Jump to content

[Επίσημο] HTC Touch Diamond (P3700)

manos the greek
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά προσέξτε,

Γνήσια ελληνική ROM διαθέτει στις συσκευέστες μόνο η αντιπροσωπία ACE η οποία τις διακινεί και μέσω των καταστημάτων Γερμανός, Cosmote και ίσως WIND.

Οι συσκευές που δεν προέρχονται από την την επίσημη αντιπροσωπία δεν έχουν ελληνικό μενού και η ACE δεν πρόκειται να δεχθεί να σας βάλει. Δεν το κάνει γιατί θέλει να προασπίσει τα διακιώματα της σαν επίσημου αντιπροσώπου.

Οι γνωστές αλυσίδες καταστημάτων, για να κερδίσουν περισσότερα κάνουν παραεισαγωγές. Φυσικά η ROM τους είναι αγγλική. Τις πουλάνε παράλληλα με τις επίσημες χωρίς τις περισσότερες φορές να ενημερώνουν τους πελάτες για την διαφορά.

Πρόσφατα βρέθηκαν σε καταστήματα του Γερμανού συσκευές με περασμένη Cooked Greek ROM (δηλαδή λογισμικό που δεν προέρχεται από την HTC). Αυτό σημαίνει ότι χάνεις την εγγύηση αν δεν γνωρίζεις να επαναφέρεις το hard spl.

Εκτός αυτού είναι παράνομο να προβαίνει το κατάστημα σε αλλαγή ROM.

Θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε τα εξής:

Να τονίστε στα καταστήματα ότι θέλετε συσκευή που να προέρχεται από την επίσημη αντιπροσωπία και διαθέτει τα αυτοκόλλητα με το σημα της.

Αν σας πούν ότι θα σας βάλει η αντιπροσωπία ελληνικά, πείτε τους ότι επικοινωνήσατε και δεν δέχονται να βάλουν ελληνικά σε συκευές που δεν έχουν εισάγει οι ίδιοι.

Επίσης αν δεν σας ενδιαφέρει να έχει την ελληνική rom, ρωτήστε τους αν τις έχουν εισάγει από την ευρωπαική ένωση γιατί οι συσκευές που προέρχονται από άλλη ήπειρο δεν έχουν εγγύηση στην ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση τονίστε τους ότι θα την επιστρέψετε αν η επίσημη αντιπροσωπία σας πει ότι δεν παρέχει εγγύηση.

Από την στιγμή που η τιμή των συσκευών παραεισαγωγής είναι ίδια με της αντιπροσωπίας, είναι κουτό να παίρνετε αυτό που σας δίνουν χωρίς να ψάχνεστε. Εκτός κι αν έχετε επιδώτηση από κάποια εταιρεία που δεν συνεργάζεται με την ACE.

Τέλος να έχετε υπόψην σας ότι η αντιπροσωπία παρέχει εγγύηση μόνο για το hardware των συσκευών παραεισαγωγής και εφόσον προέρχονται από την ευρωπαική ένωση. Στις δικές της η εγγύηση ισχύει και για το software.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

• Απαντήσεις 12,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Εκει που κανονικα βλεπουμε το μαυρο φοντο του Touch flo, με τα τετραγωνακια που διχνουν την ωρα, αντι για το μαυρο φοντο, εμφανιζεται μια φωτογραφια, αυτη που υπαρχει εδω:η συσκευη μου/my documents/my pictures/avatar1.jpg (υποθετω οτι ειναι .jpg). Πηρε το κινητο ενας φιλος και το κοιταγε 2 λεπτα και οταν μου το εδωσε ειχε γινει αυτο.. Ειναι καποια επιλογη που εκανε και μπορω να το επαναφερω, ή θελει format ολο το κινητο?

Παω στο εναρξη-ρυθμισεις-σημερα-εμφανιση , μηπως εχει πειραχτει κατι εκει, αλλα ειναι κανονικα επιλεγμενο το htc black για θεμα , και δεν εχω τσεκαρισμενη την επιλογη "χρηση αυτης της εικονας για φοντο". Και στις επιλογες του Touch flo, δεν βλεπω κατι περιεργο..

