.)

:ninja:

Συγγνώμη, εννοείς τα Nokia shops ή τα καταστήματα Nokia Care; Είναι δυνατόν να πωλούν τα Nokia Care, που είναι ό,τι πιο επίσημο από πλευράς Nokia, συσκευές που δεν θα έχουν το "επίσημο ελληνικό" product code; Δηλαδή τώρα από βδομάδα που θα παραλάβω το δικό μου dark grey, δεν θα έχει product code 0599774; :confused:

σύμφωνα με αυτό

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3391799#post3391799

και τα nokia care το ίδιο φέρνουν, γι΄αυτό είπα ότι λογικά δεν θα υπάρχει ζήτημα με τα variants. Τώρα τι παίζει σε σχέση με το balkans δε μπορώ να καταλάβω.

Ας δοκιμάσει κάποιος από τους φίλους που πήρε το ελληνικό να κάνει software update.

Λογικά θα προστεθούν αργότερα τα product codes των μοντέλων με τα χρώματα μπλε και πορτοκαλί.

Παντως τωρα που το εβαλα στο κουτι του και εκανα αποπειρα να το ανοιξω , αναψε με τα χιλια.Το Ν8 ειναι παγωμενο, αρα μαλλον ρεταρει λογω Υπερθερμανσης

Από αυτό πάσχει η συγκεκριμένη παρτίδα, μετά από έντονη χρήση άρα αύξηση θερμοκρασίας, σβήνει :(, ορισμένοι το βάζουν στο ψυγείο για να ξανά ανάψει. Μόνο ευχάριστο ότι στην Ελλάδα δεν θα έρθουν από την επίσημη αντιπροσωπία τέτοια προβληματικά κομμάτια, όπως μας διαβεβαίωσε μερικές σελίδες πίσω ένας φίλος :)

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Νομιζω το μπαχαλο με τα product codes ειναι ενα 'φαουλ' της νοκια. Δε θυμαμαι αν γινοτανε το ιδιο με τις παλιοτερες συσκευες οπου τα πραγματα ηταν πιο ξεκαθαρα. Εδω ειναι απο τι λιγες φορες που θα ζηλεψω αλλες εταιριες (π.χ. apple) οι οποιες δεν αντιμετωπιζουνε τετοιου ειδους θεματα. Πας δηλαδη και το αγοραζεις απο οπου θελεις χωρις να εχεις το αγχος αν θα εχει ελληνικα αν θα ειναι παραεισαγωγης τι γινεται με την εγγυηση κλπ.Αναρωτιεμαι δε γιατι η nokia δεν μπορει και αυτη να υιοθετησει μια κοινη πολιτικη οσον αφορα τις αγορες οπου κυκλοφορουν οι συσκευες της.:mad:

Δεν θυμαμαι αν ειπωθηκε προηγουμενος αλλα αν εxεις το imei της συσκευης μπορεις με ενα τηλ σε νοκια care να μαθεις στα σιγουρα αν η υσκευη ειναι ελληνικης εισαγωγης η ειναι απαραιτητο το product code;

Edited by Rayden1

Nokia 3210-3410-6510-5210-5410-6230i-Sony Ericsson k750-k810-Nokia N73-N79-N86-N8-Lumia 920-LG G2-Sony Xperia Z3-Huawei Mate 8-LG V30-G8X-Samsung S21-S23

Μόνο ευχάριστο ότι στην Ελλάδα δεν θα έρθουν από την επίσημη αντιπροσωπία τέτοια προβληματικά κομμάτια, όπως μας διαβεβαίωσε μερικές σελίδες πίσω ένας φίλος :)

θέλω να το ακούω:D:lol:

Αυτό έχει γίνει γιατί τα συγκεκριμένα χρώματα δεν θα εισαχθούν στην Ελλάδα από την αντιπροσωπία. Τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες, (γνώμη μου... δεν θα εισαχθούν ποτέ.)

Μήπως δεν έχουν παραχθεί ακόμα αυτά με το balkans product code (που συμπεριλαμβάνεται μέσα το μπλε - πορτοκαλι) και η ελληνική αντιπροσωπεία θα τα φέρει αυτά πιο μετά; Ειλικρινά δεν ξέρω, υποθέσεις κάνω...

