PARASwrite Δημ. April 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2010 Ξέρει κανείς τη είναι η κάρτα i-bank της εθνικης; Δηλαδή μπορείς να κάνεις αναλύψεις; Και πια η διάφορα από την ΕΘΝΟκαρτα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. April 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2010 Ξέρει κανείς τη είναι η κάρτα i-bank της εθνικης; Δηλαδή μπορείς να κάνεις αναλύψεις; Και πια η διάφορα από την ΕΘΝΟκαρτα; "i-bank" από την Εθνική Τράπεζα http://e-pcmag.gr/news/58635 Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ermis1975 Δημ. April 14, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2010 αν δεν λυθει το προβλημα σου, κανε μια αιτηση για φοιτητικη πιστωτικη της eurobank η της citibank. αν πληρωνεις στην ωρα σου δεν θα εχεις προβλημα. Εγω θα σου πρότεινα να μή μπλέξεις με δάνεια και άλλες κάρτες. Προσπάθησε να είσαι συνεπής και δε θα χάσεις. Αν αρχίσεις (κι εσύ και ο οποιοσδήποτε) να ανοίγεσαι κυρίως με κάρτες στο τέλος θα πληρώνεις τόκους διπλάσιους απο αυτά που πήρες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vagpan Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 Καλησπερα σας. Εχω την εξης απορια. Εχω μια φοιτιτικη καρτα πειραιως με οριο 1000 ευρω. Την ειχα ολοκληρη χρεωμενη αλλα την 1η απριλιου εβαλα 850 ευρω γιατι ηθελα να αγορασω με δοσεις απο το πλαισιο αξιας 820 ευρω. Το θεμα ειναι οτι εγινε κανονικα η χρεωση και οταν το ποσο εφυγε απο τις εγκρισεις το υπολοιπο μου συνεχισε να ειναι 0! Επειδη ειχα ξανακανει αγορες με δοσεις ηξερα οτι οταν το ποσο εφευγε απο τις εγκρισεις και περνιοταν κανονικα στις συναλλαγες μετα ειχα διαθεσιμο υπολοιπο (π.χ. αν εβαζα δοσεις 400 ευρω μολις αυτο εφευγε απο τις εγκρισεις το ξαναειχα στο διαθεσιμο υπολοιπο) Επισης πηγα στην κατασταση της καρτας και εχει περιορισμενη χρηση. Πηρα τηλεφωνο να μαθω το γιατι και μου ειπαν οτι αυτο γινεται γιατι για 2 μηνες δεν ειχα πληρωση την καρτα. Ονως για 2 μηνεσ την ειχα απληρωτη γιατι ειχα καποια προβληματα αλλα απο 1η απριλιου την πληρωσα 850 ευρω εκανα την αγορα αλλα παλι την γυρισαν σε περιορισμενη κατασταση. Μου ειπαν οτι πρεπει να πληρωσω τους επομενους μηνες για να ξαναγινει ενεργη. Χθες εβαλα αλλα 50 ευρω απο ΑΤΜ και περιμενω αυριο να φανει η πληρωμη μιας και ηρθε λογαριασμος για μεχρι της 29. Θα ενεργοποιηθει και παλι η καρτα για να εχω διαθεσιμο υπολοιπο ή ακομα θα παει ετσι η δουλεια; Ρωταω γιατι απο το ιντερνετ που βλεπω τις κινησεις της καρτας μου και με την πληρωμη που εκανα εχω κανονικα διαθεσιμο υπολοιπο περιπου 800+ κατι ευρω. Αν και αυριο που θα φανει η πληρωμη απο το ΑΤΜ δεν ξαναγινει ενεργη η καρτα τι κανω; Εχω αναγκη να ξαναγινει ενεργη για να εχω διαθεσιμο το υπολοιπο μου για να περασω και τον μηνα μου γιατι οπως εγραψα παραπανω εβαλα 850 + αλλα 50 για τον λογαριασμο που βγηκε τωρα μας κανουν 900 ευρω που ειναι ολο το μηνιατικο μου! Ευχαριστω για τις οποιες απαντησεις δωθουν και ελπιζω καποιος να ξερει! Ελπιζω να μην σας κουρασα πολυ!!! :D Συμφωνα με τους ορους χορηγησης της καρτας,η Τραπεζα δυναται να περιοριζει τη χρηση της καρτας εαν ο κατοχος ειναι διαζευκτικα ή αθροιστικα υπερημερος κατα τη χρονικη στιγμη της αξιολογησης ή ειχε καταστει υπερημερος οποτεδηποτε εντος των τελευταιων 12 μηνων απο τη χρονικη στιγμη της αξιολογησης Παράθεση - Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostis Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 Συμφωνα με τους ορους χορηγησης της καρτας,η Τραπεζα δυναται να περιοριζει τη χρηση της καρτας εαν ο κατοχος ειναι διαζευκτικα ή αθροιστικα υπερημερος κατα τη χρονικη στιγμη της αξιολογησης ή ειχε καταστει υπερημερος οποτεδηποτε εντος των τελευταιων 12 μηνων απο τη χρονικη στιγμη της αξιολογησης ό,τι νά ναι. μπορεί δηλαδή να καθυστέρησες να πληρώσεις πριν 11 μήνες και να τους έρθει τώρα να σου κόψουν την κάρτα; δεν είναι καταχρηστικό αυτό; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vagpan Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 Καλα τωρα,ξερεις κανεναν ορο που να μην ειναι καταχρηστικος? Οτι θελουν κανουν και δεν μπορεις να τους πεις τιποτα. Σου λενε,αφου χρωστας,σε κανουμε οτι θελουμε. Παράθεση - Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 ό,τι νά ναι. μπορεί δηλαδή να καθυστέρησες να πληρώσεις πριν 11 μήνες και να τους έρθει τώρα να σου κόψουν την κάρτα; δεν είναι καταχρηστικό αυτό; εχεις υπογραψει οτι συμφωνεις με ολους τους ορους οταν παρελαβες την καρτα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ermis1975 Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 Το θέμα είναι να μή καταλήξεις με τεράστια χρέη. Η κάρτα αν δε μπορείς να τη πληρώνεις όλη κάθε μήνα, είναι μόνο για ώρα ανάγκης. Η σωστή χρήση της για εμένα είναι να ψωνίζεις ότι μπορείς να πληρώσεις στο τέλος του μήνα (έτσι κερδίζεις και χάνει η τράπεζα) και να τη χρησιμοποιείς για δόσεις και πλαστικό χρήμα (να μην έχεις μαζί σου μετρητά). Αν αρχίσεις και δε βγαίνεις, και πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάρτα τότε θα χωθείς στα χρέη. Επίσης χρειάζεται και 1 συνέπεια στις υποχρεώσεις μας! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 Το θέμα είναι να μή καταλήξεις με τεράστια χρέη. Η κάρτα αν δε μπορείς να τη πληρώνεις όλη κάθε μήνα, είναι μόνο για ώρα ανάγκης. Η σωστή χρήση της για εμένα είναι να ψωνίζεις ότι μπορείς να πληρώσεις στο τέλος του μήνα (έτσι κερδίζεις και χάνει η τράπεζα) και να τη χρησιμοποιείς για δόσεις και πλαστικό χρήμα (να μην έχεις μαζί σου μετρητά). Αν αρχίσεις και δε βγαίνεις, και πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάρτα τότε θα χωθείς στα χρέη. Επίσης χρειάζεται και 1 συνέπεια στις υποχρεώσεις μας! η πιστωτικη καρτα ειναι μεγαλο εργαλειο το οποιο αν εκμεταλλευτεις σωστα μπορεις να βγαλεις κερδος.οταν δεν την βλεπεις σαν εργαλειο, κατι δεν παει καλα και μαλλον πρεπει να περιορισεις τη χρηση της. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostis Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 εχεις υπογραψει οτι συμφωνεις με ολους τους ορους οταν παρελαβες την καρτα. Το ίδιο ισχύει για τους όρους που υπέγραψες και τα δικαστήρια έκριναν ως καταχρηστικούς. Το οτι συμφωνείς με έναν όρο δεν σημαίνει ότι είναι νόμιμος. Αν ο όρος στον οποίο συμφώνησες κριθεί καταχρηστικός ή παράνομος, δεν σε δεσμεύει. Για παράδειγμα σε όλες τις συμβάσεις των πιστωτικών καρτών αναφερόταν ότι η τοκοφορία αρχίζει αναδρομικά από τη στιγμή της συναλλαγής. Τα δικαστήρια έκριναν ότι αυτός ο όρος ήταν καταχρηστικός. Σε πολλές περιπτώσεις υφίσταται στις συμβάσεις ακόμα αυτός ο όρος, στον οποίο έχεις συμφωνήσει. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί όμως. Δυστυχώς οι καταχρηστικοί όροι δεν είναι λίγοι... Ο συγκεκριμένος που αναφέρθηκε πριν δεν ξέρω αν έχει κριθεί καταχρηστικός, θεωρώ όμως πολύ πιθανό να κριθεί ως τέτοιος αν αχθεί στη δικαιοσύνη. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tazio Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 η πιστωτικη καρτα ειναι μεγαλο εργαλειο το οποιο αν εκμεταλλευτεις σωστα μπορεις να βγαλεις κερδος.οταν δεν την βλεπεις σαν εργαλειο, κατι δεν παει καλα και μαλλον πρεπει να περιορισεις τη χρηση της. Να προσθέσω, στα πολύ σωστά που έγραψες, το αυτονόητο. Ότι δηλαδή οι τράπεζες με τις κάρτες που μας δίνουν δε μας χαρίζουν χρήματα, μας διευκολύνουν (περιμένοντας πότε θα κάνουμε τη γκέλα για να τα πάρουν αδρά) στις συναλλαγές μας. Αν είμαστε σωστοί στη χρήση της κάρτας και όπως έγραψε και ο ermis1975 και συνεπείς, τότε θα έχουμε όφελος καταφέρνοντας να είμαστε "κακοί" πελάτες για τη τράπεζα αλλά καλοί στη τσέπη μας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 Να προσθέσω, στα πολύ σωστά που έγραψες, το αυτονόητο. Ότι δηλαδή οι τράπεζες με τις κάρτες που μας δίνουν δε μας χαρίζουν χρήματα, μας διευκολύνουν (περιμένοντας πότε θα κάνουμε τη γκέλα για να τα πάρουν αδρά) στις συναλλαγές μας. Αν είμαστε σωστοί στη χρήση της κάρτας και όπως έγραψε και ο ermis1975 και συνεπείς, τότε θα έχουμε όφελος καταφέρνοντας να είμαστε "κακοί" πελάτες για τη τράπεζα αλλά καλοί στη τσέπη μας. στην τραπεζικη διαλεκτο,οι πελατες που αναφερεις λεγονται ναυαγιο. Ενας απο αυτους ειμαι και εγω, και επειδη η τραπεζα δεν βγαζει κανενα κερδος απο μενα με εχει προειδοποιησει γραπτως οτι κανω αντισυμβατικη χρηση της καρτας και οτι αν συνεχισω θα αναγκαστει να μου ακυρωσει την πιστωτικη. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostis Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 στην τραπεζικη διαλεκτο,οι πελατες που αναφερεις λεγονται ναυαγιο. Ενας απο αυτους ειμαι και εγω, και επειδη η τραπεζα δεν βγαζει κανενα κερδος απο μενα με εχει προειδοποιησει γραπτως οτι κανω αντισυμβατικη χρηση της καρτας και οτι αν συνεχισω θα αναγκαστει να μου ακυρωσει την πιστωτικη. Για ποιό λόγο δηλαδή? Οτι πληρώνεις στην ώρα σου? :blink: Αν θες, πες μας περισσότερα γι αυτό, είναι πολύ ενδιαφέρον νομίζω Τί αλλο θα ακούσουμε από τις τράπεζες? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tazio Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 Πράγματι πολύ ενδιαφέρον αυτό που ανέφερες. Για δώσε περισσότερα στοιχεία. Υπογραφή Ένα ναυάγιο. :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostis Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 Έχουνε πλάκα οι τράπεζες πάντως, θυμάμαι για ένα διάστημα που σου έλεγαν, αν δεν κάνεις κινήσεις στο λογαριαμό, θα σου επιβάλλουμε έξοδα. Μετά σου έλεγαν αν κάνεις πάρα πολλές κινήσεις (πχ πάνω από 5 το μήνα) πάλι θα σου επιβάλλουμε έξοδα. Αστείο ε; Και όλα αυτά με μικρά μικρά γραμματάκια που δεν τα έβλεπε κανείς. :) Πάλι καλά που δεν μας λέμε πόσο συχνά να πηγαίνουμε τουαλέτα :p Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PeCoMAY Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 στην τραπεζικη διαλεκτο,οι πελατες που αναφερεις λεγονται ναυαγιο. Ενας απο αυτους ειμαι και εγω, και επειδη η τραπεζα δεν βγαζει κανενα κερδος απο μενα με εχει προειδοποιησει γραπτως οτι κανω αντισυμβατικη χρηση της καρτας και οτι αν συνεχισω θα αναγκαστει να μου ακυρωσει την πιστωτικη. Xρησιμοποιώ κάρτα περίπου 7 χρόνια για να κάνω αυτή τη δουλειά.Αγορές απο Ίντερντετ και όταν έρθει το ποσό κατευθείαν πληρωμή.Ούτε μια φορά δε πήρανε παραπάνω και ΠΟΤΕ δε συνέβη αυτό που λες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. April 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 15, 2010 (edited) Από όσο ξέρω η AlphaBank έχει προειδοποιήσει φίλο μου για το ίδιο ακριβώς πράγμα . Όμως ως αντισυμβατική συμπεριφορά , εννοούσε συνεχείς μεταφορές Ποσών , που παρόλο που ήταν άτοκες για 6 μήνες , πληρωνόντουσαν στον μήνα για να υπάρχει πιστωτικό όριο , και να γίνει νέα μεταφορά. Προφανής σκοπός, να συγκεντρωθούν χιλιάδες πόντοι από το πρόγραμμα επιβράβευσης . Ε φυσικό ήταν να του την πούνε.... Edited April 15, 2010 by Vasileios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. April 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2010 Xρησιμοποιώ κάρτα περίπου 7 χρόνια για να κάνω αυτή τη δουλειά.Αγορές απο Ίντερντετ και όταν έρθει το ποσό κατευθείαν πληρωμή.Ούτε μια φορά δε πήρανε παραπάνω και ΠΟΤΕ δε συνέβη αυτό που λες. το να πληρωνεις την καρτα σου στην ωρα της, δεν ενοχλει κανεναν. Το να πληρωνεις την καρτα σου στην ωρα της και συγχρονως να εξαργυρωνεις ποντους που σου αποφερουν κερδος χιλιαδων ευρω, ενοχλει πολυ. Ευδιακριτη νομιζω η διαφορα. Δεν χρήζει περαιτερω εξηγησης. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostis Δημ. April 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2010 Από όσο ξέρω η AlphaBank έχει προειδοποιήσει φίλο μου για το ίδιο ακριβώς πράγμα . Όμως ως αντισυμβατική συμπεριφορά , εννοούσε συνεχείς μεταφορές Ποσών , που παρόλο που ήταν άτοκες για 6 μήνες , πληρωνόντουσαν στον μήνα για να υπάρχει πιστωτικό όριο , και να γίνει νέα μεταφορά. Προφανής σκοπός, να συγκεντρωθούν χιλιάδες πόντοι από το πρόγραμμα επιβράβευσης . Ε φυσικό ήταν να του την πούνε.... Πώς αντέδρασε ο φίλος σου; Δεν θύμωσε; Κάθε μεταφορά εγκρίνεται από την ίδια την τράπεζα, και μάλιστα αναφέρεται στους όρους ότι μπορεί να την απορρίψει χωρίς να αναφέρει αιτιολογία. Πώς έρχεται μετά και του λέει ότι είναι αντισυμβατικός, αφού έχει συμπράξει και αυτή; Και πες την πρώτη φορά , την δεύτερη δεν ήξερε, από ένα σημείο και μετά όμως... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. April 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2010 Βασικά τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν ότι του εγκρίνουν την μεταφορά αλλά για τελευταία φορά λόγω αντισυμβατικής χρήσης . Έκτοτε δεν του εγκρίναν άλλη μεταφορά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostis Δημ. April 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2010 Πρέπει να το έχει κάνει πολλές φορές ο φίλος σου. Κι εγώ έχω την ίδια κάρτα και το έχω κάνει 5 ή 6 φορές και δεν μου έχουν πει τίποτα! Και μάλιστα παρακολουθώ τις κινήσεις και βάζω τα χρήματα πριν καν βγει ο λογαριασμός :happy: Εκτός αν είμαι τυχερός μέχρι τώρα. Απλά ίσως έτσι να εξηγείται ότι μου απέρριψαν το αίτημα για άλλη κάρτα. Δεν μου είχε ξανασυμβεί, μόνο με την άλφα. Και έχω μπόλικες :p Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ermis1975 Δημ. April 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2010 (edited) Άλλο πράγμα είναι να πληρώνεις στην ώρα σου και να είσαι συνεπής και να κάνεις τις αγορές σου με το σωστό τρόπο και άλλο να βρείς το "αδύνατο σημείο" του συστήματος του "marketing" που ακολουθεί η κάθε τράπεζα. και να προσπαθείς να το εκμεταλευτείς εις βάρος της τράπεζας. Edited April 16, 2010 by ermis1975 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tazio Δημ. April 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2010 Άλλο πράγμα είναι να πληρώνεις στην ώρα σου και να είσαι συνεπής και να κάνεις τις αγορές σου με το σωστό τρόπο και άλλο να βρείς το "αδύνατο σημείο" του συστήματος του "marketing" που ακολουθεί η κάθε τράπεζα. και να προσπαθείς να το εκμεταλευτείς εις βάρος της τράπεζας. Η πρώτη απάντηση που με ήρθε ήταν. Όταν εκμεταλλεύεται η τράπεζα καλά είναι; Αλλά αν αρχίσουμε το τράπεζα εναντίον πελάτη θα οδηγηθεί ίσως στα άκρα ο διάλογος και δεν θα είναι καλό. Θα απαντήσω διαφορετικά. Το αδύνατο σημείο το δημιούργησε η τράπεζα όχι ο καταναλωτής. Αν δε μπορεί να το ελέγξει τότε ... . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. April 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2010 Άλλο πράγμα είναι να πληρώνεις στην ώρα σου και να είσαι συνεπής και να κάνεις τις αγορές σου με το σωστό τρόπο και άλλο να βρείς το "αδύνατο σημείο" του συστήματος του "marketing" που ακολουθεί η κάθε τράπεζα. και να προσπαθείς να το εκμεταλευτείς εις βάρος της τράπεζας. εκμεταλλευεσε κατι χωρις να παρανομεις, απλα και μονο επειδη σου δινει τη δυνατοτητα η ιδια η τραπεζα. αρα δεν κανεις κατι κακο, σωστα? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostis Δημ. April 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. April 16, 2010 Ζαβολιάρες τράπεζες. Φτιάχνουν τους κανόνες του παιχνιδιού που έχουν δημιουργήσει οι ίδιες, παίζεις με τους δικούς τους όρους και όταν δουν ότι δεν τις συμφέρει φτιάχνουν καινούργιους όρους. Μα, δεν χορταίνουν ποτέ; Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts