Jump to content

[Επίσημο] Nokia N97

Itchrist86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Ενω ειχα αλλαξει τον κωδικο ασφαλειας με καποιον της επιλογης μου μετα την αναβαθμιση και τα φορματ επανηλθε ο εργοστασιακος. Οποιοι λοιπον τον χρησιμοποιουν, ας το εχουν υποψιν τους οτι πρεπει να ξαναβαλουν τον δικο τους. Δηλαδη σε περιπτωση απωλειας ο "ευρων" με ενα φορματ "καθαρισε" ??? του ξεκλειδωσε και το τηλεφωνο ???

Για να κανεις Format σου ζηταει πρωτα το κωδικο ασφαλειας... Αν ο κωδικος ασφαλειας εχει αλλαχτει, τοτε ο "ευρων" δεν τον ξερει,ως αποτελεσμα να μην μπορει να κανει και φορματ.... Οποτε...

• Απαντήσεις 4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

βρήκα και το 1ο bug.....

Έχωντας τα ακουστικά hands free της συσκευής συνδεδεμένα όταν με καλούν δεν ακούγετε ο ήχος κλήσης παρα μόνο μέσα απο τα hands free.

Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος?

ή μήπως υπάρχει πουθενά καμμία ρύθμιση και δεν κατάφερα να την βρώ εγώ?

Άκυρο παιδιά, λάθος δικό μου.....

Δε λέγεται! :lol:

Στο μαγαζάκι τιτλοφορείται Internet Calling VOIP for N97

με το προγραμματακι FRING το οποιο περιεχει msn messenger,skype,yahoo messenger κ.α ειχα κανει κληση με skype και λειτουργουσε κανονικοτατα.βεβαια δεν εκανε βιντεο-κληση

White_butter_fly δεν ξερω αν εννοεις κατι αλλο παντως εγω με αυτον τον τροπο δεν αντιμετωπισα καποιο προβλημα...

Μετριοφροσύνη,είναι η τέχνη,του να επιτρέπεις τους άλλους να ανακαλύψουν μόνοι τους,πόσο υπέροχος είσαι!!!

Καλησπέρα, έχω το Ν97 εδώ και 3 μήνες. Όπως είχα γράψει πάλι μου έκανε ξαφνικά επανεκκινήσεις. Χθες μου ήρθε με email μήνυμα από τη Nokia για νέα αναβάθμιση. Την πέρασα μέσα από το Nokia software updater (v 20.0.019). Μέχρι τώρα δεν έχει κάνει πάλι επανεκκίνηση και είναι πιο γρήγορο από πριν. Η αναζήτηση στις επαφές γίνεται καλύτερα από πριν δηλ. ‘ρολάρω’ με το δάκτυλο τις επαφές προς τα πάνω ή κάτω και μετακινούνται όπως πχ σε LG ή iPfone

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Ενω ειχα αλλαξει τον κωδικο ασφαλειας με καποιον της επιλογης μου μετα την αναβαθμιση και τα φορματ επανηλθε ο εργοστασιακος. Οποιοι λοιπον τον χρησιμοποιουν, ας το εχουν υποψιν τους οτι πρεπει να ξαναβαλουν τον δικο τους. Δηλαδη σε περιπτωση απωλειας ο "ευρων" με ενα φορματ "καθαρισε" ??? του ξεκλειδωσε και το τηλεφωνο ???

Ακριβώς!

Για να κανεις Format σου ζηταει πρωτα το κωδικο ασφαλειας... Αν ο κωδικος ασφαλειας εχει αλλαχτει, τοτε ο "ευρων" δεν τον ξερει,ως αποτελεσμα να μην μπορει να κανει και φορματ.... Οποτε...

Μη ξεχνάς και τον τρόπο με κλειστό το κινητό, όπου δεν σε ρωτά τον κωδικό ασφαλείας.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Καλησπέρα, έχω το Ν97 εδώ και 3 μήνες. Όπως είχα γράψει πάλι μου έκανε ξαφνικά επανεκκινήσεις. Χθες μου ήρθε με email μήνυμα από τη Nokia για νέα αναβάθμιση. Την πέρασα μέσα από το Nokia software updater (v 20.0.019). Μέχρι τώρα δεν έχει κάνει πάλι επανεκκίνηση και είναι πιο γρήγορο από πριν. Η αναζήτηση στις επαφές γίνεται καλύτερα από πριν δηλ. ‘ρολάρω’ με το δάκτυλο τις επαφές προς τα πάνω ή κάτω και μετακινούνται όπως πχ σε LG ή iPfone

Καλησπέρα Giachtas,

Εγώ είχα τρελαθεί με τα reboot αλλά τελικά έκανα δουλειά. Βέβαια δεν είχα την πολυτέλεια να δουλέψω το τηλ πολύ πριν αρχίσει τα restart αλλά τώρα που όλα είναι οκ (μόλις μερικές ώρες πριν το ζωντάνεψα!) δεν βλέπω τρομερή διαφορά στην οθόνη και το touch feeling. Καμμία σχέση με Iphone αλλα, κάτι κάνει..

Επίσης έχει και multitouch με εγκατάσταση του Space Dancer αλλά κολούσε. Τώρα δεν ξανακάνω πείραμα να το βάλω..

παιδιά, συγνώμη εάν επαναλαμβάνω παλιότερη ερώτηση, αλλά δεν έχω βρει κάποια αναφορά.. ο εργοστασιακός κωδικός ασφαλείας ποιός είναι? αναγράφεται κάπου..?

να κοιτάς εκεί που θες να πας, αλλιώς θα πας εκεί που κοιτάς

Ericsson GA628 - Ericsson SH888 - Ericsson T18 - Nokia 3210 - Ericsson R320 - Nokia 6210 -Samsung SGH_E105 - SE K800i - HTC Diamond - Nokia N97 - iPhone4&iPad2 (Apple© & no looking back)

παιδιά, το προγραμματακι για VoIP στο μαγαζάκι το σταμάτησαν ενώ σχολιάστηκε ως "μη λειτουργικό σε Ν97"... οπότε, false alarm...

Συγνώμη εάν επαναλαμβάνω παλιότερη ερώτηση, αλλά δεν έχω βρει κάποια αναφορά.. ο εργοστασιακός κωδικός ασφαλείας ποιός είναι? αναγράφεται κάπου..?

ο κωδικος ειναι 12345

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγώ παρατήρησα το εξής: Όταν χαθεί το σήμα, (για οποιοδήποτε λόγο) εμφανίζεται μήνυμα προειδοποίησης ότι η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για κλήσεις έκτακτης ανάγκης και ότι θα χρησιμοποιήσει ακόμα και τα διαθέσιμα WLAN προκειμένου να καλέσει.:happy:

Εγώ παρατήρησα το εξής: Όταν χαθεί το σήμα, (για οποιοδήποτε λόγο) εμφανίζεται μήνυμα προειδοποίησης ότι η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για κλήσεις έκτακτης ανάγκης και ότι θα χρησιμοποιήσει ακόμα και τα διαθέσιμα WLAN προκειμένου να καλέσει.:happy:

αυτο με το wlan ειναι το λεγομενο κυψελικο δικτυο?

[sIGPIC][/sIGPIC]

αυτο με το wlan ειναι το λεγομενο κυψελικο δικτυο?

Κυψελικό δίκτυο είναι η μετάφραση του cellular network, δηλαδή το δίκτυο κινητής τηλεφωνία GSM/UMTS. Το WLAN είναι μέσω διαδικτύου.

δεν εχει αφαιρεθει η κατασταση δορυφορων... απλα μολις κλειδωσει δορυφορο τοτε εχεις την επιλογη διαθεσιμη....

και κατι ασχετο... τι ειναι το api bridge??????

κανεις να μας πει τι ειναι το api brige....??????ευχαριστω

ΕΛΕΟΣ....!!!!!!!!!!!!! ΑΚΟΥmobile newbie...!!!!!!:thanks:

WLAN είναι το WiFi (Wireless Local Area Network).

API Bridge είναι το μέσο για να ενσωματώνουν οι developers γραφικά αντικείμενα σε περιβάλλον OSGi, παρμένα από εφαρμογές που δεν έχουν φτιαχτεί σε αυτό το περιβάλλον. Γι αυτό λέγεται και bridge, γιατι γεφυρώνει το χάσμα.

Για το κινητό μας, προφανώς το είδες κάπου σχετικά με java εφαρμογές. ;)

με το προγραμματακι FRING το οποιο περιεχει msn messenger,skype,yahoo messenger κ.α ειχα κανει κληση με skype και λειτουργουσε κανονικοτατα.βεβαια δεν εκανε βιντεο-κληση

White_butter_fly δεν ξερω αν εννοεις κατι αλλο παντως εγω με αυτον τον τροπο δεν αντιμετωπισα καποιο προβλημα...

Όχι, δε μιλάω ούτε για Fring, Nimbuzz και τέτοια.

Είναι integrated στο μενού των επαφών.

Δες στο μαγαζάκι για να καταλάβεις, δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα.

βρήκα και το 1ο bug.....

Έχωντας τα ακουστικά hands free της συσκευής συνδεδεμένα όταν με καλούν δεν ακούγετε ο ήχος κλήσης παρα μόνο μέσα απο τα hands free.

Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος?

ή μήπως υπάρχει πουθενά καμμία ρύθμιση και δεν κατάφερα να την βρώ εγώ?

Άκυρο παιδιά, λάθος δικό μου.....

Αχ και ήμουν έτοιμη να σου πω ότι αυτό δεν είναι bug, είναι "feature" του iPhone! :p :lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

It only ends once. Anything that happens before that is just progress.

Nokia N97 gets even better with a new software update

October 28, 2009

Nokia N97 mini now available in stores

Espoo, Finland. - Nokia has released a new Nokia N97 software update 2.0 that adds new user experience elements and functionalities to the device. The standard version of the Nokia N97 software update 2.0 is available immediately through the PC on the Nokia Software Update website (http://www.nokia.com/softwareupdate), and will be followed by a wide range of country and operator versions over the coming weeks as well as possibility to do the update over-the-air.

Also this week, Nokia N97 mini makes its big debut in stores. With its stainless steel cues, the Nokia N97 mini is designed for style-conscious people who are active with social networks. The device features a tilting 3.2" touch display, QWERTY keyboard and fully customizable homescreen. The Nokia N97 mini features same software with the Nokia N97 and will be in stores with an estimated retail price of EUR 450 before taxes and subsidies.

"In September, 2009, we exceeded 2 million Nokia N97 devices sold, and now introduce the Nokia N97 mini, underscoring the success of the design. We have also listened to consumer feedback about the performance of the device. The Nokia N97 software update 2.0 is a way for us to optimize the device and add new features and functions," said Jose-Luis Martinez, Vice President, Nokia Nseries. "We are also excited about the early feedback that we have received on the Nokia N97 mini, which carries a very similar feature set to the original Nokia N97 and comes in a pocket-friendly size for those out and about."

Among the new experiences available with the free 2.0 software update are:

- 'flip scrolling' has been added in the entire user interface, making scrolling in all views very smooth

- shortcuts to personalized homescreen

- Ovi Maps 3.0 with 3-D maps

- Nokia e-mail (Nokia Messaging)

- Ovi Contacts

- Ovi Store.

