Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

ΚΑΣ το ονομάζουν όπως είπε και ο συνονόματος και ναι, έχει πεδίο αιτιολογίας. Δεν χρειάζεται επίσκεψη στο γκισέ σε καμία περίπτωση. Εγώ έχω μπει στην τράπεζα για κατάθεση μέσω ΚΑΣ και βγήκε σε λιγότερο από 2 λεπτά (δεν είχε ουρά το μηχάνημα), ενώ περίμενε κόσμος για το γκισέ που στην συντριπτική του πλειοψηφία μπορούσε να κάνει την ίδια δουλειά στο ΑΤΜ ή στο ΚΑΣ.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Καλημέρα. Θέλω να κάνω μια αγορά άξιας 900 και κάτι λιρών από το αγγλικό amazon.

Έχω μια πιστωτική alpha bonus visa και μια χρεωστική eurobank mastercard (την κάρτα αναλήψεων που έχω για τον λογαριασμό μισθοδοσίας μου).

Ποια από τις 2 κάρτες συμφέρει να χρησιμοποιήσω, από άποψη προμήθειας για τη μετατροπή συναλλαγματος;

Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν κάνεις μια εγγραφή στην revolut; Κατά την ταπεινή μου γνώμη

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στοκ,ανημπορος να το ρουταρω

Έχω revolut. Απλά αν δεν είναι μεγάλη η προμήθεια των ελληνικών μου καρτών, λέω να μη μπω στη διαδικασία να στείλω 1000 ευρώ εμβασμα.

Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν κάνεις μια εγγραφή στην revolut; Κατά την ταπεινή μου γνώμη

Βασικά πλέον που έχουν χαλαρώσει οι περιορισμοί κεφαλαίων αξίζει ακόμη η χρήση της ρεβολουτ θεωρείτε;

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

OnePlus 3T, iPad mini 2

Βασικά πλέον που έχουν χαλαρώσει οι περιορισμοί κεφαλαίων αξίζει ακόμη η χρήση της ρεβολουτ θεωρείτε;

βεβαίως αξίζει, πέραν του οτι ειναι τζάμπα....

μπορείς και να κάνεις ανάληψη χρήματα από οποιοδήποτε ατμ σε οποιαδήποτε χώρα χωρίς χρέωση.....

Sent from my L200 using Tapatalk

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Σίγουρα θα σε χρεώσουν περισσότερα από το ένα ευρώ που κρατάνε για έμβασμα οι τράπεζες, εάν κάνουν μετατροπή

Στοκ,ανημπορος να το ρουταρω

Ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την κάλυψη του αφορολόγητου μέσω χρήσης καρτών. Πιο συγκεκριμένα,

1. Αν υπολογίζονται τραπεζικά εμβάσματα προς τρίτους (π.χ. για αγορές, κρατήσεις δωματίων ξενοδοχείων κλπ.). Πώς διαχωρίζονται αυτά από εμβάσματα π.χ. που γίνονται μεταξύ οικογενειακών λογαριασμών?

2. Αν υπολογίζονται πληρωμές λογαριασμών (ΔΕΗ, τηλεφωνία, κλπ.) μέσω καρτών (online). Αν κατάλαβα καλά, αν πληρώσω με δική μου κάρτα λογαριασμό των γονιών μου (μένουμε σε διαφορετικά σπίτια) δεν θα μετρήσει στο σύνολο, σωστά?

3. Σε ποιο ποσό/εισόδημα υπολογίζεται το ποσοστό που πρέπει να καλυφθεί (π.χ. 15%) - αφορά στο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα? Μεικτό ή καθαρό?

Αν έχετε κάποιο link που να δίνει τέτοιες πληροφορίες θα είναι πολύτιμο.

Ευχαριστώ!

Edited by geoponer
Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με την κάλυψη του αφορολόγητου μέσω χρήσης καρτών. Πιο συγκεκριμένα,

1. Αν υπολογίζονται τραπεζικά εμβάσματα προς τρίτους (π.χ. για αγορές, κρατήσεις δωματίων ξενοδοχείων κλπ.). Πώς διαχωρίζονται αυτά από εμβάσματα π.χ. που γίνονται μεταξύ οικογενειακών λογαριασμών?

2. Αν υπολογίζονται πληρωμές λογαριασμών (ΔΕΗ, τηλεφωνία, κλπ.) μέσω καρτών (online)

3. Σε ποιο ποσό/εισόδημα υπολογίζεται το ποσοστό που πρέπει να καλυφθεί (π.χ. 15%) - αφορά στο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα? Μεικτό ή καθαρό?

Ευχαριστώ!

Δεν ξέρω αν σε βοηθήσει, αλλά το στέλνω

https://secure.alpha.gr/eBanking/Content/files/TaxFreeDisclaimer.pdf

2. Αν υπολογίζονται πληρωμές λογαριασμών (ΔΕΗ, τηλεφωνία, κλπ.) μέσω καρτών (online). Αν κατάλαβα καλά, αν πληρώσω με δική μου κάρτα λογαριασμό των γονιών μου (μένουμε σε διαφορετικά σπίτια) δεν θα μετρήσει στο σύνολο, σωστά?

Ευχαριστώ!

1, Δεν υπολογιζονται

2. Υπολογιζονται για αυτον που πληρωνει με την καρτα του ή τον τραπεζικό λογαριασμό του ανεξαρτητα ποιανου ειναι ο λογαριασμός ΔΕΚΟ

3, Το ατομικό , το φορολογηταίο. Αλλα αν ειναι μεταξυ συζυγων προσμετραται τυχον περισευμα του ενος, στον αλλον

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Την επομενη εβδομαδα ειναι πολυ πιθανόν να ταξιδευσω στην Κυπρο για 3-4 μερες.

Δεν εχω ταξιδευσει ξανα στο εξωτερικό

Τι κανω με χρεωστική και πιστωτικη καρτα της Alpha Bank ?

Αγοραζω κανονικα απο τα καταστηματα ?

Κανω αναληψεις απο ΑΤΜ ?

πρεπει να προσεξω κατι ?

Κανω κατι απο πριν ?

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Ανάληψη μόνο με χρεωστική. Πιστωτική συνδεδεμένη με λογαριασμό δεν μπορείς να κάνεις ανάληψη.

Πάρε τηλέφωνο την Alpha και δήλωσε ότι θα πας Κύπρο. Μερικές φορές χρειάζεται.

Αγοράζεις κανονικά.

Καλημέρα, θέλω να ρωτήσω αν συμφέρει περισσότερο όταν είσαι σε τριτη χώρα οι αγορές να γίνονται με πιστωτική 'η χρεώστικη. Υπάρχει διαφορά στην προμήθεια κατά την μετατροπή; επίσης Κάποια μηχανάκια pos έχουν τη δυνατότητα πληρωμής και σε € πέραν του τοπικού νομίσματος. Τι είναι προτιμότερο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλημέρα, θέλω να ρωτήσω αν συμφέρει περισσότερο όταν είσαι σε τριτη χώρα οι αγορές να γίνονται με πιστωτική 'η χρεώστικη. Υπάρχει διαφορά στην προμήθεια κατά την μετατροπή; επίσης Κάποια μηχανάκια pos έχουν τη δυνατότητα πληρωμής και σε € πέραν του τοπικού νομίσματος. Τι είναι προτιμότερο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αναλογα την τραπεζα παει.Αν και θα σε προτεινα να βγαλεις μια revolut για να κανεις την δουλεια σου.

Καλό θα είναι να μας πεις ποιες κάρτες έχεις για να σου δώσουμε πιο συγκεκριμένη ενημέρωση. Δεν συμφέρει ποτέ να πληρώνεις σε € σε χώρα με άλλο νόμισμα γιατί η ισοτιμία είναι κακή ή/και περιλαμβάνει και έξτρα προμήθεια.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Καλό θα είναι να μας πεις ποιες κάρτες έχεις για να σου δώσουμε πιο συγκεκριμένη ενημέρωση. Δεν συμφέρει ποτέ να πληρώνεις σε € σε χώρα με άλλο νόμισμα γιατί η ισοτιμία είναι κακή ή/και περιλαμβάνει και έξτρα προμήθεια.

Χρησιμοποιώ απo πιστωτικές την yes Visa της eurobank και Amex της alpha wind bonus. Απο χρεώστικη έχω eurobank κι εθνική. Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Σημερα με στειλαν καρτα απο εθνικη.

Μαστερκαρντ, ενω η προηγούμενη ειναι μαεστρο και ληγει Μάρτιο 2018

Πως και την εστειλαν νωρίτερα?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Σημερα με στειλαν καρτα απο εθνικη.

Μαστερκαρντ, ενω η προηγούμενη ειναι μαεστρο και ληγει Μάρτιο 2018

Πως και την εστειλαν νωρίτερα?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

για να κάνεις περισσότερες συναλλαγές με αυτήν αφού είναι mastercard πλέον. προσοχή η κάρτα αυτή αντικαθιστά και ακυρώνει την παλαιά maestro...

εσπρεσοσυζητήσεις www.e-spresso.gr

Κι εμένα μου στείλανε μια Mastercard για αντικατάσταση της maestro, το pin(το καινούργιο) το βγάζει βαζοντας την παλιά και ενεργοποιωντας την καινούρια? Δεν έχω e-banking και δεν μπορώ να πάω σε υποκατάστημα.

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κι εμένα μου στείλανε μια Mastercard για αντικατάσταση της maestro, το pin(το καινούργιο) το βγάζει βαζοντας την παλιά και ενεργοποιωντας την καινούρια? Δεν έχω e-banking και δεν μπορώ να πάω σε υποκατάστημα.

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

έχει διαδικασία σου στέλνουν 15 αριθμούς θέσεις και προχωράς από κει

θέλει ή τηλέφωνο ή να πας σε υποκατάστημα...(ΕΝΤΟΣ της προθεσμίας)

ακόμα και γω μπερδεύτηκα τη 1η φορά και μου βγάλανε νέα! ήταν η πιο δύσκολη ενεργοποίηση ever!

εσπρεσοσυζητήσεις www.e-spresso.gr

ερωτηση σε καρτα πιστωτικη της alpha bank που εγινε αναληψη μετρητων 1000 ευρω,τελευταιος λογαριασμος λεει

υπολοιπο 508,48 ευρω,

ελαχιστη καταβολη 10 ευρω

συμβατικοι τοκοι περιοδου 7,79 ευρω

συνολικο ποσο 506,27

μπορει καποιος να μου πει πιο ειναι το τελικο επιτοκιο,πιο ειναι το ποσοστο της ελαχιστη καταβολης και αν ξερει αν η ελαχιστη καταβολη μπορει να αλλαξει σε μεγαλυτερο ποσο και ακομα καλυτερα να καταργηθει;

Το επιτόκιο είναι γραμμένο στον λογαριασμό συνήθως 19% για αναλήψεις.. Οι τόκοι είναι από την έκδοση του προηγούμενου λογαριασμού μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του νέου λογαριασμού.

Η έννοια "τελικό επιτόκιο" δεν μου λέει κάτι . Τι εννοείς ακριβώς ;

Η ελάχιστη καταβολή σύμφωνα με τους όρους Alpha Mastercard είναι ζ) Ελάχιστη Μηνιαία Καταβολή (παρ. 14.1): 2% επί του αθροίσματος του ενήμερου

κεφαλαίου και των τόκων, πλέον τυχόν εξόδων, με ελάχιστο ποσό Ευρώ 10

Μπορείς να πληρώσεις όποιο ποσό θέλεις , δεν είναι ανάγκη να αυξηθεί η ελάχιστη καταβολή για να το κάνεις.

Επίσης μπορείς να πληρώσεις όλο το υπόλοιπο.

Το επιτόκιο είναι γραμμένο στον λογαριασμό συνήθως 19% για αναλήψεις.. Οι τόκοι είναι από την έκδοση του προηγούμενου λογαριασμού μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του νέου λογαριασμού.

Η έννοια "τελικό επιτόκιο" δεν μου λέει κάτι . Τι εννοείς ακριβώς ;

Η ελάχιστη καταβολή σύμφωνα με τους όρους Alpha Mastercard είναι ζ) Ελάχιστη Μηνιαία Καταβολή (παρ. 14.1): 2% επί του αθροίσματος του ενήμερου

κεφαλαίου και των τόκων, πλέον τυχόν εξόδων, με ελάχιστο ποσό Ευρώ 10

Μπορείς να πληρώσεις όποιο ποσό θέλεις , δεν είναι ανάγκη να αυξηθεί η ελάχιστη καταβολή για να το κάνεις.

Επίσης μπορείς να πληρώσεις όλο το υπόλοιπο.

ευχαριστω για το χρονο σου...μαλλον λαθος εκφραση μου το τελικο επιτοκιο..απλα θελω να μαθω πως υπολογιζονται οι τοκοι και προκυπτει το ποσο που ανεφερα πιο πανω.επισης εχεις καποιο λινκ με τους ορους για να το κατεβασω;...η καρτα μου ειναι η bonus visa.

ερωτηση σε καρτα πιστωτικη της alpha bank που εγινε αναληψη μετρητων 1000 ευρω,τελευταιος λογαριασμος λεει

υπολοιπο 508,48 ευρω,

συνολικο ποσο 506,27

μπορει καποιος να μου πει πιο ειναι το τελικο επιτοκιο,πιο ειναι το ποσοστο της ελαχιστη καταβολης και αν ξερει αν η ελαχιστη καταβολη μπορει να αλλαξει σε μεγαλυτερο ποσο και ακομα καλυτερα να καταργηθει;

(Ασχετη)Ερώτηση...Πως έκανες ανάληψη απο πιστωτική;Μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό έκανες;Λογο CC δεν επιτρέπονται η αναλήψεις απο πιστωτικές σε ΑΤΜ.

Ισχύει απόλυτα!

Χρησιμοποιώ απo πιστωτικές την yes Visa της eurobank και Amex της alpha wind bonus. Απο χρεώστικη έχω eurobank κι εθνική. Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Προτίμησε την Amex.

υπολοιπο 508,48 ευρω,

συνολικο ποσο 506,27

Δεν είναι απο ανάληψη.Αυτη η περίπτωση μπορεί να έχει προκύψει απο 3-4 ξεχωριστές υποθέσεις/περιπτώσεις,πολύ συγκεκριμένες,υπάρχει άμεσα η απάντηση,αν η κάρτα είναι στο όνομα σου,κάλεσε στην εξυπηρέτηση πελατών και ζήτησε να σου εξηγήσουν αναλυτικά τι έχει συμβεί,να θέσεις το ερώτημα σου ακριβώς όπως και εδώ (οπως το είπες απο ανάληψη,παρόλο που δεν είναι απο ανάληψη) για να ελέγχουν ταυτόχρονα την εικόνα της κάρτας σου και να σε ενημερώσουν,συζήτησε ακριβώς οτιδήποτε σε ενόχλησε,μπορείς να ζητήσεις και αποστολή επιστολής των τόκων αλλα να ζητήσεις ακριβώς τι θα αναφέρει (είχαν χρεωθεί τόκοι και στους προηγούμενους λογαριασμούς?) ετσι ώστε να επανέλθει η καλή συνεργασία :D