Jump to content

Απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους από 1η Ιουλίου

aimilios
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η χαρά του αντι(παθητικού)καπνιστή είναι αυτό το topic τελικά. Αν θέλανε να κάνουν ένα σωστό μέτρο αν και ρατσιστικό, αυτό θα ήταν να κάνουν ξεχωριστά μαγαζιά που θα απαγορεύεται το κάπνισμα εντελώς. Οπως τα starbucks που αν δεν είχαν το take away θα είχαν κλείσει στην Ελλάδα καιρό τώρα.

Θεωρείς ότι είναι ρατσιστικό να μη σου επιτρέπω να με γεμίζεις καρκίνο με το τσιγάρο σου? Εντάξει τότε... :cool:

Τελικώς διαπιστώνω μετά λύπης μου ότι δεν διορθωνόμαστε τελικά. Άλλος με το έτσι θέλω, άλλος με τον ...παρά του, θα παρακάμπτουν το μέτρο αυτό και τελικώς θα έρθουμε στον ίδιο παρομομαστή με πριν.

Φταίει που είμαστε ζώα όλοι ανεξεραίτως. :X

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

• Απαντήσεις 1,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν είμαστε ζώα, Έλληνες είμαστε. Αυτό που λες είναι προσβολή για τα ζώα. Να ανακαλέσεις.

Δεν είμαστε ζώα, Έλληνες είμαστε. Αυτό που λες είναι προσβολή για τα ζώα. Να ανακαλέσεις.

Ναι έχεις δίκιο. Ακόμα και τα ζώα έχουν τρόπους, εμείς ποτέ. Ανακαλώ. :O

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Η χαρά του αντι(παθητικού)καπνιστή είναι αυτό το topic τελικά. Αν θέλανε να κάνουν ένα σωστό μέτρο αν και ρατσιστικό, αυτό θα ήταν να κάνουν ξεχωριστά μαγαζιά που θα απαγορεύεται το κάπνισμα εντελώς. Οπως τα starbucks που αν δεν είχαν το take away θα είχαν κλείσει στην Ελλάδα καιρό τώρα.

Θεωρείς ότι είναι ρατσιστικό να μη σου επιτρέπω να με γεμίζεις καρκίνο με το τσιγάρο σου? Εντάξει τότε... :cool:

Τελικώς διαπιστώνω μετά λύπης μου ότι δεν διορθωνόμαστε τελικά. Άλλος με το έτσι θέλω, άλλος με τον ...παρά του, θα παρακάμπτουν το μέτρο αυτό και τελικώς θα έρθουμε στον ίδιο παρομομαστή με πριν.

Φταίει που είμαστε ζώα όλοι ανεξεραίτως. :X

Οχι, δεν ειπε ρατσιστικο το τωρινο μετρο, ειπε να κανουν ενα νεο που να ειναι μεν ρατσιστικο αλλα θα ειναι σωστο (τωρα, ρατσιστικο και σωστο μετρο δεν ξερω πως συμβαδιζουν αλλα...) : Το οποιο θα ειναι οι μη καπνιστες, να πηγαινουν σε μεμονωμενα μαγαζια για να μην δεχονται τον καπνο των υπολοιπων. Βεβαια, οι μη καπνιστες δεν φταινε σε τιποτα, αλλα παρολα αυτα θα πρεπει να απομονωθουν.

Τελος, οι αντι-παθητικοι ειναι οσοι λενε οτι ενω εγω δεν προκαλω κακο σε σενα θελω να μην προκαλεις και εσυ σε μενα, και οχι οσοι σου λενε μεσα στα μουτρα, οτι εφοσον μου το επιτρεπει ο νομος (ή ακομα και αν δεν μου το επιτρεπει αλλα εγω το κανω στο μουλωχτα) εγω θα καπνιζω σε δημοσια μερη, και ας προκαλω δυσφορια και ιατρικα προβληματα στον συνανθρωπο μου. :wacko:

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Εγω παιδια ενα εχω να πω οτι ολοι οι καπνιστες πρεπει να σεβαστουμε αυτο το μετρο κ ας μην μας αρεσει αφου το εχουν σεβαστει τα υπολοιπα ευρωπαϊκα κρατη εδω και καιρο... Παρόλα αυτά εαν ενας μη καπνιστης μπει σε καποιο μαγαζι κ δει να καπνιζουν δεν πρεπει να εκπλαγει κ να κατηγορησει τους καπνιστες αλλα τους μαγαζοτερες , γιατι αν μας το επιτρεψουν δεν φταιμε εμεις....

μην προσπαθείτε να πειτε ο ενας στον αλλον αν ειναι η οχι ρατσιστικο !

ειναι ρατσιστικό και απο της δυο πλευρες !

ουτε μπορεις να πεις : ΕΔΩ καπνιστες και ΕΔΩ μη καπνιστες

ουτε μπορεις να πεις : ΕΔΩ μαυροι και ΕΔΩ άσπρη

ουτε μπορεις να πεις : ΕΔΩ χριστιανη και ΕΔΩ μη χριστιανή

απλα με καλυτερο εξαερισμο και λιγο "περιορισμο" και στης δυο πλευρες ειναι οτι καλυτερο!

και αυτοι που δεν θελουν καθολου καπνο ή αυτοι που θελουν να ειναι φουγαρα πανε σπιτια τους και κανουν οτι θελουν !

μην προσπαθείτε να πειτε ο ενας στον αλλον αν ειναι η οχι ρατσιστικο !

ειναι ρατσιστικό και απο της δυο πλευρες !

ουτε μπορεις να πεις : ΕΔΩ καπνιστες και ΕΔΩ μη καπνιστες

ουτε μπορεις να πεις : ΕΔΩ μαυροι και ΕΔΩ άσπρη

ουτε μπορεις να πεις : ΕΔΩ χριστιανη και ΕΔΩ μη χριστιανή

απλα με καλυτερο εξαερισμο και λιγο "περιορισμο" και στης δυο πλευρες ειναι οτι καλυτερο!

και αυτοι που δεν θελουν καθολου καπνο ή αυτοι που θελουν να ειναι φουγαρα πανε σπιτια τους και κανουν οτι θελουν !

Κοίτα το να είσαι μαύρος η αλλόθρησκος δεν βλάπτεις κανεναν κ ούτε θέτεις σε κινδυνο την ζωη κανενος... Το να είσαι καπνιστης ομως ,μπορει σε καποιο μικρο ποσοστο να θετεις σε κινδυνο άλλες ζωες....Κ αυτο στο λέει μια καπνιστρια..

ειπα για ρατσισμο , δεν ειπα για θεμα υγειας ,

γιατι αν παμε βαση υγειας ουτε ο καφες , ουτε το ποτο, ουτε η coca cola , ουτε τα ψητα ,ουτε το γρηγορο φαει δεν κανει καλο , αλλα ολοι τα τρωμε και τα πινουμε.

και ουτε οι κακοσυντηριμενη λεβητες που ακομα χειροτερη και απο το εργοστασιο της ΔΕΗ στην κοζανη , παρολα αυτα μερικη δεν κανουν συντηριση αν δεν σταματηση να δουλευει !!! και ας ειναι χειροτερος κυνδινος !

Τα ψητα ο καφές, η coca cola μπορουν να κάνουν κακο σε σενα αλλα οχι σε αλλους... Το ποτο σε υπερβολικη δόση κάνει κακο κ σε εσενα αλλα κ στους αλλους αν χασεις τον έλεγχο... Τουλαχιστον να μειωσουμε το κινδυνο για τους συνανθρωπους μας...

Το μέτρο δεν το βλέπω ρατσιστικό. Όλοι εσείς που φωνάζετε, έχετε σκεφτεί τι ζημιά μας κάνουν κάποια εργοστάσια που τις βραδυνές ώρες κλείνουν τα φίλτρα για οικονομικούς λόγους? Το ξέρετε ότι ακούστηκε οτι έτσι κερδίζουν εως και 700 ευρω στη βάρδια απο το σβήσιμο των φίλτρων. Το ξέρετε ότι η πόλη που ζω είναι πρώτη σε όλη την ευρώπη σε ατμοσφαιρική ρύπανση.

Απο την εφημερίδα Μακεδονία:

http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=1829

Εκτός ορίων βρίσκονται τα τελευταία χρόνια οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις καθημερινές μετρήσεις που διενεργεί το τμήμα Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, τα αιωρούμενα σωματίδια PM10, τα οποία θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα και επικάθονται στον ανθρώπινο πνεύμονα, ξεπερνούν σε καθημερινή βάση τα ανώτατα όρια, που πριν από μερικά χρόνια είχαν θεωρηθεί τα 90-110.

Όπως είχε εξηγήσει στη "Μακεδονία" ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ Νίκος Μουσιόπουλος, "ακόμη και αυτά τα ανώτατα όρια είχαν θεσπιστεί αυθαίρετα". Σύμφωνα με τα στοιχεία το κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά και η περιοχή της Μαρτίου (ε' δημοτικό διαμέρισμα) θεωρούνται από τις πιο ταλαιπωρημένες από πλευράς ατμοσφαιρικής ρύπανσης περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Η εικόνα ωστόσο είναι ελλιπής, καθώς η διεύθυνση Πρασίνου και συγκεκριμένα το τμήμα που ασχολείται με τη συγκέντρωση και την καταγραφή στοιχείων για την ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ο μοναδικός μέχρι τώρα φορέας ΟΤΑ που αποτυπώνει την εικόνα της ρύπανσης στην πόλη. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι ειδικοί του σταθμού έχουν τη δυνατότητα να μετρήσουν τα ακόμη μικρότερα αιωρούμενα σωματίδια, τα ΡΜ2.5, που επικάθονται με μεγαλύτερη ευκολία στον ανθρώπινο πνεύμονα.

Το τσιγαρο μας πείραξε

στο τρένο απο λονδίο-νιουκαστλ εκεί που καθόμαστε ως συνήθως είχε μόνο έλληνες (ανάμεσα στα βαγόνια) κ όταν έφευγε ο ελεγκτής όλοι κάπνιζαν.όχι μόνο εγώ.

Ε μόνο Έλληνες θα μπορούσαν να ήταν,τι άλλο;

Το τσιγαρο μας πείραξε

Eιλικρινά αυτή τη λογική ποτέ δεν την κατάλαβα. Επειδή το τσιγάρο δεν είναι το πιο βλαβερό πράγμα στον κόσμο πρέπει να το αγνοήσουμε ως πρόβλημα μέχρι να λύσουμε ΌΟΟΟΟΛΑ τα άλλα προβλήματα;

Βέβαια η ίδια παράλογη "λογική" χρησιμοποιείται και σε πολλά άλλα ζητήματα, όχι μόνο το τσιγάρο.

Φίλε tron μαζί σου για τα εργοστάσια και το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Πως συνδέεται με το θέμα του τσιγάρου δεν έχω καταλάβει.

Ε μόνο Έλληνες θα μπορούσαν να ήταν,τι άλλο;

Για αυτό και μας αντιμετωπίζουν κάπως όπως εμείς αντιμετωπίζαμε τους Αλβανούς πριν από καμιά 10αριά χρόνια (χωρίς καμία διάθεση να θέλω να προσβάλλω τους Αλβανούς).

Δυστυχώς εξαιτίας ανθρώπων με νοοτροπία σαν και τη δική σου δεν πρόκειται ποτέ να βελτιωθούμε σαν χώρα.Έχω λεφτά -> αφήνω πολλά χρήματα στο μαγαζί -> δεν τολμούν να μου κάνουν παρατήρηση γιατί θα με χάσουν από πελάτη.Το ότι με τα λεφτά κάνεις ότι θες σε αυτή τη χώρα είναι γνωστό.Τουλάχιστον μη το γράφεις κιόλας γιατί προκαλείς.

κι εσυ τωρα πεταχτηκες και μιλησες σαν τον σωστο και ευποληπτο ελληνα πολιτη,τον αλανθαστο.το μηνυμα μου φιλε μου δεν ισχυει,ηθελα να δω αντιδραση.οχι για να ξυπνησω τα πνευματα,απλα περιμενα μια απαντηση σαν αυτη που πηρα.αλλα να σημειωσω οτι οντως με βοηθαει ας πουμε στο βιντεο κλαμπ να επιλεξω μια ταινια καθως ψαχνω.

σαφως και θα το τηρησω αυτο,το να μην καπνιζω αλλα απο την στιγμη που θα δω εναν νομο επιτελους να δουλευει στην ελλαδα και να ισχυει για ολους.κι οχι με εξαιρεσεις.

το οτι σε ενα forum θα την πω σε εναν η σε δυο δεν λεει κατι,δε θα το παιξω εξυπνος ετσι.

το θεμα ειναι απλα τι θα τηρηθει.

που ηδη φανταζομαι το τι θα τηρηθει.

αφου απο τα οργανα ταξης δεν ισχυει θα ισχυσει και για μας???

μακαρι βεβαια αλλα δεν ξερω.

πολλα πραγματα σε αυτη την χωρα θα επρεπε να εχουν μπει σε μια σειρα απο τα μεγαλια κεφαλια μεχρι και τα μικροτερα κι επιτελους να μην κυβερναει το χρημα.η τα τελωνεια ας πουμε που χουν βγαλει τα χρηματα της ζωης τους και παλι λενε οτι δεν εχει χρηματα η ελλαδα.

πολλα θεματα θε πρεπε να μας απασχολουν κι οχι μονο το καπνισμα.

ας μας απασχολουν και θεματακια που καινε τα τσεπακια μας.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Για αυτό και μας αντιμετωπίζουν κάπως όπως εμείς αντιμετωπίζαμε τους Αλβανούς πριν από καμιά 10αριά χρόνια (χωρίς καμία διάθεση να θέλω να προσβάλλω τους Αλβανούς).

το οτι ο χ κι ο ψ θελει τους ξενους δεν παει να πει οτι τους θελουν κι ολοι.

οπως επισης και το ιδιο ισχυει και για τους ελληνες στο εξωτερικο.δεν μας θελουν κι ολοι.

τουλαχιστον ειμαστε πιο ησυχοι απο αλλους λεηλατητες ξενους.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Λιβ γιορ μυθ ιν γκρις.

Αυτό το θρεντ αντικατοπτρίζει πέρα για πέρα το επίπεδό μας σαν χώρα. Θα το μεταφράσω και θα το στείλω σε κανέναν κοινωνιολόγο στο Χάρβαρντ (λέμε τώρα). Ή μήπως να το στείλω στο National Geographic;

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

η απολυτη σταση του ελληνα κ σε αυτη τη κινηση.

η σταση του ωχαδερφισμου.

η απολυτη σταση του ελληνα κ σε αυτη τη κινηση.

η σταση του ωχαδερφισμου.

Nαι...η απολυτη σταση του Ελληνα....νομιζεις οτι ο μονος νομος που δεν ειχαμε στην Ελλαδα ειναι αυτος για το τσιγαρο??μην τρελαθουμε τελειως...

:w00t:

το οτι ο χ κι ο ψ θελει τους ξενους δεν παει να πει οτι τους θελουν κι ολοι.

οπως επισης και το ιδιο ισχυει και για τους ελληνες στο εξωτερικο.δεν μας θελουν κι ολοι.

τουλαχιστον ειμαστε πιο ησυχοι απο αλλους λεηλατητες ξενους.

Μα δε λέω αν μας θέλουν ή όχι. Λέω ότι γενικά μας θεωρούν υπανάπτυκτους - και το δυσάρεστο είναι ότι δεν έχουν κι άδικο.

Nαι...η απολυτη σταση του Ελληνα....νομιζεις οτι ο μονος νομος που δεν ειχαμε στην Ελλαδα ειναι αυτος για το τσιγαρο??μην τρελαθουμε τελειως...

Ωραία λοιπόν, μήπως θέλεις να μου απαντήσεις στο ερώτημα που έθεσα στο ποστ 137;

Ποια ειναι η ερωτηση ακριβως?αν πρεπει να αγνοήσουμε το πρόβλημα του σιγαρουμέχρι να λύσουμε ολα τα άλλα;

Ναι. Εναλλακτικά, για να το προσαρμοσω στο δικό σου μήνυμα ότι "ο μονος νομος που δεν ειχαμε στην Ελλαδα ειναι αυτος για το τσιγαρο" να ρωτήσω αν θα πρέπει πρώτα να νομοθετήσουμε για όλα τα άλλα θέματα και μόνο τότε να έρθει νόμος για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους.

Εσυ πιστευεις οτι στην παρουσα κατασταση,που επικρατει ενα χαος,σχεδον η χωρα ειναι ακυβερνητη θα πρεπει να κοιταξουμε το τσιγαρο??

Eσύ θεωρείς ότι ένα Υπουργείο (το Υγείας) άσχετο με την επικαιρότητα θα πρέπει να σταματήσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για ένα θέμα που μας απασχολεί εδώ και χρόνια και θα συνεχίζει να επηρεάζει τη ζωή μας και στο μέλλον;

Μήπως θα πρέπει να σταματήσει η Βουλή να νομοθετεί και γενικώς όλοι οι άλλοι τομείς της ζωής μας;

Θα το θεωρούσα κι εγώ παράλογο αν αύριο άρχιζε η αστυνομία να κυνηγάει τους καπνιστές ενώ έχει πιο σοβαρά προβληματα. Δε μιλάμε για κάτι τέτοιο.

Ξεκινάς από λάθος βάση. Δεν κοιτάμε το τσιγάρο "τώρα", "στην παρούσα κατάσταση". Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί διαχρονικά.

οπως δεν διακρινονται επιπεδα στον ωχαδερφισμο, δεν εχει λογικη να βαζουμε ιεραρχια προβληματων. ολα λυνονται διεξοδικα κ ταυτοχρονα.

κ αφου το τσιγαρο το θεωρεις τοσο απλο, τοτε λυσε το ευκολα.

Εσυ πιστευεις οτι στην παρουσα κατασταση,που επικρατει ενα χαος,σχεδον η χωρα ειναι ακυβερνητη θα πρεπει να κοιταξουμε το τσιγαρο??

Μην μπλεκεις τα πραγματα στο μυαλο σου,δεν ειναι λογικη αυτη.Με το ιδιο επιχειρημα τιποτα δεν μπορεις να κανεις επειδη η χωρα ειναι ακυβερνητη.Απλα πρεπει να ξεκαθαρισεις οτι και η επανασταση που κανεις τωρα γινεται για ενα καλυτερο επιπεδο ζωης στο μελλον,και το δικο σου και των γυρω σου,και εσυ το ρισκαρεις αυτο το μελλον καπνιζοντας.Ε αυτο ειναι απλα θλιβερο γιατι οπως ειπε και ενας φιλος μου σε μια δυσκολη στιγμη νομιζουμε οτι ειμαστε ξεχωριστοι και οτι αυτο το αορατο τειχος της αλλαζονειας μας δεν θα γκρεμιστει.Μεγαλο λαθος.Αρχικα σταματηστε να βλαπτετε τους αλλους και μετα τον εαυτο σας.

[sIGPIC][/sIGPIC]