Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.716 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      927
    • Έχω MasterCard
      447
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

Πήρα ξανά στην ΑΤΕ μπας κ έπεσα προηγουμένως σε κανα βλακα αλλά πάλι τα ίδια λένε δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση κτλ...τι γίνεται ένας Θεός ξέρει.

στο adslgr http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2789361&postcount=819 http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=2791073&postcount=825 λένε δεν γίνεται...

Πραγματικά δεν ξέρω τι να σου πω...να είχα πέσει σε κάποια "τρύπα" του συστήματος? :wacko:

Από ότι θυμάμαι είχα πάρει βιβλία από eshop του εξωτερικού 2 φορές με αυτήν την κάρτα (δεν θυμάμαι αν την είχα χρησιμοποιήσει και άλλες φορές - πάει καιρός από τότε) αλλά μετά έφτιαξα το Paypal με την χρεωστική της Πειραιώς, οπότε σταμάτησα να την χρησιμοποιώ.

Ζητώ συγγνώμη αν σε μπέρδεψα άθελά μου αλλά δεν είχα πρόβλημα με την κάρτα τότε (όταν είχε πρωτοβγεί) και αγορές online... :(

Πρόσφατα μάλιστα αποφάσισα να ενεργοποιήσω και το Web Banking της ΑΤΕ για να ελέγχω την Debit μου (να την έβγαζα από το συρτάρι) αλλά από το λίγο που το έψαξα δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα (φαίνεται ότι μέσω Web Banking ελέγχεις μόνο τον λογαριασμό και όχι τις κινήσεις της κάρτας), οπότε της ξαναέβαλα στο συρταρακι της να κάθεται...

Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus

Ακριβως. http://www.xe.com/ucc/

Δλδ δεν χρειάζεται να κάνω κάτι για την συναλλαγή με λίρες γίνονται όλα αυτόματα? Βάζω την όποια κάρτα και αυτό ήταν?

Η συναλλαγή δεν γίνετε ακριβώς με την ισοτιμία που παρουσιάζει το Site

Η κάρτα κρατά από 1,5 μέχρι 2,5 % επιπλέον ανάλογα την κάρτα.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη απέρριψε τις αιτήσεις των Τραπεζών που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 25.6.2008 απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης με την οποία απαγορεύθηκε η αναγραφή ορισμένων όρων συναλλαγών κατά τη σύναψη δανείων και την έκδοση πιστωτικών καρτών οι οποίοι έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

Οι όροι που κρίθηκαν καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές παραβάσεις και αναφέρονται στην υπουργική απόφαση αφορούν :

... ... ...

• Στην επιβολή χρεώσεων σε λογαριασμούς με καταθέσεις χρημάτων κάτω από το όριο που η ίδια καθορίζει

Η σχετική υπουργική απόφαση είχε υπογραφεί στις 25 Ιουνίου 2008.

Τελικά αυτή η απόφαση ισχύει? Και αν ναι απο ποτε εχει ισχύ? Γιατι τώρα μπήκα στο site της Εμπορικής, και στους ορους συναλλαγων ακομα εχει εξοδα διαχειρισης για καταθετικους λογαριασμους με μεσο ημερησιο υπολοιπο εξαμηνου <300 χρέωση 7ευρώ/εξάμηνο

Edit: Πέρασα σημερα απο κατάστημα της Εμπορικής και ρώτησα. Τα 7Ε/ εξαμηνο ισχύουν κανονικά.. οταν τους είπα για την απόφαση του ΣτΕ μου ειπαν αδιάφορα οτι δεν τους έχει κοινοποιηθεί κάτι ακόμα...

Λες και περιμένουν ειδική πρόσκληση... τς τς τς...

χθες άνοιξα λογαριασμό alpha 1/2/3 για νέους. ξέρετε σε πόσο καιρό θα έρθει σπίτι μου η alpha enter visa (χρεωστική κάρτα);;;

Ζήτησες να σου εκδόσουν χρεωστική κάρτα ή σου την έστειλαν απο μόνοι τους?

Εγώ ανοιξα σημερα ενα λογαριασμο 1|2|3 και τους ζήτησα χρεωστική κάρτα αλλά μου είπε πως πρέπει να πάω αυριο να κάνω αίτηση για να προλάβει να περαστεί ο λογαριασμός ή κατι τέτοιο... (!)

