Jump to content

Paypal: Χρήση και ΓΕΝΙΚΕΣ ερωτήσεις

evripidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

κοιτα ,εμενα μου φαινεται απολυτα λογικο να σου ζητησει δυο στοιχεια ταυτοποιησης, εδω πας στις ελληνικες τραπεζες (τραπεζες να τις κανει ο θεος, ολοι οι αχρηστοι εκει μεσα ειναι) και για να σου αλλαξουν μια διευθυνση σου ζητανε ενα σκασμο αποδεικτικα, και περιμενεις και μια εβδομαδα να σε ψαξουν καλα καλα...

Σαφώς, με μια διαφοροποίηση, ωστόσο.

- σε μια ελληνική τράπεζα μπορεί να μην έδιναν σε έναν τρίτο/μη δικαιούχο τα στοιχεία ενός τραπεζικού λογαριασμού, που θα ήταν απαραίτητα σε διατραπεζικές συναλλαγές

- αλλά σαφώς θα τα γνωστοποιούσαν στον κάτοχο του λογαριασμού.

Αν και δεν έχει δοθεί οριστική απάντηση (και δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάπου η πολιτική εδώ) φαίνεται πως το Paypal μπορεί να μην δίνει τα στοιχεία του Paypal λογαριασμού στον ίδιο τον κάτοχο του λογαριασμού ΠΡΟΤΟΥ αυτός δώσει στοιχεία για συμβατικό τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά του και σε τράπεζα που είναι εγγεγραμμένη στην ίδια χώρα που έχει δηλώσει κατά την δημιουργία του λογαριασμού Paypal.

Επίσης έχει εισαγάγει περιορισμό ώστε διατραπεζικές συναλλαγές (Paypal > < Τρίτη Τράπεζα) να είναι δυνατές ΜΟΝΟ για το ίδιο πρόσωπο...

...που σημαίνει ότι πχ δεν μπορώ εγώ να στείλω έμβασμα από τη τράπεζά μου στον δικό σου τραπεζικό λογαριασμό, αλλά μόνο εσύ μπορείς να το κάνεις αυτό, από λογαριασμό στο όνομά σου, τον οποίο διατηρείς και στην ίδια χώρα...

...σ' αυτό σίγουρα υπεισέρχεται μια μέριμνα ασφάλειας, αλλά ταυτόχρονα ενθαρρύνει και τις συναλλαγές ενδο-συστημικά, δηλαδή στα πλαίσια του Paypal...μπορεί έτσι να γλιτώνει κι επιπλέον τέλη που έχουν να κάνουν με διατραπεζικές συναλλαγές, αν ο οποιοσδήποτε μπορούσε να στείλει έμβασμα στον Paypal λογαριασμό οποιουδήποτε...

Ακόμη, όπως είπα, δεν ξέρω αν έχει αλλαξει κάτι στις διαδικασίες διασύνδεσης λογαριασμών...όταν είχα συνδέσει εγώ τους δύο λογαριασμούς μου στο Paypal (personal account) δεν θυμάμαι να είχα δώσει κανένα άλλο τεκμήριο (πχ bank statements, ταυτότητα) πέραν των στοιχείων του τραπεζικού λογαριασμού...το Paypal έστειλε δοκιμαστικό έμβασμα, το οποίο πέρασε και με τον αποσταλλέντα κωδικό πιστοποιήθηκαν τα στοιχεία και διασυνδέθηκαν οι λογαριασμοί...αν και έχει περάσει καιρός, θυμάμαι ότι είχαν γίνει αυτά χωρίς πρόσθετες απαιτήσεις εγγράφων.

Όταν όμως είχα αναλάβει το άνοιγμα ενός Business λογαριασμού για μια ΜΚΟ - μη κερδοσκοπικό πολιτιστικό σωματείο (ΝΠΙΔ), εκεί είχαμε πνιγεί στη χαρτούρα...

...και για να αναφερθώ ξανά στο πρόβλημα που είχε θέσει ο φίλος παραπάνω: όταν τότε τους στέλναμε ελληνικά έγγραφα, ταυτόχρονα τα μεταφράζαμε και τα επικύρωνε ένας δικηγόρος (πιστοποιημενη μετάφραση πρωτοτύπου) και τους στέλναμε μαζί και τα μεταφρασμένα...για ένα απλό bank statement δεν χρειάζεται, ασφαλώς, αλλά είναι κάτι που μπορεί να κάνει κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σκέφτομαι να κάνω όμως ένα πείραμα...να διαγράψω τον έναν από τους δύο διασυνδεδεμένους λογαριασμούς που έχω στο Paypal και - έχοντας ήδη τα στοιχεία ΙΒΑΝ του Paypal λογαριασμού μου - να δοκιμάσω να στείλω έμβασμα στο Paypal, να δω αν θα περάσει...

...εφόσον οι προϋποθέσεις ικανοποιούνται (ίδιο όνομα, τράπεζα στην ίδια χώρα που έχει δηλωθεί το Paypal), αν περάσει σημαίνει πως ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένοι, πέραν της τυπικής ίσως/πλέον αναγκαιότητας-απαίτησης από το Paypal για να δοθούν πρώτα τα τραπεζικά στοιχεία.

Πρέπει να υπάρχει πάντως μια εύλογη χαλαρότητα όσον αφορά το όνομα, μάλλον λόγω της αναγνωρισμένης σύμβασης να διαφοροποιούνται κάπως τα ονόματα όταν είναι μεταφράσιμα σε άλλη γλώσσα...έτσι πχ ενώ ο Paypal λογαριασμός μου είναι στο όνομα "George XXXX", ο τραπεζικός λογαριασμός είναι στο όνομα "Georgios ΧΧΧΧ", χωρίς να έχει αποτελέσει αυτό πρόβλημα.

Edited by vgiozo

Γνωρίζει κάποιος αν μπορεί να συνδεθεί λογαριασμός στο PayPal ο οποίος έχει 2 δικαιούχους? Η θα πρέπει να ανήκει σε έναν μόνο ο λογαριασμός?
The day is my enemy, the night my friend

Το πρώτο όνομα του λογαριασμού θα πρέπει να είναι ίδιο με αυτό του PayPal
Aν δεν έχεις αυτό που αγαπάς, αγάπα αυτό που έχεις.

Το πρώτο όνομα του λογαριασμού θα πρέπει να είναι ίδιο με αυτό του PayPal

Οκ, ευχαριστώ!

The day is my enemy, the night my friend

σε συνεχεια του προβληματος μου απλα για ενημερωση γραφω μηπως τυχει και σε καποιον αλλον.....

μου απαντησαν τελικα απο paypal τους ειχα πει οτι η αστυνομια δεν εχει τετοιο χαρτι και μου εδωσαν ενα λινκ να ανεβασω αρχεια στο paypal... ετσι τους εστειλα ολες τις φωτογραφιες και το video του unboxing ...

μπηκα σημερα και βλεπω οτι εχει αλλαξει η προθεσμια για 1 ιανουαριου και οτι θα επικοινωνησουν μεχρι τοτε μαζι μου αν χρειαστουν κατι αλλο.....

οποτε στην αναμονη για την αποφαση και ενημερωνω!! σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον και τη βοηθεια!

φιλε letom, εαν εχεις παραγγειλει απο ευρωπαικη αποθηκη θα περιμενεις πολυ ακομη κ εσυ και ολοι οι αλλοι, το προβλημα δεν ειναι ο αριθμος των παραγγελιων ουτε οι γιορτες, ειναι τα συνορα των βαλκανικων χωρων που εχουν κλεισει φιλε μου, ολα περνανε απο ελεγχο πλεον και καθυστερει πολυ αυτο, εδω παμε να καταργησουμε την συνθηκη σεγκεν, αυτο σημαινει τελωνειο ακομη και απο ΕΕ, μην παραγγελνετε απο EE αποθηκες.... απο china με sgpost σε 3 εβδομαδες εδω.....ουτε γατα ουτε ζημια!!!
Από Ευρώπη είχα από Αγγλία ένα πακέτο και ήρθε σε 2 μέρες, με DHL βέβαια. Όλα τα άλλα είναι από Κίνα. Με εξαίρεση ένα με SG που ήρθε σήμερα ακριβώς στις 3 βδομάδες και άλλο ένα πριν μέρες με απλό china post που ήρθε σε μια βδομάδα (!), τα υπόλοιπα είναι ebay και κλείνουν μήνα. Καλά, δεν ανησυχώ όπως τις πρώτες φορές που ως νουμπάς τσέκαρα κάθε μέρα το τράκινγκ και αγχωνόμουν. Τώρα πια παραγγέλνω και το ξεχνάω και βάζω στο κινητό μια υπενθύμιση να το τσεκάρω μετά από 20 μέρες (αν μέχρι τότε δεν έχει ήδη έρθει).

εναν απλο χρεωστικο με την αντιστοιχη χρεωστικη visa του.ο direct που λες ομως τωρα λογω capital control δεν επιτρεπεται να ανοιξεις νεο λογαριασμο?
Δεν ξέρω, καλύτερα ρώτα στην τράπεζα. Πάντως ο direct ανοίγει ονλάιν, κάνε μια δοκιμή μήπως και επιτρέπεται να ανοίξεις:

https://www.winbankdirect.gr/

Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια.Έβαλα κάποια λεφτά στο paypal balance με το request money.Υπάρχει τρόπος να τα γυρίσω στην κάρτα?Ήθελα να κάνω μια αγορά από εξωτερικό αλλά τεκίλα αποφάσισα να πάω να το πάρω από ένα ελληνικό κατάστημα.Αν δεν γίνεται να τα γυρίσω πίσω στην χρεωστική μου,θα μπορέσω να κάνω αγορά με την κάρτα αυτή με pos μηχάνημα στο κατάστημα?

Γιατί δε ρωτάς το κατάστημα αν δέχεται πληρωμή μέσω paypal;

Γιατί αγοράζοντας από κει γλίτωνω και μεταφορικά και έχω και έκπτωση.

Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια.Έβαλα κάποια λεφτά στο paypal balance με το request money.Υπάρχει τρόπος να τα γυρίσω στην κάρτα?Ήθελα να κάνω μια αγορά από εξωτερικό αλλά τεκίλα αποφάσισα να πάω να το πάρω από ένα ελληνικό κατάστημα.Αν δεν γίνεται να τα γυρίσω πίσω στην χρεωστική μου,θα μπορέσω να κάνω αγορά με την κάρτα αυτή με pos μηχάνημα στο κατάστημα?

Ψάξε λίγο τη δυνατότητα να κάνεις refund (υπάρχει κουμπί δίπλα στην κίνηση). Σύμφωνα με το PayPal, τα χρήματα επιστρέφουν εκεί απο όπου ήρθαν (κάρτα, balance κτλ) αλλα μπορεί να περάσουν μέχρι 30 μέρες να εμφανισθούν.

https://www.paypal.com/selfhelp/article/FAQ1083

https://www.paypal.com/selfhelp/article/FAQ1197

Ψάξε λίγο τη δυνατότητα να κάνεις refund (υπάρχει κουμπί δίπλα στην κίνηση). Σύμφωνα με το PayPal, τα χρήματα επιστρέφουν εκεί απο όπου ήρθαν (κάρτα, balance κτλ) αλλα μπορεί να περάσουν μέχρι 30 μέρες να εμφανισθούν.

https://www.paypal.com/selfhelp/article/FAQ1083

https://www.paypal.com/selfhelp/article/FAQ1197

Ευχαριστώ φίλε.Αν προσπαθήσω να κάνω αγορά με την κάρτα με pos μηχάνημα λογικά δεν θα φαίνεται ότι η κάρτα έχει χρήματα μέσα αφού ουσιαστικά είναι στο balance του paypal?

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αν έκανα send money και έστελνα τα χρήματα πίσω στην κάρτα μου θα πετύχει?

