Jump to content

Κινητά στα σχολεία και νομοθεσία

cb_papi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να τους κανετε παρατηρηση.:)

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

• Απαντήσεις 80
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Υπάρχει και 15μελές, το οποίο δεν υπάρχει για να κανονίζει μόνο για τις εκδρομές και τις αποχές/καταλήψεις. Επίσης υπάρχει και σύλλογος γονέων και κηδεμόνων. ;)
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Υπάρχει και 15μελές, το οποίο δεν υπάρχει για να κανονίζει μόνο για τις εκδρομές και τις αποχές/καταλήψεις. Επίσης υπάρχει και σύλλογος γονέων και κηδεμόνων. ;)

σωστό αυτό που λες αλλά δυστυχώς το 15μελές είναι μόνο για να κανονίζει εκδρομές και καταλήψεις. Όσο για τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει όταν αποτελείται από ανθρώπους που προμηθεύουν τα παιδιά με κινητά τηλέφωνα. Διάβαζα πριν στο forum ότι ο διευθυντής ενός σχολείου ειδοποίησε τους γονείς των παιδιών ότι τους πήρε τα κινητά και εάν τα θέλουν να τηλ στο σχολείο. Όταν πήγαινα εγώ σχολείο εκτός το ότι οι γονείς μου δεν με χρειάστηκαν ποτέ, γιατί πήγαινα σχολείο, εάν ήταν κάτι επείγον τηλεφωνούσαν στο σχολείο.

• 5 years later...
θα ηθελα και εγω να ρωτησω κατι σχετικα με το θεμα. μαθητης λυκειου σε ιδιωτικο σχολειο. Ειχα το κινητο εξω, στην ταξη, μου το ζητησε ο καθηγητης και το εδωσα. Τον ρωταω μετα ποτε θα μπορω να το παρω πισω και μου λεει 1 εβδομαδα. Εχει το δικαιωμα να το κρατησει τοσο? Γιατι μου εχουν πει ως το τελος της ημερας οτι λεει ο νομος

με λίγο ψάξιμο φαίνεται ότι από το 2012 απαγορεύονται εντελώς τα κινητά στα σχολεία

"απαγόρευση χρήσης οποιαδήποτε άλλης συσκευή ή / και παιχνιδιού που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι ή στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου από τους μαθητές" :lol:

μερικά σχολεία έχουν τον δικό τους εσωτερικό κανονισμό

λινκ

μίλα του καθηγητή μετά από κανά 2 μέρες και πες του να στο δώσει γιατί το χρειάζεσαι και ότι δεν θα το ξαναφέρεις

ή περίμενε καμιά βδομάδα και πες του τότε αν είναι εντάξει ο καθηγητής

Εμένα η μαμά μου μου είχε κινητό iφουν από το νηπιαγωγείο

ε ναι.Που πας νήπιο χωρίς ίφουν;

Τι σα τα άλλα χωρίς κινητό;;; Τς τς τς :p

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Εμένα η μαμά μου μου είχε κινητό iφουν από το νηπιαγωγείο

Εμένα η δικιά μου μαμά είχε σούμσουνγκ:lol::lol::lol::lol::lol::p

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

• 2 months later...

Ο νόμος ισχύει αλλά λόγω επιείκειας της ηλικίας και τάσης παλαιομοδιτισμου αποφεύγεται.

Απεστάλη από LG-D802 μέσω Greek Forums, δημιουργήθηκε απο το appyet.com

Oι καθηγητές έχουν πολλούς λόγους να φέρνουν και να χρησιμοποιούν κινητό στο σχολείο.Έχουν οικογένειες πρώτα απ'όλα. Δεύτερον είναι χώρος εργασίας γι'αυτούς και όχι σχολείο.Τρίτον, φαντάζεσαι να χρησιμοποιούσαν όλοι το τηλέφωνο του σχολείου για να μιλήσουν?Εγώ όταν περνάω έξω απ'το γραφείο των καθηγητών,βλέπω τουλάχιστον 5-6 να μιλάνε.Άρα..

Α, δηλαδή οι μαθητές δεν έχουν οικογένειες; Είναι ορφανοί; Επιπλέον οι μαθητές δεν δουλεύουν; ή δεν θεωρείται δουλειά το μάθημα επειδής δεν πληρώνονται;

Εγώ προσωπικά από την στιγμή που ο μαθητής δεν χρησιμοποιεί κινητό μέσα στην τάξη τότες δεν υπάρχει πρόβλημα.

i8vv46-6.png

γιατί υπάρχει περίπτωση να σε καλέσει κάποιος συνεργάτης σου στο κινητό εν ώρα μαθήματος;Αν συμβει κάτι και πρέπει να σε ειδοποιήσει η οικογένεια σου, ξέρει που να σε βρει και που να καλέσει.Τόσα χρόνια τα παιδιά δεν είχαν κινητό στο σχολείο και μια χαρα και τα ειδοποιούσανε, και τα βρίσκανε...
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

εγω που ειμαι ΑΜΕΑ και χρειαζομουν το κινητο για να κανονισω με ταξι να ερθει να με παρει ειχα κινητο και το ηξερε ο διευθυντης μονο μια φορα τελειωσαμε το μαθημα και εαιζα και μου λεει η καθηγητρια να το κατασχεσω? της λεω ο διευθυντης ξερει. το βλεπω λιγο χαζο να ασχολουμαστε με τα κινητα ενω υπαρχουν σοβαροτερα θεματα στην παιδεια για μενα ειναι το τελευταιο τα κινητα δεν λεω να βαρανε εν ωρα μαθηματος αλλα στο διαλειμμα τι πειραζει
υπογραφή εκτός ορίων

• 1 month later...

Λέω να ξεθάψω αυτό το θέμα μιας και δεν έχει κίνηση το φόρουμ. Λοιπόν, εμείς στο σχολείο μας η διευθύντρια μας λέει ότι όποιος χρησημοποιεί κινητό, θα του το παίρνουν και θα του το δίνουν στο τέλος της χρονιάς. Ωστόσο, όλοι κάνουν τα στραβά μάτια. Οι καθηγητές συνήθως στο μάθημα κάνουν μια παρατήρηση και μετά τα παιδιά δεν το ξανακάνουν. Στο διάλειμμα, οι καθηγητές δεν λένε τίποτα.

Εγώ είμαι της άποψης ότι στο μάθημα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται και στο διάλειμμα επίσης. Αν έχουμε κάποιο μήνυμα, θα το δούμε σπίτι, δεν χάθηκε ο κόσμος ;)

Edited by Alex_tz

Λέβω να ξεθάψω αυτό το θέμα μιας και δεν έχει κίνηση το φόρουμ. Λοιπόν, εμείς στο σχολείο μας η διευθύντρια μας λέει ότι όποιος χρησημοποιεί κινητό, θα του το παίρνουν και θα του το δίνουν συο τέλος της χρονιάς. Ωστόσο, όλοι κάνουν τα στραβά μάτια. Οι καθηγητές συνήθως στο μάθημα κάνουν μια παρατήρηση και μετά τα παιδιά δεν το ξανακάνουν. Στο διάλειμμα, οι καθηγητές δεν λένε τίποτα.

δηλαδή σαν τι να πουν ?? ξέρεις ότι τα "στο παίρνω, στο βάζω στο συρτάρι και το βλέπεις στο τέλος της χρονιάς" είναι παραμύθια και δεν ισχύουν. είχα ρίξει τρελό γέλιο όταν μερικοί το πίστευαν (κάποιοι διευθυντές σοβαρολογούσαν αλλά μέχρι το τέλος των ωρών) και έφερναν τους γονείς τους την ίδια μέρα κι εκείνοι μιλούσαν με ύφος ή το δίνεις ή στο καίμε το μαγαζακι .

Ναι, δίκιο έχεις αλλά και πάλι πιστεύω πως κάποιο μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί για να μην χρησιμοποιούμε τα κινητά στο σχολείο. Δεν χρειάζεται να είμαστε όλη μέρα πάνω από μια οθόνη ;)

Όντως κάποτε ζούσαμε χωρίς κινητά, μόνο με σταθερά, τηλεγραφήματα, περιστέρια κλπ... όπως και χωρίς αυτοκίνητα, αλλά με άλογα, καμήλες, ελέφαντες και δεν ξέρω γω τι άλλο... Το θέμα όμως είναι το πως ζούμε τώρα, όχι το πως μεγαλώσαμε κάποτε, η το πως μεγάλωσε η ανθρωπότητα...

Η λύση στο σχολικό "πρόβλημα" υπάρχει. Γνώμη μου, σωστά απαγορεύεται η χρήση κινητών στο μάθημα, αλλά μέχρι εκεί. Ας βάλουν jammers στα σχολεία, να τα ενεργοποιούν κατά τις ώρες διδασκαλίας και να τα απενεργοποιούν στα διαλείμματα και στο τέλος.

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Λέω να ξεθάψω αυτό το θέμα μιας και δεν έχει κίνηση το φόρουμ. Λοιπόν, εμείς στο σχολείο μας η διευθύντρια μας λέει ότι όποιος χρησημοποιεί κινητό, θα του το παίρνουν και θα του το δίνουν στο τέλος της χρονιάς. Ωστόσο, όλοι κάνουν τα στραβά μάτια. Οι καθηγητές συνήθως στο μάθημα κάνουν μια παρατήρηση και μετά τα παιδιά δεν το ξανακάνουν. Στο διάλειμμα, οι καθηγητές δεν λένε τίποτα.

Εγώ είμαι της άποψης ότι στο μάθημα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται και στο διάλειμμα επίσης. Αν έχουμε κάποιο μήνυμα, θα το δούμε σπίτι, δεν χάθηκε ο κόσμος ;)

Αυτο μας εφαγε σε αυτο το ρημαδοτοπο.Για αυτο το μεγαλυτερο ποσοστο των ελληνων ειναι και αγραμματοι.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

Αυτο μας εφαγε σε αυτο το ρημαδοτοπο.Για αυτο το μεγαλυτερο ποσοστο των ελληνων ειναι και αγραμματοι.

δε βαριέσαι, βρε αδερφέ? likes στο φβ να έχεις και fav/rt στο τουίτερ, να βγαίνεις και για κάνα ποτό κι όλα καλά.

δε βαριέσαι, βρε αδερφέ? likes στο φβ να έχεις και fav/rt στο τουίτερ, να βγαίνεις και για κάνα ποτό κι όλα καλά.

:lol::lol::lol::lol:

Ώρες-ώρες δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκεφτόμαστε. Προτιμάμε τα likes από την εκπαίδευση; Γι'αυτό δεν θα πάμε ποτέ μπροστά. Λυπάμαι.

Μιας και πρόσφατα τελείωσε η εμπειρία μου απ' το σχολείο, θα πω την άποψή μου. Κινητά να μη χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του μαθήματος και αν σε πιάσουν με κινητό, να πάρεις και μια μερούλα να το καταλάβεις λίγο αλλά στα διαλείμματα να μπορεί ο κάθε μαθητής να τα χρησιμοποιεί. Διάλειμμα είναι στη τελική. Όσο γι' αυτά που λένε οι διευθυντές για αφαίρεση της συσκευής μέχρι το τέλος του έτους είναι βλακείες. Όποτε άκουγα κάτι τέτοιο γέλαγα και μπροστά τους..

Μιας και πρόσφατα τελείωσε η εμπειρία μου απ' το σχολείο, θα πω την άποψή μου. Κινητά να μη χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του μαθήματος και αν σε πιάσουν με κινητό, να πάρεις και μια μερούλα να το καταλάβεις λίγο αλλά στα διαλείμματα να μπορεί ο κάθε μαθητής να τα χρησιμοποιεί. Διάλειμμα είναι στη τελική. Όσο γι' αυτά που λένε οι διευθυντές για αφαίρεση της συσκευής μέχρι το τέλος του έτους είναι βλακείες. Όποτε άκουγα κάτι τέτοιο γέλαγα και μπροστά τους..

Στο σχολείο μας είναι ένα χαζό που μια φορά τράβηξε βίντεο στην ώρα του μαθήματος. Μετά ήρθε η διευθύντρια και μας είπε να αφήσουμε τα κινητά μας στα θρανία μας για να δει αν ήταν κλειστά. Και κατά 90% ήταν ανοικτά. Όμως δεν μας πήρε τα κινητά μας γιατί μάλλον και η ίδια τα θεωρεί βλακείες. Θεωρώ ότι όλο αυτό είναι ένα μέσο για να φοβίσουν τα παιδιά και να μην φέρνουν τα κινητά στο σχολείο. Το πολύ-πολύ αν έχεις κάνει κάτι χοντρό με το κινητό να πάρεις καμιά μερούλα αλλά όχι και κατάσχεση.;)

Όντως κάποτε ζούσαμε χωρίς κινητά, μόνο με σταθερά, τηλεγραφήματα, περιστέρια κλπ... όπως και χωρίς αυτοκίνητα, αλλά με άλογα, καμήλες, ελέφαντες και δεν ξέρω γω τι άλλο... Το θέμα όμως είναι το πως ζούμε τώρα, όχι το πως μεγαλώσαμε κάποτε, η το πως μεγάλωσε η ανθρωπότητα...

Η λύση στο σχολικό "πρόβλημα" υπάρχει. Γνώμη μου, σωστά απαγορεύεται η χρήση κινητών στο μάθημα, αλλά μέχρι εκεί. Ας βάλουν jammers στα σχολεία, να τα ενεργοποιούν κατά τις ώρες διδασκαλίας και να τα απενεργοποιούν στα διαλείμματα και στο τέλος.

Ο κλασικός μαθητής-χαβαλές που βαριέται τη ζωή του στο σχολείο δε θα χαμπαριάσει ακόμα και με μηδενικό σήμα στο κινητό του. Θα βρει βλακείες να κάνει, και μάλιστα να παρασύρει και τους υπόλοιπους σ' αυτές, π.χ. να κοροϊδεύουν συμμαθητές και καθηγητές και να τα καταγράφουν με την κάμερα του κινητού τους. Και αργότερα να τα ανεβάσει σε YouTube, και να μοιράσει το link σε όλους, αποδεικνύοντας το μέγεθος της ..."μαγκιάς" του (="τα απαγορεύουν τα κινητά στο σχολείο, αλλά δείτε τι τους έκανα εγώ...")

Το θέμα δεν είναι η απαγόρευση. Το θέμα είναι να υπάρχει παιδεία και αρχές από το σπίτι του κάθε παιδιού και του κάθε εκπαιδευτικού (δε βγάζουμε τους ενήλικες απέξω, συνήθως αυτούς μιμούνται τα παιδιά), ώστε η απαγόρευση να είναι περιττή. Αλλά αυτό προϋποθέτει κοινωνία με παιδεία γενικότερα, μιας και το σχολείο είναι ακόμα μία μικρογραφία της κοινωνίας μας. Όπως και εκεί έξω υπάρχουν πάντα κάποιοι που γράφουν κανόνες και απαγορεύσεις στα παλιά τους τα παπούτσια, έτσι και χειρότερα και στο σχολείο. Και εφόσον δε γίνεται να έχουμε τώρα αυτή τη στιγμή μία κοινωνία με παιδεία και αρχές και σεβασμό μεταξύ των πολιτών της, μου φαίνεται ότι μιλάμε τσάμπα για απαγορεύσεις και μέτρα καταστολής. ;)

Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Ο κλασικός μαθητής-χαβαλές που βαριέται τη ζωή του στο σχολείο δε θα χαμπαριάσει ακόμα και με μηδενικό σήμα στο κινητό του. Θα βρει βλακείες να κάνει, και μάλιστα να παρασύρει και τους υπόλοιπους σ' αυτές, π.χ. να κοροϊδεύουν συμμαθητές και καθηγητές και να τα καταγράφουν με την κάμερα του κινητού τους. Και αργότερα να τα ανεβάσει σε YouTube, και να μοιράσει το link σε όλους, αποδεικνύοντας το μέγεθος της ..."μαγκιάς" του (="τα απαγορεύουν τα κινητά στο σχολείο, αλλά δείτε τι τους έκανα εγώ...")

Το θέμα δεν είναι η απαγόρευση. Το θέμα είναι να υπάρχει παιδεία και αρχές από το σπίτι του κάθε παιδιού και του κάθε εκπαιδευτικού (δε βγάζουμε τους ενήλικες απέξω, συνήθως αυτούς μιμούνται τα παιδιά), ώστε η απαγόρευση να είναι περιττή. Αλλά αυτό προϋποθέτει κοινωνία με παιδεία γενικότερα, μιας και το σχολείο είναι ακόμα μία μικρογραφία της κοινωνίας μας. Όπως και εκεί έξω υπάρχουν πάντα κάποιοι που γράφουν κανόνες και απαγορεύσεις στα παλιά τους τα παπούτσια, έτσι και χειρότερα και στο σχολείο. Και εφόσον το να έχουμε τώρα αυτή τη στιγμή μία κοινωνία με παιδεία και αρχές και σεβασμό μεταξύ των πολιτών της, μιλάμε τσάμπα για απαγορεύσεις και μέτρα καταστολής. ;)

+1000

Εγώ πιστεύω ότι όσες απαγορεύσεις και να επιβληθο6ν, ο κακός μαθητής που δεν νοιάζεται για τίποτα, θα το κάνει μόνο και μόνο για ανρίδραση

:lol::lol::lol::lol:

Ώρες-ώρες δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκεφτόμαστε. Προτιμάμε τα likes από την εκπαίδευση; Γι'αυτό δεν θα πάμε ποτέ μπροστά. Λυπάμαι.

λυπάμαι αλλά έχουν γίνει πολύ χαλαρά τα πράγματα ή εγώ ήμουν αυστηρός. στην 3η λυκείου δεν είχα ούτε νετ, το fb το είχα αλλά δεν ήξερα πως το χρησιμοποιούν και η μόνη μου ανάρτηση ήταν η σχολή που πέρασα για κάτι συγγενείς μακρινούς (λες και δεν θα έπαιρναν τηλέφωνο.... οοοοοοοχι, θεία, θα το μάθεις και από το fb). 1 χρόνο+ ήμουν εκτός. σήμερα το απόγευμα είδα από φίλη που δίνει "αριστοτέλη σε μισώ" και 34likes από κάτω. δηλαδή το πράγμα έχει ξεφύγει πλέον, check in από τα σχολεία, από τα φροντιστήρια. δεν θα αλλάξουμε ποτέ. :down: