Jump to content

Paypal: Χρήση και ΓΕΝΙΚΕΣ ερωτήσεις

evripidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εκανα μια αγορα απο sport direct και το εστειλα να το αλλαξω και εκανα αιτημα στο παυπαλ για επιστρωφη μεταφορικων αλλα δεν πηρα κανενα εμαιλ

Απο την σελιδα του paypal:

How will I know if my Refund request is accepted?

You will be kept informed at every stage of the processing of your request by e-mail:

Confirmation of receipt of your Refund request: the same day (or the first business day after your Refund request if it was received after 5 PM GMT or on a non-business day)

Notice of approval or rejection of your Refund request: 5 business days from the receipt of your complete file

Refund: 5 business days from notice of approval of your Refund request

Αν μεχρι αυριο το απογευμα δεν λαβεις κανενα e-mail τοτε στειλει ticket στο paypal.

Τελικά οι αγορές μέσω PayPal υπολογίζονται στο αφορολόγητο; Και αν ναι ποιες από αυτές; Αυτές που αφορούν καταστήματα που βρίσκονται στην Ε.Ε. ή όλες μιας και το PayPal εδρεύει στην Ε.Ε.;

Τελικά οι αγορές μέσω PayPal υπολογίζονται στο αφορολόγητο; Και αν ναι ποιες από αυτές; Αυτές που αφορούν καταστήματα που βρίσκονται στην Ε.Ε. ή όλες μιας και το PayPal εδρεύει στην Ε.Ε.;

99,9% όχι. Γιατί:

1) Ο σκοπός του μέτρου είναι όχι απλά να ξοδεύουμε τα λεφτά μας, αλλά να εξαναγκαστούν οι Έλληνες έμποροι να κόβουν αποδείξεις με την καταγραφή των συναλλαγών των καρτών πράγμα το οποίο δεν έχει κανένα νόημα και δεν επιτυγχάνεται όταν ψωνίζεις από τον Άγγλο ή τον Κινέζο

2) Δεν υπάρχει διασύνδεση του Paypal και ενημέρωση από αυτό προς το Ελληνικό υπ. οικονομικών.

Η όποια κάρτα όταν πληρώνουμε με Paypal δεν περνάει από κανένα -δηλωμένο όπως το θέλουν- POS άρα...

Γενικά προβλέπω ότι είναι έως και αδύνατο να δουλέψει αυτό το μέτρο ακόμα και για τις αγορές που θα κάνουμε στο χασάπη της γειτονιάς. Του χρόνου θα το ανακαλύψουν και θα μας πούνε μετρήστε χάρτινες αποδείξεις. Θυμίσου τη μέρα που το έγραψα...

99,9% όχι. Γιατί:

2) Δεν υπάρχει διασύνδεση του Paypal και ενημέρωση από αυτό προς το Ελληνικό υπ. οικονομικών.

Η όποια κάρτα όταν πληρώνουμε με Paypal δεν περνάει από κανένα -δηλωμένο όπως το θέλουν- POS άρα...

.

Πληρώνω μέσω paypal με την συνδεδεμένη κάρτα μου π.χ χρόνο ανανέωσης κινητού, μπαίνω στην κίνηση της κάρτας και βλέπω την συναλλαγή.

Αυτό δεν θα μετρήσει?

99,9% όχι. Γιατί:

1) Ο σκοπός του μέτρου είναι όχι απλά να ξοδεύουμε τα λεφτά μας, αλλά να εξαναγκαστούν οι Έλληνες έμποροι να κόβουν αποδείξεις με την καταγραφή των συναλλαγών των καρτών πράγμα το οποίο δεν έχει κανένα νόημα και δεν επιτυγχάνεται όταν ψωνίζεις από τον Άγγλο ή τον Κινέζο

Γενικά προβλέπω ότι είναι έως και αδύνατο να δουλέψει αυτό το μέτρο ακόμα και για τις αγορές που θα κάνουμε στο χασάπη της γειτονιάς. Του χρόνου θα το ανακαλύψουν και θα μας πούνε μετρήστε χάρτινες αποδείξεις. Θυμίσου τη μέρα που το έγραψα...

Έχουν πει ότι θα μετρούν οι συναλλαγές που γίνονται στην Ε.Ε. και όχι απαραίτητα μέσω POS, γιατί μετρούν ακόμα και οι αγορές με μεταφορά χρημάτων μέσω e banking.

Πληρώνω μέσω paypal με την συνδεδεμένη κάρτα μου π.χ χρόνο ανανέωσης κινητού, μπαίνω στην κίνηση της κάρτας και βλέπω την συναλλαγή.

Αυτό δεν θα μετρήσει?

Το θέμα δεν είναι να βλέπεις εσύ ή η εταιρεία κινητής (στην προκειμένη) ότι έγινε η συναλλαγή, αλλά να ενημερώνεται το υπουργείο (αυτόματα). Γιατί αυτά θα εμφανίζονται αυτόματα στα Ε1 μας υποτίθεται. Μπορεί εφόσον το Paypal δεν έχει καμία τέτοια συμφωνία (αυτό είναι δεδομένο) με την Ελληνική κυβέρνηση και δυνατότητα; Όχι. Άρα;

Έχουν πει ότι θα μετρούν οι συναλλαγές που γίνονται στην Ε.Ε. και όχι απαραίτητα μέσω POS, γιατί μετρούν ακόμα και οι αγορές με μεταφορά χρημάτων μέσω e banking.

Έχουν πει διάφορα (τα δε ΜΜΕ ακόμα περισσότερα, αρλούμπες ως επί το πλείστον), αλλά ελάχιστα από αυτά είναι εφαρμόσιμα... Σε κάθε περίπτωση μου κάνει εντύπωση που ασχολείστε τόσο πολύ με αυτό το θέμα. Όλοι μισθωτοί είστε; Άσε που το αφορολόγητο θα μειωθεί μέχρι εξαφανίσεως σύντομα και στους τελευταίους που το διατηρούν...

Καλησπέρα

Αγόρασα ένα αντικείμενο που τελικά δεν μπορεί να σταλεί στην Ελλάδα, όμως το πλήρωσα με Paypal και το ποσό φαίνεται δεσμευμένο... Αφού ακυρώθηκε πότε θα δώ το ποσό διαθέσιμο στην τράπεζα μου; Η στο Paypal balance που περνάει ανάλογα δεν ξέρω; Το ποσό φαίνεται στο Pending του Paypal ως - 160$ από 1 Φεβρουαρίου..........................

Αγόρασα κάτι από ebay περίπου 6 ευρώ. Ο seller έχει 189034 και 98,4%. Μου έστειλε μετά από 3 μέρες ότι η ποιότητα των τελευταίων παρτίδων δεν είναι καλή κι αν θέλω να περιμένω άλλες 7-10 μέρες ή να ζητήσω refund. Οπότε του απάντησα refund. Και άνοιξε τώρα case ως "Buyer requested shipment to an unconfirmed address." και σε μήνυμα μού έστειλε "Would you please have a check on your paypal account within 48 hours? We also have already sent the cancellation request to you, you can just accept it soon and the fee will be refunded." Στο case όμως μού λέει "You should only accept the cancellation request if you haven't paid yet or you've already received your refund from the seller. If you haven't received your refund, contact the seller". Τι να κάνω; να περιμένω να γίνει το refund και μετά να κάνω αποδοχή το cancellation;

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Μια χαρά σου γράφει να τσεκάρεις πρώτα το paypal και μετά να αποδεχτείς την ακύρωση. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνεις.

Όλο αυτό γίνεται για να πάρει και αυτός πίσω την προμήθεια του paypal.

Θέλω να επιστρέψω σε κατάστημα χρήματα από refund που πήρα. Μου έχει δώσει το e-mail. Στο PayPal έχει 2 επιλογές: 1. Pay for goods and services και 2. Make a payment in few seconds. Λογικά επιλέγω την δεύτερη. Ξέρουμε αν έχει χρέωση για εμένα? Γιατί η πρώτη δεν έχει σίγουρα. Η μεταφορά θα γίνει balance.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

όχι δεν υπάρχει χρέωση.

Ίσως προκύψει 1% λόγω διαφορετικής χώρας αλλά ας το πληρώσει αυτός.

όχι δεν υπάρχει χρέωση.

Ίσως προκύψει 1% λόγω διαφορετικής χώρας αλλά ας το πληρώσει αυτός.

Μόλις την έκανα, είχε Τελικά fee, 21.22$ Ήταν το πόσο, το fee 0.11$.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Μια χαρά σου γράφει να τσεκάρεις πρώτα το paypal και μετά να αποδεχτείς την ακύρωση. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνεις.

Όλο αυτό γίνεται για να πάρει και αυτός πίσω την προμήθεια του paypal.

Μπήκα στο paypal μου και μόλις ήρθε το refund. Στο καπάκι βέβαια πήγα να κάνω μια αγορά από ebay και μου είπε ότι δεν μπορεί να γίνει η πληρωμή. Μήπως αργεί κάποιες ώρες να επιστρέψει το ποσό;

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Αν έκανες την αγορά με κάρτα και όχι από balance, θα χρειαστούν 4-5 μέρες για να είναι διαθέσιμα απο την τράπεζα. Η καθυστέρηση οφείλεται στην τράπεζα γιατί αργεί να εμφανίσει την κινήση του λογαριασμού.

Από balance είναι άμεσα διαθέσιμα.

Στάλθηκε από tapatalk

Nα ρωτησω, το Paypal καλυπτει οποιαδηποτε μεταφορα γινεται μεσω αυτου; και ας μην ειναι εμπορικη; Δηλαδη πχ στελνω δανεικα 100€ σε ενα φιλο μου, μετα τα χαλαμε και δε μου τα δινει πισω, μπορω να κανω dispute?

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Nα ρωτησω, το Paypal καλυπτει οποιαδηποτε μεταφορα γινεται μεσω αυτου; και ας μην ειναι εμπορικη; Δηλαδη πχ στελνω δανεικα 100€ σε ενα φιλο μου, μετα τα χαλαμε και δε μου τα δινει πισω, μπορω να κανω dispute?

Αν η πληρωμη γινει μέσω pay for goods τοτε μπορεις να ανοιξεις dispute θεωριτικα οτι δεν παρελαβες ενα προϊών που ειχατε συμφωνήσει κ.α.(Πραγμα παρανομο) Τωρα αν πεις το paypal του εδωσα λεφτα και δεν μου τα επετρεψε πολυ πολυ να μην σε αφήσουν να ξανακάνεις dispute.

Ναι τραβηγμενο το παραδειγμα :) απλα ηθελα να πω αν ειναι συναλλαγη χωρις το συνηθισμενο τροπο με redirect απο site κλπ. Αλλα με pay for goods και οχι send to friends and family..

Μια πλήρης φόρτιση.

Ναι τραβηγμενο το παραδειγμα :) απλα ηθελα να πω αν ειναι συναλλαγη χωρις το συνηθισμενο τροπο με redirect απο site κλπ. Αλλα με pay for goods και οχι send to friends and family..

κάθε συναλλαγή pay for goods μπορεί να ακυρωθεί.

Συναλλαγές προς φίλους δεν είναι ακυρώσιμες,

Ωραια, ευχαριστω για τις πληροφοριες

Μια πλήρης φόρτιση.

Έκανα παραγγελία αξίας 85ε από ένα κατάστημα

Επέλεξα σαν τρόπο πληρωμής το paypal και προχώρησα στην πληρωμή

Όταν συνδέθηκα στο paypal είδα την πληρωμή να έχει status pending

Μετά μου ήρθε mail που είπε ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα κατά την πληρωμή

και μου ζήτησε να επιλέξω άλλο τρόπο πληρωμής

Πλήρωσα μέσω κάρτας απευθείας και η πληρωμή έγινε κανονικά

Η παραγγελία έχει ήδη ετοιμαστεί και αποσταλεί προς εμένα

ΑΛΛΆ στο paypal έχω ακόμα την αποτυχημένη πληρωμή σε status pending

Παίζει να μου τα πάρει?(δηλαδή να πληρώσω δύο φορές)

Αυτή τη στιγμή δεν έχω τόσα χρήματα στην κάρτα άρα φοβάμαι

μην μου τα φάει μόλις έχω το ποσό αυτό στην κάρτα

Μίλησα με το κατάστημα αλλά άκρη δεν έβγαλα

Έστειλα μήνυμα στο paypal εξηγώντας την κατάσταση

Τι άλλο μπορώ να κάνω?

Έκανα παραγγελία αξίας 85ε από ένα κατάστημα

Επέλεξα σαν τρόπο πληρωμής το paypal και προχώρησα στην πληρωμή

Όταν συνδέθηκα στο paypal είδα την πληρωμή να έχει status pending

Μετά μου ήρθε mail που είπε ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα κατά την πληρωμή

και μου ζήτησε να επιλέξω άλλο τρόπο πληρωμής

Πλήρωσα μέσω κάρτας απευθείας και η πληρωμή έγινε κανονικά

Η παραγγελία έχει ήδη ετοιμαστεί και αποσταλεί προς εμένα

ΑΛΛΆ στο paypal έχω ακόμα την αποτυχημένη πληρωμή σε status pending

Παίζει να μου τα πάρει?(δηλαδή να πληρώσω δύο φορές)

Αυτή τη στιγμή δεν έχω τόσα χρήματα στην κάρτα άρα φοβάμαι

μην μου τα φάει μόλις έχω το ποσό αυτό στην κάρτα

Μίλησα με το κατάστημα αλλά άκρη δεν έβγαλα

Έστειλα μήνυμα στο paypal εξηγώντας την κατάσταση

Τι άλλο μπορώ να κάνω?

Εστειλες μεσω της φορμας που εχει το paypal?Για να λαβεις απαντιση πρεπει να απαντισεις στο e-mail που σε εστειλαν.Μπορεις να παρεις και τηλεφωνο για πιο αμεση απαντιση

Μπα, το πιθανότερο είναι αν δεν κάνει ακύρωση το κατάστημα, να δεσμευτουν για ένα μήνα. Αλλά αυτό στη χειρότερη, όπου η κατάσταση είναι στο κενό, δηλαδή δεν κάνει ακύρωση ο πωλητής. Στείλε ένα mail στο κατάστημα να κάνει ακυρωση

Μια πλήρης φόρτιση.

Ναι έστειλα μέσω της φόρμας του paypal

το email που μου έστειλαν για να με ενημερώσουν ότι υπήρξε πρόβλημα

με την πληρωμή με το paypal ήταν do_not_reply και όταν απάντησα μου ήρθε μήνυμα

ότι το μήνυμα μου δεν πήγε

είναι εξωτερικό οπότε το τηλέφωνο το έχω σαν μακρινή λύση

Να δεσμευτούν πως?εφόσον δεν έχω το ποσό αυτό πλέον στην κάρτα

τι θα δεσμεύσει?η εννοείς εάν φορτίσω την κάρτα που έχω στο paypal?

θα στείλω μάλλον ξανά mail μπας και βγάλω άκρη