Στη eurobank μου την ειχε δώσει επι τόπου τη χρεωστική... Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι πρέπει να ξαναπάω στην alpha bank δεύτερη φορά για μια χρεωστική κάρτα..

(Ζήτησες να σου εκδόσουν χρεωστική κάρτα ή σου την έστειλαν απο μόνοι τους?

Εγώ ανοιξα σημερα ενα λογαριασμο 1|2|3 και τους ζήτησα χρεωστική κάρτα αλλά μου είπε πως πρέπει να πάω αυριο να κάνω αίτηση για να προλάβει να περαστεί ο λογαριασμός ή κατι τέτοιο... (!)

Στη eurobank μου την ειχε δώσει επι τόπου τη χρεωστική... Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι πρέπει να ξαναπάω στην alpha bank δεύτερη φορά για μια χρεωστική κάρτα..)αυτα εγραψες ,φιλε τι σου ζητησαν για να ανοιξεις τον λογαριασμο δικαιολογιτικα??εχεις καποια υπεραναληψη??

Τελικά αυτή η απόφαση ισχύει? Και αν ναι απο ποτε εχει ισχύ? Γιατι τώρα μπήκα στο site της Εμπορικής, και στους ορους συναλλαγων ακομα εχει εξοδα διαχειρισης για καταθετικους λογαριασμους με μεσο ημερησιο υπολοιπο εξαμηνου <300 χρέωση 7ευρώ/εξάμηνο

Edit: Πέρασα σημερα απο κατάστημα της Εμπορικής και ρώτησα. Τα 7Ε/ εξαμηνο ισχύουν κανονικά.. οταν τους είπα για την απόφαση του ΣτΕ μου ειπαν αδιάφορα οτι δεν τους έχει κοινοποιηθεί κάτι ακόμα...

Λες και περιμένουν ειδική πρόσκληση... τς τς τς...

Κοινοποιηση και πρασινα αλογα! Αμα δεις την χρεωση ειναι ψηφισμενος νομος και ειναι υποχρεωμενοι να στα δωσουν πισω. Μην μασατε με τα νεα παιδακια που επιασαν δουλεια στις τραπεζες και νομιζουν οτι επιασαν τον παπα.. και μας ψαρωνουν!Λιωστε τους! Υπαρχουν απειρες μικροχρεωσεις και μικρολαλακιες που μας χρεωνουν και ειμαστε ολο "δεν βαριεσαι". Πηγαιντε αυτοπροσωπως και υψωστε φωνη με στοιχεια και εγγραφα των νομων. Εκει στηριζονται αυτοι οτι ολοι βαριουνται να ασχοληθουν. Η μανα μου πηγε με ολους τους νομους και αλλαξε το δανειο της με επιτοκια και ορους που δεν υπαρχουν καν στην αγορα. ΞΥΠΝΑΤΕ! ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ!

με βαση την αρχή της διαφάνειας (αρ. 2 παρ. 6 Ν. 2251/1994)

βγηκαν οι ακολουθες 711/2007 και 961/2007 αποφάσεις του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomologia/ppa711_07.htm

http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomologia/ppa961_07.htm

Στο δευτερο λινκ που εχεις βαλει περι πιστωτικων καρτων, για κατι τοκους που γραφει στην αρχη μπορει καποιος να το εξηγησει λιγο πιο απλα???

Μπορώ καλώντας την εξυπηρέτηση πελατών να μάθω το υπόλοιπο της κάρτας μου δίνοντας βασικά στοιχεία ..; γιατί έχω χάσει τους κωδικούς του ebanking και λόγω του ότι μένω προσωρινά εξωτερικό δεν πρόκειται να τους έχω (μόνο όταν γυρίσω πίσω).

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Μπορώ καλώντας την εξυπηρέτηση πελατών να μάθω το υπόλοιπο της κάρτας μου δίνοντας βασικά στοιχεία ..; γιατί έχω χάσει τους κωδικούς του ebanking και λόγω του ότι μένω προσωρινά εξωτερικό δεν πρόκειται να τους έχω (μόνο όταν γυρίσω πίσω).

