ddr2 Δημ. October 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2010 ερωτηση:σε γραφεια μεσα επιτρεπεται ή οχι τελικα? Κανονικά όχι. Δηλαδή, εγώ που είμαι μέσα στο γραφείο μου, και μόνος μου να είμαι, απαγορεύεται να καπνίσω:wacko::wacko:. Τεσπά.... Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexnir Δημ. October 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2010 εμεις παντως με την παρεα μου εχουμε να βγουμε βραδυ σε μαγαζι κανα 2βδομαδο οποτε μαλλον χανουν και εμεις τη βγαζουμε πιο φτηνα... στα σπιτια ηρεμα και ωραια... περιμενετε να ερθει καλα ο χειμωνας και θα δουμε τι μοντες θα κανουν τα μαγαζια για να μπορουν οι καπνιστες να πηγαινουν... βλεπω ολα τα ανοιχτα μερη να κλεινουν με οποιαδηποτε μοντα που θα εχει τυπικα ανοιχτα μερη και ολοι εξω θαναι... μια απο τα ιδια και εγω. μια χαρα την βγαζουμε μεσα με αυτα τα μινι παρτυ :p οι γνωριμιες γινονται και μαλιστα πιο ευκολα....τα ποτα καθαρα....η μουσικη του γουστου μας....τα εξοδα λιγοτερα....! ειλικρινα απορω γιατι γκρινιαζουν καποιοι. και οι μοντες να γινουν, δεν ξερω κατα ποσο θα θελησουμε να αλλαξει αυτο το σκηνικο. :O Παράθεση Καπου....κάπως....κάποτε.....κάτι πήγε ΠΟΛΥ ΣΤΡΑΒΑ στην εξέλιξη του ανθρώπινου ειδους :lol: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AngeloDion Δημ. October 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2010 Κανονικά όχι. Δηλαδή, εγώ που είμαι μέσα στο γραφείο μου, και μόνος μου να είμαι, απαγορεύεται να καπνίσω:wacko::wacko:. Τεσπά.... Αυτό γίνεται με τη λογική, οτι πελάτης που θαρθει θα εκτεθεί στον καπνό. Ακομα και ώρες μετά. Γιαυτό σε κάποιες χώρες, υπάρχουν στα club δωμάτια καπνιστών και οι υπάλληλοι δεν πρέπει να μπει μέσα μέχρι μια ώρα μετά αφου αρχίζει να αερίζεται το δωμάτιο. Παράθεση Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. October 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2010 Αυτό γίνεται με τη λογική, οτι πελάτης που θαρθει θα εκτεθεί στον καπνό. Ακομα και ώρες μετά. Γιαυτό σε κάποιες χώρες, υπάρχουν στα club δωμάτια καπνιστών και οι υπάλληλοι δεν πρέπει να μπει μέσα μέχρι μια ώρα μετά αφου αρχίζει να αερίζεται το δωμάτιο. Φίλε μου, τι να σου πω. Αν δεν του αρέσει, ας μην έρθει στο γραφείο μου. Δεν τον ανάγκασα. Τεσπά, υπενθυμίζω ότι ΔΕΝ είμαι πλέον καπνιστής, αλλά μου τη δίνει αυτή η υπερευαισθησία όσων νομοθετούν και η εντελώς μονόπαντη αντιμετώπιση του θέματος. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sauber Δημ. October 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2010 Φίλε μου, τι να σου πω. Αν δεν του αρέσει, ας μην έρθει στο γραφείο μου. Δεν τον ανάγκασα. Τεσπά, υπενθυμίζω ότι ΔΕΝ είμαι πλέον καπνιστής, αλλά μου τη δίνει αυτή η υπερευαισθησία όσων νομοθετούν και η εντελώς μονόπαντη αντιμετώπιση του θέματος. Τι ρατσισμος εναντιων των μη καπνιστων ειναι αυτος; θα του "απαγορευσεις" να ερθει στο γραφειο σου; πρεπει να εχει τη "δυνατοτητα επιλογης" να παει σε οποιο γραφειο θελει, το οποιο πρεπει φυσικα να συμβαδιζει με τα standards "υγιεινους περιβαλλοντος" που εχει; αλλωστε ο πελατεης εχει παντα δικιο... επισης, οι τοιχοι σου ακτινοβολουν ακομα καπνα, μικροσωματιδια καπνου, ppm 10, 5 δεν ξερω εγω πως τα λενε.. πρεπει να κανεις πληρη απολυμανση του χωρου. κατεστρεψε κουρτινες καναπεδες γραφεια, παρε καινουργια, και φυσικα, ακομα και συ ακομα εκπεμπεις... γενικο ρεκτιφιε μεσα εξω, μετα θα μπορεις να αποδοθεις "καθαρος" στην κοινωνια.. αντε γιατι πολυ το κουρασατε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis Δημ. October 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2010 Τι ρατσισμος εναντιων των μη καπνιστων ειναι αυτος; θα του "απαγορευσεις" να ερθει στο γραφειο σου; πρεπει να εχει τη "δυνατοτητα επιλογης" να παει σε οποιο γραφειο θελει, το οποιο πρεπει φυσικα να συμβαδιζει με τα standards "υγιεινους περιβαλλοντος" που εχει; αλλωστε ο πελατεης εχει παντα δικιο... επισης, οι τοιχοι σου ακτινοβολουν ακομα καπνα, μικροσωματιδια καπνου, ppm 10, 5 δεν ξερω εγω πως τα λενε.. πρεπει να κανεις πληρη απολυμανση του χωρου. κατεστρεψε κουρτινες καναπεδες γραφεια, παρε καινουργια, και φυσικα, ακομα και συ ακομα εκπεμπεις... γενικο ρεκτιφιε μεσα εξω, μετα θα μπορεις να αποδοθεις "καθαρος" στην κοινωνια.. αντε γιατι πολυ το κουρασατε. ρατσισμοσ ειναι επισης για τους καπνιστες οπου πρεπει να καπνιζουν σε εξωτερικους χωρους η σε κουτακια για παραδειγμα. Παράθεση Αφου ο Αγγλος δεν γραφει : “ Χάου αρ γιου” ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ “ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;; ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
perdikos2000 Δημ. October 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2010 ρατσισμοσ ειναι επισης για τους καπνιστες οπου πρεπει να καπνιζουν σε εξωτερικους χωρους η σε κουτακια για παραδειγμα. φίλε εγω που δεν καπνίζω δεν σε πειράζω. εσυ ομως με πειράζεις με πολλούς τρόπους. και αυτά περι ρατσισμού είναι άρες μάρες κουκουνάρες. έχει εφαρμοσθεί σε όλο το κόσμο εκτος της ελλάδας. ακόμη και εδω είμαστε διαφορετικοι (καφροι) απο όλους τους άλλους Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sauber Δημ. October 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2010 φίλε εγω που δεν καπνίζω δεν σε πειράζω. εσυ ομως με πειράζεις με πολλούς τρόπους. και αυτά περι ρατσισμού είναι άρες μάρες κουκουνάρες. έχει εφαρμοσθεί σε όλο το κόσμο εκτος της ελλάδας. ακόμη και εδω είμαστε διαφορετικοι (καφροι) απο όλους τους άλλους οτι ειμαστε καφροι ειμαστε.. δειξαμε ακομα μια φορα οτι βρηκαμε ακομα ενα θεμα, στο οποιο να επιτεθουμε και να μειωσουμε την αλλη αποψη/συμπεριφορα, να την αφανισουμε, να την εξαφανισουμε με καθε μεσο, εστω κι αν αυτο αντιτιθεται σε καθε εννοια συνταγματικοτητας, βιωσιμοτητας στην αγορα, και λογικης... κοιτα να δεις καταπιεσμενα φασιστικα απωθημενα οι "προοδευτικοι". Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
perdikos2000 Δημ. October 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2010 οτι ειμαστε καφροι ειμαστε.. δειξαμε ακομα μια φορα οτι βρηκαμε ακομα ενα θεμα, στο οποιο να επιτεθουμε και να μειωσουμε την αλλη αποψη/συμπεριφορα, να την αφανισουμε, να την εξαφανισουμε με καθε μεσο, εστω κι αν αυτο αντιτιθεται σε καθε εννοια συνταγματικοτητας, βιωσιμοτητας στην αγορα, και λογικης... κοιτα να δεις καταπιεσμενα φασιστικα απωθημενα οι "προοδευτικοι". δεν μειωσα καμία αποψη φίλε η μόνη επίθεση που έκανα λέγοντας κάφροι είναι οτι για να βγαίνει κάποιος να καπνίζει εξω χωρίς να ενοχλεί τους άλλους δεν θα έπρεπε να υπάρχει νόμος θα έπρεπε να το κάνει ο καθένας μόνος του. όπως δε ρεύεσαι όταν δίπλα σου τρώει άλλος έτσι δεν θα πρέπει να καπνίζεις. νομίζω οτι είναι απλό και όχι υποχρεωτικό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. October 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2010 υπενθυμίζω για πολλοστή φορά ότι απαγορεύονται οι χαρακτηρισμοί προσώπων και η κριτική αυτών. Μείνετε σε πολιτισμένα επιχειρήματα, αν θέλετε να παραμείνει το τόπικ ανοιχτό. thanks.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. October 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2010 (edited) @perdikos Πού στον κόσμο έχεις δεί να συμβαίνει αυτό που λες (να βγαίνεις έξω για να καπνίσεις ) χωρίς να επιβάλεται με νόμο??? Προσωπικά, το να βγαίνω έξω από το εστιατόριο ή την καφετέρια που είμαι για να καπνίσω, το θεωρώ υποτιμητικό και προσβλητικό για την αξιοπρέπειά μου. Είναι συμπεριφορά 15χρονου, που πάει στην τουαλέτα για να κάνει τσιγάρο κρυφά από τους γονείς του. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον. Edited October 13, 2010 by ddr2 Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
