Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Μόνο η Εθνική θέλει ξεχωριστό app (ibank pay). Οι άλλες τρεις από το e banking το κάνουν.

Sent from my Galaxy S10e

Και η εθνική το έχει ενσωματώσει στο βασικό της app.

Θα το δεις στις μεταφορές

Επιτέλους

Btw πόσα χρήματα μπορούμε να στείλουμε με το iris? Υπάρχει περιορισμός ?

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Επιτέλους

Btw πόσα χρήματα μπορούμε να στείλουμε με το iris? Υπάρχει περιορισμός ?

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

1.Μπορείτε να στείλετε έως 500€ την ημέρα, ανεξαρτήτως αριθμού συναλλαγών.

2.Μπορείτε να λάβετε χρήματα ανεξαρτήτως ποσού και αριθμού συναλλαγών.

3.Στα εμβάσματα μέσω Iris Online Payments το ανώτερο είναι 12.500€ ανά συναλλαγή

Ευχαριστώ. Επιτέλους όπως είπε ο φίλος.

Sent from my Galaxy S10e

μου ηρθε μηνυμα στο κινητο οτι απο 14.10 οι ειδοποιησεις για τις κινησεις των πιστωτικων μου καρτων εκδοσεως αλφα δεν θα ερχονται με sms αλλα μεσω της εφαρμογης viber :wacko:

εφοσον εχω viber στο νουμερο αυτο

ασχημη εξελιξη :mad:

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

μου ηρθε μηνυμα στο κινητο οτι απο 14.10 οι ειδοποιησεις για τις κινησεις των πιστωτικων μου καρτων εκδοσεως αλφα δεν θα ερχονται με sms αλλα μεσω της εφαρμογης viber :wacko:

εφοσον εχω viber στο νουμερο αυτο

ασχημη εξελιξη :mad:

Δε μου ήρθε ακόμα. :X:mad:

Αν κάνουμε μπλοκ την τράπεζα στο βάιμπερ δεν θα πρέπει να έρχονται με σμσ; Το ίδιο σκέφτομαι και εθνική που έχει ξεκινήσει το ίδιο βιολί. Ειδικά στην άλφα υποτίθεται είναι παροχή της Enter Bonus Visa που είναι με συνδρομή.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Ίσως το μπλοκάρισμα να δουλέψει

Για μένα η σχέση μου με την άλφα τελειώνει σιγά σιγα

είχα τρεις κάρτες που χρησιμοποιούσα την ειδοποίηση με sms και με εξυπηρετούσε τώρα με αυτό υπολογίζοντας και το κόστος πάω σε Google pay curve και κλειδωμένες κάρτες όταν και εφόσον τις χρειαστώ

Sent from my Power 3 using Tapatalk

εγω απ οτι καταλαβα, ολοι σε λιγο καιρο σε viber θα στελνουν ειδοποιησεις για τις κινησεις,

καθοτι εχει και μηδενικο κοστος

https://www.moneyonline.gr/news/meso-viber-apo-ton-epomeno-mina-i-idopiisis-gia-kinisis-logariasmon-karton-apo-tin-alpha-bank/

Edited by patrickdrd

Και τους αριθμούς επιβεβαίωσης (otp). Ηδη η εθνική στέλνει μέσω Viber.

Το μέλλον στην επιβεβαίωση αγορών είναι το app authentication, μου κάνει εντύπωση που μόνο η eurobank το έχει μέχρι στιγμής.