Μπορείς να δοκιμάσεις. Εξαρτάται από τον υπάλληλο. Μου έχει τύχει να με εξυπηρετήσει η τηλετράπεζα δίχως στοιχεία.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Με τα ΑΤΜ της Πειραιώς υπάρχει θέμα;

Τι σκατά δλδ;Την μία δεν θα χουν λεφτά, την άλλη δεν θα υπάρχει απόδειξη, την άλλη θα υπάρχει προσωρινό πρόβλημα (π κρατάει κάτι ώρες).Το χω πετύχει αρκετές φορές και σε διαφορετικά καταστήματα.

Με τα ΑΤΜ της Πειραιώς υπάρχει θέμα;

Τι σκατά δλδ;Την μία δεν θα χουν λεφτά, την άλλη δεν θα υπάρχει απόδειξη, την άλλη θα υπάρχει προσωρινό πρόβλημα (π κρατάει κάτι ώρες).Το χω πετύχει αρκετές φορές και σε διαφορετικά καταστήματα.

Αναφορικά με το προσωρινό πρόβλημα, είναι θέμα δικτύου η/και του λογισμικού της ATM. Οπότε δεν έχει σχέση με τα άλλα.

Αναφορικά με την έλλειψη χρημάτων, μήπως πήγες σήμερα βράδυ; Γιατί τα ΑΤΜ γεμίζουν την Παρασκευή κι αν αυτός που τα έχει αναλάβει δεν έχει υπολογίσει πόσα χρήματα θα χρειαστεί το μηχάνημα μέχρι τη Δευτέρα, είναι πολύ πιθανό να τελειώσουν.

Αναφορικά με την απόδειξη είναι πολύ πιθανόν να μην παρατήρησαν ότι το χαρτί της απόδειξης είναι στο τέλος του, ή κοντεύει να τελειώσει, οπότε συμβαίνει το ίδιο με τα χρήματα.

Ελπίζω να σε κάλυψα. :p

Μιας που αναφερθήκαμε στη Πειραιώς, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί δε μπόρεσε να εγκριθεί αγορά από γνωστό πολυκατάστημα; Μόλις μπήκε στο μηχάνημα η κάρτα (visa, debit card) έφαγε άκυρο! Τη χρησιμοποιώ και σε ATM και στο Internet και είναι συνδεδεμένη με λογαριασμό μισθοδοσίας και καταθέσεων ο οποίος είχε πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που χρειαζόμουν για την αγορά!

Από τη τράπεζα μου είπαν ότι δεν θα είχα πρόβλημα και να που είχα.

Μιας που αναφερθήκαμε στη Πειραιώς, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί δε μπόρεσε να εγκριθεί αγορά από γνωστό πολυκατάστημα; Μόλις μπήκε στο μηχάνημα η κάρτα (visa, debit card) έφαγε άκυρο! Τη χρησιμοποιώ και σε ATM και στο Internet και είναι συνδεδεμένη με λογαριασμό μισθοδοσίας και καταθέσεων ο οποίος είχε πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά που χρειαζόμουν για την αγορά!

Είχε πρόβλημα το δίκτυο. 99 στις 100 φορές που δεν εγκρίνεται η αγορά με κάρτα (η οποία έχει διαθέσιμο το ποσό), οφείλεται σε πρόβλημα του δικτύου, ή του δικού τους μηχανήματος. Δυστυχώς δεν μπορείς να είσαι ποτέ 100% σίγουρος τι θα γίνει.

Μιλάμε για πιστωτική ή για χρεωστική;

Είναι χρεωστική, μιλάμε για αγορά 50 ευρώ ενώ είχε υπόλοιπο 500.

Το υπόλοιπο ελάχιστη σημασία έχει. Συνήθως όμως, περισσότερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πιστωτικές κάρτες. Επαναλαμβάνω, δυστυχώς είναι θέμα δικτύου/μηχανήματος, δεν μπορεί να γίνει κάτι...

χαχαχαχ!!

Το E-banking της Eurobank... απευθύνεται αποκλειστικά σε χρήστες Windows και μόνο με ΙΕ.. ...

Έζησα να το ακούσω κι αυτό .... !!

