Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Καλημέρα. Επειδή χρησιμοποιώ πιστωτική κάρτα περισσότερο σαν "χρεωστική" και πληρώνω άσκοπα συνδρομές, φαντάζομαι ότι η εθνοcash plus maestro δεν παίζει με paypal κλπ; Μπορώ σε κάποια άλλη τράπεζα π.χ. Πειραιώς να βγάλω κάποιου είδους χρεωστική που να είναι και σαν mastercard/visa ώστε να αναγνωρίζεται παντού χωρίς πρόβλημα; Σε αυτού του είδους τις κάρτες χρειάζεται σε αγορές σε φυσικά καταστήματα να πληκτρολογείς πάντα pin; Με paypal/amazon και όποια online ξένα καταστήματα ζητούν mastercard/visa η χρεωστική θα αναγνωρίζεται όπως και μια πιστωτική; Σας ευχαριστώ.

Η χρεωστικη Visa τουλαχιστον της Πειραιως εχει σχεδον την ιδια αποδοχη με την πιστωτικη της ιδιας τραπεζας. Τωρα για την περιπτωση σου, μηπως σε συμφερει να χρησιμοποιεις καποια καρτα σαν την Aegean Visa που για καθε ευρω που ξοδευεις μαζευεις μιλια κι αν κανεις πανω απο ενα οριο συναλλαγων μηδενιζεται η συνδρομη; Η εναλλακτικη θα ηταν η χρεωστικη της Alpha αλλα δεν ειναι ουτε Visa ουτε Master, ειναι Amex και δεν ξερω τι αποδοχη εχουν στην Ελλαδα. Τελος νομιζω πως οι Maestro δεν γινονται αποδεκτες στο Paypal, τουλαχιστον η γερμανικη που ειχα εγω δεν γινοταν.

Σε ευχαριστώ, σίγουρα η maestro είναι άχρηστη την έχω δοκιμάσει. Με σχεδόν τίποτα δεν γίνεται αποδεκτή. Σίγουρα δεν θέλω να μπλέξω με alpha bank. Αν η χρεωστική visa ή mastercard γίνεται αποδεκτή όπως μια πιστωτική κάρτα μάλλον θα είναι η ιδανική λύση.

Καλημέρα. Επειδή χρησιμοποιώ πιστωτική κάρτα περισσότερο σαν "χρεωστική" και πληρώνω άσκοπα συνδρομές, φαντάζομαι ότι η εθνοcash plus maestro δεν παίζει με paypal κλπ; Μπορώ σε κάποια άλλη τράπεζα π.χ. Πειραιώς να βγάλω κάποιου είδους χρεωστική που να είναι και σαν mastercard/visa ώστε να αναγνωρίζεται παντού χωρίς πρόβλημα; Σε αυτού του είδους τις κάρτες χρειάζεται σε αγορές σε φυσικά καταστήματα να πληκτρολογείς πάντα pin; Με paypal/amazon και όποια online ξένα καταστήματα ζητούν mastercard/visa η χρεωστική θα αναγνωρίζεται όπως και μια πιστωτική; Σας ευχαριστώ.

Οι χρεωστικές κάρτες visa/mastercard είναι στην ευχέρεια της κάθε τράπεζας για το αν επιτρέπουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και γενικά όπως ονομάζεις αποδεκτές οπώς οι πιστωτικές.Σε Alpha Bank και Πειραιώς είναι δεκτές κανονικά ,εκτός φυσικά απο τα προγράμματα άτοκων δόσεων και επιστροφής μετρητών.Εφόσον έχεις ήδη πιστωτική που την χρησιμοποιείς σαν χρεωστική,μπορείς να ζητήσεις την ακύρωση της συνδρομής,εκτός αν σε ενοχλεί οτιδήποτε άλλο στην σύμβατική σου σχέση.Η Maestro της Εθνικής,είναι σχεδόν παντού αποδεκτή στα καταστήματα με φυσική παρουσία της κάρτας και αρκετά αποδεκτή σε ηλεκτρονικές συναλλαγές,εκτός απο το paypal, που όπως αναφέρει κάνει δεκτές κάρτες:Visa,MasterCad,American Express και Discover.

Με βεβαίωση μισθοδοσίας, δεδομένου οτι η φορολογική δήλωση ειναι μηδενική λόγω φανταρικού τον προηγούμενο χρόνο, σου βγάζει η alpha bank πιστωτική;

μπορείς να βγάλεις και προπληρωμένη στην εθνική για να μην μ πλέκεις με άλλες τράπεζες. και δεν έχεις και συνδρομή..:happy:

Για ποιο λογο πραγματικα να βγαλει προπληρωμενη; Ειναι η πιο αχρηστη καρτα. Με χρεωστικη κανει μια χαρα τη δουλεια της αν και θα ηταν συμφερον να μαζευει και ποντους/μιλια. Περιττα εξοδα ειναι η προπληρωμενη.

Για ποιο λογο πραγματικα να βγαλει προπληρωμενη; Ειναι η πιο αχρηστη καρτα. Με χρεωστικη κανει μια χαρα τη δουλεια της αν και θα ηταν συμφερον να μαζευει και ποντους/μιλια. Περιττα εξοδα ειναι η προπληρωμενη.

Στις χρεωστικές το όριο το θέτει η τράπεζα, στις προπληρωμένες εσύ, με τα λεφτά που καταβάλεις.

Μεγάλη διάφορα. ;)

Φιλικά Γιώργος

Με βεβαίωση μισθοδοσίας, δεδομένου οτι η φορολογική δήλωση ειναι μηδενική λόγω φανταρικού τον προηγούμενο χρόνο, σου βγάζει η alpha bank πιστωτική;

Σε τέτοια περίπτωση αν προσκομίσετε αντίγραφο τρέχουσας μισθοδοσίας ή κάποιο έγγραφο εισοδήματος και εκκαθαριστικά προηγουμενων 2-3 ετών, έτσι ώστε να επιβεβαιώνεις ότι δεν είχες εισόδημα λόγω προσωρινού και συγκεκριμένου λόγου,προφανώς θα εγκριθεί..

Στις χρεωστικές το όριο το θέτει η τράπεζα, στις προπληρωμένες εσύ, με τα λεφτά που καταβάλεις.

Μεγάλη διάφορα. ;)

με ενα τηλεφωνο το αυξανεις το οριο στα επιπεδα που σε βολευει

[sIGPIC][/sIGPIC]

με ενα τηλεφωνο το αυξανεις το οριο στα επιπεδα που σε βολευει

Δε νομίζω να είναι τόσο απλό.

Φιλικά Γιώργος

και ομως, ειναι τοσο απλο.

Χρειάζεται εκκαθαριστικό υψηλών εισοδήματος.

Με τον άλλο τρόπο μόνο λεφτά στην τράπεζα.

Οι περισσότεροι έχουν πιστωτικές με όριο 500 ευρώ αλλά μπορούν να βάλουν 1000-2000 ευρώ σε μια χρεωστική για να μην κουβαλάνε λεφτά.

Φιλικά Γιώργος

Οι περισσότεροι έχουν πιστωτικές με όριο 500 ευρώ αλλά μπορούν να βάλουν 1000-2000 ευρώ σε μια χρεωστική για να μην κουβαλάνε λεφτά.

χρειαζεται εκκαθαριστικο για να αυξησεις το οριο αγορων στην χρεωστικη καρτα?

εισαι σιγουρος οτι γνωριζεις τι ειναι χρεωστικη καρτα? μηπως την μπερδευεις με την πιστωτικη καρτα?

[sIGPIC][/sIGPIC]

χρειαζεται εκκαθαριστικο για να αυξησεις το οριο αγορων στην χρεωστικη καρτα?

εισαι σιγουρος οτι γνωριζεις τι ειναι χρεωστικη καρτα? μηπως την μπερδευεις με την πιστωτικη καρτα?

Συγγνώμη μπερδεύτηκα.:)

Φιλικά Γιώργος

Εγώ έχω στην χρεωστική 500€ ημερήσιο, αλλά στο ebanking(ίδιος λογαριασμός) το ανέβασα με ένα τηλέφωνο στα 2500€

Το όριο στις πιστωτικές μπαίνει για να προστατευθεί η τράπεζα από φέσια (από κατόχους που δεν μπορούν να αποπληρώσουν) και στις χρεωστικές για να προστατευθεί ο κάτοχος από υπερβολικές αγορές (οπότε πληρώνει μόνο όσα πραγματικά έχει - η τράπεζα δεν κινδυνεύει εδώ).

Έχω την εντύπωση ότι τα όρια στις χρεωστικές μπορεί να τα αλλάξει κανείς και μέσω web banking (τουλάχιστον στην Πειραιώς) αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω τώρα. Τουλάχιστον για το όριο αναλήψεων αυτό ισχύει, γιατί το έχω αυξήσει μόνος μου χωρίς να εμπλακώ με την τράπεζα.

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Πλεον δεν εχω ....μου την ακυρωσαν γιατι εχω οφειλη δανειου στην ιδια τραπεζα !!!!
:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω όταν έχεις πάρει προ έγκριση για πιστωτική είναι δύσκολο μετά να απορριφθεί μέχρι την τελική απάντηση;

και τέλος πόσες μέρες κάνει να έρθει η πιστωτική (alphabank) μετά την έγκριση; πάνω απο 10 εργάσιμες;

Ευχαριστώ.

Σημερα πετυχα μικρο ρολογαδικο στο Κεντρο που ειχε αυτοκολλητο οτι δεχεται Discover :lol:

η discover το ξερει?χαχαχ

Πλακα θα ειχε να παει κανας Αμερικανος αφελης να πληρωσει με τετοια καρτα και αν δεν τη δεχεται να κανει και σκηνικο :cool:

Η Discover γίνεται δεκτή όπου γίνεται και η Diners, και το ανάποδο. Οπερ σημαίνει, όποιο μαγαζί δείτε να δέχεται Diners, μη σας κάνει εντύπωση αν δείτε και σήμα για Discover.

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω όταν έχεις πάρει προ έγκριση για πιστωτική είναι δύσκολο μετά να απορριφθεί μέχρι την τελική απάντηση;

και τέλος πόσες μέρες κάνει να έρθει η πιστωτική (alphabank) μετά την έγκριση; πάνω απο 10 εργάσιμες;

Ευχαριστώ.

ειναι πολυ πιθανο παρα την προεγκριση να απορριφθει τελικα η αιτηση.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχαριστώ.

Εμενα επι 15 μερες ηταν σε σταδιο προεγκρισης και τηλεφωνικα με διαβεβαιωσαν οτι ολα ειναι ενταξει αλλα τελικα μου την απερριψαν επειδη εχω και αλλη πιστωτικη καρτα.

Τα πιο μεγάλα ονειρα τα κάνεις οταν όλοι σε ξεχνάνε!!!