Jump to content

Sony Xperia X10 mini και Xperia X10 mini pro

maryjay18
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Την καλημέρα μου σε όλους,

Διάβαζα ένα post χθες στους xda και με πιάσαν τα νεύρα μου.. :mad:

Σύμφωνα με αυτό το mini φοράει digitizer από την synaptics και συγκεκριμένα από την σειρά clearpad 1000 που σύμφωνα με την εταιρία:"ClearPad 1000 makes touch capabilities available to mass-market handheld devices. This SingleTouch solution..."

Αντίθετα το mini pro φοράει digitizer από την cypress που όχι μόνο υποστηρίζει dualtouch αλλά και multitouch:"Multitouch All-Point projected capacitive touchscreen controllers (CY8CTMAxxx) support Single touch and Multitouch All-Point applications (simultaneously interpreting any number of independent points on the screen)

Κάθε μέρα μαθαίνουμε και από κάτι. Με γειά μας!:mad:

οποτε εμεις που εχουμε pro θαμαστε κομπλε!!?!?:rolleyes::happy::O

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 14χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

εγω παλι φοβαμαι να κανω ροοτ γτ βλεπω οτι ολοι εχουν θεματα με upgrades downgrades κολληματα και ιστοριες.ενα αντιστοιχο προγραμμα με το memory optimizer θελω για χρηση χωρις ροοτ! υπαρχει???

Τέτοια θέματα έχουν γιατί οι περισσότεροι που το κάνουν "σκαλίζουν" περισσότερο το κινητό τους, με αποτέλεσμα να παθαίνει κάτι... Είναι σαν να λες ότι αυτοί που "φτιάχνουν" τα αυτοκίνητα τους τρακάρουν περισσότερο.:p Το root (ή ο λογαριασμός superuser) είναι σαν τον adminstrator στα Windows, ένας χρήστης με παραπάνω δυνατότητες από το μέσο χρήστη. Απλά στα Windows τον χρησιμοποιούμε όλοι, ενώ στο linux δεν ξεκινάς από αυτόν.

Όταν χρησιμοποιώ το WidgetLocker εξακολουθεί να εμφανίζεται η αρχική lockscrenn έστω στιγμιαία με αποτέλεσμα να τρώει κολλήματα η συσκευή...Μπορεί να λυθεί κάπως αυτό????

Και σε εμένα, και δεν μπορώ να κάνω τίποτα...:wacko: Απλά δεν το κάνει πάντα, σπάνια, οπότε το ανέχομαι..

@DaRk_dOg και @mobile_hacker, ωραίος διάλογος :lol: μα "hammer exploit"??:lol::lol:

Το AOSP port που γίνεται τώρα στους xda δεν το βλέπετε να πάει πιο μπροστά χωρίς ελεύθερο bootloader; (και συνεπώς χρήση άλλου kernel) Όσο για τα digitizers Dark, το διάβασα και εγώ χθες αλλά δεν έκατσα να ψάξω αν ήταν αλήθεια. Αν είναι έτσι όμως, είναι πολύ χαζό. Σε κάνει να λες ότι αυτή η SE όταν τα έφτιαχνε δεν είχε καν σκεφτεί ότι θα ρίξει multitouch update...:X Δηλαδή τόσο short-term σχεδιασμό είχαν κάνει; Μάλλον τα δικά μας στο pro της περίσσευαν και τα έβαλε:p

Σύμφωνα με αυτό το mini φοράει digitizer από την synaptics και συγκεκριμένα από την σειρά clearpad 1000 που σύμφωνα με την εταιρία:"ClearPad 1000 makes touch capabilities available to mass-market handheld devices. This SingleTouch solution..."

Αντίθετα το mini pro φοράει digitizer από την cypress που όχι μόνο υποστηρίζει dualtouch αλλά και multitouch:"Multitouch All-Point projected capacitive touchscreen controllers (CY8CTMAxxx) support Single touch and Multitouch All-Point applications (simultaneously interpreting any number of independent points on the screen)

Λογικά θα μπορούμε να βάλουμε digitizer του pro στο απλό mini.

Και μια παρατήρηση. Θα παρακαλούσα να αποφεύγετε το "chatting" στα post σας ώστε να μην ξεφεύγουμε από το θέμα και να μην γινόμαστε κουραστικοί για τους υπόλοιπους χρήστες.

Ευχαριστώ! :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

@DaRk_dOg και @mobile_hacker, ωραίος διάλογος :lol: μα "hammer exploit"??:lol::lol:

Το AOSP port που γίνεται τώρα στους xda δεν το βλέπετε να πάει πιο μπροστά χωρίς ελεύθερο bootloader; (και συνεπώς χρήση άλλου kernel) Όσο για τα digitizers Dark, το διάβασα και εγώ χθες αλλά δεν έκατσα να ψάξω αν ήταν αλήθεια. Αν είναι έτσι όμως, είναι πολύ χαζό. Σε κάνει να λες ότι αυτή η SE όταν τα έφτιαχνε δεν είχε καν σκεφτεί ότι θα ρίξει multitouch update...:X Δηλαδή τόσο short-term σχεδιασμό είχαν κάνει; Μάλλον τα δικά μας στο pro της περίσσευαν και τα έβαλε:p

Οριστε και η αποδειξη για το "hammer exploit" του dark:

http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/247870063/Ball_pein_hammer_steel_tubular_handle.jpg

Σοβαρα τωρα λογικα ουτε εμεις στο προ θα παρουμε καθως θα επρεπε να κανουμε επιπλεον δουλεια για να στρωσουνε και το UI να δουλευει με mt, οποτε ακυρο......

Οσο για το θεμα της ρομ και να καταφερουνε να τρεξουνε 2.2 στα μινι/μινι προ χωρις πολλα bugs, δεν θα εχει με τιποτα τις επιδοσεις τις 2.1, αλλα ποτε δεν ξερεις μπορει να γινει κανενα θαυμα :secret:

Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι.....

Παλιότερα είχα διαβάσει πως multitouch είχε το mini...τώρα τα αλλάζουν πάλι?!?

Οριστε και η αποδειξη για το "hammer exploit" του dark:

http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/247870063/Ball_pein_hammer_steel_tubular_handle.jpg

Σοβαρα τωρα λογικα ουτε εμεις στο προ θα παρουμε καθως θα επρεπε να κανουμε επιπλεον δουλεια για να στρωσουνε και το UI να δουλευει με mt, οποτε ακυρο......

Οσο για το θεμα της ρομ και να καταφερουνε να τρεξουνε 2.2 στα μινι/μινι προ χωρις πολλα bugs, δεν θα εχει με τιποτα τις επιδοσεις τις 2.1, αλλα ποτε δεν ξερεις μπορει να γινει κανενα θαυμα :secret:

Τέλειοοο :lol: :lol:

Τώρα το σκέφτηκα, αυτό το .390 με dual touch πως θα το πάρουν τα mini; Μήπως δνε ισχύει αυτό τελικά, ή θα έρθει μόνο στο pro; Συμφωνώ με αυτό που λες για MT στα pro, ούτε εγώ το βλέπω, αλλά τώρα απορώ και για το πως θα πάρουν και τα 2 την .390.

Όσο για την 2.2, κρίμα, υποτίθεται θέλουμε να αυξήσουμε την λειτουργικότητα του, όχι να την μειώσουμε... :p Θαύμα αλλαγής kernel ή άλλο, λόγω καλού προγραμματισμού της rom; Όπως και να 'χει, μέχρι τότε περιμένουμε.

Φίλε Diamandis και εγώ έχω πάρει αυτή τη μπαταρία και μου κραταεί μια μέρα παραπάνω από τη μανίσια όπως είχα πει και σε προηγούμενο ποστ μου

και σε εμένα μια μέρα παραπάνω διαρκεί η μπαταρία

Το AOSP στους xda γενικά δεν προχωράει για τα mini. Το παιδί που ασχολείται προφανώς δεν γνωρίζει και σταμάτησε την 2.2 AOSP και έχει ρίξει το βάρος του σε 2.1 SENSE port από wildfire που κατά τα λεγόμενα του είναι "easier to port"!!!

Με μια πρώτη ματιά στα αρχεία του, απλά έκανε compile κάποια lib για την touchscreen ενώ κάποια άλλα τα αντέγραψε αυτούσια από την stock 2.1 της SE!

Λογικά θα μπορούμε να βάλουμε digitizer του pro στο απλό mini.

Θεωρητικά, ναι, πρακτικά δεν γνωρίζω τι άλλες προσθήκες θα χρειαζόταν το firmware για να λειτουργήσει (αν και έχει πάρει το μάτι μου κάποια αρχεία στο /etc/firmware συν μια εφαρμογή επιπλέον).

Αλλά αν όντως μπορεί να χρησιμοποιηθεί, το μεγάλο ερώτημα παραμένει:

Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε?!:blink:

Μια σωστή port σίγουρα μπορεί να τρέξει καλύτερα από την 2.1 που φοράμε τώρα. Ακόμα και η sense rom 2.1 τρέχει καλύτερα από την δική μας 2.1 (άσχετα αν δεν δουλεύει τίποτα:ninja:)

Edited by DaRk_dOg
keep killing the Greek language :P

Old noob, plays like a pro

[sIGPIC][/sIGPIC]

Την καλημέρα μου σε όλους,

Διάβαζα ένα post χθες στους xda και με πιάσαν τα νεύρα μου.. :mad:

Κάθε μέρα μαθαίνουμε και από κάτι. Με γειά μας!:mad:

Παντως @Dark δεν ξερω αν αυτο που βρήκα ειναι ραδιο αρβυλα αλλα συμφωνα με αυτο http://forums.se-nse.net/topic/49306-x10-mini-with-multi-touch-support/ , το x10 mini εχει digitizer το clearpad 2000 series με dualtouch και ετσι, ίσως έχουμε ακόμα ελπίδες !!!

Edited by StanleyCom
SE X10 mini: Iridium Rom

Αλλά αν όντως μπορεί να χρησιμοποιηθεί, το μεγάλο ερώτημα παραμένει:

Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε?!:blink:

Πολλοί λόγοι. Στα γρήγορα μπορώ να σου αναφέρω τυχόν συμβόλαια και συμφωνίες που έπρεπε να τηρηθούν, stock hardware που είχε ξεμείνει από παλιά και έπρεπε να φύγει κτλ κτλ

Παντως @Dark δεν ξερω αν αυτο που βρήκα ειναι ραδιο αρβυλα αλλα συμφωνα με αυτο http://forums.se-nse.net/topic/49306-x10-mini-with-multi-touch-support/ , το x10 mini εχει digitizer το clearpad 2000 series με dualtouch και ετσι, ίσως έχουμε ακόμα ελπίδες !!!

Με την μόνη διαφορά οτι το mini δεν φοράει digitizer από την σειρά ClearPad 2000 αλλά ανήκει στην ClearPad 1000 (συγκεκριμένα το Τ1021Α). Δεν το ήξερα και εγώ, το είδα σε φωτό στο xda αλλά ας ελπίσουμε να μην ισχύει.

Πολλοί λόγοι. Στα γρήγορα μπορώ να σου αναφέρω τυχόν συμβόλαια και συμφωνίες που έπρεπε να τηρηθούν, stock hardware που είχε ξεμείνει από παλιά και έπρεπε να φύγει κτλ κτλ

Ναι έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό.

Γενικά τα πρώτα android Xperia είναι θύματα πολιτικής και marketing της εταιρίας.

Edited by DaRk_dOg

Old noob, plays like a pro

[sIGPIC][/sIGPIC]

καλησπέρα , γενικά είμαι άσχετος και θέλω τα φώτα σας!

Μόλις πήρα το se x10 mini και του έκανα και ανάθμιση σε 2.1 και είναι πολυ σταθερό!

1)Πέρα απο τη χρήση του wifi για σύνδεση απο το κινητο ώστε να κατεβάσω applications απο το android market , υπάρχει τρόπος (π.χ ιστοσελιδα)να κατεβάζω τα official android applications στο pc και να τα περνάω με usb στο κινητο?

2)Τα υπολοιπα apps που δεν ειναι official του android market μπορούν να βλαψουν το κινητο μου?

3)Ξέρετε κανένα app που να είναι unistaller ώστε να μπορώ να σβλησω κάποια appς που είναι μεσα στο κινητο απο την αγορα του?(π.χ παιχνιδια)

4) Σχετικά με τις επιλογες χρηση ασύρματων δικτύων και χρήση δορυφόρων gps που βρισονται στο κινητο στην θεση ρυθμίσεις->τποθεσία και ασφάλεια εσέις τις εχετε επιλεγμένες. Ποια η χρησιμότητα τους??

5)Ότι apps βάζω εγκαθιστώ στο κινητο που αποθηκεύονται στην microSD ή στην μνημη του κινητου?Μπορώ να επιλέξω?? Η μνήμη πόση είναι 128MB που λει ο germanos.gr ή 131MB που λέι το κινητό(εσωτερικος αποθηκευτικος χωρος τηλ)?

Με την μόνη διαφορά οτι το mini δεν φοράει digitizer από την σειρά ClearPad 2000 αλλά ανήκει στην ClearPad 1000 (συγκεκριμένα το Τ1021Α). Δεν το ήξερα και εγώ, το είδα σε φωτό στο xda αλλά ας ελπίσουμε να μην ισχύει.

To ειδα και εγω σε φοτο απο τους XDA το Τ1021Α . Ισως να παίζει απο χ10 mini σε χ10 mini στο τι digitizers φοράνε , παλαιότερα μοντέλα το clearpad 1000 και νεότερα το clearpad 2000. Ξερω εγω; τι να πω ! Όπως ειπες, ας ελπίσουμε να μην ισχύει!!!

SE X10 mini: Iridium Rom

Γενικά τα πρώτα android Xperia είναι θύματα πολιτικής και marketing της εταιρίας.

Σε καμία περίπτωση δεν επικροτούμε αυτή τη νοοτροπία αλλά όπως έχω πει πλέον αξίζει να επενδύσει κανείς στην SE στο κομμάτι android. Ειδικά μετά τα κέρδη που ανακοίνωσε η εταιρεία (λόγω του android κυρίως) θα δούμε ωραία πράγματα...

καλησπέρα , γενικά είμαι άσχετος και θέλω τα φώτα σας!

Μόλις πήρα το se x10 mini και του έκανα και ανάθμιση σε 2.1 και είναι πολυ σταθερό!

1)Πέρα απο τη χρήση του wifi για σύνδεση απο το κινητο ώστε να κατεβάσω applications απο το android market , υπάρχει τρόπος (π.χ ιστοσελιδα)να κατεβάζω τα official android applications στο pc και να τα περνάω με usb στο κινητο?

2)Τα υπολοιπα apps που δεν ειναι official του android market μπορούν να βλαψουν το κινητο μου?

3)Ξέρετε κανένα app που να είναι unistaller ώστε να μπορώ να σβλησω κάποια appς που είναι μεσα στο κινητο απο την αγορα του?(π.χ παιχνιδια)

4) Σχετικά με τις επιλογες χρηση ασύρματων δικτύων και χρήση δορυφόρων gps που βρισονται στο κινητο στην θεση ρυθμίσεις->τποθεσία και ασφάλεια εσέις τις εχετε επιλεγμένες. Ποια η χρησιμότητα τους??

5)Ότι apps βάζω εγκαθιστώ στο κινητο που αποθηκεύονται στην microSD ή στην μνημη του κινητου?Μπορώ να επιλέξω?? Η μνήμη πόση είναι 128MB που λει ο germanos.gr ή 131MB που λέι το κινητό(εσωτερικος αποθηκευτικος χωρος τηλ)?

1) appbrain.com

2) Πάντα υπάρχει το ρίσκο

3) Κάποιες εφαρμογές δεν μπορούν να απεγκατασταθούν με απλό τρόπο. Ρίξε μια ματιά στο forum για να καταλάβεις,

4) Αναφέρεσαι στο agps το οποίο βοηθά στο πιο γρήγορο κλείδωμα δορυφόρων. Αν δεν έχεις πρόβλημα να χρησιμοποιεί το κινητό σου internet μέσω κινητής τηλεφωνίας τότε άστο ενεργοποιημένο.

5) Στη μνήμη του κινητού εκτός κι αν κάνεις αυτό οπότε μπορείς να τις πας στην sd.

Edited by zxr

Για να βαλουμε παραπανω απο ενα winget στο τηλεφωνο,πρεπει να εχουμε καποιον Launcher,οπως τον ADWLauncher ή τον LauncherPro Plus?

Η μπαινει και ετσι και εγω δεν ξερω τον τρόπο!!!

Xiaomi Mi 8 pro stable Rom MIUI 11 Pie 9

Samsung Galaxy A8 (2018) Pie 9

ODYS Wintab 9 plus 3G Windows 10

Μια σωστή port σίγουρα μπορεί να τρέξει καλύτερα από την 2.1 που φοράμε τώρα. Ακόμα και η sense rom 2.1 τρέχει καλύτερα από την δική μας 2.1 (άσχετα αν δεν δουλεύει τίποτα:ninja:)

Ναι αλλα φαντασου πως αν τρεξει 2.2 full working θα πρεπει να εχει μαμιθει στο modding και μαλιστα με μπακαλιστικο τροπο λογο ελειψης του κανονικου kernel και των drivers, οποτε πραγματικα δεν πιστευω πως μια τετοια ρομ θα τρεχει καλυτερα απο την 2.1, για να τρεξει σωστα θα πρεπει να γινει πολυ δουλεια, και δεν βλεπω καποιον διαθεσιμο να την κανει, και μεταξυ μας το χ10 μινι δεν ειναι και η πρωτη επιλογη για καποιον που θελει να ασχοληθει ενεργα με το modding....

ps: Working on "Dual boot with Ubuntu". Περισσοτερα οταν βρω τον χρονο να το κανω να δουλεψει :rolleyes:

Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι.....

Έχει κάποιος το custom boot animation για το mini?

Και κάτι ακόμα!!!Με ποια εφαρμογή μπορώ να βάζω για wallpaper ολόκληρη τη φωτογραφία χωρίς να την κάνω crop???

Edited by amoramor
Nokia 3510i - Nokia 3250 - Samsung D500 - Sony Ericsson W850 - Sony Ericsson K850i - Sony Ericsson W902 - iPhone 3G - Sony Ericsson x10 Mini - iPhone 4S - iPhone 5s

Έχει κάποιος το custom boot animation για το mini?

Και κάτι ακόμα!!!Με ποια εφαρμογή μπορώ να βάζω για wallpaper ολόκληρη τη φωτογραφία χωρίς να την κάνω crop???

To custom boot animation; Υπάρχουν πολλά, ποιο θες; :)

Δοκιμάζεις να μεγαλώσεις το crop window, σωστά; Το wallpaper πρέπει να είναι 960x800 για να χωράει τέλεια. Αλλιώς πρέπει να "πειραχθεί". Δες και εδώ.

καλησπερα, πως μπορω να απενεργοποιησω τη δονηση που κανει στο πατημα των πληκτρων, οταν γραφω ενα μυνημα, εχω το mini pro 2.1,
Ρυθμισεις-Γλωσσα και πληκτρολογιο-Προεπιλεγμενη μεθ.εισ. ξετικαρε εκει που λεει δονηση.

To custom boot animation; Υπάρχουν πολλά, ποιο θες; :)

Δοκιμάζεις να μεγαλώσεις το crop window, σωστά; Το wallpaper πρέπει να είναι 960x800 για να χωράει τέλεια. Αλλιώς πρέπει να "πειραχθεί". Δες και εδώ.

Το 2ο! :) Που γράφει SE και έχει το σήμα από πάνω :)

Κάποιο app για να "πειραχθούν"? :)

Edited by amoramor
Nokia 3510i - Nokia 3250 - Samsung D500 - Sony Ericsson W850 - Sony Ericsson K850i - Sony Ericsson W902 - iPhone 3G - Sony Ericsson x10 Mini - iPhone 4S - iPhone 5s

Το 2ο! :) Που γράφει SE και έχει το σήμα από πάνω :)

Κάποιο app για να "πειραχθούν"? :)

Σε χάνω...:p Εννοείς το default της συσκευής μας; To Android τα πειράζει αυτόματα, κάνει resize αν είναι μικρό και σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις crop αν είναι μεγάλο. Αν θες να κάνεις μια άσχετη εικόνα σε τέτοιες διαστάσεις, χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα που κάνει resize στο PC. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια app, δοκίμασε το Photoshop express.

Σε χάνω...:p Εννοείς το default της συσκευής μας; To Android τα πειράζει αυτόματα, κάνει resize αν είναι μικρό και σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις crop αν είναι μεγάλο. Αν θες να κάνεις μια άσχετη εικόνα σε τέτοιες διαστάσεις, χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα που κάνει resize στο PC. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια app, δοκίμασε το Photoshop express.

δεν γινεται να βαζουμε φοντο μια εικονα που να μην χρειαζεται να γινεται φοντο και στις 2,3,4 οθονες αναμονης αλλα μονο σαυτη που χρησιμοποιουμε?:confused:

[sIGPIC][/sIGPIC]

καλημερα !! μια ερωτηση, εχω το mini pro με στοιχεια : kernel 2.6.29 /

2.0.2.Α.0.24 /

FIRMWARE 2.1. update 1

μπορω να το κανω root? και αν ναι με ποιον τροπο ?

καλημερα !! μια ερωτηση, εχω το mini pro με στοιχεια : kernel 2.6.29 /

2.0.2.Α.0.24 /

FIRMWARE 2.1. update 1

μπορω να το κανω root? και αν ναι με ποιον τροπο ?

Φυσικά και μπορείς κατέβασε το superoneclick από εδώ:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=906742

Μετά εγκαθιστάς το Titaniumbackup και μέσω αυτού απεγκαθιστάς όποιο πρόγραμμα δεν σου αρέσει (roadsync,wisepilot κλπ).

Για περισσότερες πληροφορίες πήγαινε εδώ:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=287054&page=13

• The title was changed to Sony Xperia X10 mini και Xperia X10 mini pro