Jump to content

[Symbian^1 (ex S60 5th Ed.)]Garmin Maps Mobile™ XT

gianpithio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

.Μήπως χρειάζεται πάνω από 1 χάρτη για να βγει αυτή η επιλογή?

Yeap. Eγώ είχα τον AD και τον Anavasis και όταν μετονόμασα τον δεύτερο έτσι ώστε να μην τον αναγνωρίζει δεν μου έβγαζε το Mapsource.

• Απαντήσεις 2,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

και εμενα το ιδιο εγινε τελικα τζαμπα πεδευομουν τοσο καιρο...

το διορθωσες ? για πες μας τι εκανες

και εμενα το ιδιο εγινε τελικα τζαμπα πεδευομουν τοσο καιρο...

Δηλαδή κάθησες και περασες 7 φορές το πρόγραμμα επειδή δεν έβγαινε η επιλογή mapsource?

Και αν ήθελες αναγκαστικά έναν χάρτη για μια περίοδο, γιατί δεν πήγαινες να τον σβήσεις από τα αρχεία να τελειώνεις??

Από το να βάζεις και να ξαναβγάζεις το πρόγραμμα??:O

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Αν ενδιαμεσα το εσβησες το κινητο τοτε παλι αργει να πιασει δορυφορους.Δοκιμασε να το βαλεις να σου δειξει μια διαδρομη ,εχω την εντυπωση οτι πιανει πιο γρηγορα δορυφορους

Ενδιάμεσα δεν το έσβησα καθόλου.

Το δοκίμασα και σε μια διαδρομή 20 λεπτών από Μαρούσι μέχρι κέντρο και τίποτα!!! Δοκίμασα να το βάλω να μου δείξει διαδρομή αλλά μάταια.... φόρτωνε η μπάρα του υπολογισμού διαδρομής και έγραφε "σε αναμονή καλύτερης απόκρισης GPS". Στο ίδιο αυτοκίνητο υπήρχε και μια παλιά συσκευή GPS που έπιασε σήμα σε 5 δευτερόλεπτα, και το 5800 δεν έπιασε σε 20 λεπτά. Ο μόνος τρόπος για να δώσει στίγμα είναι να το αφήσω 6-9 λεπτά στη βεράντα ακίνητο σε τραπέζι!!! Δε νομίζω ότι αυτό δικαιολογείται..... Εντάξει καταλαβαίνω ότι πρόκειται για κινητό και όχι για συσκευή GPS αλλά τουλάχιστον να μου επιτρέπει να περπατάω και να μου βγάζει στίγμα γιατί ούτε αυτό κανει!!

Έχω απελπιστεί.. Όσοι χρησιμοποιούν το Garmin και τους δουλεύει κανονικά ας μου πουν αν κάνω κάτι λάθος... Από τη στιγμή που το κινητό στην κατάσταση δορυφόρων (όχι στο Garmin, στο μενού του κινητού) εντοπίζει δορυφόρους φαντάζομαι ότι δε φταίει ο δέκτης GPS.

Ευχαριστώ

Ενδιάμεσα δεν το έσβησα καθόλου.

Το δοκίμασα και σε μια διαδρομή 20 λεπτών από Μαρούσι μέχρι κέντρο και τίποτα!!! Δοκίμασα να το βάλω να μου δείξει διαδρομή αλλά μάταια.... φόρτωνε η μπάρα του υπολογισμού διαδρομής και έγραφε "σε αναμονή καλύτερης απόκρισης GPS". Στο ίδιο αυτοκίνητο υπήρχε και μια παλιά συσκευή GPS που έπιασε σήμα σε 5 δευτερόλεπτα, και το 5800 δεν έπιασε σε 20 λεπτά. Ο μόνος τρόπος για να δώσει στίγμα είναι να το αφήσω 6-9 λεπτά στη βεράντα ακίνητο σε τραπέζι!!! Δε νομίζω ότι αυτό δικαιολογείται..... Εντάξει καταλαβαίνω ότι πρόκειται για κινητό και όχι για συσκευή GPS αλλά τουλάχιστον να μου επιτρέπει να περπατάω και να μου βγάζει στίγμα γιατί ούτε αυτό κανει!!

Έχω απελπιστεί.. Όσοι χρησιμοποιούν το Garmin και τους δουλεύει κανονικά ας μου πουν αν κάνω κάτι λάθος... Από τη στιγμή που το κινητό στην κατάσταση δορυφόρων (όχι στο Garmin, στο μενού του κινητού) εντοπίζει δορυφόρους φαντάζομαι ότι δε φταίει ο δέκτης GPS.

Ευχαριστώ

Απο την στιγμη που κλειδωνει και οχι απλως πιανει δορυφορους (εχει μεγαλη διαφορα,προσεξε το) στα δεδομενα gps θα επρεπε την ιδια στιγμη να σου κλειδωνει και στο garmin.

Προς οσους δεν βγαζει επιλογη mapsource:εχετε αφησει τον basemap ή τον εχετε σβησει;

Απο την στιγμη που κλειδωνει και οχι απλως πιανει δορυφορους (εχει μεγαλη διαφορα,προσεξε το) στα δεδομενα gps θα επρεπε την ιδια στιγμη να σου κλειδωνει και στο garmin.

Προς οσους δεν βγαζει επιλογη mapsource:εχετε αφησει τον basemap ή τον εχετε σβησει;

λυθηκε το προβλημα.Λοιπον σε οσους δεν δειχνει την επιλογη mapsource πρεπει να εχουν 3 χαρτες μεσα στην καρτα.Εγω ειχα 2 και δεν μου το εβγαζε

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΤΟ GARMIN ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ PEN

ΠΛΟΗΓΗΣΗ STON XARTH ΤΗΕ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΟΛΛΑΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ?

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα κεφαλαία και να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες, διότι είναι σαν να φωνάζεις, αλλά απαγορεύονται και από τους Ο.Π.Χ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΤΟ GARMIN ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ PEN

ΠΛΟΗΓΗΣΗ STON XARTH ΤΗΕ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΟΛΛΑΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ?

Όχι πρώτη φορά το ακούμε, φίλε μου. :p

Σοβαρά τώρα. Αν διάβαζες μέσα στο forum, εύκολα θα διαπίστωνες ότι το πρόβλημα είναι γενικό. Αυτό είναι και το μόνο ίσως σοβαρό μειονέκτημα του Garmin. Είναι πιθανό ότι θα σου κολλάει και κατά τη διάρκεια της πλοήγησης. Στο δικό μου τηλέφωνο κολλάει μετά απο 2 ώρες πλοήγησης.

Ο χάρτης του, όμως, ο Auto Drive Hellas (τρέχουσα έκδοση 1.90) είναι πραγματικά ο καλύτερος και πιο πλήρης για την Ελλάδα. Όταν θα βρεθείς στην επαρχία θα καταλάβεις ότι η διαφορά με τον ανταγωνισμό είναι περίπου 1 έτος φωτός! ;)

Όσο για το κόλλημα, ελπίζουμε η Garmin να δει το πρόβλημα και να το διορθώσει στην επόμενη έκδοση του λογισμικού της. Υπομονή!

Απο την στιγμη που κλειδωνει και οχι απλως πιανει δορυφορους (εχει μεγαλη διαφορα,προσεξε το) στα δεδομενα gps θα επρεπε την ιδια στιγμη να σου κλειδωνει και στο garmin.;

Πώς θα καταλάβω αν "κλειδώνει" δορυφόρους; Στα δεδομένα gps όταν πατάω "κατάσταση δορυφόρου" μου βγάζει τη μπάρα κάθε δορυφόρου η οποία ανεβαίνει ανάλογα με την ισχύ του σήματος... Αυτό.... Οταν τους κλειδώσει θα δείχνει κάτι διαφορετικό?

EDIT:

Άκυρο το κατάλαβα..... Κατάλαβα τι εννοείς να κλειδώσει... Αλλα όπως και να 'χει αργεί πολυ.... Μόνο αν το αφήσω ακίνητο έξω φαίνεται να πιάνει....

Πώς θα καταλάβω αν "κλειδώνει" δορυφόρους; Στα δεδομένα gps όταν πατάω "κατάσταση δορυφόρου" μου βγάζει τη μπάρα κάθε δορυφόρου η οποία ανεβαίνει ανάλογα με την ισχύ του σήματος... Αυτό.... Οταν τους κλειδώσει θα δείχνει κάτι διαφορετικό?

Εχω Ν82 οποτε δεν ξερω πως ειναι στο δικο σου.Στο δικο μου οι μπαρες μαυριζουν οταν κλειδωνει δορυφορους αλλιως ειναι κενες και απλως αυξομοιωνουν το μηκος τους.Επισης μολις κλειδωσει σου δειχνει και το στιγμα σου.

Εντιτ :δεν προλαβα την τροποποιηση σου

Λοιπόν δεν ξέρω αν έπρεπε πρώτα να περιμένω να κλειδώσει δορυφόρους στα δεδομένα gps για να χρησιμοποιήσω το Garmin, πάντως αν έπρεπε δεν το είχα κάνει μέχρι τώρα. Πίστευα ότι απλά ανοίγοντας το Garmin θα βρει το στίγμα μου. Από τη στιγμή που κλείδωσε δορυφόρους στα δεδομένα gps το πρόβλημα μοιάζει να λύθηκε. Πλέον καθε φορά που ανοίγω το Garmin δεν παίρνει πάνω από 1 λεπτό.:lol:

Λοιπόν δεν ξέρω αν έπρεπε πρώτα να περιμένω να κλειδώσει δορυφόρους στα δεδομένα gps για να χρησιμοποιήσω το Garmin, πάντως αν έπρεπε δεν το είχα κάνει μέχρι τώρα. Πίστευα ότι απλά ανοίγοντας το Garmin θα βρει το στίγμα μου. Από τη στιγμή που κλείδωσε δορυφόρους στα δεδομένα gps το πρόβλημα μοιάζει να λύθηκε. Πλέον καθε φορά που ανοίγω το Garmin δεν παίρνει πάνω από 1 λεπτό.:lol:

Δεν χρειάζεται να ανοίγεις κάθε φορά τα δεδομένα gps. Απλά ανοίγεις το garmin και όταν το σήμα γίνει απο κόκκινο πράσινο σημαίνει οτι κλείδωσε δορυφόρους.

Και κλειδώνει πολύ πιο γρήγορα αν είσαι ακίνητος. Αν ξεκινάς και περιμένεις εν κινήση να πιάσει ίσως να μην πιάσει ποτέ αν είσαι μέσα στην πόλη. Δυστυχώς οι δέκτες δεν είναι τόσο ισχυροί.

Οπότε πριν ξεκινήσεις το αφήνεις μπροστα στο παρμπριζ 2-3 λεπτά να πιάσει και μετά ξεκινάς.;)

Δεν χρειάζεται να ανοίγεις κάθε φορά τα δεδομένα gps. Απλά ανοίγεις το garmin και όταν το σήμα γίνει απο κόκκινο πράσινο σημαίνει οτι κλείδωσε δορυφόρους.

Και κλειδώνει πολύ πιο γρήγορα αν είσαι ακίνητος. Αν ξεκινάς και περιμένεις εν κινήση να πιάσει ίσως να μην πιάσει ποτέ αν είσαι μέσα στην πόλη. Δυστυχώς οι δέκτες δεν είναι τόσο ισχυροί.

Οπότε πριν ξεκινήσεις το αφήνεις μπροστα στο παρμπριζ 2-3 λεπτά να πιάσει και μετά ξεκινάς.;)

Τι 2-3 λεπτά.

Στο 5800 με ενεργοποιημένο το A-GPS μέχρι να βάλω το κινητό στη βάση του, να ναοίξω το πρόγραμμα, να βάλω μπροστά τη μηχανή και να βάλω ζώνη για να ξεκινήσω, έχει ήδη λοκάρει.

Πραγματικά απίστευτα γρήγορο κλείδωμα!:)

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Εξαρτάται απο πολλά πράγματα το λοκάρισμα. Εμένα κάνει συνήθως δυο λεπτά το πολύ με κλειστό το A-GPS. Σε άλλους κάνει παραπάνω.

Aν έχεις το A-GPS είναι πάρα πολύ γρήγορο.;)

Εξαρτάται απο πολλά πράγματα το λοκάρισμα. Εμένα κάνει συνήθως δυο λεπτά το πολύ με κλειστό το A-GPS. Σε άλλους κάνει παραπάνω.

Aν έχεις το A-GPS είναι πάρα πολύ γρήγορο.;)

Στο δικό μου τηλέφωνο κάνει περίπου 20-25 δευτερόλεπτα χωρίς A-GPS και 5-10 δευτερόλεπτα με A-GPS.

Κανείς δεν ξέρει πώς τα κατάφεραν οι Κορεάτες... :p:p:p

1)ειχα πανω τον παλιο 3 σε 1 χαρτη. τωρα κατεβασα τον νεο 4 σε 1.

θελει κατι διαφορετικο σε ξεκλειδωμα η απλα αντικαθιστουμε τον 3 σε 1 και δουλευει?

2) μετα την αναβαθμιση στο νεο λογισμικο του σασιο, δοκιμασα να ανοιξω το garmin.

ενω ανοιγει ο χαρτης στη θεση που ειχε την τελευταια φορα που το ανοιξα, το αφησα 5-7 λεπτα και ακομη δεν ειχε βρει δορυφορο. τι τρεχει?

1. Εαν ο τεταρτος χαρτης ειναι κλειδωμενος πρεπει να τροποποιησεις και το .unl για να τον ξεκλειδωσει. Εαν δεν ειναι κλειδωμενος το αφηνεις οπως ειναι! Αυτο μπορεις να το μαθεις απο εκει που κατεβασες το χαρτη λογικα θα υπαρχει καποιο readme.

2. Εχεις ενεργοποιησει το εσωτερικο gps? Eαν ναι τοτε την πρωτη φορα αφησε το οσο χρειαστει για να βρει δορυφορο τις επομενες φορες που θα ανοιξεις το garmin θα διαπιστωσεις εαν υπαρχει προβλημα!

edit:

Την πρωτη φορα καλυτερα ενεργοποιησε το υποβοηθουμενο GPS.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gif

Συντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr

παιδια εχω τον εξης 4-1 χαρτη:

Auto Drive Hellas 1.90el

Anavasis 4.28

Bluechart Atlantic 2008.5

NT2010.2 GR

μπορειτε να μου πειτε την χρηση του καθενος? δλδ σε ποιες περιπτωσεις να εχω ποιον χαρτη. Γιατι οταν τους εχω ολους (μεσα απο το mapsource) ενεργοποιημένους δεν βγαζω ακρη.

Ευχαριστω.

TCe

1)Auto Drive Hellas 1.90el

2)Anavasis 4.28

3)Bluechart Atlantic 2008.5

4)NT2010.2 GR

1)Ένας απο τους πιο καλούς χάρτες για την Ελλάδα. Θα τον χρησιμοποιείς σε όποιο σημείο της χώρας βρήσκεσαι καθώς περιέχει πολύ καλή χαρτογράφηση του ασφαλτοστωμένου οδικού δικτύου.

2)Εκεί που ο AutoDrive έχει ελλείψεις σε μη ασφαλτοστρωμένες διαδρομές ή σε χωριά με κακή κάλυψη του AD χρησιμοποιείες τον Anavasis.

3)Aυτός είναι ο ναυτικός χάρτης και είναι για την θάλασσα αν έχεις σκάφος κτλ.

4)Τον συσγκεκριμένο δεν τον έχω δοκιμάσει αλλά ξέρω οτι είναι ο χάρτης της Ελλάδας που περιέχεται στο πακέτο του Ευρωπαικού χάρτη αλλά η κάλυψη του δεν πρέπει να ναι και η καλύτερη ειδικά απο την στιγμή που έχεις και τον AutoDrive μέσα δεν νομίζω πως θα σου χρειαστεί κάποια στιγμή.

Αυτά τα ολίγα.:D

1)Ένας απο τους πιο καλούς χάρτες για την Ελλάδα. Θα τον χρησιμοποιείς σε όποιο σημείο της χώρας βρήσκεσαι καθώς περιέχει πολύ καλή χαρτογράφηση του ασφαλτοστωμένου οδικού δικτύου.

2)Εκεί που ο AutoDrive έχει ελλείψεις σε μη ασφαλτοστρωμένες διαδρομές ή σε χωριά με κακή κάλυψη του AD χρησιμοποιείες τον Anavasis.

3)Aυτός είναι ο ναυτικός χάρτης και είναι για την θάλασσα αν έχεις σκάφος κτλ.

4)Τον συσγκεκριμένο δεν τον έχω δοκιμάσει αλλά ξέρω οτι είναι ο χάρτης της Ελλάδας που περιέχεται στο πακέτο του Ευρωπαικού χάρτη αλλά η κάλυψη του δεν πρέπει να ναι και η καλύτερη ειδικά απο την στιγμή που έχεις και τον AutoDrive μέσα δεν νομίζω πως θα σου χρειαστεί κάποια στιγμή.

Αυτά τα ολίγα.:D

Όσον αφορά στο μη ασφαλτοστρωμένο δίκτυο του Auto Drive Hellas, αυτό θα έχει ολοκληρωθεί στο 100% (!) στην επόμενη αναβάθμιση του Μαρτίου του 2010. Αυτή τη στιγμή με την έκδοση 1.90 είναι λίγο πιο κάτω από το 100%.

Όσον αφορά στο μη ασφαλτοστρωμένο δίκτυο του Auto Drive Hellas, αυτό θα έχει ολοκληρωθεί στο 100% (!) στην επόμενη αναβάθμιση του Μαρτίου του 2010. Αυτή τη στιγμή με την έκδοση 1.90 είναι λίγο πιο κάτω από το 100%.

Δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορέσει ο AutoDrive να φτάσει τον Anavasis καθώ ο τελευταίος έχει ακόμη και μονοπάτια τα οποία δεν πάει καν αμάξι.

Μακάρι να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο γιατι δεν θα χρειάζεται να χεις δυο χάρτες.

Μια ερώτηση τώρα. Ο τελευταίος Anavasis είναι ο 4.28? Υπάρχει σκέτος στο μαγαζί?

Nα ρωτήσω κάτι παιδιά?

Με το garmin μπορείς να περιηγηθείς στον χάρτη?

Έχω σήμα με το gps,και στην επιλογή "Προβολή χάρτη",όσο και να προσπαθω να "σύρω" τον χάρτη,δεν τα καταφέρνω...

Εδω εχει υποπεσει σε σοβαρο σφαλμα και δυστυχως χανει το πλεονεκτημα εναντι των αναταγωνιστων της.... Η χαρτογραφηση γινεται μεσω αεροφωτογραφιων ( 'η γοογλε ) πλεον πολλους χωματοδρομους τους εχει σαν ασφαλτοστρωμενους και η πλοηγηση στην επαρχια καταντα περιπετεια.

Εδω εχει υποπεσει σε σοβαρο σφαλμα και δυστυχως χανει το πλεονεκτημα εναντι των αναταγωνιστων της.... Η χαρτογραφηση γινεται μεσω αεροφωτογραφιων ( 'η γοογλε ) πλεον πολλους χωματοδρομους τους εχει σαν ασφαλτοστρωμενους και η πλοηγηση στην επαρχια καταντα περιπετεια.

Δεν είμαι σίγουρος ότι έχεις δίκαιο σ' αυτό. Μένω στην επαρχία και δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα. Μήπως έχεις ενεργοποιημένα τα dim roads στις ρυθμίσεις; Ή απλώς μπερδεύεσαι με το ότι έχουν αλλάξει τα χρώματα των δρόμων;