Jump to content

[Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η σιγουριά σας μου αρέσει.

Και στο Sygic και στο Igo, η Ελλάδα είναι γύρω στα 50-60mb, όπως προείπα.

Δεν γνωρίζω για τα υπόλοιπα offline προγράμματα.

Αφού κατεβάσεις το χάρτη, μέτρα τον φάκελο συνολικά πόσο είναι ;) Υπάρχουν κι άλλα δεδομένα, που είν στην ουσία συμπληρωματικά του χάρτη που κατέβασες για να προβληθεί. Χρόνια δούλευα το Sygic κι όποτε ήθελα ν αντιγράψω τον φάκελο με τους χάρτες σε νέα συσκευή ή αλλού, ήταν κάπου 250MB αν θυμάμαι καλά.

• Απαντήσεις 23,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αφού κατεβάσεις το χάρτη, μέτρα τον φάκελο συνολικά πόσο είναι ;) Υπάρχουν κι άλλα δεδομένα, που είν στην ουσία συμπληρωματικά του χάρτη που κατέβασες για να προβληθεί. Χρόνια δούλευα το Sygic κι όποτε ήθελα ν αντιγράψω τον φάκελο με τους χάρτες σε νέα συσκευή ή αλλού, ήταν κάπου 250MB αν θυμάμαι καλά.

Στα έγραψαν πιο πάνω, αλλά είπαν να τσεκάρω και εγώ, αφού είπες ότι κάτι είναι Αλλιώς.

Λοιπόν ο φάκελος grc.ta.2015.12 είναι ακριβώς 67.62mb.

Ποια άλλα λες;

Τις γλώσσες;

Unleashed by my M1 NOTE

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Πάντως είναι καλό να είμαστε πάντα επιφυλακτικοί όταν εκθειάζουμε ή όταν ακολουθούμε τις υποδείξεις κάποιου προγράμματος πλοήγησης.

Όλα έχουν τα προβλήματά τους, το ίδιο και το Google Maps.

Πιο πάνω είχα αναφέρει ότι η επιλογή που κάνει στη διαδρομή Κόρινθος Πάτρα χωρίς διόδια, δεν είναι η καλύτερη.

Επανέρχομαι για να σας προτείνω να κάνετε μερικές δοκιμές στη περιοχή της Θεσπρωτίας.

Για δοκιμάστε το Ηγουμενίτσα-Σύβοτα, ή ακόμη χειρότερα το Σύβοτα-Πέρδικα. Δεν είναι μόνο ότι ούτε καν βρίσκει τα πολύ τουριστικά Σύβοτα. Ακόμη κι αν του τα δείξεις εσύ (μεταφέροντας το σημείο έναρξης), σε στέλνει στη Πέρδικα μέσω ...Λαμίας.

Για να μη λέμε ότι το google maps δεν κάνει λάθη.

Να την βράσω και να πιω το ζουμί της την άχρηστη πληροφορία ότι στην Ηγουμενίτσα έχει μποτιλιάρισμα, όταν του ζητάω να μου πει πως θα πάω επτά χιλιόμετρα πιο κάτω στον παραλιακό δρόμο και δεν το βρίσκει.

Ένα πρόγραμμα πλοήγησης είναι πρώτα και κύρια η σωστή επιλογή διαδρομής. Όλα τα άλλα δεν είναι ούτε καν δευτερεύοντα. Είναι λιλιά για να τα θαυμάζουμε όταν είμαστε σε δρόμους που ξέρουμε.

Το GM είναι βέβαια από τα καλύτερα στην επιλογή διαδρομής. Αλλά όχι αλάνθαστο οπως αποδυκνείεται από τα μαζεμένα λάθη που του βρήκαμε μόλις αρχίσαμε να το συζητάμε. Και που να το συζητάγαμε περισσότερο.

Στα έγραψαν πιο πάνω, αλλά είπαν να τσεκάρω και εγώ, αφού είπες ότι κάτι είναι Αλλιώς.

Λοιπόν ο φάκελος grc.ta.2015.12 είναι ακριβώς 67.62mb.

Ποια άλλα λες;

Τις γλώσσες;

Unleashed by my M1 NOTE

Για το φάκελο Sygic γενικά μιλάω. Τσέκαρέ το, έχω να δουλέψω το Sygic πάνω από χρόνο αλλά δε νομίζω ν άλλαξε κάτι.

Πάντως είναι καλό να είμαστε πάντα επιφυλακτικοί όταν εκθειάζουμε ή όταν ακολουθούμε τις υποδείξεις κάποιου προγράμματος πλοήγησης.

Όλα έχουν τα προβλήματά τους, το ίδιο και το Google Maps.

Πιο πάνω είχα αναφέρει ότι η επιλογή που κάνει στη διαδρομή Κόρινθος Πάτρα χωρίς διόδια, δεν είναι η καλύτερη.

Επανέρχομαι για να σας προτείνω να κάνετε μερικές δοκιμές στη περιοχή της Θεσπρωτίας.

Για δοκιμάστε το Ηγουμενίτσα-Σύβοτα, ή ακόμη χειρότερα το Σύβοτα-Πέρδικα. Δεν είναι μόνο ότι ούτε καν βρίσκει τα πολύ τουριστικά Σύβοτα. Ακόμη κι αν του τα δείξεις εσύ (μεταφέροντας το σημείο έναρξης), σε στέλνει στη Πέρδικα μέσω ...Λαμίας.

Για να μη λέμε ότι το google maps δεν κάνει λάθη.

Να την βράσω και να πιω το ζουμί της την άχρηστη πληροφορία ότι στην Ηγουμενίτσα έχει μποτιλιάρισμα, όταν του ζητάω να μου πει πως θα πάω επτά χιλιόμετρα πιο κάτω στον παραλιακό δρόμο και δεν το βρίσκει.

Ένα πρόγραμμα πλοήγησης είναι πρώτα και κύρια η σωστή επιλογή διαδρομής. Όλα τα άλλα δεν είναι ούτε καν δευτερεύοντα. Είναι λιλιά για να τα θαυμάζουμε όταν είμαστε σε δρόμους που ξέρουμε.

Το GM είναι βέβαια από τα καλύτερα στην επιλογή διαδρομής. Αλλά όχι αλάνθαστο οπως αποδυκνείεται από τα μαζεμένα λάθη που του βρήκαμε μόλις αρχίσαμε να το συζητάμε. Και που να το συζητάγαμε περισσότερο.

προσωπικα εχω το sygic περιπου 5 χρονια. γενικα 6-7 μεσο ορο φορες το χρονο που το εχω χρειαστει μια χαρα με πηγε. και επειδη πγα περυσι συβοτα, μια χαρα δουλευε!

το gm γενικα το αποφευγω παρολλο που εχω 5gb στο προγραμμα μου το μηνα. το χρησιμοποιω καποιες φορες στην αθηνα γιατι τα pois του πραγματικα ειναι σε αλλο επιπεδο. αλλα συνηθως με βαζει να κανει κυκλους, η αργει καποιες φορες να μου πει στριψε και εχω περασει την στρφη κλπ κλπ

συγκεκριμενα πριν καμια βομαδα ημουν μοναστηρακι, και εβαλα με πεζοπορια να με παει σε μια διευθυνση (4-5 λεπτα περπατημα). περιτο να σας πω οτι μου εβγαζε αλλα αντι αλλων και με εκανε 2-3 κυκλους.

αποτελεσμα μια διαδρομη 5 λεπτων να την κανω 10-12 και να συχτιριζω μες το νταλα ηλιο μεσημερι! :mad: :mad:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για το φάκελο Sygic γενικά μιλάω. Τσέκαρέ το, έχω να δουλέψω το Sygic πάνω από χρόνο αλλά δε νομίζω ν άλλαξε κάτι.

Ο χάρτης ναι είναι τόσος, αλλά κάποια στιγμή που είχα κοιτάξει το φάκελο, είχε και παλιότερους χάρτες μέσα, οπότε τους έσβησα.

Κακώς βέβαια γιατί με κάθε update θα έπρεπε να σβήνει τους παλιότερους, αλλά....

Πάντως είναι 67.62ΜΒ.

Edited by StratosGR

Ο χάρτης ναι είναι τόσος, αλλά κάποια στιγμή που είχα κοιτάξει το φάκελο, είχε και παλιότερους χάρτες μέσα, οπότε τους έσβησα.

Κακώς βέβαια γιατί με κάθε update θα έπρεπε να σβήνει τους παλιότερους, αλλά....

Πάντως είναι 67.62ΜΒ.

Σε μένα προσωπικά, μια χαρά του σβήνει τους παλιούς.

Απλά μένουν οι φάκελοι με τους παλιούς χάρτες χωρίς τίποτα μέσα.

Amazon Fire stick 4k max

Άριστο πρόγραμμα δεν είναι κανένα. Διαφορετικά θα είχαν καταργηθεί όλα τα υπόλοιπα.

Προσωπικά μου έτυχε στο εξωτερικό να ξεμείνω απο δεδομένα και θα... κοιμόμουν στο αμάξι αν δεν έπιανα ελεύθερο wifi γερμανικού Δήμου ώστε να βρω το ξενοδοχείο, καθώς το GMaps ξέμεινε από δεδομένα και το MapFactor (που υποτίθεται ότι δούλευε και offline) αποδείχθηκε απλώς... μάπα !

Μπορεί να ακούγομαι υπερβολικά ενθουσιώδης με το GMaps, αλλά με έχει σώσει.

Κατά τα άλλα, όντως

- όταν πηγαίνω Mall με βγάζει συνέχεια σε δρόμο που έχει (εδώ και καιρό) κλείσει, και ειλικρινά απορώ γιατί δεν το έχουν κάνει update ακόμα.

- στο Κόρινθος-Πάτρα με έριξε σε πλευρικό σταθμό διοδίων. Φάουλ.

Δεν μπορώ όμως να μην παραδεχθώ το GMaps όταν με οδήγησε να περάσω "σουβλάκι" την Λευκάδα από Πορτό Κατσίκι-Νυδρί, μιλάμε για απίστευτα στενό δρόμο που χρησιμοποιούν μόνο ντόπιοι, μόνο ασφαλτοστρωμένος ήταν, και όμως με πήγε !

Τέλειο πρόγραμμα δεν είναι κανένα, αυτή την στιγμή όμως το GMaps δείχνει να υπερτερεί στα σημεία.

Την επόμενη φορά πάντως εκτός Ελλάδας, θα κάνω χρήση όλων των προγραμμάτων που έχω γιατί π.χ το Sygic δεν το έχω χρησιμοποιήσει εκτός και μπορεί να το αδικώ.

Edited by Nozomi

Σε μένα προσωπικά, μια χαρά του σβήνει τους παλιούς.

Απλά μένουν οι φάκελοι με τους παλιούς χάρτες χωρίς τίποτα μέσα.

Εμένα και στο κινητό αλλά και στο τάμπλετ είχαν.

Στο τάμπλετ που είχα καιρό να σβήσω είχε 5-6 και δε θυμάμαι το χώρο, πάντως μεγάλος.

Στο κινητό ήταν μόνο ο προηγούμενος χάρτης και τον έσβησα σήμερα (που το έφερε εδώ η κουβέντα και το θυμήθηκα) και έπιανε περίπου 70MB.

Εμένα και στο κινητό αλλά και στο τάμπλετ είχαν.

Στο τάμπλετ που είχα καιρό να σβήσω είχε 5-6 και δε θυμάμαι το χώρο, πάντως μεγάλος.

Στο κινητό ήταν μόνο ο προηγούμενος χάρτης και τον έσβησα σήμερα (που το έφερε εδώ η κουβέντα και το θυμήθηκα) και έπιανε περίπου 70MB.

Μια ιδέα τώρα λέω..

Παίζει να μην έχεις δώσει τίποτα δικαιώματα στην εφαρμογή για να μπορεί να παρεμβαίνει στα δεδομένα;

Amazon Fire stick 4k max

Μια ιδέα τώρα λέω..

Παίζει να μην έχεις δώσει τίποτα δικαιώματα στην εφαρμογή για να μπορεί να παρεμβαίνει στα δεδομένα;

Όχι αλλά δε σκάω.

Όποτε το θυμηθώ πάω και σβήνω :happy:

παιδιά μια απάντηση αν είναι δυνατό γιατί ο χώρος των navi προγραμμάτων έχει μεγαλώσει και έχω χάσει αρκετά....

ποιό/ποιά απο τα προγράμματα gps navi για android δίνει πραγματικές αναβαθμίσεις χαρτών ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ;

μιλάω για προγράμματα που είναι δωρεάν ή και επι πληρωμή (μία φορά και όχι κάθε φορά που αναβαθμίζεται το πρόγραμμα να θέλει νέα χρήματα)

η παιδεία απλά... https://www.ipedia.gr

η γνώμη σου μετράει... https://www.24net.gr

παιδιά μια απάντηση αν είναι δυνατό γιατί ο χώρος των navi προγραμμάτων έχει μεγαλώσει και έχω χάσει αρκετά....

ποιό/ποιά απο τα προγράμματα gps navi για android δίνει πραγματικές αναβαθμίσεις χαρτών ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ;

μιλάω για προγράμματα που είναι δωρεάν ή και επι πληρωμή (μία φορά και όχι κάθε φορά που αναβαθμίζεται το πρόγραμμα να θέλει νέα χρήματα)

Sygic σίγουρα.

Νομίζω και Navigon

Unleashed by my M1 NOTE

Amazon Fire stick 4k max

... και το MapFactor (που υποτίθεται ότι δούλευε και offline) αποδείχθηκε απλώς... μάπα !

Όλα τα προγράματα που είναι δωρεάν θέλουν προσοχή. Και όχι μόνο το mapfactor που το έχουμε ξαναπεί ότι είναι σκουπίδι.

Ακόμη και προγράμματα που είναι εξαιρετικά, ξαφνικά αλλάζουν και εσύ χάνεις το μπούσουλα.

Εγώ το τελευταιο διάστημα χρησιμοποιουσα το δωρεάν πρόγραμμα Magic Earth το οποίο είναι το τζάμπα αδελφάκι του εξαιρετικού Route 66, το οποίο έχω αγοράσει και το οποίο θεωρώ το καλύτερο πρόγραμμα από όσα έχω δοκιμάσει.

Ε, λοιπόν το Magic Earth ήταν εξίσου καλό πρόγραμμα με το Route 66.

Πριν μερικές μέρες το επανεγκατέστησα σε μια ταμπλέτα μου μετά από μια αναβάθμιση που της έκανα, και ανακάλυψα ότι όχι μόνο δεν βρίσκει το σπίτι μου, αλλά ούτε καν τη γειτονιά μου (Παλαιό Φάληρο). Μιλάμε για ένα πρόγραμμα που πριν λίγο καιρό με πήγε καρφί σε συγκεκριμένο δρόμο, σε ένα Βουλγάρικο χωριό.

Φαίνεται ότι παραήταν καλό και αποφάσισαν να το χαλάσουν λίγο για να μη χάνουν πωλήσεις στο Route 66. Αύριο βέβαια μπορεί να ξαναλλάξει και να είναι όλα μια χαρά. Αλλά είναι να το εμπιστεύεσαι;

Και για όσους ζορίζονται οικονομικά, να υπενθυμίσω την λύση του Navigon Europe, που το δίνει τσάμπα το Amazon.

Unleashed by my M1 NOTE

κατεβασα την εφαρμογη το amazon underground αλλα λεει 73,79 δολλαρια που το βρισκω δωρεαν? θα εχει διαφημισεις 'η θα χρειαζεται data στην πλοηγηση?

θελω κατι δωρεαν και να με βγαζει εκει που θελω να παω κυριως για τους δρομους της Αθηνας προς το παρον, χωρις data. το Here Maps με βγαζει αλλου γι'αλλου σε καποιες περιοχες.

Και για όσους ζορίζονται οικονομικά, να υπενθυμίσω την λύση του Navigon Europe, που το δίνει τσάμπα το Amazon.

Unleashed by my M1 NOTE

Να πω και εγώ για τη συγκεκριμένη προσφορά του navigon από την Amazon Γερμανίας, ότι όσοι κατάφεραν και την πήραν είναι μάλλον τυχεροί.

Εμένα με βάζει σε ένα loop όπου μου ζητάει συνεχώς να εγκαταστήσω το amazon underground. Το εγκαθιστώ και μόλις πάω να περάσω στο navigon μου ζητάει ξανά να εγκαταστήσω το amazon underground. Το ήδη εγκατεστημένο. Το ξαναεγκαθιστώ και πάλι από την αρχή.

Το έψαξα σε ξένα φόρουμ και είδα ότι δεν είμαι ο μόνος. Είναι πλήθος αυτοί που διαμαρτύρονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Και πόσοι θα είναι οι αφανείς. Και πόσοι με διάφορα άλλα προβλήματα.

Τελικά μου φαίνεται ότι πρόκειται για μπλόφα του amazon για να μαζέψει email. Σε έναν δουλεύει, σε χίλιους δεν δουλεύει.

Here, τα πάντα δωρεάν, ότι χώρα θες, και για πάντα αναβαθμίσεις χαρτών, προγράμματος.

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Να πω και εγώ για τη συγκεκριμένη προσφορά του navigon από την Amazon Γερμανίας, ότι όσοι κατάφεραν και την πήραν είναι μάλλον τυχεροί.

Εμένα με βάζει σε ένα loop όπου μου ζητάει συνεχώς να εγκαταστήσω το amazon underground. Το εγκαθιστώ και μόλις πάω να περάσω στο navigon μου ζητάει ξανά να εγκαταστήσω το amazon underground. Το ήδη εγκατεστημένο. Το ξαναεγκαθιστώ και πάλι από την αρχή.

Το έψαξα σε ξένα φόρουμ και είδα ότι δεν είμαι ο μόνος. Είναι πλήθος αυτοί που διαμαρτύρονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Και πόσοι θα είναι οι αφανείς. Και πόσοι με διάφορα άλλα προβλήματα.

Τελικά μου φαίνεται ότι πρόκειται για μπλόφα του amazon για να μαζέψει email. Σε έναν δουλεύει, σε χίλιους δεν δουλεύει.

Κανένα πρόβλημα στο κινητό μου με αυτή την εφαρμογή ή άλλες εγκατεστημένες εφαρμογές του Amazon Underground.

Απλά μία φορά χρειάστηκε να κάνω ένα clear data στην εφαρμογή του Αμαζον, γιατί δεν έμπαινε μια εφαρμογή.

Unleashed by my M1 NOTE

Amazon Fire stick 4k max

Να ρωτήσω κάτι σχετικά με την - ας την πούμε - προσφορα της δωρεάν εγκατάστασης του Navigon Europe από amazon

Λέγεται ότι το πρόγραμμα για να δουλεύει θέλει κάθε 30 μέρες σύνδεση του κινητού με ιντερνετ όχι με wlan αλλα με κάποιο πακέτο mobile ιντερνετ !!

Oι φίλοι που το έχουν δοκιμάσει μπορούνε να επιβεβαιώσουν κάτι τέτοιο ??

Edited by harri

Να ρωτήσω κάτι σχετικά με την - ας την πούμε - προσφορα της δωρεάν εγκατάστασης του Navigon Europe από amazon

Λέγεται ότι το πρόγραμμα για να δουλεύει θέλει κάθε 30 μέρες σύνδεση του κινητού με ιντερνετ όχι με wlan αλλα με κάποιο πακέτο mobile ιντερνετ !!

Τσεκ κάνει.

Δεν κατεβάζει κάτι τότε.

Unleashed by my M1 NOTE

Amazon Fire stick 4k max

Θέλει να δει δίκτυο μια φορά τον μήνα για επαλήθευση αγοράς.

Από ποιους λέγεται ότι θέλει mobile Internet;

Ένα πρόγραμμα που είναι επί πληρωμή (και μάλιστα ακριβό) δίνεται δωρεάν. Αυτό δεν είναι προσφορά;

Sent from my iPad using Tapatalk

Unleashed by my M1 NOTE

κατεβασα την εφαρμογη το amazon underground αλλα λεει 73,79 δολλαρια που το βρισκω δωρεαν? θα εχει διαφημισεις 'η θα χρειαζεται data στην πλοηγηση?

θελω κατι δωρεαν και να με βγαζει εκει που θελω να παω κυριως για τους δρομους της Αθηνας προς το παρον, χωρις data. το Here Maps με βγαζει αλλου γι'αλλου σε καποιες περιοχες.

Και μένα μια από τα ίδια. 73.79 δολλάρια λέει και όχι δωρεάν. Τι φάση;

Στάλθηκε από το "κτήνος" V10

Είμαι αυτός που όταν ήμουν μικρός ήθελα να του μοιάσω!

Αν θυμάμαι καλά, ήθελε να μπεις με δηλωμένη χώρα την Γερμανία.

Και το ψάχνετε στο Γερμανικό Αμαζον.

Sent from my ONDA A9 Core4 using Tapatalk

Amazon Fire stick 4k max

Σσσσσσσωραιος.... :cool:

Μάλλον κάτι κάνουμε λάθος.. :(

• The title was changed to [Android - προτάσεις] GPS και πλοήγηση