Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Δηλαδή η Alpha Bank από τη μία πληρώνει ορισμένα περιοδικά και κάποιες εκπομπές γιατί κατά βάθος θέλει να ενισχύσει την Diners, αλλά από την άλλη -για άγνωστο λόγο- δεν επιθυμούσε να στείλει στη Diners το τόσο μεγάλο πελατολόγιο εκατοντάδων χιλιάδων καταναλωτών που απαριθμούσε η AMEX τόσα χρόνια. Πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι τη λογική των αποφάσεων της Alpha Bank, δεδομένου του γεγονότος ότι όντως τη συμφέρει η χρήση καρτών Diners λόγω των μεγαλύτερων προμηθειών που λαμβάνει από τους εμπόρους. Εκτός κι αν τελικά κάτι σημαίνει το κείμενο που παρέθεσε παραπάνω ο Alex0077, συνεπώς η Alpha Bank ήθελε να στείλει την μεγάλη πλειοψηφία όσων είχαν AMEX σε πιο "ασφαλείς" κάρτες (Mastercard), ώστε σε περίπτωση μελλοντικής εξόδου της Diners να μην έχει μεγάλο όγκο αντικατάστασης καρτών. Για να δούμε... Edited by pluss

Δηλαδή η Alpha Bank από τη μία πληρώνει ορισμένα περιοδικά και κάποιες εκπομπές γιατί κατά βάθος θέλει να ενισχύσει την Diners, αλλά από την άλλη -για άγνωστο λόγο- δεν επιθυμούσε να στείλει στη Diners το τόσο μεγάλο πελατολόγιο εκατοντάδων χιλιάδων καταναλωτών που απαριθμούσε η AMEX τόσα χρόνια. Πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι τη λογική των αποφάσεων της Alpha Bank, δεδομένου του γεγονότος ότι όντως τη συμφέρει η χρήση καρτών Diners λόγω των μεγαλύτερων προμηθειών που λαμβάνει από τους εμπόρους. Εκτός κι αν τελικά κάτι σημαίνει το κείμενο που παρέθεσε παραπάνω ο Alex0077, συνεπώς η Alpha Bank ήθελε να στείλει την μεγάλη πλειοψηφία όσων είχαν AMEX σε πιο "ασφαλείς" κάρτες (Mastercard), ώστε σε περίπτωση μελλοντικής εξόδου της Diners να μην έχει μεγάλο όγκο αντικατάστασης καρτών. Για να δούμε...

Αν έστελνε το πελατολόγιο της αμεξ στη νταινεερς τότε θα υπήρχαν μαζικές ακυρώσεις καρτών. Γιατί η αποδοχή της νταινερς είναι ίση και πιο μικρή από την αμεξ. Όποτε θα υπήρχαν δυσαρέσκειες.

Από την στιγμή που η Alpha Bank ήταν τόσο πολύ πεπεισμένη ότι αν οι κάτοχοι AMEX λάμβαναν τη Diners (που ναι μεν έχει σαφώς χειρότερη αποδοχή από την AMEX, αλλά και η AMEX είχε αρκετές δυσκολίες) θα έφταναν σε τόσο μεγάλο σημείο δυσαρέσκειας, με αποτέλεσμα να την κόψουν, τότε εμμέσως και η ίδια η Alpha Bank παραδέχεται ότι έχει χαθεί το παιχνίδι για τη Diners και απλά μέσω κάποιων διαφημίσεων προσπαθεί απλά να "τσιμπήσει" ένα καινούργιο αλλά περιορισμένο πελατολόγιο, που πείθεται ακόμα από αυτούς τους τρόπους προώθησης. Γιατί αν δεν είναι σε θέση να πείσει το υπάρχον πελατολόγιο για τα "οφέλη" της Diners, πώς θα πεισθούν τυχόν νέοι πελάτες; Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, πιστεύω ότι είναι αρκετά πιθανό να εγκαταλείψει η Diners την Ελλάδα εντός των επόμενων ετών. Edited by pluss

Από την platinum ΔΕΝ αποδίδονται ποντοι bonus. Μόνο μία συναλλαγή στην BP μου έχει δώσει. Πιστεύω νά το φτιάξουν, και αναδρομικα

Το έφτιαξαν Αποδίδονται πλέον ποντοι bonus αλλά αρκετές συναλλαγές που έγιναν αυτό το διάστημα χάθηκαν. Δεν πήραμε bonus

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Το έφτιαξαν Αποδίδονται πλέον ποντοι bonus αλλά αρκετές συναλλαγές που έγιναν αυτό το διάστημα χάθηκαν. Δεν πήραμε bonus

Σήμερα από το αττικά εγώ δεν πήρα πόντους

Σήμερα από το αττικά εγώ δεν πήρα πόντους

Είναι στους μεγάλους συνεργάτες; Δηλαδή Χ8 για κάθε ευρώ;

Μου ήρθε και μένα σήμερα σπίτι η νέα platinum σε αντικατάσταση της blue amex. Αλλά και σε αυτή όπως και στη κάρτα του notou μου γράφει ότι οι όροι μένουν οι ίδιοι. Όσοι παραλάβατε στην αρχική επιστολή σας γράφει ότι οι όροι παραμένουν αμετάβλητοι μόνο για το πρώτο χρόνο και για τη συνδρομή για το δεύτερο;;

Εμένα γράφει μόνο τα παρακάτω. Θα πάρω αύριο να ρωτήσω γιατί μου φαίνεται παράξενο ακριβώς ίδια ήταν η επιστολή και για τη notos1f279d2c478f41a4042750f6f1aadb22.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

Μου ήρθε και μένα σήμερα σπίτι η νέα platinum σε αντικατάσταση της blue amex. Αλλά και σε αυτή όπως και στη κάρτα του notou μου γράφει ότι οι όροι μένουν οι ίδιοι. Όσοι παραλάβατε στην αρχική επιστολή σας γράφει ότι οι όροι παραμένουν αμετάβλητοι μόνο για το πρώτο χρόνο και για τη συνδρομή για το δεύτερο;;

Εμένα γράφει μόνο τα παρακάτω. Θα πάρω αύριο να ρωτήσω γιατί μου φαίνεται παράξενο ακριβώς ίδια ήταν η επιστολή και για τη notos1f279d2c478f41a4042750f6f1aadb22.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οταν την χρησιμοποιήσεις ενημέρωσε εδώ αν μπαινουν οι ποντοι bonus

Ναι είναι. Ούτε από τραινοσε

Σε μενα στην BP εμφανίζονται αμέσως και σήμερα εμφανίστηκαν και 3-4 αγορές από απλά καταστήματα που οριστηκοποιηθηκαν. Εκκρεμούν όμως αρκετές. Έστειλα Mail στην εξυπηρέτηση πελατών, δεν έχω πάρει απάντηση. Έστειλα νέο σημερα

Σίγουρα δεν έχει φτιαχτεί το πρόβλημα γιατι έχω κάνει 40+ συναλλαγές την τελευταία εβδομάδα και μόνο σε 5-6 περιπτώσεις μπήκαν αμέσως οι πόντοι. Σε κάποιες άλλες (λίγες) μπήκαν αφού λογιστικοποιήθηκαν οι συναλλαγές αλλα στις περισσότερες παρόλο που έχουν λογιστικοποιηθεί οι συναλλαγές (μεγάλοι και μη συνεργάτες) δεν έχουν μπει πόντοι. Προφανώς γίνεται σταδιακά η μετάβαση (φόρτωση; αναβάθμιση; δεν ξέρω τι γίνεται) των POS και των συστημάτων που την αναγνωρίζουν σαν Bonus κάρτα.

Μαιλ έχω στείλει και εγώ 3 αλλά δεν έχω λάβει απάντηση... Ξανά αύριο γιατί ειναι γαιδουριά τους να μην απαντάνε έστω ένα "το ξέρουμε, προσπαθούμε να το λύσουμε".

