Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Galaxy S6 vs Huawei P8, auto

18688490135_e752976c94_c.jpg

18662061706_4d7cf41e33_c.jpg

Σήμερα τα έκανα κι εγώ τεστ.καλύτερό το s6,χωρίς όμως να είναι άσχημο και το p8.

Οχι όμως ότι είναι και τόσο camera phone οπως το πλάσαραν.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Γιωργο σκόπευα να τις δω τις ταινίες, αλλά τώρα με τον μαύρο "Πρίγκηπα" της Nokia, ανυπομονώ! :D

(Βασιλιά αποκαλώ το 808, μιας και είναι ο "πατέρας" του νεότερου 1020 :))

Πάντως, το θεωρώ παράλογο να πληρώσει η Microsoft να διαφημιστεί μια συσκευή που δεν παράγεται πλέον...

Eιναι οντως περιεργο, γιατι θα μπορουσε να βαλει ενα π.χ. 930 η ενα αλλο μιας και η Νοκια πληρωσε για διαφημιση.

Το περιεργο ειναι οτι σε τετοιες νεες ταινιες (ασχετο το ποτε γυριστηκαν μιας και φετος και συγκεκριμενα πριν ενα μηνα ξεκινησε η προβολη τους-και στο φιναλε αυτο που μετραει ειναι αυτο που παιζει τωρα-εχει τυχει πολλες φορες να αλλαχτει το συμβολαιο με την χ εταιρια κινητης), θα περιμενα να δω ως συνηθως ενα s5 η κανενα htc, κανενα lg g3 κτλ.

Μπραβο στη Νοκια που πληρωσε παντως και μαλιστα αδρα, αλλα το 1020 ειναι το κομματι της ιστοριας που δεν καταλαβαινω...Και μαλιστα και σε μια 3η ταινια καινουργια που ειδα προσφατα το ειδα παλι το 1020 αλλα δεν μπορω να θυμηθω ποια ηταν...

----- προσθήκη μηνύματος 51 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Βρήκα δύο ποστ σχετικά με συγκριτικό των φακών που φοράνε mx4, 930, m9 και s6. Απλά τα ποστάρω περισσότερο για τις λεπτομέρειες του κάθενος, αφού έψαχνα για του 930 και δεν έβρισκα. Για την ιστορία είναι ένας toshiba.

http://sonictech101.blogspot.gr/2015/03/galaxy-s6-vs-one-m9-battle-of-optics.html

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=59821245&postcount=274

Πολυ ενδιαφερον τα link σου!! αναφερει οτι το s6 αποδιδει καλυτερα αλλα παιζει σημαντικο ρολο και το processing οπως ειναι λογικο σε smartphone cameras.

Edited by demon2411

Δικαιολογειται αυτο που βλεπουμε, οι πολυ καλυτερες ηταν με iso 200 και 1/7

Που φαίνεται το 1/7 και ISO 200. Στο exif του flicr δινει στο Huawei 1/13 iso 1000 και στο S6 1/10 me iso 1250.

Νουμερα που δεν τα βλέπω ουτε στο Note 4. Το iso για να φτάσει τοσο πρέπει να έχει κάνει φωτομέτρηση στο πιο σκοτεινό σημείο. Είναι εντελώς παρόλογο να ανεβαίνει τόσο ψηλά.

Στο Note Edge που δεν φημιζετι για τις νυχτερινές του, με αυτόματο και σωστή φωτομετρηση πάει στο 320 με 1/13-1/15. Αν κατεβασω μανουαλ το iso στο 400 πάει στο 1/8.

Δειτε εδω μια πολύ βιαστική φώτο τραβηγμένη μεσα απο το αυτοκίνητο με κλειστό το τζάμι. Την έχω κάνει crop για να μην φαίνεται το εσωτερικό του αυτοκινητου.

18075248184_f7d05ed7c8_z.jpg20150609_201324_crop by azeros k k, on Flickr

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

demon δεν ξερω αν ειδες την απαντηση μου ειναι στην σελιδα 426.ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ εδω μεσα.Το τηλ για την ωρα ειναι ενα huawei Y540.Να συνεχισω να ταλαιπωρω κοσμο με αυτα που βλεπει η να το εχω μονο για να μιλαω?Θελω straight απαντηση παρεξηγηση καμια.

Φιλε μου δεν ταλαιπωρεις κανεναν. Το κινητο κατα κυριο λογο το εχουμε για να μιλαμε, κατα τυχη εχει και μια καλη καμερα. Τωρα το δικο σου εχει μια απλη καμερουλα, δεν μπορω να το θεωρησω κατι καλο σαν φωτογραφικη.

Βασικα το δοκιμαζεις σε πολυ αντιξοες συνθηκες. Δοκιμασε μια καλη ημερησια και αν θες ανεβασε την σε flickr. :)

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τι μάτι είναι αυτό που έχεις βρε George ?? :worry: Τα σπάει πάντως το 1020 σε μαύρο .. Του πάει πολύ ..

Ευχαριστώ για τις φωτογραφίες και πάνω από όλα για τις συμβουλές σου .. Μου αρέσει που πάντα μπαίνεις στο κόπο όταν μπαίνεις στο νήμα να σχολιάζεις όλες τις φωτογραφίες από όλα τα παιδιά που ανεβάζουν, η θετικά μιλήσεις η ''αρνητικά'' .. θα κάτσεις και θα αναλύσεις το γιατί ..

Huawei p8 vs Samsung galaxy s6 = 1-0

Nα σαι καλα φιλε μου, αλλα δεν ειμαι σε θεση να δινω συμβουλες, παρα μονο την γνωμη μου. :)

Οσο για τις απαντησεις που δινω, θεωρω οτι αυτος ειναι ο σκοπος του νηματος, να ανταλλαζουμε αποψεις και οχι να προσπερναμε οτι δεν μας ενδιαφερει.

@paok θα προτιμησω ελαφρως το p8. Το s6 δινει μια πιο ζωντανη εικονα με πιο εντονα χρωματα, αλλα το p8 ειναι πιο φυσικο.

Θεωρω οτι το αποτελεσμα οφειλεται κυριως σε αλγοριθμους.

@Montoya λογικο να στον καψει..επρεπε να φωτισει το κατω μερος οποτε εκανε αναγκαστικα υπερεκθεση. Εδω θελει hdr Κανονικα και να νεταρεις στον ηλιο. Αλλα μονο με τριποδο γιατι το 1020 στο hdr πασχει..

@te_salat Κωστα απο το note 4 ειναι αυτη που ανεβασες? εχει στοιχεια noise reduction εντονα αλλα οχι οπως τα παλια samsung...Δοκιμασες με αλλο προγραμμα και να το βγαλεις εκτος? (στο lg το ειχα κανει στο samsung δεν ξερω αν γινεται...)

Edited by demon2411

Πολυ ενδιαφερον τα link σου!! αναφερει οτι το s6 αποδιδει καλυτερα αλλα παιζει σημαντικο ρολο και το processing οπως ειναι λογικο σε smartphone cameras.

Από αυτά που κατάλαβα είναι κατά 60% παίζει ρόλο το λογισμικό και μετά έρχονται τα άλλα. Άλλωστε το mx4 βγάζει εξαιρετικές φωτογραφίες έχοντας θεωρητικά χειρότερο φακό από το m9 ή το 930.

Για μιλήσω για το δικό μου (930), θεωρώ ότι με ένα καλύτερο λογισμικό θα έκανε παπάδες δεδομένου ότι έχει πολύ καλύτερα οπτικά μέρη από το m9. Ένα άλλο σημείο πολύ ενδιαφέρον είναι το μεγάλο ρόλο που παίζει και το ois σε ένα κινητό. Ανεβάζει κατά πολύ την ποιοτητα μιας φωτογραφίας σε σκοτεινές συνθήκες.

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy Note N7000 auto flash

18513387609_72cb1c3299_k.jpggalaxy note N7000 by Vagos Geo, on Flickr

ΥΓ. Δεν τα πάει και άσχημα για την ηλικία του το κινητό .. ISO 40?

Edited by vagosvts7

Haier W910 value for money :D

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

Από αυτά που κατάλαβα είναι κατά 60% παίζει ρόλο το λογισμικό και μετά έρχονται τα άλλα. Άλλωστε το mx4 βγάζει εξαιρετικές φωτογραφίες έχοντας θεωρητικά χειρότερο φακό από το m9 ή το 930.

Για μιλήσω για το δικό μου (930), θεωρώ ότι με ένα καλύτερο λογισμικό θα έκανε παπάδες δεδομένου ότι έχει πολύ καλύτερα οπτικά μέρη από το m9. Ένα άλλο σημείο πολύ ενδιαφέρον είναι το μεγάλο ρόλο που παίζει και το ois σε ένα κινητό. Ανεβάζει κατά πολύ την ποιοτητα μιας φωτογραφίας σε σκοτεινές συνθήκες.

Πως οριζεις το χειροτερο "φακο" για το mx4 ...και πως ξεχωριζεις τα καλυτερα οπτικα μερη στο 930?

Aποψη μου, το software (και δεν εννοω android/win/ios) ειναι το μονο που μπορει να στειλει ενα μεσο σενσορα στη κορυφη η στο πατο της οποιας λιστας φτιαξετε. Ομοιως μπορει να αλλαξει την καταταξη του κορυφαιου σενσορα και να τον ριξει στη μεση της καταταξης. (Υποθετω θελει πολυ "κοπο" να τον στειλει και αυτον στον πατο).

Samsung Galaxy Note N7000 auto

[

ΥΓ. Δεν τα πάει και άσχημα για την ηλικία του το κινητό .. ISO 40?

Oχι μονο δεν τα παει ασχημα αλλα ειναι πολυ καλη και η φωτο..! Note 1? τι ειπες τωρα...

Oχι μονο δεν τα παει ασχημα αλλα ειναι πολυ καλη και η φωτο..! Note 1? τι ειπες τωρα...

Note 1 φίλε μου Γιώργο .. Μπορεί να αργούσε να αιστιάσει και να τραβήξει μια φωτο ..Αλλά είχε καλά αποτελέσματα για την εποχή του , άμα δεν έβγαινε και κουνημένη η φωτο ..Και πολύ δυνατό flash είχε πάλι ..

Edited by vagosvts7

Haier W910 value for money :D

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

Πως οριζεις το χειροτερο "φακο" για το mx4 ...και πως ξεχωριζεις τα καλυτερα οπτικα μερη στο 930?

Aποψη μου, το software (και δεν εννοω android/win/ios) ειναι το μονο που μπορει να στειλει ενα μεσο σενσορα στη κορυφη η στο πατο της οποιας λιστας φτιαξετε. Ομοιως μπορει να αλλαξει την καταταξη του κορυφαιου σενσορα και να τον ριξει στη μεση της καταταξης. (Υποθετω θελει πολυ "κοπο" να τον στειλει και αυτον στον πατο).

Απο αυτά που ανέφερε, στο συγκριτικό απο xda, κάνω τον διαχωρισμό (για mx4 και m9) και μόνο, και για το 930 επειδή αναφέρει ότι η ποσότητα φωτός που θα "πάρει" ο φακός είναι συναρτήση της εξίσωσης Rayleigh, οπότε φαντάζομαι ότι επειδή για την συγκέκριμενη εξίσωση παίζει ρόλο και το μέσο, το 930 θα έχει ένα προβάδισμα (λόγω carl zeiss, δνε το έχω ψάξει παραπάνω για να δώ τι βάζουν). Πάντως όχι έτσι αυθαίρετα :lol: :lol: :p .

Μέχρι πριν λίγο καιρό εξάλλου (πριν αρχίσω να παρακολουθώ το νήμα) πίστευα πως σημαντικό ρόλο παίζει η κατασκευή και τα υλικά, αλλά έχω αλλάξει γνώμη.

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Απο αυτά που ανέφερε, στο συγκριτικό απο xda, κάνω τον διαχωρισμό (για mx4 και m9) και μόνο, και για το 930 επειδή αναφέρει ότι η ποσότητα φωτός που θα "πάρει" ο φακός είναι συναρτήση της εξίσωσης Rayleigh, οπότε φαντάζομαι ότι επειδή για την συγκέκριμενη εξίσωση παίζει ρόλο και το μέσο, το 930 θα έχει ένα προβάδισμα (λόγω carl zeiss, δνε το έχω ψάξει παραπάνω για να δώ τι βάζουν). Πάντως όχι έτσι αυθαίρετα :lol: :lol: :p .

Μέχρι πριν λίγο καιρό εξάλλου (πριν αρχίσω να παρακολουθώ το νήμα) πίστευα πως σημαντικό ρόλο παίζει η κατασκευή και τα υλικά, αλλά έχω αλλάξει γνώμη.

Που ειδες τη συναρτηση rayleigh στο xda? Με μια γρηγορη ματια δεν επεσε το ματι μου.

Η ποσοτητας φωτος που θα παρει ο σενσορας περα απο το διαφραγμα (πραγματικο ή μη δεν εχει σημασια για αυτο που γραφω) ειναι και συναρτηση του χρονου εκθεσης. Κατι που στο xda για τον imx214 ουτε καν ασχοληθηκε να γραψει . Εχει κρατησει την εκεθση σταθερη..ή παιζει το συγκεκριμενο κινητο να μην ανεβαινει πολυ σε χρονο (οπως το s6 με το 1/7) και να θελει εξαρχης iso 1000 για την ποσοτητα φωτος που εχει στο δωματιο. Με αλλα λογια δεν μπορει το κινητο να βαλει αντιστοιχο χρονο στο κλειστρο για να εκθεσει για λιγοτερο iso.

Δεν ειναι προτερημα του m9 οπως το παρουσιαζει..

Και εχει και κατι αλλα που χριζουν σχολιασμο αλλα θα ξεφυγω παλι.

Το μονο που θα ξαναπω ειναι .."αν δεν υπαρχουν ολες οι ρυθμισεις για την εκθεση στην οποια φωτογραφια δειτε, καντε πως δεν την ειδατε."

Ειτε σκοπιμα ειτα απο αγνοια ο "reviewer" μπορει να παρουσιασει οτι θελει οπως θελει και οπως τον βολευει (βολεψε στη στιγμη αν ειναι απο αγνοια).

Μια μικρη προσθηκη ...οχι δεν εχει τη παραμικρη επιπτωση το λογοτυπο "carl zeiss" στα νοκια και οτιδηποτε αλλο σε αλλα κινητα.

Ο τελειοτερος φακος παρε ακομα και τον otus ζητημα να ειναι 10% καλυτερος απο ενα αντιστοιχο χειροτερο. Αυτο πληρωνεις ομως. Το 10%.

(πχ συγκριση 85 1.4 οτus με 85 1.8g της νικον πιστευω ουτε 5% δεν ειναι η διαφορα. Θα φανει αν παρεις τις ιδιες εικονες και τις εχεις διπλα διπλα κανοντας pixel peeping φευγοντας απο το κεντρο αλλα μιλαμε για 450€ με 4000€ μονο στο φακο ).

Και μιλαμε για επεξργασμενα "καθαρα" κρυσταλλα καλυπτοντας μεγαλη επιφανεια με διαφορες επιστρωσεις και οχι πλαστικο για τους σενσορες που καλυπτουν.

εδιτ

ΛΟΛ λαθος user name.

Του montoya ηθελα.

@Montoya42 -> ανεβασε μια το dng της εικονας που ανεβασες χθες, αν θες και υπαρχει.

Edited by xteacher

@DEMON

Γιώργο αγορασα σημερα το FV5. Απο τις πρωτες δοκιμές προκύπτει οτι σε auto κάνει κι αυτό κάποια επεξεργασία μειωσης θορύβου, γιατί οι φώτο έρχονται πιο κοντά σ αυτες που ενεργοποιώ το αuto hdr.

Επέλεξα μια κακοφωτισμένη γωνία της αποθήκης για πρώτο τεστ.

Στις crop που ανεβαζω παρολο που το iso ειναι πολυ κοντά, 200 στην samsung και 250 στην FV5, o χρονος είναι 1/25 και 1/35 αντίστοιχα.

Αν προσέξεις καλύτερη σε λεπτομέρεια είναι η auto της samsung (φαίνεται στην κάσα της ντουλάπας) εχει ομως θορυβο. Η HDR και η FV5 κανουν μειωση στον θορυβο αλλα χανουν σε λεπτομέρεια.

18703578611_56fecfe0c9_z.jpg20150611_104512_jpg_and_20150611_104527_jpg_and_DSC_0009_JPG_and_100_CFV5 by azeros k k, on Flickr

Σε εξωτερικές φωτο, υπερτερεί σαφως η samsung καμερα.

Πως ρυθμίζεις το κλείστρο στην FV5 αν θες πχ 1/5 γιατί οπως εχει τις ρυθμίσεις, 00.5,0 είναι 5 δευτερόλεπτα. Δοκίμασα 0,3 αλλά δεν μου δινει exif και δεν μ αρεσει το αποτελεσμα.

@@@ Για τις φωτο του PAOK που το iso εχει πάει στο 1250 πιστευω οτι εγινε φωτομετρηση σε λάθος σημείο.

Δεν γίνεται το νοτε να μου δίνει παντα χαμηλότερο iso από το S6.

Επιφυλάσομαι γιατί μπορεί να του "ξέφυγε" :) . Σε όσα review έχω δεί, το P8 δίνει καλύτερα (πιό έντονα χρώματα) αλλά δεν κερδίζει το s6.

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Που ειδες τη συναρτηση rayleigh στο xda? Με μια γρηγορη ματια δεν επεσε το ματι μου.

Η ποσοτητας φωτος που θα παρει ο σενσορας περα απο το διαφραγμα (πραγματικο ή μη δεν εχει σημασια για αυτο που γραφω) ειναι και συναρτηση του χρονου εκθεσης. Κατι που στο xda για τον imx214 ουτε καν ασχοληθηκε να γραψει . Εχει κρατησει την εκεθση σταθερη..ή παιζει το συγκεκριμενο κινητο να μην ανεβαινει πολυ σε χρονο (οπως το s6 με το 1/7) και να θελει εξαρχης iso 1000 για την ποσοτητα φωτος που εχει στο δωματιο. Με αλλα λογια δεν μπορει το κινητο να βαλει αντιστοιχο χρονο στο κλειστρο για να εκθεσει για λιγοτερο iso.

Το μονο που θα ξαναπω ειναι .."αν δεν υπαρχουν ολες οι ρυθμισεις για την εκθεση στην οποια φωτογραφια δειτε, καντε πως δεν την ειδατε."

Ειτε σκοπιμα ειτα απο αγνοια ο "reviewer" μπορει να παρουσιασει οτι θελει οπως θελει και οπως τον βολευει (βολεψε στη στιγμη αν ειναι απο αγνοια).

Μια μικρη προσθηκη ...οχι δεν εχει τη παραμικρη επιπτωση το λογοτυπο "carl zeiss" στα νοκια και οτιδηποτε αλλο σε αλλα κινητα.

Ο τελειοτερος φακος παρε ακομα και τον otus ζητημα να ειναι 10% καλυτερος απο ενα αντιστοιχο χειροτερο. Αυτο πληρωνεις ομως. Το 10%.

(πχ συγκριση 85 1.4 οτus με 85 1.8g της νικον πιστευω ουτε 5% δεν ειναι η διαφορα. Θα φανει αν παρεις τις ιδιες εικονες και τις εχεις διπλα διπλα κανοντας pixel peeping φευγοντας απο το κεντρο αλλα μιλαμε για 450€ με 4000€ μονο στο φακο ).

Και μιλαμε για επεξργασμενα "καθαρα" κρυσταλλα καλυπτοντας μεγαλη επιφανεια με διαφορες επιστρωσεις και οχι πλαστικο για τους σενσορες που καλυπτουν.

Εχει δοκιμάσει κανείς να εκτυπώσει σε 13Χ18 ίδιες φωτογραφίες τραβηγμένες από 2 διαφορετικά "ισοδύναμα" κινητά?

Δεν το έχω κάνει ούτε εγώ μέχρι στιγμής, αλλά νομίζω ότι δεν θα υπάρχει καμία εμφανής διαφορά τελικά. Αυτό με αφορμή τις απειροελάχιστες διαφορές που μπορεί να υπάρχουν σε 2 φακούς όπως αναφέρθηκε πιο πάνω και τη διαφορά στο κόστος κτήσης τους.

Αυτό που θα επιθυμούσα από το ΜΧ4, θα ήταν να είναι ένα κλικ πιο γρήγορο στη λήψη φωτογραφιών (το μόνο που ζηλεύω πχ από τα iphones) και με λίγο καλύτερη απόδοση στο auto στα όχι τόσο φωτεινά μέρη.

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Εχει δοκιμάσει κανείς να εκτυπώσει σε 13Χ18 ίδιες φωτογραφίες τραβηγμένες από 2 διαφορετικά "ισοδύναμα" κινητά?

Δεν το έχω κάνει ούτε εγώ μέχρι στιγμής, αλλά νομίζω ότι δεν θα υπάρχει καμία εμφανής διαφορά τελικά. Αυτό με αφορμή τις απειροελάχιστες διαφορές που μπορεί να υπάρχουν σε 2 φακούς όπως αναφέρθηκε πιο πάνω και τη διαφορά στο κόστος κτήσης τους.

Αν δεν κανεις crop και χρησιμοποιησεις ολοκληρη την εικονα που τραβηξες τοτε οχι . Δεν θα εχουν διαφορα.

13χ18 ειναι πολυ μικρο μεγεθος για τα 20mpx που εισαι τωρα.

Για τα 100 iso ..θα σε ικανοποιησει αν το επιχειρησεις. Ακομα και για τα 200iso εικαζω και λιγο πιο πανω αν παρεις καλη ληψη.

Οι εκτυπωσεις σε 300dpi κρυβουν ηδη καποια λεπτομερεια. Παραδειγμα θες μονο 8mpx για Α4.

20mpx @13x18 βγαινει περιπου 750dpi.

Tωρα το "ισοδυναμα" κινητα για να συγκρινεις θα πρεπει να στηριχθεις οτι θα εχουν αντιστοιχα ισοδυναμες ληψεις .

Κατι που δεν μπορω να προυποθεσω σιγουρα για το αυτοματο αλλα και μαλλον για δικες μου ρυθμισεις με processing του κινητου.

Εκτος αν εξοικειωθω με το processing του κινητου και χρησιμοποιω βολικες ρυθμισεις για εκεινο (και οχι για μενα ..αλλα δε το ξερω. Παντα raw χρησιμοποιω στη μηχανη).

Edited by xteacher

Αν δεν κανεις crop και χρησιμοποιησεις ολοκληρη την εικονα που τραβηξες τοτε οχι . Δεν θα εχουν διαφορα.

13χ18 ειναι πολυ μικρο μεγεθος για τα 20mpx που εισαι τωρα.

Για τα 100 iso ..θα σε ικανοποιησει αν το επιχειρησεις. Ακομα και για τα 200iso εικαζω και λιγο πιο πανω αν παρεις καλη ληψη.

Οι εκτυπωσεις σε 300dpi κρυβουν ηδη καποια λεπτομερεια. Παραδειγμα θες μονο 8mpx για Α4.

20mpx @13x18 βγαινει περιπου 750dpi.

Tωρα το "ισοδυναμα" κινητα για να συγκρινεις θα πρεπει να στηριχθεις οτι θα εχουν αντιστοιχα ισοδυναμες ληψεις .

Κατι που δεν μπορω να προυποθεσω σιγουρα για το αυτοματο αλλα και μαλλον για δικες μου ρυθμισεις με processing του κινητου.

Εκτος αν εξοικειωθω με το processing του κινητου και χρησιμοποιω βολικες ρυθμισεις για εκεινο (και οχι για μενα ..αλλα δε το ξερω. Παντα raw χρησιμοποιω στη μηχανη).

Το έθεσα σαν ερώτημα, διότι υπάρχουν συνέχεια προσφορές για εκπτώσεις στα photalbums. Θα συγκεντρώσω αρκετές από τις ψηφιακές που έχω τραβήξει τα τελευταία χρόνια (Panasonic TZ 10, samsung galaxy Sii, HTC ONE M7, το ταπεινό αλλά καθόλου τελικά αμελητέο Xiaomi Redmi 1s, και τώρα το ΜΧ4). Να το δει η μάνα μου και να μην το πιστέψει που με κράζει για τη συσσώρευση ψηφιακών μόνο φωτογραφιών. Και δεν έχει άδικο. Πέρα από κάποιες που θα βάζαμε σαν wallpaper στον υπολογιστή μας, καλές οι συγκρίσεις, (αφήνω ανοιχτό το topic και κάνω συχνά refresh), αλλά οι υπόλοιπες είναι χαμένη υπόθεση στα άδυτα των σκληρών μας δίσκων....

Edited by babill2004
"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

@DEMON

Γιώργο αγορασα σημερα το FV5. Απο τις πρωτες δοκιμές προκύπτει οτι σε auto κάνει κι αυτό κάποια επεξεργασία μειωσης θορύβου, γιατί οι φώτο έρχονται πιο κοντά σ αυτες που ενεργοποιώ το αuto hdr.

Επέλεξα μια κακοφωτισμένη γωνία της αποθήκης για πρώτο τεστ.

Στις crop που ανεβαζω παρολο που το iso ειναι πολυ κοντά, 200 στην samsung και 250 στην FV5, o χρονος είναι 1/25 και 1/35 αντίστοιχα.

Αν προσέξεις καλύτερη σε λεπτομέρεια είναι η auto της samsung (φαίνεται στην κάσα της ντουλάπας) εχει ομως θορυβο. Η HDR και η FV5 κανουν μειωση στον θορυβο αλλα χανουν σε λεπτομέρεια.

18703578611_56fecfe0c9_z.jpg20150611_104512_jpg_and_20150611_104527_jpg_and_DSC_0009_JPG_and_100_CFV5 by azeros k k, on Flickr

Σε εξωτερικές φωτο, υπερτερεί σαφως η samsung καμερα.

Πως ρυθμίζεις το κλείστρο στην FV5 αν θες πχ 1/5 γιατί οπως εχει τις ρυθμίσεις, 00.5,0 είναι 5 δευτερόλεπτα. Δοκίμασα 0,3 αλλά δεν μου δινει exif και δεν μ αρεσει το αποτελεσμα.

@@@ Για τις φωτο του PAOK που το iso εχει πάει στο 1250 πιστευω οτι εγινε φωτομετρηση σε λάθος σημείο.

Δεν γίνεται το νοτε να μου δίνει παντα χαμηλότερο iso από το S6.

Επιφυλάσομαι γιατί μπορεί να του "ξέφυγε" :) . Σε όσα review έχω δεί, το P8 δίνει καλύτερα (πιό έντονα χρώματα) αλλά δεν κερδίζει το s6.

Aν δεν σου δινουν οι drivers του κινητου (που κατα 99% δεν σου δινουν) ρυθμιση κλειστρου, δεν θα στην δωσει δυστυχως ουτε το fv5...

Λογικα θα παρεις μεγιστο 0.7-0.8" κλειστρο.

Οσο για τις φωτο που ανεβασες, να σου πω την αμαρτια μου, προτιμω απο τις 3 αυτη του fv5...

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αν καταλαβα καλα, αναφερεις οτι αν εχεις ενα κινητο με carlzeiss και ενα απλο με φτηνο φακο δεν εχει καμια διαφορα?

Το έθεσα σαν ερώτημα, διότι υπάρχουν συνέχεια προσφορές για εκπτώσεις στα photalbums. Θα συγκεντρώσω αρκετές από τις ψηφιακές που έχω τραβήξει τα τελευταία χρόνια (Panasonic TZ 10, samsung galaxy Sii, HTC ONE M7, το ταπεινό αλλά καθόλου τελικά αμελητέο Xiaomi Redmi 1s, και τώρα το ΜΧ4). Να το δει η μάνα μου και να μην το πιστέψει που με κράζει για τη συσσώρευση ψηφιακών μόνο φωτογραφιών. Και δεν έχει άδικο. Πέρα από κάποιες που θα βάζαμε σαν wallpaper στον υπολογιστή μας, καλές οι συγκρίσεις, (αφήνω ανοιχτό το topic και κάνω συχνά refresh), αλλά οι υπόλοιπες είναι χαμένη υπόθεση στα άδυτα των σκληρών μας δίσκων....

Αν θες να τις εκτυπωσεις go for it.

Ρολο θα παιξει παντα ποσα mpx εχεις στη διαθεση σου , τι διασταση θες και τελος ποσο καλη ειναι η ληψη εφοσον κινηθεις στα ορια.

Δοκιμασε να τυπωσεις μια εικονα μονο .Καλο θα ηταν μια που να θες να κρατησεις/δωσεις στη μητερα σου.

Θεωρω οτι θα βρεις μια καποια δυσκολια απο κακες ληψεις λιγοτερων mpx. Δεν ειναι τοσο θεμα iso..Δλδ το Μ7 θα σε περιορισει το 1520pixel στο καθετο αξονα. Θα πρεπει να τα χωρεσεις σε 13cm κατι που σημαινει οτι θα παιξεις την εκτυπωση με ~281dpi. Δεν ειναι ασχημα σαν νουμερο. Απλα αν δεις θορυβο πχ σε iso800 (μιας και εχει μεγαλο pixel size) το πιο πιθανο ειναι να "περασει" στην εκτυπωση.

Αν καταλαβα καλα, αναφερεις οτι αν εχεις ενα κινητο με carlzeiss και ενα απλο με φτηνο φακο δεν εχει καμια διαφορα?

Κανενας δεν εχει κινητο με carl zeiss . Εχουν κινητο που αναγραφεται το λογοτυπο carl zeiss. (και ναι εχω και εγω ενα..δεν τα αποφευγω απλα δεν το αγορασα για αυτο)

Τετοιοι φακοι κοστιζουν 1000αρικο τουλαχιστον ο καθενας. Στα κινητα ειναι περισσοτερο θεμα marketing και prestige, και οι οποιες διαφορες υπαρχουν απο πλαστικο σε πλαστικο δεν επηρεαζουν τοσο. Οχι στο βαθμο που αφηνεις ή αφηνει το brand name να εννοηθει.

Edited by xteacher

Κανενας δεν εχει κινητο με carl zeiss . Εχουν κινητο που αναγραφεται το λογοτυπο carl zeiss. (και ναι εχω και εγω ενα..δεν τα αποφευγω απλα δεν το αγορασα για αυτο)

Τετοιοι φακοι κοστιζουν 1000αρικο τουλαχιστον ο καθενας. Στα κινητα ειναι περισσοτερο θεμα marketing και prestige, και οι οποιες διαφορες υπαρχουν απο πλαστικο σε πλαστικο δεν επηρεαζουν τοσο. Οχι στο βαθμο που αφηνεις ή αφηνει το brand name να εννοηθει.

Αρα η Nokia με το 1020-808-930-925 κτλ κτλ εχουν γραμμενο μονο ενα ονομα και τιποτα παραπανω για να κοροιδευουν τον κοσμο. Πλαστικο το ενα πλαστικο και το αλλο, οπως ειχες προαναφερει και πιο παλια οτι εχεις ενα κινητο με carl zeiss και ειναι για πεταμα. Δεν ειχα παρει τοτε θεση αλλα το αναφερεις για 2η φορα.

Λυπαμαι αλλα θα διαφωνησω σε αυτο. Οπως και στην φραση σου "κανενας δεν εχει κινητο με carl zeiss". Εκτος αν δουλευεις στο εργοστασιο παρασκευης και εισαι 100% σιγουρος. Και οι φακοι του 1000αρικου ειναι φωτογραφικης μηχανης και οχι η ψειρα που εχουν τα κινητα.

Το αν εχει cz η οχι, μπορει να μην παιζει τον καταλυτικο ρολο στην φωτογραφια, αλλα δεν μπορουμε να τα ισωπεδωνουμε ολα.

Υπαρχουν πραγματα στο marketing στην κινητη τηλεφωνια τα οποια εχουν πολυ περισσοτερο κερδος απο αυτο.

Eσυ πως μπορεις να εισαι σιγουρος?

Εχεις δοκιμασει τον ιδιο φακο σε αλλο σενσορα και εισαι σιγουρος οτι ο συγκεκριμενος φακος κανει την διαφορα?

Ο λογος που αναφερα το παραπανω παραδειγμα ειναι οτι οντως μπορεις να κανεις τετοιο πραμα και να κρινεις το φακο περα απο τον σενσορα .

Στα κινητα κρινωντας το φακο κρινεις και τον σενσορα αλλα και τις οποιες ρυθμισεις(curves/αλγοριθμοι) επιλεξει ο κατασκευαστης για το εκαστοτε jpg που θα δεις στην οθονη.

Kαι το mx4 στη κατηγορια του και το m1 note στη δικη του κατηγορια εχουν ισαξιο αν οχι καλυτερο αποτελεσμα και δεν γραφουν carl zeiss. Πως πιστευεις το καταφεραν χωρις να εχει ασχοληθει ολοκληρη carl zeiss?

(και που να εχει οντως ασχοληθει η cz για τα νοκια ...-λεμε τωρα- το τελικο αποτελεσμα κρινεται απο αλλα πραματα και οχι απο την πλαστικουρα.)

Edited by xteacher

Που φαίνεται το 1/7 και ISO 200. Στο exif του flicr δινει στο Huawei 1/13 iso 1000 και στο S6 1/10 me iso 1250.

Νουμερα που δεν τα βλέπω ουτε στο Note 4. Το iso για να φτάσει τοσο πρέπει να έχει κάνει φωτομέτρηση στο πιο σκοτεινό σημείο. Είναι εντελώς παρόλογο να ανεβαίνει τόσο ψηλά.

Στο Note Edge που δεν φημιζετι για τις νυχτερινές του, με αυτόματο και σωστή φωτομετρηση πάει στο 320 με 1/13-1/15. Αν κατεβασω μανουαλ το iso στο 400 πάει στο 1/8.

Δειτε εδω μια πολύ βιαστική φώτο τραβηγμένη μεσα απο το αυτοκίνητο με κλειστό το τζάμι. Την έχω κάνει crop για να μην φαίνεται το εσωτερικό του αυτοκινητου.

18075248184_f7d05ed7c8_z.jpg20150609_201324_crop by azeros k k, on Flickr

Δεν εχει να κανει με την φωτομετρηση...ετσι βγαζει το βραδυ στο αυτοματο.

Αμα εχει πολυ σκοταδι επιλεγει μονο του Night mode...αλλιως βαραει το iso στο Θεο.

Το θεμα ειναι τι διαχειση θορυβου μπορει να κανει η καμερα σε τοσο υψηλα Iso....και τι λεπτομερεια θα εχει απομεινει μετα το Noise reduction

Aν δεν σου δινουν οι drivers του κινητου (που κατα 99% δεν σου δινουν) ρυθμιση κλειστρου, δεν θα στην δωσει δυστυχως ουτε το fv5...

Λογικα θα παρεις μεγιστο 0.7-0.8" κλειστρο.

Οσο για τις φωτο που ανεβασες, να σου πω την αμαρτια μου, προτιμω απο τις 3 αυτη του fv5...

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σε νεότερα δείγματα η διαφορά παίζει πότε υπέρ του ενός και πότε υπέρ του άλλου.

Μάλιστα με επεξεργασία 2-3 κλικ στο πρόγραμμα προεσκόπισης του macbook μου, οι φώτο από το auto HDR αποκτά το χρώμα και την αντίθεση που της λείπει.

Κι εγώ προτιμώ του FV5.

Θα πρέπει όμως να με πείσει παντού για να υπομένω την την καθυστέρηση σε σχέση με την κάμερα της Samsung, την έλειψη HDR κλπ.

Θα κάνω περισσότερες δοκιμές.

Πάντως όταν δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές είτε πρόκειται για σύγκριση μεταξύ συσκευών είτε για software ο ανθρώπινος παράγοντας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Λίγο παραπάνω κούνημα, λίγες μοίρες διαφορετική γωνία, εστίαση σε άλλο σημείο κλπ κάνουν την διαφορά.

Παράδειγμα η κάμερα της Samsung μου δίνει δυνατότητα φωτομετρησης και εστίασης στο ίδιο σημείο ενώ η FV5 εστιάζει στο κέντρο.

Αμα εχει πολυ σκοταδι επιλεγει μονο του Night mode...αλλιως βαραει το iso στο Θεο.

Το θεμα ειναι τι διαχειση θορυβου μπορει να κανει η καμερα σε τοσο υψηλα Iso....και τι λεπτομερεια θα εχει απομεινει μετα το Noise reduction

Τότε έχουν κάνει μεγάλη βλακεια. Το Note δεν κάνει τέτοια. Υπέθεσα ότι έχουν παροιμίες ρυθμίσεις.

Βασικά το βράδυ δουλεύω manual το iso στο 400 η στο 200 οπότε με πάει στο 1/13 - 1/8. Αλλά και στο auto να το αφήσω αν κάνω φωτομετρηση σε σημείο που έχει φως, δεν ανεβάζει πάνω από 320.

Για να με πάει σε auto night θα πρέπει να έχω επιλέξει auto HDR.

Edited by Te_salat

Eσυ πως μπορεις να εισαι σιγουρος?

Εχεις δοκιμασει τον ιδιο φακο σε αλλο σενσορα και εισαι σιγουρος οτι ο συγκεκριμενος φακος κανει την διαφορα?

Ο λογος που αναφερα το παραπανω παραδειγμα ειναι οτι οντως μπορεις να κανεις τετοιο πραμα και να κρινεις το φακο περα απο τον σενσορα .

Στα κινητα κρινωντας το φακο κρινεις και τον σενσορα αλλα και τις οποιες ρυθμισεις(curves/αλγοριθμοι) επιλεξει ο κατασκευαστης για το εκαστοτε jpg που θα δεις στην οθονη.

Kαι το mx4 στη κατηγορια του και το m1 note στη δικη του κατηγορια εχουν ισαξιο αν οχι καλυτερο αποτελεσμα και δεν γραφουν carl zeiss. Πως πιστευεις το καταφεραν χωρις να εχει ασχοληθει ολοκληρη carl zeiss?

(και που να εχει οντως ασχοληθει η cz για τα νοκια ...-λεμε τωρα- το τελικο αποτελεσμα κρινεται απο αλλα πραματα και οχι απο την πλαστικουρα.)

Καταρχας θα επικαλεστω την κουβεντα του razor που την εχω ακουσει πολλες φορες να στην λεει...Δυστυχως κρατας και απαντας σε αυτα που θες.

Εγω δεν ειμαι απολυτος σε τιποτα στη ζωη μου, οχι τουλαχιστον για κατι το οποιο δεν το εχω δει με τα ματια μου.

Και το να απαντας με ερωτηση στην ερωτηση καταλαβαινεις οτι δεν ειναι και οτι καλυτερο.

Απλα δεν δεχομαι την ισοπεδωτικη αποψη σου οτι κανενα κινητο δεν εχει carl zeiss, οπως και ναι το λεω και το πιστευω οτι τα Νοκια φορανε carl zeiss χωρις ομως να ειμαι απολυτος.

Οπως και η Νοκια η Η χ νοκια κοροιδευει τον κοσμο επειδη το λεμε εμεις εδω στο φορουμ και στο καθε φορουμ...

Πες οτι εγω ειμαι ο χαζος καταναλωτης και οτι πιστευω πως εχει carl zeiss γιατι ετσι γραφει....Εσυ που υποστηριζεις το αντιθετο, πως το ξερεις??

Aν παρατηρησεις τα προηγουμενα αναγραφομενα μου θα δεις οτι και εγω αναφερω οτι δεν παιζει καταλυτικο ρολο ο φακος στο τελικο αποτελεσμα. Παιζει ρολο κυριως σε μεγαλες μηχανες και οχι τοσο στα κινητα.

Το mx4 και το meizu που κολλανε?? ειπε κανεις οτι δεν τραβανε καλες φωτο? εκτος αν μου τα συγκρινεις με το 1020-808 οτι εχουν ισαξιο αποτελεσμα...Πραγμα το οποιο δεν θελω καν να το σχολιασω...:X

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εδω δεν μπορω να πω οτι διαφωνω...το κακο με s5-note3-note 4 ειναι οτι εχουν αυτοματο night mode ενω στο s4 το επελεγες εσυ.

πραγμα το οποιο κανει πολυ καλη δουλεια, οχι ομως σε πολυ σκοτεινες συνθηκες οπως οι παραπανω.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σε νεότερα δείγματα η διαφορά παίζει πότε υπέρ του ενός και πότε υπέρ του άλλου.

Μάλιστα με επεξεργασία 2-3 κλικ στο πρόγραμμα προεσκόπισης του macbook μου, οι φώτο από το auto HDR αποκτά το χρώμα και την αντίθεση που της λείπει.

Κι εγώ προτιμώ του FV5.

Θα πρέπει όμως να με πείσει παντού για να υπομένω την την καθυστέρηση σε σχέση με την κάμερα της Samsung, την έλειψη HDR κλπ.

Πάντως όταν δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές είτε πρόκειται για σύγκριση μεταξύ συσκευών είτε για software ο ανθρώπινος παράγοντας μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο. Λίγο παραπάνω κούνημα, λίγες μοίρες διαφορετική γωνία, εστίαση σε άλλο σημείο κλπ κάνουν την διαφορά.

Παράδειγμα η κάμερα της Samsung μου δίνει δυνατότητα φωτομετρησης και εστίασης στο ίδιο σημείο ενώ η FV5 εστιάζει στο κέντρο.

Κωστα δυσκολα αποχωριζεσαι το μαμα προγραμμα. εχει πολυ καλυτερο interface + λειτουργειες απο την camera fv5.

Εκτος αν το δεις αλλιως...σε βραδυνες τοπιων κτλ χρησιμοποιεις fv5 και σε ημερησιες το μαμα της sammy.

Οταν ειχα το g2-g3-z3 και με τα 3 εβγαζα καθημερινα απλες φωτο και με τα 2 προγραμματα και τα συγκρινα. Μετα απο 1 εβδομαδα και αρκετα δειγματα ειχα καταληξει καπου...

Οσο για την φωτομετρηση ψαξε λιγο στις ρυθμισεις να δεις μηπως εχει κατι παραπανω...

εδιτ

ΛΟΛ λαθος user name.

Του montoya ηθελα.

@Montoya42 -> ανεβασε μια το dng της εικονας που ανεβασες χθες, αν θες και υπαρχει.

Δεν κρατάω dng αλλά 38αρα jpeg

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Κι εγώ προτιμώ του FV5.

Τότε έχουν κάνει μεγάλη βλακεια. Το Note δεν κάνει τέτοια. Υπέθεσα ότι έχουν παροιμίες ρυθμίσεις.

Βασικά το βράδυ δουλεύω manual το iso στο 400 η στο 200 οπότε με πάει στο 1/13 - 1/8. Αλλά και στο auto να το αφήσω αν κάνω φωτομετρηση σε σημείο που έχει φως, δεν ανεβάζει πάνω από 320.

Για να με πάει σε auto night θα πρέπει να έχω επιλέξει auto HDR.

για να σου δωσω να καταλαβεις.Μιλαμε για βραδυ τωρα την κλασσικη σκηνη με την εκκλησια, Galaxy S6.

Στο αυτοματο θα την βγαλει με iso 1000 και 1/10...και φυσικα η σκηνη θα εχει περισσοτερο φως απο το κανονικο.

Δεν θα επιλεξει δηλαδη 1/7 που ειναι η χαμηλοτερη ταχυτητα.

Το Lumia 1020 Βγαζει την σκηνη με 1/4 kai iso 400,manual για σωστο exposure

Galaxy S6 θελει ταχυτητα 1/7, iso 400

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...