Jump to content

Cyta : Η νέα εταιρία τηλεπικοινωνιών στοv τόπο μας

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω δει αρκετές φορές τις ρυθμίσεις που είναι αρκετές και δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι. Πάντως δεν είναι σίγουρα κάπου στις βασικές πληροφορίες που φαίνονται στην πρώτη οθόνη.

• Απαντήσεις 2,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

εδω και 5 μήνες μια φορά τον μηνα μενω 4 με 5 μέρες χωρίς internet...και το πρόβλημα οφείλετε στον ΟΤΕ (ερχοντε μετραν την γραμμη )κατα τα λεγομενα της cyta...θελω να φυγω μακρυα αλλα μου ζητανε 72 ευρω για να σπάσω το συμβολαιο...απατεωνες!!!γιατι να εχω μια εταιρεια που υποτίθετε πως μου πάρεχει internet χωρις προβλήματα αλλα καμια σχέση , καθε μηνα ολο προβλημα με δαυτους...αντε να δω πως θα ξεμπλέξω να φυγω!

Σήμερα είναι να ενεργοποιηθώ. Ξέρει κανείς τι ώρα κάνουν συνήθως την ενεργοποίηση;
I'm a real producer and you're just the piano man!!!

Σήμερα είναι να ενεργοποιηθώ. Ξέρει κανείς τι ώρα κάνουν συνήθως την ενεργοποίηση;

Εγώ στη hol ενεργοποιήθηκα ένα διήμερο νωρίτερα καλύτερα να ανοίξεις το router για να το καταλάβεις όταν συγχρονιστεί.

Πρωί γίνονται αυτές οι δουλειές πάντως!

Μόλις κόπηκε το τηλ, συνδέθηκα κανονικά στο internet και περιμένω να περάσουν τις ρυθμίσεις του voip για να έχω και τηλέφωνο. Edited by thanosp5

Από τις 2 δεν έχω τηλέφωνο, μετά από 3 φορές που επικοινώνησα με την τεχνική υποστήριξη μου λεν ότι μάλλον είναι κάποιο συστημικό πρόβλημα. Προσπαθούν να το λύσουν, για να δούμε. Ελπίζω να λυθεί σύντομα γιατί μεσολαβεί και ΣΚ.. δεν ξεκίνησα καλά με την cyta...

Από τις 2 δεν έχω τηλέφωνο, μετά από 3 φορές που επικοινώνησα με την τεχνική υποστήριξη μου λεν ότι μάλλον είναι κάποιο συστημικό πρόβλημα. Προσπαθούν να το λύσουν, για να δούμε. Ελπίζω να λυθεί σύντομα γιατί μεσολαβεί και ΣΚ.. δεν ξεκίνησα καλά με την cyta...

Μπα δε το βλέπω να στο ρυθμίζουν για το Σαββατοκύριακο αν τελειώσουν τη βάρδια οι τεχνικοί τους.

Παρηγοριά στο internet!

Μπα δε το βλέπω να στο ρυθμίζουν για το Σαββατοκύριακο αν τελειώσουν τη βάρδια οι τεχνικοί τους.

Παρηγοριά στο internet!

Δε βλέπω και εγώ να μη τρων καταγγελία έτσι. Ήταν κάτι που τονισα όταν έκανα συμβόλαιο και το έγραψα και ως σημείωση. Ότι δέχομαι το πολύ 2 ωρες χωρίς τηλέφωνο !

Δεν είναι τίποτα κατανοητό μετά από ένα σημείο. Θεωρώ ότι μια εταιρεία όταν κάνει ενεργοποίηση να είναι "πάνω" την γραμμή μέχρι να διαβεβαιώσουν ότι έχει γίνει σωστά η ενεργοποίηση. Αυτή τη στιγμή θεωρώ αδιανόητο ακόμα και ότι τους πήρα εγώ τηλέφωνο να τους πω ότι έχω πρόβλημα. Τα παιδιά που δουλεύουν στην εξυπηρέτηση δε μου φταίνε σε τίποτα και σε κάθε επικοινωνία κάνω σαφές ότι το πρόβλημά μου είναι με την εταιρεία. Voip έχουν, ό,τι θέμα υπάρχει μπορούν να το λύσουν σε δευτερόλεπτα εφόσον έχω internet.

καλημέρα ή υπηρεσία στην cyta που με δυο ευρώ τον μήνα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σταθερό από παντού αρκεί να έχεις ίντερνετ και να κατεβάσεις την εφαρμογή. το έχει δοκιμάσει κανένας ? και αν ναι τι σταθερο τηλέφωνο θα φαίνεται απόκρυψη? επειδή δρομολογειται μέσω ίντερνετ ή κλήση ? επίσης μπορεί κάποιος να λάβει φαξ με αυτήν την γραμμή? εφόσον περάσω στο ρούτερ πχ αλλού πάροχου που βρίσκομαι τα στοιχεία sip και συνδέσω επάνω το φαξ? ή όχι?

Μετά από αρκετή πίεση λύθηκε το θέμα. Όπως μου είπε ο τελευταίος υπάλληλος δεν ήταν σημαντικό πρόβλημα και μπορεί να λυθεί πολύ εύκολα για αυτό θα του δώσει προτεραιότητα στο τμήμα τεχνικού δικτύου, απορησε πως δεν το έκαναν οι προηγούμενοι συνάδελφοι. Σε 15 λεπτά λύθηκε.

Από την εμπειρία μου Θάνο στα τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης, έχω διαπιστώσει ότι αν τύχει και πέσεις σε ανόητο, αμαθή-ημιμαθή υπάλληλο, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να κλείσεις το συντομότερο το τηλέφωνο και να ξανακαλέσεις ώστε να μιλήσεις με άλλον. Μόνο χάσιμο χρόνου θα έχεις με τέτοιους υποτιθέμενους τεχνικούς (τηλεφωνητές στην πράξη) και θα δοκιμάσουν τα νεύρα σου.

καλημέρα ή υπηρεσία στην cyta που με δυο ευρώ τον μήνα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σταθερό από παντού αρκεί να έχεις ίντερνετ και να κατεβάσεις την εφαρμογή. το έχει δοκιμάσει κανένας ? και αν ναι τι σταθερο τηλέφωνο θα φαίνεται απόκρυψη? επειδή δρομολογειται μέσω ίντερνετ ή κλήση ? επίσης μπορεί κάποιος να λάβει φαξ με αυτήν την γραμμή? εφόσον περάσω στο ρούτερ πχ αλλού πάροχου που βρίσκομαι τα στοιχεία sip και συνδέσω επάνω το φαξ? ή όχι?

Ένας από τους λόγους που ήρθα στην CYTA είναι η υπηρεσία CYTA 4U. Ξεκίνησα με προβλήματα την χρήση της αφού δεν μπορεί να λειτουργήσει η υπηρεσία στο κινητό μου τηλέφωνο μέσω του wi-fi αλλά μόνο μέσω δικτύου δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Στο tablet λειτουργεί κανονικά όμως στο ίδιο ασύρματο δίκτυο. Την δοκίμασα ελάχιστα μέχρι τώρα και μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι στην αναγνώριση κλήσης του κληθέντα εμφανίζεται κανονικά ο αριθμός του σταθερού μου τηλεφώνου. Τα στοιχεία sip από όσο ξέρω η CYTA δε τα δίνει αλλά μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους για να πάρεις τις κατάλληλες απαντήσεις. Ανάλογα με το πρόγραμμα της CYTA που βρίσκεσαι, η υπηρεσία κοστίζει 1€ ή 3€ τον μήνα με τους δυο πρώτους μήνες δώρο.

Για την εξυπηρέτηση τους έχω να πω σε γενικές γραμμές πολύ καλά σχόλια. Δεν το περίμενα με τα όσα διάβαζα. Το επόμενο θέμα μου είναι το πολύ πολύ χαμηλό upload το οποίο με το που πάω να ανεβάσω ένα μεγάλο αρχείο κολλάει τα πάντα. Θέμα που δόθηκε στην cyta και περιμένω. Επίσης ένα πρόβλημα του ρούτερ ήταν ότι έδωσε σε 2 συσκευές την ίδια ipv4 , έπρεπε να αλλαξω τις ρθμίσεις σε κάθε συσκευή(ευτυχώς αυτό το έλυσα χωρίς να χρειαστώ την cyta. Το μέγα αρνητικό είναι που δεν μπορω να χρησιμοποιήσω δικό μου ρούτερ.

Στατιστικά της γραμμής με cyta

Link Status Connected

Modulation Type ADSL_2plus

Actual Rate (Up/Down) 725/3319 kbps

Attainable Rate (Up/Down) 724/4120 kbps

Noise Margin (Up/Down) 8/8.3 dB

Line Attenuation (Up/Down) 21.1/37.9 dB

Output Power (Up/Down) 12.5/19.3 dBm

Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved

Interleave Depth (Up/Down) 2/16

Interleave Delay (Up/Down) 2/7.98 ms

INP (Up/Down) 0.5/1.1 symbols

LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM

CRC Errors (Up/Down) 0/16

Annex Type AnnexA

είναι η επόμενη υπηρεσία που θα ζητήσω .Προφανώς το ζητάνε για επαγγελματική χρήση οι περισσότεροι, εννοω, φαντάζομε να μην χάνεις τηλέφωνα στο σταθερό της δουλειάς σου και να έρχοντε στο κινητό σου.Και φυσικά για τέτοιες καταστάσεις οι περισσότεροι ποντάρουν σε ιντερνετ οχι βασισμένο σε wifi.Για να δουμε...

Για την εξυπηρέτηση τους έχω να πω σε γενικές γραμμές πολύ καλά σχόλια. Δεν το περίμενα με τα όσα διάβαζα. Το επόμενο θέμα μου είναι το πολύ πολύ χαμηλό upload το οποίο με το που πάω να ανεβάσω ένα μεγάλο αρχείο κολλάει τα πάντα. Θέμα που δόθηκε στην cyta και περιμένω. Επίσης ένα πρόβλημα του ρούτερ ήταν ότι έδωσε σε 2 συσκευές την ίδια ipv4 , έπρεπε να αλλαξω τις ρθμίσεις σε κάθε συσκευή(ευτυχώς αυτό το έλυσα χωρίς να χρειαστώ την cyta. Το μέγα αρνητικό είναι που δεν μπορω να χρησιμοποιήσω δικό μου ρούτερ.

Στατιστικά της γραμμής με cyta

Link Status Connected

Actual Rate (Up/Down) 725/3319 kbps

Attainable Rate (Up/Down) 724/4120 kbps

Noise Margin (Up/Down) 8/8.3 dB

Line Attenuation (Up/Down) 21.1/37.9 dB

Output Power (Up/Down) 12.5/19.3 dBm

Interleave Depth (Up/Down) 2/16

Interleave Delay (Up/Down) 2/7.98 ms

INP (Up/Down) 0.5/1.1 symbols

CRC Errors (Up/Down) 0/16

Annex Type AnnexA

Θάνο κάτσε γιατί θα τρελαθώ ή κάτι κάνω λάθος

Το παρακάτω σε εξάρα γραμμή hol

Link Status Connected

Actual Rate (Up/Down) 842/6143 kbps

Attainable Rate (Up/Down) 1004/12392 kbps

Noise Margin (Up/Down) 10.5/18.4 dB

Line Attenuation (Up/Down) 17.8/30.3 dB

Output Power (Up/Down) 12.6/20.8 dBm

Interleave Depth (Up/Down) 8/16

Interleave Delay (Up/Down) 790/481 ms

INP (Up/Down) 2/0.6 symbols

CRC Errors (Up/Down) 65536/245

Annex Type AnnexA

Νομίζω το μέγιστό που μπορείς να δεις σε εξάρα είναι 6144 και βάση του actual rate είμαι μια χαρά.

Ο τεχνικός που μέτρησε γιατί είχα βλάβη στο router μου είπε ότι μέγιστο τα 12mbps πραγματικά και όχι αυτό που δείχνει το speedtest.net θα πιάνω σε 24 άρα σύνδεση και μάλλον το επιβεβαιώνει το attainable rate αυτό αλλά δεν είμαι σίγουρος τι σημαίνει αυτό απλά το συμπεραίνω.

Τώρα βάση το line attenuation στο download έχω 30.3db http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php πρέπει να επέχω από το κέντρο κάπου 2,2 χιλιόμετρα καλωδίου παίζει βέβαια αυτό ανάλογα με τη ποιότητα του καλωδίου και των συνδέσεων υγρασίας κτλ. και σε 24mbps θα έβγαζε κάτι κάτω από τα 16mbps τα δικά μου δείχνουν να είναι ok.

Όμως αν βάλεις το δικό σου που είναι στα 37.9db (με τελεία) γιατί σου εμφανίζει τόσο μεγάλη απόκλιση στη ταχύτητα συγχρονισμού.

Με πόσα καταβάζεις, σε ανάλογη γραμμή σε 24mbps έχεις την ίδια αίσθηση ταχύτητας;

Είναι δυνατόν να κόβει το τηλέφωνο που είναι voip δεν το πιστεύω!

Στην hol με 24αρα γραμμή επιανα με το ζόρι 3 . Θα στείλουν τεχνικό από την cyta να δουν την γραμμή γιατί ή hol 4 χρόνια δεν έκανε κάτι έστω για να ελέγξει την ταχύτητα !!

Στην hol με 24αρα γραμμή επιανα με το ζόρι 3 . Θα στείλουν τεχνικό από την cyta να δουν την γραμμή γιατί ή hol 4 χρόνια δεν έκανε κάτι έστω για να ελέγξει την ταχύτητα !!

Α μάλιστα έτσι εξηγείτε εγώ να καταλάβεις κατεβάζω σχεδόν σταθερά πάνω από 5.2mbps (με peak στα 5.5mbps) και ανεβάζω με 730kbps αυτά από το διαχειριστή εργασιών των windows με την εξάρα να δω τώρα με την αναβάθμιση πόσο θα μου τραβάει.

Το άσχημο είναι ότι έχεις πρόβλημα με τη γραμμή σου (από αυτά που ξέρω) και όχι θέμα παρόχου γιαυτό συγχρονίζει χαμηλά δεν θα σου κάνει κάτι η cyta όπως και η hol είναι της γραμμής (πρόβλημα του οτε που νοικιάζει τη γραμμή).

Μην το αφήσεις έτσι ούτε τη μισή ταχύτητα δεν πιάνεις από αυτή που "δικαιούσαι" βάση της απόστασης.

Ένα γεγονός που μου έκανε αρνητική εντύπωση είναι ότι στο μενού του modem δεν εμφανίζεται ο συνολικός χρόνος συγχρονισμού (runtime) για να ξέρω τι γίνεται με την σταθερότητα της γραμμής.

Διορθώνω το σχόλιο που είχα κάνει γιατί ανακάλυψα που φαίνεται το συνολικό runtime. Αυτό βρίσκεται στην διαδρομή Status=>Network Interface=>WAN Connection και στο πεδίο IPv4 Online duration βλέπουμε τον συνολικό online χρόνο που όμως εμφανίζεται σε δευτερόλεπτα! Κάνοντας βέβαια διαδοχικές διαιρέσεις με την αριθμομηχανή, μετατρέπουμε την συγκεκριμένη τιμή που εμφανίζεται, σε μια πιο αξιοποιήσιμη για συμπεράσματα μονάδα.

Ήρθε το πρωί ο τεχνικός από την CYTA και έκανε τις αλλαγές στην καλωδίωση, ώστε οι τηλεφωνικές πρίζες να παίρνουν επιστροφή από το router και να είναι διαθέσιμο το τηλέφωνο σε όλο το σπίτι. Ήταν αρκετά συνεργάσιμος και εξυπηρετικός και τελείωσε γρήγορα. Πλέον όλα δείχνουν να έχουν μπει σε ένα δρόμο και συνεχίζουμε απερίσπαστοι με την χρήση των υπηρεσιών της εταιρείας. :)

Διορθώνω το σχόλιο που είχα κάνει γιατί ανακάλυψα που φαίνεται το συνολικό runtime. Αυτό βρίσκεται στην διαδρομή Status=>Network Interface=>WAN Connection και στο πεδίο IPv4 Online duration βλέπουμε τον συνολικό online χρόνο που όμως εμφανίζεται σε δευτερόλεπτα! Κάνοντας βέβαια διαδοχικές διαιρέσεις με την αριθμομηχανή, μετατρέπουμε την συγκεκριμένη τιμή που εμφανίζεται, σε μια πιο αξιοποιήσιμη για συμπεράσματα μονάδα.

Όταν αλλάζει ο πάροχος την IP διεύθυνση αυτό το νούμερο των δευτερολέπτων μηδενίζει ή συνεχίζει να αυξάνει, εννοώ για μη στατική σύνδεση όπως και των περισσοτέρων;

Άμα αυξάνει σημαίνει ότι μετρά από το on του modern router!

Το πιο λογικό σενάριο είναι να μηδενίζει αλλά εγώ προσωπικά δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Θα προσπαθήσω να το παρατηρήσω στο μέλλον πάντως.

Καλησπέρα. Θέλω να φύγω απο CYTA. Μπορεί κάποιος να μου πει αν με βάση αυτό εδω http://cyta.gr/el/support/~/media/Fi...popoiiseis.pdf μπορώ να φύγω απο την cyta χωρίς να πληρώσω το 72αρι και αν ναι πως;

• The topic was unpinned