Σίγουρα δεν έχει φτιαχτεί το πρόβλημα γιατι έχω κάνει 40+ συναλλαγές την τελευταία εβδομάδα και μόνο σε 5-6 περιπτώσεις μπήκαν αμέσως οι πόντοι. Σε κάποιες άλλες (λίγες) μπήκαν αφού λογιστικοποιήθηκαν οι συναλλαγές αλλα στις περισσότερες παρόλο που έχουν λογιστικοποιηθεί οι συναλλαγές (μεγάλοι και μη συνεργάτες) δεν έχουν μπει πόντοι. Προφανώς γίνεται σταδιακά η μετάβαση (φόρτωση; αναβάθμιση; δεν ξέρω τι γίνεται) των POS και των συστημάτων που την αναγνωρίζουν σαν Bonus κάρτα.

Μαιλ έχω στείλει και εγώ 3 αλλά δεν έχω λάβει απάντηση... Ξανά αύριο γιατί ειναι γαιδουριά τους να μην απαντάνε έστω ένα "το ξέρουμε, προσπαθούμε να το λύσουμε".

Εγώ πήρα τηλ σήμερα γιατί με ιμειλ δε βρήκα άκρη και η υπάλληλος προσπαθούσε να με πείσει ότι έκανα εξαργύρωση πόντων για αυτό δεν πήρα και ότι πρώτα λογιστικό πόθου ΤΕΙ οι συναλλαγές και μετά μπαίνουν οι πόντοι.

Καινουρια εξυπναδα της Πειραιως

Ενημέρωση για αλλαγή ισοτιμίας συναλλαγών καρτών σε ξένο νόμισμα

​Από 1/9/2019, η μετατροπή ξένου νομίσματος σε € των συναλλαγών με κάρτες Visa και Mastercard της Τράπεζας Πειραιώς, θα πραγματοποιείται βάσει της ισοτιμίας αναφοράς της Τράπεζας, η οποία θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της. Για τα νομίσματα που δεν είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Τράπεζας, η μετατροπή τους θα πραγματοποιείται βάσει της ισοτιμίας αναφοράς της Visa / Mastercard αντίστοιχα.

Απο οτι φαινεται η προσθετη χρεωση για τη συναλλαγματικη μετατροπη θα ενσωματωνεται στη χρεωση για να μη φαινεται. Βγαλτε N26 ή Revolut για να πληρωνετε στην ισοτιμια της Mastercard χωρις προσθετες χρεωσεις.

Από την στιγμή που η Alpha Bank ήταν τόσο πολύ πεπεισμένη ότι αν οι κάτοχοι AMEX λάμβαναν τη Diners (που ναι μεν έχει σαφώς χειρότερη αποδοχή από την AMEX, αλλά και η AMEX είχε αρκετές δυσκολίες) θα έφταναν σε τόσο μεγάλο σημείο δυσαρέσκειας, με αποτέλεσμα να την κόψουν, τότε εμμέσως και η ίδια η Alpha Bank παραδέχεται ότι έχει χαθεί το παιχνίδι για τη Diners και απλά μέσω κάποιων διαφημίσεων προσπαθεί απλά να "τσιμπήσει" ένα καινούργιο αλλά περιορισμένο πελατολόγιο, που πείθεται ακόμα από αυτούς τους τρόπους προώθησης. Γιατί αν δεν είναι σε θέση να πείσει το υπάρχον πελατολόγιο για τα "οφέλη" της Diners, πώς θα πεισθούν τυχόν νέοι πελάτες; Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, πιστεύω ότι είναι αρκετά πιθανό να εγκαταλείψει η Diners την Ελλάδα εντός των επόμενων ετών.

Υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζετε. Σε κάθε περίπτωση η Alpha κάνει migrate out από AMEX και προς τα 3 σχήματα και ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των προϊόντων που καλείται να αντικαταστήσει.

Επίσης ειδικά σε σχέση με τη DINERS τρέχει τουλάχιστον μια προωθητική ενέργεια που γνωρίζω (επειδή με πήραν τηλέφωνο).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η DINERS δεν φεύγει από την Ελλάδα.

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Επίσης ειδικά σε σχέση με τη DINERS τρέχει τουλάχιστον μια προωθητική ενέργεια που γνωρίζω (επειδή με πήραν τηλέφωνο).

Ποια είναι η προωθητική ενέργεια; με ενδιαφέρει γιατί κάποια στιγμή θα έρθει και σε μένα αυτή η κάρτα σε αντικατασταση της dynamic που ακόμα περιμένω....

Υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζετε. Σε κάθε περίπτωση η Alpha κάνει migrate out από AMEX και προς τα 3 σχήματα και ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των προϊόντων που καλείται να αντικαταστήσει.

Η προτίμηση της Alpha Bank για τις κάρτες Mastercard είναι εμφανέστατη, γι' αυτό και έσπρωξε τόσο κόσμο προς τα εκεί και όχι προς τη Diners, παρά το γεγονός ότι μια χαρά ταίριαζαν τα χαρακτηριστικά των περισσοτέρων καρτών AMEX με αυτά των Diners. Προφανώς, μπορεί να προτείνει η τράπεζα, ανάλογα με το προφίλ του πελάτη, κάποια άλλη κάρτα για αντικατάσταση, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη γενική τάση. Για μένα όλο αυτό κάτι δείχνει. Αν για σένα δεν σημαίνει κάτι, σεβαστό.

Όσο για τις προωθητικές ενέργειες, δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν, αμφιβάλλω όμως για το πόσο επιτυχημένες θα είναι.

Edited by pluss

Επισκέφτηκα σήμερα Κατάστημα της Εθνικής για Άνοιγμα λογαριασμού και η υπάλληλος με ενημέρωσε ότι είναι υποχρεωτική η αγορά-συνδρομή του προγράμματος Value η Smart με το άνοιγμα του λογαριασμού (Κόστος 1 και 2 ευρώ αντίστοιχα για πληρωμές λογαριασμών κ.α.) .Μάλλον ενοχλήθηκε που πήγα στης 1:20 για το άνοιγμα του λογαριασμού (Αφού έφτασαν να δουλεύουν μέχρι της 2:00 τα καταστήματα) και να πάρει την "προμήθεια" της με την πώληση του προγράμματος.Στο site δεν αναφέρετε τίποτα σχετικά με αυτό (Ότι είναι υποχρεωτικό).Έστειλα φυσικά παράπονο στο site της τράπεζας αλλα αμα γνωρίζει κάποιος τι ακριβώς ισχύει.

Επισκέφτηκα σήμερα Κατάστημα της Εθνικής για Άνοιγμα λογαριασμού και η υπάλληλος με ενημέρωσε ότι είναι υποχρεωτική η αγορά-συνδρομή του προγράμματος Value η Smart με το άνοιγμα του λογαριασμού (Κόστος 1 και 2 ευρώ αντίστοιχα για πληρωμές λογαριασμών κ.α.) .Μάλλον ενοχλήθηκε που πήγα στης 1:20 για το άνοιγμα του λογαριασμού (Αφού έφτασαν να δουλεύουν μέχρι της 2:00 τα καταστήματα) και να πάρει την "προμήθεια" της με την πώληση του προγράμματος.Στο site δεν αναφέρετε τίποτα σχετικά με αυτό (Ότι είναι υποχρεωτικό).Έστειλα φυσικά παράπονο στο site της τράπεζας αλλα αμα γνωρίζει κάποιος τι ακριβώς ισχύει.

Ανέκδοτο. Προφανώς και δεν είναι υποχρεωτικό και ελπίζω να την έδωσες στεγνά την εν λόγω «κυρία». Μετά ενοχλούνται κιόλας όταν τους αποκαλείς ημιμαθείς, κουτοπόνηρους και πολλά άλλα.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Η προτίμηση της Alpha Bank για τις κάρτες Mastercard είναι εμφανέστατη, γι' αυτό και έσπρωξε τόσο κόσμο προς τα εκεί και όχι προς τη Diners, παρά το γεγονός ότι μια χαρά ταίριαζαν τα χαρακτηριστικά των περισσοτέρων καρτών AMEX με αυτά των Diners. Προφανώς, μπορεί να προτείνει η τράπεζα, ανάλογα με το προφίλ του πελάτη, κάποια άλλη κάρτα για αντικατάσταση, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη γενική τάση. Για μένα όλο αυτό κάτι δείχνει. Αν για σένα δεν σημαίνει κάτι, σεβαστό.

Όσο για τις προωθητικές ενέργειες, δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν, αμφιβάλλω όμως για το πόσο επιτυχημένες θα είναι.

Σεβαστή η γνώμη σου αλλά εκτός κ α ι αν γνωρίζεις το πως επιλέγονται κάθε φορά τα προϊόντα προς migration μάλλον απλά δεν είσαι σε θέση να λες αυτά που λες.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison

Ανέκδοτο. Προφανώς και δεν είναι υποχρεωτικό και ελπίζω να την έδωσες στεγνά την εν λόγω «κυρία». Μετά ενοχλούνται κιόλας όταν τους αποκαλείς ημιμαθείς, κουτοπόνηρους και πολλά άλλα.
Δεν συγκράτησα το Όνομα της αλλα θα το βρω Και θα το αναφέρω.Ίδια περίπτωση με έτυχε με αλλη Τράπεζα Που πήγα να ανοίξω λογαριασμό σε γνωστό Μου Και η υπάλληλος με ελεγε οτι Πρέπει υποχρεωτικά να ασφαλισουμε την καρτα(Χρεωστικη) με το ασφαλιστικο προγραμμα τους.Αφου έκανα παραπονο με παιρνει τηλέφωνο η υπάλληλος και με λεει οτι μάλλον λογο εκτεταμένης ταχύτητας του λόγου της και πανω στην Συζήτηση κατάλαβα εγω λάθος...Φυσικα ανοιξα τον λογαριασμό σε αλλο κατάστημα.Καποιος Που δεν γνωρίζει Τον πιανουν εύκολα 'θυμα'...

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν συγκράτησα το Όνομα της αλλα θα το βρω Και θα το αναφέρω.Ίδια περίπτωση με έτυχε με αλλη Τράπεζα Που πήγα να ανοίξω λογαριασμό σε γνωστό Μου Και η υπάλληλος με ελεγε οτι Πρέπει υποχρεωτικά να ασφαλισουμε την καρτα(Χρεωστικη) με το ασφαλιστικο προγραμμα τους.Αφου έκανα παραπονο με παιρνει τηλέφωνο η υπάλληλος και με λεει οτι μάλλον λογο εκτεταμένης ταχύτητας του λόγου της και πανω στην Συζήτηση κατάλαβα εγω λάθος...Φυσικα ανοιξα τον λογαριασμό σε αλλο κατάστημα.Καποιος Που δεν γνωρίζει Τον πιανουν εύκολα 'θυμα'...

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πηγές να ανοίξεις λογαριασμό για άλλον; Πώς γίνεται αυτό;

Πηγές να ανοίξεις λογαριασμό για άλλον; Πώς γίνεται αυτό;
'πήγα να ανοίξω λογαριασμό μέ γνωστό Μου' Τυπογραφικό λάθος

H AMEX και η Diners δεν είναι αντίστοιχα προϊόντα.

Η μία είναι πιστωτική και η άλλη κάρτα εξυπηρέτησης που δεν εξοφλείται με δόσεις αλλά μόνο ολόκληρη.

Άρα δεν βλέπω για πιους λόγους η Alpha θα μου φόρτωνε μία κάρτα εξυπηρέτησης σε αντικατάσταση μιας πιστωτικής μόνο και μόνο επειδή δίνει διπλούς πόντους....

Η μία είναι πιστωτική και η άλλη κάρτα εξυπηρέτησης που δεν εξοφλείται με δόσεις αλλά μόνο ολόκληρη.

Άρα δεν βλέπω για πιους λόγους η Alpha θα μου φόρτωνε μία κάρτα εξυπηρέτησης σε αντικατάσταση μιας πιστωτικής μόνο και μόνο επειδή δίνει διπλούς πόντους....

Μόνο η Diners Prestige είναι διευκολύνσεως. Η απλή η Diners είναι πιστωτική. Άρα θα μπορούσε να αντιστοιχηθεί με κάποιες AMEX.

Edited by pluss

Γιατί το λες αυτό; Αφού δε μένα κάθε λογαριασμός γράφει Οφελομενο πόσο και μετά ελάχιστη καταβολή. Επομένως σαν τις άλλες πιστωτικες ειναι