tilaverboy Δημ. January 16, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2017 Απορια μου. Εχω μια καρτα με πιστωτικο οριο τα 1000 ευρω και το οποιο το ξεπερασα και ειναι να κανω μια αγορα. Εαν καταθεσω/αποπληρωσω χρηματα στην πιστωτικη ποτε επανερχεται το οριο το πιστωτικο; Ειναι της εθνικης. Δεν μιλαω για χρεωστικη το τονιζω. Αναφερομαι σε πιστωτικη. Συνεπως δεν υποκινται σε capital την εχω για αγορες και μονο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. January 16, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2017 Απορια μου. Εχω μια καρτα με πιστωτικο οριο τα 1000 ευρω και το οποιο το ξεπερασα και ειναι να κανω μια αγορα. Εαν καταθεσω/αποπληρωσω χρηματα στην πιστωτικη ποτε επανερχεται το οριο το πιστωτικο; Ειναι της εθνικης. Δεν μιλαω για χρεωστικη το τονιζω. Αναφερομαι σε πιστωτικη. Συνεπως δεν υποκινται σε capital την εχω για αγορες και μονο. Οταν οριστικοποιηθει η πληρωμη. Συνηθως την επομενη εργασιμη Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tilaverboy Δημ. January 16, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2017 Οταν οριστικοποιηθει η πληρωμη. Συνηθως την επομενη εργασιμη Σε ευχαριστώ πολύ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StandArd Δημ. January 16, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2017 Καλησπέρα, Θέλω να κάνω αγορά σε συνάλλαγμα με τη χρεωστική μου κάρτα μέσω ίντερνετ. Πήρα τηλέφωνο τις τέσσερις τράπεζες (Euro, Alpha, Πειραιώς, Εθνική) και μου είπαν τα εξής: Eurobank: προμήθεια 2,5Ε ανεξαρτήτως ποσού συναλλαγής AlphaBank: 1,2%-2% προμήθεια ανά συναλλαγή αναλόγως το ποσό η οποία καθορίζεται από Visa International και MasterCard και όχι από τη Τράπεζα Εθνική: καμία απολύτως προμήθεια Πειραιώς: 2% προμήθεια ανά συναλλαγή με ανώτερο ποσό χρέωσης 6Ε Συμφωνείτε σε αυτά; Πως είναι δυνατόν η Alpha να επιβάλλει προμήθειες ισχυριζόμενη πως προέρχονται από Visa International κλπ. και οι άλλες να μην αναφέρουν τίποτα τέτοιο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
testatos Δημ. January 16, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2017 Καλησπέρα, Θέλω να κάνω αγορά σε συνάλλαγμα με τη χρεωστική μου κάρτα μέσω ίντερνετ. Πήρα τηλέφωνο τις τέσσερις τράπεζες (Euro, Alpha, Πειραιώς, Εθνική) και μου είπαν τα εξής: Eurobank: προμήθεια 2,5Ε ανεξαρτήτως ποσού συναλλαγής AlphaBank: 1,2%-2% προμήθεια ανά συναλλαγή αναλόγως το ποσό η οποία καθορίζεται από Visa International και MasterCard και όχι από τη Τράπεζα Εθνική: καμία απολύτως προμήθεια Πειραιώς: 2% προμήθεια ανά συναλλαγή με ανώτερο ποσό χρέωσης 6Ε Συμφωνείτε σε αυτά; Πως είναι δυνατόν η Alpha να επιβάλλει προμήθειες ισχυριζόμενη πως προέρχονται από Visa International κλπ. και οι άλλες να μην αναφέρουν τίποτα τέτοιο; Νομιζω αυτη η προμήθεια πηγαίνει στην τραπεζα και οχι στον οργανισμό που εκδίδει την καρτα (visa,mastercard) εκτος αν κανω λαθος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theo1973 Δημ. January 16, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2017 Καλησπέρα, Θέλω να κάνω αγορά σε συνάλλαγμα με τη χρεωστική μου κάρτα μέσω ίντερνετ. Πήρα τηλέφωνο τις τέσσερις τράπεζες (Euro, Alpha, Πειραιώς, Εθνική) και μου είπαν τα εξής: Eurobank: προμήθεια 2,5Ε ανεξαρτήτως ποσού συναλλαγής AlphaBank: 1,2%-2% προμήθεια ανά συναλλαγή αναλόγως το ποσό η οποία καθορίζεται από Visa International και MasterCard και όχι από τη Τράπεζα Εθνική: καμία απολύτως προμήθεια Πειραιώς: 2% προμήθεια ανά συναλλαγή με ανώτερο ποσό χρέωσης 6Ε Συμφωνείτε σε αυτά; Πως είναι δυνατόν η Alpha να επιβάλλει προμήθειες ισχυριζόμενη πως προέρχονται από Visa International κλπ. και οι άλλες να μην αναφέρουν τίποτα τέτοιο; Δεν έχει καμία σημασία αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε. Η κατάσταση πάντως είναι έτσι (υπό αυτή την έννοια δηλαδή εγώ συμφωνώ) όπως την διαπίστωσες. Κλοπή κανονική... Εγώ δεν κάνω πλέον ποτέ πληρωμές σε νόμισμα πλην ευρώ με άλλη -Ελληνική- κάρτα πλην της ΕΤΕ για αυτόν ακριβώς το λόγο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xspy Δημ. January 16, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2017 Καλησπέρα, Θέλω να κάνω αγορά σε συνάλλαγμα με τη χρεωστική μου κάρτα μέσω ίντερνετ. Πήρα τηλέφωνο τις τέσσερις τράπεζες (Euro, Alpha, Πειραιώς, Εθνική) και μου είπαν τα εξής: Eurobank: προμήθεια 2,5Ε ανεξαρτήτως ποσού συναλλαγής AlphaBank: 1,2%-2% προμήθεια ανά συναλλαγή αναλόγως το ποσό η οποία καθορίζεται από Visa International και MasterCard και όχι από τη Τράπεζα Εθνική: καμία απολύτως προμήθεια Πειραιώς: 2% προμήθεια ανά συναλλαγή με ανώτερο ποσό χρέωσης 6Ε Συμφωνείτε σε αυτά; Πως είναι δυνατόν η Alpha να επιβάλλει προμήθειες ισχυριζόμενη πως προέρχονται από Visa International κλπ. και οι άλλες να μην αναφέρουν τίποτα τέτοιο; Δεν έχει προμήθεια η Alpha,αυτο που έχει αναφερθεί ως 1,2%-2% αφορά την διαφορά της ισοτιμίας του ποσού που μπορεί να προκύψει τη στιγμή της εκκαθάρισης και μόνο.Το ίδιο ίσχυε και για την Εθνική και υπήρχε η σχετική αναφορά στις συμβάσεις των καρτών της τουλάχιστον εως το 2012 ενω οι συμβάσεις που έχει πλέον στο site της (2016) αναφέρουν προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος εκτός απο την διαφορά ισοτιμίας.Για την εθνική δεν έχω επιβεβαιώσει αν πλέον εφαρμόζει προμήθεια,μέχρι το 2014 δεν είχε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pektis7 Δημ. January 17, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2017 Αν κάνουμε μία αγορά φέτος πχ σε 36 άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα, στο αφορολόγητο του 2017 θα μετρήσει όλο το ποσό ή μόνο οι δόσεις που θα πληρώσουμε το 2017; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. January 17, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2017 Αν κάνουμε μία αγορά φέτος πχ σε 36 άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα, στο αφορολόγητο του 2017 θα μετρήσει όλο το ποσό ή μόνο οι δόσεις που θα πληρώσουμε το 2017; Υπαρχουν πολλα ακομη που πρεπει να διυκρινησουν. Κατ αρχην, οι αγορες με καρτα εχουν αρχισει να παρακολουθουνται κατα ΑΦΜ απο τις τραπεζες ή οχι ακομη; Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geoponer Δημ. January 17, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2017 Υπαρχουν πολλα ακομη που πρεπει να διυκρινησουν. Κατ αρχην, οι αγορες με καρτα εχουν αρχισει να παρακολουθουνται κατα ΑΦΜ απο τις τραπεζες ή οχι ακομη; Αν δεν ισχύει αυτό, θα πρέπει να κρατάμε τις χάρτινες αποδείξεις, παρότι είχαν πει ότι δεν θα χρειαστεί (εγώ πάντα τις κρατάω, για παν ενδεχόμενο...) Παράθεση Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XronisRR Δημ. January 17, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2017 Αν κάνουμε μία αγορά φέτος πχ σε 36 άτοκες δόσεις με την πιστωτική κάρτα, στο αφορολόγητο του 2017 θα μετρήσει όλο το ποσό ή μόνο οι δόσεις που θα πληρώσουμε το 2017; Λογικά πάει με την απόδειξη οπότε θα μετράει όλο το πόσο. Θα μετράνε και οι πληρωμές μέσω e-banking η όχι; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. January 17, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2017 Λογικά πάει με την απόδειξη οπότε θα μετράει όλο το πόσο. Θα μετράνε και οι πληρωμές μέσω e-banking η όχι; Φυσικά ...... Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XronisRR Δημ. January 17, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2017 Φυσικά ...... Οποτε πρεπει να τυπωνουμε την αποδειξη συναλλαγης σε καθε πληρωμη;Ελεος.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. January 17, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2017 Οποτε πρεπει να τυπωνουμε την αποδειξη συναλλαγης σε καθε πληρωμη;Ελεος.. Οχι ... Εχουν πει οτι θα παρακολουθουνται αυτα απο τις τραπεζες και στο τελος της χρονιας θα μπενουν αυτόματα στις φορολογικες δηλωσεις οπως μπενουν τωρα οι τοκοι Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pektis7 Δημ. January 17, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2017 Οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ είπαν ότι θα μετράνε στο αφορολόγητο. Θα μετράνε όμως αν εξοφλούνται με πάγια εντολή μέσω τραπεζικού λογαριασμού; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. January 17, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2017 Οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ είπαν ότι θα μετράνε στο αφορολόγητο. Θα μετράνε όμως αν εξοφλούνται με πάγια εντολή μέσω τραπεζικού λογαριασμού; ναι, και η παγια εντολή ειναι ηλεκτρονικός τρόπος πληρωμής Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
al3x1k0 Δημ. January 17, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2017 Καλησπερα Θελω να βγαλω μια πιστωτικη καρτα στον πατερα μου. Ειναι 62 ετων συνταξιουχος, η συνταξη του μπαινει σε λογαριασμο στην εθνικη τραπεζα και το εισοδημα του ειναι ~13 χιλιαδες περιπου το χρονο. "Υποχρεωσεις" σε τραπεζες δεν εχει. Στην εθνικη τραπεζα ειδα οτι για να βγαλει καποιος πιστωτικη καρτα πρεπει να εχει καποιες προυποθεσεις για την εκδοση της • Ηλικία: 21-65 ετών • Υπηκοότητα: Ελληνική • Ελάχιστο ατομικό εισόδημα: MASTERCARD, VISA, MY CLUB VISA, TOYOTA VISA • Μισθωτοί/Συνταξιούχοι: 10.000 € • Ελεύθεροι Επαγγελματίες/Έμποροι/Επιχειρηματίες/Εισοδηματίες: 12.000 € • Αγρότες/Αλιείς/Γεωργοί/Κτηνοτρόφοι/Λοιπές Γεωργικές επιχειρήσεις: 6.000 € GOLD MASTERCARD 15.000 € PLATINUM MASTERCARD 45.000 € Σε καταστημα που ρωτησα σημερα μου ειπαν προφορικα οτι οι προυποθεσεις ειναι ενταξει αλλα ειναι λιγο δυσκολο λογο της ηλικιας του να εγκριθει. Μου ειπαν να μαζεψω τα χαρτια που θελουν και να παω με τον πατερα μου να κανει αιτηση και βλεπουμε αν θα του βγαλουν ή οχι. Λεμε να δοκιμασουμε. Αυτο που δεν ξερω και θελω να ρωτησω ειναι : Μου ζητησαν εκκαθαριστικο 2014 & 2015 και αυτο που μου ζητησαν και δεν ξερω ειναι "προσφατη εκκαθαριση συνταξης", που θα βρω αυτο το χαρτι ? Επισης εχει καποιος αλλος αντιστοιχη περιπτωση και να μου πει αν τελικα του εβγαλαν ή απερριψαν την αιτηση ? Τυπικά είναι καλυμμένος. Την γιαγιά μου που κάλυπτε όλες τις προϋποθέσεις για τη χρυσή την έκοψαν λόγω ηλικίας (>70). Μου το είπε ξεκάθαρα ο υπάλληλος (με ενημέρωσε ότι αν υπέγραφε εγγυητής κάτω των 65 με >=10000€ εισόδημα) θα την ενέκριναν. Στην δική σου περίπτωση θα πρότεινα την VISA μόνο και μόνο για να έχει θεωρητικά 100% αποδοχή σε συνδυασμό με τη MasterCard χρεωστική του. Αν είναι εύκολο ενημέρωσέ μας για την κατάληξη της αίτησης. Φυσικά λόγω λογαριασμού σύνταξης θα την πάρει με δωρεάν συνδρομή. Παράθεση (σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StandArd Δημ. January 17, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2017 Δεν έχει προμήθεια η Alpha,αυτο που έχει αναφερθεί ως 1,2%-2% αφορά την διαφορά της ισοτιμίας του ποσού που μπορεί να προκύψει τη στιγμή της εκκαθάρισης και μόνο.Το ίδιο ίσχυε και για την Εθνική και υπήρχε η σχετική αναφορά στις συμβάσεις των καρτών της τουλάχιστον εως το 2012 ενω οι συμβάσεις που έχει πλέον στο site της (2016) αναφέρουν προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος εκτός απο την διαφορά ισοτιμίας.Για την εθνική δεν έχω επιβεβαιώσει αν πλέον εφαρμόζει προμήθεια,μέχρι το 2014 δεν είχε. Είσαι σίγουρος ότι η Alpha δεν έχει προμήθεια; Η υπάλληλος είπε ξεκάθαρα ότι το 1,2%-2% είναι προμήθεια. Σε πρόσφατη συναλλαγή που έκανα με Εθνική δεν υπάρχει προμήθεια, στο τηλέφωνο μου είπαν το ίδιο. Αν πρόσεξες κάτι διαφορετικό στο site τους γράψε σε παρακαλώ το link. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zananiro Δημ. January 17, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2017 Όσον αφορά τις ηλεκτρονικές πληρωμές και αφορολογητο, γνωρίζει κάποιος τι συμβαίνει αν το ατομο που πληρώνει κάποιον λογαριασμό ΔΕΚΟ ειναι διαφορετικό από αυτό που αναγράφεται στο λογαριασμό? Για παράδειγμα, ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη, ενώ τον λογαριασμό τον πληρώνει ο ενοικιαστής. Μετράει αυτη η ηλεκτρονική πληρωμή για το αφορολογητο του ενοικιαστή? Sent from my TbooK 16 Pro using Tapatalk Παράθεση The day is my enemy, the night my friend Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pektis7 Δημ. January 17, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2017 Όσον αφορά τις ηλεκτρονικές πληρωμές και αφορολογητο, γνωρίζει κάποιος τι συμβαίνει αν το ατομο που πληρώνει κάποιον λογαριασμό ΔΕΚΟ ειναι διαφορετικό από αυτό που αναγράφεται στο λογαριασμό? Για παράδειγμα, ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη, ενώ τον λογαριασμό τον πληρώνει ο ενοικιαστής. Μετράει αυτη η ηλεκτρονική πληρωμή για το αφορολογητο του ενοικιαστή? Sent from my TbooK 16 Pro using Tapatalk Πιστεύω ότι λογικά το αφορολόγητο ισχύει για αυτόν που πληρώνει Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xspy Δημ. January 17, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2017 (edited) Είσαι σίγουρος ότι η Alpha δεν έχει προμήθεια; Η υπάλληλος είπε ξεκάθαρα ότι το 1,2%-2% είναι προμήθεια. Σε πρόσφατη συναλλαγή που έκανα με Εθνική δεν υπάρχει προμήθεια, στο τηλέφωνο μου είπαν το ίδιο. Αν πρόσεξες κάτι διαφορετικό στο site τους γράψε σε παρακαλώ το link. Ναί,100%,απόλυτα,καμιά προμήθεια απο την Alpha σε οτιδήποτε αφορά συναλλαγές μέσω καρτών σε ξένο νόμισμα.Μέχρι 2% είναι η διαφορά της ισοτιμίας που μπορεί να φτάσει το ποσό τη στιγμή της εκκαθάρισης..και συνήθως δεν φτάνει ποτέ.... Παράδειγμα: Πραγματοποιείς μια συναλλαγή σε ξένο νόμισμα απο μια χρεωστική ή και πιστωτική.Αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως χρέωση τη στιγμή που ολοκληρώνεται και περνά η συναλλαγή είναι η έγκριση της συναλλαγής και όχι η χρέωση.Σε 2-3 μέρες που θα γίνει η χρέωση μπορεί να έχει προκύψει μια διαφορά με την ισοτιμία. Το Link για την εθνική: https://www.nbg.gr/greek/transaction-transparency/retail/cards/Documents/%ce%a0%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82%20%ce%9a%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b5%cf%82%20%5b2%5d/gold%20MasterCard%20%5b3%5d/%ce%8c%cf%81%ce%bf%ce%b9%20%ce%a7%cf%81%ce%ae%cf%83%ce%b7%cf%82%20%ce%a0%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd%20%ce%9a%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%8e%ce%bd.pdf , 1η σελίδα , Χρήση της κάρτας – συναλλαγές:7 Αναφέρει: Σε περίπτωση συvαλλαγής σε νόμισμα διαφορετικό από το Ευρώ, το ισότιμο της συναλλαγής σε ΕΥΡΩ για τη χρέωση του λογαριασμού, υπολογίζεται με βάση την τιμή που ορίζουν οι διεθνείς οργανισμοί MasterCard International και Visa International, κατά την ημερομηνία και ώρα επεξεργασίας και εκκαθάρισης της συναλλαγής από τους οργανισμούς.- και συμπληρώνει: Οι συναλλαγές σε νόμισμα διαφορετικό του Ευρώ (αναλήψεις και αγορές) επιβαρύνονται με έξοδα μετατροπής συναλλάγματος.Αυτό το 2ο σημείο δεν υπήρχε σε προηγούμενες συμβάσεις της Εθνικής,ίσχυε μόνο το 1ο σημείο με την διαφορά της ισοτιμίας που ισχύει και για την Alpha. Μπορεί ακόμα και σήμερα η Εθνική να μην εφαρμόζει προμήθεια στις συναλλαγές σε ξένο νόμισμα,ωστόσο σαν όρο το έχει προσθέσει στις συμβάσεις της. Edited January 17, 2017 by xspy Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StandArd Δημ. January 17, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2017 Ναί,100%,απόλυτα,καμιά προμήθεια απο την Alpha σε οτιδήποτε αφορά συναλλαγές μέσω καρτών σε ξένο νόμισμα.Μέχρι 2% είναι η διαφορά της ισοτιμίας που μπορεί να φτάσει το ποσό τη στιγμή της εκκαθάρισης..και συνήθως δεν φτάνει ποτέ.... Παράδειγμα: Πραγματοποιείς μια συναλλαγή σε ξένο νόμισμα απο μια χρεωστική ή και πιστωτική.Αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως χρέωση τη στιγμή που ολοκληρώνεται και περνά η συναλλαγή είναι η έγκριση της συναλλαγής και όχι η χρέωση.Σε 2-3 μέρες που θα γίνει η χρέωση μπορεί να έχει προκύψει μια διαφορά με την ισοτιμία. Το Link για την εθνική: https://www.nbg.gr/greek/transaction-transparency/retail/cards/Documents/%ce%a0%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82%20%ce%9a%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b5%cf%82%20%5b2%5d/gold%20MasterCard%20%5b3%5d/%ce%8c%cf%81%ce%bf%ce%b9%20%ce%a7%cf%81%ce%ae%cf%83%ce%b7%cf%82%20%ce%a0%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd%20%ce%9a%ce%b1%cf%81%cf%84%cf%8e%ce%bd.pdf , 1η σελίδα , Χρήση της κάρτας – συναλλαγές:7 Αναφέρει: Σε περίπτωση συvαλλαγής σε νόμισμα διαφορετικό από το Ευρώ, το ισότιμο της συναλλαγής σε ΕΥΡΩ για τη χρέωση του λογαριασμού, υπολογίζεται με βάση την τιμή που ορίζουν οι διεθνείς οργανισμοί MasterCard International και Visa International, κατά την ημερομηνία και ώρα επεξεργασίας και εκκαθάρισης της συναλλαγής από τους οργανισμούς.- και συμπληρώνει: Οι συναλλαγές σε νόμισμα διαφορετικό του Ευρώ (αναλήψεις και αγορές) επιβαρύνονται με έξοδα μετατροπής συναλλάγματος.Αυτό το 2ο σημείο δεν υπήρχε σε προηγούμενες συμβάσεις της Εθνικής,ίσχυε μόνο το 1ο σημείο με την διαφορά της ισοτιμίας που ισχύει και για την Alpha. Μπορεί ακόμα και σήμερα η Εθνική να μην εφαρμόζει προμήθεια στις συναλλαγές σε ξένο νόμισμα,ωστόσο σαν όρο το έχει προσθέσει στις συμβάσεις της. ΟΚ!! Ευχαριστώ!! Μάλλον στην Εθνική δεν έχουν βγάλει ακόμα απόφαση να το εφαρμόσουν ή μπορεί να το εφαρμόζουν σε συγκεκριμένες συναλλαγές. Πχ. σε χρεωστική κάρτα και συναλλαγή μέσω ίντερνετ σίγουρα δεν έχει προμήθεια αλλά με πιστωτική μέσω κατ/ματος (φυσική παρουσία) μπορεί να χρεώνουν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nasan Δημ. January 18, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2017 Μια ερώτηση.Η πιστωτικη που εχω εχει οριο 450 ευρω.Εγω αν θελω πχ να κανω μια αγορα στα 550 ευρω με δοσεις η πρωτη δοση στην αρχη του μηνος θα ειναι + 100 ευρω? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHNMEGARYTHMOS Δημ. January 18, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2017 έβγαλε και η εθνική τράπεζα alert και σε ενημερώνει για τις κινήσεις του λογαριασμό σου και τής κάρτας σου! μου το πέταξε μπαίνοντας στο e banking ! και νομίζω είναι δωρεάν για κάποιο χρονικό διάστημα, πως το έπαθαν και εξελίχθηκαν. μετά από τόσα χρόνια; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. January 18, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2017 έβγαλε και η εθνική τράπεζα alert και σε ενημερώνει για τις κινήσεις του λογαριασμό σου και τής κάρτας σου! μου το πέταξε μπαίνοντας στο e banking ! και νομίζω είναι δωρεάν για κάποιο χρονικό διάστημα, πως το έπαθαν και εξελίχθηκαν. μετά από τόσα χρόνια; Τα θετικα του ανταγωνισμου Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts