Jump to content

papajo

Members
  • Δημοσιεύσεις

    739
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by papajo

  1. Ευχαριστώ. Κάποιος μου είχε πει πως είναι υποχρεωμένος ο πάροχος να σου δίνει τουλάχιστον το 50% της μέγιστης ονομαστικής και αν δεν μπορεί, τότε πρέπει να σε χρεώνει έως εκεί που μπορεί η γραμμή. Πχ αν είναι 24άρα να σου δίνει μίνιμουμ 12 ή να χρεώνει γιια όσα μπορεί να δώσει, πχ σε μένα με το ζόρι 5.
  2. Προσοχή στα φίλτρα. Χωρίς να σε ειδοποιούν με κάποιο τρόπο, μετά από μερικά χρόνια, αχρηστεύονται και δημιουργούν προβλήματα και στο ίντερνετ και στο τηλέφωνο. Ένα χαλασμένο φίλτρο μπορεί να σε κάνει να βλαστημίσεις γιατί σέρνεται ή κόβεται το ίντερνετ. Παρεπιπτόντως ήθελα να ρωτήσω τα μέλη αν ξέρουν: Η σύνδεσή μου στο ίντερνετ είναι ΕΩΣ 24ΜΒ. Υπάρχει νομοθεσία ή κάτι σχετικό, που να υποχρεώνει τον πάροχο, να μου συντονίζει σε μιά ελάχιστη κατώτερη ταχύτητα και να μην πέφτει πιο κάτω η ταχύτητά μου; Και αν ναι ποιά είναι αυτή, σε ποσοστό πάντα της ονομαστικής μέγιστης. Σε μένα , λόγω απόστασης από το κοντινότερο κτήριο του ΟΤΕ, γύρω στα 3χλμ, η μέγιστη ταχύτητά μου δεν ξεπέρασε τα 5 και κάτι. Έχω δικαίωμα να γκρινιάξω;
  3. Καλό είναι και ακόμη καλλ´ιτερο να το κερδίσω. :lol:
  4. Κατάλαβα. Άμα κάτι είναι καλό, ο καθένας εύχεται καλή επιτυχία στον εαυτό του. Ωραίο φαίνεται, μακάρι να το "δοκιμάσω"•
  5. Σε σχέση με όσα ξέραμε μέχρι σήμερα με άλλα λειτουργικά, η διαδικασία μου θυμίζει "την διαδρομή Αθήνα-Περαιάς μέσω Λαμίας". Γιατί απλούστατα τόσο στα Windows, όσο και στα adroid, απλά σέρνεις τον αντίστοιχο φάκελο και τελείωσες. Προς Θεού δεν σχολιάζω τον κόπο σου συμφορίτη, να απαντήσεις, απλά την αναγκαστική διαδικασία.
  6. To κινητό παίρνει άνετα και το garmin xt και το NDrive. Και στο garmin τουλάχιστον βρίσκεις διασταυρώσεις
  7. Πολύ καλό σαν συσκευή. Μεγάλο πρόβλημα η μπαταρία. Με νορμάλ χρήση θέλει φόρτιση κάθε μέρα. Και δεν βρήκα μπαταρία μεγαλύτερη. Προσοχή: τόσο αυτό όσο και το Ν81 2ή8 γίγα πάσχουν από αρθριτικά: συλλέγουν υγρασία και θέλουν συχνά καθάρισμα. Μακρυά από υγρές περιοχές, πχ παραλία
  8. Στέλνεις sms στο 1333 με περιεχόμενο: END DAY και το διακόποτουν. Τα smartphones μπαίνουν μόνα τους στο internet συνεχώς και με διάφορες αφορμές: Να κατεβάσουν emailς, να κάνουν ενημερώσεις, να κατεβάσουν πχ τον καιρό κλπ. Ανάλογα τι εφαρμογές έχει ο καθένας που χρειάζοντα τακτικά σύνδεση στο διαδίκτυο. Τα προσφερόμεν 20ΜΒ με 1 ευρώ, εξαντλούνται σε χρόνο dt. Πρόκειται περί παραπλάνησης, αφού για κάθε μήνα αυτό το "ίντερνετ" κοστίζε 30 ευρώ(2 την ημέρα)+ ΦΠΑ 23%+ περισσότερο φόρο κινητής τηλεφωνίας(αυξάνεται σε ποσοστό όσο αυξάνεται ο λογαριασμός). Τελικά στοιχίζει πάνω κάτω 45 ευρώ για μόλις 600ΜΒ το μήνα. Με αυτά τα χρήματα αγοράζεις πάνω από 30ΓΙΓΑ το μήνα στην ίδια εταιρεία. Για το τρόπο χρέωσης τόσο η cosmo όσο και η voda έφαγαν από ένα 200.000 ευρώπουλα πρόστιμο από την Αρχή Τηλεπικοινωνειών. Τώρα ενημερώνουν αμέσως τον κάθε κάτοχο smartphone, μόλις μπει για πρώτη φορά και μάλιστα την πρώτη μέρα την χαρίζουν. Και σου λένε και για ποιό λόγο μπήγες, πχ κατέβασμα "καιρού" κλπ. Αν δεν θες στέλενεις το σχετικό μήνυμα και στο κόβουν.
  9. Ναι αλλά αν δεν τον θυμάσαι έχεις τις εξής επιλογές: 1. Βάλεε 0000 ή 7777 ή 1111 ή 8888 Ενας από όλους είναι ο εργοστασιακός και πρέπει να δουλέψει. 2. Αν δεν δουλέψει κανένας κάλεσε την εξυπηρέτηση πελατών και αφού δώεις ότι στοιχεία σου ζητήσουν(ΑΦΜ ταυτότητα κλπ) και το μοντέλο ΝΟΚΙΑ Ν81 θα σου πούν ποιός είναι ο κωδικός σου ή και ο εργοστασιακός κωδικός. Εμένα στην cosmote μου είπαν και τον κωδικό και το pack αφού είχα ξεχάσει το πιν
  10. Μήπως γίνεται μέσω επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων; Πήγαινε Μενού>Εργαλία>ρυθμίσεις>γενικές>επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων
  11. Εχω την εντύπωση ότι, υπάρχει μια άψογη συνεργασία των εταιρειών παροχής ίντερνετ με τις διάφορες κατασκευαστικές ή προγραμματιστικές εταιρείες. Πρόσφατα voda και cosmo, έχουν ενεργοποιήσει την αυτόματη είσοδο στο ίντερνετ των κινητών με android, αλλά με χρέωση 1 ευρώ την ημέρα.Και το κάνουν σε πάσης φύσεως συνδέσεις(κάρτα ή συμβόλαιο). Χωρίς να σε ρωτήσουν ή έστω να σε ενημερώσουν. θεωρούν αρκετό το ότι το διαφημίζουν. Αποτέλεσμα αύξηση των λογαριασμών κατά 40 και πλέον ευρώ τον μήνα χωρίς να κένεις τίποτε χρήσιμο. Αν κάνεις και πλοήγηση, σίγουρα ξεπερνά το όριο των 20ΜΒ και έχεις επί πλέον χρέωση. Το διακόπτουν μόνο αν το ζητήσεις. Είναι αυτό που λέμε με το ζόρι παντρειά. Και τα δήθεν smart phones έχουν την κακή συνήθεια μόλις τα ανοίξεις, να ψάχνουν να βρούν σύνδεση στο ίντερνετ, έτσι όπως κάθε υπολογιστής. Μέχρι