εγω απ οτι καταλαβα, ολοι σε λιγο καιρο σε viber θα στελνουν ειδοποιησεις για τις κινησεις,

καθοτι εχει και μηδενικο κοστος

https://www.moneyonline.gr/news/meso-viber-apo-ton-epomeno-mina-i-idopiisis-gia-kinisis-logariasmon-karton-apo-tin-alpha-bank/

Μου κάνει εντύπωση που οι τράπεζες χρησιμοποιούν για τόσο σημαντικές πληροφορίες μια 3rd-party εφαρμογή όπως το Viber, το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να σταματήσει να λειτουργεί ή ακόμη και να έχει σημαντικά θέματα ασφάλειας δεδομένων αφού δεν έχει φτιαχτεί για τέτοιους σκοπούς. :X

Εγώ π.χ. δεν έχω συνεχώς data στο κινητό μου, όπως δεν έχει και πολύς κόσμος (ηλικιωμένοι, άνθρωποι σε δυσπρόσιτες περιοχές κλπ.), οπότε δεν θα πρέπει κανείς - και ειδικά οι τράπεζες - να θεωρεί ότι τα mobile data είναι δεδομένα.

Το ότι χρεώνουν υπηρεσία αποστολής SMS μέσω Viber (αν κατάλαβα καλά από το άρθρο), είναι απλά τραγικό και δείχνει πόσο χαμηλά έχουν πέσει οι τράπεζες.

Edited by geoponer
Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Οι άνθρωποι που έχουν και χρησιμοποιούν Viber και δεν έχουν δεδομένα, πρέπει να ελαχίστοι στην εποχή μας. Από εκεί και πέρα, τον κίνδυνο δεν τον βλέπω εγώ. Ίσα ίσα που το Viber είναι κρυπτογραφημένο. Δεν λέει πως θα έχει χρέωση για να σου στέλνει τους κωδικούς μιας χρήσης για συναλλαγές, αλλά ενημερώσεις για κινήσεις. Τέλος, αν κατάλαβα καλά, για να σου συνεχίσουν να έρχονται με SMS πρέπει να μην έχεις Viber. Εγώ καταλαβαίνω ότι δεν αρκεί να τους μπλοκάρεις, αλλά ίσως να καταργήσεις το λογαριασμό Viber που έχεις με αυτόν τον αριθμό.

Sent from my Galaxy S10e

Στην περίπτωση της εθνικής (otp), ελέγχει αν το μήνυμα παραδόθηκε. Αν μέσα σε 30" δεν παραδοθεί (δηλαδή δειχνει ένα τικ), φεύγει με sms.

Αν κανεις block τον αποστολέα το μήνυμα δεν θα παραδοθεί (θα μείνει στο ένα τικ) αρα ίσως να έρχεται και εδώ με μήνυμα.

Οι άνθρωποι που έχουν και χρησιμοποιούν Viber και δεν έχουν δεδομένα, πρέπει να ελαχίστοι στην εποχή μας. Από εκεί και πέρα, τον κίνδυνο δεν τον βλέπω εγώ. Ίσα ίσα που το Viber είναι κρυπτογραφημένο. Δεν λέει πως θα έχει χρέωση για να σου στέλνει τους κωδικούς μιας χρήσης για συναλλαγές, αλλά ενημερώσεις για κινήσεις. Τέλος, αν κατάλαβα καλά, για να σου συνεχίσουν να έρχονται με SMS πρέπει να μην έχεις Viber. Εγώ καταλαβαίνω ότι δεν αρκεί να τους μπλοκάρεις, αλλά ίσως να καταργήσεις το λογαριασμό Viber που έχεις με αυτόν τον αριθμό.

Sent from my Galaxy S10e

Το viber είναι πιο secure και γλυτώνεις και το sip swap....ή έστω έχεις κάποιο χρόνο να το γλυτώσεις και περισσότερες πιθανότητες να αντιληφθείς το πρόβλημα...

https://www.alpha.gr/el/idiotes/support-center/asfaleia/apati-sim-swapping

Sent from my Galaxy S10e

χρησιμοποιώ δεδομένα αλλά δεν τα έχω πάντα ενεργά αλλά μόνο όταν δεν έχω wifi και τα χρειάζομαι...

