Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Έξυπνη διαχείριση του iso απο το i5s. Το έχει μόλις στο 50 και ναι μεν δείχνει σκοτεινή, αλλά εύκολα με οποιοδήποτε προγραμματακι ανεβάζεις το expose δίνοντας φως χωρίς να φαίνεται θόρυβος.

Αντιθέτως, άλλες συσκευές ανεβάζουν το iso για να δώσουν φως με αποτέλεσμα όπου δεν φωτίζεται το πλάνο, να ειναι γεμάτο θόρυβο.

Πέρασα την φώτο σου απο ενα προγραμματακι και βελτιώθηκε πολύ.

Στην σκοτεινή φώτο μπορείς να δώσεις φως. Ο θόρυβος όμως δεν διορθώνεται.

https://www.dropbox.com/s/rlpwvblvs9eeb1d/IMG_1005-picsay.jpg

Καλη ειναι αλλα το υπερβολικο noise reduction εχει εξαφανισει ολες τις λεπτομερειες απο τη φωτο.

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλη ειναι αλλα το υπερβολικο noise reduction εχει εξαφανισει ολες τις λεπτομερειες απο τη φωτο.

Δεν είναι μόνο αυτό.

Η κάμερα του iphone λίγο μικρής ανάλυσης (8mp) δεν μπορεί να δώσει οξύτητα και φοβερή λεπτομέρεια όταν το πλάνο έχει μεγάλο βάθος.

Ομως στις μεσαίες και κοντινές αποστάσεις, τα πάει πολυ καλά. Δίνει και αυτό το αυξημένο Contrast που κάνει τις φώτο να δείχνουν εντυπωσιακές.

Επίσης χρησιμοποιεί πολύ μεγάλο εύρος στο iso (36-3600).

Όταν το παραλάβω θα κάνω ένα πλήρες συγκριτικό με το S4. Υπάρχουν αρκετά, αλλά τα περισσότερα δεν είναι αντικειμενικά. Έχοντας πληρώσει και τις δυο συσκευές, θα φροντίσω να είναι ανεπηρέαστα.

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Δεν είναι μόνο αυτό.

Η κάμερα του iphone λίγο μικρής ανάλυσης (8mp) δεν μπορεί να δώσει οξύτητα και φοβερή λεπτομέρεια όταν το πλάνο έχει μεγάλο βάθος.

Ομως στις μεσαίες και κοντινές αποστάσεις, τα πάει πολυ καλά. Δίνει και αυτό το αυξημένο Contrast που κάνει τις φώτο να δείχνουν εντυπωσιακές.

Επίσης χρησιμοποιεί πολύ μεγάλο εύρος στο iso (36-3600).

Όταν το παραλάβω θα κάνω ένα πλήρες συγκριτικό με το S4. Υπάρχουν αρκετά, αλλά τα περισσότερα δεν είναι αντικειμενικά. Έχοντας πληρώσει και τις δυο συσκευές, θα φροντίσω να είναι ανεπηρέαστα.

Κωστα, με το καλο να κανεις το συγκριτικο σου, αλλα να το ξερεις οτι πανω απο τα 8mpxls κανονικα θελει φακο σε μεγεθος φινιστρινι, αλλιως θα υπαρχει θορυβος.

Για το ελαχιστο μεγεθος που εχουν οι φακοι των κινητων και τα 8 ειναι πολλα.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Κωστα, με το καλο να κανεις το συγκριτικο σου, αλλα να το ξερεις οτι πανω απο τα 8mpxls κανονικα θελει φακο σε μεγεθος φινιστρινι, αλλιως θα υπαρχει θορυβος.

Για το ελαχιστο μεγεθος που εχουν οι φακοι των κινητων και τα 8 ειναι πολλα.

Διαφωνώ Γιάννη. Έχω διαβάσει σχετικά σε ειδικά sites και η αλήθεια δεν είναι ότι όσο πιο πολλά mp τόσο noisy φωτο. Γι αυτό υπάρχει το software.

Η apple επικαλέστηκε αυτή την άποψη στην παρουσίαση του i5s αλλά θα το πάρει πίσω σύντομα όταν θα ανέβει σε mp στο επόμενο iPhone και στο μεταξύ θα έχει βρει τρόπο να το αντιμετωπίσει.

Έχω κάνει τόσες δοκιμές με το S4 και ξέρω ότι ένας καλός αισθητήρας σε συνδιασμό με το καλύτερο camera software όχι μόνο δεν δίνουν θόρυβο, αλλά δεν μειώνουν και την λεπτομέρεια για να πετύχουν την μείωση του θορύβου.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Μια αυξηση στο μεγεθος του αισθητηρα οταν ανεβαινουν τα πιξελ ειναι απαραιτητη για πιο καθαρη εικονα, οτι softaware και να εχεις... Βαλε στο φακο του S4 41 mpx να δεις μετα :lol:

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Διαφωνώ Γιάννη. Έχω διαβάσει σχετικά σε ειδικά sites και η αλήθεια δεν είναι ότι όσο πιο πολλά mp τόσο noisy φωτο. Γι αυτό υπάρχει το software.

Η apple επικαλέστηκε αυτή την άποψη στην παρουσίαση του i5s αλλά θα το πάρει πίσω σύντομα όταν θα ανέβει σε mp στο επόμενο iPhone και στο μεταξύ θα έχει βρει τρόπο να το αντιμετωπίσει.

Έχω κάνει τόσες δοκιμές με το S4 και ξέρω ότι ένας καλός αισθητήρας σε συνδιασμό με το καλύτερο camera software όχι μόνο δεν δίνουν θόρυβο, αλλά δεν μειώνουν και την λεπτομέρεια για να πετύχουν την μείωση του θορύβου.

Δεν το λέω επειδή το επικαλέστηκε η άπλ.

Το λέω γιατί έτσι λένε όλοι όσοι γνωρίζουν από φωτογραφία, σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η επέμβαση του sw μπορεί να βελτιώνει τα πράγματα, αλλά πάντα με ένα κόστος στην οξύτητα της φωτογραφίας. Πάντα.

Η htc κυρίως και η άπλ δευτερευόντως έχουν κινηθεί στη σωστή κατεύθυνση της αύξησης του μεγέθους των πίξελ τους.

Από την άλλη, αν πεί κανείς ότι τα 4 ultrapxls είναι λίγα, τα 8 είναι υπεραρκετά. (τώρα, ξέρω, εσύ θέλεις να κάνεις crop για να αντισταθμίσεις την έλλειψη οπτικού ζούμ, αλλά η λύση δεν είναι τα 20 mpxls, κοίτα τα σόνυ τι αποτελέσματα δίνουν και είναι κρίμα για τέτοια κληρονομιά).

Η sony είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει για να πουλάει ψηφιακές μηχανές.

Η επιτυχία της samsung είναι ότι διατηρεί και την οξύτητα.

Θα ψάξω να βρω το σχετικό άρθρο.

Εγω θελω 8 UltraPixel στο κινητο μου.... Και ισως μια μερα 41 Up + PureView :lol:

:p

Ομολογώ Ναι... Δε μπορώ να πιάσω Καλά τα λεπτά κινητά :p

Μωρέ ας βάλει τα 8 για αρχή να βγάζεις κάτι καλό μετά τα 10 μέτρα... Είναι αμαρτία η τεχνολογία αλλιώς

[ATTACH]41838[/ATTACH][ATTACH]41839[/ATTACH]

Iphone 5s

Δε μπορω να πω οτι εχω ενθουσιαστει με τις φωτο του.

Η βραδυνη εχει βγει χαλια. Δεν εχει εστιασει!

Για πειτε, είχα χαμηλά την φωτεινότητα και ούτε έβλεπα που τράβαγε :-P

Από nexus5 είναι η φώτο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

Παιδιά δίνετε dropbox link. Έτσι αδικουνται οι φωτογραφίες σας.

Η βραδυνη εχει βγει χαλια. Δεν εχει εστιασει!

Αστο και στην επομενη που εστιασα στο δεντρο, τα ιδια χαλια εχει!

:cool:

Αστο και στην επομενη που εστιασα στο δεντρο, τα ιδια χαλια εχει!

Στις βραδινές μην περιμένεις πολλά πράγματα.

