Jump to content

Sony Ericsson C905

d2000217
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δύσκολο δεν είναι,αλλά ασύλληπτο!ΠΩΣ θα γίνεται βιντεο-κλήση με την πίσω κάμερα; :lol: Μα,φαντάζεστε σκηνικό;Να γυρνάς το τηλέφωνο,να προσπαθείς να δεις τον εαυτό σου μέσα στο καθρεφτάκι δίπλα απ'την κάμερα και να μη βλέπεις το συνομιλητή;; :lol: Απλά γελοίο!Αν όντως δεν έχει μπροστινή βιντεο-κάμερα,απλά πιστεύω ότι θα αφαιρέσουν τη λειτουργία απ'το μενού.Δεν έχει πρακτική αξία να την αφήσουν!

Μα το λέμε και το ξαναλέμε ότι δεν είναι το 1ο κινητό που έχει αυτή την... παραξενιά. Κάνε μια αναζήτηση και θα δεις ότι είναι και άλλα.

Και για να γίνω πιο αναλυτικός, όταν πας να κάνεις βιντεοκλήση με το C905, το κινητό ζητάει να ανοίξεις το καπάκι της πίσω κάμερας και δείχνει αντί για το πρόσωπό σου το περιβάλλον πίσω. Έχοντας το Ε51 που και αυτό κάνει τα ίδια, δεν μου φαίνεται παράξενο.

Και κάτι χιουμοριστικό: λέτε να περιστρέφεται η κάμερα και να μην το πήραμε χαμπάρι; :lol:

• Απαντήσεις 3,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δύσκολο δεν είναι,αλλά ασύλληπτο!ΠΩΣ θα γίνεται βιντεο-κλήση με την πίσω κάμερα; :lol: Μα,φαντάζεστε σκηνικό;Να γυρνάς το τηλέφωνο,να προσπαθείς να δεις τον εαυτό σου μέσα στο καθρεφτάκι δίπλα απ'την κάμερα και να μη βλέπεις το συνομιλητή;; :lol: Απλά γελοίο!Αν όντως δεν έχει μπροστινή βιντεο-κάμερα,απλά πιστεύω ότι θα αφαιρέσουν τη λειτουργία απ'το μενού.Δεν έχει πρακτική αξία να την αφήσουν!

Ααααχ...! Τι μου θύμισες τώρα! Τον Prof. Wizard (καμμένος με τη νόκια) πριν τέσσερα χρόνια, όταν είχε βγει η πρώτη φωτό του 6630 και έβριζε όποιον του έλεγε ότι δεν είχε δεύτερη κάμερα... :D

Τελικά όταν αποδείχτηκε, έλεγε συνεχώς πόσο ανούσια είναι η βιντεοκλήση... :rolleyes: Για αυτό είπα ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Χωρίς παρεξήγηση. :)

Πολλά κινητά είναι 3G αλλά δεν έχουν μπροστινή κάμερα, από την εποχή του 6630 και του 7600, για όσους τα πρόλαβαν. Ωστόσο η ζωή συνεχίζεται κανονικότατα.

Άλλο όμως αυτό, και άλλο να πεις "Λες ψέματα ότι δεν έχει μπροστινή κάμερα, εγώ λέω ότι έχει".

Καταλαβαίνεις την διαφορά φαντάζομαι.

Επειδή είμαι άτομο που μου αρέσει να το ψάχνω το θέμα και δεν βγάζω τελεσίδικες αποφάσεις έχω τα εξής συμπεράσματα να σας πω από την μίνι έρευνά μου:

Υπάρχουν τρεις εκδόσεις του κινητού. Το C905, το C905a και το C905c.

Δείτε αναλυτικά στην επίσημη σελίδα της SE εδώ:

http://www.sonyericsson.com/cws/corporate/products/phoneportfolio

Μόνο στο C905 αναφέρει οτι έχει videoκλήση. Στα C905a και C905c OXI. Μάλιστα το C905c δεν είναι καν 3G. To C905a προορίζεται για Αμερική και έχει περισσότερες συχνότητες 3G αλλά και αυτό χωρίς videocamera γιατί εκεί ΔΕΝ υπάρχει τέτοιο σερβις.

Κάτι ανάλογο παλαιότερα με το Κ800/Κ790 όπου το πρώτο ήταν 3G και το δευτερο EDGE χωρίς βιντεοκάμερα.

Όσο για τις διαφορετικές φωτογραφίες, υπάρχουν δύο, μία του C905 με το κυκλάκι που ΕΙΝΑΙ η βιντεοκάμερα, και μία με το ορθογώνιο (C905a, C905c) που πιθανόν να είναι ο αισθητήρας φωτός όπως λέτε και εσείς.

Δείτε και εδώ:

http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=171460&start=555

Ελπίζω το θέμα να λήξει εδώ. Μάλλον παλικάρια σας έχουν δώσει την C905a έκδοση. Στην Ευρώπη όμως θα κυκλοφορήσει η C905 ME βιντεοκάμερα.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Ciao.

Less is more...

Ααααχ...! Τι μου θύμισες τώρα! Τον Prof. Wizard (καμμένος με τη νόκια) πριν τέσσερα χρόνια, όταν είχε βγει η πρώτη φωτό του 6630 και έβριζε όποιον του έλεγε ότι δεν είχε δεύτερη κάμερα... :D

Τελικά όταν αποδείχτηκε, έλεγε συνεχώς πόσο ανούσια είναι η βιντεοκλήση... :rolleyes: Για αυτό είπα ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Χωρίς παρεξήγηση. :)

Μα δεν είπα ότι είναι ανούσια η βιντεο-κλήση..Προσωπικά τη χρησιμοποιώ κάποιες φορες.Αυτό που είπα είναι πως αν τελικά γίνεται μ'αυτόν τον τρόπο,καλύτερο θα είναι να την αφαιρέσουν!Διότι πρακτικά ΔΕ γίνεται μ'αυτόν τον τρόπο!

Μα το λέμε και το ξαναλέμε ότι δεν είναι το 1ο κινητό που έχει αυτή την... παραξενιά. Κάνε μια αναζήτηση και θα δεις ότι είναι και άλλα.

Και για να γίνω πιο αναλυτικός, όταν πας να κάνεις βιντεοκλήση με το C905, το κινητό ζητάει να ανοίξεις το καπάκι της πίσω κάμερας και δείχνει αντί για το πρόσωπό σου το περιβάλλον πίσω. Έχοντας το Ε51 που και αυτό κάνει τα ίδια, δεν μου φαίνεται παράξενο.

Και κάτι χιουμοριστικό: λέτε να περιστρέφεται η κάμερα και να μην το πήραμε χαμπάρι; :lol:

Συγνώμη ρε παιδιά,αλλά πώς να γίνει βιντεο-κλήση έτσι;Τι θα λες στον άλλον δηλαδή;Μίλα εσύ,κάνε γκριμάτσες,κλείσε μου το μάτι,αλλά εγώ δε θα σε βλέπω;;Γιατί πρακτικά δε γίνεται να τον βλέπεις!Ή να βλέπουν εσένα!Οπότε πρακτικά είναι άχρηστο!Άρα,θα πρέπει να αφαιρεθεί η λειτουργία αν δεν υπάρχει η κάμερα.Αλλά μήπως όπως λέει και ο φίλος μας παραπάνω σας έδωσαν την αμερικανική έκδοση;Τι customisation έχει η μονάδα σας;Είναι συγκεκριμένο το CDA στις πληροφορίες λογισμικού ή είναι γενικό και ίδιο για όλες τις χώρες στις μονάδες δοκιμής; :confused:

Υ.Γ.:ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΚΑΜΕΡΑ ΤΕΛΙΚΑ,για ποιον λόγο να μην τη βάλουν;Αυτό είναι βλακώδες για κινητό που ΔΕΝ είναι business,οπότε θα΄ήταν και πρακτικά άχρηστη εκεί!

Επειδή είμαι άτομο που μου αρέσει να το ψάχνω το θέμα και δεν βγάζω τελεσίδικες αποφάσεις έχω τα εξής συμπεράσματα να σας πω από την μίνι έρευνά μου:

Υπάρχουν τρεις εκδόσεις του κινητού. Το C905, το C905a και το C905c.

Δείτε αναλυτικά στην επίσημη σελίδα της SE εδώ:

http://www.sonyericsson.com/cws/corporate/products/phoneportfolio

Μόνο στο C905 αναφέρει οτι έχει videoκλήση. Στα C905a και C905c OXI. Μάλιστα το C905c δεν είναι καν 3G. To C905a προορίζεται για Αμερική και έχει περισσότερες συχνότητες 3G αλλά και αυτό χωρίς videocamera γιατί εκεί ΔΕΝ υπάρχει τέτοιο σερβις.

Κάτι ανάλογο παλαιότερα με το Κ800/Κ790 όπου το πρώτο ήταν 3G και το δευτερο EDGE χωρίς βιντεοκάμερα.

Όσο για τις διαφορετικές φωτογραφίες, υπάρχουν δύο, μία του C905 με το κυκλάκι που ΕΙΝΑΙ η βιντεοκάμερα, και μία με το ορθογώνιο (C905a, C905c) που πιθανόν να είναι ο αισθητήρας φωτός όπως λέτε και εσείς.

Δείτε και εδώ:

Ελπίζω το θέμα να λήξει εδώ. Μάλλον παλικάρια σας έχουν δώσει την C905a έκδοση. Στην Ευρώπη όμως θα κυκλοφορήσει η C905 ME βιντεοκάμερα.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Ciao.

Ναι μας έδωσαν το C905a που λες ότι δεν κάνει βιντεοκλήση ενώ εμείς λέμε ότι ΚΑΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΚΑΜΕΡΑ. Έχει μια διαφορά το να μην κάνει καν βιντεοκλήση από το να κάνει μεν, με την πίσω κάμερα δε.

Δείτε και εδώ:

Ο συλλογισμός σου μια χαρά είναι,αλλά αν υποθέσουμε ότι η ευρωπαική έκδοση έχει βιντεο-κάμερα μπροστινή,τότε ο αισθητήρας φωτισμού ΠΟΥ ειναι,οέο?Και γω αυτό είπα παραπάνω,αλλά αν το καλοσκεφτείς δε στέκει.Τι δηλαδή,έβαλαν αισθητήρα φωτισμού στην κινέζικη και αμερικανική έκδοση και στην ευρωπαική τον έβγαλαν και στη θέση του έβαλαν την κάμερα;Εκεί είναι που δεν κολλάει η όλη υποθεση.Και όσον αφορά τις φωτό που υπάρχουν στο αντίστοιχο θέμα του εσάτο,ας τις δουν όσοι έχουν τη δοκιμαστική μονάδα να μας πουν ποια απ'τις 2 είναι.Αυτήν με το τετράγωνο αριστερά του ακουστικού(που φαίνεται στάνταρ πως είναι σιαθητήρας φωτισμού)ή αυτή με τον κύκλο(που δεν ξέρουμε 100% τι είναι)??

Συγνώμη ρε παιδιά,αλλά πώς να γίνει βιντεο-κλήση έτσι;Τι θα λες στον άλλον δηλαδή;Μίλα εσύ,κάνε γκριμάτσες,κλείσε μου το μάτι,αλλά εγώ δε θα σε βλέπω;;Γιατί πρακτικά δε γίνεται να τον βλέπεις!Ή να βλέπουν εσένα!Οπότε πρακτικά είναι άχρηστο!Άρα,θα πρέπει να αφαιρεθεί η λειτουργία αν δεν υπάρχει η κάμερα.Αλλά μήπως όπως λέει και ο φίλος μας παραπάνω σας έδωσαν την αμερικανική έκδοση;Τι customisation έχει η μονάδα σας;Είναι συγκεκριμένο το CDA στις πληροφορίες λογισμικού ή είναι γενικό και ίδιο για όλες τις χώρες στις μονάδες δοκιμής; :confused:

Υ.Γ.:ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΚΑΜΕΡΑ ΤΕΛΙΚΑ,για ποιον λόγο να μην τη βάλουν;Αυτό είναι βλακώδες για κινητό που ΔΕΝ είναι business,οπότε θα΄ήταν και πρακτικά άχρηστη εκεί!

Δεν δουλεύω στην SE για να ξέρω να σου απαντήσω. Ειναι τόσο λογικό όσο είναι και για όλες τις εταιρίες που έχουν κάνει τα ίδια πράγματα. Και το ξαναλέω, και το Ε51 δεν έχει μπροστινή κάμερα, βιντεοκλήση όμως κάνει κανονικότατα.

Παρεπιπτόντως, εσύ με το C905 μια χαρά θα βλέπεις τον άλλον εάν έχει ένα κινητό με μπροστονή κάμερα, απλά αυτός δεν θα σε βλέπει. Πλάκα πλάκα, έχει και τα καλά του! ;)

Ναι μας έδωσαν το C905a που λες ότι δεν κάνει βιντεοκλήση ενώ εμείς λέμε ότι ΚΑΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΚΑΜΕΡΑ. Έχει μια διαφορά το να μην κάνει καν βιντεοκλήση από το να κάνει μεν, με την πίσω κάμερα δε.

Πολλά κινητά κάνουν videoκλήση με την πίσω κάμερα αλλά όταν αναφέρετε επίσημα η έννοια της βιντεοκλήσης εννοείτε με την μπροστινή κάμερα. Οπότε το C905 μπορεί να κάνεις και με τις δύο κάμερες, το C905a μόνο με την πίσω μιας και δεν υπάρχει μπροστινή, και το C905c με καμία μιας και δεν είναι καν 3G παρα μόνο GSM/EDGE.

Less is more...

Πολλά κινητά κάνουν videoκλήση με την πίσω κάμερα αλλά όταν αναφέρετε επίσημα η έννοια της βιντεοκλήσης εννοείτε με την μπροστινή κάμερα. Οπότε το C905 μπορεί να κάνεις και με τις δύο κάμερες, το C905a μόνο με την πίσω μιας και δεν υπάρχει μπροστινή, και το C905c με καμία μιας και δεν είναι καν 3G παρα μόνο GSM/EDGE.

Δηλαδή λες ότι μας έδωσαν το αμερικάνικο το οποίο κάνει έστω και λειψές βιντεοκλήσεις ενώ λες στο προηγούμενο post σου ότι στις ΗΠΑ δεν υπάρχει αυτή η υπηρεσία; Τότε πως γίνεται το "αμερικάνικο" unit μας να έχει επιλογή για βιντεοκλήση;

Μα δεν είπα ότι είναι ανούσια η βιντεο-κλήση..Προσωπικά τη χρησιμοποιώ κάποιες φορες.Αυτό που είπα είναι πως αν τελικά γίνεται μ'αυτόν τον τρόπο,καλύτερο θα είναι να την αφαιρέσουν!Διότι πρακτικά ΔΕ γίνεται μ'αυτόν τον τρόπο!

Είναι απλό: Δεν γίνεται με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνοι. Ωστόσο, μπορεί το συμβόλαιό σου να σου παρέχει π.χ. 2 ώρες το μήνα δωρεάν βιντεοκλήσεις. Μπορείς κάλλιστα να τις εκμεταλλευθείς για συμβατική επικοινωνία φωνής. Με το 6630 έτσι έκαναν στην αρχή. Δεν το έκαναν βέβαια με το 7600 που ΔΕΝ μπορούσε να κάνει καν την διαδικασία βιντεοκλήσεις (ήταν όμως ένα εξαιρετικό 3G μόντεμ).

Μόνο έτσι θα μπορούσε να χρησιμεύσει και νομίζω είσαι λάθος που λες να την αφαιρέσουν. Έστω και αν δεν μπορεί να σε δει ο άλλος.

Φιλικά.

Δηλαδή λες ότι μας έδωσαν το αμερικάνικο το οποίο κάνει έστω και λειψές βιντεοκλήσεις ενώ λες στο προηγούμενο post σου ότι στις ΗΠΑ δεν υπάρχει αυτή η υπηρεσία; Τότε πως γίνεται το "αμερικάνικο" unit μας να έχει επιλογή για βιντεοκλήση;

Nice try. :rolleyes:

@Trobokop,

το λέω απλά διότι είναι που είναι άχρηστη σαν υπηρεσία(άσχετα αν και γω που τη λέω άχρηστη θα τη χρησιμοποιήσω 1-2 φορές το μήνα για λίγο),με την απουσία μπροστινής βιντεο-κάμερας γίνεται ακόμη πιο άχρηστη,οπότε είναι και λίγο κοροιδία αν σκεφτείς ότι σου λεν πως κάνει βιντεο-κλήσεις.Κάνει,οκ,να το δεχτώ,αλλά το θέμα είναι πώς θα τις κάνει :)

@δοκιμαστές,

αν μπήκατε στο εσατο,στο θέμα του τηλεφωνου αυτού και είδατε τις φωτό,ποια συσκευή έχετε εσείς;Αυτην με το τετράγωνο ή αυτήν με τον κύκλο;

Το εννοειται ειναι μια σχετικη εννοια . Πολυ σχετικη...

H Nokia στο Ε51 αναφερει οτι μπορει να κανει βιντεο κλησεις χωρις φυσικα το κινητο να εχει μπροστινη καμερα .

Δεν μπορει σε καμια περιπτωση να υπαρχει γενικος κανονας με τον οποιο να βγαζουμε συμπερασματα με βαση το τι αναφερει ο καθε κατασκευαστης στην σελιδα του για καθε συσκευη . Δεν ακολουθουν ολοι οι κατασκευαστες την ιδια λογικη και δεν ακολουθειται και η ιδια λογικη απο τον ιδιο κατασκευαστη για ολες τις συσκευες .

Eκτος ολων αυτων βεβαια , η συσκευη που εχω στα χερια μου και με βαση την οποια ο ΤΝ97 ειπε να πει καποια πραγματα και εχει βρει τον μπελα του , ειναι συσκευη η οποια θα πωλειται στην ελληνικη αγορα .

Η συσκευη δηλωνει ευθαρσως οτι ειναι ενα C905 και οχι ενα C905a ή ενα C905c .

Στο configuration αναφερει οτι ειναι συσκευη για GSM 850/900/1800/1900 που μπορει να μας κανει να την θεωρησουμε μια quad-band συσκευη .

Δουλευει μονο σε UMTS-2100 που ειναι η ευρωπαικη εκδοση των WCDMA/UMTS δικτυων , οποτε αναρωτιεμαι τι μπορει να συμβαινει... Ειτε εδωσαν λαθος συσκευη εκει που την εδωσαν και εχουν δωσει "αμερικανικο" κινητο κατι που δεν εχουν ξανακανει ποτε ειτε η συσκευη ειναι μαγικη και ενω ειναι προορισμενη για την Αμερικανικη αγορα , μπορει και λειτουργει σε UMTS-2100 δικτυο .

Αν τωρα υπολογισεις οτι και η ιδια η SE στην σελιδα της συσκευης αναφερει μονο την ευρωπαικη εκδοση και σε αυτη δεν αναφερει πουθενα την δευτερη καμερα για βιντεο κλησεις , θα πρεπει να αρχισουμε ολοι να θεωρουμε οτι οι κατασκευαστες αφηνουν πραγματα να εννοηθουν και στην τυχη και δεν αναφερουν ολα τα χαρακτηριστικα μιας συσκευης . Αν τωρα συμβαινει αυτο , η κατα τα αλλα ιδιαιτερα αναλυτικη λιστα με τις δυνατοτητες της συγκεκριμενης συσκευης ειναι ελλειπης μονο σε αυτο το σημειο που ελπιζουμε να ειναι ...

Αν ολα αυτα συνηγορουν τοσο πολυ εναντιον εμενα και του ΤΝ97 και εχουμε στα χερια μας μια "λανθασμενη" μαγικη κλπ συσκευη τοτε το μονο που εχω να (ξανα)πω ειναι οτι δεν ειναι η πρωτη φορα που προσπαθει καποιος με τον ενα ή με τον αλλο τροπο να μας βγαλει τρελους και στο τελος να κυκλοφορει μια συσκευη και αυτα που γραφονται εδω μεσα να ειναι πολυ χειροτερα απο αυτα που εμεις αρχικα ειχαμε γραψει .

@δοκιμαστές,

αν μπήκατε στο εσατο,στο θέμα του τηλεφωνου αυτού και είδατε τις φωτό,ποια συσκευή έχετε εσείς;Αυτην με το τετράγωνο ή αυτήν με τον κύκλο;

Δεν ειμαστε δοκιμαστες .

Εχουμε αυτη με το παραλληλογραμμο , το τριγωνο και την ελλειπτικη τροχια , που ομως επιμενει να κανει register σε UMTS δικτυο , να παιζει κανονικα το HSDPA και να εχει και ρομβους ωντας κατα τα αλλα αμερικανικη .

Ακομα περισσοτερο μου αρεσει επισης , που μεσα στην καουρα ολων να μας βγαλουν τρελους , κανεις δεν κανει καμια ουσιαστικη ερωτηση για την συσκευη . Ε καλο googling λοιπον ....

μη παρεξηγιεσαι.το πολυ πολυ να δικαιωθειτε στο τελος που θα δικαιωθειτε γιατι εχω πια σιγουρευτει οτι δεν υπαρχει 2η καμερα.κ δε με ενδιαφερει καθολου κιολας.αχρηστη μου ειναι.να ρωτησω κατι αλλο.η αισθηση ποιοτητας υλικου μοιαζει με κ800 γιατι απο φωτο αυτο μου μοιαζει.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν ειμαστε δοκιμαστες .

Εχουμε αυτη με το παραλληλογραμμο , το τριγωνο και την ελλειπτικη τροχια , που ομως επιμενει να κανει register σε UMTS δικτυο , να παιζει κανονικα το HSDPA και να εχει και ρομβους ωντας κατα τα αλλα αμερικανικη .

Ακομα περισσοτερο μου αρεσει επισης , που μεσα στην καουρα ολων να μας βγαλουν τρελους , κανεις δεν κανει καμια ουσιαστικη ερωτηση για την συσκευη . Ε καλο googling λοιπον ....

Σ'ευχαριστω πολύ για την ειρωνικότατη απάντηση,μόνο που δεν ειναι ουσιαστική σε αυτό που ρώτησα.Τρελό δεν έβγαλα κανεναν,συ είπας.Σου φάνηκε χαζή η ερώτηση;Θα μπορούσες απλά να την αγνοήσεις παρά να απαντήσεις έτσι.Στην τελική,μπορούμε να μαθαίνουμε και από τόσα άλλα sites τα νέα για τη συσκευή,αν σ'ενοχλούν τόσο πολύ οι ερωτήσεις αυτές.Δε χρειάζεται να διαφωνούμε επομένως εδώ.

Y.Γ.:

Από το δελτίο τύπου της SE:

C905: GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 UMTS/HSDPA 2100.

C905a: GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900 UMTS/HSDPA 850/1900/2100 .

Κάλλιστα,ένα C905a μπορεί να εγγραφεί σε umts δίκτυο στη συχνότητα των 2100 MHz.Γιατί επομένως να μη λειτουργεί και εδώ;Φιλοσοφική η ερώτηση...Δε χρειάζεται απάντηση από καποιον..

μη παρεξηγιεσαι.το πολυ πολυ να δικαιωθειτε στο τελος που θα δικαιωθειτε γιατι εχω πια σιγουρευτει οτι δεν υπαρχει 2η καμερα.κ δε με ενδιαφερει καθολου κιολας.αχρηστη μου ειναι.να ρωτησω κατι αλλο.η αισθηση ποιοτητας υλικου μοιαζει με κ800 γιατι απο φωτο αυτο μου μοιαζει.

Ναι, μοιάζει αρκετά. Συμπαγές και χωρίς τριγμούς.

Σ'ευχαριστω πολύ για την ειρωνικότατη απάντηση,μόνο που δεν ειναι ουσιαστική σε αυτό που ρώτησα.Τρελό δεν έβγαλα κανεναν,συ είπας.Σου φάνηκε χαζή η ερώτηση;Θα μπορούσες απλά να την αγνοήσεις παρά να απαντήσεις έτσι.Στην τελική,μπορούμε να μαθαίνουμε και από τόσα άλλα sites τα νέα για τη συσκευή,αν σ'ενοχλούν τόσο πολύ οι ερωτήσεις αυτές.Δε χρειάζεται να διαφωνούμε επομένως εδώ.

Ε μα και εγω αυτο ειπα , καλο googling...

Επισης προσωπικα θεωρω οτι εχω καθε δικαιωμα να εκνευριστω / ενοχληθω / φτιαξω καφε οταν για μια ακομα φορα βρισκω τον μπελα μου γραφοντας κατι για μια συσκευη .

Και το αστειο ειναι οτι μονο εδω στο φορουμ της SE συμβαινει αυτο .

Οσες φορες εχω δοκιμασει καπου αλλου να πω κατι , δεν εχω νιωσει τρελος , και απορω και με τον ΤΝ97 που ακομα δεν εχει αρχισει να βριζει και αυτος .

Το εννοειται ειναι μια σχετικη εννοια . Πολυ σχετικη...

H Nokia στο Ε51 αναφερει οτι μπορει να κανει βιντεο κλησεις χωρις φυσικα το κινητο να εχει μπροστινη καμερα .

Δεν μπορει σε καμια περιπτωση να υπαρχει γενικος κανονας με τον οποιο να βγαζουμε συμπερασματα με βαση το τι αναφερει ο καθε κατασκευαστης στην σελιδα του για καθε συσκευη . Δεν ακολουθουν ολοι οι κατασκευαστες την ιδια λογικη και δεν ακολουθειται και η ιδια λογικη απο τον ιδιο κατασκευαστη για ολες τις συσκευες.

Σίγουρα, απλά πολλές συσκευές 3G που δεν έχουν μπροστινή κάμερα, μπορούν να υποστηρίξουν βιντεοκλήση με την πίσω, απλά στα περισσότερα μοντέλα δεν το ενθαρύνουν. Δεν είναι τίποτα να για το λειτουργικό τους να υποστηρίξουν αυτήν την λειτουργία από την στιγμή που το hardware υπάρχει ήδη. Άλλο παράδειγμα είναι το SE W950 που δεν είχε ΚΑΝ κάμερα, παρόλα αυτά μπορούσε να δεχτεί βιντεοκλήση, απλά ο συνομιλητής δεν θα είχε εικόνα ή υπήρχε η επιλογή να βλέπει μια εικόνα της επιλογής του άλλου. Εννοείται οτι δεν διαφημίσανε οτι είχε δυνατότητα βιντεοκλήσης μιας και ήταν μονόδρομη.

Eκτος ολων αυτων βεβαια , η συσκευη που εχω στα χερια μου και με βαση την οποια ο ΤΝ97 ειπε να πει καποια πραγματα και εχει βρει τον μπελα του , ειναι συσκευη η οποια θα πωλειται στην ελληνικη αγορα .

Η συσκευη δηλωνει ευθαρσως οτι ειναι ενα C905 και οχι ενα C905a ή ενα C905c .

Στο configuration αναφερει οτι ειναι συσκευη για GSM 850/900/1800/1900 που μπορει να μας κανει να την θεωρησουμε μια quad-band συσκευη .

Καταρχήν χάρη μας κάνετε που ασχολήστε και μας ενημερώνετε, όχι και να βρει τον μπελά του από πάνω. Κουβέντα κάνουμε και ανταλάσουμε απόψεις.

Και οι τρεις εκδόσεις είναι quad band GSM 850/900/1800/1900Mhz

Δουλευει μονο σε UMTS-2100 που ειναι η ευρωπαικη εκδοση των WCDMA/UMTS δικτυων , οποτε αναρωτιεμαι τι μπορει να συμβαινει... Ειτε εδωσαν λαθος συσκευη εκει που την εδωσαν και εχουν δωσει "αμερικανικο" κινητο κατι που δεν εχουν ξανακανει ποτε ειτε η συσκευη ειναι μαγικη και ενω ειναι προορισμενη για την Αμερικανικη αγορα , μπορει και λειτουργει σε UMTS-2100 δικτυο.

Πολύ πιθανόν γιατί η C905 δουλευει μόνο σε UMTS/HSDPA 2100 ενώ η C905a σε UMTS/HSDPA 850/1900/2100 οπότε και οι δύο λειτουγούν στην Ευρωπαϊκή των 2100.

Αν τωρα υπολογισεις οτι και η ιδια η SE στην σελιδα της συσκευης αναφερει μονο την ευρωπαικη εκδοση και σε αυτη δεν αναφερει πουθενα την δευτερη καμερα για βιντεο κλησεις , θα πρεπει να αρχισουμε ολοι να θεωρουμε οτι οι κατασκευαστες αφηνουν πραγματα να εννοηθουν και στην τυχη και δεν αναφερουν ολα τα χαρακτηριστικα μιας συσκευης . Αν τωρα συμβαινει αυτο , η κατα τα αλλα ιδιαιτερα αναλυτικη λιστα με τις δυνατοτητες της συγκεκριμενης συσκευης ειναι ελλειπης μονο σε αυτο το σημειο που ελπιζουμε να ειναι ...

Μήπως βλέπεις την Ελληνική σελίδα της SE; (Μήπως έχουν κολήσει τα cookies). Πήγαινε http://www.sonyericsson.com (Global) μετά pressroom και μετά products και εκεί έχει και τις τρεις εκδόσεις. Μόνο στην C905 στο communication αναφέρει για videocalling. Επίσης στην Ελληνική σελίδα που έχει την Ευρωπαϊκή έκδοση εδώ:

http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/c905?cc=gr&lc=el

αναφέρει ξεκάθαρα: "Video-Κλήση Δείτε ποιος μιλάει στο 3G τηλέφωνό σας. Με τη video-κλήση, βλέπετε ζωντανά σε video το συνομιλητή σας και αυτός εσάς."

Αν ολα αυτα συνηγορουν τοσο πολυ εναντιον εμενα και του ΤΝ97 και εχουμε στα χερια μας μια "λανθασμενη" μαγικη κλπ συσκευη τοτε το μονο που εχω να (ξανα)πω ειναι οτι δεν ειναι η πρωτη φορα που προσπαθει καποιος με τον ενα ή με τον αλλο τροπο να μας βγαλει τρελους και στο τελος να κυκλοφορει μια συσκευη και αυτα που γραφονται εδω μεσα να ειναι πολυ χειροτερα απο αυτα που εμεις αρχικα ειχαμε γραψει .

Συγνώμη αλλά κανείς δεν έβαλε μαζί σας οτι είσαστε τρελοί. Προσωπικά με ενόχλησε οτι "δεν σηκώνετε μύγα στο σπαθί σας" και δόθηκε η εντύπωση οτι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει κάτι άλλο και το οτι δεν έχει βιντεοκάμερα είναι ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ, τελεία παύλα δεν το ξανασυζητάμε.

Φιλικά πάντα.

Less is more...

Εχει μια ωραια στην αισθηση επενδυση απο αντιολισθητικο "λαστιχο" στο πισω μερος της συσκευης και κατω απο τα πληκτρα στο slide ωστε να ειναι ευκολο στο ανοιγμα και ευχαριστο στο χερι .

To slide το ιδιο ειναι λιγο "ασταθες" αλλα ναι αυτο εως ενα βαθμο μπορει να οφειλεται στο σταδιο παραγωγης που ειναι αυτη την στιγμη και να βελτιωθει μαζι με το πληκτρο της καμερας .

Ειδικα στο ματι και σε πρωτη αισθηση η συσκευη δειχνει αρκετα ποιοτικη , και αρκετα καλυτερη απο π.χ. το Κ850 το C902 και τα G700 και G900 οχι ομως περισσοτερο απο το ετσι και αλλιως αλλης κατηγοριας C702 .

και απορω και με τον ΤΝ97 που ακομα δεν εχει αρχισει να βριζει και αυτος .

Είπαμε, εγώ είμαι η προσωποποίηση του Ζεν. :p

Παιδιά, εάν θέλετε να πιστεύετε ότι το πρωτότυπό μας ακολουθεί όλα αυτά τα... σενάρια, no prob. Εμένα θα μου επιτρέψετε να πάω για ύπνο μιας και δουλεύω αύριο.

P.S: R.I.P. πάρε ανάσες... calm down, calm down :p

ρίξτε μια ματιά εδώhttp://www.mobilegazette.com/sony-ericsson-c905-08x06x17.htm και πείτε μου τι εννοεί εκεί που λέει ( On top of that, there's a secondary video calling camera too)

On top of that, there's a secondary video calling camera too.

επίσης εδώ http://www.mobileburn.com/review.jsp?Id=4800

Other features of note on the C905 include Microsoft Exchange Activesync support, video calling with its secondary camera
~~They come. They fight. They destroy. They corrupt. It always ends the same.... ~~

Σίγουρα, απλά πολλές συσκευές 3G που δεν έχουν μπροστινή κάμερα, μπορούν να υποστηρίξουν βιντεοκλήση με την πίσω, απλά στα περισσότερα μοντέλα δεν το ενθαρύνουν. Δεν είναι τίποτα να για το λειτουργικό τους να υποστηρίξουν αυτήν την λειτουργία από την στιγμή που το hardware υπάρχει ήδη. Άλλο παράδειγμα είναι το SE W950 που δεν είχε ΚΑΝ κάμερα, παρόλα αυτά μπορούσε να δεχτεί βιντεοκλήση, απλά ο συνομιλητής δεν θα είχε εικόνα ή υπήρχε η επιλογή να βλέπει μια εικόνα της επιλογής του άλλου. Εννοείται οτι δεν διαφημίσανε οτι είχε δυνατότητα βιντεοκλήσης μιας και ήταν μονόδρομη.

Καταρχήν χάρη μας κάνετε που ασχολήστε και μας ενημερώνετε, όχι και να βρει τον μπελά του από πάνω. Κουβέντα κάνουμε και ανταλάσουμε απόψεις.

Και οι τρεις εκδόσεις είναι quad band GSM 850/900/1800/1900Mhz

Πολύ πιθανόν γιατί η C905 δουλευει μόνο σε UMTS/HSDPA 2100 ενώ η C905a σε UMTS/HSDPA 850/1900/2100 οπότε και οι δύο λειτουγούν στην Ευρωπαϊκή των 2100.

Μήπως βλέπεις την Ελληνική σελίδα της SE; (Μήπως έχουν κολήσει τα cookies). Πήγαινε http://www.sonyericsson.com (Global) μετά pressroom και μετά products και εκεί έχει και τις τρεις εκδόσεις. Μόνο στην C905 στο communication αναφέρει για videocalling. Επίσης στην Ελληνική σελίδα που έχει την Ευρωπαϊκή έκδοση εδώ:

http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/c905?cc=gr&lc=el

αναφέρει ξεκάθαρα: "Video-Κλήση Δείτε ποιος μιλάει στο 3G τηλέφωνό σας. Με τη video-κλήση, βλέπετε ζωντανά σε video το συνομιλητή σας και αυτός εσάς."

Συγνώμη αλλά κανείς δεν έβαλε μαζί σας οτι είσαστε τρελοί. Προσωπικά με ενόχλησε οτι "δεν σηκώνετε μύγα στο σπαθί σας" και δόθηκε η εντύπωση οτι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει κάτι άλλο και το οτι δεν έχει βιντεοκάμερα είναι ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ, τελεία παύλα δεν το ξανασυζητάμε.

Φιλικά πάντα.

Στην περιπτωση του C905 την διαφημιζουν μεν στην σελιδα τους , δεν αναφερουν πουθενα την δευτερη καμερα οπως και οι ιδιοι εχουν κανει στο παρελθον με αλλες συσκευες τους.

Η συσκευη ομως λεει οτι ειναι ενα C905 και οχι καποιο απο τα αλλα δυο , οπως επισης αναφερει οτι εχει το Customization πακετο στο οποιο ανηκει και η Ελλαδα .

Επισης , στις συσκευες που δεν προοριζονται για καποια συγκεκριμενη αγορα οπως στην περιπτωση του Κ790 που ανεφερες , δεν υπαρχει customization για αγορες που δεν προκειται να κυκλοφορησει (με εικονες μελωδιες παιχνιδια κλπ) και δεν υπαρχει και πακετο γλωσσων για τις χωρες αυτες .

Το συγκεκριμενο κινητο ομως εχει Ελληνικα , Γερμανικα , Γαλλικα , Ιταλικα . Ρουμανικα , Βουλγαρικα και Ρωσσικα , ενα πακετο γλωσσων το οποιο δεν εχει κανενα λογο να υπαρχει για C905a ή Για C905c . :)

Την ιδια σελιδα βλεπουμε , και εγω αυτα διαβασα , και εμενα μου κανει εντυπωση επισης και απλα σχολιασα οτι δεν ειδα πουθενα αναφορα στην δευτερη καμερα για τις βιντεο κλησεις . Συνηθως ειδικα η SE οταν υπαρχει αυτη η καμερα κανει μια αναφορα στα χαρακτηριστικα της π.χ. αν ειναι VGA , CIF κλπ .

Για το καπως ειρωνικο υφος στην απαντηση μου σε εσενα , να ζητησω συγνωμη γιατι "σε πηρε η μπαλα" λογω του γενικοτερου εκνευρισμου .

Για τον γενικοτερο εκνευρισμο τωρα , οφειλεται αποκλειστικα στο οτι δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει αυτο . :)

Δεν υπάρχει αυτή η λειτουργία ώστε να προωθήσουνε μια συσκευή με μπροστινή κάμερα όπως στην Ευρωπαϊκή. Δεν υποστηρίζεται αυτή η δυνατότητα από κανένα πάροχο κινητής τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή. Στην Αμερική το 3G παίζει μόνο για ιντερνετ.

Αφού όμως υπάρχει η πίσω κάμερα, με το ανάλογο λογισμικό εκμεταλεύοντε το ήδη υπάρχον hardware, σε περιπτώσεις χρήσης στην Ευρώπη με την UMTS/HSDPA 2100.

Less is more...

Δεν υπάρχει αυτή η λειτουργία ώστε να προωθήσουνε μια συσκευή με μπροστινή κάμερα όπως στην Ευρωπαϊκή. Δεν υποστηρίζεται αυτή η δυνατότητα από κανένα πάροχο κινητής τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή. Στην Αμερική το 3G παίζει μόνο για ιντερνετ.

Αφού όμως υπάρχει η πίσω κάμερα, με το ανάλογο λογισμικό εκμεταλεύοντε το ήδη υπάρχον hardware, σε περιπτώσεις χρήσης στην Ευρώπη με την UMTS/HSDPA 2100.

Για τις συσκευες που κυκλοφορουν στην Αμερικανικη αγορα , η SE δημιουργει Customization και Language packs για την εκει αγορα .

Για την ευρωπη τωρα , την εχει χωρισει σε regions γεωγραφικα και δημιουργει αναλογως για το καθε ενα απο αυτα .

Οπως ειπα ηδη η συσκευη μου εχει το ελληνικο Customization και Language pack που δεν υπαρχει για την αμερικανικη ή κινεζικη εκδοση της συσκευης οπως και ειναι λογικο να μην υπαρχει .

Και αναφερομενος ξανα στο παραδειγμα του K790 που ανεφερες , προσφατα ξεκλειδωσα ενα (επισημα με το ΕΜΜΑ και οχι καποιο αλλο προγραμμα) απο τη καναδικη ROGERS και στα διαθεσιμα πακετα Customization και γλωσσας δεν υπηρχε κανενα αναλογο για το δικο μας Region και κανενα με ελληνικα .

ρίξτε μια ματιά εδώhttp://www.mobilegazette.com/sony-ericsson-c905-08x06x17.htm και πείτε μου τι εννοεί εκεί που λέει ( On top of that, there's a secondary video calling camera too)

επίσης εδώ http://www.mobileburn.com/review.jsp?Id=4800

Και στα δυο χρησιμοποιουν επισημες φωτογραφιες απο την SE και εχουν γραψει ενα κειμενο με βαση αυτα που γνωριζουν προσπαθωντας να κανουν μια συνοπτικη παρουσιαση της συσκευης κατι αναλογο με αυτο που συμβαινει που και που και εδω στο Myphone .

λοιπόν το κουράσαμε το θέμα με την μπροστινή κάμερα ... όταν θα έρθει θα ξέρουμε αν έχει ή αν δεν θα έχει ... τέρμα ... το θέμα τελείωσε ...
~~They come. They fight. They destroy. They corrupt. It always ends the same.... ~~

• The title was changed to Sony Ericsson C905