Κοντά σε μένα είναι πάρα πολλοί άλλοι πιστεύω που δεν έχουν πάντα ενεργά τα δεδομενα

Στο φιναλε αν είναι να τα στέλνει τζαμπα μέσω viber να μην πληρώνουμε το ένα ευρώ

Δεν έχει νόημα αυτό σαν πρόβλημα. Και κλειστά να έχεις τα δεδομένα, θα τα ανοίξεις για μισό λεπτό. Εξάλλου τη συναλλαγή πως θα την κάνεις χωρίς internet; Και από το e-banking του κινητού να μην είναι, δεν θα έχεις internet εκεί που έχεις τον υπολογιστή; Εξαιρετικά απίθανο. Χώρια που είναι πολύ απλό να έχεις το Viber και στον υπολογιστή παράλληλα.

Ξεκολλήστε από την χρέωση. Δεν γράφει πουθενά ότι θα σε χρεώνει 1 ευρώ για να μπορείς να λαμβάνεις κωδικούς μιας χρήσης στο Viber.

Sent from my Galaxy S10e

Δεν μιλάμε στο ίδιο κανάλι

Εγώ μιλάω για ενημέρωση κινήσεων των καρτών της Alpha bank που η υπηρεσία κοστίζει στον χρήστη ένα ευρώ ανά πιστωτική κάρτα, εσύ προφανώς μιλάς για κάτι άλλο

Όταν συναλλάσσομαι με πιστωτική μου κάρτα δεν έχω ούτε e banking ούτε δεδομένα ....

Άλλαξε η yes visa μου της Eurobank λόγω ημερομηνίας, βγήκε νέα με ίδιο αριθμό αλλά άλλο τριψηφιο και άλλη ημερομηνία λήξης προφανώς. Παρατηρώ ότι εδώ και ένα μήνα σχεδόν δεν με έχουν χρεώσει τα 6€

Δεν μιλάμε στο ίδιο κανάλι

Εγώ μιλάω για ενημέρωση κινήσεων των καρτών της Alpha bank που η υπηρεσία κοστίζει στον χρήστη ένα ευρώ ανά πιστωτική κάρτα, εσύ προφανώς μιλάς για κάτι άλλο

Όταν συναλλάσσομαι με πιστωτική μου κάρτα δεν έχω ούτε e banking ούτε δεδομένα ....

Sorry, αλλά γράφτηκαν και τα δύο και κατάλαβα ότι είχες πρόβλημα για τον κωδικό μιας χρήσης και τον θες οποιαδήποτε με SMS.

Ειδοποιήσεις για συναλλαγές με τις πιστωτικές μου, τις βλέπω σαν το πιο άχρηστο πράγμα. Αφού ξέρω που δίνω την κάρτα. Αν υπάρχει το παραμικρό θέμα, όπως πχ πριν λίγες μέρες που δεν την πέρασε με την πρώτη, υπάρχει πάντα το e-banking όπου βλέπεις σε πραγματικό χρόνο αν πέρασε ή όχι η συναλλαγή. Δεν είχα ποτέ μου τέτοιες ειδοποιήσεις με SMS (θα το έλεγα έως και ενοχλητικό), αλλά και να είχα από τη στιγμή που θα τις χρεώνουν και υπάρχει η επιλογή, εννοείται πως θα τις έκοβα.

Sent from my Galaxy S10e

Edited by Mark_K

Άλλαξε η yes visa μου της Eurobank λόγω ημερομηνίας, βγήκε νέα με ίδιο αριθμό αλλά άλλο τριψηφιο και άλλη ημερομηνία λήξης προφανώς. Παρατηρώ ότι εδώ και ένα μήνα σχεδόν δεν με έχουν χρεώσει τα 6€

Δες το τελευταίο statement πριν την ημερομηνία που λήγει η κάρτα, θα πρέπει στην πρώτη σελίδα να έχει ένα κειμενάκι του τύπου «η κάρτα σας λήγει την χχ/χχ και θα λάβετε μια νέα δωρεάν». Μάλλον τρέχει κάποια προσφορά στο προφίλ σου και έχεις δωρεάν συνδρομή και ανανέωση μετά από κάποιο ποσό αγορών.

