Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Ναι μου ακύρωσαν τη κρατηση γιατι εχω υψηλο ποσο αγορών. Οταν περιμένω να πάρω στα χερια μου τη μισθοδοσια του σεπτεμβρη απο τη δουλεια και να την παω για να ζητησω την αυξηση οριου. Δεν ελπιζω σε πολλα βεβαια χαχα

Θετικό αυτό.Ευχαριστούμε!

Δεδομένου ότι μόλις ακυρώθηκε η AMEX που είχα στο paypal, και θέλω να προσθέσω καινούρια, αλλά θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να κάνω μόνος μου μετατροπή από ξένο νόμισμα σε ΕΥΡΩ.

Από όλες τις τράπεζες (τις 4 εννοώ), ποια είναι αυτή που έχει τη μικρότερη, ή και καθόλου, χρέωση συναλλάγματος;

H Eurobank ένα ευρώ ανα συναλλαγή. Για μικρά ποσά απέφυγε την . Οι άλλες χρεώνουν χοντρικά 2% όλες. Ενώ το Paypal πολύ περισσότερο.

H Eurobank ένα ευρώ ανα συναλλαγή. Για μικρά ποσά απέφυγε την . Οι άλλες χρεώνουν χοντρικά 2% όλες. Ενώ το Paypal πολύ περισσότερο.

Με revolut θα είμαι καλύτερα; Να βγάλω μια εικονική revolut να τελειώνω;

Δεδομένου ότι μόλις ακυρώθηκε η AMEX που είχα στο paypal, και θέλω να προσθέσω καινούρια, αλλά θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να κάνω μόνος μου μετατροπή από ξένο νόμισμα σε ΕΥΡΩ.

Από όλες τις τράπεζες (τις 4 εννοώ), ποια είναι αυτή που έχει τη μικρότερη, ή και καθόλου, χρέωση συναλλάγματος;

Η καλύτερη είναι η πιστωτική της Εθνικής. Μηδενική προμήθεια συναλλάγματος

Η καλύτερη είναι η πιστωτική της Εθνικής. Μηδενική προμήθεια συναλλάγματος

Αυτό αφορά και τη χρεωστική;

Με revolut θα είμαι καλύτερα; Να βγάλω μια εικονική revolut να τελειώνω;

Η revolut δεν έχει προμήθεια συναλλάγματος, τώρα ειδικά που κάνεις και top up με ελληνική κάρτα είναι μια χαρά.

Δεδομένου ότι δε με ενδιαφέρει η πιστωτική της εθνικής, θα πάω για revolut.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις

edit:

Έγινε ήδη η revolut

Edited by thodoris85

Αραγε η diners που αντικατεστησε την amex θα μπορουσε να συνδεθει στο paypal ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ

Γιατί να μη μπορεί;

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Μπορουμε να δουμε καπου τους bonus ποντους της alpha που μπαινουν ανα συναλλαγη ;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ

Σίγουρα θα μπορεί.

Εγώ πάντως δεν την κράτησα την diners μιας και δε με ενδιαφέρει ούτε το συγκεκριμένο προϊόν ούτε οι bonus πόντοι.

Μπορουμε να δουμε καπου τους bonus ποντους της alpha που μπαινουν ανα συναλλαγη ;

Μπορούμε από το Bonus App επιλογή history.

Μπορούμε από το Bonus App επιλογή history.

Εκει μου δειχνει μονο μια μεταφορα ποντων απο εταιρικη καρτα στον ατομικο λογαριασμο.

Απο συναλλαγες η πληρωμες που εχω κανει με καρτα bonus δεν δειχνει τιποτα.

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ

Επίλεξε : Είδος συναλλαγής - Συλλογή Bonus πόντων Edited by Vasileios

Καλησπέρα. Προσπαθώ σήμερα να κάνω πληρωμή σε ηλεκτρονικό κατάστημα, έχω visa go και η εθνική είδα έχει βγάλει μια μ.....α που λέγεται mastercard identity check. Σε 2 καταστήματα που δοκίμασα δεν μπορώ να κάνω πληρωμή, κολλάει και στο sms verification και στο mail verification. Από όσο είδα δε χρειάζεται να κάνω κάποια άλλη ενέργεια, αλλά δεν μπορώ να πληρώσω. Έχει τύχει σε κάποιον να μας πει πως το ξεπέρασε?

Επειδή έχω πάρα πολύ καιρό να την χρησιμοποιήσω, να φανταστώ έχεις πατήσει να σου στείλει κωδικό και απλά δεν ερχεται;

Επειδή έχω πάρα πολύ καιρό να την χρησιμοποιήσω, να φανταστώ έχεις πατήσει να σου στείλει κωδικό και απλά δεν ερχεται;

Όχι, ζήτησα κωδικό και με mail και με sms αλλά και στις 2 περιπτώσεις ακυρώνει την αγορά.

Καλησπέρα. Προσπαθώ σήμερα να κάνω πληρωμή σε ηλεκτρονικό κατάστημα, έχω visa go και η εθνική είδα έχει βγάλει μια μ.....α που λέγεται mastercard identity check. Σε 2 καταστήματα που δοκίμασα δεν μπορώ να κάνω πληρωμή, κολλάει και στο sms verification και στο mail verification. Από όσο είδα δε χρειάζεται να κάνω κάποια άλλη ενέργεια, αλλά δεν μπορώ να πληρώσω. Έχει τύχει σε κάποιον να μας πει πως το ξεπέρασε?

Δεν υπαρχουν καταχωρημενα στο συστημα το κινητο σου τηλεφωνο η το εμαιλ σου για να σου σταλει ο κωδικος επιβεβα8ωσης της συναλλαγης.

Πρεπει να πας σε καταστημα να στα καταχωρησουν.

Εναλλακτικα αν εχεις ebanking, στην καρτα θα πατησεις τις 3 τελιτσες τερμα δεξια και θα συμπληρωσεις τα παραπανω.

Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ

Δεν υπαρχουν καταχωρημενα στο συστημα το κινητο σου τηλεφωνο η το εμαιλ σου για να σου σταλει ο κωδικος επιβεβα8ωσης της συναλλαγης.

Πρεπει να πας σε καταστημα να στα καταχωρησουν.

Εναλλακτικα αν εχεις ebanking, στην καρτα θα πατησεις τις 3 τελιτσες τερμα δεξια και θα συμπληρωσεις τα παραπανω.

Thanks, το έφτιαξα. Είχα δηλώσει mail και τηλέφωνο στην τράπεζα αλλά όχι στο banking για verification.

Η Diners μέσω PayPal χρεώνει όλες τις συναλλαγές σε δολάρια ΗΠΑ (USD) και ύστερα μετατρέπεται το ποσό σε Ευρώ, επομένως θα πληρώσεις έξοδα μετατροπής. Δεν συμφέρει λοιπόν καθόλου να περαστεί στο PayPal η συγκεκριμένη κάρτα.

Και ενώ σε άλλες Diners του εξωτερικού επισημαίνεται αυτό το πράγμα (π.χ. Diners Σλοβενίας), στην Ελλάδα η Alpha Bank κουβέντα δε λέει.

Για παράδειγμα, μια απλή ανανέωση χρόνου ομιλίας αξίας 10€ καρτοκινητού Vodafone με χρήση Diners μέσω PayPal, είχε ως αποτέλεσμα η τελική χρέωση να είναι 8,4% υψηλότερη, με το ποσό που εν τέλει χρεώθηκε να φτάσει τα 10,84€:

xduSeRj.jpg

Και η συγκεκριμένη περίπτωση που παραθέτω αφορά μικρό ποσό. Αν κάποιος την πατήσει και κάνει μεγάλη αγορά, εκεί τι γίνεται; Μιλάμε για κλεψιά κανονική.

Edited by pluss

Η Diners μέσω PayPal χρεώνει όλες τις συναλλαγές σε δολάρια (USD) και ύστερα μετατρέπεται το ποσό σε Ευρώ, επομένως θα πληρώσεις έξοδα μετατροπής. Δεν συμφέρει λοιπόν καθόλου να περαστεί στο PayPal η συγκεκριμένη κάρτα.

Για παράδειγμα, μια απλή ανανέωση των 10€ καρτοκινητού Vodafone με χρήση Diners μέσω PayPal, είχε το παρακάτω αποτέλεσμα:

xduSeRj.jpg

Απλά δεν υπάρχουν λόγια.

Μια από τα ίδια.

Ξέρεις κανείς αν λύνεται ή αλλάζουμε κάρτα;

Δεν λύνεται, γιατί είναι απόφαση της Diners να μη δέχεται κανένα άλλο νόμισμα εκτός του δολαρίου ΗΠΑ (USD) στο PayPal. Φυσικά αυτό ισχύει και για τις Diners που εκδίδονται στο εξωτερικό, δεν είναι δηλαδή θέμα που αφορά μόνο την Ελλάδα. Συνεπώς, η μόνη λύση είναι να χρησιμοποιείς άλλη κάρτα στο PayPal. Edited by pluss

αγορα 16/7 με δοσεις σε epos εθινκης με καρτα eurobank 1 δοση χρεωνεται 7/8 ακομα δεν εχει χρεωθει η 3η δοση γενικως πολη αλλοπροσαλη στις ημερομηνιες η εθνικη
υπογραφή εκτός ορίων