Nokia is constantly updating and enhancing its devices with new features, functions and fixes so people can get even more out of their Nokia device even years after buying it. Nokia owners can automatically check for new software by going to Menu > Applications > SW Update and enable automatic checking, or visit http://www.nokia.com/softwareupdate to download the version that is best for them. Additionally, MyNokia members will also receive an SMS when their local version of the software becomes available. People can register to the service at http://www.nokia.com/mynokia.

http://www.nokia.com/press/press-releases/showpressrelease?newsid=1350820

Video: N97 Software Update 2.0

By Carita on 29 October 2009

http://conversations.nokia.com/2009/10/29/video-n97-software-update-2-0/

Αραγε αυτο, Nokia Java Runtime 2.0 for S60, ειναι ενσωματωμενο στην καινουργια αναβαθμιση η χρειαζεται ξανα περασμα ?

btw, οι σελιδες εχουν μειωθει αρκετα. Γινεται καποιο ξεσκαρταρισμα του θεματος ?

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ

Αραγε αυτο, Nokia Java Runtime 2.0 for S60, ειναι ενσωματωμενο στην καινουργια αναβαθμιση η χρειαζεται ξανα περασμα ?

btw, οι σελιδες εχουν μειωθει αρκετα. Γινεται καποιο ξεσκαρταρισμα του θεματος ?

Ναι.

Έγινε ένας ενταντικος καθαρισμός του θέματος τις τελευταίες μέρες.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

βρε παιδιά που είναι το νοκια messaging που προστέθηκε με την αναβάθμιση? Στραβωμάρα έχω που δεν το βλέπω?

Ναι.

Έγινε ένας ενταντικος καθαρισμός του θέματος τις τελευταίες μέρες.

Πολύ καλά έκανες αλλά όχι και να πέφτουμε και στον αριθμό μηνυμάτων!! Ακους εκεί να με δείχνει με μόλις 4 μηνύματα!! :wacko::p

Καλοί μου άνθρωποι,

έχω και εγω το Nokia N97 εδω και 3 μήνες έκανα αναβάθμιση το Firmware 20 και ένα πρόβλημα ΣΟΒΑΡΟ που συνεχίζω να έχω και δεν μπόρεσα μέχρι τώρα με κανένα τρόπο να λύσω....είναι ότι ενω ρυθμίζω να έχω προσωπικούς ήχους σε επαφές μου όταν το κινητό σβύνει σε αδράνεια όποιος με καλέσει καλεί με τον default ήχο Nokia Tune...:mad:

έχουν σπάσει τα νεύρα μου ακόμα και στο Γενικό profile όταν ρυθμίθζω δικό μου ήχο κλήσης πάλι καλεί όταν αδρανοποιείται με τον ήχο Nokia tune.

Προσπάθησα να τον διαγράψω απο το Z και τον φάκελοα Digital ήχοι αλλά μάταια γιατί είναι ασφαλισμένει στην μνήμη rom προφανώς και δεν μπορώ να κάνω τίποτα...:cry:

Παρά τις αναβαθμήσεις, παρά τις ατελείωτες ώρες που ασχολήθηκα να το διορθώσω ΜΑΤΑΙΑ....:mad: :mad::mad::mad:

Γνωρίζει κάποιος κάποια ΛΥΣΗ....πως γίνετε να καλεί σωστά με τον ήχο κλήσης που επιλέγω σε όπια κατάσταση και αν βρίσκετε το κινητό μου και να μην γυρνάει στο Nokia Tune δηλαδή τον προεπιλεγμένο καλασικό ήχο κλήσης της Nokia.

Υ.Σ.

έχω κάνει αρκετά Hard Reset μάταια όλα, ότι και αν δοκίμασα, ότι συνδυασμό και αν έκανα με οτι και αν διάβασα, και ότι και αν έκανα...μνήμη με το νέο firmware έχω αρκετή γύρω στα 45mb στο C

Σας παρακαλώ θερμά υπάρχει κάποια λύση ή να πάω να το πουλήσω και να πάρω το Xperia.....Sony Ericcson....

Αναμένω εναγωνίος κάποια ιδέα, λύση, απάντηση, προσανατολισμό, γνώμη

Σας Ευχαστιστώ.......ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ....;)

το εχω και εγω αυτο το προβλημα που και που καπου ειχα διαβασει οτι υπαρχει προβλημε με καποια αρχεια Mp3 πρεπει να ειναι μεσα σε καποιους παραμετρους αλλα το εχασα το λινκ και δεν εχω κατσει να το ψαξω παλι αμα το βρει κανεις να μας πει.

λοιπον ενα update στο προβλημα μου. Αφου εκανα hard reset kai meta format sto c: moυ εβγαλε 36.1 mb απο 10 που ητανε πριν αλλα τα εβλεπα απο το office, file manager προγγραμα. Στο x-explore προγγραμα μου δειχνει 36.1 mb αλλα οταν παω στο menu tools, device info μου βγαζει total memory 120.7 free memory 28.5 mb ποιο στο καλο ειναι το free memory moυ σε ram?

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνυμάτων.

Στο Χ-plore, η ελεύθερη RAM είναι το D. Από την Διαχείριση Αρχείων βλέπεις μόνο τον αποθηκευτικό χώρο και όχι την RAM. Για πληροφορίες συστήματος πολύ καλά είναι και τα Handy Taskman, Best Taskamn, JBTaskman, Device Info.

Φιλε leontaras αυτο μου θυμισε καποιο παλιο παρομοιο προβλημα,αν δεν κανω λαθος την εποχη του n70.Στο κανει σε αρχεια που εχουν ενα κενο στην αρχη;Αν ναι δοκιμασε να <<κοψεις>> τυχαια ενα mp3 ετσι ωστε το κομματι να μην αρχιζει απο το μηδεν χωρις ηχο αλλα να ακουγετε κατι απο αυτο και ενημερωσε αν εχει αποτελεσμα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Καταρχάς ευχαριστώ θερμά καλοί μου άνθρωποι,

για το ενδιαδέρον σας....για το πρόβλημα μου

Οχι δεν είναι θέμα MP3 ότι ήχο κλήσης και ανα χρησιμοποιήσω το ίδο κάνει [aac]....χωρίς κενά κ.λ.π το ίδο κάνει χρησιμοποιεί τον Nokia tune όταν είναι σε αδράνεια, αν δεν είναι σε αδράνεια δουλεύει κανονικότατα....

ΕΡΩΤΗΣΗ στα δικά σας Ν97 έχετε ρυθμίσει στις επαφές να χτυπάει με άλλους ήχους και πάντα ακούγετε αυτός που επιλέξατε ή ακούγετε ο κλασικός default Nokia Tune...

όταν είναι σε αδράνεια [μαύρη οθόνη - screen saving]

Υ.Σ.

Μόλις πήγα και στο Nokia Center και μου είπανε ότι δεν έχουν κάποια τεχνική οδηγία για τέτοια βλάβη bug, όμως έχω βρεί πάρα πολλά threads που αναφέρουν το πρόβλημα...

Σας παρακαλώ βοηθήστε τον πτωχό....κάποια άλλη ιδέα, λύση, άποψη...

Ευχαριστώ θερμά

Ναι.

Συγγνωμη, αλλα δεν καταλαβα την απαντηση. Ναι, ειναι στην αναβαθμιση η Ναι, χρειαζεται ξανα περασμα ?

Στο μεταξυ συνεχιζει να κανει το εξης κουφο! Την πρωτη φορα που το συνδεω με το pc μου αναβει 3 διαδοχικες φορες η επιλογη "pc suite" και αφου την επιλεξω, συνδεεται αλλα ΔΕΝ φορτιζει. Το βγαζω, το ξαναβαζω αναβει αμεσως το λαμπακι φορτισης στη συνεχεια το μηνυμα φορτισης και μετα η επιλογη "pc suite". ???

Τελικα χαιρομαι που το τηλεφωνο μας μετα την τελευταια αναβαθμιση δεν εχει ισοπεδωθει σαν ξεχωριστη προσωπικοτητα αλλα κρατα την διαφορετικοτητα του για τον καθενα μας...:lol:

EDIT: Μηπως ξερουμε σε ποιο φακελλο πρεπει να μπει ενας ηχος για να φαινεται στους προς επιλογη ηχους κλησης ?

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ

Ας αναφέρω κι εγώ τις εντυπώσεις μου από το νέο firmware, μετά τον αρχικό εκνευρισμό μου που αναγκάστηκα να κάνω hard reset και εγκατάσταση τα πάντα από την αρχή (το οποίο όμως μου βγήκε σε καλό, καθώς κέρδισα πάρα πολλά MB, σε αποθηκευτικό χώρο, όταν πριν είχα μόλις 5MB ελεύθερα).

Τα θετικά:

1) Περισσότερος ελεύθερος χώρος στη μνήμη τηλεφώνου.

2) Περισσότερη ελεύθερη RAM. Ακόμη και με πολλές και απαιτητικές εφαρμογές ανοιχτές, δεν έπεσα ποτέ κάτω από 20ΜB, όταν πριν έφτανα ακόμη και στα 4 με αποτέλεσμα να μου τις κλείνει όλες το λειτουργικό. Προφανώς εφάρμοσαν κάποιο είδος virtual memory, ή βελτίωσαν την ήδη υπάρχουσα (demand paging το έλεγαν στo S60 3rd edition FP1).

3) Μεγάλη αύξηση της ταχύτητας παντού. Αυτό σχετίζεται προφανώς άμεσα με την αύξηση τόσο της ελεύθερης μνήμης τηλεφώνου όσο και της ελεύθερης RAM.

4) Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που γίνεται η επιλογή των εικονιδίων στο μενού. Ενώ πριν φωτιζόταν στιγμιαία το εικονίδιο και περίμενες μέχρι να ξεκινήσει η εφαρμογή, με αποτέλεσμα να μην ξέρεις αν επιλέχθηκε πράγματι και να το ξαναπατάς, τώρα παραμένει φωτισμένο μέχρι την εκκίνηση της εφαρμογής. Έτσι είσαι σίγουρος πως πάτησες σωστά, αλλά και ο χρόνος που μεσολαβεί σου φαίνεται πολύ λιγότερος από ότι είναι στην πραγματικότητα (που κι αυτός έχει βέβαια μειωθεί θεαματικά).

5) Καλύτερη απόκριση της οθόνης, όπως αναφέρθηκε κι από άλλους, πράγμα που αποδεικνύει πως η απόκριση δεν είναι θέμα τεχνολογίας οθόνης (resistive vs capacitive), αλλά του hardware και του software που την υποστηρίζει. Προσωπικά, προτιμώ τις resistive από τις capacitive, γιατί σου δίνουν πολύ περισσότερες δυνατότητες. Και με ένα καλό screen protector (χρησιμοποιώ το Martin Fields, δοκιμάστε το και δε θα χάσετε), έχεις την ψευδαίσθηση της capacitive οθόνης, με όλα όμως τα πλεονεκτήματα της resistive (δυνατότητα χρήσης γραφίδας ή του νυχιού σου, κλπ).

6) Οι αριθμοί εμφανίζονται και με παρατεταμένη πίεση του αντίστοιχου πλήκτρου, χωρίς να χρειαστεί να πατήσεις πρώτα το πλήκτρο με το βελάκι.

7) Κάτι που δεν έχει αναφερθεί, και είμαι σίγουρος πως λίγοι το έχετε ανακαλύψει, είναι η επιστροφή (επιτέλους) της αντιγραφής και επικόλλησης. Το μολυβάκι των παλιών S60 επανήλθε και είναι πλέον στη θέση του Shift. Πατήστε το παρατεταμένα και θα δείτε τα software keys να αλλάζουν σε «αντιγραφή» και «επικόλληση» αν έχετε ήδη επιλέξει κείμενο (η επιλογή γίνεται με πατημένο το ίδιο πλήκτρο και χρήση του touchpad), ή μόνο «επικόλληση» σε άλλη περίπτωση.

8) Το scrolling σε λίστες με χρήση της μπάρας είναι πλέον πολύ ομαλότερο. Θετική λεπτομέρεια η εμφάνιση του πρώτου γράμματος στο κέντρο της οθόνης όταν κάνεις scrolling στις επαφές με τη μπάρα.

Τα έτσι κι έτσι:

1) Καλό το kinetic scrolling στις επαφές και στο κεντρικό μενού, θα προτιμούσα όμως να μην υπήρχε στις λίστες και στα μενού του λειτουργικού και των εφαρμογών (ή έστω να υπήρχε τρόπος απενεργοποίησής τους). Συνήθιζα να σέρνω το δάχτυλό μου προς τα κάτω και να περνάω από όλα τα στοιχεία μέχρι αυτό που ήθελα να επιλέξω, το οποίο και επέλεγα με δεύτερο πάτημα, πράγμα που βέβαια δε γίνεται πιά. Τώρα είμαι πλέον αναγκασμένος να το επιλέγω με τη μία, και εκτός από το ότι το διασκεδάζω λιγότερο έτσι, κάποιες φορές τυχαίνει και να αστοχώ (πράγμα που φυσικά ήταν αδύνατο να συμβεί με τον προηγούμενο τρόπο).

Τα αρνητικά:

1) Έχει αναφερθεί κι από άλλους, αυτό το εφέ που κάνει το kinetic scrolling όταν φτάνεις στο τέλος της λίστας (αυτό το χοροπηδηχτό), μπορεί να είναι εντυπωσιακό την πρώτη φορά που θα το δεις, όμως δεν παύει να είναι εξαιρετικά αντιλειτουργικό και εκνευριστικό. Αντί να επιλέγεις κατευθείαν αυτό που θέλεις, πρέπει να περιμένεις πρώτα να σταματήσει να χοροπηδάει η λίστα.

2) Δε διορθώθηκε το πρόβλημα με την ανοιχτή ακρόαση.

3) Και σε αυτήν την έκδοση του firmware δε διόρθωσαν το ηλίθιο bug με τα τονισμένα κεφαλαία ελληνικά. Εφόσον είναι κάτι που προφανώς επηρεάζει μόνο την ελληνική έκδοση, είναι πολύ πιθανόν να μην το έχουν καν υπόψη τους, παρόλο που έχω ενημερώσει την απαράδεκτη Alpha Copy εδώ και 4 μήνες.

Συνοψίζοντας, επιτέλους το Ν97 απέκτησε την πρώτη release έκδοση του firmware. Ναι, αυτή είναι η v1.0 (παρόλο που την ονομάζουν v2.0), και όλες οι υπόλοιπες ήταν οι beta εκδόσεις v0.x. Και εμείς οι beta testers...

Leontaras, αυτό που λες συμβαίνει όταν για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι δυνατή η εκτέλεση του ήχου κλήσης που έχεις ορίσει εσύ. Μου το έχει κάνει και μένα κάποιες ελάχιστες φορές.Δοκίμασε να μεταφέρεις το συγκεκριμένο ήχο στην κεντρική μνήμη ή να τον μικρύνεις αν είναι πολύ μεγάλος. Το πιο πιθανό είναι πως δεν ευθύνεται το λειτουργικό αλλά κάποια άλλη εφαρμογή που τρέχει εκείνη τη στιγμή και κάνει αδύνατη την πρόσβαση στη μνήμη. Θα ήταν χρήσιμο αν μας έδινες πληροφορίες για τις εφαρμογές που τρέχουν, και για τον ήχο κλήσης (μέγεθος, format, bitrate, κλπ).

Δεν ξέρω αν κατάλαβες πως αυτό που πήγες να κάνεις είναι να σβήσεις τον default ήχο από τη ROM. :lol: