Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

πας την βολτα σου και δεν σκεφτεσαι τιποτα..απλα τραβας φωτο :D

18968320528_23d2d7ff85_b.jpg20150625_222046 by saleakos, on Flickr

18968258120_d71e9de6bc_b.jpg20150625_221535 by saleakos, on Flickr

καλα σκεφτομαι οτι σε φαση σαν και αυτη με τις φωτο που εβγαλα μοναστηρακι, πλακα, συνταγμα με το Meizu, πρεπει να κανει παρτυ το lg :p

Απιστευτες Low light το G4.Ακομη και λεπτομερειες προσωπου φενονται καθαρα,ακομη και οι πινακιδες στο βαθος αριστερα.

Παρα πολυ καλη δουλεια καναν .Νομιζω το 1020 δεν βγαζει τετοια φωτο στο αuto .

Edited by Fredometrios

Απιστευτες Low light το G4.Ακομη και λεπτομερειες προσωπου φενονται καθαρα.

Καλά τις τελευταίες δεν τις λες και low light.. Κατα τα άλλα συμφωνώ!

Sony XPERIA Neo V, Samsung Ativ S,

Nokia Lumia 830 Nokia Lumia 1020

Νομίζω ότι ο Παύλος θα φέρει περισσότερες πωλήσεις G4 από ότι η διαφήμιση της ίδιας της LG.
"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Λίγη σημασία έχει η σειρά κατάταξης. Γιατί παίζουν και άλλα πράγματα όπως κόστος, επιδόσεις κλπ.

Το καλό είναι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές πλέον.

Aκριβως. Θα συμφωνησω 100%.

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Λοιπόν, χθές μαζευτήκαμε με τα παιδιά απ' τη μπάντα και επι ευκαιρία, είπαμε να τις βγάλουμε έξω να τις μετρήσουμε! :lol: Τις κάμερες.... ;)

Το δικό μ 1020, της γυναίκας μ Νοτε 4 και του άλλου κιθαρίστα (οέο...) το 930 που μετά από προτροπή δική μ αγόρασε και πραγματικά δεν το μετάνιωσε!)

Παρακάτω οι φωτό. Δεν παίζαμε με ρυθμίσεις εκτός από φλας ΟΝ/OFF. Επίσης προσπαθούσαμε στο τύφλα σκοτάδι να πάρουμε από την ίδια γωνία, ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΤΕ, εμείς παραλίγο να γκρεμίσουμε το σπίτι αφού πατούσαμε ο ένας τον άλλο! 3 προσπάθειες σε κάθε φωτό (κυρίς για να βρούμε την ίδια γωνία). Επιλέξαμε τις καλύτερες. Τέλος τα τελευταία 2 θέματα (μετά το πιάνο) είναι από σήμερα το πρωί που ξαναπήγαμε σπίτι τους για λίγο πριν τη πρόβα.

https://www.flickr.com/gp/132295163@N03/Tv31k5

Ευχαριστουμε για το συγκριτικο! Σε μια η δυο προτιμω ελαφρως το note 4 λογω χρωματων. Σε ολες η ποιοτητα φωτογραφιας και η λεπτομερεια που εχει το 1020 ειναι αρκετα μπροστα και απο τα 2 κινητα. Το 930 εχει μια ισορροπια αλλα θα το βαλω τελευταιο σε αυτο το συγκριτικο. Υπαρχει η εν λογω κιτρινιλα, και οφειλεται σε λαθος white balance η σε ταχυτητα κλειστρου. Εμενα προσωπικα δεν με ενοχλει μιας και διορθωνεται πανευκολα.

Για μενα νικητης με διαφορα εδω το 1020. Βεβαια χαντακωθηκε λιγο το note4 μιας και σε ημερησιες θα τα πηγαινε πολυ καλυτερα οπως και το 930. :)

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Φίλοι μου νομίζω πως η ψαλίδα έχει (σχεδόν) κλείσει... Και λέω σχεδόν, διότι υπό προυποθέσεις το 1020 ήδη έχανε (έβγαινε 2ο δηλαδή) ακόμη και από παλαιότερα του G4. Το πιο ενοχλητικό του ΝΟΚΙΑ είναι το white balance που ακόμη και αν στην κάμερα φαίνεται μια χαρά λευκό κάποιο φόντο, μόλις τραβηχτεί η φωτογραφία και πέσει το ΧΕΝΟΝ γεμίζει κιτρινίλα σε μεγάλο βαθμό εκεί που δεν υπάρχει. Χωρίς ΧΕΝΟΝ μια χαρά λευκά πιάνει... Τέσπα διορθώνεται εύκολα (ακόμη και μέσω του Lumia Creative Studio), αλλά είναι ρε παιδί μ, σαν να έχεις Μ5 π.χ. με τον κόφτη στα 250 και ένα Megane να σου έχει κολλήσει από πίσω στην autobahn :blink: ... Μιλάω αποκλειστικά για την φωτογραφία.

Στο βίντεο έχει ήδη φάει ξύλο το 1020. Το NOTE 4 ακόμη, το έχει εξαφανίσει από το χάρτη...

Mιλάμε για UHD 3840X2160 (16:9) - αλλά προσωπικά προτιμώ το FHD 60FPS στα 1920Χ1080 (16:9) που κάνει την κίνηση πιο ομαλή... Πιο 3d ρε παιδί μ. ΕΙΔΙΚΆ σε ΒΡΑΔΥΝΟ ΒΙΝΤΕΟ το 1020 με το LEDάκι του δε φτάνει ούτε για 1 μέτρο απόσταση να φωτίσει...Έπρεπε να φωτίζει με το ΧΕΝΟΝ :wacko: στο βίντεο....

Δεν νομιζω οτι το 1020 εβγαινε δευτερο ειδικα σε παλαιοτερα του G4 φιλε μου...θα ηθελα να μου πεις σε ποιο αν σου ειναι ευκολο. Στο video θα διαφωνησω επισης. Η ποιοτητα που τραβαει το 1020 σε 1080p ειναι απιστευτη, και την εχουν πολυ λιγα κινητα αν οχι κανενα. συν το γεγονος οτι ζουμαρεις την ωρα που τραβας και ειναι λες και εχει στην κυριολεξια οπτικο ζουμ. Δεν χανει καθολου. Αν συγκρινεις uhd με fhd λογικο ειναι το note 4 να εχει περισσοτερη λεπτομερεια στο video του. (αν και το καλυτερο uhd video που ειχα ποτε σε κινητο ηταν το 1+1). Eπισης να σου πω αν δεν το εχεις παρατηρησει ηδη οτι βαζοντας 60fps μειωνεται το πεδιο και η λεπτομερεια του video οπως ειναι λογικο. Τα 60 fps ειναι πολυ πιο ξεκουραστα στο ματι λογω blur free, αλλα εχει και το τιμημα του.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Συμπαθατε με αλλα εχω διαφορετικη αποψη.

Αν εβλεπα να χρησιμοποιειτε τα 41( 38 ή 34mpx σε οποια αναλογια σας βολευει) θα συμφωνουσα μαζι σου για ποιο λογο το εβγαλε.

υ.γ

Τη κιτρινιλα την εχει εξαρχης το 1020 ή σαν καινουριο εχει νορμαλ wb και κιτρινιζει μετα απο καμποσο καιρο?

Τα 38 η 41 mp τα χρησιμοποιει καθε μερα το κινητο για 2 λογους. Για να σου φτιαξει αυτη την εκπληκτικη 5αρα, και για να κανεις crop αλλα και οταν ζουμαρεις πριν παρεις την φωτο, παλι crop την 38 κανει. Οποτε ειναι μεγαλης σημασιας.

Η κιτρινιλα αλλαζε αναλογα με τα updates. Στην black edition δεν υπηρχε καν αν θυμαμαι καλα.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Απιστευτες Low light το G4.Ακομη και λεπτομερειες προσωπου φενονται καθαρα,ακομη και οι πινακιδες στο βαθος αριστερα.

Οντως ειναι πολυ καλες. Μην παιρνεις ορκο για το 1020...δεν θα το λεγα, εχω βγαλει στο auto σε χειροτερες συνθηκες καλυτερη.

@saleakos εχεις καταλαβει οτι κρατας την καλυτερη καμερα σε android ετσι? ;)

----- προσθήκη μηνύματος 37 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Νομίζω ότι ο Παύλος θα φέρει περισσότερες πωλήσεις G4 από ότι η διαφήμιση της ίδιας της LG.

Ελα ντε...πεστο ψεμματα. Εκτος αν τα παιρνει και δεν το λεει...! :lol::p

----- προσθήκη μηνύματος 87 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

LG G2 XCAM

Πολυ ομορφες Μαριε!!! :)

Όντως και εγώ αυτό παρατήρησα στο Note. Στο 930 υπάρχει πρόβλημα στην επεξεργάσια του προγράμματος στα jpeg (μετά απο την τελέυταια ενημέρωση της lumia camera). Στα raw είναι διαφορετικά. Χαρακτηριστικά στα win10, με την νέα αναβάθμιση είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.

Aπο τα δειγματα που ανεβασες δεν μπορω να πω οτι διαφωνω. Υπαρχει διαφορα προς το καλυτερο με τα 10αρια και ας ειναι ακομα σε beta φαση...

Εδω να πω οτι δεν πιστευω πως θα δει διαφορα το 1020 με τα 10αρια στην καμερα λογω παλαιοτητας, ενω το 930 θα δει.

Edited by demon2411

Aπο τα δειγματα που ανεβασες δεν μπορω να πω οτι διαφωνω. Υπαρχει διαφορα προς το καλυτερο με τα 10αρια και ας ειναι ακομα σε beta φαση...

Εδω να πω οτι δεν πιστευω πως θα δει διαφορα το 1020 με τα 10αρια στην καμερα λογω παλαιοτητας, ενω το 930 θα δει.

Σωστά. Και τις άλλες εφαρμογές (proshot, oneshot, camera360) που δοκίμασα δεν μπορώ να πώ έμεινα ευχαριστημένος. Με τα 10αρια έχει φτιάξει πολύ η κάμερα σε ευκρίνεια και σε χρώματα. Στο 1020, είχα διαβάσει σε μερικά σχόλια, ότι ήταν μερικοί που μπόρεσαν και άνοιξαν την lumia camera με την καινούργια αναβάθμιση. Νομίζω πως κάτι θα δοθεί και για το 1020.

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

παιδια καλημερα.Απο χτες κατοχος ενος meizu mx4 και θελω να ρωτησω η λειτουργια φωτεινο πεδιο στην καμερα

τι ακριβως κανει? γιατι εβγαλα φωτογραφιες και ολες εβγαιναν θολες. ευχαριστω:)

@babill να το ξερω οτι εχουν οι φωτο τοση απηχηση να ζητησω ποσοστα απο τους κορεατες :p

@demon για android το ξερω αν και θα βγει ο mivas να μας πει για cm1 κλπ. για γενικως δεν ξερω αν ειναι το καλυτερο, βασικα μονο το 1020 μπορει να σταθει σαν αντίπαλος αν και δεν ξερω κατα ποσο μπορει να εχει τετοια αποδοση το 1020 διχως παρεμβαση ρυθμισεων, εσυ που το εχεις θα ξερεις, θα κανουμε και το τεστακι μας ;)

@nek10 καλοριζικο :) το lightfield χρησιμεύει για after shot focus, διαλεγει πατωντας πανω στην φωτο αν η εστιαση θα ειναι στο background η στο foreground

@demon2411

Συμφωνώ σε όσα ανέφερες και λάθος μ που δεν ήμουν πιο κατατοπιστικός. Το 1020 έβγαινε 2ο εννοώντας ένα λάθος focus ή πολύ έντονο κίτρινο. Το κίτρινο εύκολα πες φτιάχνεται... Συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτιτα που λέμε..... Απλά στον βασιλιά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ! Βέβαια όπως προείπα σε στημένη φωτογραφία δεν υπάρχει (ίσως ακόμη) αντίπαλος. Στημένη εννοώ παίξιμο με τις ρυθμίσεις σε ένα τοπίο πχ. Το αγαπημένο μ ας πούμε είναι το τρεχούμενο νερό ! Εκεί, πολλές φορές το 1020 τραβάει καλύτερα και από την ΝΙΚΟΝ D5000 που έχω.

Επίσης στο auto 9/10 φορές θα τραβήξεις πολύ καλή φωτό αν όχι και τις 10, από άποψη ποιότητας (στο δικό μ συγκριτικό ας πούμε δεν χρειάστηκε η 2η λήψη πόσο μάλλον η 3η ενώ στα άλλα δυο χρειάστηκε).

Τώρα στο θέμα του βίντεο με τη φράση τρώει ξύλο, εννούσα ότι ναι μεν στο 1080p έχει απίστευτη ποιότητα, αλλά UHD ΔΕΝ τραβάει. Όσο για το live zoom και το NOTE 4 το κάνει, με το κουμπί αυξομείωσης της έντασης απλά σαν να χάνει το OIS κουνάει δηλαδή όταν πατάς το κουμπί.

Οπότε αν είναι να συγκρίνουμε τα 1080p ναι ίσως να έχει καλύτερη ποιότητα (και όχι ότι χρειάζομαι περισσότερο προσωπικά αν με ρωτάς), αλλά ακόμη και το 930 πχ τραβάει 4Κ, πόσο μάλλον το σημερινό G4... Φιλικά ε! :cool:

Στο συγκριτικό τα πιο φυσικά χρώματα τα έπιασε το 930... Απλά είχε άλλα προβλήματα. Επίσης στη φωτό με τα σποτάκια, το φώς τους ήταν όντως κίτρινο επομένως φαντάσου κάπου μεταξύ 1020 και 930. Το Ν4 σχεδόν πάντα βγάζει πιο λευκές αποχρώσεις, όπως το 1020 πιο κίτρινες.

edit

@saleakos

χρειάζεται όντως μια κόντρα. Εξαιρετικό το G4 αλλά δύσκολα φίλε. Μια σωστή κόντρα τη φέρνει ο καθένας στα μέτρα του. Δεν κάνω κόντρα στο auto. Είναι λίγο και ο ενθουσιασμός του καινούριου που μας κάνει να το βλέπουμε καλύτερο. No offense και μεγειές που λέμε ... Καλοδούλευτο και εξαιρετική επιλογή!

edit 2

αυτό το είδε κανείς ?

http://allaboutwindowsphone.com/features/item/20669_Camera_head_to_head_Lumia_9301.php

Edited by Dimitris_41Mpxls

Sony XPERIA Neo V, Samsung Ativ S,

Nokia Lumia 830 Nokia Lumia 1020

@dimitris οχι φιλε μου τι offense :) συζητηση κανουμε απλα δεν ειναι ο ενθουσιασμος, ετσι ειναι, αυτο που κανει το lg στο auto ειναι αξιο θαυμασμου , και δεν ειμαι fanboy της lg, πρωτη φορα παιρνω, και να σου πω την αληθεια ουτε fan του auto ειμαι γιατι κανενα τηλεφωνο δεν με ικανοποιουσε εκει το βραδυ, με το mx 4 που εχω παντα επαιζα με τις ρυθμισεις, τωρα για την "κοντρα" το 1020 ειναι η καλυτερη καμερα σε τηλεφωνο αυτο ειναι γνωστο, δεν εχει να αποδειξει κατι, ειδικα αν κοιταξεις και την ηλικια του (σαν τηλεφωνο δεν με καλυπτει αλλιως θα το ειχα εδω και καιρο αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα) εκεινο που εχει να αποδειξει ειναι το lg, και καλυτερο να βγει το 1020 εμενα με υπερκαλυπτει το g4, απλα εδω για το φορουμ να γινει ενα συγκριτικο να εχουμε κατι να συζηταμε :p

Το διάβασα. Για το 930, συμφωνώ απόλυτα. Μεγάλο μείον το πρόγραμμα επεξεργασίας, αφού φαίνεται να βγάζει τα πιο σωστά χρώματα κατά τα άλλα. Εξάλλου το λέει σε ένα σημείο "πως τα κατάφερε το g4 και έβγαλε περισσότερη λεπτομέρεια απο το 930". Νομίζω πως με τα win10 θα διορθωθεί πολύ η κατάσταση και θα ξαναέρθει στα ίσια της η κατάσταση :lol: :lol: :lol: :p :p

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

@saleakos Έτσι είναι φίλε Παύλο, σωστά τα λες.. Παρεακι, γνώμες, κτλ ,να έχουμε να λέμε και να μαθαίνουμε .. Το θέμα είναι τι καλύπτει στο καθένας μας.. Πάντα θα υπάρχει ανώτερο και κατώτερο, έτσι είναι αυτά.. Άντε τώρα μην σκάσω μύτη με το z7 mini και σας ξενερώσω :-P

ΥΓ. Παύλο τελικά το G4 ήταν δώρο για τη γυναίκα ή για σένα? :-D

Haier W910 value for money :D

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

Το συγκριτικό του Δημήτρη ήταν πολύ καλό. Τόσο καιρό βλέπουμε φώτο του 1020 χωρίς σύγκριση με άλλα την ίδια στιγμή.

Η έστω σε κάποια συγκριτικά που υπήρξαν δεν φάνηκε τόσο έντονα.

Πλέον υπάρχουν πολλά που μπορούν να τραβήξουν καλές φώτο σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Όμως κανένα δεν μπορεί να αποδοσει σωστά το βάθος και το ανάγλυφο.

Παράδειγμα στον καναπέ γίνονται αντιληπτές και οι τρεις διαστάσεις ενώ στα άλλα δύο οι φώτο είναι φλατ.

Στην πόρτα εισόδου στην φωτογραφία του 1020 διακρίνεται το βάθος στο ανάγλυφο. Κι εδώ τα άλλα δύο δίνουν επίπεδο αποτέλεσμα.

Αυτό επιβεβαιώνει ότι πράγματι η κάμερα του έχει στοιχεία από ακριβές πραγματικές κάμερες.

Μάλλον θα ψάξω για κάποιο μεταχειρισμενο σε λίγες μέρες που θα έλθω στην Ελλάδα.

Με οποιαδήποτε άλλη συσκευή σαν δεύτερη, δεν θα κερδίσω κάτι στην χρήση που θέλω.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

@demon2411

Συμφωνώ σε όσα ανέφερες και λάθος μ που δεν ήμουν πιο κατατοπιστικός. Το 1020 έβγαινε 2ο εννοώντας ένα λάθος focus ή πολύ έντονο κίτρινο. Το κίτρινο εύκολα πες φτιάχνεται... Συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτιτα που λέμε..... Απλά στον βασιλιά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ! Βέβαια όπως προείπα σε στημένη φωτογραφία δεν υπάρχει (ίσως ακόμη) αντίπαλος. Στημένη εννοώ παίξιμο με τις ρυθμίσεις σε ένα τοπίο πχ. Το αγαπημένο μ ας πούμε είναι το τρεχούμενο νερό ! Εκεί, πολλές φορές το 1020 τραβάει καλύτερα και από την ΝΙΚΟΝ D5000 που έχω.

Επίσης στο auto 9/10 φορές θα τραβήξεις πολύ καλή φωτό αν όχι και τις 10, από άποψη ποιότητας (στο δικό μ συγκριτικό ας πούμε δεν χρειάστηκε η 2η λήψη πόσο μάλλον η 3η ενώ στα άλλα δυο χρειάστηκε).

Τώρα στο θέμα του βίντεο με τη φράση τρώει ξύλο, εννούσα ότι ναι μεν στο 1080p έχει απίστευτη ποιότητα, αλλά UHD ΔΕΝ τραβάει. Όσο για το live zoom και το NOTE 4 το κάνει, με το κουμπί αυξομείωσης της έντασης απλά σαν να χάνει το OIS κουνάει δηλαδή όταν πατάς το κουμπί.

Οπότε αν είναι να συγκρίνουμε τα 1080p ναι ίσως να έχει καλύτερη ποιότητα (και όχι ότι χρειάζομαι περισσότερο προσωπικά αν με ρωτάς), αλλά ακόμη και το 930 πχ τραβάει 4Κ, πόσο μάλλον το σημερινό G4... Φιλικά ε! :cool:

Στο συγκριτικό τα πιο φυσικά χρώματα τα έπιασε το 930... Απλά είχε άλλα προβλήματα. Επίσης στη φωτό με τα σποτάκια, το φώς τους ήταν όντως κίτρινο επομένως φαντάσου κάπου μεταξύ 1020 και 930. Το Ν4 σχεδόν πάντα βγάζει πιο λευκές αποχρώσεις, όπως το 1020 πιο κίτρινες.

edit

@saleakos

χρειάζεται όντως μια κόντρα. Εξαιρετικό το G4 αλλά δύσκολα φίλε. Μια σωστή κόντρα τη φέρνει ο καθένας στα μέτρα του. Δεν κάνω κόντρα στο auto. Είναι λίγο και ο ενθουσιασμός του καινούριου που μας κάνει να το βλέπουμε καλύτερο. No offense και μεγειές που λέμε ... Καλοδούλευτο και εξαιρετική επιλογή!

edit 2

αυτό το είδε κανείς ?

http://allaboutwindowsphone.com/features/item/20669_Camera_head_to_head_Lumia_9301.php

Φιλε μου καταρχας χαιρομαι που εισαι αντικειμενικος. Για το 1020 εχεις δικιο, τα κουσουρια του λιγο πολυ τα ξερουμε ολοι. (σε low light καμια φορα νεταρει λαθος-white balance-κιτρινιλα). Στο θεμα του video, φαντασου στην 1080p τηλεοραση που εχω το 4k εχει μεγαλη διαφορα απο το 1080p και ας μην ειναι η τηλεοραση μου 4k. Το 4κ ειναι καλοδεχουμενο αν εξαιρεσεις τα κουσουρια του (υπερθερμανση του κινητου-limit στον χρονο εγγραφης-μεγαλο μεγεθος αρχειου). Η samsung βεβαια παντα ηταν πολυ καλη στα video απο εποχες s3-s4. To 1020 φυσικα δεν τραβαει 4k λογω cpu, ενω το 930 λογω snap 800 τα καταφερνει μια χαρα.

Σε αυτο που με εχει βγαλει ασπροπροσωπο το 1020, ειναι σε φωτογραφιες (auto) με την κορη μου αλλα και με αλλα πιτσιρικια, οπου σε εσωτερικους χωρους με xenon και μη εχω παρει πολυ καλες φωτογραφιες εκει που με αλλο κινητο θα επαιρνα μια θολουρα.

Kαι το φιλικα, δεν χρειαζεται καν να το αναφερεις, εννοειται αυτο φιλε μου. Δεν παρεξηγω κανενος την γνωμη, άλλα πραγματα με ενοχλουν. :)

@dimitris οχι φιλε μου τι offense :) συζητηση κανουμε απλα δεν ειναι ο ενθουσιασμος, ετσι ειναι, αυτο που κανει το lg στο auto ειναι αξιο θαυμασμου , και δεν ειμαι fanboy της lg, πρωτη φορα παιρνω, και να σου πω την αληθεια ουτε fan του auto ειμαι γιατι κανενα τηλεφωνο δεν με ικανοποιουσε εκει το βραδυ, με το mx 4 που εχω παντα επαιζα με τις ρυθμισεις, τωρα για την "κοντρα" το 1020 ειναι η καλυτερη καμερα σε τηλεφωνο αυτο ειναι γνωστο, δεν εχει να αποδειξει κατι, ειδικα αν κοιταξεις και την ηλικια του (σαν τηλεφωνο δεν με καλυπτει αλλιως θα το ειχα εδω και καιρο αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα) εκεινο που εχει να αποδειξει ειναι το lg, και καλυτερο να βγει το 1020 εμενα με υπερκαλυπτει το g4, απλα εδω για το φορουμ να γινει ενα συγκριτικο να εχουμε κατι να συζηταμε :p

Ακριβως. Αυτο που κανει το G4 και ειναι οντως αξιο θαυμασμου, ειναι οτι ανεβαζει iso αλλα το noise reduction ενω ειναι επιθετικο, διατηρει εξαιρετικα την λεπτομερεια χωρις το γνωστο "παστελιασμα" που βλεπαμε σε g2-g3.

Και οπως ειπες και καλυτερο να βγει το 1020, (που ενδεχεται να συμβει γιατι βλεπω δειγματα και συγκρινω) και εγω θα προτιμουσα το lg γιατι η διαφορα που θα εχει δεν θα ειναι μεγαλη οπως παλια. Αν βαλουμε στη μεση και τον παραγοντα "συσκευη", ε τοτε καταλαβαινεις απο μονος σου οτι το lg ειναι μονοδρομος.

----- προσθήκη μηνύματος 72 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

@saleakos Έτσι είναι φίλε Παύλο, σωστά τα λες.. Παρεακι, γνώμες, κτλ ,να έχουμε να λέμε και να μαθαίνουμε .. Το θέμα είναι τι καλύπτει στο καθένας μας.. Πάντα θα υπάρχει ανώτερο και κατώτερο, έτσι είναι αυτά.. Άντε τώρα μην σκάσω μύτη με το z7 mini και σας ξενερώσω :-P

Μια χαρα ειναι το z7 mini ειδικα αν αναλογιστεις το κοστος - αποδοση. Το lg σαφως εχει ανωτερη καμερα αλλα εχει και τα 2πλα χρηματα και παραπανω. ;)

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το συγκριτικό του Δημήτρη ήταν πολύ καλό. Τόσο καιρό βλέπουμε φώτο του 1020 χωρίς σύγκριση με άλλα την ίδια στιγμή.

Η έστω σε κάποια συγκριτικά που υπήρξαν δεν φάνηκε τόσο έντονα.

Πλέον υπάρχουν πολλά που μπορούν να τραβήξουν καλές φώτο σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Όμως κανένα δεν μπορεί να αποδοσει σωστά το βάθος και το ανάγλυφο.

Παράδειγμα στον καναπέ γίνονται αντιληπτές και οι τρεις διαστάσεις ενώ στα άλλα δύο οι φώτο είναι φλατ.

Στην πόρτα εισόδου στην φωτογραφία του 1020 διακρίνεται το βάθος στο ανάγλυφο. Κι εδώ τα άλλα δύο δίνουν επίπεδο αποτέλεσμα.

Αυτό επιβεβαιώνει ότι πράγματι η κάμερα του έχει στοιχεία από ακριβές πραγματικές κάμερες.

Μάλλον θα ψάξω για κάποιο μεταχειρισμενο σε λίγες μέρες που θα έλθω στην Ελλάδα.

Με οποιαδήποτε άλλη συσκευή σαν δεύτερη, δεν θα κερδίσω κάτι στην χρήση που θέλω.

Επιτελους ενα post που περιγραφει ακριβως αυτο που βλεπω στις φωτο του 1020...Και μαλιστα ειχαμε και μια κουβεντα με τον keras τις προαλλες και του ελεγα ακριβως το ιδιο πραγμα, απλα δεν ηξερα πως να το περιγραψω σωστα.

Ο συνδιασμος λεπτομερειας-βαθος πεδιου-contrast δινει ενα φωτογραφικο αποτελεσμα το οποιο δεν το εχω δει πουθενα μεχρι στιγμης...

Εχω τραβηξει τοσα δειγματα και τοσα συγκριτικα που πραγματικα αν μου δεσεις τα ματια και μου δειξεις 2 εικονες για 3 δευτερολεπτα την καθε μια, θα σου πω επιτοπου ποια ειναι του 1020...

υ.γ. καινουργιο ειχε 250 και ξαναανεβηκε στα 300. Βρισκεις αν θελεις στα 170-180 ανετα (ισως και παρακατω με κανα παζαρι) :rolleyes:

Βεβαια οφειλω να σου πω οτι σε χρωματα το s4 zoom ειναι καλυτερο κατ'εμε, οπως και στην δυναμη του xenon. Σε ολα τα υπολοιπα θα δεις μεγαλη διαφορα.

Φιλε μου καταρχας χαιρομαι που εισαι αντικειμενικος. Για το 1020 εχεις δικιο, τα κουσουρια του λιγο πολυ τα ξερουμε ολοι. (σε low light καμια φορα νεταρει λαθος-white balance-κιτρινιλα). Στο θεμα του video, φαντασου στην 1080p τηλεοραση που εχω το 4k εχει μεγαλη διαφορα απο το 1080p και ας μην ειναι η τηλεοραση μου 4k. Το 4κ ειναι καλοδεχουμενο αν εξαιρεσεις τα κουσουρια του (υπερθερμανση του κινητου-limit στον χρονο εγγραφης-μεγαλο μεγεθος αρχειου). Η samsung βεβαια παντα ηταν πολυ καλη στα video απο εποχες s3-s4. To 1020 φυσικα δεν τραβαει 4k λογω cpu, ενω το 930 λογω snap 800 τα καταφερνει μια χαρα.

Σε αυτο που με εχει βγαλει ασπροπροσωπο το 1020, ειναι σε φωτογραφιες (auto) με την κορη μου αλλα και με αλλα πιτσιρικια, οπου σε εσωτερικους χωρους με xenon και μη εχω παρει πολυ καλες φωτογραφιες εκει που με αλλο κινητο θα επαιρνα μια θολουρα.

Kαι το φιλικα, δεν χρειαζεται καν να το αναφερεις, εννοειται αυτο φιλε μου. Δεν παρεξηγω κανενος την γνωμη, άλλα πραγματα με ενοχλουν. :)

Ακριβως. Αυτο που κανει το G4 και ειναι οντως αξιο θαυμασμου, ειναι οτι ανεβαζει iso αλλα το noise reduction ενω ειναι επιθετικο, διατηρει εξαιρετικα την λεπτομερεια χωρις το γνωστο "παστελιασμα" που βλεπαμε σε g2-g3.

Και οπως ειπες και καλυτερο να βγει το 1020, (που ενδεχεται να συμβει γιατι βλεπω δειγματα και συγκρινω) και εγω θα προτιμουσα το lg γιατι η διαφορα που θα εχει δεν θα ειναι μεγαλη οπως παλια. Αν βαλουμε στη μεση και τον παραγοντα "συσκευη", ε τοτε καταλαβαινεις απο μονος σου οτι το lg ειναι μονοδρομος.

----- προσθήκη μηνύματος 72 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μια χαρα ειναι το z7 mini ειδικα αν αναλογιστεις το κοστος - αποδοση. Το lg σαφως εχει ανωτερη καμερα αλλα εχει και τα 2πλα χρηματα και παραπανω. ;)

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Επιτελους ενα post που περιγραφει ακριβως αυτο που βλεπω στις φωτο του 1020...Και μαλιστα ειχαμε και μια κουβεντα με τον keras τις προαλλες και του ελεγα ακριβως το ιδιο πραγμα, απλα δεν ηξερα πως να το περιγραψω σωστα.

Ο συνδιασμος λεπτομερειας-βαθος πεδιου-contrast δινει ενα φωτογραφικο αποτελεσμα το οποιο δεν το εχω δει πουθενα μεχρι στιγμης...

Εχω τραβηξει τοσα δειγματα και τοσα συγκριτικα που πραγματικα αν μου δεσεις τα ματια και μου δειξεις 2 εικονες για 3 δευτερολεπτα την καθε μια, θα σου πω επιτοπου ποια ειναι του 1020...

υ.γ. καινουργιο ειχε 250 και ξαναανεβηκε στα 300. Βρισκεις αν θελεις στα 170-180 ανετα (ισως και παρακατω με κανα παζαρι) :rolleyes:

Βεβαια οφειλω να σου πω οτι σε χρωματα το s4 zoom ειναι καλυτερο κατ'εμε, οπως και στην δυναμη του xenon. Σε ολα τα υπολοιπα θα δεις μεγαλη διαφορα.

Σε ξένον ναι είναι πιο δυνατό το S4 αλλά πλέον για μένα είναι ξεπερασμένο σε όλα τα άλλα. Του μένει το πολύ καλό optical zoom.

Τα χρώματα δεν είναι κριτήριο για μένα γιατί έρχονται εκεί που θες με επεξεργασία.

Αν δεις πουθενα κανενα προς πωληση πες μου.

Αυτo που ζητώ εγώ είναι το βάθος και η ευκρίνεια.

Ευκρίνεια έχω και στο Note την οποία κάποιοι λένε υπερβολική οξύτητα. Θα το δεχόμουν αν συνέβαινε μόνο με την εφαρμογή κάμερας της Samsung.

Όταν όμως παρουσιαζεται το ίδιο με την FV5 κάμερα δεν είναι κακό.

Στην παρακατω ειναι ενα κομματι απο φωτο οπου αριστερα έχω μειώσει την οξύτητα ενω δεξιά είναι οπως βγηκε.

Που ενοχλεί δεν καταλαβαινω. Αλλά και αν ενοχλεί, το μονο ευκολο να την κατεβάσεις.

18987120188_acaf896866_c.jpgΠροσαρμογή_χρώματος_-_20150626_141748_jpg_and_20150626_141748_jpg_and_Camera_2_png_and_Προσαρμογή_χρώματος_-_20150626_141748_jpg_and_20150626_141748_jpg_and_Camera_png by Photos presentation, on Flickr

18988618439_0185b70b40_c.jpg20150626_141748 by Photos presentation, on Flickr

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

φωτογραφία για wallpaper

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

φωτογραφία για wallpaper

Οντως πολυ καλη, παιδια αυτο που λετε για το βαθος πεδιου για το 1020 λογικο ειναι, πιο πολυ φιλοσοφια compact εχει παρα καμερας κινητου

Ετσι ειναι Μιχαλη :lol: δεν ξενερωνουμε μην φοβασαι ελα και με 3310 να παιξουμε κανα φιδακι :p δωρο στον εαυτο μου φιλε ;)

Και οπως ειπες και καλυτερο να βγει το 1020, (που ενδεχεται να συμβει γιατι βλεπω δειγματα και συγκρινω) και εγω θα προτιμουσα το lg γιατι η διαφορα που θα εχει δεν θα ειναι μεγαλη οπως παλια. Αν βαλουμε στη μεση και τον παραγοντα "συσκευη", ε τοτε καταλαβαινεις απο μονος σου οτι το lg ειναι μονοδρομος

Ετσι ειναι Γιωργο, παντως αυτο το προτερημα της εξαφανισης του θορυβου σε πολυ υψηλα iso λειτουργει μονο σε auto, σε manual δουλευει οπως ολα τα τηλεφωνα και σε υψηλα iso εχει θορυβο που ειναι και το νορμαλ, καποια ειδικη επεξεργασια γινεται στο auto και την παρουσιαζει ετσι την φωτο, οπως και να εχει κανανε τρελη δουλεια

Edited by Saleakos

H καμερα του LG G4 ειναι ανωτερη απο το 1020 σε ολα τα επιπεδα...εκτος απο το xenon.

Τη φωτο που ανεβασε ο saleakos με τα everest δεν μπορει να την βγαλει το 1020 στο αυτοματο...μονο με manual

Οντως πολυ καλη, παιδια αυτο που λετε για το βαθος πεδιου για το 1020 λογικο ειναι, πιο πολυ φιλοσοφια compact εχει παρα καμερας κινητου

Ετσι ειναι Μιχαλη :lol: δεν ξενερωνουμε μην φοβασαι ελα και με 3310 να παιξουμε κανα φιδακι :p δωρο στον εαυτο μου φιλε ;)

Ετσι ειναι Γιωργο, παντως αυτο το προτερημα της εξαφανισης του θορυβου σε πολυ υψηλα iso λειτουργει μονο σε auto, σε manual δουλευει οπως ολα τα τηλεφωνα και σε υψηλα iso εχει θορυβο που ειναι και το νορμαλ, καποια ειδικη επεξεργασια γινεται στο auto και την παρουσιαζει ετσι την φωτο, οπως και να εχει κανανε τρελη δουλεια

Ακριβως το αντιθετο σθμβαινει με το nubia z9...στο αυτοματο και σε ψηλα iso η φωτο ειναι χαλια...τιγκα στο θορυβο.

Σε manual mode και σε ψηλα iso ομως δεν υπαρχει θορυβος καθολου.

Ασχετο/offtopic

Σε σας (μη τους ματιάσω) πως έχουν γλυτώσει οι φοίνικες από το σκαθάρι? Εγώ έναν τον είχα στην αυλή από μικρό, τον μεγάλωνα, είχε φτάσει τα 4 μέτρα και τσουπ το σκαθάρι τον έσκισε. R.I.P

H καμερα του LG G4 ειναι ανωτερη απο το 1020 σε ολα τα επιπεδα...εκτος απο το xenon.

Τη φωτο που ανεβασε ο saleakos με τα everest δεν μπορει να την βγαλει το 1020 στο αυτοματο...μονο με manual

...................................

Δεν θα το έλεγα έτσι εύκολα. Νομίζω οτι μπορεί το 1020, και πιθανόν και καλύτερη, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τέτοια άποψη σε καμία περίπτωση αν δεν κάνουμε συγκριτικό με τα δύο κινητά στα ίδια πράγματα συγχρόνως. Νομίζω είναι λογικό οτι χωρίς συγκριτικό κάθε τέτοια άποψη είναι υποκειμενική, όσο και εμπειρία να έχει κάποιος. Ούτε αμφισβητώ την άποψή σου, πρέπει αυτό να αποδειχθεί αν ισχύει.

Δεν θέλω να υποβιβάσω φυσικά την απόδοση του G4, πόσο μάλλον που δεν το έχω πιάσει στα χέρια μου, αντίθετα, φαίνεται πολύ καλό.

Ασχετο/offtopic

Σε σας (μη τους ματιάσω) πως έχουν γλυτώσει οι φοίνικες από το σκαθάρι? Εγώ έναν τον είχα στην αυλή από μικρό, τον μεγάλωνα, είχε φτάσει τα 4 μέτρα και τσουπ το σκαθάρι τον έσκισε. R.I.P

Πολύ απλά, εκεί πιθανόν να τους φροντίζουν, έχουν τεχνογνωσία με τόσους που έχουν, δεν είναι μπάχαλο όπως είμαστε εμείς εδώ.

Edited by keras
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Πολύ απλά, εκεί πιθανόν να τους φροντίζουν, έχουν τεχνογνωσία με τόσους που έχουν, δεν είναι μπάχαλο όπως είμαστε εμείς εδώ.

(Offtopic on)Οι καιρικές συνθήκες σε εμάς τα ευνοούν να ζούνε και να προσβάλλουν όλο το χρόνο, ενώ εκεί (στην Αίγυπτο φαντάζομαι ) το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές.

Επίσης δεν έχουν ακόμη φυσικούς εχθρούς εδώ. (Offtopic off)

Πάντως στα 250€ το 1020 με τα "κουσούρια " και την παλαιότητα του στέκεται πολύ καλά, για να μην πω καλύτερα απο αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής.

Να κάνω μια ερώτηση στους ιδιοκτήτες του, custom white balance έχει? ή μόνο τις προ επιλογές και το auto?

Γιώργος//ROM: Omega XT v16/RADIO:2.14/NATIVE ANDROID ROMS

pinterest,instagram,EyeEm,flickr

(Offtopic on)Οι καιρικές συνθήκες σε εμάς τα ευνοούν να ζούνε και να προσβάλλουν όλο το χρόνο, ενώ εκεί (στην Αίγυπτο φαντάζομαι ) το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές.

Πάντως στα 250€ το 1020 με τα "κουσούρια " και την παλαιότητα του στέκεται πολύ καλά, για να μην πω καλύτερα απο αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής.

Να κάνω μια ερώτηση στους ιδιοκτήτες του, custom white balance έχει? ή μόνο τις προ επιλογές και το auto?

Για ισορροπία λευκού είναι οι κλασικές προεπιλογές, ηλιοφάνεια, συννεφιά, κλπ. Για το δικό του το πρόγραμμα πάντα. Τώρα κάποιος που το έχει ψάξει κι έχει αγοράσει πιο πλήρη προγράμματα, μπορεί να έχει κι αυτό που λες... Ρώτα και στο θέμα του 1020 μήπως ξέρει κάποιος...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Ετσι είναι οπως τα λες. Εκτός αυτού τα κτηματα που καλλιεργουν φοινικόδενδρα βρισκονται διπλα σε καναλια του Νιλου και το χώμα είναι εξαιρετικό.

@@@ Μερικές φωτο από το S4 Zoom σε optical zoom X10

19153722126_da847beb00_c.jpg20150626_175631 by Photos presentation, on Flickr

19183728721_06674269e2_c.jpg20150626_173355 by Photos presentation, on Flickr

19183935671_f62c52d10d_c.jpg20150626_173137 by Photos presentation, on Flickr19183785121_0c2748c16c_c.jpg20150626_173317 by Photos presentation, on Flickr

Κι εδω σε νορμαλ για να δειτε τις πραγματικές αποστασεις.

19183887591_9926b4fe5f_c.jpg20150626_142343 by Photos presentation, on Flickr

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...