Jump to content

[Επίσημο] Windows Phone 7 Series

niknik
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το πιο σωστό είναι να πούμε ότι τα WP7 καλύτερα να έρθουν στην Ελλάδα όταν θα υπάρξει και ελληνική υποστήριξη, γιατί κάποια στιγμή θα υπάρξει.

Προφανώς (δεν εννοούσα να μην έρθει ποτέ, αλλά μόνο όταν θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε πλήρως)

• Απαντήσεις 2,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Οι πληροφορίες μου λένε πως το LG Optimus 7 και τα HTC θα έρθουν Ελλάδα και μάλιστα πολύ σύντομα.

και τι να το κανουμε χωρις την υπαρξη της ελληνικης γλωσσας και χωρις την δυνατοτητα εγκαταστασης του παραμικρου προγραμματος??? :wacko:

• Administrators
Για το ελληνικό μενού λες ok, όποτε έρθει. Αλλά χωρίς ούτε καν ελληνικό πληκτρολόγιο, τι να το κάνεις;

Modpic.gif

Για το ελληνικό μενού λες ok, όποτε έρθει. Αλλά χωρίς ούτε καν ελληνικό πληκτρολόγιο, τι να το κάνεις;

Το ελληνικό πληκτρολόγιο δε με ενοχλεί (έζησα αρκετούς μήνες χωρίς αυτό με το iphone). Το θέμα με το marketplace είναι πιο σημαντικό. Αν δε μπορείς να αγοράσεις εφαρμογές, τι να το κάνεις το τούβλο? (γίατί τούβλο θα έχει καταλήξει χωρίς apps).

Πάντως εχτές έπαιξα 5 λεπτά με ένα HTC. Μου άφησε καλή αίσθηση, αλλά 2 προβλήματα είναι εμφανή: η λίστα με τις εφαρμογές είναι χάλια!!! αν και δεν είχαν εγκατασταθεί πολλά προγράμματα, έμοιαζε ατέλειωτη (άντε να δούμε πότε θα μπουν τα folders). Το δεύτερο πρόβλημα ήταν το κινητό δεν προορίζεται για την ελληνική αγορά :-( για την ακρίβεια προορίζεται μόνο για εκείνες τις αγορές που έχουν το full zune marketplace (και νομίζω ότι είναι γύρω στις 6). Δεν φταίει η απουσία ελληνικών (μόνο) αλλά το ότι γενικά νιώθεις ότι δε μπόρεις να χαρείς το κινητό σου επειδή είσαι σε χώρα εκτός αυτών των 6 :-(

P.S. Δυστυχώς δεν παρατήρησα ποιο HTC ήταν, αλλά οι διαστάσεις σου ήταν σχεδόν ίδιες με του iphone 3g, αν και λίγο πιο λεπτό μου φάνηκε και πιο ελαφρύ από το μηλαράκι

• Administrators
Το ελληνικό πληκτρολόγιο δε με ενοχλεί (έζησα αρκετούς μήνες χωρίς αυτό με το iphone).

Μπορεί να μην ενοχλεί εσένα αλλά ενοχλεί την συντριπτική πλειοψηφία των υποψήφιων αγοραστών που εν έτη 2010 θα έχει την ελάχιστη απαίτηση να μπορεί να να προσθέτει μια ελληνική επαφή και να γράφει ένα ελληνικό sms.

Edited by athanaso77

Modpic.gif

νωρίς ακόμα, πολύ νωρίς για μια τέτοια αγορά.

Αυτό με το hardware πληκτρολίγιο μου άρεσε.

Μπορεί να μην ενοχλεί εσένα αλλά ενοχλεί την συντριπτική πλειοψηφία των υποψήφιων αγοραστών που εν έτη 2010 θα έχει την ελάχιστη απαίτηση να μπορεί να να προσθέτει μια ελληνική επαφή και γράφει ένα ελληνικό sms.

Έχεις απόλυτο δίκιο. Προσωπικά (μιας και μόνο για μένα μπορώ να μιλώ), αν η εμπειρία του windows phone 7 είναι πολύ καλύτερη τότε το ελληνικό πληκτρολόγιο δεν είναι deal breaker. Ακριβώς αυτό έζησα με το iphone (και μάλλον και πολλοί άλλοι αφού για περίπου 6 μήνες -ή και περισσότερο- όταν είχε φέρει η vodafone το iphone στην Ελλάδα δεν υποστήριζε ελληνικά -και ήταν 2008, δεν ξέρω αν άλλαξαν πολλά από τότε). Το θέμα είναι ότι δε θα έχω αυτήν την πλούσια εμπειρία (την οποία σε άλλες χώρες την προσφέρει -μάλλον), ώστε να κάνω αυτό το συμβιβασμό.

Το ελληνικό πληκτρολόγιο δε με ενοχλεί (έζησα αρκετούς μήνες χωρίς αυτό με το iphone). Το θέμα με το marketplace είναι πιο σημαντικό. Αν δε μπορείς να αγοράσεις εφαρμογές, τι να το κάνεις το τούβλο? (γίατί τούβλο θα έχει καταλήξει χωρίς apps).

Έχεις απόλυτο δίκιο. Προσωπικά (μιας και μόνο για μένα μπορώ να μιλώ), αν η εμπειρία του windows phone 7 είναι πολύ καλύτερη τότε το ελληνικό πληκτρολόγιο δεν είναι deal breaker. Ακριβώς αυτό έζησα με το iphone (και μάλλον και πολλοί άλλοι αφού για περίπου 6 μήνες -ή και περισσότερο- όταν είχε φέρει η vodafone το iphone στην Ελλάδα δεν υποστήριζε ελληνικά -και ήταν 2008, δεν ξέρω αν άλλαξαν πολλά από τότε).

Τωρα αναγκαστηκα θα ξεφυγω απο την συζητηση ομως δεν μπορω να μην το σχολιασω.

τα μηνυματα σου ειναι η αποδειξη οσων λεω εγω και αλλοι εδω και τοσο καιρο σε αλλα threads.

Απο το μηνυμα σου φαινεται ποσο πολυ καπιοιες συσκευες "ΔΕΝ ειναι τηλεφωνα".

Δεν μπορουμε να μιλαμε για κινητα και να μας λες δεν με απασχολει η γλωσσα, ποιο πολυ με απασχολουν τα apps

(δικαιομα σου μεν αλλα δεν στεκει.)

φαινεται ξεκαθαρα πως το κινητο δεν εχεις σκοπο να το χρησιμοποιησεις σαν κινητο αλλα ειτε σαν pda-tabled ειτε για σκοπους ψηχαγωγιας.

ειναι δυνατον να μην μπορεις να εχεις τις επαφες σου στα ελληνικα??

να μην μπορεις να στειλεις ελληνικο μηνυμα?

αν θες να στειλεις ενα επαγγελματικο email τι θα του γραφεις του ανθρωπου που θα το στειλεις? greeklish?

δηλαδη δεν θα μπορεις να γραφεις ουτε στο myphone.gr γιατι τα greeklish απαγορευονται.

τι σοι τηλεφωνο ειναι στην τελικη αυτο?

δεν εχω ορεξη να αρχισουμε διαμαχη απλα με επιβεβαιωσες.

καποιες συσκευες ειναι mini tabled και καποιες ειναι τηλεφωνα.

απλα γιατι εχουν ολες τις λειτουργιες που πρεπει να εχει ενα ΤΗΛΕΦΩΝΟ

φιλικα παντα

Τωρα αναγκαστηκα θα ξεφυγω απο την συζητηση ομως δεν μπορω να μην το σχολιασω.

τα μηνυματα σου ειναι η αποδειξη οσων λεω εγω και αλλοι εδω και τοσο καιρο σε αλλα threads.

Απο το μηνυμα σου φαινεται ποσο πολυ καπιοιες συσκευες "ΔΕΝ ειναι τηλεφωνα".

Δεν μπορουμε να μιλαμε για κινητα και να μας λες δεν με απασχολει η γλωσσα, ποιο πολυ με απασχολουν τα apps

(δικαιομα σου μεν αλλα δεν στεκει.)

φαινεται ξεκαθαρα πως το κινητο δεν εχεις σκοπο να το χρησιμοποιησεις σαν κινητο αλλα ειτε σαν pda-tabled ειτε για σκοπους ψηχαγωγιας.

ειναι δυνατον να μην μπορεις να εχεις τις επαφες σου στα ελληνικα??

να μην μπορεις να στειλεις ελληνικο μηνυμα?

αν θες να στειλεις ενα επαγγελματικο email τι θα του γραφεις του ανθρωπου που θα το στειλεις? greeklish?

δηλαδη δεν θα μπορεις να γραφεις ουτε στο myphone.gr γιατι τα greeklish απαγορευονται.

τι σοι τηλεφωνο ειναι στην τελικη αυτο?

δεν εχω ορεξη να αρχισουμε διαμαχη απλα με επιβεβαιωσες.

καποιες συσκευες ειναι mini tabled και καποιες ειναι τηλεφωνα.

απλα γιατι εχουν ολες τις λειτουργιες που πρεπει να εχει ενα ΤΗΛΕΦΩΝΟ

φιλικα παντα

Έχεις δίκιο. Τα σύγχρονα smartphones είναι πολύ περισσότερο από τηλέφωνα. Για την ακρίβεια η λιγότερο σημαντική τους ιδιότητα ίσως να είναι αυτή του τηλεφώνου. Προσωπικά ελάχιστα χρησιμοποιώ το iphone για κλήσεις και sms. Κυρίως είναι συσκευή διασύνδεσης με το web. Η δε έλλειψη ελληνικών δε με ενοχλεί γιατί:

α.) mails στέλνω με greeklish ή english (κυρίως τα επαγγελματικά, γιατί ποτέ δεν ξέρω τι κόλλημα θα φάει το σύστημα του αποδέκτη με τα ελληνικά encodings).

β.) τις επαφές μου τις έχω στα ελληνικά γιατί χρησιμοποιώ το desktop μου για να τις κρατώ ενήμερες.

γ.) δε γράφω σε fora από το κινητό γιατί δε με βολεύει να γράφω μακροσκελή κείμενα σε ~4ίντσες. Το κινητό είναι κυρίως consuming device...

Το κινητό σαν απλό τηλέφωνο πεθαίνει. Η ουσία είναι όλα τα υπόλοιπα που σου προσφέρουν οι φορητές σου συσκευές

• 3 weeks later...
Δηλαδή αυτοί που αποκτούν κινητό με το νέο λειτουργικό , δεν μπορούν να περάσουν πρόγραμμα πλοήγησης παρά μόνο όταν διατεθεί στο market ?

• Administrators
Δηλαδή αυτοί που αποκτούν κινητό με το νέο λειτουργικό , δεν μπορούν να περάσουν πρόγραμμα πλοήγησης παρά μόνο όταν διατεθεί στο market ?

Στην παρούσα φάση... έτσι ακριβώς.

Modpic.gif

και σε περίπτωση που δεν έχεις πιστωτική κάρτα από Αμερική ή Αγγλία δε θα μπορείς να το αγοράσεις (εκτός κι αν διατεθεί δωρεάν -πράγμα αδύνατον)

Φαντάζομαι για λειτουργικό θα λέει .

Το θέμα είναι τι γίνεται με τα προγράμματα πλοήγησης που είναι αγορασμένα μαζί με κάρτα , πως και πότε θα παίξει το Ndrive πχ ?

• Administrators
Όσον αφορά τα προγράμματα πλοήγησης θα χρειαστεί να βγουν καινούργιες εκδόσεις που θα υποστηρίζονται από το νέο λειτουργικό.

Modpic.gif

Για ποιο πράγμα μιλάς; Για συσκευή ή λειτουργικό;

Είχες απαντήσει ότι το software πλοήγησης θα πρέπει να το βάλει μέσα από το marketplace, και απλά συμπλήρωσα ότι ΔΕ θα μπορεί να το αγοράσει αν δεν έχει αμερικάνικη ή αγγλική πιστωτική κάρτα, αφού οι ελληνικές δε θα γίνονται δεκτές. Μόνο αν είναι δωρεάν θα μπορέσει να το κατεβάσει (αφού η αγορά δωρεάν εφαρμογών δε χρειάζεται ταυτοποίηση πιστωτικής).

Edited by Erevodifwntas

ΔΕ θα μπορεί να το αγοράσει αν δεν έχει αμερικάνικη ή αγγλική πιστωτική κάρτα, αφού οι ελληνικές δε θα γίνονται δεκτές. .

Και με ποια πρόφαση δεν θα δεχθούν την American Express που έχω ?

Δεν νομίζω πως μπορεί να γίνει διαχωρισμός καρτών .

Και με ποια πρόφαση δεν θα δεχθούν την American Express που έχω ?

Δεν νομίζω πως μπορεί να γίνει διαχωρισμός καρτών .

