Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

- There is no place like 127.0.0.1 -

Δεν έχω να πω κάτι κακό για την ποιότητα της εφαρμογής στις φωτό που έβαλες, αν και τείνει στην υπερόξυνση, πιθανά και λόγω G4. Απλά η εφαρμογή έχει πολλούς περιορισμούς στις ρυθμίσεις. Ακόμη και στην ανάλυση πχ. εμένα μου βγάζει μέχρι 8MP, ενώ δεν υποστηρίζει καθόλου Variable Aperture...

Για τις συσκευές που έβαλα, περιμένετε κι άλλα συγκριτικά, μόλις βρω την ευκαιρία για εξωτερικά photoshootings. :)

Tanglos, αν και ποιοτικά η εικόνα που βρήκα δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή, θεματικά είναι πολύ ωραία! :) Αν έχεις τον φωτογράφο, μέσα σου...

Ναι τεινει σε υπεροξυνση αλλα δεν ειναι...Εχει πολυ περισσοτερη λεπτομερεια και πολυ πιο σωστα χρωματα και σε ημερησιες και σε βραδυνες.

Ειναι αξιοπεριεργο γιατι ειναι η πρωτη φορα σε συσκευη που εχω, να βλεπω τοση διαφορα απο 3rd party εφαρμογη.

Περιορισμους περαν των 0.7 δεν εχω. Ισα ισα που μου δινει περισσοτερες επιλογες απο την στοκ. Προφανως εχει να κανει με τους drivers της συσκευης σου.

Θα περιμενουμε το συγκριτικο σου :)

----- προσθήκη μηνύματος 42 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο πάντα.. Και απο εμάς τουλάχιστον, είναι σαφώς αναγνωρίσιμο..

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!

Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω τον Θανάση που τον θυμάμαι καλύτερο στα καλαμάκια τουλάχιστον.. :)

Οι φωτο ήταν γρήγορες λόγω οικογενειακής βόλτας, δεν μπορώ να πω οτι με ικανοποίησαν ιδιαίτερα απο πλευράς λεπτομέρειας, απλά ήταν όμορφο το θέμα.

@xteacher: Και το 1020, 4" έχει

Μια χαρα ηταν οι φωτο και δυσκολες. 1020, διαχρονικη και σταθερη αξια.

2 και απο μενα shutter 1/4 iso 400 σε πολυ σκοτεινο περιβαλλον...η πρωτη fv5 η δευτερη Stock camera...και οι 2 manual...μου φαινεται ανωτερη της fv5 ...στην stock to wb ειναι λιγο off καθως δεν το ρυθμισα..ξεχαστηκα. Παντως σε auto δεν μπορει η fv5 να ανταγωνιστει την stock... ειδικα απο iso 400 και πανω... εγινε λιγο προχειρα το συγκριτικο βεβαια καθως ημουν στη τρεχαλα ...η δευτερη τωρα που την βλεπω μου φαινεται και λιγο κουνημενη

Και μενα φαινεται λιγο κουνημενη. Αν δεν ειναι, σε επιπεδα λεπτομερειας και καθαροτητας, η διαφορα ειναι μεγαλη υπερ της fv5. Δοκιμασε παλι ακομα και σε indoor θα δεις διαφορα. Ναι η auto εχει noise reduction αλλα σε manual μεχρι 400 (εξαλλου δεν τραβαω παραπανω) για μενα προτιμω μακραν την fv5.

Mε βλεπετε και επιμενω τοσο πολυ γιατι βλεπω ΕΝΤΟΝΕΣ διαφορες μετα απο 50+ προσωπικα δειγματα σε ολες τις συνθηκες φωτισμου σε χρωματα-ευκρινεια-focus-shadows. (ακομα και με φλας εχει διαφορα με ενα απλο τρικ.)

Οσο για το ημερησιο, μου το ζητησες και στο παραθετω ;)

Το κακο ειναι οτι σε png εκτος απο το μεγεθος δεν εχει στοιχεια στο exif...Αλλα εγω προσωπικα βλεπω διαφορα και σε λεπτομερεια και σε χρωματα και σε σκιες. Αυτες ειναι 2 απο τις πολλες που εχω με διαφορα. Γενικοτερα ειμαι υπερ της στοκ αλλα το αποτελεσμα που μου δινει η fv5 θεωρω οτι ειναι πολυ καλυτερο...

Oσο για τις παρακατω, προσεξτε ολο το αριστερο μερος της φωτο. Ο φοινικας, οι κιωνες, τα φυτα, ο τοιχος, τα δεντρα ολα εχουν διαφορα. Επισης σε ολες μου εβγαλε διαφορετικο χρωμα ουρανο και φυτα.

FV5

22526251961_da9966335c_k.jpgDSC_0129 by George Drizos, on Flickr

STOCK

22511672116_593e8e7b18_k.jpg20151027_111626 by George Drizos, on Flickr

CROPPED

FV5

22351007579_a93f2d5c02_k.jpgDSC_0129 by George Drizos, on Flickr

STOCK

22549033501_c10cb541fd_k.jpg20151027_111626 by George Drizos, on Flickr

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα

Γιώργο, πραγματικά όσο βλέπω στα δείγματά σου την fv-5, διαπιστώνω πόσο καλύτερη είναι από την stock, τουλάχιστον για την συγκεκριμένη συσκευή. Σε κάποια δείγματα που είχα δει πάντως η Proshot διέσωσε περισσότερη λεπτομέρεια έστω και με θόρυβο. Αν είναι εκτός από τα συγκριτικά συσκευών θα προσπαθήσω να κάνω και συγκριτικά εφαρμογών. Stock camera, Open Camera και fv-5 (το ProShot δεν είναι συμβατό...)

Υ.Γ. Το 1020 παραμένει από τους πιο δυνατούς παίκτες, όπως και το Original Pureview, το 808. Απλά έχουν μπει κάποιοι ακόμη πολύ δυνατοί παίκτες, και φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για έναν (ή έστω 2 αν πούμε 808/1020) μόνο βασιλιά στην φωτογραφία. Π.χ. βλέπω ότι 5 μοντέλα διεκδικούν τον "θρόνο", παλιά και καινούργια με διαφορετικές τεχνολογίες και προελεύσεις, με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και από εκεί και ύστερα είναι θέμα προτιμήσεων του καθενός (π.χ. "φυσικότητα" ή "επεξεργασμένες φωτογραφίες").

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

για τον φίλο που ζήτησε το dng αρχείο..δεν μπορώ να το ανεβάσω

wetransfer.com

Xτυπα μια το κουμπακι αριστερα να σου βγαλει το λινκ ωστε να μην ειναι μεσω mail.

Τhanks.

@demon Γιωργο κατεβαζοντας τι ημερισιες και βλεποντας τες απο γωνια σε γωνια βλεπω υπεροχη της fv5 και σε αρκετα μεγαλο βαθμο.. τουλαχιστον για τα γουστα μου...ευχαριστω για τα δειγματα

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

...και μια ατμοσφαιρικη

Aν και εχει λιγο θορυβο παραπανω ο οποιος δεν με χαλαει προσωπικα, ειναι εξαιρετικη σε λεπτομερεια και σε ατμοσφαιρα.

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Γιώργο, πραγματικά όσο βλέπω στα δείγματά σου την fv-5, διαπιστώνω πόσο καλύτερη είναι από την stock, τουλάχιστον για την συγκεκριμένη συσκευή. Σε κάποια δείγματα που είχα δει πάντως η Proshot διέσωσε περισσότερη λεπτομέρεια έστω και με θόρυβο. Αν είναι εκτός από τα συγκριτικά συσκευών θα προσπαθήσω να κάνω και συγκριτικά εφαρμογών. Stock camera, Open Camera και fv-5 (το ProShot δεν είναι συμβατό...)

Υ.Γ. Το 1020 παραμένει από τους πιο δυνατούς παίκτες, όπως και το Original Pureview, το 808. Απλά έχουν μπει κάποιοι ακόμη πολύ δυνατοί παίκτες, και φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για έναν (ή έστω 2 αν πούμε 808/1020) μόνο βασιλιά στην φωτογραφία. Π.χ. βλέπω ότι 5 μοντέλα διεκδικούν τον "θρόνο", παλιά και καινούργια με διαφορετικές τεχνολογίες και προελεύσεις, με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και από εκεί και ύστερα είναι θέμα προτιμήσεων του καθενός (π.χ. "φυσικότητα" ή "επεξεργασμένες φωτογραφίες").

Αν τις κατεβασεις και τις δεις σε μια π.χ. 1080p οθονη εκει η διαφορα ειναι πολυ μεγαλυτερη απο μια καλη οθονη κινητου η tablet.

Εχω και δειγματα οπου η διαφορα ειναι πολυ μεγαλυτερη, ποσο μαλλον δε που μιλαμε για δειγματα ημερησια και auto.

Για καποιο λογο χαντακωνει την καμερα του g4 η μαμα καμερα και δεν ξερω γιατι. Το fv5 ειναι η αποδειξη οτι ο αισθητηρας-αλγοριθμοι μπορουν να αποδοσουν πολυ καλυτερα.

Σε οσες εχω βγαλει, η λεπτομερεια-χρωματα ειναι πολυ καλυτερα αλλα το "κουλο" της υποθεσης ειναι το focus. Βγαζω συνεχως φωτογραφιες με γλυκα στην δουλεια (λογω μακετας-φυλλαδιου που φτιαχνω αλλα και διαφημιστικα) και η φωτογραφια ειναι παντου καθαρη με το fv5 ενω με την στοκ δεν ειναι το ιδιο. Τι να πω, ισως παρακαμπτει τον rgb sensor? (αν και χλωμο το κοβω...)

Οπως επισης τα εχουν κανει και λιγο μανταρα με το φλας στο αυτοματο...το fv5 το διορθωνει αρκετα.

Στα υπολοιπα που αναφερεις συμφωνω 100%. Το 808-1020 παραμενουν τα "μετρα συγκρισης" με ολα τα νεα κινητα τα οποια τεινουν περισσοτερο προς την επεξεργασμενη φωτο. Το θεμα ομως ειναι το αποτελεσμα, οποτε βλεπουμε...

Επισης το βασικο σε μια καμερα δεν ειναι μονο η λεπτομερεια αλλα και το πως αποδιδει στο συνολο. (ταχυτητα-φυσικοτητα-αποδοση χρωματων-ποιοτητα-βαθος πεδιου-manual ρυθμισεις κτλ κτλ κτλ). Οπως και επισης σημαντικο για μενα ειναι και το video recording οπου το g4 πραγματικα διαπρεπει σε 1080 αλλα και σε 4k. Το g4 ισως ειναι απο το μονο android κινητο που τα καταφερνει τοσο καλα στο συνολο του (εκτος του cm1 το οποιο δεν το ειχα ποτε και δεν πωλειται στην Ελλαδα για να εχω εικονα - Αν και κακως μιας και θεωρω οτι θα ηταν αν οχι απο τα κορυφαια ισως το κορυφαιο μονο και μονο λογω οπτικων).

----- προσθήκη μηνύματος 37 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

@demon Γιωργο κατεβαζοντας τι ημερισιες και βλεποντας τες απο γωνια σε γωνια βλεπω υπεροχη της fv5 και σε αρκετα μεγαλο βαθμο.. τουλαχιστον για τα γουστα μου...ευχαριστω για τα δειγματα

Ετσι ειναι...θα ανεβασω και αλλες manual και αυτοματες. ;)

Fv-5 auto png

22517435446_36fbf5ecd3_k.jpgDSC_0164 by George Drizos, on Flickr

Edited by impreza_sti
Συνεχόμενα μηνύματα

http://we.tl/wRtTTYS4lt

wetransfer.com

Xτυπα μια το κουμπακι αριστερα να σου βγαλει το λινκ ωστε να μην ειναι μεσω mail.

Τhanks.

----- προσθήκη μηνύματος 18 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

http://we.tl/eWQG0oWVY6

Δύο φωτογραφίες σε dng μια σε ουρανό σύννεφο και μια κοντινή σε φύλλο..

Σχετικα με το LG G4 και την καμερα FV-5

H fv-5 εχει περισσοτερες λεπτομερειες απο την stock και πιο ρεαλιστικα χρωματα...αλλα χανει σε

1.στο αυτοματο χανει κατα κρατος

2.εχει περισσοτερο θορυβο οσο ανεβαινει το iso

3.δεν εχει HDR

4.δεν εχει κλειστρο 30 sec

Θα ήθελα και την δική σας γνώμη σχετικά με την κάμερα του iPhone 6s plus.

Εχω κάποιες φωτογραφίες που τράβηξα σημερα σε οικογενειακή βόλτα στο Μικρολίμανο. Είναι όλες τυχαίες βγαλμένες χωρίς ιδιαίτερη προσοχή, όπως δηλαδή θα τραβούσε ο μέσος χρήστης μιας και θεωρώ πιο αντιπροσωπευτικό τεστ τις φωτογραφίες χωρίς στησιμο.

Δεν έχω ακολοουθησει κανονες, θα βρείτε φωτο κοντρα στον ήλιο, μέσα από τζαμι κλπ.

https://flic.kr/s/aHsknxikQA

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Θα ήθελα και την δική σας γνώμη σχετικά με την κάμερα του iPhone 6s plus.

Εχω κάποιες φωτογραφίες που τράβηξα σημερα σε οικογενειακή βόλτα στο Μικρολίμανο. Είναι όλες τυχαίες βγαλμένες χωρίς ιδιαίτερη προσοχή, όπως δηλαδή θα τραβούσε ο μέσος χρήστης μιας και θεωρώ πιο αντιπροσωπευτικό τεστ τις φωτογραφίες χωρίς στησιμο.

Δεν έχω ακολοουθησει κανονες, θα βρείτε φωτο κοντρα στον ήλιο, μέσα από τζαμι κλπ.

https://flic.kr/s/aHsknxikQA

Καλες ειναι αλλα οχι κατι το ιδαιτερο.Ευκολες συνθηκες που καθε συγχρονο κινητο μπορει να βγαλει.

Το Νοκια N8 ασ πουμε...που βγηκε πριν 5 χρονια ...σε τετοιες συνθηκες θα δωσει παραπλησια αποτελεσματα.

Fv-5 auto png

22517435446_36fbf5ecd3_k.jpgDSC_0164 by George Drizos, on Flickr

"Και χίλια περιστέρια..." Μου θύμισες ένα παλιό ωραίο άσμα. :)

Η συσκευή τείνει στην υπερεπεξεργασία, αλλά με μακράν βελτιωμένο τρόπο σε σχέση π.χ. με την σειρά Galaxy S ή Note, δημιουργώντας γενικά καλά αποτελέσματα. Η fv-5 δίνει ποιοτικά βλέπω καλύτερες εικόνες στο συγκεκριμένο μοντέλο (περιορίζει σε ρυθμίσεις βέβαια...).

Σε ημερήσιες πάντως θα προτιμούσα περισσότερη φυσικότητα, π.χ. 808 ή και CM1, ενώ σε βραδυνές G4 και 1020 (λόγω OIS). Αυτά είναι τα 4 από τα 5 μοντέλα που ανέφερα ότι διεκδικούν τον "θρόνο". Το 5ο δεν έχει βγει ακόμη, αλλά δείχνει επίσης πολλά υποσχόμενο (950/XL).

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

"Και χίλια περιστέρια..." Μου θύμισες ένα παλιό ωραίο άσμα. :)

Η συσκευή τείνει στην υπερεπεξεργασία, αλλά με μακράν βελτιωμένο τρόπο σε σχέση π.χ. με την σειρά Galaxy S ή Note, δημιουργώντας γενικά καλά αποτελέσματα. Η fv-5 δίνει ποιοτικά βλέπω καλύτερες εικόνες στο συγκεκριμένο μοντέλο (περιορίζει σε ρυθμίσεις βέβαια...).

Σε ημερήσιες πάντως θα προτιμούσα περισσότερη φυσικότητα, π.χ. 808 ή και CM1, ενώ σε βραδυνές G4 και 1020 (λόγω OIS). Αυτά είναι τα 4 από τα 5 μοντέλα που ανέφερα ότι διεκδικούν τον "θρόνο". Το 5ο δεν έχει βγει ακόμη, αλλά δείχνει επίσης πολλά υποσχόμενο (950/XL).

Εγώ βλέπω 3 και όχι 4 συσκευές αφού το cm1 είναι μια συσκευή φάντασμα που κανένας σε αυτόν τον ναταιο κόσμο δεν έχει......:lol: :lol: :lol:

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Εγώ βλέπω 3 και όχι 4 συσκευές αφού το cm1 είναι μια συσκευή φάντασμα που κανένας σε αυτόν τον ναταιο κόσμο δεν έχει......:lol: :lol: :lol:

@keras, ο Montoya τρολλάρει άγρια αλλά δεν υποκύπτω! :p

Καλες ειναι αλλα οχι κατι το ιδαιτερο.Ευκολες συνθηκες που καθε συγχρονο κινητο μπορει να βγαλει.

Το Νοκια N8 ασ πουμε...που βγηκε πριν 5 χρονια ...σε τετοιες συνθηκες θα δωσει παραπλησια αποτελεσματα.

Και η δική μου γνώμη είναι οτι πρόκειται για ενα απλά καλό σύνολο κάμερα-software που δίνει εύκολα αποτελέσματα.

Τα πάει πολύ καλά σε πιστότητα χρωμάτων και σε λευκό. Το OIS είναι υποδειγματικό και το βιντεο απο τα κορυφαία.

Στις βραδινές παρά το αυξημένο μέγεθος των pixel οι βραδινές είναι μέτριες. Το f2.2 δεν μπορεί να δώσει επιθυμητά αποτελέσματα.

Γενικά σε κάποιον που η κάμερα αποτελεί τρίτο κριτηριο στην επιλογή κινητού είναι αρκετό. Αν τα πήγαινε λίγο καλύτερα σε προσωπα σε συνθηκες χαμηλού φωτισμού θα ήμουν ικανοποιημένος.

Επίσης θα ήθελα καλύτερη ευκρίνεια για να αντέχουν σε μεγαλύτερο crop.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

@keras, ο Montoya τρολλάρει άγρια αλλά δεν υποκύπτω! :p

Εχει δικιο ο Montoya για το CM1. Κινητο-φαντασμα.Αμφιβαλλω εαν το εχει καποιος στην Ελλαδα ισως και στην Ευρωπη :p:p:p

Και η δική μου γνώμη είναι οτι πρόκειται για ενα απλά καλό σύνολο κάμερα-software που δίνει εύκολα αποτελέσματα.

Τα πάει πολύ καλά σε πιστότητα χρωμάτων και σε λευκό. Το OIS είναι υποδειγματικό και το βιντεο απο τα κορυφαία.

Στις βραδινές παρά το αυξημένο μέγεθος των pixel οι βραδινές είναι μέτριες. Το f2.2 δεν μπορεί να δώσει επιθυμητά αποτελέσματα.

Γενικά σε κάποιον που η κάμερα αποτελεί τρίτο κριτηριο στην επιλογή κινητού είναι αρκετό. Αν τα πήγαινε λίγο καλύτερα σε προσωπα σε συνθηκες χαμηλού φωτισμού θα ήμουν ικανοποιημένος.

Για το 6s μιλας η το 6 σκετο? Η το n8?

Αυξημενο μεγεθος δεν εχει το 6s ..μονο το 6. (plus or no plus δεν εχει σημασια ..το s εχει).

Eπισης οσο και αν εχετε θεοποιησει το cm1 πραγματικα παω στοιχημα οτι δεν θα ικανοποιουσε τη πλειονοτητα οσων το ορεγονται.

Καλές φωτογραφίες αν δεν είναι Ο κύριος λόγος που επιλέγεις smartphone.

Αυτό που αναρωτιέμαι Πάντος είναι Γιατί δε όλες τις φωτο γράφει "iso 25" φτάνει τόσο χαμηλά; και αν ναι βγαίνουν τόσο φωτεινές; μάλλον κάτι λάθος γίνεται.

-> HTC Touch Cruise->Nokia 5310 ->HTC Desire ->LG optimus 4x ->Sony Xperia P -> HTC OneX-> iphone 4s -> Galaxy S4 -> lumina 1020 + Honor 6 -> Lumia 1020 + Meizu MX4 -> LG G4-> Galaxy S7 -> Galaxy S7 + Lumia950 -> Galaxy S7 + Nexus 5x -> HTC 10 -> S7Edge -> P20Pro -> S10 -> iPhone11

Καλές φωτογραφίες αν δεν είναι Ο κύριος λόγος που επιλέγεις smartphone.

Αυτό που αναρωτιέμαι Πάντος είναι Γιατί δε όλες τις φωτο γράφει "iso 25" φτάνει τόσο χαμηλά; και αν ναι βγαίνουν τόσο φωτεινές; μάλλον κάτι λάθος γίνεται.

Τα Galaxy σταματανε στο 50 σε παρομοιες συνθηκες. Δεν απέχει πολύ.

Επειδή αναφερθηκε πριν οτι δεν έχει μεγαλύτερο μεγεθος pixels το 6s & plus, διάβασα οτι τα pixels του έχουν μέγεθος 1,2μ. και παραλληλα χρησιμοποιείται μια τεχνοτροπία ωστε με τα περισσοτερα pixels να μην ανεβάζει θόρυβο και να μειωνεται το φώς που ισχωρεί σ αυτά.

Βασικά δεν μας ενδιαφέρουν οι τεχνικές λεπτομέρειες αλλά το αποτέλεσμα.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...