Μπορείς να πάρεις όλο το ποσό και να το μεταφέρεις σε τραπεζικό λογαριασμό..

Μπορείς να πάρεις όλο το ποσό και να το μεταφέρεις σε τραπεζικό λογαριασμό..

Με request το έκανε, οποτε κάνει dispute.....

With great power, comes great responsibility...

Παιδια εχει κανει κανεις αγορα χωρις paypal απλα με καρτα visa απο gearbest; Νομιζω το banggood δεχεται αγορα χωρις paypal αλλα δεν ξερω αν περναει στο gearbest

Κάνε αγορά χωρίς PayPal από gearbest και μετά θα γίνεις χριστιανός. Θα κάνεις κάθε μέρα το σταυρό σου να μη χάσεις τα λεφτά σου

Παιδια εχει κανει κανεις αγορα χωρις paypal απλα με καρτα visa απο gearbest; Νομιζω το banggood δεχεται αγορα χωρις paypal αλλα δεν ξερω αν περναει στο gearbest

Θες να τρέχεις και να μην φτάνεις;

Κάνε αγορά από κινέζο χωρίς PayPal.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Κάνε αγορά χωρίς PayPal από gearbest και μετά θα γίνεις χριστιανός. Θα κάνεις κάθε μέρα το σταυρό σου να μη χάσεις τα λεφτά σου

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::

τα παραλες ξαδελφε, ολα τα παραπονα στο νημα του gb ειναι απο 10-12 ατομα συνολικα που επαναλαμβανονται, αν οχι ολα, σχεδον ολα τα θεματα ειναι απο ευρωπαικη αποθηκη που ειναι γνωστοτατο οτι εχει θεμα, επισης στους περισσοτερους εδωσα εγω λυση με το tracking τους που δεν το εβρισκαν, οι διαδικτυακες αγορες και δη απο κινεζους θελουν γνωσεις, αλλιως παρτο απο το plaisio να περασεις καλυτερα, εκει ειναι που θα ζητησεις βοηθεια και απο το δωδεκαθεο.... και θα εχεις πληρωσει και ενα σκασκο χρημα καθοτι δεν τα εχουν και τσαμπα.... δηλαδη εγω που πηρα ενα flight controller απο banggood και απο την eu αποθηκη του κ εκανε ενα μηνα χωρις tracking.....τι? ειναι κλεφτες? ΟΟΟΟΟχι.... απλα καπου σκαλωσε. ΟFF TOPIC, ΣΥΓΝΩΜΗ.

With great power, comes great responsibility...

Ευχαριστώ φίλε.Αν προσπαθήσω να κάνω αγορά με την κάρτα με pos μηχάνημα λογικά δεν θα φαίνεται ότι η κάρτα έχει χρήματα μέσα αφού ουσιαστικά είναι στο balance του paypal?

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αν έκανα send money και έστελνα τα χρήματα πίσω στην κάρτα μου θα πετύχει?

Απο τη στιγμή που τα λεφτά φαίνονται στο PayPal, έχουν φύγει απο την κάρτα.

Με Send money δεν μπορείς να στείλεις λεφτά στην κάρτα.

παιδιά καλημέρα.Προσπάθησα μέσω paypal να κάρω αγορά με χρεωστική visa της alpha bank και δεν μπόρεσα.Μετά έκανα με eurobank visa και πέρασε ξέρει κανείς τι γίνεται.Για ποιο λόγο με μία γίνεται και με άλλη όχι

Δεν εχετε αδικο αλλα γενικα οτι αγορα εχω κανει απο κινα πιο πολυ απο vickmall και to2c αλλα και απο gearbest banggood κλπ. δεν ειχα κανενα προβλημα ουτε εγω ουτε καποιος φιλος.

Αλλα αφου λετε να μην το ρισκαρω δεν παραγγελνω χωρις paypal.

τα παραλες ξαδελφε, ολα τα παραπονα στο νημα του gb ειναι απο 10-12 ατομα συνολικα που επαναλαμβανονται, αν οχι ολα, σχεδον ολα τα θεματα ειναι απο ευρωπαικη αποθηκη που ειναι γνωστοτατο οτι εχει θεμα, επισης στους περισσοτερους εδωσα εγω λυση με το tracking τους που δεν το εβρισκαν, οι διαδικτυακες αγορες και δη απο κινεζους θελουν γνωσεις, αλλιως παρτο απο το plaisio να περασεις καλυτερα, εκει ειναι που θα ζητησεις βοηθεια και απο το δωδεκαθεο.... και θα εχεις πληρωσει και ενα σκασκο χρημα καθοτι δεν τα εχουν και τσαμπα.... δηλαδη εγω που πηρα ενα flight controller απο banggood και απο την eu αποθηκη του κ εκανε ενα μηνα χωρις tracking.....τι? ειναι κλεφτες? ΟΟΟΟΟχι.... απλα καπου σκαλωσε. ΟFF TOPIC, ΣΥΓΝΩΜΗ.

Αν και είμαστε off topic.

Είναι διαφορετικό πράγμα η απειρια, ή τέλος πάντων η αδυναμία κάποιων χρηστών να αντιληφθουν τις διαδικασίες και τις ιδιαιτεροτητες μιας online αγοράς και δη από την Κίνα και διαφορετικό πράγμα το customer care ενός καταστήματος.

Αντικειμενικά αν μπλέξεις με gearbest και κάτι πάει στραβά θα χρειαστείς πολύ χρόνο και πολύ κόπο για να βγάλεις άκρη.

παιδιά καλημέρα.Προσπάθησα μέσω paypal να κάρω αγορά με χρεωστική visa της alpha bank και δεν μπόρεσα.Μετά έκανα με eurobank visa και πέρασε ξέρει κανείς τι γίνεται.Για ποιο λόγο με μία γίνεται και με άλλη όχι

Ασχετο τωρα αλλα αν η καρτα σου δουλευε κανονικα δηλαδη ειχες κανει στο παρελθον κανονικα αγορες και ξαφνικα δεν... παρε τηλεφωνο στην τραπεζα να ρωτησεις τι τρεχει με την καρτα.Χιλιοι 2 λογοι μπορει να υπαρχουν.Πριν λιγες μερες μεγαλος αριθμος καρτων ακυρωθηκαν λογω μιας επιθεσης σε 3/4 ελληνικες τραπεζες με διαρροη στοιχειων οποτε εχει πεσει ακυρωση στο φουλ.

Ασχετο τωρα αλλα αν η καρτα σου δουλευε κανονικα δηλαδη ειχες κανει στο παρελθον κανονικα αγορες και ξαφνικα δεν... παρε τηλεφωνο στην τραπεζα να ρωτησεις τι τρεχει με την καρτα.Χιλιοι 2 λογοι μπορει να υπαρχουν.Πριν λιγες μερες μεγαλος αριθμος καρτων ακυρωθηκαν λογω μιας επιθεσης σε 3/4 ελληνικες τραπεζες με διαρροη στοιχειων οποτε εχει πεσει ακυρωση στο φουλ.

Και όταν λέμε "στο παρελθόν" εννοούμε στο πρόσφατο παρελθόν, από τον Ιούλιο και μετά. Αν έκανες αγορές πριν τον Ιούλιο και τώρα δεν μπορείς, τότε είσαι μάλλον "θύμα" των capital controls.

Δεν άκουσα για ακύρωση καρτών. Όταν μου είχε συμβεί κάτι παρόμοιο (ακυρώθηκε μια κάρτα μου απο την τράπεζα για λόγους ασφάλειας) με πήραν τηλέφωνο απο την τράπεζα, παρ' όλο που ήταν 4 το απόγευμα παραμονής Πρωτοχρονιάς.

Καλημερα ειναι δυνατον να εχω στο balance και ευρω και δολλαριο; Επισης το εμβασμα σε τι ειναι καλυτερα να το στελνουμε αν προκειται να ψωνισω σε δολλαρια;
PaOk RE!!!!