Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

όσοι σκέφτονται για amex πιστωτική να πάνε να βγάλουν την dynamic amex. έχει και πρόγραμμα επιβράβευσης καλό.

όσοι σκέφτονται για amex πιστωτική να πάνε να βγάλουν την dynamic amex. έχει και πρόγραμμα επιβράβευσης καλό.

Δεν την ξερω την dynamic AMEX. Εγω προτεινα την χρεωστικη ΑΜΕΧ (μαυρη) για να διατηρησει την enter visa που εχει μεχρι τωρα για περπτωση που το καταστημα δεν δεχεται ΑΜΕΧ

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Δεν την ξερω την dynamic AMEX. Εγω προτεινα την χρεωστικη ΑΜΕΧ (μαυρη) για να διατηρησει την enter visa που εχει μεχρι τωρα για περπτωση που το καταστημα δεν δεχεται ΑΜΕΧ

Εγώ δεν μίλησα για χρεωστική( ανάληψη χρημάτων από τον λογαριασμό) Μίλησα όμως για πιστωτική( πίστωση για 1μσι μήνα αργότερα πληρωμή)

Ειδικά προσφέρει 3% επιστροφή στα super markets.

Εγώ δεν μίλησα για χρεωστική( ανάληψη χρημάτων από τον λογαριασμό) Μίλησα όμως για πιστωτική( πίστωση για 1μσι μήνα αργότερα πληρωμή)

Ειδικά προσφέρει 3% επιστροφή στα super markets.

Ναι ειναι διαφορετικο.

Σας εύχομαι να είστε εξαιρέσεις και να έχετε καλά εισόδηματα όλοι αλλά στη γενική περίπτωση νομίζω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα (έως ακατόρθωτα). Πιστωτικές δεν εγκρίνονται εδώ και πολύ καιρό παιδιά. Τώρα τελευταία δε, υποθέτω ότι θα είναι ακόμα δυσκολότερα τα πράγματα. 14+ χιλιάρικα εισόδημα ζητούσαν πριν 1-2 χρόνια από δημοσίους υπαλλήλους (με ακίνητη περιουσία) για να εγκρίνουν κάτι καρτούλες με κάτι αστεία όρια της τάξης των 800-2000 ευρώ μάξιμουμ. Όσοι έχουμε διατηρήσει πιστωτικές ήδη από τις εποχές των παχέων αγελάδων, θα πρέπει να τις φυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Στους υπόλοιπους προτείνω να το ξεχάσουν και να συμβιβαστούν με κάποιες καλές προπληρωμένες ή απλά εύχομαι καλή τύχη...

Σας εύχομαι να είστε εξαιρέσεις και να έχετε καλά εισόδηματα όλοι αλλά στη γενική περίπτωση νομίζω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα (έως ακατόρθωτα). Πιστωτικές δεν εγκρίνονται εδώ και πολύ καιρό παιδιά. Τώρα τελευταία δε, υποθέτω ότι θα είναι ακόμα δυσκολότερα τα πράγματα. 14+ χιλιάρικα εισόδημα ζητούσαν πριν 1-2 χρόνια από δημοσίους υπαλλήλους (με ακίνητη περιουσία) για να εγκρίνουν κάτι καρτούλες με κάτι αστεία όρια της τάξης των 800-2000 ευρώ μάξιμουμ. Όσοι έχουμε διατηρήσει πιστωτικές ήδη από τις εποχές των παχέων αγελάδων, θα πρέπει να τις φυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Στους υπόλοιπους προτείνω να το ξεχάσουν και να συμβιβαστούν με κάποιες καλές προπληρωμένες ή απλά εύχομαι καλή τύχη...

2000 ευρω πιστωτικο οριο δεν το λες καθολου αστειο. ακομα και για δημοσιο υπαλληλο

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ας μειωθεί λίγο η καραμέλα με τις φράσεις: Είναι δύσκολα τα πράγματα και δεν εκδίδονται εύκολα πιστωτικές κάρτες.Οι Τράπεζες εκδίδουν κανονικά πιστωτικές καρτές και με υψηλά πιστωτικά όρια,είμαι σε θέση να το γνωρίζω πολύ καλά και να το επιβεβαιώνω καθημερινά.Αναρωτιέμαι πραγματικά σχετικά με την αρνητική εμμονή κάποιων ατόμων.Σέβομαι ότι κάποιος δεν είναι πιθανόν σε θέση να αντιληφθεί τι κάνει λάθος αλλά τουλάχιστον ας μειωθεί επιτέλους αυτή η αρνητική παραπληροφόρηση.