Τι να σε πω... τις δικές μου visa δεν τις δέχονται. Αυτό συμβαίνει γιατί για να έχεις πρόσβαση στο marketplace πρέπει να είσαι κάτοικος Αμερικής, UK και 5-6 ακόμα χωρών. Έτσι, αν δηλώσεις ότι μένεις εκεί, τότε θα διασταυρώσουν αν η κάρτα σου εκδόθηκε εκεί (τουλάχιστον έτσι γίνεται για τις VISA, δεν ξέρω για την American Express -αν μπορέσεις, πες μας. Θα έχει ενδιαφέρον)

• Administrators
Πάντως επειδή έχω δει τόσο εδώ (στο Buy & Sell), όσο και αλλού να πωλούνται οι πρώτες συσκευές με Windows Phone 7, καλό θα ήταν να γίνεται αναφορά από τους πωλητές όσον αφορά τους περιορισμούς που παρουσιάζει η έλλειψη υποστήριξης του marketplace στην Ελλάδα, ή τουλάχιστον να αναφέρουν ότι η συσκευή όχι μόνο δεν έχει ελληνικά στο μενού, αλλά δεν έχει ούτε ελληνικό πληκτρολόγιο και ούτε γίνεται να μπει στην παρούσα φάση με κάποιον άλλο τρόπο.

Modpic.gif

δεν ξέρω για την American Express -αν μπορέσεις, πες μας. Θα έχει ενδιαφέρον)

Μάλλον θα αργήσω αρκετά να σου απαντήσω , αν δεν μας δώσουν την δέουσα προσοχή τα wm7 δεν θα πάρουν ούτε λεπτό από μένα .

• 2 weeks later...
  • Administrators

Κυκλοφόρησε εργαλείο Jailbreak για Windows Phone 7

Κυκλοφόρησε σήμερα το ChevronWP7, ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να «ξεκλειδώσει» όλα τα κινητά που τρέχουν τη πλατφόρμα Windows Phone 7. Με το ξεκλείδωμα των Windows Phone 7, υπάρχει πλέον δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών που δεν έχουν δημοσιευθεί στο Marketplace. Επίσης, οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εντολές χαμηλού επιπέδου αλλά και private APIs.

http://cache.gawkerassets.com/assets/images/4/2010/11/340x_chevronwp7.jpg

Το ChevronWP7 είναι πολύ απλό στη χρήση. Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι να κατεβάσει το εργαλείο, στη συνέχεια να συνδέσει το WP7 κινητό του με τον υπολογιστή και να το τρέξει. Στη συνέχεια, το unlock πραγματοποιείται με 1 μόνο κλικ.

Το εργαλείο ChevronWP7 τρέχει σε Windows και δίνει τη δυνατότητα να αντιστρέψει τη διαδικασία του ξεκλειδώματος, σε περίπτωση που κάποιος χρήστης θέλει να κάνει χρήση της εγγύησης της συσκευής.

Πηγή: insomnia.gr, gizmodo.com

Edited by athanaso77

Modpic.gif

Σιγα μην δεν τα εσπαγαν. εδω εχουν σπασει αλλα και αλλα !!!!

αντε να δουμε και τα 7 τι θα κανουν. ειμαι περιεργος αν τελικα καταφερουν να σταθουν στην αγορα, ειδικα αυτη την εποχη που το android τρεχει με γοργους ρυθμους.

και απ'οτι διαβαζω η εκδοση gingerbread, που θα ειναι τελικα η εκδοση 2.3 και οχι η 3.0 οπως ελεγαν, εχει πολλες αλλαγες και βελτιωσεις και πλεον εκμεταλλευεται πολυ καλα το hardware των συσκευων.

Ευχαριστουμε για την ενημερωση Γιαννη !!!!

LG G2 32GB D800 LTE

Το προσωπικό μου Blog http://antonis-news.blogspot.com/ - Twitter : Kourkoumelakis

My Photography: http://kourkoumelakis.blogspot.gr// - Instagram & Flickr: Kourkoumelakis

• Administrators
Πάντως οι αναφορές και τα συγκριτικά λένε ότι τα WP7 είναι τα πιο ελαφριά και πιο smooth από τους ανταγωνιστές (Android & iOS). Σημαντικό πλεονέκτημα για ένα λειτουργικό σήμερα.

Modpic.gif

Το πρώτο και σημαντικό είναι να τρέχει καλά ένα λειτουργικό.Και το δεύτερο οι εφαρμογές μαζί με την ελευθερία χρήσης του