Jump to content

[Επίσημο] Nokia 5800 XpressMusic - Part 2

gianpithio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 5,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Την πέρασα την Ρομ, τίποτα το ιδιαίτερο :p Αν και αφήνει 50 mb ελεύθερα!!!

Προφανώς δεν είναι symbian^3 απλά μοιάζει με αυτό.

προσωπικά προτιμάω την κλασσική και θα επιστρέψω σε αυτή :lol:

That is Mahogany!

@SNikolaidis βρήκα την Ρομ που χρησιμοποίησες (και σχόλιο σου απο κάτω:p) μπορείς να μας πεις πως μπορούμε να περάσουμε τα ελληνικά έστω αυτά που έχεις καταφέρει εσύ;;;:happy::happy:

Έλα μου ντε που δεν έχω καταφέρει ακόμη... και δεν θέλω να βάλω ελληνικό περιβάλλον, δεν με χαλάει καθόλου το αγγλικό. Αυτό που δεν έχει όμως και είναι όντως πρόβλημα, είναι το ελληνικό πληκτρολόγιο. Να πάρει... συνεχίζω την ανάλυση, θα μάθω στο τέλος να κάνω τα δικά μου cfw!!! :p :lol:

Δεν ξέρω εάν το πρόσεξες, αλλά έχει ουσιαστικές διαφορές με την "κλασική" rom του 5800. Πχ. ο συγχρονισμός με το gmail (contacts, calendar) παίζει σχεδόν άψογα (παλιά μου έκανε διπλοεγγραφές στα contacts, δυστυχώς δεν συγχρονίζει ακόμη τα tasks). Όπως επίσης έχει βελτιωθεί απίστευτα το scrolling (πχ. στην λίστα με τα ονόματα).

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όπως είπα και πιο πριν προσωρινή λύση για ελληνικό πληκτρολόγιο είναι το swype.

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

δεν ξέρω δεν μ'άρεσε ιδιαίτερα, έχω συνηθίσει στην κλασσική και επειδή (δυστυχώς) ακόμα το κινητό το χρησιμοποιώ καθημερινά δεν μπορώ να ξεσυνηθίσω.

αλλά όντως τρέχει πολύ καλύτερα!

Το μόνο που θέλω να κρατήσω είναι το conversations στα μηνύματα που είναι τόσο χρήσιμο ;)

Άντε και τα emoticons που έχει!

Επίσης έχει "smart" dialing δυστυχώς όχι με τους αριθμούς αλλά με τα γράμματα που έχει ο κάθε αριθμός, αλλά λειτουργεί μόνο με τα ξένα :/

Θα μου λείψουν τα 50 mb ελεύθερου χώρου:p

That is Mahogany!

Όπως είπα και πιο πριν προσωρινή λύση για ελληνικό πληκτρολόγιο είναι το swype.

Το ελληνικό πληκτρολόγιο πού είναι; :confused:

Μόλις εγκατέστησα το swype, πηγαίνω στην επιλογή more languages και... και; Μου βγάζει το ovi store. Προφανώς κάπου εκεί μέσα είναι, αλλά εάν δώσω swype στην αναζήτηση, τότε μου βγάζει μόνο 3 αποτελέσματα, το swype, το swype gesture lite και το Lock unlock for N8.

Εάν δώσω greek στην αναζήτηση, τότε... μπα. Καμία σχέση. Βγάζει ένα σωρό λεξικά, κάτι για greek gods κλπ, αλλά swype greek... μπα. Τι κάνουμε; :blink:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Απο το Νοκια Beta Labs 8α βρεις το τελευταιο swype και το ελληνικο λεξικο για αυτο... Νομιζω οτι ovi store εχει και πιο παλια εκδοση απο το beta labs.

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

Εκπληκτικό! Άλλαξα τις default γραμματοσειρές (εκείνες τις διαστημικές που είχε και που δεν είχαν ελληνικά, με αποτέλεσμα να φαίνονται μάπα τα κείμενα) σε arial, εγκατέστησα και το swype από τα beta labs και... και όλα καλά!

Και το swype, εάν έχεις κάποιο μολύβι, στυλό κλπ, είναι τέλειο! (με το δάχτυλο λίγο δύσκολο, γιατί δεν βλέπεις τα γράμματα...)

Για δοκιμάστε, μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ;

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Απαγορεύεται αυστηρά η ανάρτηση περιεχομένου που αφορά τροποποιημένα ή μη τροποποιημένα αρχεία firmware.Οι ήδη δημοσιευμένοι σύνδεσμοι έχουν αφαιρεθεί, ενώ στο μέλλον θα διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.Θα σας παρακαλέσουμε να μην προχωρήσετε δημόσια σε αιτήματα για την ανάρτηση περιεχομένου αυτής της μορφής, ούτε όμως και να διακινείτε τέτοιους συνδέσμους μέσα από τα forums του myphone.gr

Edited by impreza_sti
[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 weeks later...
Ναι αν το ψαξεις λιγο... Εγω το ειχα καποτε εγκατεστημενο, αλλα για να ειμαι ειλικρινης κατεληξα στο ενσωματωμενο GPS της Νοκια με τη δωρεαν αναβαθμιση χαρτη. Σε εχει απογοητευσει το Ovi Maps και θες να βαλεις το Sygic?

Πως αναβαθμίζουμε το χάρτη της Νόκια ;;

Μπορείς να τον αναβαθμίσεις από το nokia suite ή και μέσα από την εφαρμογή αν έχεις wifi

Μπορούμε να περάσουμε το sygic στο κινητό αυτό;;

[symbian^1 (ex S60 5th Ed.)] Sygic GPS Navigator Mobile

Edited by impreza_sti

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Μπορείς να τον αναβαθμίσεις από το nokia suite ή και μέσα από την εφαρμογή αν έχεις wifi

Μενού -> ενημέρωση -> έλεγχος ενημερώσεων ;;

Έχω την έκδοση 00.02.46.103

Ημ/νια κυκλοφορίας : 09.01.2013

Edited by georgefocus

Ναι.

Αυτή είναι η τελευταία.

Γεια σας.Επεσε στα χερια μου ενα 5800 και απο οτι βλεπω εχει σαν τελευταια εκδοση την 60.0.003.

Οταν παω να κανω αναβαθμιση μου λεει οτι δεν υπαρχει διαθεσημη ενημερωση.Προφανως κατι δεν γινετε σωστα.

Και φυσικα ειμαι συνδεδεμνος με το διαδίκτυο.

Καποια βοηθεια...Ευχαριστω.

Γεια σας.Επεσε στα χερια μου ενα 5800 και απο οτι βλεπω εχει σαν τελευταια εκδοση την 60.0.003.

Οταν παω να κανω αναβαθμιση μου λεει οτι δεν υπαρχει διαθεσημη ενημερωση.Προφανως κατι δεν γινετε σωστα.

Και φυσικα ειμαι συνδεδεμνος με το διαδίκτυο.

Καποια βοηθεια...Ευχαριστω.

Αυτή είναι η τελευταία επίσημη έκδοση λογισμικού για την συσκευή.

Δεν έχει βγει κάτι πιο καινούριο και ούτε πρόκειται.

Ευχαριστω για την απαντηση.Αλλα δεν καταλαβα τα παραπανω για που αναφέρονται?

Ευχαριστω για την απαντηση.Αλλα δεν καταλαβα τα παραπανω για που αναφέρονται?

Α!

Είναι η έκδοση για τους χάρτες για την εφαρμογή της πλοήγησης.

:)

• 2 weeks later...

Προσπαθω να εγκαταστησω την τελευταια εκδοση λογισμικου 60.0.003 αλλα δεν τα καταφερα.

Τωρα εχει την 52.0.007.

Στην οθονη ενημερωση συσκευης που γραφει την εκδοση λογισμικου που εχει περασμενη, οτν παταω αναζητηση ενημερωσεων δεν την βρισκει την καινουρια εκδοση.

ΑΛΛΑ οταν παω Μενου- εφαρμογες - ενημερωση λογισμικου εκει την βρισκει Λογισνικο τηλεφωνου 7468 κb .

Παταω εναρξη ενημερωσης, γραφει επεξεργασια και μετα δεν γινεται τιποτα.

Καμια ιδεα ?

Γιατί δεν την περνάς μέσω του Nokia suite; Κάνε ενα τυπικό back up τα μηνύματα και τις επαφές σου και κάνε την αναβάθμιση μέσω του υπολογιστή.

• 2 weeks later...
Γιατί δεν την περνάς μέσω του Nokia suite; Κάνε ενα τυπικό back up τα μηνύματα και τις επαφές σου και κάνε την αναβάθμιση μέσω του υπολογιστή.

Επειδή σπάνια το χρησιμοποιω και δεν θελω την ταλαιπωρια του να εγκαταστησω αλλα προγραμματα στον υπολογιστη μου.

Τοτε κανε ενα hard reset τη συσκευη με τα αντιστοιχα κουμπια και δοκιμασε να περασεις με την ενημερωση ΟΤΑ. Λογικα θα δουλεψει.

• 3 weeks later...

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.