Ίσως έχεις μισθοδοσία; Και εκεί στην πρώτη κάρτα την δίνουν δωρεάν.

Δες το τελευταίο statement πριν την ημερομηνία που λήγει η κάρτα, θα πρέπει στην πρώτη σελίδα να έχει ένα κειμενάκι του τύπου «η κάρτα σας λήγει την χχ/χχ και θα λάβετε μια νέα δωρεάν». Μάλλον τρέχει κάποια προσφορά στο προφίλ σου και έχεις δωρεάν συνδρομή και ανανέωση μετά από κάποιο ποσό αγορών.

Ίσως έχεις μισθοδοσία; Και εκεί στην πρώτη κάρτα την δίνουν δωρεάν.

Ναι και μισθοδοσία έχω και έχω αγορές 12-13 χιλιάρικα το χρόνο από την πιστωτική άνετα! Δόσεις-Αγορές φτάνουν τόσο ίσως και παραπάνω

Sorry, αλλά γράφτηκαν και τα δύο και κατάλαβα ότι είχες πρόβλημα για τον κωδικό μιας χρήσης και τον θες οποιαδήποτε με SMS.

Ειδοποιήσεις για συναλλαγές με τις πιστωτικές μου, τις βλέπω σαν το πιο άχρηστο πράγμα. Αφού ξέρω που δίνω την κάρτα. Αν υπάρχει το παραμικρό θέμα, όπως πχ πριν λίγες μέρες που δεν την πέρασε με την πρώτη, υπάρχει πάντα το e-banking όπου βλέπεις σε πραγματικό χρόνο αν πέρασε ή όχι η συναλλαγή. Δεν είχα ποτέ μου τέτοιες ειδοποιήσεις με SMS (θα το έλεγα έως και ενοχλητικό), αλλά και να είχα από τη στιγμή που θα τις χρεώνουν και υπάρχει η επιλογή, εννοείται πως θα τις έκοβα.

Sent from my Galaxy S10e

Συναλλαγές μπορούν να γίνουν και χωρίς να δώσεις την φυσική κάρτα, όπως μπορούν να γίνουν διπλό χρεώσεις η υποκλοπή στοιχείων.....

πολλά μπορούν να γινουν

Βέβαια όπως το βλέπει κανείς κάτι που είναι χρήσιμο στον έναν είναι άχρηστο στον άλλον

Σε κάθε περίπτωση όπως έγραψα αλλάζω στρατηγική και βρίσκω άλλες δικλείδες ασφαλείας γιατί πλέον δεν μας τα λέει καλά η άλφα

Έχεις δίκιο, και το καταλαβαίνω λιγάκι. Από την στιγμή που δεν χρησιμοποιείς e-banking ή δεν είναι μόνιμα online, είναι λογικό να ανησυχείς αν γίνει κάτι χωρίς να το πάρεις χαμπάρι.

Ζήτημα ασφάλειας πάντως δεν βλέπω να υπάρχει. Χώρια που διαχρονικά, κατά τη γνώμη μου, η alpha είχε το καλύτερο e banking και τα λιγότερα προβλήματα.

Sent from my Galaxy S10e

Εμενα για τα alerts των λογαριασμών με χρεώνουν 1,90€ /μήνα.Για την χρεωστική μου είναι δωρεάν η υπηρεσία για την προπληρωμένη μου δεν λέει κάτι οπότε μάλλον δωρεάν θα είναι. Έχω καιρο να δω τις χρεώσεις γενικά δεν με ενδιαφέρουν Λογικά τώρα με το Viber θα καταργηθεί η χρέωση εφόσον είναι δωρεάν τα μηνύματα μέσω της εφαρμογής Edited by dennis99