Jump to content

[Επίσημο] HTC Magic

miky7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Και στο δικό μου τα ίδια. 32Α από Vodafone, 192mb...

"Maximal memory detected by Linux on your phone: 191MB"

Όποιος ξέρει τι συμβαίνει ας μας πει. Μήπως δεν συμπεριλαμβάνει τα ΜΒ που πιάνει η rom?

Παιδιά θα τρελαθώ! Αγόρασα το Magic από την Vodafone αφού σιγουρεύτηκα ότι είναι το 32Α και τώρα βλέπω ότι ενώ είναι το 32Α, έχει 192mb RAM!!!

:lol: Μην πανικοβάλλεστε. Αυτή είναι η διαθέσιμη RAM. 192 MB από τα 288. Στα 32B είναι 96 MB διαθέσιμα από τα 192. Δε σας κορόιδεψε η Vodafone.

@Magicbu

Η εμπειρία του Λεωνίδα (Boss82) και του barbasunday έδειξε ότι το θέμα των 160 χαρακτήρων δε διορθώνεται με την προσθήκη της επίσημης ROM ή της VmaSense. Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί μυστήριο, γιατί στους υπόλοιπους δουλεύει κανονικά. Πιστεύω ότι είναι κάποιο θέμα hardware και πιθανότατα κάποιο "bad sector" στην nand μνήμη (αυτό αποτελεί υπόθεση, χωρίς φυσικά να είμαι σίγουρος). Ωστόσο, δε χάνεις κάτι να δοκιμάσεις τη VmaSense ή την επίσημη αναβάθμιση (ουσιαστικά η VmaSense είναι τροποποίηση της επίσημης ROM).

Edited by vman

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

:lol: Μην πανικοβάλλεστε. Αυτή είναι η διαθέσιμη RAM. 192 MB από τα 288. Στα 32B είναι 96 MB διαθέσιμα από τα 192. Δε σας κορόιδεψε η Vodafone.

@Magicbu

Η εμπειρία του Λεωνίδα (Boss82) και του barbasunday έδειξε ότι το θέμα των 160 χαρακτήρων δε διορθώνεται με την προσθήκη της επίσημης ROM ή της VmaSense. Το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί μυστήριο, γιατί στους υπόλοιπους δουλεύει κανονικά. Πιστεύω ότι είναι κάποιο θέμα hardware και πιθανότατα κάποιο "bad sector" στην nand μνήμη (αυτό αποτελεί υπόθεση, χωρίς φυσικά να είμαι σίγουρος). Ωστόσο, δε χάνεις κάτι να δοκιμάσεις τη VmaSense ή την επίσημη αναβάθμιση (ουσιαστικά η VmaSense είναι τροποποίηση της επίσημης ROM).

Να'σαι καλά! Ησύχασα! :)

Παιδιά , καλησπερα, εχω μολις αγορασει το " Μαγικο " , και θα ηθελα να ρωτήσω σχετικά με το GPS , εχω προγραμμα εγκατεστημενο, λειτουργει κανονικα , αλλα δεν ξερω αν υπαρχει χρεωση. Τι ακριβωσ παιζει ?

και αν μπορειτε να μου πειτε για Ραδιοφωνο , τι γινεται ?

και τι εφαρμογες χρεισιμοποιειτε εσεις ? , που ειναι πιο αποτελεσματικεσ, - εργαλεια.

Ακουστε τι παρατήρησα. Όταν έχω εγκατεστημένη την εφαρμογή handcent sms μπορώ και στέλνω μνματα με μικρά και κεφαλαία ελληνικά γράμματα. όταν δεν την έχω, μπορώ να στέλνω μόνο με μεγάλα ελληνικά γράμματα. Σε όλες τις άλλες εφαρμογές δεν υπάρχει διαφορά, πάντα είναι διαθέσιμα μικρά και μεγάλα... Τι λέτε να συμβαίνει;

• Administrators
Το πρωτόκολλο των sms υποστηρίζει μόνο κεφαλαία στην περίπτωση των 160 ελληνικών χαρακτήρων/sms.

Modpic.gif

Παιδιά , καλησπερα, εχω μολις αγορασει το " Μαγικο " , και θα ηθελα να ρωτήσω σχετικά με το GPS , εχω προγραμμα εγκατεστημενο, λειτουργει κανονικα , αλλα δεν ξερω αν υπαρχει χρεωση. Τι ακριβωσ παιζει ?

και αν μπορειτε να μου πειτε για Ραδιοφωνο , τι γινεται ?

και τι εφαρμογες χρεισιμοποιειτε εσεις ? , που ειναι πιο αποτελεσματικεσ, - εργαλεια.

Με γεια το Magic και καλωσήρθες στο forum. Εάν χρησιμοποιείς το google maps, κατεβάζεις δεδομένα από το δίκτυο, οπότε σίγουρα έχεις χρέωση. Στην περίπτωση που χρησιμοποιείς κάποιο άλλο πρόγραμμα (πχ ndrive, destinator κλπ) δε νομίζω ότι χρησιμοποιείτε η σύνδεση. Ωστόσο, για να είσαι σίγουρος ότι δε θα έχεις χρεώσεις από το internet, μπορείς να εγκαταστήσεις το APNdroid με το οποίο μπορείς επιλεκτικά να απενεργοποιήσεις τη σύνδεση.

Ραδιόφωνο μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο μέσω wifi ή 3G (με την ανάλογη χρέωση για το 3G).

Όσο για εφαρμογές, υπάρχει σχετικό thread.

Ακουστε τι παρατήρησα. Όταν έχω εγκατεστημένη την εφαρμογή handcent sms μπορώ και στέλνω μνματα με μικρά και κεφαλαία ελληνικά γράμματα. όταν δεν την έχω, μπορώ να στέλνω μόνο με μεγάλα ελληνικά γράμματα. Σε όλες τις άλλες εφαρμογές δεν υπάρχει διαφορά, πάντα είναι διαθέσιμα μικρά και μεγάλα... Τι λέτε να συμβαίνει;

Όταν στέλνεις με μικρούς, ελληνικούς χαρακτήρες, ουσιαστικά το μέγεθος του μηνύματος μειώνεται στους 70 χαρακτήρες. Ακόμα και σε κινητά που σου επιτρέπουν να γράψεις με μικρά, όταν το μήνυμα αποστέλλεται μετατρέπεται σε κεφαλαία, για να έχει συνολικό μέγεθος 160 χαρακτήρες. Με το Handcent SMS αυτό δε συμβαίνει και κατά συνέπεια θα χρεώνεσαι διπλά μηνύματα.

Κάτι παράδοξο (νομίζω)... Ενώ εχω αλλάξει 3-4 roms δοκιμάζοντας, ακόμα στο boot μου δείχνει πρώτα vf logo και μετά planet max. Λογικό;

Δεν είναι τόσο παράδοξο. Κανονικά η splash screen αλλάζει, όταν γράφεται το boot.img στο hboot partition. Απλά οι custom recovery ROMs που έβαλες δεν είχαν ενσωματωμένο στο boot.img μια custom splash screen, οπότε έμεινε η αρχική της Vodafone. Μπορείς να φτιάξεις και να περάσεις τη δική σου splash screen ή να βάλεις αυτή του Nexus. Επίσης, μπορείς να βρεις μια μεγάλη συλλογή με splash screens εδώ.

Edited by vman

Ευχαριστώ για την Απαντηση, ναι δεν χρησιμοποιώ google maps , αλλα iGo, ενεργοποιώ το GPS και παω....

Οσον αφορά το ραδιο, περιμενα απο ενα κινιτο σαν το Magic , να εχει.. τι να πω? ... κριμα.

ξερετε κατι για skype .. ??

Μπορει να γινομαι κουραστικός αλλα για εφαρμογή που να διαχειρίζεται τις εφαρμογες , ποια ειναι καλη?

πχ. εχω το advanced task Killer αλλα μολισ παταω παρατεταμενα το " Σπιτι " μου δειχνει και αλλεσ εφαρμογεσ που με τα λεγομενα του advanced task Killer, δεν υπαρχουν.

Υπάρχει έκδοση skype για android, αλλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το fring. Για περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτά ίσως είναι καλύτερο να ρωτήσεις στο αντίστοιχο thread, όπως σου είπα και παραπάνω.

Σχετικά με το task manager, έχει γίνει κουβέντα σε αυτό το thread και το συμπέρασμα είναι ότι ουσιαστικά δε χρειάζεται στα android κινητά, γιατί το ίδιο το λειτουργικό διαχειρίζεται αρκετά αποτελεσματικά τη μνήμη του κινητού. Μάλιστα, μπορείς να προκαλέσεις προβλήματα στη σταθερότητα του λειτουργικού, εάν κλείσεις κάποιες εφαρμογές ή processes που δε θα έπρεπε.

Έβαλα την VmaSense 0.2 και πάει κομμάτια!!! Φοβερή rom! Υπάρχει περίπτωση να βρω theme που να μοιάζει με της ΑΜΕ?

Έβαλα την VmaSense 0.2 και πάει κομμάτια!!! Φοβερή rom! Υπάρχει περίπτωση να βρω theme που να μοιάζει με της ΑΜΕ?

Δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Επίσης από πειραματισμούς που έκανα παλιότερα κανένα theme δεν ήταν σταθερό και καλό. Μόνο προβλήματα δημιουργούν. Αν κάποιος έχει βρει κάτι αξιόλογο ας το πει. Το pandahome ήταν το πιο καλό από αυτά που είχα δοκιμάσει, αλλά και αυτό είχε προβλήματα...

Λεωνίδας

Αυτά που δοκίμασα κι εγώ, προβληματικά ήταν... Ακόμα και στο lock screen τα ίδια. Και δε μου αρέσει καθόλου αυτό το lock...

Αυτά που δοκίμασα κι εγώ, προβληματικά ήταν... Ακόμα και στο lock screen τα ίδια. Και δε μου αρέσει καθόλου αυτό το lock...

Μόλις δοκίμασα το ahome lite και είναι ωραίο και σταθερό. Επίσης έχει πολλές επιλογές και πολλά θέματα και widget για κατέβασμα. Το βασικό είναι πως δεν κολλάει καθόλου...

Λεωνίδας

@Magicbu

Μόλις την κατέβασα και θα τη φορτώσω... Αύριο θα έχεις και τη δική μου εμπειρική άποψη. :cool:

Μόλις την κατέβασα και θα τη φορτώσω... Αύριο θα έχεις και τη δική μου εμπειρική άποψη. :cool:

Καλημέρα και καλό μήνα...

Δοκίμασα χθες βράδυ τη Vma, μπορώ να πω πως εντυπωσιάστηκα... Τσέκαρα και αυτό που είπες για task killer και νομίζω πως έχεις δίκιο.. Μόλις ανοίξει το κινητό φορτώνει όλες τις εφαρμογές, γι'αυτό νομίζουμε ότι κολλάει και πρέπει να τις κλείσουμε.. Αν αφήσεις το κινητό για λίγο παρατηρείς ότι μετά δουλεύει τέλεια λες και τισ έκλεισες από πρόγραμμα...(για να μην πω καλύτερα, καθώς όταν τρέχουν στο background ανοίγουν πιο γρήγορα) Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι δεν είδα αύξηση στην κατανάλωση της μπαταρίας όπως πίστευα... Μπράβο Βασίλη, κάθε φορά μας εντυπωσιάζεις! :D

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνυμάτων.

Edited by athanaso77
Δεν γράφουμε συνεχόμενα μηνύματα. Κάνε χρήση της "Τροποποίησης" ή της "Πολλαπλής Παράθεσης"

Ρώτησες και παραπάνω και σου έχω ήδη απαντήσει.

To εχω δει αυτο φιλε μου και την διαδικασια θα την κανω αυριο.

Η ρομ που εχεις δηλαδη στον τελευταιο σου οδηγο για τα vodafone 32A ειναι με την επισημη sense ui η με την δικια σου 0.2 ?

Αν δεν ειναι ιδια, μπορω απλα να βαλω την 0.2 με την ιδια διαδικασια απλα χρησιμοποιοντας την δικη σου rom?

Sorry για την ασχετοσυνη αλλα ολες αυτες οι διαδικασιες δεν μου ειναι οικειες και δεν θελω να προκαλεσω σφαλμα στο κινητο...

Και παλι σε ευχαριστω.

Η ρομ που εχεις δηλαδη στον τελευταιο σου οδηγο για τα vodafone 32A ειναι με την επισημη sense ui η με την δικια σου 0.2 ?

Αν δεν ειναι ιδια, μπορω απλα να βαλω την 0.2 με την ιδια διαδικασια απλα χρησιμοποιοντας την δικη σου rom?

Στον οδηγό για την εγκατάσταση της επίσημης HTC ROM σε κινητό Vodafone αναφέρομαι στην επίσημη ελληνική αναβάθμιση (όπως λέει και ο τίτλος του post). Στην ενότητα "Εγκατάσταση της HTC 3.05.401.3 ROM" του οδηγού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε ROM θέλεις (και τη VmaSense), αρκεί να είναι για radio 6.35.xx.xx.

Καλό είναι να διαβάσεις τις FAQs, για να εξοικειωθείς με κάποιες έννοιες, όπως το fastboot, recovery mode κλπ. Κάνοντας αυτό και ακολουθώντας με προσοχή τους οδηγούς, ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες να πάει κάτι στραβά.

Έχω θεματάκι με τη μπαταρία... Μιάμιση μέρα χωρίς να το πειράζω! Λίγο τηλέφωνο και αρκετά sms. Λίγο δεν είναι?

καλή είναι η μπαταρία. μου κρατάει μέρα με την μέρα πιο πολύ και κρατάει περισσότερο από το iphone μου.

Πλάκα κάνεις!!! Το iphone μου κρατάει 2 μέρες στάνταρ και μιλάω πολύ! Πόσο καιρό το έχεις το magic? Ίσως επειδή είναι καινούρια ακόμα η δική μου... Μήπως στρώσει...

μονο επανω.

Σε λιγο θα εγκαταστησω την htc sense ui rom.

Καπου διαβασα οτι καλο ειναι να μην χρησιμοποιηθει η sandisk 8gbsd που εχει μεσα.Για ποιον λογο?

Πλάκα κάνεις!!! Το iphone μου κρατάει 2 μέρες στάνταρ και μιλάω πολύ! Πόσο καιρό το έχεις το magic? Ίσως επειδή είναι καινούρια ακόμα η δική μου... Μήπως στρώσει...

εγώ μιλάω περίπου 1200 λεπτά το μήνα και το iphone μου κρατούσε 2 μέρες το πολύ. Το Magic το έχω 8 μέρες και μου κρατάει πάνω από 2,5 μέρες. Πάντα το φορτίζω όταν ξεφωρτιστεί πλήρως και κλειστό... Ίσως παίζει ρόλο. Και δεν το κλείνω ποτέ...

Αν και δεν είχα χρόνο για πειραματισμούς και δεν έχω μπει γενικά στον κόπο να το ψάξω πολύ για custom roms (προσωπικός χρόνος=0 τελευταία) αποφάσισα να το κάνω για 2η φορά από τότε που πήρα το HTC Magic 32A μου.

Έτσι πριν 1 εβδομάδα αντικατάστησα την CursorSense 0.9.1 με την VmAndroid 0.1 beta3 γιατί η πρώτη ήταν πολύ αργή και έμενα γρήγορα χωρίς μνήμη και μπαταρία. Τα πράγματα πήγαν καλά (ήμουν ήδη rooted) στην εγκατάσταση και μέχρι τώρα έχω μόνο μερικές εφαρμογές που κολλάνε σποραδικά όσο έιναι στο background και θέλουν force close.

Πρόβλημα υπήρξε κατά τον πρώτο συγχρονισμό με το Google calendar - κάτι είχε μουλαρώσει και στην άγνοιά μου έσβησα και τις καταχωρήσεις από το web account - ευτυχώς είχα backup για τα ημερολόγια.

Αυτό που μου λείπει είναι το προηγούμενο πληκτρολόγιο της CursorSense και τα default ringtones/notifications/alarms αφού τα καινούργια είναι απαίσια. Υπάρχει κάπου να τα βρούμε να τα περάσουμε ;

Βρήκα αυτό, αλλά πάλι νομίζω κάποια, π.χ. το Saphire, λείπουν (ιδέα μου ή μήπως ήταν από την CursorSense ; ).

PS Πολλά μπράβο στον vman για την προσπάθεια.