Jump to content

SΙΜ Cloning

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν δεν βαριέσαι, ψάξε προηγούμενα post. Δεν θυμάμαι αν το είχαμε αναλύσει στο παρελθόν. Εχω να ασχοληθώ με SIM Cloning από τότε που βγήκαν τα 1500'

• Απαντήσεις 1,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αν κάποιος θυμάται ας μας βοηθήσει....

Σας ευχαριστώ και τους δύο πάντως....

Αν θυμάμαι καλά, ο διάφανος reader έχει ένα διακοπτάκι το οποίο απουσιάζει απο τον μπλέ και του επιτρέπει να λειτουργήσει και με διαφορετικό τρόπο (λυπάμαι για την υπεραπλουστευμένη εξήγηση αλλά δεν θυμάμαι περισσότερες λεπτομέρειες). Σε πρακτικό επίπεδο, έχω κλωνοποιήσει πολλές σιμ και μόνο σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω το διακοπτάκι του διάφανου γιατί δεν μπορούσαν να κλωνοποιηθούν διαφορετικά.

Παιδιά οι νέες κάρτες με το σήμα 3G πάνω γιατί δεν αντιγράφονται; (Voda και cote)

Λεγόταν ότι είναι μεταβλητός ο αλγόριθμος.

Παιδια εξακολουθειται και ασοχλειστα ακομα με το θεμα? Απο τοτε που βγηκε ο νομος με την ταυτοποιηση το παρατησα το θεμα. Ασε που γινοταν υπερπλεξιμο με τον πλυθσμο των αριθμων που περναγαν απο τα χερια μας και κανεις δεν ηξερε που να σε παρει. Επιστροφη στην μεθοδο των 2 αριθμων. Ενας βασικος και ενας συμπληρωματικος. Εσεις πως το χειριζεστε πλεον?

Ήρθε η ώρα για ένα νέο Σπίτι

http://www.aeginahomes.gr/

Παιδια εξακολουθειται και ασοχλειστα ακομα με το θεμα? Απο τοτε που βγηκε ο νομος με την ταυτοποιηση το παρατησα το θεμα. Ασε που γινοταν υπερπλεξιμο με τον πλυθσμο των αριθμων που περναγαν απο τα χερια μας και κανεις δεν ηξερε που να σε παρει. Επιστροφη στην μεθοδο των 2 αριθμων. Ενας βασικος και ενας συμπληρωματικος. Εσεις πως το χειριζεστε πλεον?

Από τη στιγμή που βγήκαν τα dual sim και τα 1500' από την κάθε εταιρεία, πέθανε το sim cloning για μένα προσωπικά.

Εγώ συνεχίζω να ασχολούμαι. Με sim cloning επιλέγω σε πια συσκευή θα είναι ποιος αριθμός ενεργός. Σε ένα dual sim έχω μια vodafone και μια 16in1 και στο iPhone μια 10in1. Δουλεύουν άψογα. Και φυσικά οι πρωτότυπες κάρτες στο σπίτι (εκτός από τη vodafone φυσικά) ασφαλείς και έτοιμες να ξανακλονοποιηθούν αν γίνει καμία στραβή. Γλιτώνεις και το νταβατζιλίκι για αντικατάσταση κάρτας sim στις εταιρίες. Άδειες 16in1 από ebay με 1 δολάριο το κομμάτι. Πιο φθηνά δε γίνεται.

EDIT: Και ξέχασα και μια 16in1 στο iPad για να χρησιμοποιήσω το data plan της κινητής μου αν ποτέ χρειαστώ internet έξω.

Edited by BabylonX

Προτίμησε κάποιο backup kit με το διάφανο reader όπως το ακόλουθο, κάπου είχα διαβάσει ότι είναι καλύτερος αλλά δεν θυμάμαι γιατί...

http://www.ebay.co.uk/itm/16in1-Copy-Backup-Cloner-Sim-Card-Reader-Kit-New-/280602046671?pt=SIM_Cards&hash=item41552f70cf

Πολύ θα βοηθούσε να μαθαίναμε το γιατί..... έχει σημαντική διαφορά τιμής από τους διάφανους μπλέ. Ασήμαντο μεν σαν ποσό, μεγάλη ποσοστιαία διαφορά όμως.....

Αν φυσικά αξίζει, ούτε λόγος....

Μετά λοιπόν από εκτενέστατο ψάξιμο......

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2397743#post2397743

"Για όσους έχουν απορία, το διακοπτάκι του άσπρου programer είναι για την ταχύτητα. Αν είναι στη θέση προς το USB τότε τρέχει με 7.15MHz (γρήγορο mode) ενώ στη θέση προς την κάρτα sim δουλεύει στα 3.57MHz (αργό mode). Αν υπάρχει πρόβλημα και μια sim είναι προβληματικιά και δεν προλαβαίνει να αποκριθεί στο γρήγορο τότε γυρίστε το στο αργό και τότε ίσως διαβαστεί αλλά θα κάνει διπλάσια ώρα να σπάσει."

και επίσης......

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2399899#post2399899

"Γενικά όλοι οι διάφανοι είναι ίδιοι. Χαρακτηριστικό τους είναι οι τρεις κρύσταλλοι που έχουν μέσα. Είναι τα τρία ασημένια οβάλ εξαρτηματάκια που μπορείς να διακρίνεις μέσα, δύο οριζόντια και ένα κάθετο από δίπλα. Ο μπλέ έχει μόνο έναν η δύο κρύσταλλους μέσα. Επίσης οι άσπροι έχουν διακοπτάκι από τη μία μεριά. Αν έχει τους τρεις κρύσταλλους μη ψάχνεις διακοπτάκι. Θα έχει σίγουρα κι ας μη το διακρίνεις. Ο ένας κρύσταλλος χρησιμοποιείται σταθερά και με το διακοπτάκι διαλέγεις έναν από τους άλλους 2. "

Αυτά για το περίφημο διακοπτάκι......

Στο στόμα του σκύλου....

Μετά λοιπόν από εκτενέστατο ψάξιμο......

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2397743#post2397743

"Για όσους έχουν απορία, το διακοπτάκι του άσπρου programer είναι για την ταχύτητα. Αν είναι στη θέση προς το USB τότε τρέχει με 7.15MHz (γρήγορο mode) ενώ στη θέση προς την κάρτα sim δουλεύει στα 3.57MHz (αργό mode). Αν υπάρχει πρόβλημα και μια sim είναι προβληματικιά και δεν προλαβαίνει να αποκριθεί στο γρήγορο τότε γυρίστε το στο αργό και τότε ίσως διαβαστεί αλλά θα κάνει διπλάσια ώρα να σπάσει."

και επίσης......

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=2399899#post2399899

"Γενικά όλοι οι διάφανοι είναι ίδιοι. Χαρακτηριστικό τους είναι οι τρεις κρύσταλλοι που έχουν μέσα. Είναι τα τρία ασημένια οβάλ εξαρτηματάκια που μπορείς να διακρίνεις μέσα, δύο οριζόντια και ένα κάθετο από δίπλα. Ο μπλέ έχει μόνο έναν η δύο κρύσταλλους μέσα. Επίσης οι άσπροι έχουν διακοπτάκι από τη μία μεριά. Αν έχει τους τρεις κρύσταλλους μη ψάχνεις διακοπτάκι. Θα έχει σίγουρα κι ας μη το διακρίνεις. Ο ένας κρύσταλλος χρησιμοποιείται σταθερά και με το διακοπτάκι διαλέγεις έναν από τους άλλους 2. "

Αυτά για το περίφημο διακοπτάκι......

Στο παρακάτω λίνκ θα βρείς τον διάφανο σε αρκετά καλή τιμή μαζί με μια κάρτα 6in1.

http://www.ebay.com/itm/New-6-1-Max-SIM-Cell-Phone-Magic-Super-Card-backup-/310331315771?pt=AU_MobilePhoneAccessories&hash=item484130163b

Edited by mythos_bt

Το θέμα είναι τι να τους κάνεις αφού οι κάρτες που έχουν πάνω το σήμα 3G δεν αντιγράφονται :(

Όλα καλά.

Στο παρακάτω λίνκ θα βρείς τον διάφανο σε αρκετά καλή τιμή μαζί με μια κάρτα 6in1.

http://www.ebay.com/itm/New-6-1-Max-SIM-Cell-Phone-Magic-Super-Card-backup-/310331315771?pt=AU_MobilePhoneAccessories&hash=item484130163b

mythos_bt σ΄ ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια....

Η αλήθεια είναι ότι έχω ήδη παραγγείλει εδώ και μια εβδομάδα αυτό, σε επίσης καλή τιμή και είμαι σε κατάσταση αναμονής.

Απλά, ήθελα να υπενθυμίσω την λειτουργία του διακόπτη σε όσους διαβάζουν τις τελευταίες σελίδες και δεν έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν όλο το topic.

Για να βοηθησω λίγο κι εγώ όπως με βοηθάτε κι εσείς.......

Στο στόμα του σκύλου....

Παρήγγειλα χθες από το ebay. Ευτυχώς γιατί είχα ένα F2G, ένα Qcard, ένα What's up και...2 εταιρικά!!! Έλεγα ότι θα τα σκοτώσω τα 2 Wind και θα κρατούσα μόνο ένα What's up και τα 2 τα εταιρικά αλλά πλέον δε χρειάζεται (σιγά τώρα,μια ανανέωση το χρόνο :p )

Περιμένω με ανυπομονησία το shipment από ebay.

Έχω 7 συσκευές και επιτέλους θα χρησιμοποιώ όποια θέλω :p

(Ν8,Blackberry 9900,E66,T39m,R310s,Alcatel του στρατού,SIEMENS M55)

Το Alcatel μένει μέσα στο αυτοκίνητο φορτισμένο, το R310s στην τσάντα για το κολυμβητήριο και την άθληση, το Τ39m/M55 για retro και τα άλλα για κανονική χρήση,όταν θέλω να τα χρησιμοποιώ :)

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παρήγγειλα χθες από το ebay. Ευτυχώς γιατί είχα ένα F2G, ένα Qcard, ένα What's up και...2 εταιρικά!!! Έλεγα ότι θα τα σκοτώσω τα 2 Wind και θα κρατούσα μόνο ένα What's up και τα 2 τα εταιρικά αλλά πλέον δε χρειάζεται (σιγά τώρα,μια ανανέωση το χρόνο :p )

Περιμένω με ανυπομονησία το shipment από ebay.

Έχω 7 συσκευές και επιτέλους θα χρησιμοποιώ όποια θέλω :p

(Ν8,Blackberry 9900,E66,T39m,R310s,Alcatel του στρατού,SIEMENS M55)

Το Alcatel μένει μέσα στο αυτοκίνητο φορτισμένο, το R310s στην τσάντα για το κολυμβητήριο και την άθληση, το Τ39m/M55 για retro και τα άλλα για κανονική χρήση,όταν θέλω να τα χρησιμοποιώ :)

H Qcard δεν αντιγράφεται σίγουρα, όπως επίσης και τα δύο εταιρικά αν είναι πρόσφατα.

H Qcard δεν αντιγράφεται σίγουρα, όπως επίσης και τα δύο εταιρικά αν είναι πρόσφατα.

Όπως και το whatsup αν είναι πρόσφατο το sim γενικά ότι έχει πάνω σήμα 3G είναι off

Όλα καλά.

έχω παλιές κάρτες SIM εκτός από Q. Είναι οκ! :)

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

οι super Χ-sim 16 έχουν διαφορετικό puk η καθε μια.. η έχουν όλες το ίδιο?

γιατί αν θυμάμαι σε μια 12σε1 που είχα και είχε χρειαστεί puk ήταν ένα πολύ κοινό ..

(αλλά δεν θυμάμαι ποιο) :lol:

το οποίο βέβαια δεν είναι και πολύ ασφαλές..

και εντάξει να αλλάξεις της sim είναι πακέτο, αλλά το πρόβλημα είναι ότι θα σου δώσουν της καινούργιες που δεν....:!:

Έχοντας διαβάσει όλες τις σελίδες του topic :wacko: παρέλαβα σήμερα τον διάφανο reader και την κάρτα SuperSim 16in1.

Δυστυχώς οι πρώτες προσπάθειες έχουνε πάει στράφι, καθώς δεν έχω κατορθώσει να δουλέψω τον reader με κανένα από τα προγράμματα τα οποία προσπάθησα να το κάνω.

Αναλυτικά έβαλα και το Magic Sim 25.5, αλλά και το SimMax 6.6, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Με το V2 Scan που έχει το Magic Sim 25.5 το μενού βγαίνει με ερωτηματικά και, αν και δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα, πατώντας κάποια κουμπιά προσπαθεί να διαβάσει ICCID, IMSI, Ki κλπ., όμως το πρόγραμμα κολλάει και δεν συνεχίζει. Στο κυρίως πρόγραμμα Magic Sim 25.5 mε οποιαδήποτε επιλογή για το Setup Reader (Auto ή Serial), μου βγάζει Error: Can't find SIM Card.

Όσον αφορά το SIMMAX 6.6, το SIM Scanner βγάζει μήνυμα:

"Connect Failed.

Please Reinsert the SIM card and check if the reader is connected properly.

CAUTION: If you use the high frequency reader, please change to a normal one instead."

είτε έχω Use new scan engine είτε όχι, και με το διακοπτάκι δοκιμασμένο και στις 2 θέσεις.

Ο δε SIM Editor του 6.6, βγάζει:

"The system could not be connected to card reader.

Please ensure card reader is connected to RS-232 (!!!!!!) and SIM card is plugged into card reader correctly."

Έχω προσέξει να είναι σε μια από τις COM ports 1-8, ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ......

Τι μπορεί να φταίει....? Θέλω την βοήθειά σας.....

Στο στόμα του σκύλου....

Τι μπορεί να φταίει....? Θέλω την βοήθειά σας.....

Κατ' αρχάς, μην εμπιστεύεσαι το software που στέλνουν οι Κινέζοι μαζί στο cd. Το δικό μου δισκάκι ήταν γραμμένο σε recorder και είχε μέσα καμιά 10αριά ιούς.

Όλοι αυτοί οι reader χρησιμοποιούν μετατροπή usb to serial με ένα τσιπάκι που έχουν μέσα. Αν ο διάφανος που πήρες είναι σαν το δικό μου χρειάζεσαι αυτόν τον driver για να τον κάνεις να λειτουργήσει. Αν δε δουλέψει αυτός δοκίμασε κάποιον άλλο από το download section της Prolific. Πρέπει να δεις πιο τσιπ της Prolific φοράει ο reader σου. Για να το κάνεις πρέπει να ανοίξεις προσεκτικά το διαφανές κουβούκλιο και να δεις τι γράφει το τσιπάκι από κάτω. Εμένα έχει το PL-2303 και λογικά και ο δικός σου θα έχει το ίδιο. Ή μπορεί να έχει κάποιας άλλης εταιρίας οπότε πρέπει να ψάξεις τον αντίστοιχο driver στο google.

Αν έχεις ήδη εγκαταστήσει τον driver, για να δεις αν έχει αναγνωριστεί σωστά σαν συσκευή, άνοιξε το device manager (διαχείριση υλικού) στον υπολογιστή σου. Στα ports (θύρες) θα πρέπει να εμφανίζεται μια νέα σειριακή θύρα com όταν θα συνδέεις τον reader. Εμένα την ονομάζει "Prolific USB-to-Serial Comm Port (COMx)" όπου x το νούμερο της θύρας που θα πρέπει να το θυμάσαι για να το ορίζεις στα διάφορα προγράμματα. Αν στο αναγνωρίζει και στο εμφανίζει έτσι είσαι οκ από άποψη driver.

Από software, μη χρησιμοποιήσεις το ίδιο για να "σπάσεις" την κάρτα σου και για να γράψεις την 16in1. Πολλά από αυτά με τα οποία γράφεις τις άδειες κάρτες προσφέρουν και τη δυνατότητα να σπάσεις την original σου αλλά είναι για τα πανηγύρια.

Το μόνο που σπάει απλά και γρήγορα είναι το Woron Scan 1.9. Προσοχή γιατί συνήθως το βρίσκεις πακετάκι με trojan και είναι πολύ δύσκολο να το βρεις καθαρό. Εγώ θα στο ανεβάσω στο rapidshare και θα βάλω link στο τέλος. Το τρέχεις και πριν από όλα πρέπει να ανοίξεις τις ρυθμίσεις (Card Reader -> Settings) και να ορίσεις σωστά τη θύρα και την ταχύτητα (ανάλογα που έχεις βάλει το διακοπτάκι, για τη μία θέση είναι 3.57 ΜHz και για την άλλη είναι 7.14 MHz). Λογικά θα είναι ήδη ορισμένο ως "Phoenix Card" όπως πρέπει.

Αφού το ρυθμίσεις πατάς το Rst (πρέπει να έχεις μια κανονική sim μέσα) οπότε και πρέπει να γράψει:

The real speed is (ότι έχεις ορίσει στις ρυθμίσεις)..

There is a card in Phoenix device:

ATR:

[Ενα μεγάλο δεκαεξαδικό νούμερο εδώ].

Αυτό σημαίνει ότι όλα είναι οκ με τις ρυθμίσεις.

Αν όμως γράψει:

The real speed is 57600..

Communication problem... closing COM port...

κάτι έχεις λάθος οπότε τσέκαρε διακοπτάκι και ρυθμίσεις. Το ίδιο βγάζει και αν δεν έχεις sim μέσα.

Έπειτα πατάς το ICCID και στο βγάζει.

Έπειτα πατάς το IMSI, ζητάει pin, το βάζεις και σου βγάζει και το IMSI.

Έπειτα πατάς το ΚΙ, ζητάει πάλι pin, το βάζεις, ανοίγει ένα παράθυρο, πατάς start, και αρχίζει να μετράει ένα νούμερο. Υπάρχουν κάτι κενά κουτάκια τα οποία θα δεις να γεμίζουν σιγά σιγά με νούμερα όσο προχωράει η διαδικασία η οποία μπορεί να πάρει από μερικά λεπτά έως και μιάμιση ώρα. Όταν τελειώσει θα δεις ότι θα έχουν γεμίσει όλα και το μέτρημα θα έχει σταματήσει. Κλείνεις αυτό το παράθυρο και θα δεις στο κεντρικό όπου θα έχει βγάλει το KI μαζί με τα άλλα. Αν το μέτρημα έχει φτάσει ως το τέλος (65535) και το αποτέλεσμα είναι μηδενικά, η κάρτα sim σου είναι νεότερης γενιάς (v2 ή v3) οπότε λυπάμαι πολύ αλλά ατύχησες. Τέτοιες είναι οι vodafone και η q. Αν κάποιος σου πει ότι ο reader/software του μπορούν να εξάγουν KI από τέτοιες κάρτες σε κοροϊδεύει. Αν είναι USIM/3G, θα στο γράψει από την αρχή και δε θα σε αφήσει καν να ξεκινήσεις να διαβάζεις το KI. Επίσης λυπάμαι αλλά δεν υπάρχει λύση και γι' αυτή την περίπτωση.

Αυτά που χρειάζεσαι είναι το IMSI και το KI. Αν θες μπορείς να κρατήσεις και το ICCID και να το περάσεις και αυτό στην 16in1 αλλά δεν είναι σημαντικό.

Μετά ανοίγεις ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα διαχείρισης multisim (προτείνω το Sim Easy το οποίο στο έχω στο ίδιο πακέτο με το woron scan) και διαχειρίζεσαι τις 16 θέσεις της κάρτας. Για κάθε μία θέση πρέπει να ορίσεις IMSI, ΚΙ, και SMSC. Το τελευταίο είναι ο αριθμός κέντρου μηνυμάτων. Αυτόν το βρίσκεις βάζοντας την original sim σου σε κάποια συσκευή που να σου δίνει δυνατότητα να μπεις στις ρυθμίσεις μηνυμάτων, όπου και τον βλέπεις και μπορείς να τον αλλάξεις. Λογικά θα στον εμφανίζει με την μορφή +3069..... αλλά αν θυμάμαι καλά πρέπει να τον εισάγεις χωρίς το + στα διάφορα προγράμματα. Όπως και στο woron scan, σε ότι κι αν χρησιμοποιήσεις, φρόντισε να μπεις πρώτα στις ρυθμίσεις του και να ορίσεις σωστά θύρα και ταχύτητα. Επίσης μην έχεις ποτέ δύο προγράμματα που ζητάνε πρόσβαση στον reader/writer ανοιχτά ταυτόχρονα γιατί μόνο αυτό που άνοιξες πρώτο θα λειτουργεί. Οπότε αν τρέξεις το Sim Easy ενώ έχεις ανοιχτό το woron scan, το Sim Easy θα πετάει πρόβλημα επικοινωνίας και τσάμπα θα παιδεύεσαι να ψάχνεις τις ρυθμίσεις. Το πρόβλημα είναι το άλλο πρόγραμμα που έχει καπαρωμένη την συγκεκριμένη θύρα Com.

Αν δεν κατάλαβες κάτι, ρώτα. Εδώ είμαστε να βοηθήσουμε.

Το woron scan και το sim easy:

https://rapidshare.com/files/409034532/Sim_Software.rar

Edited by BabylonX

To ήξερα ότι μπορώ να βασιστώ σε εσάς...... :)

Λόγω δουλειάς θα μου πάρει λίγο χρόνο για να το δοκιμάσω, αλλά θα το κάνω και μόλις έχω αποτελέσματα ή κάποιες άλλες ερωτήσεις θα ποστάρω ξανά.......

Edit: Κατέβασα το Woronscan, αν και χρειάστηκε να κλείσω το antivirus για να κατέβει καθώς μου το έκοβε..... Ελπίζω να μην υπάρξει θέμα..... Είναι και θέμα εμπιστοσύνης.... :)

Στο στόμα του σκύλου....

• The topic was unpinned