να το πάρεις είδηση έχεις πληρώσει πολλές φορές την αξία του κινητού σε λογαριασμούς. Αλλά βρίσκουν κορόιδα και το κάνουν. Οταν μου συναίβη, διαμαρτηρήθηκα στην Αρχή επικοινωνειών και έμαθα ότι για τον πρώτο μήνα λειτουργείας, μόνο εγώ και ένας γερμανός διαμαρτηρήθηκαν. Ναι δικαιώθηκα και μου αφαίρεσαν την επιπλέον χρέωση. Το κατάλαβα γιατί είχα καρτοσυμβόλαιο και μου άδειασε ξαφνικά μέσα σε 5 μέρες το υπόλοιπο. Αν είχα κανονική σύνδεση, θα το έπαιρνα είδηση μετά από την λήψη του λογαριασμού. Εμ, έτσι βρίσκουν έδαφος για διάφορες ενέργειες. Υπολογίζουν στους ελάχιστους που θ αφωνάξουν και στα πολλά κορόιδα που απλά θα το καταπιούν.Δεν είναι αλήθεια ότι δεν βγάζεις άκρη στην ΕΕΕΤ. Μια χαρά με δικαίωσαν και ας ήταν ελάχιστο το κόστος. Αρχίστε να φωνάζετε το δίκαιό σας. Δεν είναι κουφοί.
  12. Τελικά βρήκα κάποια λύση. Κατέβασα και έβαλα τον KMPlayer. Εκεί υπάρχει η επιλογή full screen strech, που γεμίζει όλη την οθόνη έστω και κλέβοντας τις άκρες της εικόνα. Το ήθελα για τις περιπτώσεις που η ταινία είναι πολύ μακρόστενη και δεν βλέπεται εύκολα ή εμφανίζονται μικροί οi υπότιτλοι. Πρεβυωπεία γαρ υπάρχει. Το laptop είνα ένα 12 ετίας της IBM. Μετά την αλλαγή του c, τα έχασε όλα. Η μόνη λύση που βρήκα να δουλέψει έστω και μόνο για να παίζει ταινίες συνδεδεμένο με την τηλεόραση, ήταν να του εγκαταστήσω τα vista μέσω του cd εγκατάστασης των window. Το δικό του δεν το είχα. Του έβαλα λοιπόν αυτό από ένα laptop Toshiba. Τα φόρεσε μια χαρά, μάλιστα εμφανίζει την εικόνα της Toshiba. Ισως όμως κάποιο drivers να μην " έκατσαν" καλά. Τώρα πάντως παίζει και τον VLC και τον ΚΜ player. Παραμένει μια μικρή ατέλεια: Η αναπαραγωγή έχει μια μικρή "σπασμωδικότητα¨στην κίνηση, πιο έντονη όταν η ταινία έχει σκηνές δράσεις. Στον VLC player πήγα στην επιλογή Video>Deinterlace>Blend(υπήρχε προεπιλογή το Disabled) Η εικόνα βελτειώθηκε αρκετά. Ισως χρειάζεται λίγο ακόμη για να γίνει τέλεια. Στον ΚΜ πήγα στην επιλογή Playback και το αύξησα έως και 130% αλλά χωρίς να δω σε κανένα βήμα κάποια βελτείωση στην αίσθηση της κίνησης. Αν κανείς ξέρει καλλίτερα τις ρυθμίσεις σε αυτά τα δύο, όσον αφορά την ταχύτητα αναπαραγωγής ας μου πει παρακαλώ. Η αν έχει κάποια άλλη πρόταση να βελτειωθεί η κίνηση. Αντε μπας και γλυτώσει τελικά το παλιό λάπτοπ την ανακύκλωση. Το θέλω μόνο για να παίζει ταινίες συνδεδεμένο στν TV. Για τα υπόλοιπα έχω άλλα δύο, μου κάνουν.
  13. Εκει δοκίμασα όλες τις εκδοχές αλλά σε καμμία δεν "γεμίζει" όλη η οθόνη. Μεγαλώνει μεν αλλά αφήνει μαύρες λωρίδες πάνω και κάτω. Δεν "κόβει" δηλαδή τις άκρες αριστερά και δεξιά όπως το mplayer, προκειμένου να "γεμίσει" η οθόνη. Σε ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο σου.
  14. Για το vlc, έχω αγγλική έκδοση και δεν βρίσκω τις ρυθμίσεις που γράφεις. Για τον mplayer, όταν το αρχείο βίντεο το αλλάζω όνομα, παίζει κανονικά, αλλά δεν διαβάζει υπότιτλους. Οταν προσπαθώ να σύρω επάνω του τους υπότιτλους, όπως κάνω σε αυτό το φορητό που γράφω, μου βγάζει μηνύματα σφάλματος, ότι λείπουν διάφορα. Οταν όμως βίντεο και υπότιτλοι έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα, αρχίζει να παίζαι ανάποδα την εικόνα και διαβάζει τους υπότιτλους!!!!! Μιλάμε έχω κουφαθεί. Το ίδιο αρχείο που λίγα δεύετρα πριν έπαιζε κανονικά, αλλά δεν διάβαζε υπότιλτους!
  15. Μετά από φορμάρισμα(λόγο αλλαγής σκληρού) σε ένα ibm laptop αρχαίο(12ετίας) επανεγκατέστησα τα windows. Ολα δουλεύουν καλά εκτός από τον mplayer. Oποια έκδοση και να βάλω είτε δεν παίζει, είτε παίζει αλλά δεν διαβάζει υπότιτλους, ακόμη και αν έχουν το ίδιο όνομα, είτε και το πιο κουφό: Παίζει αλλά η εικόνα είναο γυρισμένη από αριστερά προς τα δεξιά και από πάνω προς τα κάτω!!!!!!! Οπως αν κοιτάξουμε ένα διάφανο φιλμ και μετα το γυρίσουμε (απο αριστερά προς τα δεξιά) ανάποδα και ξανά ανάποδα από πάνω προς τα κάτω. Την ίδια στιγμή ο vlc player παίζει κανονικότατα την εικόνα και διαβάζει τους υπότιτλους με το ίδιο όνομα. Ομως ο mplayer μου δίνει την δυνατότητα να βλέπω πιο μεγάλη εικόνα. Ψαλιδίζει λίγο τις άκρες σε περίπτωση που είναο πολύ wide screen η εικόνα, όπως σε μερικά dvd. O vlc αντίθετα δείχνει μακρόστενη την εικόνα ακόμη και σε full screen. Αλλά μερικές φορές είναι τόσο "σιναμσκόπ" η εικόνα που δεν την φχαριστιέμαι, τουλάχιστον όχι όσο όσο με τον mplayer. Να τονίσω ότι πριν έπαιζε κανονικά. Εχω εγκαταστήσει το K-lite, γιατί χωρίς αυτό παίζει μόνο ήχο. Ξέρει κανείς τι φταίει; Μπορώ να "περικόψω" την εικόνα και στο vlc; Πάσα λύση δεκτή, εκτός από σύνδεση το laptop στο ίντερνετ γιατί δεν γίνεται. Απλά κατέβασμα ίσως κάποιου αρχείου με το laptop που σας γρά:!:φω και μεταφορά στο παλιό με στικάκι.
  16. papajo

