Jump to content

[Επίσημο] HTC HD2 (Leo)

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα στο φορουμ,

Θελω να αγορασω μια καρτα για το Leo και ειμαι αναμεσα στις παρακάτω:

Kingston ειναι class 4 αυτη?

TOSHIBA

SANDISK αυτη γιατι ειναι ακριβοτερη?

Ευχαριστώ!!

Το sys file για το igo primo, διαφερει απο Leo σε Leo?:O flashαρα rom και τωρα δεν κλειδωνει το igo δορυφορο. Μπορει κανεις απο εδω που το χρησιμοποιει, να μου στειλει το sys file του σε π.μ να κανω αλχημειες? Γιατι δε βρισκω τι αλλο μπορει να φταιει. Σας ευχαριστω!:O:O

Once you get a Mac, you never go back...

Retina MacBook Pro 13", iPhone 6, iPod touch 5th, iPad mini Retina...and the list goes on.

www.macspot.gr

Καλησπέρα στο φορουμ,

Θελω να αγορασω μια καρτα για το Leo και ειμαι αναμεσα στις παρακάτω:

Kingston ειναι class 4 αυτη?

TOSHIBA

SANDISK αυτη γιατι ειναι ακριβοτερη?

Ευχαριστώ!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Καλησπέρα,

Το 1o Link που έχεις βάλει αντιστοιχεί πραγματικά σε Kingston στο eshop. Σύμφωνα με την περιγραφή του πακέτου "κάρτα+ card reader" στο site της Kingston, η συγκεκριμένη κάρτα είναι class 4. Φαίνεται και από την ονομασία της και στο site του eshop (SDC4, το C4 υποδηλώνει class4).Παρόλα αυτά σου επισυνάπτω και το link από το επίσημο site της Kingston. Να σημειώσω πως την ίδια κάρτα έχω και εγώ και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/PartsInfo.asp?root=gr&LinkBack=http://www.kingston.com/grroot&ktcpartno=MRG2+SDC4/16GB

Το 2o Link που έχεις βάλει και το έχεις ονομάσει "Toshiba", ουσιαστικά το έχεις κάνει link με κάρτα Kingston στο eshop. Το συγκεκριμένο "Multi-Kit" δεν αναφέρει τι class είναι η κάρτα στο eshop. Παρόλα αυτά ψάχνοντας στο επίσημο site της Kingston φαίνεται ότι η κάρτα σε αυτό το Multi-Kit είναι class2.Έτσι δεν θα το σύστηνα. Αν θέλεις Kingston προτίμησε το 1ο Link. Παρακάτω σου παραθέτω και το link από το επίσημο site της Kingston. Το class φαίνεται στο σημείο που αναφέρει SDC2 (C2=class2)

http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/PartsInfo.asp?root=gr&LinkBack=http://www.kingston.com/grroot&ktcpartno=MBLYG2/16GB

To 3ο Link που έχει να κάνει με κάρτα της Sandisk, δεν δίνει κανένα στοιχείο για να μπορέσει να καταλάβει κάποιος τι κάρτα είναι ή να τον βοηθήσει να ψάξει για το class της κάρτας. Παρόλα αυτά, ψάχνοντας στο επίσημο site της Sandisk, θα δεις ότι οι "απλές" "Micro SDHC" είναι class2, ενώ οι "γρήγορες" "Mobile Ultra Micro SDHC" είναι class4. Για να είσαι απόλυτα σίγουρος όμως πρέπει να διασταυρώσεις το part number του eshop με τα part numbers που δίνονται στο site της Sandisk. Παρόλα αυτά το πιθανότερο είναι αυτή η κάρτα που έχει το eshop να είναι class2. Όσον αφορά για την τιμή που σχολίασες, οι κάρτες της Sandisk "παραδοσιακά" είναι αρκετά πιο ακριβές από τις υπόλοιπες. Παρακάτω σου παραθέτω τo link του επίσημου site της Sandisk.

http://www.sandisk.com/products/mobile-memory-products

Κλικάροντας στα αντίστοιχα προϊόντα θα δείς και τα classes.

Εγώ πάντως θα σου σύστηνα την κάρτα που έχεις βάλει στο 1ο Link, που όπως ανέφερα και παραπάνω την έχω και εγώ και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Ελπίζω να βοήθησα όχι μόνο εσένα αλλά και όσους σκέφτονται να κάνουν αγορά κάποιας κάρτας.

Φιλικά και πάντα καλοπροαίρετα

-----------------------------------------

Γιάννης

• Administrators
Το sys file για το igo primo, διαφερει απο Leo σε Leo?:O flashαρα rom και τωρα δεν κλειδωνει το igo δορυφορο. Μπορει κανεις απο εδω που το χρησιμοποιει, να μου στειλει το sys file του σε π.μ να κανω αλχημειες? Γιατι δε βρισκω τι αλλο μπορει να φταιει. Σας ευχαριστω!:O:O

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3516492#post3516492

Δουλεύει δοκιμασμένα.

Modpic.gif

Παιδιά καλημέρα σε όλους.

Σήμερα το πρωί, όταν έφτασα στο γραφείο (περιοχή Ν. Κόσμος), ενώ είχα σήμα στο κινητό (δίκτυο Cosmote), ξάφνικα έχασε το σήμα και έκτοτε δεν μπορεί να συνδεθεί. Το παράδοξο είναι οτι άλλοι συνάδελφοι, που έχουν Cosmote, έχουν δίκτυο κανονικά (βέβαια δεν έχουν smartphone). Τι συμβαίνει τώρα; Είναι θέμα συσκευής ή δικτύου;

Για να σας βοηθήσω η Rom που έχω είναι η 3.14.482.2 (Ελληνική) και η έκδοση του Radio είναι η 2.15.50.14.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

No man's land

• Administrators
Σίγουρα δεν είναι καλό αυτό, εξακολουθεί το πρόβλημα να υφίσταται και μετά από επανεκκίνηση;

Modpic.gif

Σίγουρα δεν είναι καλό αυτό, εξακολουθεί το πρόβλημα να υφίσταται και μετά από επανεκκίνηση;

Και επανεκκίνηση, soft reset, έβγαλα τη μπαταρία και την ξαναέβαλα...και πάλι το ίδιο. Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι να βάλω κάρτα απο άλλο δίκτυο για να δω αν εκεί μπορεί να μπει...

No man's land

Δεν βλέπω να γλυτώνεις την επίσκεψη στο service.

Τα καλά νέα: έβαλα κάρτα Sim Wind (άλλου συναδέλφου) και μπήκε κανονικά στο δίκτυο...

No man's land

Τα καλά νέα: έβαλα κάρτα Sim Wind (άλλου συναδέλφου) και μπήκε κανονικά στο δίκτυο...

Update: Το δίκτυο επανήλθε και μάλιστα με full σήμα Edge!!! - Ωραία τα πρωινιάτικα αστεία της Cosmote.

No man's land

• Administrators
Update: Το δίκτυο επανήλθε και μάλιστα με full σήμα Edge!!! - Ωραία τα πρωινιάτικα αστεία της Cosmote.

Το θέμα όμως είναι ότι δεν είμαστε σίγουροι για το αν πρόκειται για αστεία της Cosmote ή της συσκευής.

Επίσης να σε ενημερώσω ότι απαγορεύονται τα συνεχόμενα μηνύματα. Γιαυτό εξάλλου υπάρχει η "Τροποποίηση" σε κάθε post μας.

Modpic.gif

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3516492#post3516492

Δουλεύει δοκιμασμένα.

Ευχαριστω Γιαννη θα δοκιμασω κι αυτο μπας και μου κανει τη χαρη

Sent from my iPhone 4G using Tapatalk

Retina MacBook Pro 13", iPhone 6, iPod touch 5th, iPad mini Retina...and the list goes on.

www.macspot.gr

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Καλησπέρα,

Το 1o Link που έχεις βάλει αντιστοιχεί πραγματικά σε Kingston στο eshop. Σύμφωνα με την περιγραφή του πακέτου "κάρτα+ card reader" στο site της Kingston, η συγκεκριμένη κάρτα είναι class 4. Φαίνεται και από την ονομασία της και στο site του eshop (SDC4, το C4 υποδηλώνει class4).Παρόλα αυτά σου επισυνάπτω και το link από το επίσημο site της Kingston. Να σημειώσω πως την ίδια κάρτα έχω και εγώ και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/PartsInfo.asp?root=gr&LinkBack=http://www.kingston.com/grroot&ktcpartno=MRG2+SDC4/16GB

