Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Δες και αυτο που σου ειπαν και πριν lightroom. Ευκολο και γρηγορο ειδικα σε raw αρχεια. ;)

Μόλις ξεκίνησα να δοκιμάζω και αυτό και το άλλο που πρότεινε ο mivas βοηθάει αρκετά το βιντεάκι που έδειξες!

Εχθές δοκίμασα με το adobe photoshop express να επεξεργαστώ 1 φωτογραφία απο το κινητό (και αυτό μου φαίνεται αρκετά καλό για εφαρμογή σε κινητό) όσοι θέλουν ας πούν μια γνώμη μιάς και είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ να πειράξω μια φωτογραφία!

Η επεξεργασμένη

AdobePhotoshopExpress_5b0a7ac9ae6740ccbb10f60a98f625bf

Η κανονική

WP_20150219_14_05_06_Rich

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μόλις ξεκίνησα να δοκιμάζω και αυτό και το άλλο που πρότεινε ο mivas βοηθάει αρκετά το βιντεάκι που έδειξες!

Εχθές δοκίμασα με το adobe photoshop express να επεξεργαστώ 1 φωτογραφία απο το κινητό (και αυτό μου φαίνεται αρκετά καλό για εφαρμογή σε κινητό) όσοι θέλουν ας πούν μια γνώμη μιάς και είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ να πειράξω μια φωτογραφία!

Η επεξεργασμένη

Η κανονική

αδερφε...η κανονικη ειναι καλυτερη.Το 930 σπανια χρειαζετει επεξεργασια...εως καθολου.

Η επεξεργασμένη

Η κανονική

Μεγάλη διαφορά, βέβαια κατά την γνώμη μου ήθελε λιγότερο στο πάτωμα για να μην είναι τόσο βαριά στο μάτι. Το ζητούμενο σε μια επεξεργασία φωτογραφίας στο photoshop, κατά κύριο λόγο είναι να τονίσουμε τα άτονα χρώματα. Πολύ καλό το αποτέλεσμα σε σχέση με το πρωτότυπο όπως και να χει. Θα το δοκιμάσω κι εγώ σίγουρα, βγάζει καλό αποτέλεσμα και καθόλου ψεύτικο.

Έρχεται εντός των ημερών μίνι συγκριτικό ( στο πόδι λόγω των ημερών , μην φάμε ξύλο από την οικογένεια ) M8 vs 930 .

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

...........................................................

Συγχωρεστε με αλλα....εχει καμια επαφη η μια φωτογραφια με την αλλη? Δειτε τις σε μια μεγαλη 1080p οθονη και θα δειτε οτι ειναι η μερα με την νυχτα!! Μακραν πισω αυτη του 930 στην οποια φαινεται οτι εχει γινει και red eye fix.???!!! δειτε στα συννημενα Γκρι ματακι βλεπω περιεργο... Μπροστα σε αυτη του 1020 η φωτογραφια του 930 ειναι σαν κορεατης προσκοπος το χρωμα του παλικαριου...Αλλα ασε Παοκ ξερω εχεις απαντηση...ειναι μαυρισμενος απο την θαλασσα..:lol:

...............................................

Εγώ θα ήθελα διευκρίνιση για το ανωτέρω (για την επεξεργασία), δεν βλέπω απάντηση...

Paok, με τα τελευταία που βλέπω οτι γράφεις, έχεις τρελαθεί τελείως;

Δηλαδή αν βρισκόμασταν όλοι μαζί θα παίζαμε ξύλο;

Για ηρέμησε αδερφέ, δεν είναι το μέρος εδώ για τσακωμούς.

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Εγώ θα ήθελα διευκρίνιση για το ανωτέρω (για την επεξεργασία), δεν βλέπω απάντηση...

Paok, με τα τελευταία που βλέπω οτι γράφεις, έχεις τρελαθεί τελείως;

Δηλαδή αν βρισκόμασταν όλοι μαζί θα παίζαμε ξύλο;

Για ηρέμησε αδερφέ, δεν είναι το μέρος εδώ για τσακωμούς.

εγω εχω απαντησει σε ολες τις ερωτησεις σου...εσυ δεν εχεις απαντησει σε καμια δικη μου.

Εχω ανεβασει συγκριτικο με φλας.Σε παρακαλω να σχολιασεις τις φωτο του 1020, εαν ειναι κιτρινες και ποιες ειναι καλυτερες...αυτες η του 930?

εχω ανεβασει συγκριτικο με sony Rx100...δε βλεπω να εχεις σχολιασει κατι.

Παρολα αυτα θα απαντησω στην ερωτηση σου για την επεξεργασια...στο flickr φαινονται ολα τα exif data...εκει φαινεται αμα εχει γινει και επεξεργασια.Ξερω οτι σου κανει εντυπωση η φωτο του 930...ειναι λογικο.Ουτε εγω το πιστευα προτου το αγορασω.

edit

@keras

οταν ειχες το Galaxy K Zoom μας ειχες ζαλισει...οτι εχει δεκαπλασιο zoom απο το 1020, οτι το ψηφιακο zoom του 1020 δεν πιανει μια μπροστα στο οπτικο του Galaxy, οτι με το οτικο ζοομ φερνω τα αντικειμενα μπροστα μου και αλλα τετοια.τωρα ξαφνικα ανακαλυψες τη φωτια ? ασε μας να χαρεις

Edited by paok4270

@daemon

Δευτερον, εχω κανει συγκριτικο Sony Rx100, lumia 930 , lumia 1020.

Δε βλεπω να σχολιασες τιποτα ουτε να πηρες θεση...απλα κρυφτηκες στο καβουκι σου.

Kοιτα προσπαθω να κρατησω ενα επιπεδο αλλα συνεχως το κατεβαζεις στα δικο σου.

Θα σου προτεινα ΕΝΤΟΝΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ. Δεν ειμαι ουτε κολλητος σου ουτε φιλος σου να μου μιλας ετσι.

Αντε γιατι παραγνωριστηκαμε η υπομονη εχει και τα ορια της.

Στο εχω πει ηδη 2 φορες οτι εχω σταματησει την συζητηση μαζι σου σεβομενος το νημα.

εγω εχω απαντησει σε ολες τις ερωτησεις σου...εσυ δεν εχεις απαντησει σε καμια δικη μου.

Εχω ανεβασει συγκριτικο με φλας.Σε παρακαλω να σχολιασεις τις φωτο του 1020, εαν ειναι κιτρινες και ποιες ειναι καλυτερες...αυτες η του 930?

εχω ανεβασει συγκριτικο με sony Rx100...δε βλεπω να εχεις σχολιασει κατι.

Παρολα αυτα θα απαντησω στην ερωτηση σου για την επεξεργασια...στο flickr φαινονται ολα τα exif data...εκει φαινεται αμα εχει γινει και επεξεργασια.Ξερω οτι σου κανει εντυπωση η φωτο του 930...ειναι λογικο.Ουτε εγω το πιστευα προτου το αγορασω.

Κώστα, δεν με έχεις ρωτήσει κάτι εμένα για να σου απαντήσω.

Δεν σχολίασα τις φωτογραφίες σου, διότι ξέρω οτι είσαι τόσο φανατισμένος με αυτό που υποστηρίζεις (έτσι όπως κατέληξε το θέμα), που δεν έχω όρεξη για τέτοια (τα έχουμε ξαναπεράσει άλλωστε αυτά παλαιότερα). Για καλοπροαίρετη συζήτηση αντίθετα έχω πολύ όρεξη.

Δεν με ενδιαφέρει ούτως ή άλλως η σύγκριση με φωτογραφική. Για την κιτρινίλα, ξέρω οτι παρασυρόμενος απο τις απόψεις σου, μπορεί να μην είσαι αντικειμενικός στη λήψη της φωτογραφίας και να μην έκανες τίποτα για να την αποφύγεις. Ξέρουμε πως λειτουργεί το 1020..

Τα exif data, επεξεργάζονται και τροποποιούνται όπως ξέρεις.

Το 930 επαναλαμβάνω το έχω αγοράσει και δοκιμάσει 2 φορές και με Denim, ξέρω τι κάνει, έχω δείγματα και ιδία άποψη.

EDIT:

Και ακόμα θεωρώ οτι το οπτικό ζουμ του Galaxy δεν πιάνεται απο του 1020. Ναι, το οπτικό ζουμ δεν πιάνεται. Ναι, είναι μοναδικό. Νομίζεις οτι αλλάζω απόψεις έτσι εύκολα; Λάθος είσαι. Έχω άποψη, ξέρω τι λέω και όταν κάνω λάθος ή αλλάξω άποψη το παραδέχομαι και το δηλώνω, όπως νομίζω κάνουν οι περισσότεροι εδω μέσα. Νομίζεις οτι απευθύνεσαι σε κανέναν πιτσιρικά;

Αν σε είχα ζαλίσει, προφανώς δεν θέλεις να ακούσεις κάτι άλλο απο αυτό που θέλεις εσύ. Μόνο με εσένα είχα αντιπαράθεση αρκετή, νομίζω με κανέναν άλλον και απο τότε αναγνώρισα την ανωτερότητα του 1020 στο σύνολο και ειδικά στην ποιότητα της φωτογραφίας.

Τώρα ανακάλυψα τι;;;

Μου κάνουν εντύπωση αυτά που γράφεις και ο τρόπος που τα γράφεις. Αλήθεια, πόσων χρονών είσαι;

Edited by keras

Εγώ στις περισσότερες προτιμώ την φυσικότητα του 808 (επειδή πετάει μερικά artifacts το cm1 με την όξυνση και την αφαίρεση θορύβου μεσαίας και χαμηλής συχνότητας), αλλά κάποιες φορές οι αλγόριθμοι του cm1 κάνουν πιο ευδιάκριτες κάποιες δύσκολες λεπτομέρειες. Ενδιάμεσοι αλγόριθμοι θα ήταν καλύτεροι πιστεύω, τύπου 1020, αλλά με τους μεγαλύτερους αισθητήρες των 2 που ανέφερα, ώστε να διατηρηθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η τιμή ελπίζω να πέσει τους επόμενους μήνες, αλλά τότε θα έχει να κοντραριστεί ενδεχομένως και με άλλες συσκευές (ίσως τα νέα ζουμ, το 1030 ή το cm2!).

Κοιτα οτι εχει περισσοτερη επεξεργασια απο την σχεδον μηδαμηνη του 808 την εχει.

Οι διαφορες ειναι μικρες στα δικα μου ματια (εχει εξυπνους αλγοριθμους το cm1) αλλα η τιμη του οπως ειπα ειναι απαγορευτικη.

Το 808 καθεται πολυ καλα διπλα του σε βαθμο που δεν αξιζει να το παρεις αν εχεις ηδη το 808 ΜΟΝΟ για την καμερα.

Σαν συσκευη ειναι πολυ καλη με πολυ καλα specs, αλλα ειναι πραγματικα απαγορευτικο. Μαλλον επειδη εχει βαλει η leica το χερακι της, δεν ξερω. Οι ενδιαμεσοι αλγοριθμοι θα ηταν super, αλλα μην ξεχνας οτι μιλαμε για κινητα τα οποια θεωρω οτι εχουν φτασει σε πολυ υψηλα επιπεδα. Θεωρω οτι ειναι πολυ κοντα ο καιρος που θα δουμε την ιδανικη καμερα.

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Η επεξεργασμένη

Η κανονική

Θα προτιμησω την κανονικη. Εχεις δωσει πολυ contrast, δοκιμασε λιγοτερο. :)

Ένα από τα ωραιότερα θέματα στο myphone.gr, για τους λάτρεις της φωτογραφίας, έχει καταντήσει τις τελευταίες ρινγκ. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν από κάποια μέλη να ελαφρύνουν το κλίμα, οι διαμάχες συνεχίζονται ακάθεκτα και έχουν κουράσει τρομερά. Παρακαλώ να πέσουν οι τόνοι λίγο, η υπομονή έχει και τα όριά της. Ας συνεχίσουμε ήρεμα με φωτογραφίες, συγκριτικά και σχόλια χωρίς εντάσεις.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Μεγάλη διαφορά, βέβαια κατά την γνώμη μου ήθελε λιγότερο στο πάτωμα για να μην είναι τόσο βαριά στο μάτι. Το ζητούμενο σε μια επεξεργασία φωτογραφίας στο photoshop, κατά κύριο λόγο είναι να τονίσουμε τα άτονα χρώματα. Πολύ καλό το αποτέλεσμα σε σχέση με το πρωτότυπο όπως και να χει. Θα το δοκιμάσω κι εγώ σίγουρα, βγάζει καλό αποτέλεσμα και καθόλου ψεύτικο.

Έρχεται εντός των ημερών μίνι συγκριτικό ( στο πόδι λόγω των ημερών , μην φάμε ξύλο από την οικογένεια ) M8 vs 930 .

Γιαννη θα χαρω να δω δειγματα απο το συγκριτικο σου. Αναμενουμε... :)

Σημερα εκανα μια βολτα απο τα media να δω το αγαπημενο μου note 4.

Ηταν λιγο δυσκολα τα πραγματα γιατι ηταν εκει η samsung και δεν με αφηνε σε ησυχια. Ετσι τραβηξα μερικα δειγματα και σας τα παραθετω να τα δουμε.

Βαζω τις 5αρες του 1020 και τις 16αρες του note 4. Λιγο ανισο θα ελεγα οταν ζουμαρεις κατα του 1020 λογω 5αρας, αλλα η γραμμη μου δεν μου επιτρεπει να ανεβασω τις 38αρες ολες μαζι. Eπισης εκανα την χαζομαρα και ειχα 4:3 aspect εναντι του 16:9 στο note 4 με αποτελεσμα να χανει και απο κει το 1020.

Εξαιρετικη φωτογραφικη το note 4, γρηγορο focus αλλα περιορισμενες ρυθμισεις φυσικα οπως ολη η σειρα galaxy.

Bεβαια δεν το θεωρω το παρακατω πληρες συγκριτικο, απλα να παρουμε μια ιδεα. (θα ηθελα νυχτερινες, indoor και low light + flash για σωστο συγκριτικο.)

απο το τιποτα κατι ειναι θεωρω....

Θα σας πω την γνωμη μου μολις σχολιασετε.

N4

16406226870_ecc08a860c_k.jpg20150220_174303 by drizosg, on Flickr

1020

16406122760_5c1e847db5_k.jpgWP_20150220_17_44_08_Pro by drizosg, on Flickr

N4

15973455973_ad9eb2e62a_k.jpg20150220_174344 by drizosg, on Flickr

1020

16567146886_a13ad01457_k.jpgWP_20150220_17_44_23_Pro by drizosg, on Flickr

N4

15973437933_91a66d3a7b_k.jpg20150220_174351 by drizosg, on Flickr

1020

16567138696_fc4b6d722b_k.jpgWP_20150220_17_44_43_Pro by drizosg, on Flickr

N4

16567182866_2c517acc45_k.jpg20150220_174510 by drizosg, on Flickr

1020

16406098860_e2fb08046c_k.jpgWP_20150220_17_56_08_Pro by drizosg, on Flickr

Edited by demon2411

Κώστα, δεν με έχεις ρωτήσει κάτι εμένα για να σου απαντήσω.

Δεν σχολίασα τις φωτογραφίες σου, διότι ξέρω οτι είσαι τόσο φανατισμένος με αυτό που υποστηρίζεις (έτσι όπως κατέληξε το θέμα), που δεν έχω όρεξη για τέτοια (τα έχουμε ξαναπεράσει άλλωστε αυτά παλαιότερα). Για καλοπροαίρετη συζήτηση αντίθετα έχω πολύ όρεξη.

Δεν με ενδιαφέρει ούτως ή άλλως η σύγκριση με φωτογραφική. Για την κιτρινίλα, ξέρω οτι παρασυρόμενος απο τις απόψεις σου, μπορεί να μην είσαι αντικειμενικός στη λήψη της φωτογραφίας και να μην έκανες τίποτα για να την αποφύγεις. Ξέρουμε πως λειτουργεί το 1020..

Τα exif data, επεξεργάζονται και τροποποιούνται όπως ξέρεις.

Το 930 επαναλαμβάνω το έχω αγοράσει και δοκιμάσει 2 φορές και με Denim, ξέρω τι κάνει, έχω δείγματα και ιδία άποψη.

EDIT:

Και ακόμα θεωρώ οτι το οπτικό ζουμ του Galaxy δεν πιάνεται απο του 1020. Ναι, το οπτικό ζουμ δεν πιάνεται. Ναι, είναι μοναδικό. Νομίζεις οτι αλλάζω απόψεις έτσι εύκολα; Λάθος είσαι. Έχω άποψη, ξέρω τι λέω και όταν κάνω λάθος ή αλλάξω άποψη το παραδέχομαι και το δηλώνω, όπως νομίζω κάνουν οι περισσότεροι εδω μέσα. Νομίζεις οτι απευθύνεσαι σε κανέναν πιτσιρικά;

Αν σε είχα ζαλίσει, προφανώς δεν θέλεις να ακούσεις κάτι άλλο απο αυτό που θέλεις εσύ. Μόνο με εσένα είχα αντιπαράθεση αρκετή, νομίζω με κανέναν άλλον και απο τότε αναγνώρισα την ανωτερότητα του 1020 στο σύνολο και ειδικά στην ποιότητα της φωτογραφίας.

Τώρα ανακάλυψα τι;;;

Μου κάνουν εντύπωση αυτά που γράφεις και ο τρόπος που τα γράφεις. Αλήθεια, πόσων χρονών είσαι;

Ερωτηση

Ποσο καιρο το ειχες το 930? με ποια καμερα τραβουσες φωτοφραφιες? δοκιμασες και denim και cyan?

Για τα exif data δε γνωριζω αν τροποποιουνται...νομιζω ο @navi55 ξερει ποιες φωτο δικες μου ειναι επεξεργασμενες και ποιες οχι.

Τον παρακαλω να απαντησει αν θελει.

Τελος σχετικα με το Galaxy...δεν καταλαβες το πνευμα μου.Το ανεφερα επειδη την εποχη που το ειχες το εκθειαζες και το συγκρινες με το 1020.Τωρα εκθειαζεις το 1020.συμβαινει αυτο...εαν δεν παινεψεις το σπιτι σου...

Λέει ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα τώρα;

Το έχω πει και το ξαναλέω και τώρα: Μετά το 1020 το χάος...

Το 1020 το έχω αλλάξει πολλές φορές, και τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα άλλα κινητά με καλή ή λιγότερο καλή κάμερα και τα έχω συγκρίνει. Το τελευταίο το πήρα απο τον Μάνο πριν 3 ημέρες. Απο τότε που το είχα το καλοκαίρι, έχω αλλάξει 4-5 συσκευές 1020 τουλάχιστον (εκτός απο 2-3 φορές που το είχα και πριν το καλοκαίρι), με ενδιάμεσα όλα τα άλλα που πήρα (μέσα σε αυτά και 2 930). Δεν τίθεται θέμα να παινεύω κάτι αν καταλαβαίνεις.

Edited by keras

Λέει ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα τώρα;

Το έχω πει και το ξαναλέω και τώρα: Μετά το 1020 το χάος...

Το 1020 το έχω αλλάξει πολλές φορές, και τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα τα άλλα κινητά με καλή ή λιγότερο καλή κάμερα και τα έχω συγκρίνει. Το τελευταίο το πήρα απο τον Μάνο πριν 3 ημέρες. Απο τότε που το είχα το καλοκαίρι, έχω αλλάξει 4-5 συσκευές 1020 τουλάχιστον (εκτός απο 2-3 φορές που το είχα και πριν το καλοκαίρι), με ενδιάμεσα όλα τα άλλα που πήρα (μέσα σε αυτά και 2 930). Δεν τίθεται θέμα να παινεύω κάτι αν καταλαβαίνεις.

Για το 930 σε ρωταω εγω κι εσυ απαντας για το 1020? τελικα δε μπορει να συννενοηθει ανθρωπος μαζι σου.

Μετα το 1020 το χαος ειναι δικη σου αποψη...δε σημαινει οτι ειναι και σωστη.

Ειπα εχω το 1020 ενα χρονο...τωρα εχω και το 930.το 930 ειναι ανωτερο.Αυτη ειναι η αποψη μου.

Κοιτα οτι εχει περισσοτερη επεξεργασια απο την σχεδον μηδαμηνη του 808 την εχει.

Οι διαφορες ειναι μικρες στα δικα μου ματια (εχει εξυπνους αλγοριθμους το cm1) αλλα η τιμη του οπως ειπα ειναι απαγορευτικη.

Το 808 καθεται πολυ καλα διπλα του σε βαθμο που δεν αξιζει να το παρεις αν εχεις ηδη το 808 ΜΟΝΟ για την καμερα.

Σαν συσκευη ειναι πολυ καλη με πολυ καλα specs, αλλα ειναι πραγματικα απαγορευτικο. Μαλλον επειδη εχει βαλει η leica το χερακι της, δεν ξερω. Οι ενδιαμεσοι αλγοριθμοι θα ηταν super, αλλα μην ξεχνας οτι μιλαμε για κινητα τα οποια θεωρω οτι εχουν φτασει σε πολυ υψηλα επιπεδα. Θεωρω οτι ειναι πολυ κοντα ο καιρος που θα δουμε την ιδανικη καμερα.

Για τους 2 μεγαλύτερους αισθητήρες συμφωνώ, είναι και τα δύο εξαιρετικές κάμερες, απλά οι φωτό του 808 σε κάποιες περιπτώσεις θέλουν ήπια όξυνση στον υπολογιστή για να τονιστούν οι λεπτομέρειες. Η τιμή του είναι ένα θέμα δυστυχώς... Εϊναι της τάξης Note4, iphone 6 plus κοκ και κάτι παραπάνω λόγω διαθεσιμότητας. Αλλά πιστεύω πως μόλις πέσει η τιμή, αξίζει μια ευκαιρία για όσους ψάχνονται στην κάμερα.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

@paok:

Εννοείται οτι τράβηξα και με Cyan και με Denim. Το πήρα όταν πρωτοβγήκε και πριν λίγο καιρό πάλι. Δεν παίζει ρόλο γι αυτό και δεν απάντησα. Όντως είναι δύσκολο να συνεννοηθείς εσύ μαζί μου. Φυσικά και λέω την άποψή μου που μπορεί να μην είναι σωστή. Πρέπει κάποια στιγμή να το καταλάβεις αυτό και να μην κάνεις σαν μικρό παιδί.

Για τους 2 μεγαλύτερους αισθητήρες συμφωνώ, είναι και τα δύο εξαιρετικές κάμερες, απλά οι φωτό του 808 σε κάποιες περιπτώσεις θέλουν ήπια όξυνση στον υπολογιστή για να τονιστούν οι λεπτομέρειες. Η τιμή του είναι ένα θέμα δυστυχώς... Εϊναι της τάξης Note4, iphone 6 plus κοκ και κάτι παραπάνω λόγω διαθεσιμότητας. Αλλά πιστεύω πως μόλις πέσει η τιμή, αξίζει μια ευκαιρία για όσους ψάχνονται στην κάμερα.

Οχι απλα αξιζει μια ευκαιρια.... ειναι τρομερο. Αν επαιζε κοντα στα 400 χαλαρα το ειχα χτυπησει. Τωρα που εχω το 1020 ζηλευω τις συσκευες που ειχα σαν specs και λειτουργικο, αλλα εχει τετοια καμερα που δεν μπορω με τιποτα να κοιταξω πισω και να φυγω.

Το cm1 θα με εβγαζε απο αυτη την δυσκολια ανετα.

Ναι του 808 θελουν λιγο τσιμπιμα στο sharpness, δεν ειναι και κατι τρομερο να το κανεις. Θα ηταν το ιδανικο να το εκανε το κινητο απο μονο του αλλα οκ.

Ηταν λιγο δυσκολα τα πραγματα γιατι ηταν εκει η samsung και δεν με αφηνε σε ησυχια. Ετσι τραβηξα μερικα δειγματα και σας τα παραθετω να τα δουμε.

Βαζω τις 5αρες του 1020 και τις 16αρες του note 4. Λιγο ανισο θα ελεγα οταν ζουμαρεις κατα του 1020 λογω 5αρας, αλλα η γραμμη μου δεν μου επιτρεπει να ανεβασω τις 38αρες ολες μαζι. Eπισης εκανα την χαζομαρα και ειχα 4:3 aspect εναντι του 16:9 στο note 4 με αποτελεσμα να χανει και απο κει το 1020.

Εξαιρετικη φωτογραφικη το note 4, γρηγορο focus αλλα περιορισμενες ρυθμισεις φυσικα οπως ολη η σειρα galaxy.

Bεβαια δεν το θεωρω το παρακατω πληρες συγκριτικο, απλα να παρουμε μια ιδεα. (θα ηθελα νυχτερινες, indoor και low light + flash για σωστο συγκριτικο.)

Μια πρώτη ιδέα είναι μια χαρά. Ευχαριστούμε! :)

Λοιπόν, μιας και δεν μπορούμε να δούμε τμήματα πλήρους ανάλυσης, κοιτάζοντας τις φωτό βλέπω περισσότερη λεπτομέρεια και φυσικότητα ως αναμενόμενο από το 1020. Το Note4 όμως έχει πολύ εξυπνους αλγορίθμους και τονίζει το περίγραμμα χωρίς να αφαιρέσει μεγάλα ποσά θορύβου και λεπτομέρειας σαν το G2 (τύπου ελαιογραφία). Υστερεί σε λεπτομέρεια μεν, αλλά κάνει τις όποιες λεπτομέρειες μπορεί να πιάσει, πολύ πιο ευδιάκριτες.

Χρειάζεται πλήρη ανάλυση για σύγκριση σε βάθος, αλλά σε αυτή την φάση είναι πολύ καλά τα αποτελέσματα και από τα δυο (νικητής θεωρώ το 1020, αλλά όχι με τεράστια διαφορα).

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Οχι απλα αξιζει μια ευκαιρια.... ειναι τρομερο. Αν επαιζε κοντα στα 400 χαλαρα το ειχα χτυπησει. Τωρα που εχω το 1020 ζηλευω τις συσκευες που ειχα σαν specs και λειτουργικο, αλλα εχει τετοια καμερα που δεν μπορω με τιποτα να κοιταξω πισω και να φυγω.

Το cm1 θα με εβγαζε απο αυτη την δυσκολια ανετα.

Ναι του 808 θελουν λιγο τσιμπιμα στο sharpness, δεν ειναι και κατι τρομερο να το κανεις. Θα ηταν το ιδανικο να το εκανε το κινητο απο μονο του αλλα οκ.

Ως κάτοχος 808 και 1020 θα ψηνόμουν να δώσω το 1020 για το CM1, αν ήταν η τιμή του εκεί γύρω στα 400-500 όπως λες (έστω και μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση). Έχει και τα αρνητικά του βέβαια (LED φλας, no ois), αλλά είναι πιο σύγχρονη συσκευή και ίσως καλύτερη σαν σύνολο. Καλοκαίρι ίσως μπορούμε να το χτυπήσουμε αν δεν βγει κάτι άλλο, τύπου 1030...

Συμφωνώ με τον Mivas, είναι κοντά, προτιμώ τα χρώματα του 1020, κάτι δεν μου πολυαρέσει στο Ν4 απο πλευράς χρωμάτων.

Γιαννη θα χαρω να δω δειγματα απο το συγκριτικο σου. Αναμενουμε... :)

N4

16406226870_ecc08a860c_k.jpg20150220_174303 by drizosg, on Flickr

1020

16406122760_5c1e847db5_k.jpgWP_20150220_17_44_08_Pro by drizosg, on Flickr

N4

15973455973_ad9eb2e62a_k.jpg20150220_174344 by drizosg, on Flickr

1020

16567146886_a13ad01457_k.jpgWP_20150220_17_44_23_Pro by drizosg, on Flickr

N4

15973437933_91a66d3a7b_k.jpg20150220_174351 by drizosg, on Flickr

1020

16567138696_fc4b6d722b_k.jpgWP_20150220_17_44_43_Pro by drizosg, on Flickr

N4

16567182866_2c517acc45_k.jpg20150220_174510 by drizosg, on Flickr

1020

16406098860_e2fb08046c_k.jpgWP_20150220_17_56_08_Pro by drizosg, on Flickr

Σε ημερησιες φωτο απο θεμα ευκρινειας η Samsung δε παιζεται...πολυ μικρες οι διαφορες

Συμφωνώ με τον Mivas, είναι κοντά, προτιμώ τα χρώματα του 1020, κάτι δεν μου πολυαρέσει στο Ν4 απο πλευράς χρωμάτων.

Μια από τα ίδια κι εδώ , κάτι δεν μου αρέσει στα χρωματα κι εμένα. Κάπως ψυχρα μου φαίνονται σε σχέση με το 1020, που είναι πιο θερμα και πιο ζωντανά.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Συμπεραίνω ότι όλες οι φωτογραφίες είναι καλές, από τα τοπ κινητά, στις οθόνες που τις βλέπουμε. Δηλαδή μέχρι 5''. Αν πάμε σε full hd tv's ή και σε 4k είναι που αρχίζουν οι ζωγραφιές.

Συμπεραίνω ότι όλες οι φωτογραφίες είναι καλές, από τα τοπ κινητά, στις οθόνες που τις βλέπουμε. Δηλαδή μέχρι 5''. Αν πάμε σε full hd tv's ή και σε 4k είναι που αρχίζουν οι ζωγραφιές.

απο δω το πηγες απο κει το πηγες ...παλι στα μεγκαπιχελς κατεληξες.

απο δω το πηγες απο κει το πηγες ...παλι στα μεγκαπιχελς κατεληξες.

Πως με πιάνεις ρε paok! Ακριβώς αυτό εννοούσα!!! Αφού με το 808, μονίμως στα 41.5 τραβάω και τα απολαμβάνω στο προσωπικό μου σινεμά.:blink::wacko:

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...