Δεν υποστηρίζουν κανέναν άλλο browser ούτε και κανενός άλλου λειτουργικού συστήματος φυσικά...

Καλό,ε?;

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

χαχαχαχ!!

Το E-banking της Eurobank... απευθύνεται αποκλειστικά σε χρήστες Windows και μόνο με ΙΕ.. ...

Δεν υποστηρίζουν κανέναν άλλο browser ούτε και κανενός άλλου λειτουργικού συστήματος φυσικά...

Καλό,ε?;

Δυστυχώς έτσι είναι. εγώ που έχω Mac, χρησιμοποίησα το pc ενος φίλου μου για να εκδόσω το ψηφιακό πιστοποιητικό ασφαλείας, αλλά ουσιαστικά τη δουλειά μου την κάνω με τους κωδικούς μιας χρήσης που μου στέλνουν στο κινητό....

:)

Αν κανω καταθεση σε λογαριασμο τριτου, διαφέρει το ποσο προμηθειας σε καθε τραπεζα;

eurobank-πειραιως-εμπορικη-εθνικη. για καποιες απο αυτες ενδιαφερομαι να κανω καταθεση.

ΣΤην Εθνική είναι 1,20 ευρώ εκτός αν πιστωθεί ο λογαριασμός σου οπότε είναι 0,30 .

Με λίγα λόγια βάλε τα χρήματα στο λογαριασμό σου και μετά ζήτα μεταφορά.

http://www.nbg.gr/wps/PA_1_ICSJJI420OUQC02D5GQ8PG2000/PDFReader?name=el_transaction_terms κεφάλαιο ΙΙ σημείο 7

Στην Eurobank 1,50 ευρώ εκτός αν ο Ιδιοκτήτης του λογαριασμού έχει τις δωρεάν συναλλαγές (προνόμιο)

http://www.eurobank.gr/Uploads/pdf/TimologioStand23390New.pdf

Αν κανω καταθεση σε λογαριασμο τριτου, διαφέρει το ποσο προμηθειας σε καθε τραπεζα;

eurobank-πειραιως-εμπορικη-εθνικη. για καποιες απο αυτες ενδιαφερομαι να κανω καταθεση.

Να πας σε καταστημα που εχει μηχανημα που πληκτρολογεις τον λογαριασμο και βαζεις τα χρηματα κατευθειαν,περιπου οπως στα ΑΤΜ.Αυτα δεν χρεωνουν εξοδα.

Το επαθα κι εγω μια μερα πριν να φυγω. Με φτιαξανε και οι κλωσσες οτι απομαγνητιστηκε και αγχωθηκα.

Εντωμεταξυ, μιση ωρα πριν ειχα ψωνισει κανονικα απο αλλου. :O

Τουτο που λεει ο Βεκω ειναι.

χαχαχαχ!!

Καλό,ε?;

Δυστυχώς έτσι είναι. εγώ που έχω Mac, χρησιμοποίησα το pc ενος φίλου μου για να εκδόσω το ψηφιακό πιστοποιητικό ασφαλείας, αλλά ουσιαστικά τη δουλειά μου την κάνω με τους κωδικούς μιας χρήσης που μου στέλνουν στο κινητό....

:)

Η Γιουρομπανκ δεν ειναι που προσφατα εφτιαξε νεο e-banking; Μου ειχαν στειλει και μηνυμα καποτε να κανω login για να μεταφερθω!

Μη μου πεις οτι ελεγχει τον browser και σε πεταει αν δεν εχεις IE;!

Και της Πειραιως παντως, μια μουφα και μιση ειναι τεχνολογικα (με frames (!)), αλλα ειναι τιγκα στο πραμα. Ολα τα κανεις.

Αναφορικά με την έλλειψη χρημάτων, μήπως πήγες σήμερα βράδυ; Γιατί τα ΑΤΜ γεμίζουν την Παρασκευή κι αν αυτός που τα έχει αναλάβει δεν έχει υπολογίσει πόσα χρήματα θα χρειαστεί το μηχάνημα μέχρι τη Δευτέρα, είναι πολύ πιθανό να τελειώσουν.

το αυτονοητο ειναι οτι θα επρεπε να γνωριζει το καθε καταστημα τις αναγκες της περιοχης δρασης του για ενα σαββατοκυριακο...