    ZTE Racer

    Και στα Saturn βρήσκεις και θήκη και προστασία. Oχι μαμίσια αλλά κάνεις δουλειά σου μια χαρά. Πάρε μαζί σου το κινητό για να δείς σε ποιά ταιριάζει ακριβώς.
  17. papajo

    ZTE Racer

    Κατάλαβα. Είναι για γερά νεύρα δουλειά. Νόμιζα πως θα γινόταν όπως στα pc, απλά απεγκατάσταση. Σε ευχαριστώ πάντως
  18. papajo

    ZTE Racer

    Ξέρει κανείς να μου πως μπορώ να κάνω απεγκατάσταση κάποιων προγραμμάτων από το ΖΤΕ Racer; παρακαλώ βήμα βήμα αν γίνεται, μια και δεν βρήκα άκρη.(πχ Μενού>προγράμματ α>κλπ>κλπ>κλπ)
  19. papajo

    ZTE Racer

    Στην cosmote στέλνεις ένα μήνυμα και το διακόπτουν
  20. papajo

    ZTE Racer

    Αγόρασε η κόρη μου αυτό το κινητό. Το user manual είναι ελάχιστο. Αν κάποιος ξέρει πως μπορώ να το κάνω να μην μπαίνει στο ίντερνετ από μόνο του και να με ρωτά. Της έφαγε σε μια μέρα 19 ευρώ!!! Κατέβαζε μόνο του τραγούδια και άλλα κουλά. Πιθανότατα κάτι είχε πατήσει και δεν το κατάλαβε. Οσο και αν το σκάληξα δεν έβγαλα άκρη. Πάσα γνώση δεκτή
  21. Καλό μήνα, με γιά η νέα εμφάνιση(πολύ καλή) και μακάρι να μου κάτσι το κινητό
  22. Κανένα δύκτυο στον κόσμο δεν είναι φτιαγμένο να "σηκώσει" ταυτόχρονα το 100% των τηλεφώνων που είναι συνδεδεμένα σ' αυτό. Και πέρα από τις καταστροφές κεραιών, καλωδίων κλπ, σε περίπτωση μεγάλης φυσικής καταστροφής, σχεδόν όλοι θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους. Στον τελευταίο σεισμό της Πάρνηθας, χωρίς καμμία καταστροφή των υποδομών του δικτύου, τα κινητά βγήκαν εκτός για 2 περίπου ώρες. Βάλτε τώρα στο νου σας τι θα γινόταν αν είχαν καταστραφεί κυψέλες, κεραίες ή καλώδια και κέντρα. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι κάποιος συντονισμός, προκειμένου να μην σηκώνουν όλοι τα τηλέφωνα προκειμένου να μιλήσουν πάλι με όλους. Ακόμη και για 1 δευτερόλεπτο αν σηκώσουμε την ίδια στιγμή το ακουστικό του σταθερού μας τηλεφώνου περισότεροι από το 50% των συνδρομητών, το κέντρο του ΟΤΕ θα καταρεύσει. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα επανέλθει. Οσο για την φωτο που δείχνει οργάνωση σταθμού επικεινωνιών είναι εύκολο. Αν σκεφτεί κανείς ότι καταστράφηκαν πολλά "περιφερικα" χωρίς να καταστραφούν αντίστοιχα κέντρα, τότε θέλει απλά μια στοιχειώδη οργάνωση, αφού απο εκεί λίγοι κάθε φορά μπορούν να μιλάνε.
  23. Μέχρι την τωρινή κρίση, μέχρι πριν ελάχιστα χρόνια, στην Ιαπωνία υπήρχαν οι λεγόμενοι "συνταξιούχοι του παραθύρου¨. Αυτοί ήταν άνθρωποι κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης, που οι εταιρείες δεν ήθελαν να απολύσουν, ακριβώς επειδή οι υπάλληλοι/εργαζόμενοι της "Α" εταιρείας ήταν πελάτες/καταναλωτές της "Β" εταιρείας και τούμπαλιν. Απλά επειδή δεν είχαν αντικείμενο αργασίας χάζευαν από το παράθυρο όλη μέρα εξ' ού και το όνομα. Οταν μια εταιρεία απωλείει κάποιυς, χάνονται και καταναλωτές, χάνονται και έσοδα δηλαδή. Απλά κάποιο ξερόλες που σπούδασαν αλλά ποτέ δεν έβγαλαν ένα μεροκάματο, εφαρμόζουν την θεωρεία των στρατηγών του γραφείου και όχι των στρατηγών που πήραν τα γαλόνια τους στα πεδία των μαχών. Ολοι αυτοί οι ελαφρόμυαλοι διεθνώς, οδήγησαν την οικονομία στην ύφεση, παγκοσμίως
  24. Θυμήσου αν την κάρτα την διάβαζε σαν sd ή σαν sdmmc. Μετά πήγαινε στο http://www.navimania.gr και κάνε εγγραφή. Αφού γραφτείς ψάξε εκεί για το vist lite menu. Εχει βγει και για τις δύο εκδόσεις. Με κάποια από τις δύο θα μπορέσεις να ξεκλειδώσεις το μηχανάκι σου και να βάλεις όποιο navigation σύστημα θέλεις. Ισως να το βρεις και σαν VLM
  25. Μου παρουσιάστηκε και μένα πρόβλημα μη αναγνώρισης του Ν81 και Ε66. Κατέβασε από την ΝΟΚΙΑ το Nokia_Conectivity_cable_Driver και θα λύσεις το πρόβλημα
×
×
  • Create New...