2000 ευρω πιστωτικο οριο δεν το λες καθολου αστειο. ακομα και για δημοσιο υπαλληλο

Τα 800€ είναι αστείο όριο. Τα 2000 τα έθεσα ως άνω όριο. Και ναι είναι κι αυτό χαμηλό. Μάλλον δεν είχες πιστωτική προ 10+ ετών ή δεν θυμάσαι τι γινόταν. 4-5-7.000€ όρια εύκολα μετά από 1-2 μόλις χρόνια συνδρομής. Κάποιοι 10.000€. Έχω και φίλο με ΑΜΕΧ με 13.000€ όριο που ήταν ένας απλά -καλά τότε- αμοιβόμενος ιδιωτικός υπάλληλος. Κάθε χρόνο μας ανέβαζαν το όριο χωρίς να το ζητήσουμε καν.

Ας μειωθεί λίγο η καραμέλα με τις φράσεις: Είναι δύσκολα τα πράγματα και δεν εκδίδονται εύκολα πιστωτικές κάρτες.Οι Τράπεζες εκδίδουν κανονικά πιστωτικές καρτές και με υψηλά πιστωτικά όρια,είμαι σε θέση να το γνωρίζω πολύ καλά και να το επιβεβαιώνω καθημερινά.Αναρωτιέμαι πραγματικά σχετικά με την αρνητική εμμονή κάποιων ατόμων.Σέβομαι ότι κάποιος δεν είναι πιθανόν σε θέση να αντιληφθεί τι κάνει λάθος αλλά τουλάχιστον ας μειωθεί επιτέλους αυτή η αρνητική παραπληροφόρηση.

Αν "σέβεσαι" όπως γράφεις, καλό είναι να μιλάς σε 2ο πρόσωπο και όχι 3ο στους συνομιλητές σου, ειδικά όταν το ποστ σου απέχει μόλις 1-2 ποστ από το δικό τους. Επίσης όπως είσαι σε θέση εσύ να γνωρίζεις κάποια πράγματα, σκέψου ότι μπορεί να είμαι κι εγώ.

Τα 800€ είναι αστείο όριο. Τα 2000 τα έθεσα ως άνω όριο. Και ναι είναι κι αυτό χαμηλό. Μάλλον δεν είχες πιστωτική προ 10+ ετών ή δεν θυμάσαι τι γινόταν. 4-5-7.000€ όρια εύκολα μετά από 1-2 μόλις χρόνια συνδρομής. Κάποιοι 10.000€. Έχω και φίλο με ΑΜΕΧ με 13.000€ όριο που ήταν ένας απλά -καλά τότε- αμοιβόμενος ιδιωτικός υπάλληλος. Κάθε χρόνο μας ανέβαζαν το όριο χωρίς να το ζητήσουμε καν.

Θυμαμαι πολυ καλα τι γινοταν. Αυτη την ανοησια τοσο των τραπεζων οσο και των κατοχων πιστωτικων καρτων πληρονουμε ολη μας τωρα. Επειδη μια στρεβλη κατασταση ειχε παγιωθει δεν σημαινει οτι ηταν και φυσιολογικη. Οταν ο βασικος μισθος εχει παει 650 ευρω μια πιστωτικη με 1000 ευρω οριο, δηλαδη 1,5 μηνιατικο, ειναι υπεραρκετη

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γι αυτό χρεοκόπησε ο καθένας από εμάς , 10000 όριο πιστωτική και κανείς δεν πλήρωνε , αυτά τα 10 έγιναν 20 , εμένα προσωπικά πριν κάνα δυο χρόνια μου δίνανε gold και δεν την επερνα γιατί απλά δε χρειάζεται με τέτοιο πιστωτικό όριο

Όπως και οι προγράφοντες, έτσι κι εγώ παρατηρώ την πραγματικότητα να είναι πιο κοντά στην αντίθετη κατάσταση. Παλιά μας προσέφεραν κάρτες πιο γρήγορα απ' όσο τις διώχναμε ή ανέβαζαν τα πιστωτικά όρια πιο πολύ απ' όσο θέλαμε, και τώρα βλέπω ρεαλιστικές αιτήσεις για νέα κάρτα να τρώνε πόρτα.