Το οτι μεγάλωσαν λίγο τα pixel θεωρητικά βελτιώνει την κατάσταση, στην πράξη όμως η διαφορά είναι ελάχιστη.

Στην άλλη το Λαμπραντόρ δείχνει μια χαρά. Η θάλασσα πίσω δεν μας ενδιαφέρει.

Πάντως θα ήθελα τις original φωτο για να είμαι σίγουρος.

Από το 4s παρατηρώ το ίδιο πράγμα. Ωραίες κοντινές φώτο, αλλά μόλις απομακρυνθείς από το πλάνο, χάνεται η λεπτομέρεια.

Όταν έλθει στα χέρια μου το i5s, θα δούμε τι κάνει σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Πάντως σε οσα test έχω δει τα πάει γενικά καλά.

Όλες οι φωτογραφίες που βλέπω είναι ωραίες και οι συσκευές καλύπτουν με το παραπάνω τον μέσο χρήστη. Ειδικά για τις οθόνες των κινητών δε χωράει συζήτηση ότι οι φωτογραφίες δείχνουν τρομερές. Στον υπολογιστή ή στην hd tv βέβαια και σε φουλ ανάλυση ή και ζούμ είναι άλλη ιστορία.

Παιδιά, ο μέσος χρήστης (δηλαδή οι περισσότεροι) έχουν χαμηλές αξιώσεις και εκεί στοχεύουν τα κινητά.

Αν θέλετε να βλέπετε φωτογραφίες σε full hd τηλεοράσεις, η λύση είναι γνωστή (και ακριβή).

Σήμερα είxα συνδέσει στην τηλεόραση με hdmi την dslr και έβλεπα κάποιες φωτογραφίες που είχα τραβήξει μέσα στο σπίτι.

Εντάξει, νόμιζες ότι θα τις έπιανες. Απίστευτη οξύτητα, χρώματα , τα πάντα.

Σε βραδυνά τοπία, ακόμα και οι compact τα βρίσκουν δύσκολα. Ο λόγος είναι οι μικροί φακοί και η δυσκολία στην εστίαση, αφού δεν υπάρχει επαρκές φώς.

Για του λόγου το αληθές, ορίστε 3 φωτογραφίες του ιδίου τοπίου, που τραβήχτηκαν από το iphone 5s, nikon compact (p60 - παλιά αλλά καλή) και nikon dslr D5000 με φακό 18-105.

Και οι 3 φώτο είναι τραβηγμένες με απόλυτα αυτόματες ρυθμίσεις και με ενεργοποιημένο το οπτικό VR στις νίκον (αν και χωρίς το vr δεν είδα διαφορά).

https://www.dropbox.com/sh/5devgqi75ub3ivr/bpYnOlOLTP

Τελικά, με λίγη προσπάθεια και αλλάζοντας λίγο το κάδρο, έβγαλα πολύ καλύτερη φώτο με το iphone

https://www.dropbox.com/s/yol9tu9pzd1qsh6/2014-03-02%2021.29.58.jpg

Edited by ddr2

Γιάννη αυτού του είδους οι φώτο δεν έχουν καμία σημασία γιατί απλούστατα για να υπάρξει αξιόλογο αποτέλεσμα χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός κλπ.

Ακόμα και η DSLR δεν τα πήγε καλά.

Προσωπικά δεν τραβάω ποτέ φωτογραφίες βράδυ σε χώρους με τέτοιο φωτισμό γιατί ξέρω το αποτέλεσμα εκ των προτέρων.

Περιορίζομαι σε πολύ κοντινά πλάνα με χρήση φλας, η έστω φωτισμό δωματίου.

Τώρα στα συγκριτικά τεστ φωτογραφίας μεταξύ κινητών, χρησιμοποιώ πάντα τις δυνατότητες και τα πλεονεκτηματα που μου δίνει καθε συσκευή.

Δεν πρόκειται πχ να μειώσω την ανάλυση στο ένα επειδή η κάμερα του άλλου έχει μικρότερη.

Ούτε θα απενεργοποιήσω τον αυτόματο εντοπισμό νύχτας που μπορώ να τον έχω συνεχώς ενεργοποιημένο αφού είναι κι αυτή μια αυτόματη λειτουργία.

Η σύγκριση επιτρέπει να χρησιμοποιηθουν όλες οι δυνατότητες κάθε κάμερας αφού με αυτές φωτογραφιζουμε.

Δεν μπορεί πχ να απαιτήσει κάποιος να απενεργοποιηθει το ois επειδή το άλλο κινητό δεν έχει.

Τώρα όταν στην σύγκριση υπάρχει μια dslr, ενταξει εκεί δεν παίζει να αρχίσουμε να πειράζουμε iso, ταχύτητες, διαφράγματα γιατί θα είναι σαν να κλέβουμε εκκλησία.

Για μένα στα κινητά είναι χρήσιμες μόνο οι τυποποιημενες ρυθμίσεις και εφόσον είναι άμεσα προσβάσιμες. Γιατί αν κάθεσαι να ψάχνεις στα μενού να τις βρεις θα έχει ξημερώσει.

Με τα όσα έχω δει ως τώρα, οι φωτογραφίες των κορυφαίων συσκευών του '13 αν τις βαθμολογουσα θα ήταν ως εξής:

Nokia 1020, Galaxy S4 & Note 3, πολύ κοντά το iphone 5s, LG G2, Nexus 5, Ζ1 και HTC One.

Το iPhone αν ειχε μεγαλύτερη ανάλυση θα τα πήγαινε καλύτερα.

Ευχάριστη έκπληξη το Nexus 5 και απογοήτευση το Ζ1 & Z1c.

Η HTC για μια ακόμα χρονιά έδωσε βάση στις βραδινές και έχασε εντελώς τις ημερήσιες. Αν ηταν λίγο καλύτερο στις ημερήσιες θα το ειχα τώρα στην κατοχή μου.

Επειδή το 1020 ανήκει σε άλλη κατηγορία και θα πρέπει να συγκριθεί με τις αντίστοιχες camera-phone προτάσεις, αυτό που θα ήθελα είναι: ημερήσιες απο το S4 octa, βραδινές απο το HTC One και βίντεο απο το iphone 5s ας μην έχει στερεοφωνικό ήχο.

Κωστα, αν δεις λιγο τα exif αρχεια των φωτογραφιων, θα δεις οτι, το αιφον, σε αντιθεση με τις νικον, κρατησε αρκετα γρηγορο το διαφραγμα (1/15) για να αποφυγει το θαμπωμα. Παραλληλα ομως, αναγκαστικα ανεβασε το ISO στο Θεο (2500).

Για τοσο υψηλο iso, η φωτογραφια εχει λιγο θορυβο, θα περιμενα περισσοτερο.

Απο την αλλη, η slr επελεξε αργο σχετικα διαφραγμα (1/5) ωστε να μην αναγκαστει να ανεβασει πολυ ψηλα το iso , το οποιο περιοριστηκε στα 1600. Για slr τα 1600 δεν ειναι απαγορευτικη τιμη, λογω του μεγεθους του φακου. Οπως θα ειδες, θορυβος υπαρχει βεβαια, αλλα περιορισμενος. Η φωτογραφια παραμενει εκτυπωσable που λεω. :)

η compact, προκειμενου να μην ανεβει πανω απο τα 800 iso, εριξε το κλειστρο στο 1/1. Δυσκολο να μην βγει κουνημενη με τετοια τιμη, ενω και τα 800 iso ειναι αρκετα για να παραγουν μπολικο θορυβο, λογω του μικρου φακου. (γενικα οι compact και τα κινητα , πανω απο τα 400 iso παραγουν αρκετο θορυβο).

Συμπερασμα?? δεν εχει νοημα να τραβαμε σε τετοιες συμθηκες, οπως ειπες, παρα μονο με slr και αν ειναι εφικτο με τριποδο.

Αυριο θα ανεβασω μια με τριποδο και θα δεις οτι ειναι ΑΛΛΟ πραγμα. Με 200 iso θα ειναι 100% noise free και με διαφραγμα στα 5 δευτ. θα κανει τη μερα,νυχτα. :)

Πήρε η αδελφή μου μια ψευτοslr και έπαιζα... άλλο πράγμα να βάζεις 30" σε απόλυτο σκοτάδι και να δείχνει μέρα, η ότι light painting θες..

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...