Άρα θα πρέπει να περιμένουμε να το πάρουν οι πρώτοι από Nokia Care για να δούμε τι παίζει με τα product codes.
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Ας δοκιμάσει κάποιος φίλος που το πήρε και έχει το country variant greece product code να κάνει το πρώτο software update που έχει κυκλοφορήσει. Το παίρνει κανονικά;

Από ότι δείχνει το navifirm μόνο ένα firmware υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Το 11.12 .

Το demo πάντως που είδα στο πλαίσιο (Δευτέρα βράδυ, mall) ήταν το 0599774.

δεν έχω καταλάβει τι γίνετε με τα codes ας εξηγήσει κάποιος...τι διαφορές έχουν?

τι είναι το navifirm και βγάζει product codes διαφορετικά από το balkans?

δεν έχω καταλάβει τι γίνετε με τα codes ας εξηγήσει κάποιος...τι διαφορές έχουν?

τι είναι το navifirm και βγάζει product codes διαφορετικά από το balkans?

Διαβάστε πριν ρωτήσετε: Symbian^3 Platform FAQ

Και μια επεξήγηση που βρήκα για το Navifirm (στα αγγλικά)

Edited by mpapad

Μόνο ευχάριστο ότι στην Ελλάδα δεν θα έρθουν από την επίσημη αντιπροσωπία τέτοια προβληματικά κομμάτια, όπως μας διαβεβαίωσε μερικές σελίδες πίσω ένας φίλος :)

Nαι καλά, πότε πρόλαβαν απο 18/11 που διορθώθηκε το πρόβλημα στη γραμμή παραγωγής και ήρθαν νέες παρτίδες; Εγω στις 19/11 είχα N8 με ελληνικό product code στα χέρια μου...

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3391799#post3391799

Από ότι δείχνει το navifirm μόνο ένα firmware υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Το 11.12 .

Το demo πάντως που είδα στο πλαίσιο (Δευτέρα βράδυ, mall) ήταν το 0599774.

τώρα δέσαμε! Τα nokia care φέρνουν το variant και το πλαισιο το balkans;;;! Άντε βγάλε άκρη...

μερικά παιδιά εδώ μέσα έχουν το 059F047: N8-00 RM-596 Country Variant Greece GR Dark Grey V1

Αν τους είναι εύκολο ας δοκιμάσουν να κάνουν το software update και να μας πουν αν το λαμβάνουν. Αναφέρομαι σε software update όχι firmware, ένα μικρό που και καλά κάνει πιο σταθερές κάποιες εφαρμογές.

Edited by karlesg

τώρα δέσαμε! Τα nokia care φέρνουν το variant και το πλαισιο το balkans;;;! Άντε βγάλε άκρη...

μερικά παιδιά εδώ μέσα έχουν το 059F047: N8-00 RM-596 Country Variant Greece GR Dark Grey V1

Αν τους είναι εύκολο ας δοκιμάσουν να κάνουν το software update και να μας πουν αν το λαμβάνουν. Αναφέρομαι σε software update όχι firmware, ένα μικρό που και καλά κάνει πιο σταθερές κάποιες εφαρμογές.

με το που ανοιξα το κινητο μου ειπε μονο του για 2 διαθεσιμες ενημερωσεισ εφαρμογων ...οποτε και τις εκανα.

με το που ανοιξα το κινητο μου ειπε μονο του για 2 διαθεσιμες ενημερωσεισ εφαρμογων ...οποτε και τις εκανα.

Ναι σε αυτές αναφέρομαι. Τότε είσαι μια χαρά.

Τι να πω δεν ξέρω... Επαναλμβάνω νομίζω το balkans ή το euro πχ θεωρούνται πιο generic από τα country variants και γι΄αυτό παίρνουν τα firmware updates νωρίτερα εως και πολύ νωρίτερα κάποιες φορές, τουλάχιστον σε παλιότερες συσκευές. Τώρα τι συμβαίνει ή τι θα συμβεί με το Ν8 ειλικρινά δεν ξέρω. Μακάρι κάποιος που το κατέχει καλά να μας δώσει τα φώτα του και να μας ξεμπερδέψει.

Edited by karlesg

Τώρα τι συμβαίνει ή τι θα συμβεί με το Ν8 ειλικρινά δεν ξέρω.

Διάβασα για νέο firmware κατά τις 15 Δεκέμβρη. Δεν θα είναι το v20 αλλά κάτι μικρότερο.

Πάντως προσωπικά δεν προτίθεμαι να περιμένω. Θα πάω να το πάρω και ότι πέσει.

Βαρέθηκα το περίμενε τόσους μήνες.

Και επειδή είμαι και γκαντέμης παρόλο που είπαν ότι τα N8 τα ελληνικά δε θα έχουν το πρόβλημα το δικό μου θα το έχει. :lol:

Διάβασα για νέο firmware κατά τις 15 Δεκέμβρη. Δεν θα είναι το v20 αλλά κάτι μικρότερο.

Πάντως προσωπικά δεν προτίθεμαι να περιμένω. Θα πάω να το πάρω και ότι πέσει.

Βαρέθηκα το περίμενε τόσους μήνες.

Και επειδή είμαι και γκαντέμης παρόλο που είπαν ότι τα N8 τα ελληνικά δε θα έχουν το πρόβλημα το δικό μου θα το έχει. :lol:

αν πρόκειται να δώσουν νέο firmware τότε θα μπορούμε να τσεκαρουμε στα σίγουρα τι παίζει με τα product codes και τους "χρόνους παράδοσής" τους. Οπότε καλά θα κάνεις! πάρε εσύ το balkan για να έχουμε να συγκρίνουμε με αυτούς που έχουν το greece variant :p

Το μεγάλο firmware update που θα έρθει τον Δεκέμβρη δεν θα είναι το μεγάλο αλλά θα έχει διορθώσεις και μερικές προσθήκες όπως τον νέο browser (δεν είναι σίγουρο). Το μεγάλο 20 ή αλλιώς PR 2.0 θα φέρει περισσότερες προσθήκες και αλλαγές.

Καλησπέρα περιμένω τόσους μήνες όπως και εσεις για το κινητό δευτερα με τρίτη θα πάω σε nokia care να το αγοράσω αλλα πως θα μπορέσω να τσεκάρω ότι όντως είναι ελληνικό εγώ ήξερα ότι τα nokia care φέρνουν συσκευές ελληνικής αντιπροσωπείας την τρίτη που θα πάω πως θα ξέρω ότι αυτό που θα μου δόση θα είναι ελληνικό?

spacer.png

Παιδιά, είδα αυτό στον κοτσόβολο στο Ίλιον και θα ήθελα να μου πείτε αν ισχύει... Οι συσκευές είναι όντως απο κίνα?

Παραεισαγωγή. Όλα τα N8 που προορίζονται για Ευρώπη (και φυσικά Ελλάδα) είναι Made in Finland. Made in China είναι όσα προορίζονται για Ασία και Αμερική. Επίσης, στα Made in China έχεις μάλλον πολύ περισσότερες πιθανότητες να πέσεις σε ελαττωματικό μοντέλο που θα σου εμφανίσει το φαινόμενο του «ξαφνικού θανάτου», καθώς οι περισσότερες τέτοιες αναφορές είναι από Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Ινδία (χώρες στις οποίες κυκλοφορούν τα N8 που έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα).

Επίσης, νόμος απαράβατος: Ποτέ δεν παίρνουμε ηλεκτρονική συσκευή από κατάστημα ηλεκτρικών. Ποτέ! Και τον κάλο θα μας πιάσουν (40€ ακριβότερα το πουλάνε το N8, όπως βλέπω) και παλιότερο μοντέλο θα μας πασάρουν (στη συγκεκριμένη περίπτωση κινέζικο).

Αυτοί που επιμένουν, παρά τις αντίθετες σαφέστατες ενδείξεις, ότι στη Vodafone θα είναι live, μήπως να μας έλεγαν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από που το γνωρίζουν; Γιατί είναι κρίμα να χάσουμε την επιδότηση αν το κινητό είναι με το software από τη μάνα.

Την επιδότηση μπορείς να την πάρεις ολόκληρη ως έκπτωση στο πάγιό σου (μοιρασμένη σε 12 μήνες φυσικά) και να τσιμπήσεις το τηλέφωνο απ' όπου γουστάρεις. Ξεκολλάτε, έχουν αλλάξει τα πράγματα (δυστυχώς, έχουν μειωθεί κι οι επιδοτήσεις).

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι προς το παρόν κυκλοφορεί στην Ελλάδα μόνο σε γκρι, ασημί και πράσινο. Πορτοκαλί και μπλε δεν ξέρουμε ούτε πότε θα έρθουν, ούτε αν θα έρθουν. Οπότε δεν έχουν βγει ακόμη και τα ανάλογα product codes.

Παιδιά Product Code 059F047. Δεν είναι κάποια από αυτά της αρχικής σελίδας!!!! Να ανησυχήσω;;;;

Καθόλου. Το product code είναι ελληνικότατο. Ιδού: N8 product codes

Όσο για το μπέρδεμα που έχει γίνει με τα Greece και Balkans, προφανώς και τα δύο είναι ελληνικά, απλά τα δεύτερα έχουν κι άλλες γλώσσες (σέρβικα, βουλγάρικα, εεε γκουχ γκουχ... «μακεδονικά», κλπ). Όσοι έχετε τα ελληνικά πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και δείτε ποιες επιλογές σας βγάζει στις γλώσσες. Αν υπάρχει κάποιος με βαλκανικό ας κάνει το ίδιο. Πρακτικά, και τα δύο είναι ισοδύναμα, εκτός αν κάποιος θέλει οπωσδήποτε να στέλνει μηνύματα και στο κυριλλικό αλφάβητο, οπότε πρέπει να πάρει το βαλκανικό μοντέλο. ;)

Edited by terrestial

Όσο για το μπέρδεμα που έχει γίνει με τα Greece και Balkans, προφανώς και τα δύο είναι ελληνικά, απλά τα δεύτερα έχουν κι άλλες γλώσσες (Σέρβικα, Βουλγάρικα, εεε γκουχ γκουχ... «Μακεδονικά», κλπ). Όσοι έχετε τα ελληνικά πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και δείτε ποιες επιλογές σας βγάζει στις γλώσσες. Αν υπάρχει κάποιος με βαλκανικό ας κάνει το ίδιο. Πρακτικά, και τα δύο είναι ισοδύναμα, εκτός αν κάποιος θέλει οπωσδήποτε να στέλνει μηνύματα και στο κυριλλικό αλφάβητο, οπότε πρέπει να πάρει το βαλκανικό μοντέλο. ;)

Σωστά αλλά...

λογικά όπως καταλαβαίνεις πιο εύκολα και γρήγορα θα θυμηθούν οι Φινλανδοί να δώσουν την αναβάθμιση σε όλα τα Βαλκάνια παρά στη χρεωκοπημένη Ελλάδα :( Εδώ όπως σωστά είπες δε μας έχουν βάλει στην Ευρώπη (λέτε να ξέρουν κάτι περισσότερο σε σχέση με το τι θα γίνει στο μέλλον; :worry: )

Τεσπα πέρα από την πλάκα μένει στην πράξη να δούμε τι θα γίνει σχετικά με τα updates. Η λογική λέει ότι δε θα υπάρχει ιδιαίτερο ζήτημα. Αλλά η παλιότερη εμπειρία ενός φίλου που είχαμε μιλήσει (δε θυμάμαι για ποιο τηλ ήταν) λέει ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα με ένα euro τηλ. παρά πχ με ένα uk variant. Χαρακτηριστικά θυμάμαι μου είχε πει ότι είχε βγει νέα αναβάθμιση για το τηλ. του και αυτός εκείνη τη στιγμή έλαβε την προηγούμενη, δηλαδή ήταν μια αναβάθμιση πίσω το uk variant σε σχέση με ένα euro. Δηλαδή όπως και να το κάνεις πάντα τα generic product codes θα έχουν καλύτερη τύχη ή έστω την ίδια σε σχέση με ένα country variant.

Βέβαια όλο αυτό τώρα μπορεί να έχει αλλάξει και το support να δουλεύει πιο σωστά ειδικά λόγω S^3. Θα το δούμε στην πράξη πώς τσουλάει το όλο ζήτημα.

Edited by karlesg

Παιδιά σαν πρώτη επαφή, θα συμφωνήσω με αυτά που είχε πει ο freddaras όταν το πρωτοπήρε.

Γρήγορο, απροβλημάτιστο, φαντάζει ελαφρύ, γερή κατασκευή. Όσον αφορά τα έσω, από το λίγο που το έχω ψάξει μέχρι στιγμής:

1. δεν μου δουλεύει άψογα ο fm transmiter στο αυτοκίνητο (θα το δοκιμάσω και αλλού μπας και το τουτου μου έχει μακριά την κεραία από τη θέση του οδηγού), κάνει παράσιτα

2. Το gps σε "βρίσκει" πραγματικά όπου κι αν είσαι. Δοκίμασα 2 διαφορετικά σπίτια, στο ένα πήγα και στο υπόγειο. Λοκάρει κατευθείαν τη θέση σου βάσει δικτύων wifi Κλπ πιθανολογώ! Ωστόσο μέχρι εκεί. Για να πλοηγηθείς, πρέπει να κλειδώσει δορυφόρο οπότε πρέπει να βγεις εκτός εσωτερικών χώρων, όπου δεν κλειδώνει αμέσως. Ο καιρός θα δείξει.

3. Λείπει μια τεράστια μαγκιά από τα μηνύματα, όπου για παράδειγμα στο Ε52 είχε πρωτεύουσα και δευτερεύουσα γλώσσα, πράγμα το οποίο όταν συνίθιζες έγραφες σφαίρα και στις δύο γλώσσες ταυτόχρονα (αγγλικά ελληνικά).

4. Εμπειρία σύνδεσης με ΤV, απίστευτη! Χαμογελούσα όταν το δοκίμαζα καθώς δεν πίστευα στα μάτια μου!! Περνάει ο ήχος κανονικά είτε παίζει ταινία είτε μουσική! Ακούγονται όλα από την ΤV. Η εικόνα μια χαρά.

5. Είναι γενικά πολύ πολύ γρήγορο στο να λοκάρει wifi, να ανοίγει, να κλείνει εφαρμογές και στο σερφάρισμα (ωστόσο το συγκρίνω με Ε52 οπότε μάλλον δε μετράει η άποψή μου!!!)

Αυτά έχω προλάβει μέχρι στιγμής. Θα επανέλθω με νεότερα!

ΥΓ: Δοκίμασα και την TV on demand. Λοιπόν επιλέγεις CNN ή ότι άλλο θέλεις, το συνδέεις και με την τηλεόραση κι επιλέγεις εσύ ότι γουστάρεις να δείς! Και όχι τα δικά μας τα παπαγαλάκια!

Σωστά αλλά...

λογικά όπως καταλαβαίνεις πιο εύκολα και γρήγορα θα θυμηθούν οι Φινλανδοί να δώσουν την αναβάθμιση σε όλα τα Βαλκάνια παρά στη χρεωκοπημένη Ελλάδα :( Εδώ όπως σωστά είπες δε μας έχουν βάλει στην Ευρώπη (λέτε να ξέρουν κάτι περισσότερο σε σχέση με το τι θα γίνει στο μέλλον; :worry: )

Τεσπα πέρα από την πλάκα μένει στην πράξη να δούμε τι θα γίνει σχετικά με τα updates. Η λογική λέει ότι δε θα υπάρχει ιδιαίτερο ζήτημα. Αλλά η παλιότερη εμπειρία ενός φίλου που είχαμε μιλήσει (δε θυμάμαι για ποιο τηλ ήταν) λέει ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα με ένα euro τηλ. παρά πχ με ένα uk variant. Χαρακτηριστικά θυμάμαι μου είχε πει ότι είχε βγει νέα αναβάθμιση για το τηλ. του και αυτός εκείνη τη στιγμή έλαβε την προηγούμενη, δηλαδή ήταν μια αναβάθμιση πίσω. Δηλαδή όπως και να το κάνεις πάντα τα generic product codes θα έχουν καλύτερη τύχη ή έστω την ίδια σε σχέση με ένα country variant.

Βέβαια όλο αυτό τώρα μπορεί να έχει αλλάξει και το support να δουλεύει πιο σωστά ειδικά λόγω S^3. Θα το δούμε στην πράξη πώς τσουλάει το όλο ζήτημα.

Εγώ νομίζω ότι οι αναβαθμίσεις για όλα τα product codes δίνονται την ίδια μέρα, εκτός από τα branded. Αυτό έχω δει μέχρι τώρα. Άκυρο τελικά αυτό που έγραψα (και έσβησα μετά, αλλά εσύ πρόλαβες να δεις), απλά όλα τα country variants ήταν μαζί στο τέλος.

Παιδιά σαν πρώτη επαφή, θα συμφωνήσω με αυτά που είχε πει ο freddaras όταν το πρωτοπήρε.

Γρήγορο, απροβλημάτιστο, φαντάζει ελαφρύ, γερή κατασκευή. Όσον αφορά τα έσω, από το λίγο που το έχω ψάξει μέχρι στιγμής:

1. δεν μου δουλεύει άψογα ο fm transmiter στο αυτοκίνητο (θα το δοκιμάσω και αλλού μπας και το τουτου μου έχει μακριά την κεραία από τη θέση του οδηγού), κάνει παράσιτα

2. Το gps σε "βρίσκει" πραγματικά όπου κι αν είσαι. Δοκίμασα 2 διαφορετικά σπίτια, στο ένα πήγα και στο υπόγειο. Λοκάρει κατευθείαν τη θέση σου βάσει δικτύων wifi Κλπ πιθανολογώ! Ωστόσο μέχρι εκεί. Για να πλοηγηθείς, πρέπει να κλειδώσει δορυφόρο οπότε πρέπει να βγεις εκτός εσωτερικών χώρων, όπου δεν κλειδώνει αμέσως. Ο καιρός θα δείξει.

3. Λείπει μια τεράστια μαγκιά από τα μηνύματα, όπου για παράδειγμα στο Ε52 είχε πρωτεύουσα και δευτερεύουσα γλώσσα, πράγμα το οποίο όταν συνίθιζες έγραφες σφαίρα και στις δύο γλώσσες ταυτόχρονα (αγγλικά ελληνικά).

4. Εμπειρία σύνδεσης με ΤV, απίστευτη! Χαμογελούσα όταν το δοκίμαζα καθώς δεν πίστευα στα μάτια μου!! Περνάει ο ήχος κανονικά είτε παίζει ταινία είτε μουσική! Ακούγονται όλα από την ΤV. Η εικόνα μια χαρά.

5. Είναι γενικά πολύ πολύ γρήγορο στο να λοκάρει wifi, να ανοίγει, να κλείνει εφαρμογές και στο σερφάρισμα (ωστόσο το συγκρίνω με Ε52 οπότε μάλλον δε μετράει η άποψή μου!!!)

Αυτά έχω προλάβει μέχρι στιγμής. Θα επανέλθω με νεότερα!

ΥΓ: Δοκίμασα και την TV on demand. Λοιπόν επιλέγεις CNN ή ότι άλλο θέλεις, το συνδέεις και με την τηλεόραση κι επιλέγεις εσύ ότι γουστάρεις να δείς! Και όχι τα δικά μας τα παπαγαλάκια!

1. Η κεραία στο τουτού σου, όπως και σε όλα τα τουτού, είναι κατά πάσα πιθανότητα στο πίσω μέρος της οροφής.

2. Το GPS δεν σε βρίσκει ποτέ σε εσωτερικό χώρο. Αυτό που σε βρίσκει είναι το Wi-Fi positions (αν φυσικά υπάρχουν χαρτογραφημένα Wi-Fi spots τριγύρω) και το Network positioning (αν δεν βρει γνωστά Wi-Fi). Το Wi-Fi positioning είναι μαγκιά του Ovi Maps και λειτουργεί σε όλα τα Nokia που το έχουν (αρκεί να έχουν και Wi-Fi).

3. Στο N97 έχω βάλει ένα πρόγραμμα που λέγεται LangSwitcher, και το ρυθμίζεις να αλλάζει γλώσσα με παρατεταμένο πάτημα του κόκκινου ή πράσινου πλήκτρου. Δυστυχώς, το N8 δεν έχει κόκκινο και πράσινο πλήκτρο. Αλλά σίγουρα κάποια λύση θα βρουν οι developers του (ή κάποιος άλλος).

Με 'γεια και καλοτάξιδο...

Edited by nervous

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...