Θα ήταν χρήσιμο πάντως, εάν έχεις υπόψη σου συνηθισμένα λάθη ή παραλείψεις να τα αναφέρεις, ώστε να διευκολύνεις και όσους δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τι κάνουν λάθος.

μολις ενεργοποιησα e banking στην εθνικη. με ειπαν να μπω το βραδυ ή καλυτερα αυριο.

χρεωση 8 ευρω με ειπε, θα αφαιρεθουν απ τον λογαριασμο. ποτε θα γινει αυτο?

στην πειραιως μαλλον θα τα κανω αυριο(εφοσον εκανα στην εθνικη, ολα οκ)

Υπαρχει καποιος-α που να εκανε μεταφορα χρηματων μεσω e-banking απο εθνικη σε αλφα στον λογαριασμο της σκριλ? απαντηστε μου εδω ή με πμ

Ένα "καλό" των κεφαλαιακών ελέγχων είναι ότι δεν είναι δυνατές οι αναλήψεις μετρητών μέσω πιστωτικών καρτών. Έτσι διατηρεί κάποιος πιο εύκολα τον έλεγχο των εξόδων του.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Ένα "καλό" των κεφαλαιακών ελέγχων είναι ότι δεν είναι δυνατές οι αναλήψεις μετρητών μέσω πιστωτικών καρτών. Έτσι διατηρεί κάποιος πιο εύκολα τον έλεγχο των εξόδων του.

Κατα τη γνωμη μου δεν θα επρεπε ποτε να υπηρχε αυτη η δυνατοτηρα στις πιστωτικες. Μονο δανειο. Με την καρτα και ασυμφορο ηταν και πανευκολο. Οποτε συντομα βρισκωσουν φεσωμενος

Πολύ σωστός.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Καλησπέρα σας,

Θα είμαι στην Αγγλία για τον επόμενο χρόνο. Έχω μία χρεωστική και μία πιστωτική (Miles and more) της Πειραιώς. Θα ήθελα τα φώτα σας όσον αφορά τι με συμφέρει να χρησιμοποιώ για αγορές. Χρεωστική, πιστωτική ή να κάνω αναλήψεις κάθε εβδομάδα 420 ευρω και να χρησιμοποιώ μετρητά. Ή μήπως με την πρώτη ευκαιρία όταν θα έρθω Έλλαδα (Χριστούγεννα) να βγάλω καμιά άλλη κάρτα από άλλη τράπεζα που να είναι πιο συμφέρουσα για συναλλαγές στο εξωτερικό?

Δεδομένα μετά από συνομιλίες με Πειραιώς:

-Για κάθε ανάληψη χρεώνει 4 ευρώ πάγια και 2% επί του ποσού μέχρι 6ευρώ το μέγιστο (δηλαδή 10 ευρώ αν κάνω αναλήψεις 420 ευρώ).

-Για κάθε αγορά με χρεωστική ή πιστωτική χρεώνει 2% επί του ποσού.(γνωρίζω για τη visa ότι έχει στo site μηχανηματάκι που υπολογίζει τα κερατιάτικα.

-Η miles and more επιβραβεύει με δωρέαν μίλια σε ταξίδια, αλλά δεν ξέρω πόσο απάτη είναι αυτό (με την έννοια πόσο πρέπει να ξοδέψω για να έχω ένα δωρεάν ταξίδί Αγγλία-Ελλάδα??? Αν σκεφτεί κανείς και ότι η αεροπορική εταιρία που το παρέχει είναι πολύ πιο ακριβή από αεροπορικές χαμηλού κόστους)

Το πράγμα όμως μπλέκεται γιατί δεν ξέρω τι ισοτιμία τηρείται σε κάθε συναλλαγή (ανάληψη/χρήση χρεωστικής/χρήση πιστωτικής).

Γνωρίζετε αν στις παραπάνω διαδικασίες υπάρχουν και άλλες χρεώσεις από οπουδήποτε?

Οποιοσδήποτε ξέρει κάτι για τα παραπάνω, παρακαλώ ας βοηθήσει. SOS τα φώτα σας και το κοφτερό μυαλό σας.

Συγγνώμη αν σας κούρασα.

εφοσον θα εισαι αγγλια για ενα χρονο(να υποθεσω σπουδες?)γιατι δεν ανοιγεις ενα λογαριασμο εκει σε λιρες να κανεις την δουλεια σου και να μην μπλεκεσαι με ισοτιμιες και ολα αυτα.δεν μπορω να καταλαβω γιατι θα πρεπει να μπαινεις σε ολη αυτη την διαδικασια.θα κανεις συναλλαγμα θα περνεις λιρες θα καταθετεις λιρες και δεν θα εχεις να υπολογιζεις προμηθειες κτλ.

εφοσον θα εισαι αγγλια για ενα χρονο(να υποθεσω σπουδες?)γιατι δεν ανοιγεις ενα λογαριασμο εκει σε λιρες να κανεις την δουλεια σου και να μην μπλεκεσαι με ισοτιμιες και ολα αυτα.δεν μπορω να καταλαβω γιατι θα πρεπει να μπαινεις σε ολη αυτη την διαδικασια.θα κανεις συναλλαγμα θα περνεις λιρες θα καταθετεις λιρες και δεν θα εχεις να υπολογιζεις προμηθειες κτλ.

Και τις λίρες που θα τις βρίσκει; Πάλι μετατροπή από Ευρώ θα κάνει οπότε δεν κερδίζει και πολλά. Μια λύση είναι εκτός από τα 420€ ανάληψης, να του στέλνουν έμβασμα 500€/μήνα που δικαιούται σε λογαριασμό αγγλικό και να τα χρησιμοποιεί με αγγλική κάρτα. Επίσης, τα 420€ να μην τα χρησιμοποιεί μέσω της κάρτας(τραγικές οι προμήθειες) αλλά να τα κάνει ανάληψη και να τα καταθέτει στον αγγλικό λογαριασμό και να χρησιμοποιεί την αγγλική κάρτα.

Και τις λίρες που θα τις βρίσκει; Πάλι μετατροπή από Ευρώ θα κάνει οπότε δεν κερδίζει και πολλά. Μια λύση είναι εκτός από τα 420€ ανάληψης, να του στέλνουν έμβασμα 500€/μήνα που δικαιούται σε λογαριασμό αγγλικό και να τα χρησιμοποιεί με αγγλική κάρτα. Επίσης, τα 420€ να μην τα χρησιμοποιεί μέσω της κάρτας(τραγικές οι προμήθειες) αλλά να τα κάνει ανάληψη και να τα καταθέτει στον αγγλικό λογαριασμό και να χρησιμοποιεί την αγγλική κάρτα.

Αν ειναι εκει για σπουδες το οριο των 500€ δεν ειναι μεγαλυτερο;

αν καποιος κατοχος πιστωτικης καρτας περιμενε τους κεφαλαιακους ελεγχους για να διατηρησει τον ελεγχο των εξοδων του τοτε πολυ απλα δεν πρεπει να εχει πιστωτικ καρτα. ειναι ανικανος να την χειριστει

[sIGPIC][/sIGPIC]

τις λιρες μπορει να τις κανει παραγγελια απο την τραπεζα που συνεργαζεται.αντι ο φιλος να κανει ολους αυτους τους υπολογισμους να δει τι τον συμφερει (και καλα κανει) αγοραζει μια φορα στις τοσες λιρες και τις καταθετει σε λογαριασμο σε αγγλικη τραπεζα.η λογικη μου ειναι οτι ο πιο απλη και ευθεια λυση ειναι παντα η καλυτερη και συμφερουσα.

το σημαντικοτερο δεν μας ειπε ο φιλος αν ειναι φοιτητης ή οχι γιατι αλλαζουν τα δεδομενα οπως ειπαν απο πανω οι φιλοι.

Αν "σέβεσαι" όπως γράφεις, καλό είναι να μιλάς σε 2ο πρόσωπο και όχι 3ο στους συνομιλητές σου, ειδικά όταν το ποστ σου απέχει μόλις 1-2 ποστ από το δικό τους. Επίσης όπως είσαι σε θέση εσύ να γνωρίζεις κάποια πράγματα, σκέψου ότι μπορεί να είμαι κι εγώ.