Το 2o Link που έχεις βάλει και το έχεις ονομάσει "Toshiba", ουσιαστικά το έχεις κάνει link με κάρτα Kingston στο eshop. Το συγκεκριμένο "Multi-Kit" δεν αναφέρει τι class είναι η κάρτα στο eshop. Παρόλα αυτά ψάχνοντας στο επίσημο site της Kingston φαίνεται ότι η κάρτα σε αυτό το Multi-Kit είναι class2.Έτσι δεν θα το σύστηνα. Αν θέλεις Kingston προτίμησε το 1ο Link. Παρακάτω σου παραθέτω και το link από το επίσημο site της Kingston. Το class φαίνεται στο σημείο που αναφέρει SDC2 (C2=class2)

http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/PartsInfo.asp?root=gr&LinkBack=http://www.kingston.com/grroot&ktcpartno=MBLYG2/16GB

To 3ο Link που έχει να κάνει με κάρτα της Sandisk, δεν δίνει κανένα στοιχείο για να μπορέσει να καταλάβει κάποιος τι κάρτα είναι ή να τον βοηθήσει να ψάξει για το class της κάρτας. Παρόλα αυτά, ψάχνοντας στο επίσημο site της Sandisk, θα δεις ότι οι "απλές" "Micro SDHC" είναι class2, ενώ οι "γρήγορες" "Mobile Ultra Micro SDHC" είναι class4. Για να είσαι απόλυτα σίγουρος όμως πρέπει να διασταυρώσεις το part number του eshop με τα part numbers που δίνονται στο site της Sandisk. Παρόλα αυτά το πιθανότερο είναι αυτή η κάρτα που έχει το eshop να είναι class2. Όσον αφορά για την τιμή που σχολίασες, οι κάρτες της Sandisk "παραδοσιακά" είναι αρκετά πιο ακριβές από τις υπόλοιπες. Παρακάτω σου παραθέτω τo link του επίσημου site της Sandisk.

http://www.sandisk.com/products/mobile-memory-products

Κλικάροντας στα αντίστοιχα προϊόντα θα δείς και τα classes.

Εγώ πάντως θα σου σύστηνα την κάρτα που έχεις βάλει στο 1ο Link, που όπως ανέφερα και παραπάνω την έχω και εγώ και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Ελπίζω να βοήθησα όχι μόνο εσένα αλλά και όσους σκέφτονται να κάνουν αγορά κάποιας κάρτας.

Ευχαριστώ πολυ για την πολυ κατατοπιστική απαντηση..

Το λινκ της toshiba ειναι ΕΔΩ οπου φαινεται οτι και αυτη ειναι class 4 με παρομοια τιμη με την Kingston αλλα χωρις card reader.

Μιας κ λες οτι εχεις καλη εμπειρια απο την Kingston λεω να την προτιμησω, αλλα να δουμε ποτε θα ερθει γιατι λεει κατοπιν παραγγελιας!!

Ευχαριστώ!:up:

Edit: Τωρα προσεξα οτι απο την φωτο η kingston φαινεται να ειναι class 2:mad:

Θα επικοινωνήσω με το eshop Και θα ενημερώσω!

Edited by Bictor

Καλημερα παιδια.Γνωρίζετε καποιο πρόγραμμα που να καταφραφει τα λεπτα κλησεων, τον αριθμό των sms, και το μεγεθος των δεδομένων(ΚΒ, ΜΒ) όταν μπαίνουμε στο δίκτυο inernet της εταιρείας μας, και να δουλεύει στο HD2;

• Administrators
Καλημερα παιδια.Γνωρίζετε καποιο πρόγραμμα που να καταφραφει τα λεπτα κλησεων, τον αριθμό των sms, και το μεγεθος των δεδομένων(ΚΒ, ΜΒ) όταν μπαίνουμε στο δίκτυο inernet της εταιρείας μας, και να δουλεύει στο HD2;

Για τη χρήση data το καλύτερο είναι το spb wireless monitor. Για τα άλλα υπάρχουν κάποιες free εφαρμογές, κάνε μια αναζήτηση στο internet.

Modpic.gif

@RF-900: το spb wireless monitor χρησιμοποιώ και εγω και ειναι πολυ καλο και εύχρηστο!

Θελω να ρυθμισω το push gmail και διαβαζοντας τον οδηγο στην πρωτη σελιδα δεν τα καταφερα,δεν βρησκω στο active sync το configure server, και απο το site της google λεει οτι προσωρινά λειπουν οι ρυθμισεις για win mobile..

ΥΓ. ρωτησα στο eshop για την καρτα και ειναι τελικα class 4 και θα την εχω σε 3εργασιμες!

Εδιτ: Το βρηκα τελικα,πρωτα πρεπει να κανουμε προσθηκη διακομιστή μετα να βαλουμε τα στοιχεια του λογαριασμου και μετα ακολουθουν τα βηματα που περιγράφονται!!

Καλη φαση το push!!!

Edited by Bictor

Για τα sms πολυ καλο και free ειναι το sms counter! :)

EDIT: διαβαζω τοση ωρα το sys file του igo primo που προτεινε ο athanaso, και καποια ειναι ιδια ακριβως, αλλα μερικα αλλα, δεν υπαρχουν καν μεσα στο δικο μου αρχειο η θα ειναι ανακατεμενα. Το συγκρινα και με pm που μου εστειλε ο mips με το δικο του. Καπου που μπορω να βρω αυτουσιο το sys ωστε να περασω αυτο και να σβησω το προβληματικο? Γιατι για να το διορθωσω η να προσθεσω ο,τι λειπει.. :(

www.macspot.gr

Για τα sms πολυ καλο και free ειναι το sms counter! :)

EDIT: διαβαζω τοση ωρα το sys file του igo primo που προτεινε ο athanaso, και καποια ειναι ιδια ακριβως, αλλα μερικα αλλα, δεν υπαρχουν καν μεσα στο δικο μου αρχειο η θα ειναι ανακατεμενα. Το συγκρινα και με pm που μου εστειλε ο mips με το δικο του. Καπου που μπορω να βρω αυτουσιο το sys ωστε να περασω αυτο και να σβησω το προβληματικο? Γιατι για να το διορθωσω η να προσθεσω ο,τι λειπει.. :(

το sys απ οτι ξερω,δεν ειναι ακριβως ιδιο σε ολα τα κινητα.

καποιες πληροφοριες δημιουργουνται μετα την εγκατασταση του προγραμματος στην συσκευη.

επειδη σ εμενα δουλευει αψογα,εχω διαμορφωσει μερικες βασικες παραμετρους απο εναν οδηγο που εχω αντιγραψει απο ενα post του σχετικου thread.

Ρυθμίσεις για sys.txt

Δώστε θύρα και ταχύτητα μετάδοσης για να συνδεθεί ο δέκτης GPS

(οι τιμές είναι ενδεικτικές και είναι για HD2)

[gps]

port=4

baud=57600

Αν έχετε tmc, ανάλογα όπως και στον δέκτη GPS

(οι τιμές είναι ενδεικτικές και είναι για το Vector traffic live της DIS)

[tmc]

port=COM,4

baud=38400

source=royaltek

Αν έχετε στην ίδια κάρτα άλλο iGO, υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν προβλήματα

από την ανάγνωση αρχείων που δεν είναι συμβατά με το Primo (π.χ. lang, schemes κλπ)

[folders]

has_secondary_root=0

Ανοίγει επιπλέον μενού στην αρχική οθόνη με επιλογές-δυνατότητες

συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας λήψης screenshot της απεικόνισης του χάρτη.

[interface]

extra_settings=1

Ακόμα περισσότερες επιλογές-δυνατότητες στο προαναφερθέν έξτρα μενού

(ισχύει μόνο όταν το extra_settings είναι ενεργό)

[debug]

experimental_features=1

Αυξομείωση της γραμματοσειράς σε 2D

Mκρότερη τιμή, π.χ. 150 μικραίνει η γραμματοσειρά και το αντίστροφο.

[interface]

mapfontscale=220

Για να μην ακούγεται το εκνευριστικό ding πριν από κάθε εκφώνηση.

[sound]

maneuver_chimes=0

Για να μένει ο φωτισμός της οθόνης πάντα ενεργός.

[power]

powermgm_state=0

Για απενεργοποίηση του shutdown όταν διακοπεί η φόρτιση.

[interface]

shutdown_time=0

Αργεί λίγο παραπάνω αφού χρειάζεται περισσότερη επεξεργαστική ισχύ και μνήμη

αλλά βγάζει πάντα τη σωστότερη (βέλτιστη) δρομολόγηση.

[route]

correctness=100

Για να απενεργοποιήσετε την (όχι και τόσο επιτυχημένη) σταθερή απεικόνιση

κατά την είσοδο σε πλατεία και μέχρι την έξοδο απ' αυτήν.

[camera.roundabout]

enabled=0

Aπενεργοποιεί τα νομικά κατά την πρώτη εκκίνηση ή κάθε φορά που διαγράφουμε τον φάκελο save

[debug]

skip_eula=1

Η απόσταση που πρέπει να διανυθεί από τον τελευταίο ελιγμό (σε μέτρα),

για να εξαφανιστεί το τελευταίο βέλος προσανατολισμού.

Η default τιμή είναι 150 (μέτρα), απενεργοποιείται με -1

[navigation]

passed_guidance_arrow_hide_distance=-1

Eνεργοποίηση των καμερών και γενικώς των proximity alerts (σχολεία, διόδια κλπ)

[warning]

speedcam_warning=1

Για περισσότερο ζουμ σε 2D, όσο μικραίνει η τιμή τόσο περισσότερο ζουμάρει.

[interface]

minzoom2d=50

Ενεργοποιεί τον ήχο όταν κάνετε scroll στο μενού.

[sound]

wheelsound=1

Για να μειώνεται η φωνεινότητα (fade) των κτιρίων όταν έχετε επιλέξει ένα σημείο στον χάρτη (κέρσορας).

[3d]

fade_around_cursor=1

Για να αυξομειώσετε το μέγεθος του οχήματος

παίξτε με τις τιμές μέχρι να πάρει το μέγεθος που θέλετε

το 3d_scale_carmodel=1 παραμένει με τιμή ένα.

Οσο μεγαλύτερες τιμές, τόσο μεγαλώνει το όχημα και το αντίστροφο.

[map]

3d_scale_carmodel=1

3dcarsizemin=6000

3dcarsizemax=10000

3dcarsizemul=71000

Για να ακούγονται χωρίς καθυστέρηση οι εκφωνήσεις στο tts.

Ισως λόγω χαμηλής επεξεργαστικής ισχύς ή μικρής διαθέσιμης μνήμης

κάποιοι ενδεχομένως να χρειαστεί να βάλετε μεγαλύτερη τιμή (π.χ. 2)

για να ακούγονται οι εκφωνήσεις ακόμα πιο νωρίς.

[sound]

pause_mp3_sooner=1

Για να τρέξει το Primo σε συσκευές με wvga ανάλυση οθόνης (800_480)

με το αντίστοιχο data.zip για την συγκεκριμένη ανάλυση.

[interface]

resolution_dir=800_480

[rawdisplay]

class=landscape

highres=0

screen_x=800

screen_y=480

Για να εμφανίζονται τα ονόματα των οδών σε μπαλονάκια (καρτελίτσες) σε όλες τις περιπτώσεις σε κατάσταση 3D

δηλαδή είτε με ενεργή διαδρομή είτε σε ελεύθερη πλοήγηση.

Το πρώτο είναι για να μπαίνουν σε μπαλονάκια τα ονόματα σε ενεργή διαδρομή

Το δεύτερο για να μπαίνουν ειδικά bmp που βρίσκονται στο data.zip για να φαίνονται πιο όμορφα τα μπαλονάκια

Και το τρίτο για να μπαίνουν σε μπαλονάκια σε ελεύθερη πλοήγηση χωρίς δηλαδή ενεργή διαδρομή

(ισχύει μόνο όταν το disable_roadsign_navigation_mode είναι στο μηδέν).

[3d_config]

disable_roadsign_navigation_mode=0

roadsign_bitmaps=1

roadsign_always_framed=1

Οι ακριβώς αντίστροφες τιμές είναι για να μην έχετε ποτέ σε μπαλονάκια τα ονόματα των οδών

θα είναι δηλαδή πάντα πάνω στον χάρτη όπως είναι και σε κατάσταση 2D.

[3d_config]

disable_roadsign_navigation_mode=1

roadsign_bitmaps=0

roadsign_always_framed=0

Για να μην γεμίζει εικονίδια μέχρι τον ορίζοντα από κάμερες και poi

δώστε την ανάλογη τιμή, πόσα δηλαδή θέλετε να εμφανίζονται.