Thanks ,

**edit Τελικα βρηκα τι εφταιγε. Ειχε μπει εικονα σαν φοντο στο touch flo, και λογω bag που υπαρχει την εκδοση λειτουργικου που εχω (ειναι παλαια πιθανον να διορθωθηκε)

δεν αλλαζει μεσα απο τις επιλογες του "Σημερα" Αλλαζει ομως αμα πας από το TF3D tab ρυθμίσεις -> Φόντο ,και επαναφορα αρχικου φοντου..

Το γραφω μη το παθει και κανας αλλος..

Υπαρχει κάποιος τρόπος να δω αν η συσκευή μου είναι από EU?

Την αγόρασα από το πλαίσιο [αγγλική έκδοση] και δεν είναι της ACE.. Υποψιάζομαι ότι είναι απο την Αγγλία άλλα δεν θέλω να βρεθώ προ εκπλήξεως, 4 μέρες την έχω, αν ανακαλύψω ότι είναι ασιατική κ δεν εχει εγγύηση την γυρνάω επι τοπου...

Εχω και ένα προβληματάκι με το video... έχω περάσει την τελευταία rom από το site της HTC και προσπαθώ να παίξω ένα video 640x480... Τόσο ο TCPMP 0.72 όσο και ο Coreplayer το παίζουν αισχρά αργά (28-30% speed στο benchmark).

Υπάρχει λύση;

Εκει που κανονικα βλεπουμε το μαυρο φοντο του Touch flo, με τα τετραγωνακια που διχνουν την ωρα, αντι για το μαυρο φοντο, εμφανιζεται μια φωτογραφια, αυτη που υπαρχει εδω:η συσκευη μου/my documents/my pictures/avatar1.jpg (υποθετω οτι ειναι .jpg). Πηρε το κινητο ενας φιλος και το κοιταγε 2 λεπτα και οταν μου το εδωσε ειχε γινει αυτο.. Ειναι καποια επιλογη που εκανε και μπορω να το επαναφερω, ή θελει format ολο το κινητο?

Παω στο εναρξη-ρυθμισεις-σημερα-εμφανιση , μηπως εχει πειραχτει κατι εκει, αλλα ειναι κανονικα επιλεγμενο το htc black για θεμα , και δεν εχω τσεκαρισμενη την επιλογη "χρηση αυτης της εικονας για φοντο". Και στις επιλογες του Touch flo, δεν βλεπω κατι περιεργο..

Thanks ,

Πηγαινε το για service.:lol:

Στο tf3d τραβα στο tab ρυθμισεις - φοντο, και θα σε ρωτησει για να επιστρεψει στο αρχικο.

s100-Artemis-Cruise-Diamond

HTC-Touch-Diamond.jpg.bc5fa35baa0b6f97517a6b8f6b247b68.jpg

Υπαρχει κάποιος τρόπος να δω αν η συσκευή μου είναι από EU?

Την αγόρασα από το πλαίσιο [αγγλική έκδοση] και δεν είναι της ACE.. Υποψιάζομαι ότι είναι απο την Αγγλία άλλα δεν θέλω να βρεθώ προ εκπλήξεως, 4 μέρες την έχω, αν ανακαλύψω ότι είναι ασιατική κ δεν εχει εγγύηση την γυρνάω επι τοπου...

Εχω και ένα προβληματάκι με το video... έχω περάσει την τελευταία rom από το site της HTC και προσπαθώ να παίξω ένα video 640x480... Τόσο ο TCPMP 0.72 όσο και ο Coreplayer το παίζουν αισχρά αργά (28-30% speed στο benchmark).

Υπάρχει λύση;

Αν η ρομ που περασες ειναι Ευρωπαικη χωρις hard spl και εκανες register στο Ευρωπαικο site της htc εισαι οκ.:)

Το video τι καταληξη εχει? avi, wmv, mkv

Αν η ρομ που περασες ειναι Ευρωπαικη χωρις hard spl και εκανες register στο Ευρωπαικο site της htc εισαι οκ.:)

Το video τι καταληξη εχει? avi, wmv, mkv

Από το site της HTC το πέρασα το ROM και έκανα και register, ήταν το:

RUU_Diamond_HTC_WWE_1.93.405.1_Radio_Signed_Diamond_52.29.25.12_1.00.25.05_Ship.exe

Το video είναι AVI:

Resolution

848 x 480

Aspect ratio

1.76667

Format

H264

Bitrate

868 kbps

Frames per second

23.976

χμμ, πιο μεγάλη ανάλυση από ότι νόμιζα και h264 codec, λες να φταίει αυτό; αλλά και πάλι πάει υπερβολικά αργά...

Οταν παθαίνουν ζημιά να τους στέλνουμε σε σένα δλδ? :)

Σου φλάσαρα την συσκευή με το ζόρι και δεν το ξέρω? αν δε σου αρέσει η γνώμη μου, μη την εφαρμόζεις.

oχι, απο hands-free. Ημουν γυμναστηριο και εκανα διαδρομο και ακουγα μουσικη. Πολυ χαλια ποιοτητα!! Επαιξα και με το προγραμματακι εκεινο που εχει equalizer αλλα τιποτα. Καμια βελτιωση.

με τον core player και ακουγα απο handsfree

Δουλεύω κάθε μέρα σε συνθήκες πάνω απο 100db, και χρησιμοποιώ τα τελευταία 4 χρόνια κάθε μέρα ακουστικά sony mdr v700 (ότι καλύτερο και πιο δυνατό υπάρχει) και μπορώ να σου πώ οτι (με media player και cooked rom, δε ξέρω αν έχει tweaks για ήχο) ο ήχος είναι άκρως ικανοποιητικός, και η φουλ ένταση δεν αντέχεται, ακόμα και με τα άθλια ακουστικά του headset! Κάτι που πείραξα εγώ είναι το remove european 100db limit με το diamond tweak.

παιδια εχεις κανεις φλασαρει απο αγγλικη ρομ και να την κανει πληρη ελληνικη.

δηλαδη να κανει και το menu ελληνικο

καπου διαβασα οτι κυκλοφορει μια ρομ με το ονομα swtos .....

Guest lagoudakis
αρκετοι...υπαρχει επισης και η ρομ του panosha,(δεν ειναι ελληνικη)απο οτι λενε τα παιδια ειναι καλες,εγω προσωπικα δεν τις εχω δοκιμασει γιατι δεν εχω πια το diamont

RUU_Diamond_HTC_WWE_1.93.405.1_Radio_Signed_Diamond_52.29.25.12_1.00.25.05_Ship.exe

Το video είναι AVI:

Resolution

848 x 480

Aspect ratio

1.76667

Format

H264

Bitrate

868 kbps

Frames per second

23.976

χμμ, πιο μεγάλη ανάλυση από ότι νόμιζα και h264 codec, λες να φταίει αυτό; αλλά και πάλι πάει υπερβολικά αργά...

Δεν ξερω τι μπορει να φταιει, οσα avi εχω δοκιμασει μου τα παιζει μια χαρα χωρις να τα πειραξω, πειραξε λιγο τις ρυθμισεις video στον core player.

παιδια εχεις κανεις φλασαρει απο αγγλικη ρομ και να την κανει πληρη ελληνικη.

δηλαδη να κανει και το menu ελληνικο

καπου διαβασα οτι κυκλοφορει μια ρομ με το ονομα swtos .....

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=418475

Ελληνικη. Πρεπει να ξεκλειδωσεις την συσκευη σου.

Σου φλάσαρα την συσκευή με το ζόρι και δεν το ξέρω? αν δε σου αρέσει η γνώμη μου, μη την εφαρμόζεις.

Τότε ποιός ο λόγος να παρακινούμε χρήστες? Αν βάλουν έβαλαν δεν είναι ανάγκη να τοθσ μπριζώνουμε κιόλας.

Τότε ποιός ο λόγος να παρακινούμε χρήστες? Αν βάλουν έβαλαν δεν είναι ανάγκη να τοθσ μπριζώνουμε κιόλας.

Ανταλλαγή απόψεων δε κάνουμε εδώ? Η δική μου είναι ότι με stock rom το diamond δεν αξίζει. Και ότι επαναφέρεται εύκολα η εγγύηση. Εγώ μπορεί να είμαι τρελός η πλούσιος, και να μη με ενδιαφέρει να το χαλάσω, αλλά δεν απευθύνομαι σε παιδάκια! ο καθένας αποφασίζει τι τον συμφέρει!:mad:

Καλησπερα. Θα ελεγα οτι δεν υπαρχει λόγος εντασης. Ολοι προσπαθουμε για το καλυτερο κατα τη γνωμη μας και κανενας δεν κανει κατι με το ζορι.

Να στε καλα

Κωστας (Pterarxos)

Μετακομισαμε σε νεο forum, εδω θα βρειτε το νεο "Περι Ανεμων και Υδατων"  We Think Different 

http://img718.imageshack.us/img718/3200/pterarxosmember420120.png

Θέμα: Ελληνικές συσκευές

Παιδιά προσέξτε,

Γνήσια ελληνική ROM διαθέτει στις συσκευέστες μόνο η αντιπροσωπία ACE η οποία τις διακινεί και μέσω των καταστημάτων Γερμανός, Cosmote και ίσως WIND.

Οι συσκευές που δεν προέρχονται από την την επίσημη αντιπροσωπία δεν έχουν ελληνικό μενού και η ACE δεν πρόκειται να δεχθεί να σας βάλει. Δεν το κάνει γιατί θέλει να προασπίσει τα διακιώματα της σαν επίσημου αντιπροσώπου.

Οι γνωστές αλυσίδες καταστημάτων, για να κερδίσουν περισσότερα κάνουν παραεισαγωγές. Φυσικά η ROM τους είναι αγγλική. Τις πουλάνε παράλληλα με τις επίσημες χωρίς τις περισσότερες φορές να ενημερώνουν τους πελάτες για την διαφορά.

Πρόσφατα βρέθηκαν σε καταστήματα του Γερμανού συσκευές με περασμένη Cooked Greek ROM (δηλαδή λογισμικό που δεν προέρχεται από την HTC). Αυτό σημαίνει ότι χάνεις την εγγύηση αν δεν γνωρίζεις να επαναφέρεις το hard spl.

Εκτός αυτού είναι παράνομο να προβαίνει το κατάστημα σε αλλαγή ROM.

Θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε τα εξής:

Να τονίστε στα καταστήματα ότι θέλετε συσκευή που να προέρχεται από την επίσημη αντιπροσωπία και διαθέτει τα αυτοκόλλητα με το σημα της.

Αν σας πούν ότι θα σας βάλει η αντιπροσωπία ελληνικά, πείτε τους ότι επικοινωνήσατε και δεν δέχονται να βάλουν ελληνικά σε συκευές που δεν έχουν εισάγει οι ίδιοι.

Επίσης αν δεν σας ενδιαφέρει να έχει την ελληνική rom, ρωτήστε τους αν τις έχουν εισάγει από την ευρωπαική ένωση γιατί οι συσκευές που προέρχονται από άλλη ήπειρο δεν έχουν εγγύηση στην ευρώπη.

Σε κάθε περίπτωση τονίστε τους ότι θα την επιστρέψετε αν η επίσημη αντιπροσωπία σας πει ότι δεν παρέχει εγγύηση.

Από την στιγμή που η τιμή των συσκευών παραεισαγωγής είναι ίδια με της αντιπροσωπίας, είναι κουτό να παίρνετε αυτό που σας δίνουν χωρίς να ψάχνεστε. Εκτός κι αν έχετε επιδώτηση από κάποια εταιρεία που δεν συνεργάζεται με την ACE.

Τέλος να έχετε υπόψην σας ότι η αντιπροσωπία παρέχει εγγύηση μόνο για το hardware των συσκευών παραεισαγωγής και εφόσον προέρχονται από την ευρωπαική ένωση. Στις δικές της η εγγύηση ισχύει και για το software.

Δεν ξερω βρε παιδια.....:confused:

Πανω που αποφασισα να παρω το Diamond (εχω το Ν95 και εψαχνα καιρο καποιο λογο για να το αλλαξω) ειπα να ριξω μια ματια στο φορουμ που το αφορα και .....εφριξα....:ninja:

Εκτιμω τα εκτενη ποστ και τον χρονο που αφιερωσαν οι παραπανω φιλοι για διευκρινησεις, αλλα ομολογω οτι .....χαθηκα.

Δηλαδη εγω που σκεπτομουν (λογω επιδοτησης) να το παρω απο vodafone τι θα πρεπει να κανω ?

Το να ειναι σφραγισμενη η συσκευασια δεν το συζητω, αλλα θα πρεπει να ψαχνω και για αυτοκολλητα συγκεκριμενης εταιρειας?

Και αν δεν τα βρω μπορει να εχω ελληνικα αλλα θα ειναι παεαεισαγωγης και δεν θα εχω εγγυηση αντιπροσωπειας ενω αν τα βρω δεν θα εχω ελληνικα αλλα θα εχω εγγυηση αντιπροσωπειας ???

