Jump to content

[Επίσημο] Samsung Omnia II (I8000)

NTROPIC
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά μάζεψα τις ερωτήσεις μου και θέλω λίγη βοήθεια:

1. Γραφή ελληνικών με τόνους. Χρειάζομαι πρόσθετο πρόγραμμα για να γράφω με τόνους ή υπάρχει αυτό προεγκατεστημένο;

2. Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης θα μπορώ να γυρίσω στη λίστα επαφών, πχ για να πω στον συνομιλητή μου κάποιο τηλέφωνο μέσα από τις επαφές; ή ακόμα να πάω πχ στο ημερολόγιο για να δω κάτι ή σε μια σημείωση κλπ;

3. Στο ημερολόγιο, εκτός από ραντεβού, μπορώ να ορίσω συμβάντα με alarm?

4. Ο προεγκατεστημένος file explorer μπορεί να "δει" όλα τα αρχεία; πχ ακόμη και τα κρυφά. Μήπως είναι συμβατός μόνον με ορισμένους τύπους αρχείων ("βλέπει" ή ανοίγει μόνον ορισμένα από αυτά)

5. Μπορώ να κάνω στον τηλεφωνικό κατάλογο αναζήτηση μιας επαφής πληκτρολογώντας τα πρώτα γράμματα του ονόματος;

6. Χρήση αλφαριθμητικού πληκτρολογίου όπως τα κανονικά κινητά με πλήκτρα: Μπορώ να γράφω sms ή ένα κείμενο στις σημειώσεις με τον "συμβατικό" τρόπο που θα περιλαμβάνει τονισμούς, ελληνική και αγγλική γραφή;

7. Μπορώ να έχω ως γλώσσα τηλεφώνου τα αγγλικά αλλά ως γλώσσα γραφής τα ελληνικά+αγγλικά; Θα χρειαστώ πρόσθετο πρόγραμμα για κάτι τέτοιο;

8. Χάρτες: Ποιός είναι ο πιο πλήρης χάρτης για την Ελλάδα; Πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο ή μήπως πρέπει να εγκαταστήσω κάποια πρόσθετα skins για να τρέξει ο χάρτης σε WM 6.5?

9. Τυχόν αρχεία ήχου, έγγραφα κλπ που μπορεί να λαμβάνω μέσω bluetooth, μπορώ να τα αποθηκεύσω σε φάκελο δικής μου επιλογής;

10. Ασχέτως επιπλέον τρίτων εφαρμογών που είναι προαιρετικές (πχ media players, photo viewers κλπ), υπάρχουν κάποιες πρόσθετες εφαρμογές που να είναι απολύτως απαραίτητες για τη χρήση του τηλεφώνου; πχ για τη διαχείρηση της RAM, κάποια skins κλπ.

Πολλά είναι, το ξέρω αλλά τα ρωτάω όλα αυτά για να δω αν τελικά αξίζει να κάνω το βήμα από Symbian σε WM, καθώς βλέπω πως αυτό το λειτουργικό έχει αρκετή φασαρία για να το χρησιμοποιήσεις :cry: Πολλοί γράφουν για ειδικό σετάρισμα, το οποίο δεν με πειράζει, αρκεί να γίνεται πάνω σε ρυθμίσεις του προεγκατεστημένου λειτουργικού κι όχι να χρειάζεται 10-20 πρόσθετες εφαρμογές για να το λειτουργήσεις!

Ευχαριστώ για την υπομονή σας :O

1. Μπορείς να γράφεις μικρά Ελληνικά με τόνους αλλα θα πρέπει να έχεις ενεργοποιημένο το τ9. Αν το έχεις απενεργοποιημένο και χρειαστείς τόνο, θα πρέπει να το ενεργοποιήσεις, να γράψεις το τονισμένο γράμμα που θέλεις, και στην συνέχεις να το απενεργοποιήσεις. Μπορείς όμως να βάλεις το Finger Keyboard για WVGA και να ξεμπερδεύεις... http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=242312

2. ΦΥΣΙΚΑ

3. Μπορείς να ορίσεις ραντεβού ή εργασίες με alarm.

4. Resco File Explorer. ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ

5. ΝΑΙ

6. Υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ πληκτρολόγια με τα οποία κάνεις ΟΤΙ θέλεις. Με της Samsung όμως αυτό ΔΕΝ γίνεται. ΌΜΩΣ, το πληκτρολόγιο της Sasmung είναι εύχρηστο και έχει μεγάλη επιφάνεια σε κάθε γράμμα. Γράφεις εύκολα (αρκεί να μην είσαι μπετατζής και έχεις αντί για δάχτυλα ... ... λουκάνικα :lol: ). Δεν νομίζω οτι θα χρειαστείς τον "συμβατικό" τρόπο γραφής.

7. Μπορείς να έχεις ΑΓΓΛΙΚΟ τηλέφωνο και να γράφεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ με το Finger Keyboard.

8. Εγώ χρησιμοποιώ το Destinator. Έχω βάλει και ένα σκιν (του panosha) για 480x800 και όλα οκ. Πάντως το ποιό πρόγραμμα θα χρησιμοποιήσεις είναι καθαρά θέμα δικό σου. Destinator, Garmin, IGO και άλλα πολλά... Διαλλέγεις και παίρνεις.

9. ΝΑΙ. Υπάρχει μία ρύθμιση πολύ καλά κριμένη...

10.

α) RESCO EXPLORER

β) No Data (για να μην μπαίνει το τηλέφωνο στο internet όποτε γουστάρει!)

γ) Microsoft .NET CF 3.7

δ) Sk tools (δεν θα πιστεύεις το τί μπορείς να κάνεις με αυτήν την εφαρμογή!)

Το Ομνια 2 είναι ένα ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΟ κινητό απο άποψη εφαρμογών. Έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΚΑΡΑΦΟΡΤΩΜΕΝΟ. Δεν χρειάζεται σχεδόν τίποτα. Απο κεί και πέρα είναι θέμα γούστου και ... ... περιέργειας.

Οι Windows Mobile συσκευές θέλουν κάποιο χρόνο για σετάρισμα. Μετά όμως ... ... ένα κανονικό PC στα χέρια σου. Άν τα "μάθεις" θα ακούς για Symbian και θα γελάς! Δεν συγκρίνονται τα δύο λειτουργικά απο άποψη παραμετροποίησης και εφαρμογών...!

Edited by pavlidisc

iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

• Απαντήσεις 5,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

• Administrators
γ) Microsoft .NET CF 3.7

Είσαι σίγουρος για αυτό; Έχουν αναφερθεί προβλήματα και ασυμβατότητες και πολλοί ROM cookers έχουν επιστρέψει στο κλασσικό 3.5.

Modpic.gif

Είσαι σίγουρος για αυτό; Έχουν αναφερθεί προβλήματα και ασυμβατότητες και πολλοί ROM cookers έχουν επιστρέψει στο κλασσικό 3.5.

Ναι το έχω διαβάσει και εγώ αυτό.

Μέχρι στιγμής δεν είχα προβλήματα. Τί να πώ; Ίσως να δημιουργεί προβλήματα σε ορισμένες μόνο εφαρμογές.

Πάντως απότι ξέρω το 3.5 έχει εγκατασταθεί στην νέα Α5 ρομ.

Μια συντόμευση που;

Ας πούμε, πατώντας την Έναρξη να βλέπω τη συντόμευση του προγράμματος που θέλω.

• Administrators
Πήγαινε με τον file explorer της συσκευής σου στο πρόγραμμα με κατάληξη .exe του οποίου θέλεις να φτιάξεις την συντόμευση και με παρατεταμένο πάτημα πάνω του επέλεξε Copy. Μετά πήγαινε στον φάκελο /Windows/Start Menu/Programs και με παρατεταμένο πάτημα στο κενό επέλεξε Paste Shortcut (Προσοχή!!! όχι Paste).

Modpic.gif

Μου εχει σπασει τα νευρα το wifi.

1)Δεν βρισκει το ασυρματο δικτυο του σπιτιου μου

2)Οταν κανω προσθηκη νεου παλι δεν μπορει να συνδεθει...

τι να κανω? βοηθεια κανεις?

κατι λαθος κανεις,η ρυθμιση του wi-fi με το ρουτερ σου,ειναι απλη υποθεση.

Δοκιμασε ετσι οπως ειναι ενεροποιημενο να κλσεις το κινητο! αν εχει παλι προβλημα τιν ωρα που κανει αναζητηση ξανα κλστο! καντο το πολι 3 φορες αν δεν γινει ειναι οι ρυθμισεις! (αν καταλαβα σωστα το προβλημα σου)

1. Μπορείς να γράφεις μικρά Ελληνικά με τόνους αλλα θα πρέπει να έχεις ενεργοποιημένο το τ9. Αν το έχεις απενεργοποιημένο και χρειαστείς τόνο, θα πρέπει να το ενεργοποιήσεις, να γράψεις το τονισμένο γράμμα που θέλεις, και στην συνέχεις να το απενεργοποιήσεις. Μπορείς όμως να βάλεις το Finger Keyboard για WVGA και να ξεμπερδεύεις... http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=242312

2. ΦΥΣΙΚΑ

3. Μπορείς να ορίσεις ραντεβού ή εργασίες με alarm.

4. Resco File Explorer. ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ

5. ΝΑΙ

6. Υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ πληκτρολόγια με τα οποία κάνεις ΟΤΙ θέλεις. Με της Samsung όμως αυτό ΔΕΝ γίνεται. ΌΜΩΣ, το πληκτρολόγιο της Sasmung είναι εύχρηστο και έχει μεγάλη επιφάνεια σε κάθε γράμμα. Γράφεις εύκολα (αρκεί να μην είσαι μπετατζής και έχεις αντί για δάχτυλα ... ... λουκάνικα :lol: ). Δεν νομίζω οτι θα χρειαστείς τον "συμβατικό" τρόπο γραφής.

7. Μπορείς να έχεις ΑΓΓΛΙΚΟ τηλέφωνο και να γράφεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ με το Finger Keyboard.

8. Εγώ χρησιμοποιώ το Destinator. Έχω βάλει και ένα σκιν (του panosha) για 480x800 και όλα οκ. Πάντως το ποιό πρόγραμμα θα χρησιμοποιήσεις είναι καθαρά θέμα δικό σου. Destinator, Garmin, IGO και άλλα πολλά... Διαλλέγεις και παίρνεις.

9. ΝΑΙ. Υπάρχει μία ρύθμιση πολύ καλά κριμένη...

10.

α) RESCO EXPLORER

β) No Data (για να μην μπαίνει το τηλέφωνο στο internet όποτε γουστάρει!)

γ) Microsoft .NET CF 3.7

δ) Sk tools (δεν θα πιστεύεις το τί μπορείς να κάνεις με αυτήν την εφαρμογή!)

Κατ' αρχήν εκτιμώ πολύ το ότι άσχολήθηκες να μου απαντήσεις :)

Για τα 1 κ 6:

Αυτό που ακόμα με απασχολεί ιδιαίτερα είναι το θέμα της εύκολης πληκτρολόγησης εν κινήσει (πχ όταν περπατώ στο δρόμο και στο άλλο χέρι πχ κρατώ έναν χαρτοφύλακα). Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το να μπορώ εύκολα να γράφω ελληνικά και αγγλικά, αριθμούς, σύμβολα, μικρά, κεφαλαία και φωνήεντα με τονισμούς.

Για το 9:

Αυτό δεν γίνεται με το Resco Explorer? Χρειάζεται άλλη εφαρμογή ή κάποια ρύθμιση;

καλο αυτο με την μπαταρια!

απο επεξεργαστη τι λεει?καλος ειναι αυτος που χρησιμοποιει??????????

Κατ' αρχήν εκτιμώ πολύ το ότι άσχολήθηκες να μου απαντήσεις :)

Για τα 1 κ 6:

Αυτό που ακόμα με απασχολεί ιδιαίτερα είναι το θέμα της εύκολης πληκτρολόγησης εν κινήσει (πχ όταν περπατώ στο δρόμο και στο άλλο χέρι πχ κρατώ έναν χαρτοφύλακα). Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το να μπορώ εύκολα να γράφω ελληνικά και αγγλικά, αριθμούς, σύμβολα, μικρά, κεφαλαία και φωνήεντα με τονισμούς.

Για το 9:

Αυτό δεν γίνεται με το Resco Explorer? Χρειάζεται άλλη εφαρμογή ή κάποια ρύθμιση;

- (1 & 6) : Τί να σου πώ; Σίγουρα ΔΕΝ έχεις πληκτρολόγιο. Πράγμα που απο μόνο του δυσκολεύει την κατάσταση. Το άν μπορείς να γράφεις με ένα χέρι εν κινήσει... δεν ξέρω. Νομίζω πως ναι. Πάντως σε διαβεβαιώνω οτι δεν θα είναι αυτός ο λόγος που θα μισήσεις ή θα αγαπήσεις τα WM.

- (9) Έναρξη - Ρυθμίσεις - Ρυθμίσεις Δικτύου - Bluetooth - Μενού (κάτω δεξιά) - Εξυπηρέτηση Συσκευής - Μεταφ. αρχείων - Επιλογές. Εδώ διαλέγεις τον φάκελο που θέλεις να μπαίνουν τα εισερχόμενα απο bluetooth αρχεία .:happy:

Παιδιά ποιο keyboard υποστηρίζει ελληνικά? του spb του resco? γενικοτερα ποιο ειναι το πιο ευχρηστο? ευχαριστώ

Παιδιά ποιο keyboard υποστηρίζει ελληνικά? του spb του resco? γενικοτερα ποιο ειναι το πιο ευχρηστο? ευχαριστώ

Για μένα αυτό http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=242312

ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ.

ρε παιδια γεια σας κατι εκανα στο τηλ. και οταν το ανοιγω μου γραφει γι'αυτην την εφαρμογη απαιτειται νεοτερη εκδοση του Microsoft .NET Compact Framework απο την εκδοση που ειναι εγκατεστημενη σε αυτην την συσκευη. παταω τερματισμο και μου γραφει η εφαρμογη απετυχε να φωρτοσει τα απετουμενα επιμερους στοιχεια. αν το NET Compact Framework ειναι εγκατεστημενο σε μια καρτα αποθυκευσης βεβαιωθητε οτι η καρτα ειναι τοποθετημενη στη θεση της και απανεκκινηστε την εφαρμογη, αν αυτο αποτυχη συνισταται η επανεγκατασταση του ΝΕΤ Compact Framework. Παιδια σας παρακαλω οποιοσ εχει την καλοσυνη να με βοηθεισει να λυσω αυτο το προβλημα που παρουσιαστηκε προφανος απο καποιο λαθος δικο μου ..Σας ευχαριστω!

Αυτο που ρωτας στο 9 για τον φακελο προτιμισης μας με ενδιαφερει και μενα.

εναρξη-ρυθμισεις-ασυρματη διαχειριση-μενου-ρυθμισεις bluetooth-μενου-MS ρυθμισεις-FTP(τερμα δεξια κατω).τικαρεις το ''δυνατοτητα εγγραφης'' και στο ''κοινοχρηστος φακελος'' επιλεγεις που θες ν αποθηκευονται τ αρχεια σου.

Παιδιά δυο ερωτήσεις. Σκέφτομαι το συγκεκριμένο κινητό αλλά με απασχολούν δύο θέματα.

1. Έχει πράγματι τόσο lag, όσο φαίνεται σε όλα τα review στο youtube? Το κινητό φαίνεται να σέρνεται. Μήπως έχει βγει κάποια πιο νεα έκδοση λογισμικού που να το διορθώνει αυτό?

2. Η συσκευή χωράει στη τσέπη του τζιν, ή είναι τόσο μεγάλη που θέλει θήκη?

Ευχαριστώ :)

Παιδιά δυο ερωτήσεις. Σκέφτομαι το συγκεκριμένο κινητό αλλά με απασχολούν δύο θέματα.

1. Έχει πράγματι τόσο lag, όσο φαίνεται σε όλα τα review στο youtube? Το κινητό φαίνεται να σέρνεται. Μήπως έχει βγει κάποια πιο νεα έκδοση λογισμικού που να το διορθώνει αυτό?

2. Η συσκευή χωράει στη τσέπη του τζιν, ή είναι τόσο μεγάλη που θέλει θήκη?

Ευχαριστώ :)

για το πρωτο καμια σχεση.ειναι αρκετα γρηγορο ακομα και με την αρχικη rom που εχει το δικο μου.για το δευτερο, εμενα στην τσεπη μου χωραει.

• Administrators
Αυτές τις συσκευές με τέτοια οθόνη, είναι ρίσκο να τις βάζουμε στην τσέπη του τζιν. Δεν αργούν οι εσωτερικές ρωγμές.

Modpic.gif

ρε παιδια γεια σας κατι εκανα στο τηλ. και οταν το ανοιγω μου γραφει γι'αυτην την εφαρμογη απαιτειται νεοτερη εκδοση του Microsoft .NET Compact Framework απο την εκδοση που ειναι εγκατεστημενη σε αυτην την συσκευη. παταω τερματισμο και μου γραφει η εφαρμογη απετυχε να φωρτοσει τα απετουμενα επιμερους στοιχεια. αν το NET Compact Framework ειναι εγκατεστημενο σε μια καρτα αποθυκευσης βεβαιωθητε οτι η καρτα ειναι τοποθετημενη στη θεση της και απανεκκινηστε την εφαρμογη, αν αυτο αποτυχη συνισταται η επανεγκατασταση του ΝΕΤ Compact Framework. Παιδια σας παρακαλω οποιοσ εχει την καλοσυνη να με βοηθεισει να λυσω αυτο το προβλημα που παρουσιαστηκε προφανος απο καποιο λαθος δικο μου ..Σας ευχαριστω!