Αρχικά να διευκρινίσω ότι δεν θα μπώ στην διαδικασία να παίξω το παιχνίδι: ''Αντίλογος'':).Θεωρώ άλλωστε το προφίλ μου και το σύνολο των μηνυμάτων μου δεν έχει δείξει ποτέ κάτι τέτοιο και έτσι θα παραμείνει.Δεν είχα σκοπό να αναφερθώ μόνο στο δικό σου post και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που δεν απάντησα με παράθεση στο post σου.Αναφέρθηκα γενικά σε κάτι που κατα διαστήματα παρατηρώ.Έχω κάθε δικαίωμα να αναφερθώ σε κάτι που γνωρίζω πολύ καλά και μάλιστα το επιβεβαιώνω καθημερινά,άρα μπορώ να εντοπίσω αμέσως όποια διαφορά και όποια αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης προκύψει.Με ενοχλεί η απόλυτη αρνητική παραπληροφόρηση που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά,ακόμα και ελάχιστους ανθρώπους.

Όπως και οι προγράφοντες, έτσι κι εγώ παρατηρώ την πραγματικότητα να είναι πιο κοντά στην αντίθετη κατάσταση. Παλιά μας προσέφεραν κάρτες πιο γρήγορα απ' όσο τις διώχναμε ή ανέβαζαν τα πιστωτικά όρια πιο πολύ απ' όσο θέλαμε, και τώρα βλέπω ρεαλιστικές αιτήσεις για νέα κάρτα να τρώνε πόρτα.

Θα ήταν χρήσιμο πάντως, εάν έχεις υπόψη σου συνηθισμένα λάθη ή παραλείψεις να τα αναφέρεις, ώστε να διευκολύνεις και όσους δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τι κάνουν λάθος.

Αν και αναφέρθηκες πολύ σωστά και κατάλαβες ακριβώς τι εννοώ,θεωρώ πως είναι χάσιμο χρόνου να ασχοληθώ περαιτέρω στο κεντρικό phorum, απο τη στιγμή που όλα είναι εξαιρετικά εύκολα παρεξηγήσιμα,ωστόσο επειδή αφορά αγαπημένο αντικείμενο εργασίας μου και έχω πολύχρονη εμπειρία,μπορείτε να συνεχίσετε να έρχεστε pm,διότι για μένα αποτελεί πρόκληση να βρίσκω λύσεις σε πολύπλοκες περιπτώσεις:):D

Υπαρχει καποιος-α που να εκανε μεταφορα χρηματων μεσω e-banking απο εθνικη σε αλφα στον λογαριασμο της σκριλ? απαντηστε μου εδω ή με πμ

Μου έχει στείλει φίλος μεγάλο ποσό την Κυριακή και περιμένω. Ελπίζω μέχρι Τετάρτη να μπουν.

αν καποιος κατοχος πιστωτικης καρτας περιμενε τους κεφαλαιακους ελεγχους για να διατηρησει τον ελεγχο των εξοδων του τοτε πολυ απλα δεν πρεπει να εχει πιστωτικ καρτα. ειναι ανικανος να την χειριστει

Και πολύ ευγενικά το έθεσες... :mad:

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Απορία. Έστω ότι κάνω αγορά των 600 ευρώ και πραγματοποιώ 12 δόσεις των 50 ευρώ. Έρχεται ο λογαριασμός τον επόμενο μήνα που λέει ότι πρέπει να πληρώσω τα 50 ευρώ. Αν το μήνυμα το λάβω σ/κ και πάω να πληρώσω δευτέρα θα τοκιστούν? Αν μου έρθει το μήνυμα μέσα στην βδομάδα μέχρι πότε μπορώ να πάω να πληρώσω χωρίς να τοκιστούν? Αν τοκιστούν πως το καταλαβάινω, στον επόμενο λογαριασμό? Πόσο παραπάνω θα πληρώσω 50 ευρώ * 15% που είναι το επιτόκιο της κάρτας? Επίσης αυτό θα γίνει για την δόση που άργησα και μετά οι επόμενες πάλι 50αρικο?

Συγνώμη για την κούραση κι ευχαριστώ εκ των προτέρων

Το να είσαι Έλληνας είναι υπερηφάνεια, το να είσαι Πόντιος είναι τίτλος τιμής