Jump to content

[Επίσημο] Nokia N97


Itchrist86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

βρε παιδιά που είναι το νοκια messaging που προστέθηκε με την αναβάθμιση? Στραβωμάρα έχω που δεν το βλέπω?

 

Ναι.

Έγινε ένας ενταντικος καθαρισμός του θέματος τις τελευταίες μέρες.

 

Πολύ καλά έκανες αλλά όχι και να πέφτουμε και στον αριθμό μηνυμάτων!! Ακους εκεί να με δείχνει με μόλις 4 μηνύματα!! :wacko::p

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλοί μου άνθρωποι,

έχω και εγω το Nokia N97 εδω και 3 μήνες έκανα αναβάθμιση το Firmware 20 και ένα πρόβλημα ΣΟΒΑΡΟ που συνεχίζω να έχω και δεν μπόρεσα μέχρι τώρα με κανένα τρόπο να λύσω....είναι ότι ενω ρυθμίζω να έχω προσωπικούς ήχους σε επαφές μου όταν το κινητό σβύνει σε αδράνεια όποιος με καλέσει καλεί με τον default ήχο Nokia Tune...:mad:

 

έχουν σπάσει τα νεύρα μου ακόμα και στο Γενικό profile όταν ρυθμίθζω δικό μου ήχο κλήσης πάλι καλεί όταν αδρανοποιείται με τον ήχο Nokia tune.

 

Προσπάθησα να τον διαγράψω απο το Z και τον φάκελοα Digital ήχοι αλλά μάταια γιατί είναι ασφαλισμένει στην μνήμη rom προφανώς και δεν μπορώ να κάνω τίποτα...:cry:

 

Παρά τις αναβαθμήσεις, παρά τις ατελείωτες ώρες που ασχολήθηκα να το διορθώσω ΜΑΤΑΙΑ....:mad: :mad::mad::mad:

 

Γνωρίζει κάποιος κάποια ΛΥΣΗ....πως γίνετε να καλεί σωστά με τον ήχο κλήσης που επιλέγω σε όπια κατάσταση και αν βρίσκετε το κινητό μου και να μην γυρνάει στο Nokia Tune δηλαδή τον προεπιλεγμένο καλασικό ήχο κλήσης της Nokia.

 

Υ.Σ.

έχω κάνει αρκετά Hard Reset μάταια όλα, ότι και αν δοκίμασα, ότι συνδυασμό και αν έκανα με οτι και αν διάβασα, και ότι και αν έκανα...μνήμη με το νέο firmware έχω αρκετή γύρω στα 45mb στο C

 

Σας παρακαλώ θερμά υπάρχει κάποια λύση ή να πάω να το πουλήσω και να πάρω το Xperia.....Sony Ericcson....

 

Αναμένω εναγωνίος κάποια ιδέα, λύση, απάντηση, προσανατολισμό, γνώμη

 

Σας Ευχαστιστώ.......ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ....;)

Link to comment
Share on other sites

το εχω και εγω αυτο το προβλημα που και που καπου ειχα διαβασει οτι υπαρχει προβλημε με καποια αρχεια Mp3 πρεπει να ειναι μεσα σε καποιους παραμετρους αλλα το εχασα το λινκ και δεν εχω κατσει να το ψαξω παλι αμα το βρει κανεις να μας πει.

 

λοιπον ενα update στο προβλημα μου. Αφου εκανα hard reset kai meta format sto c: moυ εβγαλε 36.1 mb απο 10 που ητανε πριν αλλα τα εβλεπα απο το office, file manager προγγραμα. Στο x-explore προγγραμα μου δειχνει 36.1 mb αλλα οταν παω στο menu tools, device info μου βγαζει total memory 120.7 free memory 28.5 mb ποιο στο καλο ειναι το free memory moυ σε ram?

 

 

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνυμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Στο Χ-plore, η ελεύθερη RAM είναι το D. Από την Διαχείριση Αρχείων βλέπεις μόνο τον αποθηκευτικό χώρο και όχι την RAM. Για πληροφορίες συστήματος πολύ καλά είναι και τα Handy Taskman, Best Taskamn, JBTaskman, Device Info.
Link to comment
Share on other sites

Φιλε leontaras αυτο μου θυμισε καποιο παλιο παρομοιο προβλημα,αν δεν κανω λαθος την εποχη του n70.Στο κανει σε αρχεια που εχουν ενα κενο στην αρχη;Αν ναι δοκιμασε να <<κοψεις>> τυχαια ενα mp3 ετσι ωστε το κομματι να μην αρχιζει απο το μηδεν χωρις ηχο αλλα να ακουγετε κατι απο αυτο και ενημερωσε αν εχει αποτελεσμα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς ευχαριστώ θερμά καλοί μου άνθρωποι,

για το ενδιαδέρον σας....για το πρόβλημα μου

 

Οχι δεν είναι θέμα MP3 ότι ήχο κλήσης και ανα χρησιμοποιήσω το ίδο κάνει [aac]....χωρίς κενά κ.λ.π το ίδο κάνει χρησιμοποιεί τον Nokia tune όταν είναι σε αδράνεια, αν δεν είναι σε αδράνεια δουλεύει κανονικότατα....

 

ΕΡΩΤΗΣΗ στα δικά σας Ν97 έχετε ρυθμίσει στις επαφές να χτυπάει με άλλους ήχους και πάντα ακούγετε αυτός που επιλέξατε ή ακούγετε ο κλασικός default Nokia Tune...

όταν είναι σε αδράνεια [μαύρη οθόνη - screen saving]

 

Υ.Σ.

Μόλις πήγα και στο Nokia Center και μου είπανε ότι δεν έχουν κάποια τεχνική οδηγία για τέτοια βλάβη bug, όμως έχω βρεί πάρα πολλά threads που αναφέρουν το πρόβλημα...

 

Σας παρακαλώ βοηθήστε τον πτωχό....κάποια άλλη ιδέα, λύση, άποψη...

 

Ευχαριστώ θερμά

Link to comment
Share on other sites

Ναι.

 

Συγγνωμη, αλλα δεν καταλαβα την απαντηση. Ναι, ειναι στην αναβαθμιση η Ναι, χρειαζεται ξανα περασμα ?

 

Στο μεταξυ συνεχιζει να κανει το εξης κουφο! Την πρωτη φορα που το συνδεω με το pc μου αναβει 3 διαδοχικες φορες η επιλογη "pc suite" και αφου την επιλεξω, συνδεεται αλλα ΔΕΝ φορτιζει. Το βγαζω, το ξαναβαζω αναβει αμεσως το λαμπακι φορτισης στη συνεχεια το μηνυμα φορτισης και μετα η επιλογη "pc suite". ???

Τελικα χαιρομαι που το τηλεφωνο μας μετα την τελευταια αναβαθμιση δεν εχει ισοπεδωθει σαν ξεχωριστη προσωπικοτητα αλλα κρατα την διαφορετικοτητα του για τον καθενα μας...:lol:

 

EDIT: Μηπως ξερουμε σε ποιο φακελλο πρεπει να μπει ενας ηχος για να φαινεται στους προς επιλογη ηχους κλησης ?

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ
Link to comment
Share on other sites

Ας αναφέρω κι εγώ τις εντυπώσεις μου από το νέο firmware, μετά τον αρχικό εκνευρισμό μου που αναγκάστηκα να κάνω hard reset και εγκατάσταση τα πάντα από την αρχή (το οποίο όμως μου βγήκε σε καλό, καθώς κέρδισα πάρα πολλά MB, σε αποθηκευτικό χώρο, όταν πριν είχα μόλις 5MB ελεύθερα).

 

Τα θετικά:

1) Περισσότερος ελεύθερος χώρος στη μνήμη τηλεφώνου.

2) Περισσότερη ελεύθερη RAM. Ακόμη και με πολλές και απαιτητικές εφαρμογές ανοιχτές, δεν έπεσα ποτέ κάτω από 20ΜB, όταν πριν έφτανα ακόμη και στα 4 με αποτέλεσμα να μου τις κλείνει όλες το λειτουργικό. Προφανώς εφάρμοσαν κάποιο είδος virtual memory, ή βελτίωσαν την ήδη υπάρχουσα (demand paging το έλεγαν στo S60 3rd edition FP1).

3) Μεγάλη αύξηση της ταχύτητας παντού. Αυτό σχετίζεται προφανώς άμεσα με την αύξηση τόσο της ελεύθερης μνήμης τηλεφώνου όσο και της ελεύθερης RAM.

4) Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που γίνεται η επιλογή των εικονιδίων στο μενού. Ενώ πριν φωτιζόταν στιγμιαία το εικονίδιο και περίμενες μέχρι να ξεκινήσει η εφαρμογή, με αποτέλεσμα να μην ξέρεις αν επιλέχθηκε πράγματι και να το ξαναπατάς, τώρα παραμένει φωτισμένο μέχρι την εκκίνηση της εφαρμογής. Έτσι είσαι σίγουρος πως πάτησες σωστά, αλλά και ο χρόνος που μεσολαβεί σου φαίνεται πολύ λιγότερος από ότι είναι στην πραγματικότητα (που κι αυτός έχει βέβαια μειωθεί θεαματικά).

5) Καλύτερη απόκριση της οθόνης, όπως αναφέρθηκε κι από άλλους, πράγμα που αποδεικνύει πως η απόκριση δεν είναι θέμα τεχνολογίας οθόνης (resistive vs capacitive), αλλά του hardware και του software που την υποστηρίζει. Προσωπικά, προτιμώ τις resistive από τις capacitive, γιατί σου δίνουν πολύ περισσότερες δυνατότητες. Και με ένα καλό screen protector (χρησιμοποιώ το Martin Fields, δοκιμάστε το και δε θα χάσετε), έχεις την ψευδαίσθηση της capacitive οθόνης, με όλα όμως τα πλεονεκτήματα της resistive (δυνατότητα χρήσης γραφίδας ή του νυχιού σου, κλπ).

6) Οι αριθμοί εμφανίζονται και με παρατεταμένη πίεση του αντίστοιχου πλήκτρου, χωρίς να χρειαστεί να πατήσεις πρώτα το πλήκτρο με το βελάκι.

7) Κάτι που δεν έχει αναφερθεί, και είμαι σίγουρος πως λίγοι το έχετε ανακαλύψει, είναι η επιστροφή (επιτέλους) της αντιγραφής και επικόλλησης. Το μολυβάκι των παλιών S60 επανήλθε και είναι πλέον στη θέση του Shift. Πατήστε το παρατεταμένα και θα δείτε τα software keys να αλλάζουν σε «αντιγραφή» και «επικόλληση» αν έχετε ήδη επιλέξει κείμενο (η επιλογή γίνεται με πατημένο το ίδιο πλήκτρο και χρήση του touchpad), ή μόνο «επικόλληση» σε άλλη περίπτωση.

8) Το scrolling σε λίστες με χρήση της μπάρας είναι πλέον πολύ ομαλότερο. Θετική λεπτομέρεια η εμφάνιση του πρώτου γράμματος στο κέντρο της οθόνης όταν κάνεις scrolling στις επαφές με τη μπάρα.

 

Τα έτσι κι έτσι:

1) Καλό το kinetic scrolling στις επαφές και στο κεντρικό μενού, θα προτιμούσα όμως να μην υπήρχε στις λίστες και στα μενού του λειτουργικού και των εφαρμογών (ή έστω να υπήρχε τρόπος απενεργοποίησής τους). Συνήθιζα να σέρνω το δάχτυλό μου προς τα κάτω και να περνάω από όλα τα στοιχεία μέχρι αυτό που ήθελα να επιλέξω, το οποίο και επέλεγα με δεύτερο πάτημα, πράγμα που βέβαια δε γίνεται πιά. Τώρα είμαι πλέον αναγκασμένος να το επιλέγω με τη μία, και εκτός από το ότι το διασκεδάζω λιγότερο έτσι, κάποιες φορές τυχαίνει και να αστοχώ (πράγμα που φυσικά ήταν αδύνατο να συμβεί με τον προηγούμενο τρόπο).

 

Τα αρνητικά:

1) Έχει αναφερθεί κι από άλλους, αυτό το εφέ που κάνει το kinetic scrolling όταν φτάνεις στο τέλος της λίστας (αυτό το χοροπηδηχτό), μπορεί να είναι εντυπωσιακό την πρώτη φορά που θα το δεις, όμως δεν παύει να είναι εξαιρετικά αντιλειτουργικό και εκνευριστικό. Αντί να επιλέγεις κατευθείαν αυτό που θέλεις, πρέπει να περιμένεις πρώτα να σταματήσει να χοροπηδάει η λίστα.

2) Δε διορθώθηκε το πρόβλημα με την ανοιχτή ακρόαση.

3) Και σε αυτήν την έκδοση του firmware δε διόρθωσαν το ηλίθιο bug με τα τονισμένα κεφαλαία ελληνικά. Εφόσον είναι κάτι που προφανώς επηρεάζει μόνο την ελληνική έκδοση, είναι πολύ πιθανόν να μην το έχουν καν υπόψη τους, παρόλο που έχω ενημερώσει την απαράδεκτη Alpha Copy εδώ και 4 μήνες.

 

Συνοψίζοντας, επιτέλους το Ν97 απέκτησε την πρώτη release έκδοση του firmware. Ναι, αυτή είναι η v1.0 (παρόλο που την ονομάζουν v2.0), και όλες οι υπόλοιπες ήταν οι beta εκδόσεις v0.x. Και εμείς οι beta testers...

 

 

Leontaras, αυτό που λες συμβαίνει όταν για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι δυνατή η εκτέλεση του ήχου κλήσης που έχεις ορίσει εσύ. Μου το έχει κάνει και μένα κάποιες ελάχιστες φορές.Δοκίμασε να μεταφέρεις το συγκεκριμένο ήχο στην κεντρική μνήμη ή να τον μικρύνεις αν είναι πολύ μεγάλος. Το πιο πιθανό είναι πως δεν ευθύνεται το λειτουργικό αλλά κάποια άλλη εφαρμογή που τρέχει εκείνη τη στιγμή και κάνει αδύνατη την πρόσβαση στη μνήμη. Θα ήταν χρήσιμο αν μας έδινες πληροφορίες για τις εφαρμογές που τρέχουν, και για τον ήχο κλήσης (μέγεθος, format, bitrate, κλπ).

Δεν ξέρω αν κατάλαβες πως αυτό που πήγες να κάνεις είναι να σβήσεις τον default ήχο από τη ROM. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καλησπέρα και από μένα!! Είμαι και εγώ ένας απ' αυτούς έχω να πώ αρκετά καλά λόγια για το νέο firmwire και ελπίζω η μαμά NOKIA τουλάχιστον (και τώρα που έρχεται επίσημα στην ελλάδα και η alpha copy πάει διακοπές) το προσεχές -το πολύ- εξάμηνο να μας βγάλει νέο firmwire και να τελειοποιήσει και τα τελευταία ψεγάδια!! Το θέμα μου έιναι άλλο όμως.....και έχει να κάνει με την κάμερα!! μπορεί μερικούς από εσας να σας το έχει εμφανίσει....και θα ήθελα την γνώμη σας ή την συμβουλή σας!! όταν βγάζω νυχτερινές φωτογραφίες στα αριστερά της οθόνης εμφανίζεται μα ΠΑΝΤΑ μια λευκή γραμμή.....το έχω παει στα Nokia shop και μού είπαν οτι δεν έχουν κάποια ενήμερωση για αυτό και να περιμένω το νέο firmwire μήπως το διορθώσει....αλλα όμως και μετα απο hard reset και install του νέου firmwire το πρόβλημα παραμένει!!καμιά γνώμη επί του θέματος.....:help:
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καλησπέρα και από μένα!! Είμαι και εγώ ένας απ' αυτούς έχω να πώ αρκετά καλά λόγια για το νέο firmwire και ελπίζω η μαμά NOKIA τουλάχιστον (και τώρα που έρχεται επίσημα στην ελλάδα και η alpha copy πάει διακοπές) το προσεχές -το πολύ- εξάμηνο να μας βγάλει νέο firmwire και να τελειοποιήσει και τα τελευταία ψεγάδια!! Το θέμα μου έιναι άλλο όμως.....και έχει να κάνει με την κάμερα!! μπορεί μερικούς από εσας να σας το έχει εμφανίσει....και θα ήθελα την γνώμη σας ή την συμβουλή σας!! όταν βγάζω νυχτερινές φωτογραφίες στα αριστερά της οθόνης εμφανίζεται μα ΠΑΝΤΑ μια λευκή γραμμή.....το έχω παει στα Nokia shop και μού είπαν οτι δεν έχουν κάποια ενήμερωση για αυτό και να περιμένω το νέο firmwire μήπως το διορθώσει....αλλα όμως και μετα απο hard reset και install του νέου firmwire το πρόβλημα παραμένει!!καμιά γνώμη επί του θέματος.....:help:

εχει αναφερθει πολλες φορες. οφειλεται στο φλας που ειναι πολυ κοντα στην καμερα

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

και μήπως έχεις καμια ίδεα φίλε μου πως λύνεται?...τους είπα εγώ όταν πήγα στα Nokia shop...μήπως χρειάστεί να αλλάξουμε τους φακούς ή κατι στο φλάς....και μου έιπαν όχι προς το παρόν!!και έιναι βλακεία τώρα αυτό το πράγμα....να πας κάπου έξω βράδυ και να θές να βγάλεις μια φωτό και να σου την χαλάει........γιατί η κάμερα γενικά είναι μια χαρά,δεν έχω παράπονο....αλλά......
Link to comment
Share on other sites

και μήπως έχεις καμια ίδεα φίλε μου πως λύνεται?...τους είπα εγώ όταν πήγα στα Nokia shop...μήπως χρειάστεί να αλλάξουμε τους φακούς ή κατι στο φλάς....και μου έιπαν όχι προς το παρόν!!και έιναι βλακεία τώρα αυτό το πράγμα....να πας κάπου έξω βράδυ και να θές να βγάλεις μια φωτό και να σου την χαλάει........γιατί η κάμερα γενικά είναι μια χαρά,δεν έχω παράπονο....αλλά......

 

οσες φορες αναφερθηκε στο φορουμ, κανεις δεν προτεινε καποια λυση. και εγω εχω το ιδιο προβλημα και λυση δεν εχω βρει. ειναι πραγματικα σπαστικο και ενα απο τα μεγαλυτερα μειον της συσκευης

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

εγώ πάντως αύριο θα το πάω ξανά στα Nokia shops (ελληνικού),γιατί στην περιοχή μου είναι οι μόνοι έστω και λίγο σχετικοί...και θα τους πώ....ανοίχτε το και δείτε το....ή αλλάξτε του όλο το σύνολο της κάμερας + το κλιπάκι της κάμερας για να μην ξαναγρατζουνίζεται πάλι!!
Link to comment
Share on other sites

Εαν καθαρισεις καλα την καμερα το φενομενο αυτο σχεδον εξαλείφεται

 

ειναι θεμα βρωμικης καμερας δηλαδη?πως δεν εχει αναφερθει ξανα εδω?

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

panos277.....το έχω διαβάσει και εγώ αυτό περί καθαρισμού....εχω καθαρίσει και το φλας+καμερα....και με το πανάκι της Nokia και με άλλα 2 διαφορετικά....μεχρι και υγρό μαντηλάκι που χρησιμοποιούμε για τις οθονές των PC+γιαλιών...το έχω κάνει...:wacko:
Link to comment
Share on other sites

μα αν ηταν θεμα καθαριοτητας δεν θα εβγαιναν ασπρες οι φωτογραφιες. θα εβγαιναν η μαυρες η με στιγματα.
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω, το εχουν αναφερει και αλλοι,δεν θυμαμε αν το ειχα διαβασει εδω.. σε εμενα παντως οποτε το εκανα δουλευε..
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω, το εχουν αναφερει και αλλοι,δεν θυμαμε αν το ειχα διαβασει εδω.. σε εμενα παντως οποτε το εκανα δουλευε..

 

σε εμενα οσο και αν το προσπαθησα δεν βοηθησε καθολου

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Ας μη ξεχασουμε να πουμε οτι με τη νεα αναβαθμιση οταν πας να τραβηξεις φωτο...πλεον χρησιμοποιουνται τα 3/4 της οθονης.... για να υπαρχουν διαθεσιμες εφαρμογες της καμερας.
ΕΛΕΟΣ....!!!!!!!!!!!!! ΑΚΟΥmobile newbie...!!!!!!:thanks:
Link to comment
Share on other sites

Καλε μου φίλε terrestial,

σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.;)

 

Σου παραθέτω τα στοιχεία:

 

1. Δεν τρέχει καμία background εφαρμογή όταν κάνω κλήση στο κινητό μου το έχω ελέξει επανειλημένα απο το menu το μόνο που υπάρχει είναι το Menu και η Αρχική οθόνη.

 

2. Τον ήχο [ήχους] τους έχω εγκαταστήσει μέσα στον C: δηλαδή στον κάρτα μνήμης του κινητού και πολύ συγκεκρκιμένα στο C/Data/Sounds/Digital

 

3. Τους έχω και στις 2 μορφές δηλαδή aac & mp3 [τον είχα και σε wav]

 

4. O συγκεκριμένος που δοκιμάζω είναι ο Εθνικός μας ύμνος.

Ανάλυση:

- Format : libfaad

- Channels : 2 (Stereo)

- Bit Rate: 67.53 kbps

- Sample Rate: 44100 Hz

- File Size: 0.35MB

- Duration: 00:00:46

 

5. Χρησιμοποίησα και αντίστοιχους ήχους για ήχο επαφής απο την ROM δηλαδή τους μόνιμα εκγατεστημένους ήχους της Nokia αλλά και πάλι χτυπούσε ορισμένες φορές όταν ήταν σε αδράνεια ο Nokia tune δηλαδή ο default.

 

6. Μέσα στην τρέλα και τον θυμό μου προσπάθησα απεγνωσμένα μπας και βρώ οποιοδήποτε τρόπο να καταστρέψω τον Nokia tune ακόμα και απο την ROM :mad:

Ξέρω ίσως να μην γίνετε αλλά η τρέλα είναι τρέλα...σχιζοφρένεια...:mad::angry::rocket:

 

7. Ότι και αν δοκίμασα το πρόβλημα μου παραμένει ίσως να οφείλετε στην διάσταση των φωτογραφιών που έχω βάλει όταν γίνετε η κλήση, ίσως στο ότι έχω ενεργοποιημένη την ομιλία ποιός με καλεί....δεν ξέρω ίσως διάφοροι συνδυασμοί αυτών..

 

8. Είναι πάντως απαράδεκτο γιατί με το παλιό καλό μου P910i έκανα παπάδες σε αυτό το ζήτημα διαχείρισης ήχων κλήσης σε επαφές και ομάδες...σε όποια επέκταση γουστάριζα χωρίς καμία ιδιαίτερη γνώση....

 

Τέλος πάντων έχω διαπιστώσει ότι γενικά πολλοί ξένοι έχουν παρόμοιο πρόβλημα, αλλά κανείς σε αυτό το Thread δεν αναφέρει αν υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα, δηλαδή αν λειτουργούν κανονικά οι ήχοι κλήσης επαφών που έχετε ορίσει σε οποιαδήποτε μορφή ήχου και συνήθως είναι η διαδεδομένη mp3.

 

Πλην εσού terrestial που ανέφερες ότι κάποιες φορές στο έκανε...;)

 

Πάντως αν είναι κάποιος έμπειρος ας μας δώσει τα φώτα του...θα είμουν ιδιαίτερα ευγνώμων...:shifty:

Link to comment
Share on other sites

Leontaras, εμένα μου το έχει εμφανίσει πολύ λίγες φορές (και να φανταστείς ότι έχω τον ήχο κλήσης στο E). Μου φαίνεται περίεργο που σου το κάνει συνεχώς. Το αρχείο ήχου είναι μια χαρά, δεν μπορεί να δημιουργεί αυτό το πρόβλημα (παρεμπιπτόντως, η 28η Οκτωβρίου πέρασε :p). Κάτι άλλο πρέπει να φταίει. Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις την εκφώνηση ονόματος. Ή να μειώσεις το μέγεθος των φωτογραφιών.
Link to comment
Share on other sites

Καλέ μου φίλε terrestial,

δοκίμασα με ενεργή οθόνη όλα οκ

δοκίμασα με ανενεργή οθόνη πάλι ο Nokia tune ήχος χτύπησε.

 

2. δοκιμή

 

δοκίμασα με ενεργή οθόνη χωρίς φωτογραφία κλήσης ολα οκ

δοκίμασα με ανενεργή οθόνη χωρίς φωτογραφία ολα οκ.

 

Πιθανολογώ ΧΩΡΙΣ να θριαμβολογώ ότι πρέπει να οφείλετε στην διάσταση των εικόνων.

 

Θα κάνω και άλλες δοκιμές. Το μόνο που θα ήθελα να ξέρω ποιά είναι η σωστή και ακριβή διάσταση φωτογραφιών κλήσεων ?

 

Φιλικά

Ευχαριστώ ;)

 

Καλέ μου φίλε terrestial,

δοκίμασα με ενεργή οθόνη όλα οκ

δοκίμασα με ανενεργή οθόνη πάλι ο Nokia tune ήχος χτύπησε.

 

2. δοκιμή

 

δοκίμασα με ενεργή οθόνη χωρίς φωτογραφία κλήσης ολα οκ

δοκίμασα με ανενεργή οθόνη χωρίς φωτογραφία ολα οκ.

 

Πιθανολογώ ΧΩΡΙΣ να θριαμβολογώ ότι πρέπει να οφείλετε στην διάσταση των εικόνων.

 

Θα κάνω και άλλες δοκιμές. Το μόνο που θα ήθελα να ξέρω ποιά είναι η σωστή και ακριβή διάσταση φωτογραφιών κλήσεων ?

 

Φιλικά

Ευχαριστώ ;)

 

 

Λοιπόν διαπιστώνω ενώ μου πέσανε μια τούφα μαλιά,

με δεκάδες Hard reset, με τροποποιήσεις συνδυασμούς και ότι άλλο βάλει ο νού σας ότι το πρόβλημα προέρχετε απο τις διαστάσεις της εικόνας που χρησιμοποιούντε για κλήση και βασικότερα με το μέγεθος του φωτογραφικού αρχείου.

 

Τα σωστά προς το παρών μεγέθη για φωτογραφία κλήσης είναι:

- Αρχείο: JPG

- With: 360 pixels

- Height: 360 pixels

- Y dpi: 72 dpi

- X dpi: 72 dpi

- Size in memory: 595 KB

- Type: 24 - Bit RGB

 

ΠΙΘΑΝΗ ΛΥΣΗ υποψιάζομε μέχρι νεοτέρας....:cool:

Αυτά προς το παρών για να μην χτυπάει ο Nokia tune ήχος κλήσης [προφανώς όταν είναι βαριά δηλ. μεγάλη σε χωριτικότητα η φωτογραφία δεν μπορεί να την διαχειριστεί άμεσα και έτσι πιθανόν επιλέγει τον πιο σύντομο ήχο κλήσης που είναι ο προεπιλεγμένος Nokia tune]

 

Αυτά τα ολίγα μέχρι νεοτέρας...

Link to comment
Share on other sites

Γνωστό πρόβλημα των Symbian S60 από την εποχή που είχα το N71. Παρουσιάζεται όταν γενικά, το σύστημα επειδή είναι απασχολημένο με κάτι άλλο (στην περίπτωση σου δοκιμάζει άραγε να κάνει resize την φωτογραφία του καλούντος; Ποίος ξέρει..) δεν έχει χρόνο ώστε να αναπαράγει και τον ήχο κλήσης που έχεις επιλέξει οπότε γυρίζει στο default Nokia tune το οποίο θεωρεί safest choice.

 

Ερώτηση: Αν σας κάνει κανείς μια πολύ γρήγορη αναπάντητη κλήση (πχ. χτύπημα μια φορά) – προλαβαίνει το N97 να σας ειδοποιήσει ή την τρώει όπως συμβαίνει στα N71 και E60 δίχως να παίζει κανέναν ήχο κλήσης; (οπότε μαθαίνεις ότι κάποιος σου έκανε αναπάντητη μόνο από το call log όταν κοιτάξεις την συσκευή).

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Link to comment
Share on other sites

Καλε μου φίλε terrestial,

σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.;)

 

Σου παραθέτω τα στοιχεία:

 

1. Δεν τρέχει καμία background εφαρμογή όταν κάνω κλήση στο κινητό μου το έχω ελέξει επανειλημένα απο το menu το μόνο που υπάρχει είναι το Menu και η Αρχική οθόνη.

 

2. Τον ήχο [ήχους] τους έχω εγκαταστήσει μέσα στον C: δηλαδή στον κάρτα μνήμης του κινητού και πολύ συγκεκρκιμένα στο C/Data/Sounds/Digital

 

3. Τους έχω και στις 2 μορφές δηλαδή aac & mp3 [τον είχα και σε wav]

 

4. O συγκεκριμένος που δοκιμάζω είναι ο Εθνικός μας ύμνος.

Ανάλυση:

- Format : libfaad

- Channels : 2 (Stereo)

- Bit Rate: 67.53 kbps

- Sample Rate: 44100 Hz

- File Size: 0.35MB

- Duration: 00:00:46

 

5. Χρησιμοποίησα και αντίστοιχους ήχους για ήχο επαφής απο την ROM δηλαδή τους μόνιμα εκγατεστημένους ήχους της Nokia αλλά και πάλι χτυπούσε ορισμένες φορές όταν ήταν σε αδράνεια ο Nokia tune δηλαδή ο default.

 

6. Μέσα στην τρέλα και τον θυμό μου προσπάθησα απεγνωσμένα μπας και βρώ οποιοδήποτε τρόπο να καταστρέψω τον Nokia tune ακόμα και απο την ROM :mad:

Ξέρω ίσως να μην γίνετε αλλά η τρέλα είναι τρέλα...σχιζοφρένεια...:mad::angry::rocket:

 

7. Ότι και αν δοκίμασα το πρόβλημα μου παραμένει ίσως να οφείλετε στην διάσταση των φωτογραφιών που έχω βάλει όταν γίνετε η κλήση, ίσως στο ότι έχω ενεργοποιημένη την ομιλία ποιός με καλεί....δεν ξέρω ίσως διάφοροι συνδυασμοί αυτών..

 

8. Είναι πάντως απαράδεκτο γιατί με το παλιό καλό μου P910i έκανα παπάδες σε αυτό το ζήτημα διαχείρισης ήχων κλήσης σε επαφές και ομάδες...σε όποια επέκταση γουστάριζα χωρίς καμία ιδιαίτερη γνώση....

 

Τέλος πάντων έχω διαπιστώσει ότι γενικά πολλοί ξένοι έχουν παρόμοιο πρόβλημα, αλλά κανείς σε αυτό το Thread δεν αναφέρει αν υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα, δηλαδή αν λειτουργούν κανονικά οι ήχοι κλήσης επαφών που έχετε ορίσει σε οποιαδήποτε μορφή ήχου και συνήθως είναι η διαδεδομένη mp3.

 

Πλην εσού terrestial που ανέφερες ότι κάποιες φορές στο έκανε...;)

 

Πάντως αν είναι κάποιος έμπειρος ας μας δώσει τα φώτα του...θα είμουν ιδιαίτερα ευγνώμων...:shifty:

φιλε μου οσο και να παιδευσαι δε θα παιξει... βαλε τους ηχους στο Ε και θα αποθηκευτουν στο attachments μονοι τους και μετα δοκιμασε και θα δεις...!! οτι προσθετεις μονο στο Ε.....!!!!!!!

ΕΛΕΟΣ....!!!!!!!!!!!!! ΑΚΟΥmobile newbie...!!!!!!:thanks:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...