Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές: Συντήρηση / Προβλήματα

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 1,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το δισκάκι που γράφεις, πού το χρησιμοποιείς; Σε dvd player;
το δισκακι στο λαπτοπ το εβαlα να πεξει και δεν το διαβαζε.επησεις σημερα εκανα παλι προσπαθεια να γραψω αλλα 2 και μου τα εκαψε τα πεταξε δηλ εξω χωρις καν να ολοκληρωθει η διαδικασια.στο αλλο λαπτοπ εγραφα κανονικα απο hd καμερα και δε μου κανε ποτε αυτο το προβλημα παρα τελευταια που διαπιστωσα πως το dvd recorder ειχε χαλασει.αλλα με αυτο το λαπτοπ οπως ειπα και πριν ειναι ολοκαινουριο και δε εχει πεσει η χτυπησει πουθενα για να χαλασει το dvd r .τι ακριβως συμβαινει;μηπως επ ειναι mts τα βιντεο που αναφερα;
Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms.

Αγόρασα ένα asus eee pc 1001PX. Φοράει 1 gb ram με δυνατότητα επέκτασης σε 2 σε ένα slot. Επομένως πήρα τηλ στην asus να ρωτήσω ακριβώς συχνότητα και τύπο μνήμης. Μου είπαν να μπω στο site της asus και στον τύπο του laptop μου και στην κατηγορία drivers έχει και συμβατές μνήμες (αυτή την επιλογή δεν τη βρήκα). Η δεύτερη πρόταση ήταν να μπω στο site της kingston και να επιλέξω ποιο laptop έχω να μου βγάλει ποιες κάρτες είναι συμβατές.

Εδώ το θέμα μας είναι ότι προτείνει σε 667 και σε 800 Mhz.

KVR667D2S5/2G 2GB 667MHz DDR2 Non-ECC CL5 SO DIMM

KVR800D2S6/2G 2GB 800MHz DDR2 Non-ECC CL6 SO DIMM

Αυτές τις δύο. Και τώρα οι απορίες. Το non-ecc τι είναι; Καλύτερο δεν είναι να πάρω 800mhz; Εδώ βλέπω kindgston στα 800mhz και CL5 αντί για 6, δεν θα είναι καλύτερη; Υπάρχει περίπτωση μη συμβατότητας; Γενικά με έχει μπερδέψει το θέμα.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553845

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών

NON-ECC είναι όλες οι μνήμες των προσωπικών υπολογιστών, οι ECC είναι για server και είναι ασύμβατες με τις NON-ECC.

Τώρα στην περίπτωσή σου, δες στο CPU-Z τι μνήμη φοράει τώρα ο υπολογιστής σου και πάρε την ίδια (αν υπάρχει βέβαια). Εναλλακτικά ψάξε σε user forum των eeepc και δες τι βάζουν οι άλλοι κάτοχοι ίδιων μοντέλων.

NON-ECC είναι όλες οι μνήμες των προσωπικών υπολογιστών, οι ECC είναι για server και είναι ασύμβατες με τις NON-ECC.

Τώρα στην περίπτωσή σου, δες στο CPU-Z τι μνήμη φοράει τώρα ο υπολογιστής σου και πάρε την ίδια (αν υπάρχει βέβαια). Εναλλακτικά ψάξε σε user forum των eeepc και δες τι βάζουν οι άλλοι κάτοχοι ίδιων μοντέλων.

Ok, ευχαριστώ Νίκο. :) (καλά δεν θυμάμαι το όνομα; :p )

και από εδώ αν έχει δοκιμάσει κανένας σχετική κίνηση στο eee pc του ας μας πει εντυπώσεις.

....γέρασα και ξεχνάω.:happy:

anyway.

Έβαλα το cpu z αλλά δεν βγάζω άκρη. Βλέπω και ddr2 και dd3. Μήπως μπορείς να βοηθήσεις τι ram φοράει;

DDR2 800 φοράει, οπότε μάλλον αγοράζεις

Ρώτα κάποιον που να έχει πάρει όμως για να είσαι πιο σίγουρος.

DDR2 800 φοράει, οπότε μάλλον αγοράζεις

Ρώτα κάποιον που να έχει πάρει όμως για να είσαι πιο σίγουρος.

Εδώ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553845 δείχνει να είναι ίδια αλλά με CL5. Όσο μικρότερο θεωρητικά δεν είναι καλύτερο; Μπορεί να έχει βγάλει την ίδια μνήμη με cl5 και cl6; Αυτή που αναφέρεις είναι και η 1 από τις 2 που προτείνει η kingston, αλλά η cl5 έχει κάποια άλλη διαφορά;

Καλησπερα και συγνωμη αν το βαζω σε λαθος κατηγορια αυτο θεωρησα ειναι ειναι η καταλληλη κατηγορια.

Εχω ενα asus eee 901 netbook εχει σκληρο (ειχε μαλλον) γυρω στα 11 gb .

Γεμισε ο ( C: ) καποια στιγμη απο ενημερωσεις και αργοτερα και ο ( D: ).

Μου εμφανιζε συνεχως μην να κανω εκαθαριση δισκου και καποια στιγμη πατησα εκαθαρισση και μου σβησε τον ( D: ) δισκο και ολα τα πραγματα που χα και προγραμματα...

Προσπαθησα να κανω επαναφορα συστηματος αλλα δεν εχω καμια ημερομηνια παλιοτερη μεσ στο συστημα να το γυρισω.

Επισης δεν ξερω αν γινεται format μιας και δεν εχω ουτε cd ουτε τπτ.(ουτε περνει cd).

Καμια ιδεα να επαναφερω τον ( D: ) καλυτερα..; η στην τελικη να κανω ενα φορματ να αποκτησω ξανα 2 σκληρους δισκους..(xp εχω)

Thanks...:) και καλες γιορτες

TO NOY SAS

• 2 weeks later...

Παιδια οτι λεει ο τιτλος...υπαρχει καπου στην θεσσαλονικη για να παω το netbook μου...

Sent from my iPhone using Tapatalk

[sIGPIC][/sIGPIC]

Follow me on Twitter

Γεια σας,

εχω ενα lapto το "toshiba l500d 163 Μ300" και αποφασησα να του αλλαξω cpu.Μπορειτε να μου βρειτε εναν καλο επεξεργαστη διοτι δεν ξερω και πολλα?Εχω βρει εναν αλλα δε ξερω αν θα ταιριαζει.

http://www.getitnow.gr/prod/pliroforiki/anabathmisi/epeksergastes-cpu/epeksergastis-amd-athlon-ii-x2-245-29-ghz/prod251576pp/

Στα περισσότερα laptops ο επεξεργαστής δεν αλλάζει. Βεβαιώσου ότι αυτό δεν ισχύει στο δικό σου πριν αγοράσεις κάτι.

:) καλη μερα και καλη Χρονια ...

Εχω εναν φορητο ACER ο οποίος μετά απο κάποιο update που μου ζητησε και δεχτηκα δεν μπορει να δει το εξωτερικο mouse. Βλέπει το touchpad και ενα δευτερο ποντικι που εχω αλλα οχι το παλιο.Εκανα επαναφορα συστηματος πριν5 ημερες εχω κανει καθαρισμο register με προγραμματα αλλα τιποτα. Στον Ελεγχο των συσκευων του συστηματος βλεπει οτι ολα λειτουργουν κανονικα. Προσπαθω να αποφιγω το format μηπως γνωριζει κάποιος τι μπορω να κάνω ;

Ευχριστώ :shifty::shifty: :!:

• 2 weeks later...
Ενώ χτες το χρησιμοποιήσα κανονικά το λάπτοπ μου , σήμερα ενώ έψαχνα κάτι μου έσβησε ξαφνικά μια φορά , αλλά νομίζω ότι το πρόβλημα είναι στο ποντίκι ( logitech) .

Καλησπέρα,

είπα να πάρω τη γνώμη κάποιου ειδικού πριν το πετάξω!

Έχω ένα φορητό sony vaio, καλά χαρακτηριστικά:

Τ8100, 2gb ram κλπ, αγορασμένο πριν 2,5 χρόνια

περίπου.

Το πρόβλημα που έχω είναι το εξής:

ξαφνικά ενώ φαίνεται να παίρνει ρεύμα (το τροφοδοτικό

σίγουρα δουλεύει), όταν πατάω το κουμπί για να

ανοίξει, μου ανάβει το πράσινο φωτάκι και αμέσως σβήνει.

Δε φαίνεται δηλαδή ότι πάει να ξεκινήσει, ήτοι δε

λειτουργεί ούτε για κλάσματα δευτερολέπτου ούτε

το ανεμιστηράκι, ούτε τίποτα.

Τσέκαρα μνήμες, δίσκο κλπ.

Να φταίει καμιά μητρική;

Οποιαδήποτε ιδέα καλοδεχούμενη

Όμιλος πινγκ-πονγκ Χαλκίδας: http://www.ping-pong.gr

Καλησπέρα,

είπα να πάρω τη γνώμη κάποιου ειδικού πριν το πετάξω!

Έχω ένα φορητό sony vaio, καλά χαρακτηριστικά:

Τ8100, 2gb ram κλπ, αγορασμένο πριν 2,5 χρόνια

περίπου.

Το πρόβλημα που έχω είναι το εξής:

ξαφνικά ενώ φαίνεται να παίρνει ρεύμα (το τροφοδοτικό

σίγουρα δουλεύει), όταν πατάω το κουμπί για να

ανοίξει, μου ανάβει το πράσινο φωτάκι και αμέσως σβήνει.

Δε φαίνεται δηλαδή ότι πάει να ξεκινήσει, ήτοι δε

λειτουργεί ούτε για κλάσματα δευτερολέπτου ούτε

το ανεμιστηράκι, ούτε τίποτα.

Τσέκαρα μνήμες, δίσκο κλπ.

Να φταίει καμιά μητρική;

Οποιαδήποτε ιδέα καλοδεχούμενη

Δοκιμασες να βγαλεις τη μπαταρια απο πανω και να το λειτουργησεις μονο με ρευμα?

Αν εχεις τσεκαρει ολα αυτα που λες, τοτε μαλλον ειναι μητρικη.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Καλησπερα, εχω ενα sony vaio vgn-ar41s και το προβλημα ειναι οτι εχει γινει η οθονη μπλε τα δειχνει ολα κανονικα αλλα εχει παρει μπλε αποχρωση. Γνωριζει κανεις τι μπορει να ειναι αυτο?

Poco: X3 NFC

HTC: P3300, Sensation, u ultra

Sony Ericsson: T20,T28s,T68i,K750,W580i

Nokia: 5110, 6510, 6610, 3650

Samsung:A100, D500,Omnia,Corby

Καλησπέρα.:)

Έχω κάποιες απορίες γιαυτό όποιος γνωρίζει παρακαλώ ας με βοηθήσει.

Έχω ένα laptop fujitsu-siemens και σήμερα μου χάλασε το τροφοδοτικό του. Έψαξα στο ίντερνετ να βρω το ίδιο της εταιρίας αλλά δεν το βρήσκω πουθενά. Φοβάμαι πως δεν θα το βρω κάπου ή αν το βρω θα ναι μετά απο παραγγελία και δυστυχώς δεν μπορώ να περιμένω καθώς το χρειάζομαι άμεσα οπότε σκέφτομαι να πάρω κάποιον απο αυτούς τους universal.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζω τι γίνεται με τα χαρακτηριστικά αυτών. Για παράδειγμα εμένα έχει Input 100-240V~1.5A και Output 20V-4.5A. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ώστε να επιλέξω το σωστό τροφοδοτικό.

Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

Καλησπέρα.:)

Έχω κάποιες απορίες γιαυτό όποιος γνωρίζει παρακαλώ ας με βοηθήσει.

Έχω ένα laptop fujitsu-siemens και σήμερα μου χάλασε το τροφοδοτικό του. Έψαξα στο ίντερνετ να βρω το ίδιο της εταιρίας αλλά δεν το βρήσκω πουθενά. Φοβάμαι πως δεν θα το βρω κάπου ή αν το βρω θα ναι μετά απο παραγγελία και δυστυχώς δεν μπορώ να περιμένω καθώς το χρειάζομαι άμεσα οπότε σκέφτομαι να πάρω κάποιον απο αυτούς τους universal.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζω τι γίνεται με τα χαρακτηριστικά αυτών. Για παράδειγμα εμένα έχει Input 100-240V~1.5A και Output 20V-4.5A. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ώστε να επιλέξω το σωστό τροφοδοτικό.

Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

Ψάξε στο ebay για φορτιστές laptip και βεβαιώσου για τα παρακάτω

1) Το βύσμα του laptop είναι σωστό

2) Έχει ευρωπαϊκό φις

3) Βγάζει ακριβώς 20 Volt τάση

4) Δίνει τουλάχιστον 4.5 Ampere ρεύμα.

Αν βάλεις το μοντέλο του laptop στο ebay, σίγουρα θα βρεις ένα ιμιτασιόν φορτιστή από Κίνα.

Ψάξε στο ebay για φορτιστές laptip και βεβαιώσου για τα παρακάτω

1) Το βύσμα του laptop είναι σωστό

2) Έχει ευρωπαϊκό φις

3) Βγάζει ακριβώς 20 Volt τάση

4) Δίνει τουλάχιστον 4.5 Ampere ρεύμα.

Αν βάλεις το μοντέλο του laptop στο ebay, σίγουρα θα βρεις ένα ιμιτασιόν φορτιστή από Κίνα.

Ψάχνοντας στο ebay βρήκα αρκετούς αλλά το θέμα είναι οτι κανένας δεν έχει το ευρωπαϊκό φις και όλοι δίνουν 3.25A ρεύμα γιαυτό και είπα να πάω στη λύση ενός universal. Θα ήθελα κιόλας να αποφύγω την λύση του ebay καθώς το χρειάζομαι άμεσα.

Βέβαια αυριο θα μιλήσω και με την εταιρία να δω τι θα μου πουν.

Θα μου έκανε κάτι τέτοιο ή κάτι τέτοιο?

Edited by stefanw595

Ψάχνοντας στο ebay βρήκα αρκετούς αλλά το θέμα είναι οτι κανένας δεν έχει το ευρωπαϊκό φις και όλοι δίνουν 3.25A ρεύμα γιαυτό και είπα να πάω στη λύση ενός universal. Θα ήθελα κιόλας να αποφύγω την λύση του ebay καθώς το χρειάζομαι άμεσα.

Universal τροφοδοτικά έχει στο media markt με φις για όλων των ειδών τις συσκευές. απλά πάρε μαζί το παλιό για να το δείξεις και θα σου βρουν το αντίστοιχο, από θέμα ρεύματος. Γύρω στα 50 € και είσαι κομπλέ.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Ο LAMTECH ίσως σου κάνει, έχει αρκετή ισχύ. Ο άλλος δίνει 19 V οπότε μάλλον δεν κάνει.

να ρωτησω κατι ενας φιλος μου εχει και αυτος το 1001 αλλα δεν του αρεσουν τα netbook και δεν το ανοιγει υπαρχει περιπτωση να παθει κατι...και αν ναι πως θα φτιαχτει?

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

να ρωτησω κατι ενας φιλος μου εχει και αυτος το 1001 αλλα δεν του αρεσουν τα netbook και δεν το ανοιγει υπαρχει περιπτωση να παθει κατι...και αν ναι πως θα φτιαχτει?

Τιποτα δεν παθαινει!! :)

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!