perdikos2000 Δημ. October 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2010 @perdikos Πού στον κόσμο έχεις δεί να συμβαίνει αυτό που λες (να βγαίνεις έξω για να καπνίσεις ) χωρίς να επιβάλεται με νόμο??? Προσωπικά, το να βγαίνω έξω από το εστιατόριο ή την καφετέρια που είμαι για να καπνίσω, το θεωρώ υποτιμητικό και προσβλητικό για την αξιοπρέπειά μου. Είναι συμπεριφορά 15χρονου, που πάει στην τουαλέτα για να κάνει τσιγάρο κρυφά από τους γονείς του. Έτσι το βλέπω εγώ τουλάχιστον. πουθενά δεν γίνεται. αλλά λέω οτι κατά την άποψη μου αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει. σκέψου εσύ θεωρείς υποτιμητικό και προσβλητικό να βγείς 2 λεπτά έξω. σκέψου πως αισθανόμαστε εμείς που βλέπουμε εσένα (μην το πάρεις προσωπικά) να φυσάς το καπνό μέσα στη μούρη τη δική μου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sauber Δημ. October 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2010 δεν μειωσα καμία αποψη φίλε η μόνη επίθεση που έκανα λέγοντας κάφροι είναι οτι για να βγαίνει κάποιος να καπνίζει εξω χωρίς να ενοχλεί τους άλλους δεν θα έπρεπε να υπάρχει νόμος θα έπρεπε να το κάνει ο καθένας μόνος του. όπως δε ρεύεσαι όταν δίπλα σου τρώει άλλος έτσι δεν θα πρέπει να καπνίζεις. νομίζω οτι είναι απλό και όχι υποχρεωτικό. Εχεις δει πολλα προστιμα κατα κλανιων και ρεψιματων; η μαγαζια που αναγραφεται στην εισοδο "απαγορευετει το κλανειν και το ρευεσθαι"; εχεις δει νομο του κρατους που απαγορευει να υπαρχουν μαγαζια οπου οι παραπανω δραστηριοτητες επιτρεπονται; τεσπα, διαβασε τα προηγουμενα, μη γυριζουμε συνεχως στα ιδια, κολλατε σε κατι που οντως εχει καποια βαση, και παραγνωριζετε οτι υπαρχει ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων ( μεγαλυτερο καλως η κακως απο οσους αντιτιθενται ) που θελει να εξασκει ακομα αυτη την "βρωμερη, ανθυγιεινη, που θα μας στειλει στον ταφο μετα 50 χρονια" συνηθεια.. προσεξε λογικη: ξεκιναμε να χωριζουμε το εσωτερικο των μαγαζιων σε καπνιζοντων και μη, τα μικρα σε εμβαδον δεν μπορουν να το κανουν αυτο, τα αφηνουμε ελευθερα, τα μεγαλυτερα δημιουργουν ενα κλωβο, ελα ομως που παλι οι περισσοτεροι που θελουν να καπνιζουν δεν χωρανε εκει μεσα, μαλλον οι μη καπνιζοντες επρεπε να μπουνε στον κλωβο, αλλα δεν τους αρεσει ( σε ποιον θα αρεσε, ολοι μαζι και ο ψωριαρης χωρια, και μαλιστα σε αυτους, τους ακαπνους με τα ροδαλα μαγουλακια, που μυριζουν και ομορφα, δεν ειναι συμπεριφορα αυτη ), αρα δεν λειτουργει. σκεφτομαστε οτι πρεπει να αφησουμε τους καταστηματαρχες να επιλεξουν αν θελουν να απευθυνθουν σε καπνιζοντες η μη καπνιζοντες.. καταλαβαινουμε ομως οτι η πλειονοτητα των μαγαζιων, καθοτι οι χαρμανηδες ειναι πιο πολλοι, λογικα με βαση τον νομο της αγορας, τον νομο της προσφορας και ζητησης, οτι και να γινει, εκτος κι αν μειωθουν οι χαρμανηδες, δυσκολο, καθοτι ειναι και αρρωστακια τα χαμουρια, τα περισσοτερα μαγαζια λοιπον θα ειναι για καπνιζοντες, αρα και παλι χωρια ο ψωριαρης, ε συγνωμη, η καθαρη ακαπνη φυλη.. ανεπιτρεπτο. αποφασιζομεν και διατασσομεν λοιπον οτι απαγορευεται το καπνισμα παντου σε εσωτερικους χωρους διασκεδασης.. και δεν θα αφησουμε τα αρρωστακια να ξεφυγουν ( καθοτι ο χαρμανης θα κανει τα παντα για τη δοση του ) με τιποτα.. λεσχες καπνου αυτοι; θα δινουμε λιγες αδειες εμεις.. και αν πανε και ξεγλιστρησουν ( πχ περνει ενας μια αδεια λεσχης καπνου και φτιαχνει μια καφετερια πεντε χιλιαδων ατομων ) θα αποφασισομεν και θα διαταξομεν απαγορευση και των λεσχων καπνου.. τα σκουξιματα των καταστηματαρχων, που λενε οτι ηδη εχουν πτωση κινησης 20-30% και οτι παντου, οπου καθιερωθηκε το μετρο ( οπου και τα αρρωστακια ειναι λιγοτερα και σε λιγοτερο προχωρημενη κατασταση ) ειχαν πτωση κινησης 25% τουλαχιστον, απορριπτονται ως μη συμφωνουντα με την κοσμοθεωρια μας.. ειναι απλο, οντως. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. October 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2010 πουθενά δεν γίνεται. αλλά λέω οτι κατά την άποψη μου αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει. σκέψου εσύ θεωρείς υποτιμητικό και προσβλητικό να βγείς 2 λεπτά έξω. σκέψου πως αισθανόμαστε εμείς που βλέπουμε εσένα (μην το πάρεις προσωπικά) να φυσάς το καπνό μέσα στη μούρη τη δική μου. Φίλε μου, γιατί να φυσάω τον καπνό μέσα στη μούρη σου? Δεν έχω προηγούμενα μαζί σου. Μισό λεπτό, γιατί αρχίζουμε και χανόμαστε. Το κάπνισμα είναι αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά. Έτσι τουλάχιστον έμαθα εγώ, που γεννήθηκα τη δεκαετία του 70 στην Ελλάδα Δεν είναι κάτι περίεργο, ούτε προσβλητικό για τους άλλους. Δεν ρεύομαι, ούτε κλάνω:p. Καπνίζω και δεν θεωρείται αγενές ή προσβλητικό. Αν τώρα αυτά τα πρότυπα αλλάζουν, που πολύ πιθανόν να συμβαίνει, δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω, καθότι μεγάλος πλέον... Δεν νομίζω όμως ότι έχουν αλλάξει τόσο πολύ στη συνείδηση του κόσμου. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. October 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2010 Συγγνώμη που θα φανώ αφελής αλλά έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να το κόψετε; Ξέρω τις δύο επικρατέστερες απαντήσεις: 1. "Όσο κι αν προσπάθησα δε μπορώ". Τότε είσαι εξαρτημένος. Πας ωραιότατα σε μία ειδική κλινική διακοπής καπνίσματος, που σε βοηθάει ακριβώς σε αυτό. Δεν είναι ντροπή, απλά κάποιος σε βοηθάει να αποκτήσεις τη θέληση που δεν έχεις. 2. "Θέλω να καπνίζω, είναι δικαίωμά μου". Τότε απλά είσαι απέναντι στο νόμο. Δεν θα καπνίσεις μόνο και μόνο για το κέφι σου σε κλειστό χώρο. Απλά βγαίνεις έξω. Και μην ξαναακούσω φτηνές δικαιολογίες ότι δήθεν υπάρχουν ένα σωρό άλλες πηγές καρκίνου και άλλων ανίατων ασθενειών, να καταπολεμήσουμε εκείνες πρώτα, π.χ. αυτά που τρώμε ή πίνουμε. Μαζί σας, μετά από το τσιγάρο, και αυτά. Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
perdikos2000 Δημ. October 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2010 Εχεις δει πολλα προστιμα κατα κλανιων και ρεψιματων; η μαγαζια που αναγραφεται στην εισοδο "απαγορευετει το κλανειν και το ρευεσθαι"; εχεις δει νομο του κρατους που απαγορευει να υπαρχουν μαγαζια οπου οι παραπανω δραστηριοτητες επιτρεπονται; τεσπα, διαβασε τα προηγουμενα, μη γυριζουμε συνεχως στα ιδια, κολλατε σε κατι που οντως εχει καποια βαση, και παραγνωριζετε οτι υπαρχει ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων ( μεγαλυτερο καλως η κακως απο οσους αντιτιθενται ) που θελει να εξασκει ακομα αυτη την "βρωμερη, ανθυγιεινη, που θα μας στειλει στον ταφο μετα 50 χρονια" συνηθεια.. προσεξε λογικη: ξεκιναμε να χωριζουμε το εσωτερικο των μαγαζιων σε καπνιζοντων και μη, τα μικρα σε εμβαδον δεν μπορουν να το κανουν αυτο, τα αφηνουμε ελευθερα, τα μεγαλυτερα δημιουργουν ενα κλωβο, ελα ομως που παλι οι περισσοτεροι που θελουν να καπνιζουν δεν χωρανε εκει μεσα, μαλλον οι μη καπνιζοντες επρεπε να μπουνε στον κλωβο, αλλα δεν τους αρεσει ( σε ποιον θα αρεσε, ολοι μαζι και ο ψωριαρης χωρια, και μαλιστα σε αυτους, τους ακαπνους με τα ροδαλα μαγουλακια, που μυριζουν και ομορφα, δεν ειναι συμπεριφορα αυτη ), αρα δεν λειτουργει. σκεφτομαστε οτι πρεπει να αφησουμε τους καταστηματαρχες να επιλεξουν αν θελουν να απευθυνθουν σε καπνιζοντες η μη καπνιζοντες.. καταλαβαινουμε ομως οτι η πλειονοτητα των μαγαζιων, καθοτι οι χαρμανηδες ειναι πιο πολλοι, λογικα με βαση τον νομο της αγορας, τον νομο της προσφορας και ζητησης, οτι και να γινει, εκτος κι αν μειωθουν οι χαρμανηδες, δυσκολο, καθοτι ειναι και αρρωστακια τα χαμουρια, τα περισσοτερα μαγαζια λοιπον θα ειναι για καπνιζοντες, αρα και παλι χωρια ο ψωριαρης, ε συγνωμη, η καθαρη ακαπνη φυλη.. ανεπιτρεπτο. αποφασιζομεν και διατασσομεν λοιπον οτι απαγορευεται το καπνισμα παντου σε εσωτερικους χωρους διασκεδασης.. και δεν θα αφησουμε τα αρρωστακια να ξεφυγουν ( καθοτι ο χαρμανης θα κανει τα παντα για τη δοση του ) με τιποτα.. λεσχες καπνου αυτοι; θα δινουμε λιγες αδειες εμεις.. και αν πανε και ξεγλιστρησουν ( πχ περνει ενας μια αδεια λεσχης καπνου και φτιαχνει μια καφετερια πεντε χιλιαδων ατομων ) θα αποφασισομεν και θα διαταξομεν απαγορευση και των λεσχων καπνου.. τα σκουξιματα των καταστηματαρχων, που λενε οτι ηδη εχουν πτωση κινησης 20-30% και οτι παντου, οπου καθιερωθηκε το μετρο ( οπου και τα αρρωστακια ειναι λιγοτερα και σε λιγοτερο προχωρημενη κατασταση ) ειχαν πτωση κινησης 25% τουλαχιστον, απορριπτονται ως μη συμφωνουντα με την κοσμοθεωρια μας.. ειναι απλο, οντως. ούτε πρόστιμα έχω δει ούτε νόμους. άλλα όπως δεν κάνεις αυτά τα 2 έτσι κατά την άποψη μου δεν θα έπρεπε να κάνεις το τσιγάρο. όσο για την πτώση στα μαγαζιά φίλε ψάξε αλλού και όχι στη απαγόρευση του τσιγάρου. ψάξε στο ότι για να πιεις ένα ποτό πληρώνεις πλέον κοντά στα 10€ οτι πας να φας στο πιο φτηνό μαγαζί και θες τουλάχιστον 20€ κλπ κλπ παρεμπιπτόντως μια απο τις πρώτες χώρες που καθιέρωσε την απαγόρευση ήταν η Σκωτία. εκείνο το διάστημα βρισκόμουν εκεί. περιττό να πώ οτι δεν έγινε τίποτα και ο κόσμος το δέχθηκε. εδώ κοντεύει να γίνει εθνικό θέμα μεγαλύτερο ακόμη και απο το οικονομικό γιατί ορισμένοι δεν παραδέχονται το αποδεδειγμένο. το οτι κάθε μη καπνιστής που εισπνέει τον καπνό του καπνιστή κυνδινεύει πολύ περισσότερο απο αυτόν που καπνίζει. επιχείρημα καπνιστών: εσείς η μη καπνιστές να μην έρθετε εκεί που καπνίζουμε εμείς χχαχαχαχαχαχ. επειδή βαριούνται να βγούν ένα λεπτό εξω και το θεωρούν και προσβλητικό. :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
perdikos2000 Δημ. October 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2010 Φίλε μου, γιατί να φυσάω τον καπνό μέσα στη μούρη σου? Δεν έχω προηγούμενα μαζί σου. Μισό λεπτό, γιατί αρχίζουμε και χανόμαστε. Το κάπνισμα είναι αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά. Έτσι τουλάχιστον έμαθα εγώ, που γεννήθηκα τη δεκαετία του 70 στην Ελλάδα Δεν είναι κάτι περίεργο, ούτε προσβλητικό για τους άλλους. Δεν ρεύομαι, ούτε κλάνω:p. Καπνίζω και δεν θεωρείται αγενές ή προσβλητικό. Αν τώρα αυτά τα πρότυπα αλλάζουν, που πολύ πιθανόν να συμβαίνει, δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω, καθότι μεγάλος πλέον... Δεν νομίζω όμως ότι έχουν αλλάξει τόσο πολύ στη συνείδηση του κόσμου. εσύ δεν το θεωρείς αγενές εγώ όμως το θεωρώ αγενέστατο. και για μένα δεν είναι αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά αλλά κακή και εθιστική συνήθεια. και για άλλον αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά είναι να β΄γζει την εξάτμιση απο το μηχανάκι και να χαλάει το κόσμο βράδυ πρωί πρέπει να το δεχτούμε? και αν το πρότυπο σου είναι το κάπνισμα πάλι πρόβλημα σου και καλά κάνεις ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει όποιο πρότυπο θέλει. εγώ γιατί θα πρέπει να εισπνέω το καπνό σου ή να τρώω τη βρόμα σου απο το τσιγάρο σου? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sauber Δημ. October 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2010 (edited) Φίλε μου, γιατί να φυσάω τον καπνό μέσα στη μούρη σου? Δεν έχω προηγούμενα μαζί σου. Μισό λεπτό, γιατί αρχίζουμε και χανόμαστε. Το κάπνισμα είναι αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά. Έτσι τουλάχιστον έμαθα εγώ, που γεννήθηκα τη δεκαετία του 70 στην Ελλάδα Δεν είναι κάτι περίεργο, ούτε προσβλητικό για τους άλλους. Δεν ρεύομαι, ούτε κλάνω:p. Καπνίζω και δεν θεωρείται αγενές ή προσβλητικό. Αν τώρα αυτά τα πρότυπα αλλάζουν, που πολύ πιθανόν να συμβαίνει, δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω, καθότι μεγάλος πλέον... Δεν νομίζω όμως ότι έχουν αλλάξει τόσο πολύ στη συνείδηση του κόσμου. Απλως να προσθεσω εδω οτι το ρεψιμο και το κλασιμο ειναι απολυτως αποδεκτα σε αλλους πολιτισμους/κοσμοθεωριες.. αν πας σε καποιον αραβα πχ και σε τραπεζωσει και δεν ριξεις ενα γερο ρεψιμο/κλασιμο ( προσοχη μονο στο τελευταιο μην εχεις ατυχηματα ) στο τελος, θεωρει οτι δεν σου αρεσε το φαι και ειναι προσβολα μεγαλη. αν λοιπον εισαι σε μια αραβικη χωρα και πας σε ενα παραδοσιακο εστιατοριο οπου υπαρχουν μη εξευγενισμενοι δυτικοποιημενοι αραβες και παει η εκτονωση αεριων συννεφο, τι κανεις; αρχιζεις να ουρλιαζεις και κανεις lobbying στην κυβερνηση να απαγορευσει τετοιες vulgar συνηθειες; η απλα πας σε δυτικοποιημενο εστιατοριο; που φυσικα καθοτι η πλειονοτητα του δυτικοποιημενου πληθυσμου ειναι ελαχιστη, ειναι λιγα και με μικρη ποικιλια... εσύ δεν το θεωρείς αγενές εγώ όμως το θεωρώ αγενέστατο. και για μένα δεν είναι αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά αλλά κακή και εθιστική συνήθεια. και για άλλον αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά είναι να β΄γζει την εξάτμιση απο το μηχανάκι και να χαλάει το κόσμο βράδυ πρωί πρέπει να το δεχτούμε? και αν το πρότυπο σου είναι το κάπνισμα πάλι πρόβλημα σου και καλά κάνεις ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει όποιο πρότυπο θέλει. εγώ γιατί θα πρέπει να εισπνέω το καπνό σου ή να τρώω τη βρόμα σου απο το τσιγάρο σου? Το προβλημα δεν ειναι οτι εχεις αυτο το προτυπο ( δικαιωμα σου και πολυ υγιεινο και οικονομικο συναμα ) αλλα οτι προσπαθεις να το επιβαλλεις με καθε μεσον, εναντιον καθε νομου αυτοδιαθεσης, λογικης, αγορας, σε ολον τον πληθυσμο, απλα και μονο γιατι δεν θες να περιοριστεις στο πληθος και στην ποικιλια καταστηματων που θα επετρεπε να ειναι βιωσιμα το πληθος και η αγοραστικη δυναμη οσων ενστερνιζονται το δικο σου προτυπο. Edited October 14, 2010 by Nikos_s3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. October 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2010 (edited) Συγγνώμη που θα φανώ αφελής αλλά έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να το κόψετε; Ξέρω τις δύο επικρατέστερες απαντήσεις: 1. "Όσο κι αν προσπάθησα δε μπορώ". Τότε είσαι εξαρτημένος. Πας ωραιότατα σε μία ειδική κλινική διακοπής καπνίσματος, που σε βοηθάει ακριβώς σε αυτό. Δεν είναι ντροπή, απλά κάποιος σε βοηθάει να αποκτήσεις τη θέληση που δεν έχεις. 2. "Θέλω να καπνίζω, είναι δικαίωμά μου". Τότε απλά είσαι απέναντι στο νόμο. Δεν θα καπνίσεις μόνο και μόνο για το κέφι σου σε κλειστό χώρο. Απλά βγαίνεις έξω. Και μην ξαναακούσω φτηνές δικαιολογίες ότι δήθεν υπάρχουν ένα σωρό άλλες πηγές καρκίνου και άλλων ανίατων ασθενειών, να καταπολεμήσουμε εκείνες πρώτα, π.χ. αυτά που τρώμε ή πίνουμε. Μαζί σας, μετά από το τσιγάρο, και αυτά. Προσωπικά, το έχω κόψει. Όχι βέβαια εξαιτίας της απαγόρευσης, αλλά επειδή δεν θέλω να καταστρέφω την υγεία μου. Και πραγματικά θεωρώ ότι είναι από τα σπουδαιότερα πράγματα που έχω καταφέρει.(Κάπνιζα 45-50 τσιγάρα την ημέρα). Εννοείται ότι όποιος θέλει οποιαδήποτε βοήθεια πάνω σε αυτό το θέμα, pm me:):) Αλλά εδώ δεν συζητάμε για το τι κάνει ο καθένας μας, αλλά για το νόμο της απαγόρευσης. Ναι, το ξέρουμε ότι απαγορεύεται... Αλλά αυτό που συζητάμε είναι αν θα έπρεπε ή όχι να απαγορεύεται. εσύ δεν το θεωρείς αγενές εγώ όμως το θεωρώ αγενέστατο. και για μένα δεν είναι αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά αλλά κακή και εθιστική συνήθεια. και για άλλον αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά είναι να β΄γζει την εξάτμιση απο το μηχανάκι και να χαλάει το κόσμο βράδυ πρωί πρέπει να το δεχτούμε? και αν το πρότυπο σου είναι το κάπνισμα πάλι πρόβλημα σου και καλά κάνεις ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει όποιο πρότυπο θέλει. εγώ γιατί θα πρέπει να εισπνέω το καπνό σου ή να τρώω τη βρόμα σου απο το τσιγάρο σου? Δεν είναι θέμα του τι θεωρώ εγώ ή εσύ. Είναι θέμα του τι θεωρούν οι περισσότεροι, ανεξάρτητα από το αν καπνίζουν ή όχι. Το κάπνισμα είναι αποδεκτή συμπεριφορά, αυτή είναι η αλήθεια. Όσο και να το θέλεις, δεν είσαι κάφρος αν καπνίζεις σε ένα τραπέζι. Είναι απόλυτα αποδεκτό σαν εικόνα και σαν πρότυπο. όχι από εμένα, αλλά από τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Edited October 14, 2010 by VeCo Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
perdikos2000 Δημ. October 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2010 Το προβλημα δεν ειναι οτι εχεις αυτο το προτυπο ( δικαιωμα σου και πολυ υγιεινο και οικονομικο συναμα ) αλλα οτι προσπαθεις να το επιβαλλεις με καθε μεσον, εναντιον καθε νομου αυτοδιαθεσης, λογικης, αγορας, σε ολον τον πληθυσμο, απλα και μονο γιατι δεν θες να περιοριστεις στο πληθος και στην ποικιλια καταστηματων που θα επετρεπε να ειναι βιωσιμα το πληθος και η αγοραστικη δυναμη οσων ενστερνιζονται το δικο σου προτυπο. σταματάω εδώ. γιατί εσύ θες να με αποκαλείς φασίστα. μου θυμίζεις τη δημοκρατία των πανεπιστημίων όπου αν έχεις διαφορετική άποψη είσαι φασίστας. έτσι είναι τα αυτονόητα σε αυτή τη χώρα θεωρούνται φασιστικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sauber Δημ. October 13, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2010 (edited) ούτε πρόστιμα έχω δει ούτε νόμους. άλλα όπως δεν κάνεις αυτά τα 2 έτσι κατά την άποψη μου δεν θα έπρεπε να κάνεις το τσιγάρο. όσο για την πτώση στα μαγαζιά φίλε ψάξε αλλού και όχι στη απαγόρευση του τσιγάρου. ψάξε στο ότι για να πιεις ένα ποτό πληρώνεις πλέον κοντά στα 10€ οτι πας να φας στο πιο φτηνό μαγαζί και θες τουλάχιστον 20€ κλπ κλπ παρεμπιπτόντως μια απο τις πρώτες χώρες που καθιέρωσε την απαγόρευση ήταν η Σκωτία. εκείνο το διάστημα βρισκόμουν εκεί. περιττό να πώ οτι δεν έγινε τίποτα και ο κόσμος το δέχθηκε. εδώ κοντεύει να γίνει εθνικό θέμα μεγαλύτερο ακόμη και απο το οικονομικό γιατί ορισμένοι δεν παραδέχονται το αποδεδειγμένο. το οτι κάθε μη καπνιστής που εισπνέει τον καπνό του καπνιστή κυνδινεύει πολύ περισσότερο απο αυτόν που καπνίζει. επιχείρημα καπνιστών: εσείς η μη καπνιστές να μην έρθετε εκεί που καπνίζουμε εμείς χχαχαχαχαχαχ. επειδή βαριούνται να βγούν ένα λεπτό εξω και το θεωρούν και προσβλητικό. :lol: Και μενα κατα την αποψη μου πρεπει να αφησεις τους ενηλικες να αποφασισουν.. θα τους εκπαιδευσεις, ωστε να καταλαβαινουν τι ακριβως τους λες, και κατοπιν θα παραθεσεις τα υπερ και τα κατα.. δεν ειμαστε μωρα η πιστευεις οτι δεν μπορω να κατανοησω σε τι βλαπτει το τσιγαρο; ο τροπος που καθερωθηκε αυτος ο νομος καθολικα και ειδικα σε χωρους διασκεδασης με ενοχλει, και οχι μονο για το τσιγαρο.. ειναι μια γενικη υποκριτικη σταση της εποχης μας.. κακο το τσιγαρο, δεν το απαγορευουμε πληρως, ωστε να μην χασουμε απο τους φορους, αλλα το εξωβελιζουμε, κι ας παει αντιθετα στο κοινο αισθημα.. και σε πλειστα αλλα θεματα τελευταια, αλλα δεν χρειαζεται να τα αναφερω.. ασε λοιπον ελευθερη την επιλογη, και ασε καθεναν να υποβληθει στις επιπτωσεις της επιλογης του. και κατι ακομα.. δεν καταλαβαινεις οτι ακριβως για τον καπνιστη το τσιγαρο ειναι κατι που τον ευχαριστει οταν το κανει σε στιγμες χαλαρωσης.. γιαυτο και λιγοι αντιδρουν στην απαγορευση στη δουλεια, κανεις δεν καπνιζει οταν προσπαθει να συγκεντρωθει σε κατι, θα το κανει οταν κανει διαλλειμα, οποτε και δεν εχει προβλημα να παει στο "καπνιστηριο" η εξω.. στην διασκεδαση ομως, ο αλλος βρισκεται εκει για να χαλαρωσει, δεν εχει καμια διαθεση να τρεχει "εξω", δεν ειναι η νικοτινη που θελει, ειναι η ολη διαδικασια και χαλαρωση με την παρεα κλπ.. το να τον στελνεις να παει "εξω" λοιπον, χαλαει την ολη κατασταση.. αντεστρεψε το, φαντασου οτι κανεις κατι, που δεν ειναι "αποδεκτο" απο τον περιγυρο στην διασκεδαση, αλλα σε χαλαρωνει και γουσταρεις.. πχ παιζεις το μπεγλερακι σου.. σου λενε τραβα εξω και ξαναελα.. μια, δυο,τρεις, δεν γουσταρεις, λες ρε παλικαρια να φτιαξουμε μαγαζια οπου το μπεγλερι επιτρεπεται, αλλα επειδη οι μπεγλερηδες ειναι πολλοι, οι αμπεγλερωτοι θα μεινουν στην απεξω, οποτε το απαγορευουμε συνολικα. σταματάω εδώ. γιατί εσύ θες να με αποκαλείς φασίστα. μου θυμίζεις τη δημοκρατία των πανεπιστημίων όπου αν έχεις διαφορετική άποψη είσαι φασίστας. έτσι είναι τα αυτονόητα σε αυτή τη χώρα θεωρούνται φασιστικά. Δεν νομιζω οτι σε αποκαλεσα φασιστα.. ισως σου εδειξα οτι αυτη η συμπεριφορα σου εχει τετοια στοιχεια.. εγω τους νομους αυτοδιαθεσης, αγορας και λογικης επικαλεστηκα... και η διακοπη μιας συζητησης χωρις αντιπαραθεση των επιχειρηματων, απλα και μονο εκτοξευοντας χαρακτηρισμους ( εστω κι αν εδω μαλλον ο ιδιος τους προσδιδεις στον εαυτο σου ) δεν ειναι και πολυ δημοκρατικη.. και ειναι ακριβως οτι συμβαινει στα πανεπιστημια..καθενας οχυρωνεται στην "αληθεια" του, και δεν συζητανε με λογικη και επιχειρηματα.. τις περισσοτερες φορες βεβαια, στα πανεπιστημια, γιατι οι αποφασεις ειναι προειλλημενες και οι "αληθειες" απολυτες και αδιαπραγματευτες, οποτε η συζητηση ειναι απλα επιφαση και προφαση.. συμβαινει το ιδιο και δω; Edited October 14, 2010 by Nikos_s3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. October 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2010 Συμφωνώ ότι παλιότερα το κάπνισμα θεωρούνταν από "αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά" μέχρι και επίδειξη ή σχεδόν αναγκαιότητα σε μια παρέα. Αλλά αυτά αλλάζουν σιγά σιγά. Όπως παλιότερα καπνίζαμε σε κινηματογράφους και αεροπλάνα ή φτύναμε στα "πτυελοδοχεία" των λεωφορείων και των τραμ ("παρακαλείσθε να μην πτύετε έξω" :lol: ) ενώ τώρα κανείς δεν διανοείται να το κάνει, έτσι και με το κάπνισμα σιγά σιγά αλλάζουμε και ίσως σε λίγα χρόνια θα συζητάνε στο forum "μα καλά, καπνίζατε σε εστιατόρια; Είναι δυνατόν;". Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilektronic Δημ. October 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2010 Προφανώς και κανείς δεν έχει σκοπό να μειώσει, ούτε με οποιονδήποτε τροπο να χαλάσει την διασκέδαση κανενός, συμπεριλαμβανομένων και των καπνιστων. Αν υπήρχε κάποιος τρόπος να είμαστε ολοι μαζί, καπνιστές και μη, στον ίδιο χώρο και ο καπνός να εξαφανιζοταν με το που έβγαινε, δεν θα υπήρχε θέμα. Άλλα δυστυχώς αυτό δεν γίνεται. Έτσι, το δικαίωμα σε αέρα ελεύθερο απο καυσαέρια προφανώς και υπερισχύει οποιουδήποτε δικαιώματος σε διασκέδαση. Αυτο Είναι αυτονόητο και ήδη εφαρμόζεται απο πολλούς καπνιστές που γνωρίζω οι οποίοι, όταν βρισκονται σε σπίτια μη καπνιστων, πανε να καπνίζουν στο μπαλκόνι (Χωρίς να κάνουν την ερώτηση αν μπορούν να καπνίσουν μέσα στο σπίτι η οποία προφανώς λόγω ευγενείας δεν παίρνει άρνηση)... Ο νόμος απλά Βγήκε για να επιβάλλει την εφαρμογή αυτού που θα έπρεπε να Είναι αυτονόητο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
celica1972 Δημ. October 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2010 Πολυ καλο... http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_65_31/08/2010_413187 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilektronic Δημ. October 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2010 Πολυ καλο... http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_65_31/08/2010_413187 Μαντεύω ότι ο συντάκτης Είναι μανιακός καπνιστης. Αν όχι, τον καλώ να έρθει με το νεογέννητο παιδί του ή την έγκυο γυναίκα του να κάτσει για 2 ώρες σε καφετέρια ντουμανιασμένη απο καπνό. Το αν το παθητικό κάπνισμα βλάπτει η όχι δεν Είναι θέμα μελετών άλλα κοινής λογικής. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts