Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Τίποτα δεν πάει χαμένο xteacher, μην ανησυχείς. ;)

Το όλα σε εστίαση είναι σχετικό. Δηλαδή τα έχεις όλα σε σχετικά καλή εστίαση, αλλά δεν είναι όλα στο 100%. Αν το συγκρίνεις με το Νοκια Refocus που βγάζει πολλαπλές εστιάσεις για σύνθεση 100% εστίασης παντού, θα το δεις στις λεπτομέρειες. Οι παλιές κάμερες EDoF της Νόκια πάντως ήταν οι πρώτες που μου ήρθαν στο μυαλό σε μια τέτοια προσπάθεια μεγάλου βαθους πεδίου. Από εκεί και ύστερα όπως λες, με τους μικρούς αισθητήρες σήμερα μπορείς να πετύχεις πολύ μεγαλύτερο βάθος πεδίου.

Η περιγραφή σου για ένα διάδοχο των 808 και 1020 με μεγαλύτερο αισθητήρα, 80MP ανάλυση και υπερδειγματοληψία σε έυρος 10-16MP, μου άνοιξε την όρεξη! :happy: :rolleyes:

Δυστυχώς για τους λάτρεις, δεν θα δούμε κάτι τέτοιο, καθώς τα υβρίδια γενικά δεν είναι mainstream...

Κόλπα με πολλαπλές λήψεις τύπου Oppo για αύξηση καθαρότητας/MP δεν περπάτησαν πολύ πιστεύω... Εϊναι μια λύση, αλλά όπως και το κλασικό HDR, αλλά και το πανόραμα, θέλουν σταθερότητα, οπότε δεν είναι ιδανικά για everyday shooting. Ιδανικό για ημερήσιες ή βραδινές με φλας ξένου είναι το 808 σε λειτουργία Pureview, π.χ. 8MP, όπου πετυχαίνεις υψηλή λεπτομέρεια καθαρότητα χωρίς όξυνση (π.χ. LG, Samsung), χωρίς αλλοίωση χρωμάτων και χωρίς καθυστέρηση (π.χ. 1020), λόγω dedicated camera-chip.

Μακάρι πάραυτα με τις σημερινές τεχνολογίες, να χρησιμοποιηθεί ξανά κάποια στιγμή μεγάλος αισθητήρας, με OIS και φλας ξένου, όπως πολλοί αγαπήσαμε. :)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κόλπα με πολλαπλές λήψεις τύπου Oppo για αύξηση καθαρότητας/MP δεν περπάτησαν πολύ πιστεύω...

Δεν αναφερομουν στα κινητα.

Υπαρχουν και σε μηχανες..με την πιο ακριβη την multishot απο hasselblad.

Υπαρχει και σε μικροτερο αισθητηρα βεβαια..αλλα δεν θυμαμαι ποια. Mπορει pentax αν και θα πρεπει να ψαξω γιατι "παιζει" και η πανασονικ.

Ναι εχουν το "μειονεκτημα" να θελουν στουντιακες συνθηκες αλλα αντιστρεφουν το μειονεκτημα της ευκρινειας-αναλυτικοτητας απο το 1020 που οφειλεται στο χαμηλο pixel density. Για να το καταλαβεις στη πραξη θα σε (σας-σε αλλους τριτους) βοηθησει να το σκεφθεις ως ποσα pixels σε μια διασταση ας πουμε 1mm χρειαζονται για να σου απεικονισουν αυτο που εβγαλες φωτο.

Με την pureview εχεις 3072pixel σε 8,8mm δλδ περιπου 349pixel το χιλιοστο.

Mε τον imx234 (κολλημα εε?) εχεις ας πουμε 5312 σε περιπου 6mm. Βγαινει δλδ 885pixel το χιλιοστο και η ευκρινεια που αντιλαμβανεσαι βλεπωντας τες σε 100% ειναι οντως υπερδιπλασια.

Πολλες φορες το ριχνεις(ριχνετε) σε extra sharpness που και καλα εχει το g4 εναντι του 1020 αλλα δεν οφειλεται εκει. Επειδη ειχα κακο προτερο βιο να θελω να αυξησω την ευκρινεια/αναλυτικοτητα στις φωτογραφιες μου με καθε σενσορα που ειχα μπορω να πω οτι παιζει να βλεπεις ισως ελαχιστα παραπανω του φυσιολογικου. Το pixel density "παιζει" τετοιου ειδους παιχνιδια.

Οπως επισης ειναι ικανο να αλλαξει τη μεγεθυνση με την οποια βλεπετε τα αντικειμενα σας. Χαρακτηριστικο παραδειγμα πως αλλαζει αρδην το 1020 οταν κανεται 3χ ζουμ και πλεον εχετε 7705 (καπου εκει νομιζω) στα 8.8mm δλδ 875pixels το χιλιοστο και παρουσιαζετε τα κεντρικα 3072 δλδ περιπου 3.5mm στον μεγαλο αξονα.

Ειναι επισης και ενας λογος που ολοι απορουν γιατι τα αντικειμενα τους δεν ειναι ιδια σε μεγεθος εφοσον και τα δυο εχουν τραβηχτει με 28mm απο την ιδια αποσταση.

Γενικα οπως λεω και σε γνωστους φιλους που θελουν μηχανη δεν υπαρχει καποια που να υπερτερει εναντι αλλης και ουτε υπαρχει παλι καποια μηχανη που θα σε αναδειξει σε φωτογραφο και καποια αλλη θα σε χαντακωσει. Ολες καλες ειναι πλεον. Με λιγη θεληση παιρνεις καλη φωτο με οτιδηποτε πλεον σημερα.

Προσωπικα δλδ δεν προκειται να εξυμνησω ουτε το 1020 ουτε το g4 ..Και τα δυο παραπανω απο καλα ειναι . Απλα επειδη ειδα πως ειναι και τα dng του g4 (να ναι καλα ο σαλεακος αλλη μια φορα) ..ειναι σαφως ανωτερα απο τα dng του 1020 που επισης εχω δει και εχω ασχοληθει..οποτε προσωπικα εμενα με κερδιζει εκει. Χρωματα, αληθοφανειες η μη ειναι ολα δικη μου υποθεση πλεον εφοσον εχω dng το οποιο εξαρχης για μενα ειναι ενα ζητουμενο feature.

Edited by xteacher

f/1.9 ??? τι τριπλα ειναι αυτη ρε? πολυ καλες ειναι και σε ευκρινεια , χρωματα θορυβο

Και με zeiss οπτικά.. και έλεγα πως το 640 είναι ο καμεροβασιλιάς στα μικρομεσαία αλλά τουτο παίζει πιο δυνατή μπάλα. Απλά δεν κατεβαίνει το iso χαμηλότερα απο 100 (στο 640 άρχιζε απ το 64) μάλλον φοράει παλαιότερη έκδοση της lumia camera

Edited by bill_thes

Lumia 1020

21687428295_5aaf857302_c.jpg2014_09_08_13_04_27_ProShot by foxy4270, on Flickr

Σαν από ταινία θρίλερ......

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Δε ξέρω τι λέτε για βάθος πεδίου κ.α. απλά οι φωτός του Paok το έχουν τερματίσει (είτε είχε 1020 είτε g4 είτε οτιδήποτε..) πως γίνεται να μην υπάρχει θόρυβος η/και κούνημα σε καμία απορώ... Πολλά μπράβο...(όχι ότι τα χρειαζόσουν βέβαια)

Sony XPERIA Neo V, Samsung Ativ S,

Nokia Lumia 830 Nokia Lumia 1020

Δε ξέρω τι λέτε για βάθος πεδίου κ.α. απλά οι φωτός του Paok το έχουν τερματίσει (είτε είχε 1020 είτε g4 είτε οτιδήποτε..) πως γίνεται να μην υπάρχει θόρυβος η/και κούνημα σε καμία απορώ... Πολλά μπράβο...(όχι ότι τα χρειαζόσουν βέβαια)

Μεχρι 1/4 ταχυτητα τραβας με το χερι και δε βγαινει κουνημενη.Σε πιο αργες ταχυτητες βαζεις τριποδα και παλι δε βγαινει κουνημενη.

Μεχρι 1/4 ταχυτητα τραβας με το χερι και δε βγαινει κουνημενη.Σε πιο αργες ταχυτητες βαζεις τριποδα και παλι δε βγαινει l.

1/4 και στις δυο συσκευές?

Υ.Γ. Βαλ'τε ένα "like" ρε mods να το σπάσουμε.....:lol:

Το "like" στα ποστς θα ήταν πολύ καλό, θα αποφεύγαμε άσκοπα μηνύματα, θα δείχναμε και πολύ περισσότεροι κάτι που μας αρέσει και εύκολα, θα αποφεύγαμε επαναδημοσιευσεις φωτο που μας αρέσουν αλλά γεμίζουν χώρο.
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

@panosfx:

Ωραίο το μικρολίμανο πάντα σαν θέμα, παρ όλο που θα μπορούσε να είναι πολύ ωραιότερο αν το πρόσεχαν.

Συμβουλή: Πρόσεχε τον ορίζοντα και ότι άσχετο αντικείμενο έχεις στο καδραρισμα που κανεις για να μην χαλάει η φωτο :)

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

@panosfx:

Ωραίο το μικρολίμανο πάντα σαν θέμα, παρ όλο που θα μπορούσε να είναι πολύ ωραιότερο αν το πρόσεχαν.

Συμβουλή: Πρόσεχε τον ορίζοντα και ότι άσχετο αντικείμενο έχεις στο καδραρισμα που κανεις για να μην χαλάει η φωτο :)

Σε ευχαριστω για τις συμβουλες και θα προσπαθησω να τις ακολουθησω.Αν και πηγα ΙΕΚ φωτογραφιας ημουν σκραπας και δεν εχω και τρελη φαντασια στο να διαλεγω θεματα και να φτιαχνω το καδραρισμα...

Xiaomi 14 - Samsung Tab S9+

και το digital zoom με εχει βοηθησει σε καποια καδραρισματα οπως στις παρακατω φωτο, αλλα τοσο ωστε να μην αλλοιωθει η φωτογραφια

20916148782_0de1fa905d_b.jpg2015-08-27_05-14-28 by saleakos, on Flickr

20303307114_a19528a75a_b.jpg2015-08-27_05-16-19 by saleakos, on Flickr

20933234331_b93dc02010_b.jpg2015-08-27_05-14-44 by saleakos, on Flickr

:) μην το συζητάς.

21722875075_72659d8b3b_c.jpgMikrolimano Piraeus Greece - Lumia 1020 by keras, on Flickr

21722875045_4cddc7db51_c.jpgMikrolimano Piraeus Greece - Lumia 1020 by keras, on Flickr

Φοβερη ποιοτητα...αυτο και το G4 ειναι.Δεν υπαρχει κατι αλλο.

Φοβερη ποιοτητα...αυτο και το G4 ειναι.Δεν υπαρχει κατι αλλο.

Είστε κι εσείς οι χεραδες που απογειώνεται τις συσκευές......;)

Το "like" στα ποστς θα ήταν πολύ καλό, θα αποφεύγαμε άσκοπα μηνύματα, θα δείχναμε και πολύ περισσότεροι κάτι που μας αρέσει και εύκολα, θα αποφεύγαμε επαναδημοσιευσεις φωτο που μας αρέσουν αλλά γεμίζουν χώρο.

ναι κι εγω ειμαι υπερ του like...πολυ βολικο και σου λυνει τα χερια.

ναι κι εγω ειμαι υπερ του like...πολυ βολικο και σου λυνει τα χερια.

me too like.... like

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Παρακαλώ μείνετε στο θέμα. Για την ώρα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο. Έχει συζητηθεί πάρα πολλές φορές.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...