Η τιμή σημαίνει πόσα εικονίδια είτε pois είτε κάμερες θα βλέπετε πάνω στον χάρτη σε 3D.

Βάζοντας μικρό αριθμό (π.χ. 3), δείχνει τα 3 (4, 5 ή όσα επιλέξετε) πιο κοντινά σας.

[3d]

max_pois_on_horizont=5

Για να μην έχετε ειδοποίηση για τις κάμερες που υπάρχουν στο αντίθετο ρεύμα.

Το 10 είναι η απόσταση σε μέτρα από τον άξονα του δρόμου,

οπότε αφού το αντίθετο ρεύμα είναι σε μεγαλύτερη από 10 μέτρα δεν ειδοποιεί.

[warning]

speedcam_maxdistance_from_road=10

Ανίχνευση των καμερών από μακρινή απόσταση

για έγκαιρη ειδοποίηση όταν έρθει η ώρα σύμφωνα με τα warn_distances, π.χ. 3000 (μέτρα).

[warning]

speedcam_max_lookahead=3000

Οι πρώτες τιμές αφορούν ταχύτητα, οι δεύτερες απόσταση.

Σύμφωνα με το παρακάτω παράδειγμα, αν τρέχετε από 61 μέχρι 70 θα πάρετε ειδοποίηση από τα 400 μέτρα

από 101 μέχρι 110 θα πάρετε ειδοποίηση από το ένα χιλιόμετρο και ούτω καθ'εξής

για τους γκαζιάρηδες πιστεύω τα δύο χιλιόμετρα τους υπερκαλύπτουν για οποιοδήποτε φορητό ραντάρ.

[warning]

warn_distances=150:2000,140:1600,130:1400,120:1200,110:1000, 100:800,90:600,80:500,70:400,60:300,50:200,40:100

Για να απενεργοποιήσετε ΟΛΑ τα beeps σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου των priximity alerts.

(Kάποια proximity alerts, όχι όλα, π.χ. οι επικίνδυνες διασταυρώσεις

παίρνουν εντολή από το data.zip για beeps σε υπέρβαση του ορίου).

[warning]

overspeed_sound=0

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εφτιαξα τωρα το google sync να συγχρονίζει στο κινητο μου gmail&calendar.

Το google calendar Ομως συγχρονιζει μονο το βασικο ημερολογιο..οτι αλλο ημερολογιο φτιαξω δεν το συχρονιζει, γιατι?

ΥΓ. ρωτησα στο eshop για την καρτα και ειναι τελικα class 4 και θα την εχω σε 3εργασιμες!

Επειδή αργότερα θέλω να πάρω κι εγώ... Σε ποια αναφέρεσαι? Την Kingston ή την Sandisk?

Be the change you wish to see in the world! 🧿

το sys απ οτι ξερω,δεν ειναι ακριβως ιδιο σε ολα τα κινητα.

καποιες πληροφοριες δημιουργουνται μετα την εγκατασταση του προγραμματος στην συσκευη.

επειδη σ εμενα δουλευει αψογα,εχω διαμορφωσει μερικες βασικες παραμετρους απο εναν οδηγο που εχω αντιγραψει απο ενα post του σχετικου thread.

Ρυθμίσεις για sys.txt

Δώστε θύρα και ταχύτητα μετάδοσης για να συνδεθεί ο δέκτης GPS

(οι τιμές είναι ενδεικτικές και είναι για HD2)

[gps]

port=4

baud=57600

Αν έχετε tmc, ανάλογα όπως και στον δέκτη GPS

(οι τιμές είναι ενδεικτικές και είναι για το Vector traffic live της DIS)

[tmc]

port=COM,4

baud=38400

source=royaltek

Αν έχετε στην ίδια κάρτα άλλο iGO, υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν προβλήματα

από την ανάγνωση αρχείων που δεν είναι συμβατά με το Primo (π.χ. lang, schemes κλπ)

[folders]

has_secondary_root=0

Ανοίγει επιπλέον μενού στην αρχική οθόνη με επιλογές-δυνατότητες

συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας λήψης screenshot της απεικόνισης του χάρτη.

[interface]

extra_settings=1

Ακόμα περισσότερες επιλογές-δυνατότητες στο προαναφερθέν έξτρα μενού

(ισχύει μόνο όταν το extra_settings είναι ενεργό)

[debug]

experimental_features=1

Αυξομείωση της γραμματοσειράς σε 2D

Mκρότερη τιμή, π.χ. 150 μικραίνει η γραμματοσειρά και το αντίστροφο.

[interface]

mapfontscale=220

Για να μην ακούγεται το εκνευριστικό ding πριν από κάθε εκφώνηση.

[sound]

maneuver_chimes=0

Για να μένει ο φωτισμός της οθόνης πάντα ενεργός.

[power]

powermgm_state=0

Για απενεργοποίηση του shutdown όταν διακοπεί η φόρτιση.

[interface]

shutdown_time=0

Αργεί λίγο παραπάνω αφού χρειάζεται περισσότερη επεξεργαστική ισχύ και μνήμη

αλλά βγάζει πάντα τη σωστότερη (βέλτιστη) δρομολόγηση.

[route]

correctness=100

Για να απενεργοποιήσετε την (όχι και τόσο επιτυχημένη) σταθερή απεικόνιση

κατά την είσοδο σε πλατεία και μέχρι την έξοδο απ' αυτήν.

[camera.roundabout]

enabled=0

Aπενεργοποιεί τα νομικά κατά την πρώτη εκκίνηση ή κάθε φορά που διαγράφουμε τον φάκελο save

[debug]

skip_eula=1

Η απόσταση που πρέπει να διανυθεί από τον τελευταίο ελιγμό (σε μέτρα),

για να εξαφανιστεί το τελευταίο βέλος προσανατολισμού.

Η default τιμή είναι 150 (μέτρα), απενεργοποιείται με -1

[navigation]

passed_guidance_arrow_hide_distance=-1

Eνεργοποίηση των καμερών και γενικώς των proximity alerts (σχολεία, διόδια κλπ)

[warning]

speedcam_warning=1

Για περισσότερο ζουμ σε 2D, όσο μικραίνει η τιμή τόσο περισσότερο ζουμάρει.

[interface]

minzoom2d=50

Ενεργοποιεί τον ήχο όταν κάνετε scroll στο μενού.

[sound]

wheelsound=1

Για να μειώνεται η φωνεινότητα (fade) των κτιρίων όταν έχετε επιλέξει ένα σημείο στον χάρτη (κέρσορας).

[3d]

fade_around_cursor=1

Για να αυξομειώσετε το μέγεθος του οχήματος

παίξτε με τις τιμές μέχρι να πάρει το μέγεθος που θέλετε

το 3d_scale_carmodel=1 παραμένει με τιμή ένα.

Οσο μεγαλύτερες τιμές, τόσο μεγαλώνει το όχημα και το αντίστροφο.

[map]

3d_scale_carmodel=1

3dcarsizemin=6000

3dcarsizemax=10000

3dcarsizemul=71000

Για να ακούγονται χωρίς καθυστέρηση οι εκφωνήσεις στο tts.

Ισως λόγω χαμηλής επεξεργαστικής ισχύς ή μικρής διαθέσιμης μνήμης

κάποιοι ενδεχομένως να χρειαστεί να βάλετε μεγαλύτερη τιμή (π.χ. 2)

για να ακούγονται οι εκφωνήσεις ακόμα πιο νωρίς.

[sound]

pause_mp3_sooner=1

Για να τρέξει το Primo σε συσκευές με wvga ανάλυση οθόνης (800_480)

με το αντίστοιχο data.zip για την συγκεκριμένη ανάλυση.

[interface]

resolution_dir=800_480

[rawdisplay]

class=landscape

highres=0

screen_x=800

screen_y=480

Για να εμφανίζονται τα ονόματα των οδών σε μπαλονάκια (καρτελίτσες) σε όλες τις περιπτώσεις σε κατάσταση 3D

δηλαδή είτε με ενεργή διαδρομή είτε σε ελεύθερη πλοήγηση.

Το πρώτο είναι για να μπαίνουν σε μπαλονάκια τα ονόματα σε ενεργή διαδρομή

Το δεύτερο για να μπαίνουν ειδικά bmp που βρίσκονται στο data.zip για να φαίνονται πιο όμορφα τα μπαλονάκια

Και το τρίτο για να μπαίνουν σε μπαλονάκια σε ελεύθερη πλοήγηση χωρίς δηλαδή ενεργή διαδρομή

(ισχύει μόνο όταν το disable_roadsign_navigation_mode είναι στο μηδέν).

