gmac Δημ. March 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2008 nope... Σιγουρα οχι παντως για τωρα. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=878151 Αυτο υποθετω οτι σημαινει πωςτο κρατος επισημα δεν αναγνωριζει την υπαρξη ομοφυλων ζευγαριων; Thanks! Ενδιαφέρον (δεν το είχα πάρει χαμπάρι). Μετά από αυτή την πληροφορία, ας μου επιτραπεί λοιπόν να θεωρήσω την όλη φάση του συμφωνητικού επιεικώς αχρείαστη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
getolika Δημ. March 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2008 Από ότι κατάλαβα μια χαρά εξυπηρετεί σε περιπτώσεις κληρονομιάς... και εάν το μετανοιώσεις δεν είσαι υποχρέωμένος να τρέχεις για διαζύγια και διατροφές.:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bianca76 Δημ. March 6, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2008 Ειναι δηλαδη ενα ειδος γαμου άρπα-κόλλα και προσωπικα για μένα ειναι ανούσιο και όντως αχρείαστο οπως προαναφέρθηκε. Εφόσον δεν εξυπηρετει και τα ομοφυλόφυλα ζευγάρια, ποιος ο λόγος ύπαρξής του?Μήπως για να μην είναι τόσο χρονοβόρα τα...διαζύγια?Να μην σπαταλιεται τόσος χρονος στις αιθουσες των δικαστηρίων με ζητήματα όπως: "τον έπιασα με τον κουμπαρο γι΄αυτο έκανα αγωγή" ή "ξενύχταγε με τις φίλες της και εγκατελειπε το σπιτι"? Παράθεση http://img403.imageshack.us/img403/8225/cae7gdirjo3.jpg http://www.hdgr.eu http://photoxstation.googlepages.com Ο Χρόνος είναι πολύ αργός για όσους περιμένουν, πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται, πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν, πολύ σύντομος για όσους χαίρονται και αιώνιος για όσους αγαπούν Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. March 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2008 Είμαι υπέρ του μέτρου καταρχήν, αλλά είμαι πολύ περίεργος να δω πώς και αν θα περπατήσει... Μα είναι δυνατόν για να παντρευτείς να χρειάζεσαι γύρω στα €10.000 τουλάχιστον για να καλύψεις τα έξοδα της τελετής και του γλεντιού;;;; Bεβαίως και είναι δυνατόν, αλλά δεν είναι και απαραίτητο κι όλας. Και μη μου πείτε οτι χρειάζεσαι λιγότερα γιατί οι νύφες θέλουν και τις χλίδες τους και τα σόγια θέλουν να βγάλουν και τις υποχρεώσεις τους ... Νύφη που θέλει τις χλίδες της κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι για σπίτι ;) Επίσης, παντρεύεσαι τη νύφη, όχι τα σόγια. Αν σε νοιάζει τι θα πουν τα σόγια, παίζει να έχεις χάσει και το νόημα αυτού που πας να κάνεις. Φιλικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stonebug Δημ. March 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2008 Είμαι υπέρ του μέτρου καταρχήν, αλλά είμαι πολύ περίεργος να δω πώς και αν θα περπατήσει... Bεβαίως και είναι δυνατόν, αλλά δεν είναι και απαραίτητο κι όλας. Νύφη που θέλει τις χλίδες της κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι για σπίτι ;) Επίσης, παντρεύεσαι τη νύφη, όχι τα σόγια. Αν σε νοιάζει τι θα πουν τα σόγια, παίζει να έχεις χάσει και το νόημα αυτού που πας να κάνεις. Φιλικά. Φίλε μου με λιγότερα χρήματα μπορείς να κάνεις την τελετή αλλά όχι και το γλέντι το οποίο ναι μεν δεν είναι απαραίτητο αλλα τότε ούτε και η τελετή είναι ... παντρέψου με πολιτικό και είσαι κομπλέ.(Διατηρώ επιφυλάξεις στο κατα πόσο επιτρέπεται απο την εκλησία η βάπτιση παιδιών απο γονείς που δεν έχουν τελέσει ορθόδοξο γάμο - οπότε μάλλον αναγκασμένος είσαι να κάνεις τελετή). Δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες που να μην τους αρέσουν οι χλιδάτοι γάμοι.Αυτό είναι το όνειρο τους απο κοριτσάκια.Αλλο αν επειδή αν δεν μπορούν να το κάνουν συμβιβάζονται ή όντως αν αλλάζουν μυαλά μεγαλώνοντας. Όσο για τα σόγια, για μένα το όλο πανηγυράκι του γάμου γίνεται για τους γονείς του ζεύγους που έιναι πιθανότατα και άλλης νοοτροπίας πιο συντηρητικής και παραδοσιακής και αναγκάζεσαι να το κάνεις για να ευχαριστήσεις αυτούς η τη σύντροφο σου. Φιλικά, :happy: Παράθεση stonebug... :!: https://www.stonebug.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
b744pilot Δημ. March 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2008 kai an to pame me tin logiki twn xrimatwn gt na ta fane oi suvolaiografoi kai oxi oi ekklisia??? Sto katw katw auto to neo metro sumferei tous a8eous;) Einai kai poio oikonomiko logika apo enan politiko gamo:!: Kai epeisis o gamos einai glenti xara eisai mazi me an8rwpous pou agapas;) O gamos mia fora ginete sti zwi kapoiou kai pragmatika ta lefta einai aeras mprosta stin euimeria tou gamou:!: Opws katalavate eimai kata:):D Filika Nikolas:) Απ οτι καταλαβα ενας ακομη τροπος για να καταπατηση το ιερο μυστηριο του γαμου βρεθηκε... Ειναι ευκολο να λεμε οτι αυτο εξυπηρετη σκοπους περιουσιακους και ομοφυλοφιλικους γαμους και διαφορα αλλα συμφεροντα,αλλα ξεχναμε τον αυτοσκοπο μας και κυριευομαστε απο συμφεροντολογικα ενστικτα τα οποια ειναι εναντια στην ανθρωπινη κληρονομια και οχι μονο... Συμφωνώ παιδιά κι εγώ κατά είμαι. Όπως επίσης κατά και του πολιτικού γάμου. Ένα τόσο ιερό μυστήριο όπως το μυστήριο του γάμου το έχουμε καταντήσει σε ένα κοσμικό γεγονός. Αν δεν θέλει κάποιος να ξοδέψει 10000 ευρώ σε τελετή και γλέντι, τότε είμαι της άποψης να πάει σε ένα εκκλησάκι πάνω στο βουνό, με τους κουμπάρους και τους στενούς συγγενείς και να κάνει έναν ορθόδοξο γάμο που δεν θα τον ξεχάσει ποτέ εφόσον βέβαια πιστεύει.;) Το λέω αυτό γιατί κι εγώ τέτοιο γάμο σχεδιάζω να κάνω:happy: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bianca76 Δημ. March 6, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2008 Η νοοτροπία σου-η οποια με βρισκει συμφωνη-αντιπροσωπευει δυστυχως ενα μονοψηφιο ποσοστο μελλονύμφων. Οι περισσοτεροι θέλουν το νταβαντουρι, τη χλίδα και φυσικα να ταϊσουν και τα σογια γιατι "τι θα πει ο κόσμος?" Παράθεση http://img403.imageshack.us/img403/8225/cae7gdirjo3.jpg http://www.hdgr.eu http://photoxstation.googlepages.com Ο Χρόνος είναι πολύ αργός για όσους περιμένουν, πολύ γρήγορος για όσους φοβούνται, πολύ μακρύς για όσους υποφέρουν, πολύ σύντομος για όσους χαίρονται και αιώνιος για όσους αγαπούν Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stonebug Δημ. March 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2008 Συμφωνώ παιδιά κι εγώ κατά είμαι. Όπως επίσης κατά και του πολιτικού γάμου. Ένα τόσο ιερό μυστήριο όπως το μυστήριο του γάμου το έχουμε καταντήσει σε ένα κοσμικό γεγονός. Αν δεν θέλει κάποιος να ξοδέψει 10000 ευρώ σε τελετή και γλέντι, τότε είμαι της άποψης να πάει σε ένα εκκλησάκι πάνω στο βουνό, με τους κουμπάρους και τους στενούς συγγενείς και να κάνει έναν ορθόδοξο γάμο που δεν θα τον ξεχάσει ποτέ εφόσον βέβαια πιστεύει.;) Το λέω αυτό γιατί κι εγώ τέτοιο γάμο σχεδιάζω να κάνω:happy: συμφωνώ μαζί σου, και εγώ έτσι φαντάζομαι το γάμο μου γιατί πιστεύω στην ηθική του χριστανισμού και όχι στο μεταφυσικό του χριστιανισμού. Γιατί όμως είσαι κατά του συμφωνητικού και του πολιτικού γάμου; Δλδ όσοι δεν είναι ορθόδοξοι ή δεν πιστεύουν δε θα έπρεπε καν να παντρεύονται στη χώρα μας;;; Δλδ μόνο ο θρησκευτικός γάμος ενώνει 2 ανθρώπους; όπως κατάλαβες είμαι υπέρ του συμφωνητικού... Φιλικά, Παράθεση stonebug... :!: https://www.stonebug.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris7_ Δημ. March 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2008 Δλδ όσοι δεν είναι ορθόδοξοι ή δεν πιστεύουν δε θα έπρεπε καν να παντρεύονται στη χώρα μας;;; Δλδ μόνο ο θρησκευτικός γάμος ενώνει 2 ανθρώπους; όπως κατάλαβες είμαι υπέρ του συμφωνητικού... Φιλικά, οχι βεβαια!δεν ενωνει μονο ο θρησκευτικος δυο ανθρωπους...το θεμα ομως ειναι οτι ο πολιτικος γαμος ενωνει μονο στα χαρτια και οχι στην ψυχη (οπως λεει και η εκλησια μας σωματι και πνευματι...;)) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. March 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2008 οχι βεβαια!δεν ενωνει μονο ο θρησκευτικος δυο ανθρωπους...το θεμα ομως ειναι οτι ο πολιτικος γαμος ενωνει μονο στα χαρτια και οχι στην ψυχη (οπως λεει και η εκλησια μας σωματι και πνευματι...;))Ότι ενώνει στη ψυχή το λέει η θρησκεία. Εγώ πιστεύω ότι η πραγματική ένωση της ψυχής αφορά μόνο το ζευγάρι και την αγάπη μεταξύ τους... Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evvi Δημ. March 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2008 σιγουρα αλλος ο θεσμος του (θρησκευτικου) γαμου και αλλο αυτου του συμφωνητικου στο γαμο ειναι και το θεμα της θρησκειας ενω τον πολιτικο γαμο ή περισσοτεροι τον κανουν για να μπορουν να παρουν δανειο, αν αυτο το συμφωνητικο μπορει να σε βοηθησει να κανεις μια αρχη αγοραζοντας ενα σπιτι το θεωρω πολυ σωστο ετσι ωστε οταν εχεις την δυνατοτητα να κανεις και τον γαμο (αν φυσικα θελεις γιατι σιγουρα υπαρχουν και καποια ατομα που ειναι κατα του γαμου) Παράθεση ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!!!!!!!!!!:hunter: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stonebug Δημ. March 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2008 Ότι ενώνει στη ψυχή το λέει η θρησκεία. Εγώ πιστεύω ότι η πραγματική ένωση της ψυχής αφορά μόνο το ζευγάρι και την αγάπη μεταξύ τους... Αιμίλιε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!! Παράθεση stonebug... :!: https://www.stonebug.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris7_ Δημ. March 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2008 καλα ολα αυτα ρε παιδια...αλλα θεωρητικα!το θεμα ειναι να κραταμε και καποιες αρχες... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. March 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2008 Καλό είναι να υπάρχει πληθώρα επιλογών σε αυτά τα αυστηρός προσωπικά ζητήματα (συμβίωση, γάμος, ελεύθερη σχέση κτλ), οπότε ως μέτρο δεν μου φαίνεται καθόλου κακό. Υ.Γ. Νομικά αυτό το συμφωνητικό δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τον Πολιτικό Γάμο ή τον Θρησκευτικό Γάμο, καθώς άλλο το Ιδιωτικό Συμφωνητικό Συμβίωσης και άλλο ο Γάμος (Θρησκευτικός ή Πολιτικός) για τον Αστικό μας Κώδικα (Οικογενειακό Δίκαιο), άλλες προϋποθέσεις & συνέπειες έχει το ένα και άλλες προϋποθέσεις & συνέπειες θα έχει (προφανώς) το άλλο για το ζευγάρι, διαφορετικά δεν θα υπήρχε λόγος να εισαχθεί στην Ελληνική Νομοθεσία. Περισσότερα όταν βρω χρόνο να μελετήσω τον νομοθέτημα.. Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
b744pilot Δημ. March 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2008 συμφωνώ μαζί σου, και εγώ έτσι φαντάζομαι το γάμο μου γιατί πιστεύω στην ηθική του χριστανισμού και όχι στο μεταφυσικό του χριστιανισμού. Γιατί όμως είσαι κατά του συμφωνητικού και του πολιτικού γάμου; Δλδ όσοι δεν είναι ορθόδοξοι ή δεν πιστεύουν δε θα έπρεπε καν να παντρεύονται στη χώρα μας;;; Δλδ μόνο ο θρησκευτικός γάμος ενώνει 2 ανθρώπους; όπως κατάλαβες είμαι υπέρ του συμφωνητικού... Φιλικά, Το ιερό μυστήριο του γάμου περικλύει τόσα ιερά σύμβολα και συμβολισμούς, όπως τα δακτυλίδια, τις λαμπάδες, το κοινό ποτήριο, τα στέφανα κ.α. τα οποία σε έναν πολιτικό γάμο δεν υπάρχουν ή δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Στο ιερό μυστήριο του Γάμου, δηλώνεται η αμοιβαία πιστότητα και αλληλοσυμπλήρωση, αλληλουποταγή(όχι παθητική υποταγή αλλά ενεργητική αποδοχή του ενός από τον άλλον), ομόνοια και αλληλοπροσφορά των συζύγων. Ακόμα και το πέπλο προσδίδει στην γυναίκα αξιοπρέπεια και συνεπώς όχι υποταγή αλλά συμμετοχή στην εξουσία του άνδρα! Το ζευγάρι ενώνεται υπό την σκέπη της Αγίας Τριάδας, και διαβάζονται ευχές για την μακροζωία, την ευτεκνία και την προκοπή της ζωής των νεονύμφων. Η θεολογία του γάμου θέλει τον άνδρα και την γυναίκα να ενώνονται μυστηριακά εις σάρκα μίαν και να πραγματώνουν τον σκοπό τους που είναι η ψυχοσωματική ένωση και η ένταξη των συζύγων στην κοινωνία ζωής που είναι η οικογένεια. Σε αντίθεση λοιπόν με όλα αυτά, ο πολιτικός γάμος ενώνει μόνο στα χαρτιά, όπως πολύ σωστά είπε ο chris7_. Το κακό βέβαια είναι πως και οι ίδιοι οι ιερείς τώρα πια λόγω της πίεσης του χρόνου, καθώς περιμένουν κι άλλα ζευγάρια-συγγενεις έξω, "κόβουν" το μυστήριο και κάνουν "μισή δουλειά". Για αυτό κι εγώ θέλω να κάνω έναν ήσυχο και χαλαρό γάμο και συνάμα ολοκληρωμένο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stonebug Δημ. March 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2008 Το κακό βέβαια είναι πως και οι ίδιοι οι ιερείς τώρα πια λόγω της πίεσης του χρόνου, καθώς περιμένουν κι άλλα ζευγάρια-συγγενεις έξω, "κόβουν" το μυστήριο και κάνουν "μισή δουλειά". Για αυτό κι εγώ θέλω να κάνω έναν ήσυχο και χαλαρό γάμο και συνάμα ολοκληρωμένο. Συμφωνώ μαζί σου σε ότι έχει να κάνει με την ευλάβια και την πίστη σε όλα αυτά. Αυτό που με ενοχλεί όμως είναι οτι στους περισσότερους γάμους που έχω πάει δίνουν περίσσότερη σημασία στο αν τα στέφανα είναι ασημένια, πόσα διαμάντια είναι ο δίσκος, πόσα καράτια τα δαχτυλίδια, άν το ποτήρι είναι κρύσταλλο, πόσα λουλούδια έχει ο ναός στολισμένα, αν οι λαμπάδες είναι και φωτιστικά μαζί, αν το ρύζι είναι σε σακουλάκι, αν είναι ωραίες οι μπομπονιέρες κλπ. Η ευλάβια των καλεσμένων αντιπροσωπεύεται απο φασαρία στο ναό για το τζερτζελέ του ρυζιού και το αν η νύφη θα πατήσει το γαμπρό στο πόδι και το μυστήριο καταστρέφεται απο τα φώτα και τα φλάς των φωτογράφων και των καμεραμέν. Όσο για το πέπλο και την αξιοπρέπεια εγώ τα περισσότερα νυφικά που έχω δεί έχουν ένα ντεκολτέ που και ο παππάς χάνει τα λόγια του. Σεμνές τελετές είναι σπάνιες, δυστυχώς ο γάμος έχει γίνει ένα πανηγυράκι και έχει χάσει την ένοια του μυστηρίου που ήταν.Πιο πολύ χαβαλές είναι.... Όσο για την ένωση των ανθρώπων αυτή επιτυγχάνεται απο τους ίδιους τους ανθρώπους και όχι απο τη θρησκεία όποια και αν είναι αυτή.....επαναλαμβάνω .... όσοι δεν είναι χριστιανοί δλδ δεν θα έπρεπε να παντρεύονται στη χώρα μας;αν κάποιος έχει ενα άλλο θεό; Φιλικά, Παράθεση stonebug... :!: https://www.stonebug.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris7_ Δημ. March 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2008 Συμφωνώ μαζί σου σε ότι έχει να κάνει με την ευλάβια και την πίστη σε όλα αυτά. Αυτό που με ενοχλεί όμως είναι οτι στους περισσότερους γάμους που έχω πάει δίνουν περίσσότερη σημασία στο αν τα στέφανα είναι ασημένια, πόσα διαμάντια είναι ο δίσκος, πόσα καράτια τα δαχτυλίδια, άν το ποτήρι είναι κρύσταλλο, πόσα λουλούδια έχει ο ναός στολισμένα, αν οι λαμπάδες είναι και φωτιστικά μαζί, αν το ρύζι είναι σε σακουλάκι, αν είναι ωραίες οι μπομπονιέρες κλπ. Η ευλάβια των καλεσμένων αντιπροσωπεύεται απο φασαρία στο ναό για το τζερτζελέ του ρυζιού και το αν η νύφη θα πατήσει το γαμπρό στο πόδι και το μυστήριο καταστρέφεται απο τα φώτα και τα φλάς των φωτογράφων και των καμεραμέν. Όσο για το πέπλο και την αξιοπρέπεια εγώ τα περισσότερα νυφικά που έχω δεί έχουν ένα ντεκολτέ που και ο παππάς χάνει τα λόγια του. Σεμνές τελετές είναι σπάνιες, δυστυχώς ο γάμος έχει γίνει ένα πανηγυράκι και έχει χάσει την ένοια του μυστηρίου που ήταν.Πιο πολύ χαβαλές είναι.... Όσο για την ένωση των ανθρώπων αυτή επιτυγχάνεται απο τους ίδιους τους ανθρώπους και όχι απο τη θρησκεία όποια και αν είναι αυτή.....επαναλαμβάνω .... όσοι δεν είναι χριστιανοί δλδ δεν θα έπρεπε να παντρεύονται στη χώρα μας;αν κάποιος έχει ενα άλλο θεό; Φιλικά, μα θα το ξαναπουμε οτι δεν εχει να κανει με το αν θα πρεπει να παντρευονται στην χωρα μας αλλου θρησκευματος ανθρωποι,αλλα κατα ποσο εμεις οι ιδιοι οι ορθοδοξοι χριστιανοι αποδεχομαστε καποια πραγματα η οχι μεσα απο αυτα που μας διδαξε ο ιδιος ο Χριστος!!! οσο για την λαμπροτητα της τελετης και το αν τα στεφανα ειναι ασημενια η οχι δεν νομιζω οτι ασχολειται ο ιερεας αλλα εμεις οι ιδιοι και στο χερι μας ειναι να το αλλαξουμε αυτο...;) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
b744pilot Δημ. March 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 7, 2008 Συμφωνώ μαζί σου σε ότι έχει να κάνει με την ευλάβια και την πίστη σε όλα αυτά. Αυτό που με ενοχλεί όμως είναι οτι στους περισσότερους γάμους που έχω πάει δίνουν περίσσότερη σημασία στο αν τα στέφανα είναι ασημένια, πόσα διαμάντια είναι ο δίσκος, πόσα καράτια τα δαχτυλίδια, άν το ποτήρι είναι κρύσταλλο, πόσα λουλούδια έχει ο ναός στολισμένα, αν οι λαμπάδες είναι και φωτιστικά μαζί, αν το ρύζι είναι σε σακουλάκι, αν είναι ωραίες οι μπομπονιέρες κλπ. Η ευλάβια των καλεσμένων αντιπροσωπεύεται απο φασαρία στο ναό για το τζερτζελέ του ρυζιού και το αν η νύφη θα πατήσει το γαμπρό στο πόδι και το μυστήριο καταστρέφεται απο τα φώτα και τα φλάς των φωτογράφων και των καμεραμέν. Όσο για το πέπλο και την αξιοπρέπεια εγώ τα περισσότερα νυφικά που έχω δεί έχουν ένα ντεκολτέ που και ο παππάς χάνει τα λόγια του. Σεμνές τελετές είναι σπάνιες, δυστυχώς ο γάμος έχει γίνει ένα πανηγυράκι και έχει χάσει την ένοια του μυστηρίου που ήταν.Πιο πολύ χαβαλές είναι.... Συμφωνώ μαζί σου. Αλλά όπως το λες κι εσύ εμείς οι ίδιοι το έχουμε καταντήσει έτσι. Και τώρα δήθεν ψάχνουμε νέους τρόπους για ξεφύγουμε από αυτό τον "χαβαλέ" που λέγεται γάμος. Τον Γάμο ο ίδιος ο Χριστός τον ευλόγησε και σίγουρα στα μάτια του Θεού δεν έχει χάσει την αξία του.Ο γάμος ήταν και θα παραμείνει ένα ιερό μυστήριο με την παρουσία του Αγιου Πνεύματος, άσχετα αν εμείς ως άνθρωποι ξεπέφτουμε και το κάνουμε πανηγυράκι. Όσο για την ένωση των ανθρώπων αυτή επιτυγχάνεται απο τους ίδιους τους ανθρώπους και όχι απο τη θρησκεία όποια και αν είναι αυτή.....επαναλαμβάνω .... όσοι δεν είναι χριστιανοί δλδ δεν θα έπρεπε να παντρεύονται στη χώρα μας;αν κάποιος έχει ενα άλλο θεό; Φιλικά, Η Θρησκεία από μόνη της δεν επιτυγχάνει καμία ένωση. Το μηστύριο είναι αυτό που ενώνει το ζευγάρι και πάνω απ'όλα η παρουσία της Αγίας Τριάδος σε αυτό. Και φυσικά όσοι δεν είναι Χριστιανοί μπορούν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο ή με τον γάμο που τελεί η θρησκεία τους. ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. March 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2008 Είμαι υπέρ! Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Nik Δημ. March 8, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 8, 2008 Προσωπικά διαφωνώ, περισσότερο γιατί είμαι ανήσυχο πνεύμα. Βέβαια, αυτό (βλέποντας το ύποπτα) είναι άλλος ένας τρόπος για να μας τα πάρουν, συμβολαιογράφοι και λοιποί ενδιαφερόμενοι... Παράθεση Μέλος της θεατρικής ομάδας Όχι Παίζουμε "Ποτάμι: Διολίσθηση ύδατος εντός χάντακος ούτινος διαμορφούνται δύο όχθε εκατέρωθεν" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. March 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2008 ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ Στην Αθήνα, σήμερον την 9ην Μαρτίου 2008, οι κάτωθι του παρόντος υπογραφόμμενοι, συμφωνούν αμοιβαίως και κοινή συναινέσει τα εξής: Προκειμένου να συμβιώσουν κατά το πλαίσιο του νόμου και θέλοντες να ρυθμίσουν τις από καιρού αρύθμιστες ψυχοπνευματικοπολιτικοκοινωνικοθρησκευτικές τους αρρυθμίες αποφασίζουν όπως: 1. Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή, θα συμβιώνουν με υποχρεωτική συνουσία εις την γκαρσονιέρα του πρώτου των συμβαλλομένων, όπου η δευτέρα εξ' αυτών αναλαμβάνει την υποχρέωση να προπαρασκευάζει δείπνο με αγνά υλικά, 20% λιπαρά,30% υδατάνθρακες και φυτικές ίνες του λοιπού. 2.Τρίτη Πέμπτη και Σάββατο, θα συμβιώνουν εις το δυαράκι το οποίο εμίσθωσε διά τον σκοπόν τούτον η δευτέρα των συμβαλλομένων και το οποίο αφού εξήτασε επιμελώς ο δεύτερος εξ' αυτών, το βρήκε της απολύτου αρεσκείας του διά τον σκοπόν διά τον οποίον το προορίζει. Η συνουσία δύναται επιλεκτικώς να αντικατασταθεί διά της ηδονικής χειραντλήσεως αιτήσει έστω και ενός των συμβαλλομένων, το ,δε, δείπνον δύναται να είναι παραγγελία έξωθεν.. 3. Την Κυριακή, συμφωνείται ότι θα συμπαρίστανται αμφότεροι κατά μεν τας πρωϊνάς ώρας ψυχή τε, κατά δε τας απογευματινάς και σώματι, ή σπαστά εναλλάξ, ασκαρδαμικτί και βουστροφηδόν, τις πρώτες δύο ώρες ψυχή τε και κατά τας εσχάτους ώρες και σώματι. Απαγορεύεται ρητώς η συμμετοχή τρίτου ή τρίτων εις την συμβίωσιν, πλην αν νόμος ορίσει διαφορετικώς εν τω μέλλοντι. Του παρόντος αναγνωσθέντος, αλλά μή κατανοηθέντος παρά των συμβαλλομένων, υπογράφεται ως έπεται : Ο ΨΥΧΗ ΤΕ Η ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stonebug Δημ. March 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2008 χαχαχαχααχ πολύ καλό .... που υπογράφω;;; Παράθεση stonebug... :!: https://www.stonebug.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 9, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 9, 2008 Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξηγεί τι αλλάζει με το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από την Εκκλησία http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15307&m=A41&aa=1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajo Δημ. March 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2008 Το πως θα ζεί ένα ζευγάρι ενηλίκων, ετεροφύλων ή ομοφιλοφύλων, είναι δικό του θέμα κάθε φορά. Το συγκεκριμμένο νομσχέδιο είναι πράγματι μια αρχή προκειμένου να ακολουθήσει η αναγνώριση του δικάιώματος συμβίωσης και στα ομοφυλόφυλα ζευγάρια. Πιστεύω οτι αυτό θα΄γίνει σύντομα. Πρέπει πρώτα να ωριμάσει η ιδέα στην ελληνική κοινωνεία. Το πραγματικό πρόβλημα κατά την γνώμη μου είναι στα παιδιά. Όσο το ζευγάρι δεν έχει παιδιά, μια χαρά είναι το συμφωνητικό, όπως και ο κάθε γάμος, πάλι. Η όλη διαδικασία του γάμου, διαχρονικά, σε όλες τις θρησκείες και όλες τις κοινωνείες είχε ένα σκοπό: Να προστατέψει το αδύναμο άτομο στην οικογένεια, είτε αυτό είναι η γυναίκα είτε τα παιδιά. Εμένα με προβληματίζει η ευκολία που θα έχει το ζευγάρι στο "διαζύγιο". Επαναλμβάνω, ΜΟΝΟ στην περίπτωση που υπάρχουν παιδιά. Η σχέση ΄κάθε ζευγαριού είναι ένα πλούσιο σενάριο. Εχει τις ευχάριστες και τις δυσάρεστες πλευρές. Τα καλά της και τα κακά της. Αν ο καθένας με περισσή ευκολία χωρίζει, δεν θα ωριμάσει ποτέ. Κατά την γνώμη μου αυτή η άνεση και ευκολία χωρισμού, με απλή μονόπλευρη δήλωση στον συμβολαιογράφο, θα πρέπει να μην ισχύει όταν υπάρχουν παιδιά. Εδώ στο δημόσιο, για να παραιτηθεί ένας υπάλληλος και να ισχύσει η παραίτησή του πρέπει να την υποβάλλει ΔΥΟ φορές με διάστημα ενός μήνα μεταξύ τους. Ο νομοθέτης κάλυψε έτσι το ενδεχόμενο, να πάρει κανείς μια λάθος απόφαση εν βρασμό. Γιατί να μην ισχύσει και στο συμφωνητικό το ίδιο πράγμα; Να πρέπει δηλαδή κάποιο να το ξανασκεφτεί. Και να ισχύει μετά και την δεύτερη δήλωση. Έ και 30 μέρες(άν το έχει πάρει πραγματικά απόφαση) δεν είναι και η κόλαση. Όσο για την βάπτιση των παιδιών που προέρχονται είτε απο πολυτικό γάμο είτε από το συμφωνητικό, η εκκλησία δεν απαγορεύει την βάπτιση. Απαγορεύει να γίνει κάποιος νονός, αν έχει παντρευτεί με πολιτικό γάμο, αφού έτσι δεν αποδέχεται εν μέρει την εκκλησία. Και αυτό κατά την γνώμη μου είναι λάθος τακτική της εκκλησίας, αφού ο νονός δεν τέλεσε ένα ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ μυστήριο, αλλά θέλει να τελέσει ένα υποχρεωτικό. Πιο σωστό βρίσκω έναν τέτοι νονό απο την λάθος στάση της εκκλησίας. Παράθεση Για δύο πράγματα δεν πρέπει να στεναχωριέται κανείς: Για αυτά που διορθώνονται(αφού διορθώνονται) και για αυτά που δεν διορθώνονται(αφού δεν μπορεί να κάνει κάτι). Κινέζικη παροιμία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Directx Δημ. March 10, 2008 Κοινοποίηση Δημ. March 10, 2008 Το δύσκολο διαζύγιο είχε δοκιμαστεί στην Ελλάδα μέχρι το 1982, όποτε είχαμε την πρώτη μεγάλη αναθεώρηση του Οικογενειακού Δικαίου (εισαγωγή Πολιτικού Γάμου, εναρμονισμό με κάποιες νόρμες της τότε ΕΟΚ κτλ, απλοποίηση του διαζυγίου). Αυτό που απέδειξε η τότε εμπειρία ήταν πως σαν θέλει το ζευγάρι, αμφότεροι ή ένας εκ των δυο, να χωρίσει, κανένας Νόμος, κανένας Ιερέας, καμία διαδικασία δεν μπορεί να το σταματήσει -απλά ενδεχομένως να το καθυστερήσει κάνοντας τους νυμφευμένους και τα παιδιά τους καμία φορά περισσότερο δυστυχείς από ότι ένα αξιοπρεπές διαζύγιο -βέβαια τότε, προ του 1980, το διαζύγιο ήταν ένα θέμα "ταμπού" συνήθως οπότε οι περισσότεροι νεκροί γάμοι δεν κατέληγαν σε αυτό τόσο λόγο νομικής ταλαιπωρίας όσο και λόγο του προαναφερθέντος κοινωνικού "ταμπού". Για αυτό τον λόγο, από το 1982 και μετά, οι αιτίες διαζυγίου απλοποιήθηκαν εξαιρετικά σε σχέση με το παρελθόν και έδωσαν διέξοδο σε πολλούς νοσηρούς γάμους και δυστυχισμένους ανθρώπους από αυτούς. Σίγουρα βέβαια κάποιοι μπορεί να ζημιώθηκαν ηθικά (ελπίζω όχι και οικονομικά..) από τις μεταρρυθμίσεις αυτές (για παράδειγμα ο "πιστός" σύντροφος της σχέσης), όμως χρυσή τομή σε αυτά τα αυστηρός προσωπικά θέματα, είναι αμφίβολο αν μπορεί να υπάρξει, πέραν των συνεπειών που προβλέπει σήμερα ο Α.Κ. για το Διαζύγιο. Σκοπός του Νόμου, είναι φυσικά η προστασία της Οικογένειας ως κύτταρο της Πολιτείας, σε δεύτερο πλάνο, φυσικά η προστασία των τέκνων που μπορεί να προκύψουν, τούτο όμως δεν δίδει το δικαίωμα στον Νομοθέτη να παραβλέψει τις όποιες επιθυμίες των ανθρώπων που απαρτίζουν το ζεύγος, διότι αν το κάνει αυτό συνήθως δημιουργεί νοσηρά φαινόμενα εντός του γάμου (ξυλοδαρμοί, μίσος, επιβουλή της ζωής ακόμα σε εξτρεμ περιπτώσεις κτλ.) Τέλος, αν περιμένει κανείς να ωριμάσει μέσα από τον Γάμο - έχει χάσει το παιχνίδι, καλύτερα να τελεί τον Γάμο του και να αποκτά παιδιά μόνο όταν ώριμος και όχι το αντίστροφο με την ελπίδα να ωριμάσει στην πορεία.. Αυτά τα λίγα από εμένα. Υ.Γ. Όπως είπα δεν έχω χρόνο να μελετήσω το Νομοθέτημα που υλοποιεί το Ι.Σ.Σ. αλλά υποθέτω (ή θέλω να πιστεύω) ότι σε θέματα τέκνων θα έχει ανάλογες - σοβαρές & δίκαιες προβλέψεις (αναγνώριση τέκνου κτλ) Παράθεση Old programmers never die. They just terminate and stay resident. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts