Jump to content

Paypal: Χρήση και ΓΕΝΙΚΕΣ ερωτήσεις

evripidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημερα ειναι δυνατον να εχω στο balance και ευρω και δολλαριο; Επισης το εμβασμα σε τι ειναι καλυτερα να το στελνουμε αν προκειται να ψωνισω σε δολλαρια;

Ναι, γίνεται να έχεις balance και στα δύο νομίσματα. Καλύτερο είναι να βάζεις δολάρια αν είναι να πληρώσεις με δολάρια αλλα δεν ξέρω αν οι τράπεζες έχουν έχτρα προμήθεια για τέτοια εμβάσματα.

Έχω στείλει $ και € στο λογαριασμό μου με request money. Δες τις επιβαρύνσεις και αποφάσισε ποιος τρόπος σε συμφέρει περισσότερο.

Καλημερα ειναι δυνατον να εχω στο balance και ευρω και δολλαριο; Επισης το εμβασμα σε τι ειναι καλυτερα να το στελνουμε αν προκειται να ψωνισω σε δολλαρια;

στο balance μπορεις να εχεις οσα νομισματα θελεις, πρεπει να εχεις "στειλει" ομως την αντιστοιχη αξια σε αυτα τα νομισματα, δηληδη αν θελεις να εχεις γουαν, πρεπει να στειλεις γουαν, προσοχη ομως οτι ειναι το balance το pp δεν το μετατρεπει, δηλαδη αν εχεις γουαν (πραγμα περιεργο :lol:) γουαν θα πρεπει να πληρωσεις στον πωλητη, το εμβασμα ειναι καλυτερα να το στελνεις στο νομισμα το οποιο προτιθεσαι να πληρωσεις τον πωλητη, πχ ας πουμε δολαριο, ε δολαρια θα στειλεις με εμβασμα, εδω ομως θελει προσοχη γιατι καποιες τραπεζες χρεωνουν εξοδα συναλλαγματος, eurobank πχ.

With great power, comes great responsibility...

Ναι, γίνεται να έχεις balance και στα δύο νομίσματα. Καλύτερο είναι να βάζεις δολάρια αν είναι να πληρώσεις με δολάρια αλλα δεν ξέρω αν οι τράπεζες έχουν έχτρα προμήθεια για τέτοια εμβάσματα.

Έχω στείλει $ και € στο λογαριασμό μου με request money. Δες τις επιβαρύνσεις και αποφάσισε ποιος τρόπος σε συμφέρει περισσότερο.

Πριν συνδέσω πρόσφατα στο paypal και ένα δολαριακό λογαριασμό (δεν έχω δοκιμάσει ακόμη να στείλω έμβασμα απ' αυτόν), δοκίμασα να στείλω δολάρια στο balance (έχω ανοίξει σε €, $ και λίρες) αλλά όταν είδα τη μεγάλη προμήθεια της Alpha, ακύρωσα τη διαδικασία. Τηλεφώνησα στην τράπεζα και ο υπάλληλος, αφού είδε την καταγραφή της προσπάθειας, είπε ότι οφείλεται στο ότι ο λογαριασμός αποδέκτης (υποθέτω του paypal αφού ο δικός είναι δολαριακός) είναι σε € (!!!).

Έχω στείλει σχετικό μήνυμα στο paypal αλλά δεν πήρα απάντηση ακόμη. Το ερώτημα είναι αν για έμβασμα σε $, από δολαριακό λογαριασμό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος paypal IBAN ή χρειάζεται άλλος.

Μήπως θυμάσαι πόση ήταν η προμήθεια; Μεγαλύτερη απο το 3,4% που παίρνει το PayPal για το request\send mοney ;

Πριν συνδέσω πρόσφατα στο paypal και ένα δολαριακό λογαριασμό (δεν έχω δοκιμάσει ακόμη να στείλω έμβασμα απ' αυτόν), δοκίμασα να στείλω δολάρια στο balance (έχω ανοίξει σε €, $ και λίρες) αλλά όταν είδα τη μεγάλη προμήθεια της Alpha, ακύρωσα τη διαδικασία. Τηλεφώνησα στην τράπεζα και ο υπάλληλος, αφού είδε την καταγραφή της προσπάθειας, είπε ότι οφείλεται στο ότι ο λογαριασμός αποδέκτης (υποθέτω του paypal αφού ο δικός είναι δολαριακός) είναι σε € (!!!).

Έχω στείλει σχετικό μήνυμα στο paypal αλλά δεν πήρα απάντηση ακόμη. Το ερώτημα είναι αν για έμβασμα σε $, από δολαριακό λογαριασμό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος paypal IBAN ή χρειάζεται άλλος.

Please note: PayPal only accepts SEPA credit transfers (in EUROs) to add money to your PayPal account.

Αυτά λέει στην σελίδα του TOP UP.

Μήπως θυμάσαι πόση ήταν η προμήθεια; Μεγαλύτερη απο το 3,4% που παίρνει το PayPal για το request\send mοney ;

Δεν θυμόμουν αλλά έκανα πάλι τη διαδικασία και για $200 ζητάει προμήθεια $10,90, δηλαδή 5,45% ενώ το paypal θέλει $6,80+0,35=$7,15

Edited by makap

Δεν θυμόμουν αλλά έκανα πάλι τη διαδικασία και για $200 ζητάει προμήθεια $10,90 ενώ το paypal u;elei $6,80
Ακριβοί είναι.

Έτσι κι αλλιώς, αν δεν δέχονται άλλο νόμισμα όπως έγραψε ο Βασίλειος, δεν έχει νόημα να το ψάχνουμε.

Please note: PayPal only accepts SEPA credit transfers (in EUROs) to add money to your PayPal account.

Αυτά λέει στην σελίδα του TOP UP.

δεν λεω οχι, αλλα λεει και οτι στις 31-12 θα σε πεταξει εξω απο το αμεσο top-up και μαλιστα σου λεει : αν σου αρεσει, αν δεν σου αρεσει τοτε , εχετε γεια βρυσουλες λοφοι βουνα ραχουλες.

Το άμεσο topup δεν λειτουργεί λόγω C.C.

εκτος αυτου "βασιλειος" σου λεει οτι απο 31-12 θα σταματησει εντελως η υπηρεσια αυτη, εγω καταλαβαινω οτι και να φυγουν τα cc, το αμεσο top up απλα δεν θα λειτουργει. Διορθωσε με αν κανω λαθος.

Έτσι μπορεί να ερμηνευτεί

Η ανακοίνωση λέει ότι η υπηρεσία δεν θα παρέχεται απο συγκεκριμένη εταιρεία

δεν καταλαβα ρε παιδια λετε οτι απο 31/12 δεν θα μπορουμε να στειλουμε εμβασμα απο την τραπεζα που εχουμε δηλωσει στο pp ?

Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Αυτό που γράφτηκε είναι ότι το instabt top up καταργείται, που έτσι κι αλλιώς δεν δούλευε από τα CC και μετά.

Έτσι μπορεί να ερμηνευτεί

Η ανακοίνωση λέει ότι η υπηρεσία δεν θα παρέχεται απο συγκεκριμένη εταιρεία

Aν ειναι ετσι τοτε το pp θα σου ελεγε οτι θα συνεχισουμε με αλλη εταιρεια, αλλα αν αυτου σου λεει αν δεν σ αρεσει κατηργησε τον λογαριασμο σου!! Οχι οτι μας νοιαζει την συγκεκριμενη στιγμη που λογο cc ετσι κ αλλιως το instant top up δεν λειτουργει απλα ειναι το γμτ της υποθεσης, οτι μας μπλοκαρει μια και καλη.

----- προσθήκη μηνύματος 55 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

δεν καταλαβα ρε παιδια λετε οτι απο 31/12 δεν θα μπορουμε να στειλουμε εμβασμα απο την τραπεζα που εχουμε δηλωσει στο pp ?

Θα μπορεις κανονικα μεσω εμβασματος και οσο το επιτρεπει η ΠΝΠ, το instant top up, εγκατελειπει την ελλαδα μια και καλη.

On December 18th, 2015 PayPal Instant Top Up service in Greece will no longer be provided by TrustPay.

Η ανακοίνωση λέει επιλέξει ότι η υπηρεσία άμεσης πίστωσης του λογαριασμού μας, δεν θα παρέχεται από την TrustPay από τις 18 Δεκεμβρίου και μετά.

Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ότι δεν θα παρέχεται η υπηρεσία , ( μπορεί επίσης να ερμηνευτεί ότι θα παρέχεται από άλλη εταιρεία ) . Κάθε μία από τις δύο εκδοχές είναι θέμα ερμηνείας.

Εν πάσει περιπτώσει η υπηρεσία αυτη έχει πάψει να λειτουργεί από τον Ιούλιο λόγω C.C. και δεν θα μας επηρεάσει .

Η διαδικασία πίστωσης του λογαριασμού με έμβασμα ή το κόλπο με το money request , δεν καταργείται.

Καλημέρα σε όλους, έκανα μια αγορά στις 18/11 από τον Γερμανικό ebay από πωλητή με αξιοπιστία 99,1%.

Κατά την αγορά μου έδινε για το προϊόν εstimated delivery Nov 21, 2015 - Nov 25, 2015, όμως έως και σήμερα δεν έχω παραλάβει ακόμα, τί μου προτείνετε να κάνω ;

Μια εβδομάδα απο Γερμανία; Καλό ανέκδοτο σου είπε :)

Όσες φορές πήρα απο εκεί, οι 10 εργάσιμες ήταν στανταράκι.

Συμπληρώσαμε και τις 10 εργάσιμες χωρίς να έρθει το δέμα.....τί κάνουμε παίδες ;

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση και σήμερα, οπότε για καλό και για κακό έστειλα μέσω της φόρμας του ebay ένα μήνυμα στον πωλητή και βλέπουμε...

Στη ζωή όσο ζεις μαθαίνεις .-

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση και σήμερα, οπότε για καλό και για κακό έστειλα μέσω της φόρμας του ebay ένα μήνυμα στον πωλητή και βλέπουμε...

γενικα υπαρχει ενα κολλημα με πολλα πακετα - αποστολες που εχουν ερθει ηδη Ελλαδα αλλα δεν λενε να κουνηθουν...

σε 10 ημερες επρεπε να παραλαβεις,οποτε το προβλημα ειναι εδω πιστευω...

εδω ενα δικο μου πακετο ηδη κλεινει 2 εβδομαδες Ελλαδα και δεν λεει να κουνηθει και φαντασου πως ειναι και συστημενο :lol:

http://img651.imageshack.us/img651/9279/bfreeavatar21024x768102.jpg

Και εγώ περιμένω πακέτο με DHL Post. Θα έφτανε σήμερα λέει αλλά, όπως και για το δικό σου, "άκρα του τάφου σιωπή"...

Aν ειναι απλο ταχυδρομειο καλες 20 μερες.Καθε Χριστουγεννα Γερμανια Ελλαδα τα πακετα αργουν.Δεν υπαρχει περιπτωση να μην το παρεις απλα κανε υπομονη.Τουλαχιστον 14 μερες.Εγω περσι τετοιο καιρο πακετο DHL εκανε 18 μερες 14 μερες το ειχαν Αθηνα / Ηρακλειο / μεχρι να ερθει Χανια.

Θα ερθει.

Και εγώ περιμένω πακέτο με DHL Post. Θα έφτανε σήμερα λέει αλλά, όπως και για το δικό σου, "άκρα του τάφου σιωπή"...

Τί να πω... υπομονή, υπομονή αλλά και αυτή έχει τα όριά της, στην τελική γι' αυτό παραγγέλνουμε από την Ευρώπη, για να παραλαμβάνουμε νωρίτερα αλλά απ' ότι διαπιστώνω...μάλλον τρέφω φρούδες ελπίδες...

Aν ειναι απλο ταχυδρομειο καλες 20 μερες.Καθε Χριστουγεννα Γερμανια Ελλαδα τα πακετα αργουν.Δεν υπαρχει περιπτωση να μην το παρεις απλα κανε υπομονη.Τουλαχιστον 14 μερες.Εγω περσι τετοιο καιρο πακετο DHL εκανε 18 μερες 14 μερες το ειχαν Αθηνα / Ηρακλειο / μεχρι να ερθει Χανια.

Θα ερθει.

Απλό ταχυδρομείο είναι, 20 εργάσιμες ή ημερολογιακές εννοείς γιατί έχει διαφορά... Και να σκεφτείς, θεωρούσα ( ο αφελής !!! ) ότι παράγγειλα αρκετά νωρίς ακριβώς για να μην πέσω πάνω στην φούρια των γιορτών...

Edited by Stavros_P
Στη ζωή όσο ζεις μαθαίνεις .-

Δυστυχώς και στην δικιά μου περίπτωση έτσι είναι, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, υποψιάζομαι στο τελωνείο. Τα τελευταία χρόνια λόγω Black Friday Νοέμβριος και Δεκέμβριος είναι δύσκολοι μήνες..

Δυστυχώς και στην δικιά μου περίπτωση έτσι είναι, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, υποψιάζομαι στο τελωνείο. Τα τελευταία χρόνια λόγω Black Friday Νοέμβριος και Δεκέμβριος είναι δύσκολοι μήνες..

Αμα μπει τελωνείο θα το γράψει το tracking number...Μην τρελαίνεσαι με το παραμικρό!

Κρατάει πλέον ποσοστό απο τα λεφτά που βάζεις απ'το paypal στον λογαριασμό σου με αιτιολογία ''ΕΞΟΔΑ ΕΝΤΟΛΗΣ'' ; σε ένα μικρό ποσό τον 20 ευρώ μου κράτησε 3ευρώ :/

Παλιά και 200άρια που χα βάλει δεν είχα κάποια χρέωση.

Κρατάει πλέον ποσοστό απο τα λεφτά που βάζεις απ'το paypal στον λογαριασμό σου με αιτιολογία ''ΕΞΟΔΑ ΕΝΤΟΛΗΣ'' ; σε ένα μικρό ποσό τον 20 ευρώ μου κράτησε 3ευρώ :/

Παλιά και 200άρια που χα βάλει δεν είχα κάποια χρέωση.

3 ευρώ στα 20; Αυτό δεν είναι έξοδα, φορολόγηση είναι :p

Ποια τράπεζα;