[3d_config]

disable_roadsign_navigation_mode=0

roadsign_bitmaps=1

roadsign_always_framed=1

Οι ακριβώς αντίστροφες τιμές είναι για να μην έχετε ποτέ σε μπαλονάκια τα ονόματα των οδών

θα είναι δηλαδή πάντα πάνω στον χάρτη όπως είναι και σε κατάσταση 2D.

[3d_config]

disable_roadsign_navigation_mode=1

roadsign_bitmaps=0

roadsign_always_framed=0

Για να μην γεμίζει εικονίδια μέχρι τον ορίζοντα από κάμερες και poi

δώστε την ανάλογη τιμή, πόσα δηλαδή θέλετε να εμφανίζονται.

Η τιμή σημαίνει πόσα εικονίδια είτε pois είτε κάμερες θα βλέπετε πάνω στον χάρτη σε 3D.

Βάζοντας μικρό αριθμό (π.χ. 3), δείχνει τα 3 (4, 5 ή όσα επιλέξετε) πιο κοντινά σας.

[3d]

max_pois_on_horizont=5

Για να μην έχετε ειδοποίηση για τις κάμερες που υπάρχουν στο αντίθετο ρεύμα.

Το 10 είναι η απόσταση σε μέτρα από τον άξονα του δρόμου,

οπότε αφού το αντίθετο ρεύμα είναι σε μεγαλύτερη από 10 μέτρα δεν ειδοποιεί.

[warning]

speedcam_maxdistance_from_road=10

Ανίχνευση των καμερών από μακρινή απόσταση

για έγκαιρη ειδοποίηση όταν έρθει η ώρα σύμφωνα με τα warn_distances, π.χ. 3000 (μέτρα).

[warning]

speedcam_max_lookahead=3000

Οι πρώτες τιμές αφορούν ταχύτητα, οι δεύτερες απόσταση.

Σύμφωνα με το παρακάτω παράδειγμα, αν τρέχετε από 61 μέχρι 70 θα πάρετε ειδοποίηση από τα 400 μέτρα

από 101 μέχρι 110 θα πάρετε ειδοποίηση από το ένα χιλιόμετρο και ούτω καθ'εξής

για τους γκαζιάρηδες πιστεύω τα δύο χιλιόμετρα τους υπερκαλύπτουν για οποιοδήποτε φορητό ραντάρ.

[warning]

warn_distances=150:2000,140:1600,130:1400,120:1200,110:1000, 100:800,90:600,80:500,70:400,60:300,50:200,40:100

Για να απενεργοποιήσετε ΟΛΑ τα beeps σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου των priximity alerts.

(Kάποια proximity alerts, όχι όλα, π.χ. οι επικίνδυνες διασταυρώσεις

παίρνουν εντολή από το data.zip για beeps σε υπέρβαση του ορίου).

[warning]

overspeed_sound=0

Σ' ευχαριστω :wacko:

www.macspot.gr

• Administrators
Σ' ευχαριστω :wacko:

Εγώ πάλι σου προτείνω να πάρεις αυτούσιο του odytsak. Είναι ότι καλύτερο. Δεν σου δουλεύει σωστά ούτε με αυτό;

Modpic.gif

Εγώ πάλι σου προτείνω να πάρεις αυτούσιο του odytsak. Είναι ότι καλύτερο. Δεν σου δουλεύει σωστά ούτε με αυτό;

Μα δεν μπορω να το εφαρμοσω πληρως. Οπως ειπα, πολλες απο τις παραμετρους τις εχει ανακατεμενες και πολλες λειπουν. Δεν ξερω πως να το στησω και να βαλω ο,τι λειπει μεσα σε τοσες αγκυλες και ακαταλαβιστικα. Γι αυτο ρωτησα εαν μπορω να βρω αυτουσιο ενα sys file που αποδεδειγμενα δουλευει, ωστε να αντικαταστησω το δικο μου. Εαν γινεται δηλαδη. 33' μετα αφοτου το ανοιξα, ψαχνει δορυφορο. Ο,τι αλλαγη καταφερα να κανω στο baud και port συμφωνα με τον οδηγο, δε βοηθησε.

www.macspot.gr