Jump to content

[Maemο 5] Εφαρμογές / Εργαλεία (Προτάσεις / Απορίες / Ερωτήσεις)

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

εχω εγκαταστησει τον km player αλλα καποια βιντεο δεν μου παιζει εικονα παρα μονο ηχο , πρεπει να κατεβασω καποιουσ codec ? η ειναι καλυτερος καποιος αλλος player

εχω εγκαταστησει τον km player αλλα καποια βιντεο δεν μου παιζει εικονα παρα μονο ηχο , πρεπει να κατεβασω καποιουσ codec ? η ειναι καλυτερος καποιος αλλος player

Δοκίμασε να εγκαταστήσεις την εφαρμογή "extra decoders" αν και δεν νομίζω πως εκεί είναι το πρόβλημα.

Επίσης δοκίμασε το mplayer άσχετα αν το kmplayer θεωρείται το front-end του mplayer.

Μία καταπληκτική εφαρμογή για το n900 η οποία ονομάζεται stellarium. Δείτε
τι κάνει. Έχω πάθει πλάκα:p

Έψαξα αυτή την εφαρμογή αλλά δεν μπόρεσα να την βρώ.Που μπορώ να την βρώ;

Nokia:5110->6150->3310->3330->5210|Sharp:gx20|Sony ericsson:W800|Nokia:N82->N900|HTC:EVO 3D|Nokia:101 Dual Sim|Samsung:Galaxy Note 4(exynos 32Gb Black)|LG:G2->V10LG Tablet:G pad 8.3 White|Huawei:Mate 10 Pro|Samsung:Galaxy S21 Ultra 256Gb

Έψαξα αυτή την εφαρμογή αλλά δεν μπόρεσα να την βρώ.Που μπορώ να την βρώ;

Είναι σε φάση εξέλιξης. Ίσως να υπάρχει στους καταλόγους extras-devel αλλά δεν θα στο συμβούλευα.

Οι χρήστες που μπαίνουν σε αυτούς τους καταλόγους ρισκάρουν την υγεία της συσκευής αλλά πιθανότατα ξέρουν με κλειστά μάτια να την επαναφέρουν στην ζωή.

Περίμενε λίγο μέχρι να περάσει στα extras-testing που θα είναι λιγότερο ασταθής εφαρμογή και λιγότερο ριψοκίνδυνη

;)

Γιάννης! :)

Είναι σε φάση εξέλιξης. Ίσως να υπάρχει στους καταλόγους extras-devel αλλά δεν θα στο συμβούλευα.

Οι χρήστες που μπαίνουν σε αυτούς τους καταλόγους ρισκάρουν την υγεία της συσκευής αλλά πιθανότατα ξέρουν με κλειστά μάτια να την επαναφέρουν στην ζωή.

Περίμενε λίγο μέχρι να περάσει στα extras-testing που θα είναι λιγότερο ασταθής εφαρμογή και λιγότερο ριψοκίνδυνη

;)

φιλε μου μηπως τα λες αντιθετα , το extra testing ειναι σε πιο πρωιμο σταδιο απο το extra devel , μηπως ξερει κάποιος να μας εξηγήσει

@dimkit Είναι όπως το είπε ksino110. Extra-devel σημαίνει ότι η εφαρμογή είναι σε στάδιο development (ανάπτυξη) και μόλις περάσει στο extra-testing (δοκιμή) σημαίνει ότι πλέον τεστάρεται από διάφορους χρήστες οι οποίοι θα αναφέρουν πιθανά bugs ή κολλήματα της εφαρμογής. Το επόμενο στάδιο είναι Maemo-extras όπου εκεί είναι διαθέσιμη και έτοιμη η εφαρμογή για τους υπόλοιπους χρήστες. Όσες είναι σε στάδιο testing είναι αρκετά πιο σταθερές από ότι όταν βρίσκονται στο στάδιο development.

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

Μια καλή εφαρμογή είναι η GPSJinni που θα βρείτε στα extras-testing

Δίνει πληροφορίες για τους δορρυφόρους που έχει lockάρει ο ενσωματωμένος δέκτης GPS

• General (δείχνει connenction/online/fix, time, συντεταγμένες, υψόμετρο, ταχύτητα, πυξίδα)
  • Satellites (δείχνει πόσους δορυφόρους βλέπει και % κλειδώματος)
  • Compass (ουσιαστικά πυξίδα)
  • Diagramms (διαγράμματα για ταχύτητα και υψόμετρο)
  • Tracking (λογικά καταγραφή στον σκληρό των δεδομένων)

Χρήσιμο γιατί ξέρουμε επιτόπου τι παίζει με τον δέκτη GPS :)

Γιάννης! :)

Καλό! Θα το δοκιμάσω.

Επίσης καλό είναι και το GPXView, στο οποίο έχει και επιλογή Google maps.

Να δούμε Navigation πότε θα βγει...

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Μπορώ να φτιάξω μέσα στο "More" φακέλους ώστε να χωρίσω εφαρμογές και παιχνίδια? Εάν γίνετε αυτό θα γίνει μέσω του "X Terminal" και με τις εντολές που χρησιμοποιούμε στο "Linux"?

Nokia:5110->6150->3310->3330->5210|Sharp:gx20|Sony ericsson:W800|Nokia:N82->N900|HTC:EVO 3D|Nokia:101 Dual Sim|Samsung:Galaxy Note 4(exynos 32Gb Black)|LG:G2->V10LG Tablet:G pad 8.3 White|Huawei:Mate 10 Pro|Samsung:Galaxy S21 Ultra 256Gb

Μία καταπληκτική εφαρμογή για το n900 η οποία ονομάζεται stellarium. Δείτε
τι κάνει. Έχω πάθει πλάκα:p

Καλησπερα δοκιμασα να την βαλω απο το λινκ.... αλλα δεν εγκατασταθηκε σωστα εχει εμφανιστει το εικονιδιο της εφαρμογης στο μενου παταω ταν την ανοιξω προσπαθει λιγο αλλα τιποτα με πεταει στην επιφανια εργασια τι πρεπει να κανω για να την βγαλω;;;;;;; ηταν .deb και την εβαλα συμφωνα με της οδηγιες του αναλογου θεματος....

ευχαριστω!!!

Καλησπερα δοκιμασα να την βαλω απο το λινκ.... αλλα δεν εγκατασταθηκε σωστα εχει εμφανιστει το εικονιδιο της εφαρμογης στο μενου παταω ταν την ανοιξω προσπαθει λιγο αλλα τιποτα με πεταει στην επιφανια εργασια τι πρεπει να κανω για να την βγαλω;;;;;;; ηταν .deb και την εβαλα συμφωνα με της οδηγιες του αναλογου θεματος....

ευχαριστω!!!

Αμα διαβάσεις χρειάζεται κάποια επιπλέον πακέτα να εγκαταστήσεις πέρα της εφαρμογής. Δε το έχω δοκιμάσει προσωπικά εγώ για να σου πω επ' ακριβώς τι να κάνεις.

Μπορώ να φτιάξω μέσα στο "More" φακέλους ώστε να χωρίσω εφαρμογές και παιχνίδια? Εάν γίνετε αυτό θα γίνει μέσω του "X Terminal" και με τις εντολές που χρησιμοποιούμε στο "Linux"?

μπορείς η εντολή είναι mkdir και το όνομα του φακέλλου, για να δεις το περιεχόμενο η εντολή είναι ls , για αντιγραφή cp διαδρομή και όνομα αρχείου κενο διαδρομή και όνομα προορισμού, και αντίστοιχα για μετακίνηση mv

Edited by joant

Έχετε βρει καμία εφαρμογή που μπορεί να κάνει καταγραφή συνομιλίας όταν απαντώ ή καλώ σε ένα τηλ?

Έχετε βρει καμία εφαρμογή που μπορεί να κάνει καταγραφή συνομιλίας όταν απαντώ ή καλώ σε ένα τηλ?

Λέγεται recaller, είναι widget, βρσικεται στα extra-testing και μπορεί να ηχογραφήσει μια κλήση αλλά λειτουργεί και για κανονική ηχογράφηση όπως το recorder.

My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

Λέγεται recaller, είναι widget, βρσικεται στα extra-testing και μπορεί να ηχογραφήσει μια κλήση αλλά λειτουργεί και για κανονική ηχογράφηση όπως το recorder.

Thanks. Είχα δει κάπου ένα widget που σου έδειχνε το % της μπαταρίας. Τέο ξέρεις που μπορώ να το βρώ και αυτό ?

Για να εγκαταστήσουμε το stellarium:

1. Ενεργοποιούμε τα extra-devel

2. Ανοίγουμε το xterm παίρνουμε δικαιώματα root με την εντολή sudo gainroot και γράφουμε apt-get install libqt4-maemo5-core libqt4-maemo5-opengl libqt4-maemo5-network libqt4-maemo5-gui libqt4-maemo5-script libqt4-maemo5-svg libqt4-maemo5-test libqt4-maemo5-xml libqt4-maemo5-dbus libgles1 libgles1-sgx-img libgles2 libgles2-sgx-img opengles-sgx-img-common και πατάμε [enter] για να εγκατασταθούν οι libraries που χρειάζονται

3. Κατεβάζουμε το αρχείο.deb από εδώ (το σώζουμε στα MyDocs)

4. Μπαίνουμε στα MyDocs με την εντολή cd MyDocs/.documents και [enter]

5. Tο εγκαθιστούμε γράφοντας στο τερματικό dpkg -i stellarium_0.10.3r4182-1_armel.deb και πατάμε [enter]

6. Τέλος, κάντε disabled τα extra-devel

Αν ακολουθήσατε τα παραπάνω βήματα σωστά η εφαρμογή πρέπει να δουλεύει μια χαρά.

Πηγή

My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

Για να εγκαταστήσουμε το stellarium:

1. Ενεργοποιούμε τα extra-devel

2. Ανοίγουμε το xterm παίρνουμε δικαιώματα root με την εντολή sudo gainroot και γράφουμε apt-get install libqt4-maemo5-core libqt4-maemo5-opengl libqt4-maemo5-network libqt4-maemo5-gui libqt4-maemo5-script libqt4-maemo5-svg libqt4-maemo5-test libqt4-maemo5-xml libqt4-maemo5-dbus libgles1 libgles1-sgx-img libgles2 libgles2-sgx-img opengles-sgx-img-common και πατάμε [enter] για να εγκατασταθούν οι libraries που χρειάζονται

3. Κατεβάζουμε το αρχείο.deb από εδώ (το σώζουμε στα MyDocs)

4. Μπαίνουμε στα MyDocs με την εντολή cd MyDocs/.documents και [enter]

5. Tο εγκαθιστούμε γράφοντας στο τερματικό dpkg -i stellarium_0.10.3r4182-1_armel.deb και πατάμε [enter]

6. Τέλος, κάντε disabled τα extra-devel

Αν ακολουθήσατε τα παραπάνω βήματα σωστά η εφαρμογή πρέπει να δουλεύει μια χαρά.

Πηγή

Μου φόρτωσε μια χαρά τα libraries αλλά όταν πήγα να κάνω εγκατάσταση την εφαρμογή μου έβγαλε το εξής μήνυμα:

"cannot access archive: No such file or directory"

edit: δεν είχα κατεβάσει την εφαρμογή.... άκυρο...

Edited by telis7

Η 3η υποψήφια έκδοση(RC3) για να είναι η τελική του mozilla fenec είναι διαθέσιμη.

Η 3η υποψήφια έκδοση(RC3) για να είναι η τελική του mozilla fenec είναι διαθέσιμη.

Καιρός να το δοκιμάσουμε αυτό. Αν το κατεβάσω και το εγκαταστήσω μου αντικαθιστά τον default explorer ή θα επιλέγω με ποιον θα σερφάρω στο Internet ?

Περιμένουμε επίσης Vlc Player και adobe flash 10

Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει η εφαρμογή stellarium. Κάποιος να μας δώσει τα φώτα του.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνει η εφαρμογή stellarium. Κάποιος να μας δώσει τα φώτα του.

http://www.stellarium.org/el/

Α ευχαριστώ.. οδηγίες χρήσεως του προγράμματος μπορούμε να βρούμε από κάπου καθώς στην ιστοσελίδα δε υπάρχουν ?

• The title was changed to [Maemο 5] Εφαρμογές / Εργαλεία (Προτάσεις / Απορίες / Ερωτήσεις)