Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Το θέμα για εμάς έχει λήξει paok. Κανείς δεν ασχολείται πλέον. Αν από το συγκριτικό του allaboutsymbian εσύ βγάζεις τη δικαίωσή σου, είναι δικό σου ζήτημα. Δεν αρνήθηκε κανείς την κιτρινίλα που λες. Δεν υπάρχει παντού λέμε, όχι ότι είναι ανύπαρκτη. Και μια κιτρινίλα που δεν υπάρχει παντού, ή υπάρχει υπό συνθήκες, ή υπό διαφορετικό firmware δεν ακυρώνει την αξία της φωτογραφίας του κινητού.

Συμφωνω σε αυτα που λες.Ποτε δεν ειπα οτι η κιτρινιλα υπαρχει παντου.ειπα ομως οτι το προβλημα υφισταται.

Στον @daemon πεστα που συνεχιζει να πιστευει οτι το Xenon toy 1020 δινει "καθαρο ασπρο"/.

Δυο κινητα δινουν με χενον φλας "pure white"...Nokia N8, Nokia 808...ΤΕΛΟΣ

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Συμφωνω σε αυτα που λες.Ποτε δεν ειπα οτι η κιτρινιλα υπαρχει παντου.ειπα ομως οτι το προβλημα υφισταται.

Στον @daemon πεστα που συνεχιζει να πιστευει οτι το Xenon toy 1020 δινει "καθαρο ασπρο"/.

Paok, το 1020 έχει πολύ καλύτερο hardware κάμερας από οποιοδήποτε άλλο WindowsPhone. Η κιτρινίλα είναι θέμα λογισμικού και μόνο. Και επομένως πολύ πιθανά να εξαφανίζεται σε κάποιες 3rd party εφαρμογές (είχα δει παλιά συγκριτικό με CameraPro που είχε πιο φωτεινές και λευκές φωτογραφίες) ή σε κάποια μελλοντική ενημέρωση της Lumia Camera από τη Microsoft.

Για κινητά με φλας ξένου, η αλήθεια είναι πως είναι πολύ λίγα σε αριθμό, αλλά ενδεχομένως στο white balance να τα πάνε καλά και τα zoom της Samsung, όπως και κάποιες παλαιότερες συσκευές που η κάμερά τους έχει ξεπεραστεί πια (π.χ. το παλιό Ν82 με το πιο ισχυρό φλας ξένου σε κινητό) κλπ. Αν μιλάς όμως για κορυφαία καμεροτηλέφωνα, τότε ναι συμφωνώ, τα zoom και τα παλιά προ 2010 κινητά δεν ανήκουν εκεί, παρά μόνο τα 808 και Ν8. Συμφωνούμε λοιπόν. :)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Βλεπω οτι παραδεχεσαι οτι υπαρχει κιτρινιλα στο 1020...αυτο το κραταμε.

Μιλαμε για ξεθωριασμενες φωτο στο 930...δε βλεπω εγω κατι τετοιο.Που αναφερεσαι?

Αδυναμιες του 1020...δηλαδη κακη υλοποιηση ειναι

1.κιτρινιλα, yellow tint, λαθος white balance Οπως θελεις πεστο

2.Συμφωνα με το Hardware Που διαθετει...το 1020 θα επρεπε να κανει παπαδες κυριως στις βραδυνες.

41 mp BSI αισθητηρας...διαμετρος φακου 1/1.5"....Carl Zeiss f / 2.2...αυτα ειναι τρελα χαρακτηριστικα για κινητο

Μιλαω για την ποσοτητα του φωτος που μπορει να πιασει ο φακος το βραδυ.

Θυμαμαι ακομα και το 920 σε ιδια settings περισσοτερο φως ειχε.

Ναι υπάρχει κιτρινίλα αλλά όχι πάντα όπως βλέπουμε, απλά σε κάποιες περιστάσεις. Σύμφωνα με το hardware που έχει ήδη τα πάει μια χαρά. Αυτό το αποδεικνύει το συγκριτικό που είχες κάνει με την ψηφιακή η οποία έχει πολύ ανώτερο hardware.

Όσο για την κιτρινίλα δε νομίζω ότι είναι λίγες οι φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει με σωστό wb. Ορίστε μερικές.. κι αυτές είναι απλά ένα δείγμα από όλες αυτές τις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει.

Lumia 1020

15705871540_6705a1c713_c.jpg

----- προσθήκη μηνύματος 75 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αυτη ειναι με white balance στο auto...εχω την ιδια με manual white balance.Να δεις διαφορα.

Lumia 1020

16133439320_a36f598415_c.jpg

15621277653_18312db4b4_b.jpg

15677323100_5a02dd7536_b.jpg

Σχετικά με το φλας εδώ βλέπουμε καλύτερα χρώματα με το 1020. Το λεντάκι του 930 έχει κοκκινίσει το δέρμα.

Lumia 1020 μεσα σε night club

16108600628_6fc2faaa5b_c.jpg

Μεσα σε night club Με ελαχιστο φως οπου μονο Xenon flash μπορει να βγαλει αξιοπρεπη φωτογραφια...

15899604414_7512807ff5_c.jpg

Όσο για τον daemon που τον κατηγορείς ότι ξαφνικά άλλαξε γνώμη, φυσικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ένα από τα διάφορα σχόλια που έχει γράψει παλαιότερα..

Στα σετ προτιμω τις 2 πρωτες στο 1020 και τις 2 τελευταιες στην μηχανη. Μπραβο στο 1020...!!!

Το να σχολιάζουμε μια στο τόσο αρνητικά μία φωτογραφία δεν σημαίνει ότι θάβουμε την συσκευή. Ατυχές φωτογραφίσεις συμβαίνουν ακόμα και με τις ψηφιακές, πόσο μάλλον ένα κινητό να πετύχει μία στις 50 φωτογραφίες λίγο πιο κιτρινισμένη.

Το έχεις κουράσει αρκετά το συγκεκριμένο ζήτημα και νομίζω ότι σε λίγο θα γράφουν όλοι μπράβο στο 930 για να μην βλέπουμε άλλες διαμάχες. Το να φαίνονται καλές οι φωτογραφίες στα δικά σου μάτια δεν είναι κακό. Μην προσπαθείς όμως με το ζόρι να περάσεις το δικό σου.

Ναι υπάρχει κιτρινίλα αλλά όχι πάντα όπως βλέπουμε, απλά σε κάποιες περιστάσεις. Σύμφωνα με το hardware που έχει ήδη τα πάει μια χαρά. Αυτό το αποδεικνύει το συγκριτικό που είχες κάνει με την ψηφιακή η οποία έχει πολύ ανώτερο hardware.

Όσο για την κιτρινίλα δε νομίζω ότι είναι λίγες οι φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει με σωστό wb. Ορίστε μερικές.. κι αυτές είναι απλά ένα δείγμα από όλες αυτές τις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει.

15621277653_18312db4b4_b.jpg

15677323100_5a02dd7536_b.jpg

Σχετικά με το φλας εδώ βλέπουμε καλύτερα χρώματα με το 1020. Το λεντάκι του 930 έχει κοκκινίσει το δέρμα.

Όσο για τον daemon που τον κατηγορείς ότι ξαφνικά άλλαξε γνώμη, φυσικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ένα από τα διάφορα σχόλια που έχει γράψει παλαιότερα..

Το να σχολιάζουμε μια στο τόσο αρνητικά μία φωτογραφία δεν σημαίνει ότι θάβουμε την συσκευή. Ατυχές φωτογραφίσεις συμβαίνουν ακόμα και με τις ψηφιακές, πόσο μάλλον ένα κινητό να πετύχει μία στις 50 φωτογραφίες λίγο πιο κιτρινισμένη.

Το έχεις κουράσει αρκετά το συγκεκριμένο ζήτημα και νομίζω ότι σε λίγο θα γράφουν όλοι μπράβο στο 930 για να μην βλέπουμε άλλες διαμάχες. Το να φαίνονται καλές οι φωτογραφίες στα δικά σου μάτια δεν είναι κακό. Μην προσπαθείς όμως με το ζόρι να περάσεις το δικό σου.

Ακυρες ολες οι φωτογραφιες που εψαξες και βρηκες απο τις δικες μου...για τον απλουστατο λογο οτι καμια απο αυτες δεν ειναι τραβηγμενη με φλας.

"Σχετικά με το φλας εδώ βλέπουμε καλύτερα χρώματα με το 1020. Το λεντάκι του 930 έχει κοκκινίσει το δέρμα."

Μακραν το πιο ακυρο σχολιο που εχω ακουσει εδω μεσα.

Πρωτον οι δυο φωτο ειναι τραβηγμενες με μερικες εβδομαδες διαφορα.

Δευτερον, δε προκειται για στατικο θεμα

τριτον, ο χωρος ειναι Night club οπου το φως εναλασσεται διαρκως.

Τεταρτον, η γωνια ληψης και η αποσταση ειναι διαφορετικη.

Εδω εσυ διαμαρτυρηθηκες για το οτι το συγκριτικο που ειχα κανει μερα σε στατικο τοπιο, τα δυο κινητα ειχαν βγαλει με μερικα λεπτα διαφορα...και μου παρουσιαζεις τωρα αυτο εδω σαν συγκριτικο? ακυρο λοιπον.

Αλλο κινητο με led Μεσα σε club δε μπορει να βγαλει τετοια φωτο...

Σαν ένας ευχαριστημένος κάτοχος του 1020 θα ηθελα να αναφέρω πως κι εγω εχω παρατηρήσει κιτρινιλα οταν χρησιμοποιώ το φλας αλλα πολυ σπάνια κυρίως το εχω παρατηρήσει οταν στο σημείο που βγάζω υπάρχει πολυ έντονο φως αλλα ακομη κι ετσι μια στο τοσο το παρατηρώ.
My phone: iPhone 3gs 32 giga black.. Samsung s3-s4 -note 3.. Nokia 1020...Samsung S8...New iPad ( ΔΗΜΗΤΡΗΣ )

Ακυρες ολες οι φωτογραφιες που εψαξες και βρηκες απο τις δικες μου...για τον απλουστατο λογο οτι καμια απο αυτες δεν ειναι τραβηγμενη με φλας.

"Σχετικά με το φλας εδώ βλέπουμε καλύτερα χρώματα με το 1020. Το λεντάκι του 930 έχει κοκκινίσει το δέρμα."

Μακραν το πιο ακυρο σχολιο που εχω ακουσει εδω μεσα.

Πρωτον οι δυο φωτο ειναι τραβηγμενες με μερικες εβδομαδες διαφορα.

Δευτερον, δε προκειται για στατικο θεμα

τριτον, ο χωρος ειναι Night club οπου το φως εναλασσεται διαρκως.

Τεταρτον, η γωνια ληψης και η αποσταση ειναι διαφορετικη.

Εδω εσυ διαμαρτυρηθηκες για το οτι το συγκριτικο που ειχα κανει μερα σε στατικο τοπιο, τα δυο κινητα ειχαν βγαλει με μερικα λεπτα διαφορα...και μου παρουσιαζεις τωρα αυτο εδω σαν συγκριτικο? ακυρο λοιπον.

Αλλο κινητο με led Μεσα σε club δε μπορει να βγαλει τετοια φωτο...

Σε χαμηλό φωτισμό το τεχνητό φως αποδίδει σχεδόν πάντα το ίδιο. Δεν μιλάμε για ήλιο ο οποίος άλλοτε είναι πιο δυνατός, άλλοτε κρυμμένος ή σε διαφορετική θέση κλπ. Στο ότι είναι διαφορετική γωνία κλπ συμφωνώ αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν βγάλεις την ίδια φωτογραφία με την ίδια γωνία θέασης με τα 2 κινητά θα επιβεβαιωθεί αυτό που λέω.

Επίσης από πότε έγινε άκυρη η κιτρινίλα χωρίς φλας? Τώρα ξαφνικά η κιτρινίλα υπάρχει μόνο όταν ανάβει το φλας? Διότι την κιτρινίλα την παρουσίαζες και σε άλλες περιστάσεις.. μερικές σελίδες πίσω θα τα βρεις.

Εντάξει νομίζω ότι κάτι άλλο σοβαρά δεν μπορώ να συζητήσω.. ήδη υπάρχει δυσαρέσκεια από αρκετά μέλη για την συμπεριφορά σου και την αξιοπιστία σου διότι με το παραμικρό αλλάζεις γνώμη σε αυτά που λες. Φαίνεται και από τα σχόλια αλλά και από τα προσωπικά μηνύματα που λαμβάνω.

Έχει εκφράσει ο καθένας την γνώμη του για τα συγκριτικά και τις συσκευές και είναι υπερ αρκετά. Οι περισσότεροι άλλωστε συμφωνούμε.

Αναμένουμε επόμενο συγκριτικό. ;)

Σε χαμηλό φωτισμό το τεχνητό φως αποδίδει σχεδόν πάντα το ίδιο. Δεν μιλάμε για ήλιο ο οποίος άλλοτε είναι πιο δυνατός, άλλοτε κρυμμένος ή σε διαφορετική θέση κλπ. Στο ότι είναι διαφορετική γωνία κλπ συμφωνώ αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν βγάλεις την ίδια φωτογραφία με την ίδια γωνία θέασης με τα 2 κινητά θα επιβεβαιωθεί αυτό που λέω.

Επίσης από πότε έγινε άκυρη η κιτρινίλα χωρίς φλας? Τώρα ξαφνικά η κιτρινίλα υπάρχει μόνο όταν ανάβει το φλας? Διότι την κιτρινίλα την παρουσίαζες και σε άλλες περιστάσεις.. μερικές σελίδες πίσω θα τα βρεις.

Εντάξει νομίζω ότι κάτι άλλο σοβαρά δεν μπορώ να συζητήσω.. ήδη υπάρχει δυσαρέσκεια από αρκετά μέλη για την συμπεριφορά σου και την αξιοπιστία σου διότι με το παραμικρό αλλάζεις γνώμη σε αυτά που λες. Φαίνεται και από τα σχόλια αλλά και από τα προσωπικά μηνύματα που λαμβάνω.

Έχει εκφράσει ο καθένας την γνώμη του για τα συγκριτικά και τις συσκευές και είναι υπερ αρκετά. Οι περισσότεροι άλλωστε συμφωνούμε.

H κιτρινιλα υπαρχει με η χωρις φλας.Ειναι γνωστο προβλημα του 1020 που υπαρχει σε χιλιαδες forums.Δεν εμφανιζεται στο 100% των περιπτωσεων.Ανεφερα οτι ειναι ακυρες επειδη στο συγκριτικο μου ηταν ολες με φλας ενω αυτες που ανεβασες εσυ ειναι χωρις φλας.

Περιμεναμε να διορθωθει με την black, με την cyan με την Denim....δεν διορθωθηκε ποτε.

Η γενικη μου αποψη για τα δυο κινητα ειναι οτι το 1020 εχει εξαιρετικο hardware αλλα πασχει απο software και κακη υλοποιηση.

το 930 σε hardware ειναι υποδεεστερο...αλλα εχει σωστη υλοποιηση.Ο δε επεξεργαστης εικονας ειναι αλλου...

Sony RX 100 vs Lumia 930 vs Lumia 1020

Scene Low Light

Settings iso=200, shutter=1/4, Sony 20mp, Lumia 5mp

16584063971_79d96bce32_c.jpg

16398055618_9d467767c6_c.jpg

16559280986_51e62f406d_c.jpg

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα

............

.

Σχετικά με την αποψη του Γιώργου (demon) δεν έχει γράψει μόνο εδώ, αλλά και στο θέμα φωτογραφιών από Lumia συσκευές εδώ:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=356925&page=81

στο ποστ #1211 γράφει:

"Keras τα λογια είναι περιττά. Οτι σου έγραψα κ στο flickr στο γράφω κ εδώ.

ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ ΚΑΛΕΣ!! Ειναι ένας απο τους λόγους που είσαι υπερήφανος να εχεις αυτό το κινητό. Μπράβο Κωνσταντινε."...

Τον εψηνα καιρό :) να πάρει το 1020 να δει τι κάνει, γιατί ασχολείται πολύ με την φωτογραφία στα κινητά του, έχει δοκιμασει πολλά, έχει μεγάλη εμπειρία και το ψάχνει πολύ, και παρ' όλο που είχε τις αντιρρήσεις του για το λειτουργικό κλπ, το πήρε. Νομίζω ότι είναι ευχαριστημένος... :)

Edited by keras
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

@navi ωραιες φωτογραφιες ταιριαξες δεν την ειχα δει ποτε ομολογω αυτη του 1020. Και σαφως δεν εχω αλλαξει γνωμη, παντα παραδεχομουν την ανωτεροτητα του 1020 ακομα και οταν ο Παοκ ειχε ταυτοχρονα μαζι μου το G2 και το εβγαζε καλυτερη καμερα απο το 1020 ακομα και στις νυχτερινες.!! Θυμαμαι ακομα το σχολιο του... "τετοια νυχτερινη ουτε το 1020 δεν μπορει να βγαλει..." Και μαλιστα του ειχα απαντησει "ε οχι ρε συ Κωστα και καλυτερο το G2 απο το 1020 μην τα παραλες..."(θα το βρω το σχολιο που θα μου παει...)

ΕDIT ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΣΧΟΛΙΑ. POST 893. Aντε λοιπον πεταχτε τα και παρτε ενα G2.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5858521#post5858521

ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΝΚ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟ ΤΟΥ G2 ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ 1020. Παστελακι κανεις???

https://flic.kr/p/pDsBwg

Το G2 το ειχα αρκετο καιρο και εφτασα την καμερα του σε ενα πολυ καλο επιπεδο μετα απο τρελλο ψαξιμο. Στις νυχτερινες ομως παντα ειχε θεμα και ειναι λογικο.

Συγχωρεστε με αλλα....εχει καμια επαφη η μια φωτογραφια με την αλλη? Δειτε τις σε μια μεγαλη 1080p οθονη και θα δειτε οτι ειναι η μερα με την νυχτα!! Μακραν πισω αυτη του 930 στην οποια φαινεται οτι εχει γινει και red eye fix.???!!! δειτε στα συννημενα Γκρι ματακι βλεπω περιεργο... Μπροστα σε αυτη του 1020 η φωτογραφια του 930 ειναι σαν κορεατης προσκοπος το χρωμα του παλικαριου...Αλλα ασε Παοκ ξερω εχεις απαντηση...ειναι μαυρισμενος απο την θαλασσα..:lol:

----- προσθήκη μηνύματος 102 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σαφως και δεν μπορεις να συζητησεις μιας και εχει πτυχια και ακυρωνει ολων τις αποψεις οπως και τις δικες σου.

Κατα τα αλλα full αντικειμενικοτητα. Και εγω θεωρω οτι εχει κουραστει το θεμα οπως ειπα πιο πριν.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

H κιτρινιλα υπαρχει με η χωρις φλας.Ειναι γνωστο προβλημα του 1020 που υπαρχει σε χιλιαδες forums.Δεν εμφανιζεται στο 100% των περιπτωσεων.Ανεφερα οτι ειναι ακυρες επειδη στο συγκριτικο μου ηταν ολες με φλας ενω αυτες που ανεβασες εσυ ειναι χωρις φλας.

Περιμεναμε να διορθωθει με την black, με την cyan με την Denim....δεν διορθωθηκε ποτε.

Η γενικη μου αποψη για τα δυο κινητα ειναι οτι το 1020 εχει εξαιρετικο hardware αλλα πασχει απο software και κακη υλοποιηση.

το 930 σε hardware ειναι υποδεεστερο...αλλα εχει σωστη υλοποιηση.Ο δε επεξεργαστης εικονας ειναι αλλου...

Και για την ιστορια που εβλεπες διαφορες με τις διαφορες αναβαθμισεις, την denim την εβγαζες στην αρχη στο 1020 οτι ειναι ΚΟΡΥΦΗ αλλα επιπεδα λεπτομερειας κτλ, και μετα την εβγαλες χαλια με κιτρινιλες και τα σχετικα.

Να σε πληροφορησω οτι η Denim δεν επηρρεαζει το 1020 μιας και δεν εχει το hardware να υποστηριξει τα νεα features της denim στην καμερα.

Επισης ολα μα ολα τα ξενα site γραφουν οτι εχουν μακραν καλυτερες φωτογραφιες με την Denim στο 930 παρα με την cyan.

Kαι δεν ειναι ολα θεμα προγραμματος αλλα αλγοριθμων που τα καθοριζει το FIRMWARE και οχι το camera app.

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σχετικά με την αποψη του Γιώργου (demon) δεν έχει γράψει μόνο εδώ, αλλά και στο θέμα φωτογραφιών από Lumia συσκευές εδώ:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=356925&page=81

στο ποστ #1211 γράφει:

"Keras τα λογια είναι περιττά. Οτι σου έγραψα κ στο flickr στο γράφω κ εδώ.

ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΑ ΚΑΛΕΣ!! Ειναι ένας απο τους λόγους που είσαι υπερήφανος να εχεις αυτό το κινητό. Μπράβο Κωνσταντινε."...

Τον εψηνα καιρό :) να πάρει το 1020 να δει τι κάνει, γιατί ασχολείται πολύ με την φωτογραφία στα κινητά του, έχει δοκιμασει πολλά, έχει μεγάλη εμπειρία και το ψάχνει πολύ, και παρ' όλο που είχε τις αντιρρήσεις του για το λειτουργικό κλπ, το πήρε. Νομίζω ότι είναι ευχαριστημένος... :)

Σαφως Κωσνταντινε και σε ευχαριστω και δημοσια που με "εψησες" για να παρω αυτο το τηλεφωνο. Ημουν πολυ διστακτικος και το ξερεις στο να το παρω ερχομενος απο σχεδον ΟΛΕΣ τις ναυαρχιδες των android phones καθως και απο το 930.

Εννοειται οτι ειμαι καταευχαριστημενος ειναι η πρωτη φορα που ενθουσιαζομαι τοσο πολυ με μια καμερα κινητου, παρολο οτι μου λειπει το android και οι μεγαλες οθονες με τα τρελλα specs, οπως και το 4k video. Μετα τις φωτογραφιες που βγαζω πραγματικα δεν εχω λογο να κοιταξω πισω. Πηρα μια 5αρα pureview και την εκανα crop-zoom και εκτυπωθηκε σε φωτογραφικο χαρτι A3. Την εδειξα σε φιλο φωτογραφο στο μαγαζι του και δεν μπορουσε να πιστεψει οτι ειναι φωτο απο κινητο. Η πρωτη του λεξη "ααα καλη! Dslr???" Η φωτο βγηκε ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΗ και σε τοσο μεγαλο χαρτι κροπαρισμενη.

----- προσθήκη μηνύματος 106 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Kαι σου ξαναλεω για 3η φορα...Δες τις φωτογραφιες που ανεβαζω συνεχεια...που δεν βλεπεις λευκο??? ΤΕΛΟΣ

Edited by demon2411

Για υπολογιστή εννοείς να υποθέσω? Υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα όπως το Photoscape, με πολλές δυνατότητες, με πληρωμή όπως το Photoshop και Photoshop Lightroom κλπ.

Απλό και διαθέσιμο στα Windows θεωρώ το Windows Live Photo Gallery. Μπορείς να κάνεις τα βασικότερα εύκολα και γρήγορα με αρκετά καλούς αλγορίθμους. Υπήρχε και το παλαιότερο Microsoft Office Picture Manager, το οποίο ήταν δωρεάν με το Office, έως το Office 2010 (μετά το αφαίρεσαν τελείως), αλλά έχει αρκετά επιθετικούς αλγορίθμους. Αυτά τα δύο πάντως είναι από τα πιο απλά που γνωρίζω.

Ναι για υπολογιστή, photoshop έχω δοκιμάσει το CS5 αλλά μου φάνηκε αρκετά πολύπλοκο με τόσες ρυθμίσεις.. οπότε το Windows Live Photo Gallery είναι το πιο απλό θα το δοκιμάσω να δω σ ευχαριστώ πολύ! :)

Ναι για υπολογιστή, photoshop έχω δοκιμάσει το CS5 αλλά μου φάνηκε αρκετά πολύπλοκο με τόσες ρυθμίσεις.. οπότε το Windows Live Photo Gallery είναι το πιο απλό θα το δοκιμάσω να δω σ ευχαριστώ πολύ! :)

Δες και αυτο που σου ειπαν και πριν lightroom. Ευκολο και γρηγορο ειδικα σε raw αρχεια. ;)

Δες και αυτο που σου ειπαν και πριν lightroom. Ευκολο και γρηγορο ειδικα σε raw αρχεια. ;)

Θα το δοκιμάσω και αυτο να δω πόσο με βολεύει η τελευταία έκδοση του ειναι η 5 σωστα?

http://i61.tinypic.com/oe7u9.jpg

πως σας φαινεται;

εντελως αυτοματο,σε χιονι,αρα μεγαλη δυσκολια.

καντε zoom να δειτε λεπτομερειες.

Αν εβαζα manual θα ειχα 2 φορες ανωτερα αποτελεσματα

ΜΧ4 stock

Edited by pik.

Δημήτρης

XS Max 512gb.

πως σας φαινεται;

εντελως αυτοματο,σε χιονι,αρα μεγαλη δυσκολια.

καντε zoom να δειτε λεπτομερειες.

Αν εβαζα manual θα ειχα 2 φορες ανωτερα αποτελεσματα

ΜΧ4 stock

Πολύ καλή, φυσικότητα χρωμάτων, λευκού και λεπτομέρειας. Δεν έχει τρομερή επεξεργασία τύπου υπερόξυνσης και επομένως δεν εμφανίζει artifacts. Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να έχει ακόμη περισσότερη λεπτομέρεια/μεγαλύτερη ανάλυση. Σε τι ανάλυση είναι η φωτό;

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Πολυ καλη, για τον ουρανο συμφωνω αλλα μπορει να εχει και συννεφια οποτε παιζεται...

Το mx4 που το θυμαμαι απο τον Keras εχει αξιολογη καμερα.

@mivas 20αρα εχει το mx4 φοραει τον φακο του xperia z3 (imx 220)

----- προσθήκη μηνύματος 35 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Θα το δοκιμάσω και αυτο να δω πόσο με βολεύει η τελευταία έκδοση του ειναι η 5 σωστα?

απο οσο ξερω ναι ;)

Βρήκα ένα ακόμη συγκριτικό αποκλειστικά και μόνο μεταξύ των 2 "βασιλιάδων" ή των δύο μεγαλύτερων αισθητήρων αν θέλετε.

Ο παλιός βασιλιάς, 3 ετών πλέον, το Νόκια 808 κόντρα στο νέο Panasonic Lumix DMC-CM1.

Από τη μια φυσικότητα, καθαρότητα και λεπτομέρεια σε μεγαλύτερη ανάλυση αλλά με μικρότερο ασιθητήρα και εικονοστοιχεία και από την άλλη επεξεργασία (σχεδόν σαν το Note4), για ευδιάκριτες λεπτομέρειες, πιο φωτεινές φωτογραφίες και πιο θερμά χρώματα στη μισή ανάλυση αλλά με μεγαλύτερο αισθητήρα και μεγαλύτερα εικονοστοιχεία.

Ποιο προτιμάτε;

http://smartcam.club/node/3265

@navi ωραιες φωτογραφιες ταιριαξες δεν την ειχα δει ποτε ομολογω αυτη του 1020. Και σαφως δεν εχω αλλαξει γνωμη, παντα παραδεχομουν την ανωτεροτητα του 1020 ακομα και οταν ο Παοκ ειχε ταυτοχρονα μαζι μου το G2 και το εβγαζε καλυτερη καμερα απο το 1020 ακομα και στις νυχτερινες.!! Θυμαμαι ακομα το σχολιο του... "τετοια νυχτερινη ουτε το 1020 δεν μπορει να βγαλει..." Και μαλιστα του ειχα απαντησει "ε οχι ρε συ Κωστα και καλυτερο το G2 απο το 1020 μην τα παραλες..."(θα το βρω το σχολιο που θα μου παει...)

ΕDIT ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΣΧΟΛΙΑ. POST 893. Aντε λοιπον πεταχτε τα και παρτε ενα G2.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5858521#post5858521

ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΝΚ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟ ΤΟΥ G2 ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ 1020. Παστελακι κανεις???

https://flic.kr/p/pDsBwg

Το G2 το ειχα αρκετο καιρο και εφτασα την καμερα του σε ενα πολυ καλο επιπεδο μετα απο τρελλο ψαξιμο. Στις νυχτερινες ομως παντα ειχε θεμα και ειναι λογικο.

Συγχωρεστε με αλλα....εχει καμια επαφη η μια φωτογραφια με την αλλη? Δειτε τις σε μια μεγαλη 1080p οθονη και θα δειτε οτι ειναι η μερα με την νυχτα!! Μακραν πισω αυτη του 930 στην οποια φαινεται οτι εχει γινει και red eye fix.???!!! δειτε στα συννημενα Γκρι ματακι βλεπω περιεργο... Μπροστα σε αυτη του 1020 η φωτογραφια του 930 ειναι σαν κορεατης προσκοπος το χρωμα του παλικαριου...Αλλα ασε Παοκ ξερω εχεις απαντηση...ειναι μαυρισμενος απο την θαλασσα..:lol:

----- προσθήκη μηνύματος 102 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σαφως και δεν μπορεις να συζητησεις μιας και εχει πτυχια και ακυρωνει ολων τις αποψεις οπως και τις δικες σου.

Κατα τα αλλα full αντικειμενικοτητα. Και εγω θεωρω οτι εχει κουραστει το θεμα οπως ειπα πιο πριν.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Και για την ιστορια που εβλεπες διαφορες με τις διαφορες αναβαθμισεις, την denim την εβγαζες στην αρχη στο 1020 οτι ειναι ΚΟΡΥΦΗ αλλα επιπεδα λεπτομερειας κτλ, και μετα την εβγαλες χαλια με κιτρινιλες και τα σχετικα.

Να σε πληροφορησω οτι η Denim δεν επηρρεαζει το 1020 μιας και δεν εχει το hardware να υποστηριξει τα νεα features της denim στην καμερα.

Επισης ολα μα ολα τα ξενα site γραφουν οτι εχουν μακραν καλυτερες φωτογραφιες με την Denim στο 930 παρα με την cyan.

Kαι δεν ειναι ολα θεμα προγραμματος αλλα αλγοριθμων που τα καθοριζει το FIRMWARE και οχι το camera app.

Σαφως Κωσνταντινε και σε ευχαριστω και δημοσια που με "εψησες" για να παρω αυτο το τηλεφωνο. Ημουν πολυ διστακτικος και το ξερεις στο να το παρω ερχομενος απο σχεδον ΟΛΕΣ τις ναυαρχιδες των android phones καθως και απο το 930.

Εννοειται οτι ειμαι καταευχαριστημενος ειναι η πρωτη φορα που ενθουσιαζομαι τοσο πολυ με μια καμερα κινητου, παρολο οτι μου λειπει το android και οι μεγαλες οθονες με τα τρελλα specs, οπως και το 4k video. Μετα τις φωτογραφιες που βγαζω πραγματικα δεν εχω λογο να κοιταξω πισω. Πηρα μια 5αρα pureview και την εκανα crop-zoom και εκτυπωθηκε σε φωτογραφικο χαρτι A3. Την εδειξα σε φιλο φωτογραφο στο μαγαζι του και δεν μπορουσε να πιστεψει οτι ειναι φωτο απο κινητο. Η πρωτη του λεξη "ααα καλη! Dslr???" Η φωτο βγηκε ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΗ και σε τοσο μεγαλο χαρτι κροπαρισμενη.

----- προσθήκη μηνύματος 106 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Kαι σου ξαναλεω για 3η φορα...Δες τις φωτογραφιες που ανεβαζω συνεχεια...που δεν βλεπεις λευκο??? ΤΕΛΟΣ

@daemon

περι αντικειμενικοτητας...ξεκιναω λοιπον

Αυτη η φωτο ειναι με το Lumia 930 με φλας μεσα σε club.

Αυτο ειναι το σχολιο του κυριου @daemon πριν απο 2 εβδομαδες

"Πολυ καλη αποδοση για led flash

και αυτο ειναι το σημερινο σχολιο του κυριου @daemon ...παλι για την ιδια φωτο

".

οπως βλεπεις η αντικειμενικοτητα σου εχει πιασει πατο...και κανεις πλεον δε σε παιρνει στα σοβαρα..

Δευτερο για το καθαρο ασπρο (ο Θεος να το κανει) που ισχυριζεσαι οτι δινει το xenon flash του 1020...σε παραπεπμω εδω.

Η πρωτη ειναι δικια σου και οι αλλες δικες μου

16570643285_d1babcb2ef_c.jpg

16528371216_8628d6eaa7_c.jpg

16527568216_833306e550_c.jpg

16365898958_ff811502c4_c.jpg

Αυτο δεν ειναι καθαρο ασπρο...αυτο ειναι καθαρο κιτρινο.Αρχιζω να πιστευω οτι εχεις προβλημα με τα ματια σου...για ψαξτο λιγο.

Βρήκα ένα ακόμη συγκριτικό αποκλειστικά και μόνο μεταξύ των 2 "βασιλιάδων" ή των δύο μεγαλύτερων αισθητήρων αν θέλετε.

Ο παλιός βασιλιάς, 3 ετών πλέον, το Νόκια 808 κόντρα στο νέο Panasonic Lumix DMC-CM1.

Από τη μια φυσικότητα, καθαρότητα και λεπτομέρεια σε μεγαλύτερη ανάλυση αλλά με μικρότερο ασιθητήρα και εικονοστοιχεία και από την άλλη επεξεργασία (σχεδόν σαν το Note4), για ευδιάκριτες λεπτομέρειες, πιο φωτεινές φωτογραφίες και πιο θερμά χρώματα στη μισή ανάλυση αλλά με μεγαλύτερο αισθητήρα και μεγαλύτερα εικονοστοιχεία.

Ποιο προτιμάτε;

http://smartcam.club/node/3265

Σε ολες προτιμω τις 2ες (αρα cm1) αλλα τι να το κανεις? 1000+ κινητο δεν παιζει να το παρει σχεδον κανεις εκτος απο πολυ λιγους.

Η διαφορα υπερ του ειναι τετοια που δεν δικαιολογει το κοστος.

Αρα ψηφιζω 808 απο μερους μου.

Mivas εγώ κρατάω αυτό:

Ο παλιός βασιλιάς, 3 ετών πλέον, το Νόκια 808

paok μας έχεις ζαλίσει ρε φίλε... Διάλεξε ποιο θέλεις να είναι το καλύτερο αυτή τη βδομάδα και θα συμφωνήσουμε όλοι.

h φωτογραφια που εβγαλα ειναι με λευκο ουρανο και χιονιζε...

αναλυση 20ΜΡ θα την ανεβασω απο το dropbox

Δημήτρης

XS Max 512gb.

@daemon

περι αντικειμενικοτητας...ξεκιναω λοιπον

Αυτη η φωτο ειναι με το Lumia 930 με φλας μεσα σε club.

Αυτο ειναι το σχολιο του κυριου @daemon πριν απο 2 εβδομαδες

"Πολυ καλη αποδοση για led flash

και αυτο ειναι το σημερινο σχολιο του κυριου @daemon ...παλι για την ιδια φωτο

".

οπως βλεπεις η αντικειμενικοτητα σου εχει πιασει πατο...και κανεις πλεον δε σε παιρνει στα σοβαρα..

Αυτο δεν ειναι καθαρο ασπρο...αυτο ειναι καθαρο κιτρινο.Αρχιζω να πιστευω οτι εχεις προβλημα με τα ματια σου...για ψαξτο λιγο.

Σου απανταω και σταματαω εδω γιατι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ με εχεις κουρασει απιστευτα σε βαθμο που πιστευω οτι τσαμπα χαλαω τον χρονο μου με σενα.

Ειπα οτι εχει πολυ καλη αποδοση για led flash και ακομα το πιστευω ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ XENON και ναι μπροστα στην χρωματικη αποδοση του xenon το δερμα του εχει λαθος χρωμα. Ελεος δηλαδη...Δεν εχεις με τι να πιαστεις?

Οσο για την φωτο με το παρκε σε πληροφορω οτι ειναι αψογη και ετσι ειναι το παρκε αμα του ριξεις αρκετο φως, οχι την κοκκιναδα που εβγαλε το 930.

Σε ολα τα υπολοιπα που γραφω προφανως δεν εχεις τι να απαντησεις, δεν πειραζει οποιος καταλαβε καταλαβε.

Οσο για την αντικειμενικοτητα μου αν εχει πιασει πατο η το οτι δεν με παιρνουν στα σοβαρα ασε να το γνωριζω καλυτερα εγω και ολοι οι υπολοιποι εδω μεσα. Θα σε στεναχωρησω αλλα μαλλον αυτο συμβαινει με σενα και οχι με μενα...

Καλη συνεχεια σου ευχομαι και ειλικρινα θα μπορουσα να γραψω αλλα τοσα ομορφα για σενα αλλα σεβομαι τα υπολοιπα μελη και σταματαω γιατι εχει κουρασει πολυ το ζητημα.

Οπως σου ειπαν και τα παιδια αφου σε ευχαριστει το 930 μεγεια σου και χαρα σου και καλα κανεις, αλλα να περασεις το δικο σου οτι το 1020 ειναι χειροτερο θα σε στεναχωρησω αλλα δεν το εχεις καταφερει και ουτε θα το καταφερεις ποτε.

Καλο απογευμα!

h φωτογραφια που εβγαλα ειναι με λευκο ουρανο και χιονιζε...

αναλυση 20ΜΡ θα την ανεβασω απο το dropbox

Δοκιμασε το flickr ειναι πολυ καλο :)

Edited by demon2411

Σε ολες προτιμω τις 2ες (αρα cm1) αλλα τι να το κανεις? 1000+ κινητο δεν παιζει να το παρει σχεδον κανεις εκτος απο πολυ λιγους.

Η διαφορα υπερ του ειναι τετοια που δεν δικαιολογει το κοστος.

Αρα ψηφιζω 808 απο μερους μου.

Εγώ στις περισσότερες προτιμώ την φυσικότητα του 808 (επειδή πετάει μερικά artifacts το cm1 με την όξυνση και την αφαίρεση θορύβου μεσαίας και χαμηλής συχνότητας), αλλά κάποιες φορές οι αλγόριθμοι του cm1 κάνουν πιο ευδιάκριτες κάποιες δύσκολες λεπτομέρειες. Ενδιάμεσοι αλγόριθμοι θα ήταν καλύτεροι πιστεύω, τύπου 1020, αλλά με τους μεγαλύτερους αισθητήρες των 2 που ανέφερα, ώστε να διατηρηθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η τιμή ελπίζω να πέσει τους επόμενους μήνες, αλλά τότε θα έχει να κοντραριστεί ενδεχομένως και με άλλες συσκευές (ίσως τα νέα ζουμ, το 1030 ή το cm2!).

Σου απανταω και σταματαω εδω γιατι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ με εχεις κουρασει απιστευτα σε βαθμο που πιστευω οτι τσαμπα χαλαω τον χρονο μου με σενα.

Ειπα οτι εχει πολυ καλη αποδοση για led flash και ακομα το πιστευω ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ XENON και ναι μπροστα στην χρωματικη αποδοση του xenon το δερμα του εχει λαθος χρωμα. Ελεος δηλαδη...Δεν εχεις με τι να πιαστεις?

Οσο για την φωτο με το παρκε σε πληροφορω οτι ειναι αψογη και ετσι ειναι το παρκε αμα του ριξεις αρκετο φως, οχι την κοκκιναδα που εβγαλε το 930.

Σε ολα τα υπολοιπα που γραφω προφανως δεν εχεις τι να απαντησεις, δεν πειραζει οποιος καταλαβε καταλαβε.

Οσο για την αντικειμενικοτητα μου αν εχει πιασει πατο η το οτι δεν με παιρνουν στα σοβαρα ασε να το γνωριζω καλυτερα εγω και ολοι οι υπολοιποι εδω μεσα. Θα σε στεναχωρησω αλλα μαλλον αυτο συμβαινει με σενα και οχι με μενα...

Καλη συνεχεια σου ευχομαι και ειλικρινα θα μπορουσα να γραψω αλλα τοσα ομορφα για σενα αλλα σεβομαι τα υπολοιπα μελη και σταματαω γιατι εχει κουρασει πολυ το ζητημα.

Οπως σου ειπαν και τα παιδια αφου σε ευχαριστει το 930 μεγεια σου και χαρα σου και καλα κανεις, αλλα να περασεις το δικο σου οτι το 1020 ειναι χειροτερο θα σε στεναχωρησω αλλα δεν το εχεις καταφερει και ουτε θα το καταφερεις ποτε.

Καλο απογευμα!

Δοκιμασε το flickr ειναι πολυ καλο :)

@daemon

μην κανεις οτι δε βλεπεις ...ανεβασα 4 φωτο απο το 1020 με φλας που ειναι ολες κιτρινες.

Τωρα αμα εσυ τις βλεπεις ασπρες...εχεις προβλημα.

Δευτερον, εχω κανει συγκριτικο Sony Rx100, lumia 930 , lumia 1020.

Δε βλεπω να σχολιασες τιποτα ουτε να πηρες θεση...απλα κρυφτηκες στο καβουκι σου.

Μηπως επιδη η φωτο του 930 ειναι κοντα σε αυτην τησ ψηφιακης καμερας? και δεν εχεις τι να πεις?

Τριτον, για ολα οσα εγραψες εχω ν'απαντησω...μη βιαζεσαι δεν εχω τελειωσει ακομα.

Τεταρτον, εχω το Lumia 1020 ενα χρονο...την καμερα την ξερω απεξω κι ανακατωτα.Εχω και τα δυο κινητα στα χερια μου.

το Lumia 1020 κερδιζει μονο σε αναλυση αμα zoomαρεις στο 100%...σε ολα τ'αλλα χανει απο το 930.

Καποτε ηταν πρωτο...καποτε.Τωρα εχει ξεπεραστει.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...