Ουυυφφφφ........τι σπαζοκεφαλια ειναι αυτη ???:mad::mad::mad:

Πληρωμενο θα ειναι το ρημαδι..........οχι χαρισμενο.

Γιατι θα πρεπει ο καθε εν δυναμει αγοραστης να ντιμετωπιζει τετοια διλληματα ???

Για να μην αναφερθω στο θεμα των rom (swtos,κα) που θα πρεπει να εγκατασταθουν..........Μπαχαλο

Τελικα μου φαινεται μεχρι νεωτερας θα αναγκαστω να μεινω με το Ν95 γιατι παρολο στο περασμα των ετων εχουν υπαρξει πολλα και διαφορα προβληματα με την εταιρεια και ιδιαιτερα με την εδω αντιπροσωπευση της, τετοια θεματα ουδεποτε εχουμε συναντησει.

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ

RUU_Diamond_HTC_WWE_1.93.405.1_Radio_Signed_Diamond_52.29.25 .12_1.00.25.05_Ship.exe

Το video είναι AVI:

Resolution

848 x 480

Aspect ratio

1.76667

Format

H264

Bitrate

868 kbps

Frames per second

23.976

Ανοιξε το core player και πηγαινε στο tools -> Preferences -> Select page -> Video και αλλαξε το video output. Δεν ξερω τι ειναι πιο καλο απ'ολα.. Παντως αυτο που ειχε ουτε εμενα μου επαιζε τα video.. και το εβαλα DirectDraw και παιζει μια χαρα τωρα ;)

Από ότι καταλαβαίνω Κατεβάζεις σπασμένο λογισμικό... Μέσα σε αυτό θα βρεις οδηγίες.
Ας επιχειρήσουμε...

kalhspera se olous!!

katebazw twra to Destinator7-complete.Greek.voices-odytsak.rar me ellhnikes fvnes ka8odhghshs... xerei kapoios ti prepei na kanw gia na to egkatasthsw sto thlefono?

Αυτό το αρχείο έχει μέσα μόνο εναλλακτικές φωνές για την πλοήγηση, για το πρόγραμμα πρέπει να ψάξεις λίγο καλύτερα.

Twitter.

[sIGPIC][/sIGPIC] Mazda 2 Club

Να κάνω κι εγώ μία ερώτηση; Μετά από κάθε αναβάθμιση ROM ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείτε για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις/προγράμματα/μηνύματα κλπ; Το Sprite backup; Κι αν ναι, ποιο mode χρησιμοποιείτε στο restore;

Εχω βάλει την τελευταία ROM αλλά δεν είδα ιδιαίτερη διαφορά στην ταχύτητα και υποπτεύομαι ότι φταίει το sprite backup. Συγκεκριμένα, δύο είναι τα πρόβληματα που έχω: 1. Οταν αφήσεις πολύ ώρα το κινητό στο today screen που δείχνει την ώρα σαν φύλλα ημερολογίου τότε όταν προσπαθήσεις να μετακινηθείς στα μενού κομπλάρει και είναι πολύ αργό. Η ταχύτητα του μενού επανέρχεται μόλις τρέξεις κάποιο πρόγραμμα. 2. Οταν επιλέγω να δω όλα τα μηνύματα sms στο μενού μηνυμάτων (inbox) τότε η λίστα βγαίνει με κενά σε κάποιες σειρές!! Αν κλείσω την λίστα (με παρατεταμένο πάτημα στο Χ ώστε να κλείσει τελείως το πρόγραμμα) και την ξανανοίξω δεν υπάρχει πρόβλημα.

Υπάρχει κάποιος που να έχει παρόμοιο πρόβλημα; Εχω αγγλική ROM επάνω, το κινητό είναι από Αγγλία.

Μιχάλης

Ανοιξε το core player και πηγαινε στο tools -> Preferences -> Select page -> Video και αλλαξε το video output. Δεν ξερω τι ειναι πιο καλο απ'ολα.. Παντως αυτο που ειχε ουτε εμενα μου επαιζε τα video.. και το εβαλα DirectDraw και παιζει μια χαρα τωρα ;)

Το έκανα γμτ αλλα δεν δουλεύει... Αντε από 28% να πάει 30%... Μαυρα χάλια και ο TCPMP και ο CorePlayer (latest builds) :(

Τελικά ήταν το Video! Ο CPU μας δεν τα πάει ΚΑΘΟΛΟΥ καλά με το h264... δοκίμασα ένα xvid και έπαιξε κανονικα στο 110-120%.

Τελικά η ROM που έχω τι σας λέει; Είναι όντως Αγγλικό ή με δούλεψαν και μένα;

(RUU_Diamond_HTC_WWE_1.93.405.1_Radio_Signed_Diamond_52.29.25 .12_1.00.25.05_Ship.exe)

Τελικά έλυσα όλες μου τις απορίες μόνος μ :) UK ROM είναι ;)

Επίσης, υπάρχει πουθενά κανένα πόστ/site που να γράφει λεπτομέριες για τα alternative roms (πχ, swtos που διάβασα πριν μερικά posts ότι είναι πολύ καλό);

Nevermind, τα βρήκα όλα τα ROMs στους XDA-devs =)

Thanx =)

Να κάνω κι εγώ μία ερώτηση; Μετά από κάθε αναβάθμιση ROM ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείτε για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις/προγράμματα/μηνύματα κλπ; Το Sprite backup; Κι αν ναι, ποιο mode χρησιμοποιείτε στο restore;

Εχω βάλει την τελευταία ROM αλλά δεν είδα ιδιαίτερη διαφορά στην ταχύτητα και υποπτεύομαι ότι φταίει το sprite backup. Συγκεκριμένα, δύο είναι τα πρόβληματα που έχω: 1. Οταν αφήσεις πολύ ώρα το κινητό στο today screen που δείχνει την ώρα σαν φύλλα ημερολογίου τότε όταν προσπαθήσεις να μετακινηθείς στα μενού κομπλάρει και είναι πολύ αργό. Η ταχύτητα του μενού επανέρχεται μόλις τρέξεις κάποιο πρόγραμμα. 2. Οταν επιλέγω να δω όλα τα μηνύματα sms στο μενού μηνυμάτων (inbox) τότε η λίστα βγαίνει με κενά σε κάποιες σειρές!! Αν κλείσω την λίστα (με παρατεταμένο πάτημα στο Χ ώστε να κλείσει τελείως το πρόγραμμα) και την ξανανοίξω δεν υπάρχει πρόβλημα.

Υπάρχει κάποιος που να έχει παρόμοιο πρόβλημα; Εχω αγγλική ROM επάνω, το κινητό είναι από Αγγλία.

Μιχάλης

Δεν επαναφέρουμε ΠΟΤΕ backup που έχουμε πάρει από άλλη ROM.

Καλημέρα εδώ και 3 μέρες η μπαταρία μου τελειώνει σε 3 - 4 ώρες την περισσότερη ώρα με σβηστή την οθόνη και φορτίζει σε λιγότερο από 1 ώρα ξέρει κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει ; Και αν ξέρει κανείς αν η μπαταρία είναι στην εγκύηση το έχω απο την ACE ελληνικό (Μήπως έχω βάλει κανένα πρόγραμμα που πουσάρει τον προσέσορα και μου τρώει την μπαταρία να κάνω λέται ένα hard reset και αν το κάνω θά πρέπει να βάλω την rom που κατέβασα απο την ACE ξανά;
Καλύτερη η πορεία απο τον προορισμό

Υπαρχει καποιος τροπος να κανω το παρακατω?

πχ Παω απο το Touch flo στα προγραμματα-ολα οπου μου βγαζει τη λιστα με τα προγραμματα.

Αν θελω να μετακινηθω με τα βελακια και οχι με την οθονη αφης, πχ να παω τη λιστα προς τα κατω, παταω το κατω βελακι. Μονο που πρεπει να το παταω και να το αφηνω συνεχεια για να μετακινουμε προς τα κατω. Δεν υπαρχει καποιο tweak, να το κραταω πατημενω και να πηγαινει συνεχεια προς τα κατω? Αντιστοιχα και για τα επομενα πληκτρα (πανω-κατω-δεξια-αριστερα)

Οταν ειμαι στη λιστα με τις επαφες, κανοντας το αντιστοιχο, κρατωντας πατημενο πχ το κατω κουμπι παει η λιστα προς τα κατω, μεχρι που ξαφνικα αρχιζει να γραφει Α-Β...Ω ωστε να σε πεταξει στο αντιστοιχο ονομα που ξεκιναει απο αυτο το γραμα. Γινεται να απενεργοποιηθει αυτο και απλα να μετακινισε πανω-κατω?

Ευχαριστω.