Jump to content

Προτείνετε ένα βιβλίο

fatsoni
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τέλειωσα το "Αϋπνία" και το βρήκα καλύτερο από το "Νυχτερίτες" και καθόλου βαρετό.

Επόμενη επιλογή μου "Ο πίνακας της Φλάνδρας" του Ρεβέρτε. :)

Currently using:

Samsung Galaxy S23 Ultra, Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Watch

Νίκος

• Απαντήσεις 2,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τέλειωσα το "Αϋπνία" και το βρήκα καλύτερο από το "Νυχτερίτες" και καθόλου βαρετό.

Επόμενη επιλογή μου "Ο πίνακας της Φλάνδρας" του Ρεβέρτε. :)

Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου. Όσο για τον "Πίνακα" είναι στο ύφος των υπολοίπων του Ρεβέρτε (κυρίως της "Λέσχης Δουμάς").

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Ξεκίνησα εδώ και δύο μέρες το Μίζερι και μπορώ να πω ότι ήδη θέλω να πλακώσω την Άννυ στο ξύλο... :lol:

Θα επανέλθω με την κριτική, προτού συνεχίσω με τα Χρήσιμα Αντικέιμενα...

Ξεκινησα με το Illuminati. Επαθα πλακα, γραφει αψογα! Διαβασα τον Κωδικα, υστερει μπροστα στους Πεφωτισμενους. Τωρα διαβαζω τον Αρκτικο Κυκλο (παλι του Dan Brown ) και εχω παρει και το ψυφιακο οχυρο για να ολοκληρωσω την σειρα :) !!!

Καλά έκανες και πήρες και τα υπόλοιπα, αλλά, χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, το Illuminati είναι η κορυφή! :)

Currently using:

Νίκος

Χθές τελείωσα το Μίζερι (Στήβεν Κινγκ), γύρω στις 6 το πρωί. Ειδικά προς το τέλος δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου και διάβαζα με δαιμονιώδη ταχύτητα. Συστήνεται ανεπιφύλακτα!

:offtopic: Αλλά πήρα και την ταινία με την Kathy Bates. Ελπίζω να είναι αντάξια του βιβλίου.

Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά η Kathy Bates δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στην ταινία!

Currently using:

Νίκος

Isws na einai apo tis liges periptwseis pou sta ellinika na parousiazei megalitero endiaferon apo oti to original. Padws gia metepeita xrisi sou lew oti exei "connections" me ta dark tower vivlia :-)

Connections με τα Dark Tower εννοείς κάτι αναφορές που έχει το "Αϋπνία" σε κάποιον Ρόλαντ και στον Πορφυρό Βασιλιά;

Currently using:

Νίκος

Χθές τελείωσα το Μίζερι (Στήβεν Κινγκ), γύρω στις 6 το πρωί. Ειδικά προς το τέλος δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου και διάβαζα με δαιμονιώδη ταχύτητα. Συστήνεται ανεπιφύλακτα!

:offtopic: Αλλά πήρα και την ταινία με την Kathy Bates. Ελπίζω να είναι αντάξια του βιβλίου.

Το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει αλλά η ταινία(συμφωνώ απόλυτα με τους προλαλήσαντες) είναι φο-βε-ρή!!!

Δές την ταινία,κάνε την σύγκριση σου και πές μας εντυπώσεις.... ;)

Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά η Kathy Bates δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στην ταινία!

Ελπίζω μέχρι αύριο να την δω και να εκφέρω κι εγώ γνώμη. Πάντως διάβασε το βιβλίο είναι εξαιρετικό. Όσο για τις αναφορές ναι αυτές είναι και στο Μίζερι υπάρχει μια απειροελάχιστη αναφορά σε κάποια φάση που ο Πολ (ο συγγραφέας) κάτι σκέφτεται, αυτό το κάτι θυμίζει αυτά που σκεφτόταν ο Ρόλαντ βλέποντας τα αστακοτέρατα (αυτές τις ακατάληπτες φράσεις - ντοντ α τσοκ και τέτοια).

Connections με τα Dark Tower εννοείς κάτι αναφορές που έχει το "Αϋπνία" σε κάποιον Ρόλαντ και στον Πορφυρό Βασιλιά;

Yes! Eidika me ton telefteo afou sto telefteo vivlio (the dark tower) exei tin timitiki tou k aftos!

MyPhone member since 2003! :rolleyes:

Yes! Eidika me ton telefteo afou sto telefteo vivlio (the dark tower) exei tin timitiki tou k aftos!

Say no more! Θα μου το χαλάσεις και δεν έχω διαβάσει ακόμη το 7ο!

Say no more! Θα μου το χαλάσεις και δεν έχω διαβάσει ακόμη το 7ο!

De "spoilarw" pote!!!! :X

MyPhone member since 2003! :rolleyes:

τελείωσα το ''Η ζωή του Πι'' (Γιαν Μαρτέλ) :)

το βιβλίο είναι καταιγιστικό,συγκινητικό χωρίς μελοδραματισμούς ακόμα και με χιούμορ...

σε κάνει να σκέφτεσαι τα ναυάγια της ζωής και σε μαθαίνει πώς να επιβιώνεις..:)

πραγματικά εξαίσιο..;)

Να προτεινω επισης τη Μητερα του Σκυλου του Ματεσι (μου την εφερε στο μυαλο η περιγραφη του προηγουμενου βιβλιου!)

http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg

Lord, let me be the person my dog thinks I am

ριξτε μια ζαρια τωρα.

Αν φερει ασσο μην διαβασετε ποτε το βιβλιο.

Αλλιως ζηστε και σεις τη συγκλονιστικη εμπειρια του ανθρωπου

που εμπιστευτηκε καθε του πραξη στις

υποδειξεις των ζαριων

Luke Rhinehart

Σωστός!!! :up: Σε πακετάκι ιστοριών είναι εξαιρετικό και το "Νυχτερινή Βάρδια", εκδόσεις Λιβάνης (Το Κλειδί)... Διαβάζω κάθε βράδυ από μία (για δέκατη φορά).

Το ξεκίνησα και προχώρησα αρκετά!Απίστευτο! :) :D

Ειδικά αυτό το βιβλίο (επειδή αποτελείται από ιστορίες) είναι δύσκολο να μην το τελείωσεις σχεδόν αμέσως... Είχα κάνει το λάθος και το πήρα μαζί μου σε ένα ταξίδι... Και λέω λάθος γιατί το τελείωσα από το αεροπλάνο...

Τα δύο τελευταία βιβλία που διάβασα είναι τα "Casanova, η ιστορία της ζωής μου" και το "Η θεραπεία του Σοπενάουερ". Το πρώτο με ενθουσίασε αφού όχι μόνο εντυπωσιάζεσαι με το πόσο πλούσια μπορεί να είναι η ζωή ενός ανθρώπου, πόσους σημαντικούς ανθρώπους μπορεί να γνωρίσει (από αυτοκράτορες και βασιλείς μέχρι φιλοσόφους και συνθέτες), πόσα μέρη μπορεί να επισκεφτεί και πόσα επαγγέλματα να αλλάξει, αλλά συγχρόνως μαθαίνεις πολλά για τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας εκείνης της εποχής. Τελείως διαφορετικά ήθη.

Το δεύτερο βιβλίο είναι αρκετά καλό αν και συνήθως δεν διαβάζω βιβλία από συγγραφείς που έχουνε γίνει "σούπα" όπως ο Irvin Yalom. (Εξ' ού και το ξενέρωμα που τρώω με βιβλία τύπου "Κώδικα Da Vinci" και "Illuminati". Παρ'όλα αυτά το βιβλίο είναι αρκετά καλό αν και έχω 2-3 ενστάσεις για συγκεκριμένους τρόπους που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας για να περάσει κάποια πράγματα (έχει για παράδειγμα έναν χαράκτηρα ο οποίος υποτίθεται ότι δεν έχει καμιά παιδεία και έτσι σε όλη την διάρκεια του βιβλίου όποτε αναφέρεται κάποιος φιλόσοφος,μουσικός,συγγραφέας,οποιοσδήποτε, κάποιος από τους υπόλοιπους χαρακτήρες αναλαμβάνει να "εξηγήσει" στον "άσχετο" ποιο ήταν αυτό το άτομο, ουσιαστικά για να βοηθήσει τους αναγνώστες που δεν έχουν ακούσει για Νίτσε ή Μπετόβεν. Πραγματικά κουραστικό και σε κάποια φάση φτάνει να σε προσβάλει κατά την γνώμη μου. Τελοσπάντων, αν παραβλέψεις κάποια τέτοια πράγματα, το βιβλίο γενικά έχει ενδιαφέρον και θα το πρότεινα.

Φιλε Baator μπραβο σου για αυτα που εγραψες. Ετσι μας δινεις μια πολυ καλη εικονα για τα συγκεκριμένα βιβλία. Μακαρι να το καναμε ολοι που γραφουμε εδω.
:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

τελείωσα το ''Ο ιστορικός'' (Elizabeth Kostova) :)

το βιβλίο είναι πολύ δυνατό...απλό στην ανάγνωση,αρκούντως περιγραφικό και ''ζωντανό'' με τις άμεσες εξιστορήσεις, μας μεταφέρει ενναλάξ στον 15ο αιώνα και στο κοντινό παρελθόν και αφηγείται την ζωή και τα παραλειπόμενα του Βλαντ Τσέπες ΄Δ του ανασκολοπιστή , κοινώς του Δράκουλα...

Τελειωσα το lucky strike του αθλητικογραφου Δημητρη Καρυδα.Για το πρωτο του βιβλιο ειναι αρκετα καλο.Αφορα 5 ιστοριες,φαινομενικα ασχετες μεταξυ τους που τις μπλεκει στο τελος σε ενα φιναλε,μαλλον ευκολο.Ειναι ευκολοδιαβαστο και κρατα την προσοχη σου,εκτος ισως απο την πρωτη ιστορια.Γενικα μια αξιολογη προσπαθεια.

Μια σειρά Ε.Φ. από τις εκδόσεις Anubis.

Terry Goodkind, The sword of truth.

Περιπέτειες «εποχής», σε κάποιον άλλον κόσμο. Η μαγεία πανταχού παρούσα, με ένα στιλ γραφής που μου άρεσε παρα πολύ.

Ήδη διάβασα τα πρώτα 2 της σειράς (Ο πρώτος κανόνας του μάγου και Η πέτρα των δακρύων) και έχω στο πρόγραμμα για αγορά τα υπόλοιπα.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/874.gif

MyPhone Forum Moderator @ "Κινητά τηλέφωνα"

Σήμερα στα μαγαζιά είναι διαθέσημο το Harry Potter and the haf-blood prince (η αλλιως με τον ελληνικό τίτλο "Ο Χάρι Πότερ και ο ημίαιμος πρίγκιψ" στη τιμή των 22€... καλή τιμή σε σχέση με το 5ο που έκανε 35€ όταν το πήρα εγώ.